homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-15

#267 2011-10-11 18:00:58

Lallica
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-08-12

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

Eu nu va contrazic ca se pot gasi metode altenative la cele aplicate de inv in ultima instanta, dar va spun ca este greu sa faci asta intr-un colectiv de 20 si ceva de persoane ( nu zic mai multe ). Este greu pt educator (chiar daca se numeste invataor pana in cls a 5 si apoi profesor, tot educator ramane) sa-si muleze comportamentul pt atatia indivizi in parte si sa mai faca si carte. Eu am inteles din ce a povestit Claudia ca au fost si alte feluri de pedepse, mai umane sa zicem, dar care nu au dus la niciun rezultat. Cu tot respectul fata de parintii in cauza, daca nu ii ai ca aliat e greu sa schimbi comportamenutul unui copil, chiar si cu astfel de metode neortodoxe ( sa nu credeti ca eu sunt de acord cu ce a facut ). Si oricata rabdare ar fi avut femeia, cand un elev iti intrerupe in mod repetat orele, il vezi ca un dusman si asa ajungi sa aplici astfel de corectii. Eu nu vad in mutarea din clasa o solutie si in niciun caz reclamarea invatatoarei. Solutia mie mi se pare normal sa apara in urma unei discutii cu mintea cat mai deschisa intre cele 2 parti si angajamentul ca fiecare isi face treaba. Degeaba ii pune medaliaoane si buline pe frunte la scoala, daca acasa este luat in brate si pupat cand face o trazanie. Faptul ca este inteligent si invata bine nu este o scuza pt a nu avea un comportament adecvat la ore. Copilul trebuie sa inteleaga cand e timpul de invatat si cand e cel de joaca. Poate fii foarte bine bufonul clasei in pauza, isi poate distra colegii in pauza, dupa ore, in parc, etc, dar repet , nu in ore. Si mai ales trebuie sa faca diferenta intre bine si rau.

PS Ce scrieti voi Razu, Miri si Ruxxy, suna foarte bine, dar departe de noi si de sistemul romanesc de invatamant.

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011
https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530

#268 2011-10-11 20:09:45

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

fetelor. intru rapid sa raspund pe scurt. eu una sunt tare mandra de cum mi-am crescut (nu spun educat ca unii spun ca e needucat !!!) copilul, nu e un copil complexat, dresat , mereu speriat etc cum vad majoritatea copiilor ! e un copil cu o extraordinara incredere in el, si in mine , in parintii lui !!! normal ca am discutat cu copilul, si i-am spus ca nu e deloc frumos ceea ce a facut...si a inteles - sper -oricum sunt sigura ca va gasi alte metode de a amuza copiii in continuare , de ex mama cand a mers dupa el la scoala al meu se tavalea pe jos facea ca si catelul sa amuze copiii asta sub privirile domnisoarei inv.....car se pare ca de data asta  a ramas sfara cuvinte  kapitulation
as mai s crie mai multe...dar mai trebuie sa citim cateva pagini din Cuore....(sper sa citeasca si d-soara anumite capitole mai cu atentie !!!! ) si la intrebarea ce as fi facut in locul dansei...exact ec a spus si rruxy (si multi altii)
Lali nu s-a intamplat nicidecum in mod repetat cu deranjatul in ore ! s-0a intamplat o sg data. si da, dupa ce i-am explicat ff frumos ca a gresit si ca ma  face sa sufar cand aud lucruri rele despre el de la d-soara inv , da, l-am luat in brate si l-am pupacit...pt simplu fapt ca sunt mama lui !!!! orice ar fi , sunt mama lui, si are dreptul sa-l pupacesc si sa-l iau in brate !
si nu, nu am de gand sa-l mut in alta clasa - am scris mai sus de ce, nici s-o reclam...cu atat mai mult cu cat si eu lucrez cu copii si mai ales cu parinti....si stiu cat de greu este !

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2011-10-11 20:41:32)

#269 2011-10-11 20:28:04

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Lalli, te contrazic cu tarie  smile eu reusesc de fiecare data sa stapanesc nu o clasa ci mult mai multe a cate 20 si ceva de elevi si asta pentru ca pe fiecare in parte il tratez cu respect wink

#270 2011-10-11 21:48:28

Lallica
Sr. member

Claudia, se poate sa fii inteles eu gresit (mai ales ca ai scris ca a fost pedepsit de mai multe ori ), dar daca i-ai explicat si a inteles, felicitarile mele ca ai gasit o metoda de ati creste copilul fara pedepse. Cat despre pupat si luat in brate, atata vreme cat face deosebirea intre ce e bine si ce e rau, si nu repeta greselile, din pct meu de vedere e ok.

Ruxxy, foarte bine ca reusestie sa faci asta. Dar ma gandesc ca te intelegi mai greu cu cei mici decat cu cei mari, eventual de liceu.

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011

#271 2011-10-11 22:09:34

rruxxy
Platinum member

Nu pot spune ca ma inteleg mai greu ci doar ca dureaza putin mai mult pana ii fac sa fie mai aproape de mine.

Publicitate

loading...

#272 2011-10-11 23:19:29

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Pfffff greu sa nu te bagi in discutie   forgetit
Eu sunt undeva la mijloc...nu sunt nici de acord cu a desena copilul altuia cu markerul pe fata  yikes  dar nici nu as tolara in clasa mea un astfel de comportament din partea unui copil. Probabil as gasi alte metode ca sa il fac sa inteleaga ca nu face bine ceea ce face. Poate chiar l-as 'scoate' la ascultat in fiecare zi daca e chiar asa vorbaret sa vedem cate stie pe subiectul dat...la asta ma gandeam cand ziceati de alte metode(cand eram in practica la scoala am si aplicat chestia asta si s-a potolit copilul-ba chiar mai mult la sfarsitul anului mi-a zis ca ii pare rau ca nu am sa mai predau la ei si ca i-ar place sa fiu eu diriginta lor  hjarta )
Alta idee sunt de acord cu Poke. Cei 7 ani ii dobandesti acasa...asa a fost si asa va fi intotdeauna. Si poke , bun exemplul cu copilul sotului  applause  In rest nu ma bag in discutii ca majoritatea fetelor stiti ce cred eu despre subiecte de genul si nu mai vreau polemici . Oricum si eu ca Poke am fost un copil care a auzit mai mult NU in viata ei si am purtat si eu la gat un afis "HOATA" rotfl2 (si acum rad cu mama cand imi amintesc ca am luat bani si m-a prins si trebuia sa merg asa la scoala cica-am invatat ceva prin aia chiar daca atunci am plans vreo 2 zile bune), m-a facut mama sa ma simt rusinata -am fost f baietoasa si imi placea sa ma bag mereu in bucluc-DAR!!! si acum ii multumesc pt cum m-a crescut si pentru omul ce am ajuns sa fiu si nicidecum nu ma simt lezata sau interiorizata sau cum s-o numi 'boala' ce ai putea-o dobandi in urma pedepselor detaliate mai sus. Pe langa multumiri mamei mai ii si zic ca pe copii mei n-am sa-i pedepsesc chiar asa  smile am sa aleg doar pedepsele mai light  lol  gen nu te mai uiti la desene si etc  chicot
Apoi nu sunt eu in masura sa ma bag dar nici comportamentul asta  de a face pe bufonul ca sa fie in centrul atentiei nu mi se pare ok  cesafac

#273 2011-10-12 16:53:37

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pokemon a scris:

kata, in nicun caz nu am spus ca e o pramatie. nu imi pune cuvinte in gura wink

scuze, m-am exprimat eu aiurea, citesc si scriu f pe sarite in per asta (ca dovada ca0ti raspund peste 2 zile tongue). ma refeream la faptul ca PARALELA intre copilul claudiei (pe care o cunosti, cred, ca e de ceva vreme pe forum, ca si tine... mie mi-e imposibil sa cred ca nu da "cei 7 ani d-acasa" copilului ei wink ) si colegul ala al tau nu-si prea are locul. dar da, m-am exprimat aiurea, scuze.

si uneori chiar exista comportament diferit in functie de mediu, deci acasa el poate fi ascultator, iar altundeva, altcineva sa nu se poata intelege cu el.

exaaact... aici voiam sa ajung. si oare DE CE e asa? big_smile DE CE copiii (ca si adultii, de altfel, ca oricare dintre noi, de altfel!) reactioneaza diferit in functie de mediu/persoana din fata? nu cumva e fix ce scriam eu mai sus... adica "raspunzi" dupa cum ti se canta, dupa cum esti tratat si dupa cate parale se dau pe tine intr-un anume loc/de catre o anume pers? wink

si parerea me a e ca rusinea totusi educa. imi amintesc cand eram mica si eram rusinoasa din cale afara. 20 de minute nu scoteam o vorba cand mergeam la cineva acasa, pt ca asa imi era felul.  asa ca imi era RUSINE sa zic si saru'mana

sa zicem, n-am cum sa te contrazic, dar, pt mine, asta e un fel de dilema oul sau gaina... asa ti-e felul rezulta ca esti rusinos si incapabil sa scoti 2 vorbe sau ai fost facut de rusine destul incat sa-ti devina felul asa... nu poti sti cu exactitate niciodata ce anume determina anumite "feluri de-a fi" ale noastre wink

asa ca imi era RUSINE sa zic si saru'mana. si tin minte cum inainte sa ajungem la usa respectivilor mami imi zicea pe scari: cum zici? sau sa spui saru'mana, ca asa-i frumos, da? si alte cuvinte asemenea.
iar daca nu spuneam din proprie initiativa, ma intreba mami inca o data, de fata cu gazdele: cum spui? si atunci spuneam...
si spuneam, de rusinea mamei, desi simteam ca imi inghit limba.
si pe bune ca nici nu m-a marcat, nici nu mi-a schimbat felul de a fi. dar m-a ajutat! enorm!
sau...poate doar m-a dresat in acceptiunea unora nustiu

sau te-a traumatizat, in acceptiunea altora. EXACT acelasi tratament l-am primit si eu. eu nu eram rusinoasa, dar eram destul de cinsitta cu mine insami, la vremea aia (mama ar prefera, cred, varianta "incapatanata") incat sa salut doar persoanele carora chiar LE DOREAM sa aiba o zi buna big_smile si cum asta nu includea tot felul de mosnegi si babe antipati/e... eu eram aia "prost crescuta" si tratata cu acest oribil "cum spui?". inclusiv cand citesc randurile de mai sus, iti zic sincer, fara niciun pic de "fitza", mi se face rau fizic, parca am un ghem in stomac, mi se intoarce fizic toata revolta pe care o simteam, copil fiind, in fata aberatiei care se cheama "rusinea educa". toata ura pe care am acumulat-o pe "sistem", pe cei aflati la putere, pe societate, pe regulile si mastile ei. ura de care nu cred ca m-am debarasat nici acum in totalitate. si taare bine mi-a facut sa aflu ca nu-s io aia nebuna: http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=112

iar azi, cand ma uit cum vin pe la noi tot felul de copii, de toate varstele si nu zic nimic, dar nici nu li se sugereaza ca ar trebui sa zica ceva, in schimb au tot felul de replici care sunt intr-adevar, inteligente, dar obraznice la adresa altor adulti sau copii din grup si nici unul din parinti nu ia niciun fel de atitudine mi se pare deplasat.

mie nu mi se pare deplasat deloc. una e sa nu-i explici unui copil anumite reguli sociale in particular, total alta chestie e ca, de fata cu terte persoane, sa-l faci de rusine... pt ce? pt alegerea lui, absolut umana, de a nu saluta pe o persoana pe care, poate, chiar nu da 2 lei? asa ca, si in lumina celor scrise la paragraful anterior, mi-am jurat - si ma voi tine de cuvant! - ca niciunul dintre copiii mei nu vor auzi de la mine "cum spuuuuui?". ok, le voi povesti in particular "cum se spune", ca "e bine sa" spuna.... as avea grija sa salut de fiecare data in preajama lui, sa Il salyut, sa II spun multumesc etc... dar NICIODATA nu i-as face observatii sub privirea unui tert (la fel cum imi repugna organic si faza cu "stii si o poezie, asa-i? ia spune-o, sa auda tanti/mosul etc").

ref la copilul cu cititul, de acord cu tine. parerea, oricare ar fi ea, ar tb sa fie unanima, clara.

lalli. eu, pe cat mi-as dori de muult sa fiu prof de liceu/fac, pe atat declar direct ca nu as fi in stare sa fiu bona/educatoare/invatatoare. mi se pare o responsabilitate prea mare, sa ai grija de copiii altora, cum vor ei, nu cum vrei tu (pt ca DA, ASTA tre sa faca!!!! ASTA greseste invatatroarea claudiei!!!). io una sigur n-as putea, de aia nu m-am bagat in asa ceva. DAR, daca as fi in locul invatatoarei, as avea 2 variante:
1. daca as avea chef si energie sa schimb lumea, AS VB CU PARINTII, le-as explica dificultatile mele cu copilul, as cauta solutii de comun acord, m-as da peste cap sa aflu mai multe despre el, sa-l inteleg, m-as duce la cursuri/biserica/ghicitori/whatever, numa sa am un raspuns.
2. daca NU as avea chef si energie si as fi satula de salariul meu de 2 lei, AS VB CU PARINTII, le-as explica dificultatile mele cu copilul si i-as invita politicos fie sa le rezolve, fie sa si-l mute, ca sa nu fiu nevoita sa trec la "metodele mele", alea cu care ei nu0s de acord.

DAR NICIODATA nu mi-as PERMITE sa ma ating de copilul altora cu astfel de metode invazive!!!

razu, ruxxy hjarta ma bucur ca mai sunt si profe ca voi hjarta

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#274 2011-10-13 09:00:02

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

ma bag sa scriu si eu ceva

poke
rusinea nu inseamna umilinta,ce ce invaatoarea asta a facut cu acel baiat.

a zis cineva aici ca ar trebui laudat cand face ceva bun,credetima asta merge de minune si la copii cu handicap.

cei 7 ani de acasa de mult nu mai sunt.sunt doar doi sau 3. educatia copilului in colcectivitate incepe de la gradinita.asa ca sa o lasam balta cu a cu cei 7 ani.asa se zicea ininte ca mergea la 7 ani la scoala si de acolo ei se ocupau de educatia lui.

sunt deacord cu pedepse dar nu duse la extrem.Daca acelei invatatoare i s-a pus pata pe el e clar.

sunt copii hiperchinetici,cu foarte multa enrgie (dovedit stiintific). daca tu ca invatator nu esti antrenat sa te descuri si cu acesti copii doar cu cei mai "normali" e tris.fratele meu asa a fost si invatatoarea l-a rezolvat frumos. tre sa ti cunosti elevii si dupa felul lor le dai mai multe sarcini sau mai putine in timpu orelor.Sa vezi atunci ce se bucura in cazul in care poate sa stea linistit 5 minute smile

cam atat

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#275 2011-10-13 16:26:55

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Czuky tint sa te contrazic  tongue  cei 7 ani de acasa mereu vor fi cei 7 ani de acasa! Eu cred ca asa li se zice pentru ca pana la 7 ani picii prind repede foarte multe si li se formeaza caracterul. La gradinita nu stau decat 4 ore dar tot acasa stau mai mult cu parintii , bunicii si de acestia depinde cum se formeaza copilul. Intra-devar si gradinita are un aport in formarea copilului dar balanta inclina mai mult spre familie! O iau de exemplu pe nepoata mea care acuma e la gradi. Daca afla ceva nou la gradi ne zice noua. Si daca noi ii spunem ca nu e adevarat pe noi ne crede  wink  mai ales daca aducem argumente bune pentru ea  smile
Pentru mine eu voi lupta sa ii formez un caracter bun copilului meu mai ales in primii 7 ani(chiar daca de la 3-4 ani va merge la gradi)  si ce voi cladi pana atunci voi intretine pana va avea el discernamant

#276 2011-10-13 17:25:30

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

revin . smile
dupa parerea mea , sunt mai multe aspecte :
daca copilul are intr-adevar mai multa energie asta se poate canaliza de catre invatatoare catre ceva ... care se face in liniste , bineanteles cu premiere si laude la final, il poate ruga sa stearga tabla, sa  tina creta, nu stiu chestii din astea ... sa deseneze pe tabla ce ii cere ea, etc.
daca e vorba ca cere atentie (trebuie urmarit un pic ) trebuie vazut de ce. daca face acest lucru numai la scoala, e clar ca are un temperament competitiv, care trebuie valorificat, invatatoarea ar putea propune concursuri, etc .
In ambele cazuri insa trebuie implicati si parintii, din punctul meu de vedere e clar ca baietelul nu se adapteaza la mediul formal al scolii.
insa, niciodata nu as  putea fi de acord cu pedepse de genul scris pe fata, atarnat nu stiu ce de gat ... asta e un abuz de forta.
mie in clasa a 7a imi era frica de profa de mate care avea obiceiul sa loveasca copiii cu capul de tabla . ei bine teama asta nu m-a motivat deloc, din contra, din olimpica (locul 3) din cls a6a , cu ea la ore din 5 nu ieseam ..m-am imbolnavit de gastrita, ma rog pana la urma i-am zis mamei .ei bine, spre uimirea mea- nu aveam o relatie prea buna- mama a venit la scoala si a luat-o pe profa la discutii..printre care i-a zis foarte franc ca sterge pe jos cu ORICINE pune mana pe copiii ei. rezultatul a fost : 1 - o lucrare fulger pentru care le-a zis colegi mei sa-mi multumeasca 2 de atunci nu m-a mai amenintat dar s-a purtat in continuare ... de doi lei 3 - EU AM CAPATAT INCREDEREA CA MAMA NU LASA PE NIMENI SA FACA CE VREA CU MINE  - scuze de caps, nu stiu sa bolduiesc.

sunt multe de zis, dar este important , din punctul meu de vedere, sa facem abuz de pozitie dominanta in fata copiilor nostri . chiar daca nu le facem neaparat un mare rau pentru viitor, nu vad de ce sa ii facem sa sufere , chiar si pentru un timp scurt. eu nu ma amuz niciodata cand imi aduc aminte de bataie, chiar daca nu am vazut-o zilnic.

m-am cam intins, scuze

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#277 2011-10-13 17:29:22

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

katami a scris:

sau te-a traumatizat, in acceptiunea altora. EXACT acelasi tratament l-am primit si eu. eu nu eram rusinoasa, dar eram destul de cinsitta cu mine insami, la vremea aia (mama ar prefera, cred, varianta "incapatanata") incat sa salut doar persoanele carora chiar LE DOREAM sa aiba o zi buna big_smile si cum asta nu includea tot felul de mosnegi si babe antipati/e... eu eram aia "prost crescuta" si tratata cu acest oribil "cum spui?".

rotfl  rotfl  rotfl deci am ras cu lacrimi, ai mei ma trimiteau imediat la mine in camera (asta de musafiri erau la noi) ca ei ma chemau sa le zic bna ziua la musafiri iar eu de nu ii suportam "salut, la revedere, cand plecati ?"
la mine cu rusinea si pedepsele, chiar si cu bataia nu au rezolvat nimic, va jur , deveneam din ce in ce mai rea (nu ca acum as fi prea cuminte  visslar ) dar acum respect doar pe cine am eu chef
acum tragti voi concluziile , cat de mult m-au ajutat pe mine "rusinea, pedeapsa si bataia?"

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#278 2011-10-14 15:34:54

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

auleu , auleu ce ma manca degetele dar ma abtin big_smile

ce e ciudat in tot ce se discuta pe aici , faptul ca , cadrele didactice sunt NON metoda invatatoarei si unele mamici PrO..( cele care le stiu eu cadre didactice )..eu sunt NON big_smile, si am mai zis asta,Consider ca poti sa distragi atentia unui copil ''activ'' dupa cum bine a spus Ruxxy sau  Razu. daca Nu esti in stare sa captezi atentia unor elevi de cls 2 atunci poti sa cauti alta  slujba ( parerea mea),
Asta este ''harul'' profesorului sa stie sa se faca ascultat, cea vinovata ( si ar trebui sa fie pedepsita) este ea ptr ca nu e in stare sa se faca ascultata de toti ,
Eu am in fata 80-100 studenti la un curs , cum ar fi sa pedepsesc 2-3 -7 care vorbesc....sunt 2 variante ori sunt suficent de desteapta si stiu sa imi fac cursul atat de interesant incat sa stea sa fie atenti, ori fac curs interactiv si ii pun sa gandesca si ei..ori ma duc sa caut un alt job, atunci cand studentul incepe sa vorbeasca sunt 2 variante ori s-a plictitsit ( deci e cursul prost) ori nu intelege, deci nu situ sa explic , Eu asa vad si cazul invatatoarei ''NOASTRE''

Am fost inteleasa gresit cand am zis sa fie mutat la un program neconventional, eu am zis ca exista si o asemnea alternativa, Eu sunt NON astfel de scoli si inventile de la noi si ce s-a copiat de prin alte parti ''Cambrige'' , Sc franceza, etc...Eu sunt produsul scolii romanesti ''Ceausiste'' si sunt mandra de asta big_smile , am avut noroc de invatatoare in mare parte deschisa la minte, si asta m-a ajutat destul de mult.

Imi permit sa contrazic  ideea ca in ziua de azi copilul sta doar 4 ore la gradi, dupa mine sta mult mai mult si conteaza enorm si comportamnetul educatoarei si al invatatoarei in conturarea caracterului unui copil.

NU cred ca pedeapsa fizica, sau cea de tipul biluta neagra pe fata poate sa fie benefica in conturarea personalitaii unui copil, suntem f diferiti....de ex, la mine a mers metoda, '' daca NU inveti ajungi femeie de servicu la X sau Y'', ai mei au avut o relatie f deschisa cu mine si m-au cunoscut si au stiut ca asta ma ambitioneaza, ( un ex stupid nu sunau chiar asa  amenintarile), la al meu SOT ,  '' o sa ajungi la santuri'', a fost exact contrarul, pana la 25 de ani s-a considerat un om de nimic, si am muncit f multi ani cu el sa isi recapete respectul de sine si sa vada ca si el este un om destept si capabil sa faca ceva ..De aceea zic, uneroi si NOI parintii daca NU ne cunoastem copilul putem sa gresim, dar o invatatoare care sigur nu il cunoaste atat de bine, cum poate sa isi permita sa ''il traumatizeze'' .

Si Da, Andu o sa fie copilul ''ne-educat''

Ultima oara a fost editat de ally_na (2011-10-14 15:39:11)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#279 2011-10-14 17:08:25

claudia78
Insomniac member

azi l-a pus sa faca curatenie impreuna cu femeia de servici, cat timp ceilalti copii erau in pauza....

#280 2011-10-14 17:15:52

ally_na
Hero member

claudia ....NU se poate, chiar este strigator la cer , imi pare rau dar eu NU as tolera asa ceva, la director as merge

iar referitor la cel mic, eu as incerca sa il fac sa ia ca o joaca pedeapsa invatatoarei

Ultima oara a fost editat de ally_na (2011-10-14 17:21:51)

#281 2011-10-14 17:38:01

claudia78
Insomniac member

fiul meu face polo de performanta , acolo din joaca se imping unii pe altii in bazin , inclusiv antrenorul face asta cu ei, cand unul nue  atent il arunca in apa .
pt elevii de clasa a 2a cica este un program prin pRimarie pt 12 ore de initiere inot, jumatea din valoarea cursului e suportat de primarie jumate de parinti . cursul e obligatoriu si se face inc adrul orelor de eductaie fizica, copiii fiind transportati la bazin cu autocarul primariei. Cursul de initiere se face in bazin cu apa de 2 m !!!! deja eram cam la a 6a ora, si al meu trebuie sa participe desi e inotator de performanta , nu am avut probleme pana in urma cu catev azile a impins DIN JOACA pe un coleg care nu stia sa inoate in apa, parerea mea e ca INCONSTIENT de ceea ce face....Nu s-a inatmplat nimic cu copilul respectiv, s-a aruncat si al meu si antrenorul dupa el...dar putea sa se intample.....Si tocmai al meu a intrat iar si iar in BUCLUC , am fost chemati de invataoare ...ne-a amenintat ca-i scade nota la purtare fiindca putea sa omoare acel copil....(copilul emu acum numai asta imi spuen plangand ca EL PUTEA SA OMOARE UN ALT COPIL ) degeaba am spus ca al meu fiind obisnuiti cu aruncaturile in apa de la polo...a zis c adaca la 7 ani jumate nu si-a dat seama ceea ce a facut ca putea sa-l omoare pe acel copil atunci are o problmea grava !
ce sa mai zic....sunt disperata de situatie ... si totusi ma intreb de ce acel copil acre nus tia sa inoate de ce nu avea un brau sau altceva de proectie...de ce nu au fost antrenotii mai vigilenti...de ce trebuie sa se faca curs d einitiere la gramada cu 2 clase a cat 25 d eelevi in apa de 2 m ???????????
astept pareri ....again sad sad sad
o mama disperata sad

#282 2011-10-14 17:59:15

ally_na
Hero member

claudia pe mine ma enerveaza situatia din 2 puncte vedere

1. sunt NON pedepse de acest gen

2. ce cauta un copil care nu stie sa inoate nesupravegheat

acum faza cu impinsul , poate poti sa ii explici ca in general NU e ok sa faca el asa ceva, nu conteaza ce face x sau y ( dupa mine si antrenorul ala greseste ca ii invata sa faca asa ceva )

in rest eu sunt f colerica si prefer sa ma abtin la comentarii ptr ca intru sigur in polemica cu alte persoane ,

imi pare rau ca treci prin asa ceva sad

#283 2011-10-14 18:12:06

Lallica
Sr. member

De ce l-a pus sa faca curetenie cu femeia de serviciu?

#284 2011-10-14 18:39:13

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Claudia ai dreptate in ce priveste antrenorul...reactia invatatoarei mi se pare aberanta si cu ea trebuie discutat in termeni duri...indiferent de ce a facut copilu, nu ii poti spune la varsta asta de moarte. exista alte cuvinte pt a-l educa.
cu baiatul tau trebuie sa ai o discutie matura si sa ii zici ca ai inteles ca a vrut sa se joace dar pe viitor sa nu mai faca asa caci sunt copii carora le este teama de apa caci nu acum invata sa inoate. si sa ii spui ca cei mari s-au speriat si de aceea au folosit cuvintele pe care le-au folosit. pe baiatul tau trebuie sa te focusezi ca sa ii scoti ideia de moarte iminenta smile din cap.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#285 2011-10-14 20:01:54

rruxxy
Platinum member

Claudia, sunt curioasa de ce l-a pus la curatenie cu femeia de serviciu.
Tu ce parere ai despre o astfel de pedeapsa?

Cat despre antrenor....nu procedeaza deloc corect ca ii arunca in apa chiar si pe cei mai buni pentru ca uite ce se intampla....ei asa fiind obisnuiti nu-si dau seama ca pot face rau.
Alta problema...ce cauta un copil care nu stie sa inoate langa un bazin cu apa de 2 m nesupravegheat?

Ce am spus mai sus nu este pentru ca vreau sa-i iau apararea copilului tau ci pentru ca asta cred. Cat despre baiatul tau, incearca sa vorbesti cu el si sa afli de ce simte nevoia sa iasa in evindeta prin astfel de metode in fata clasei. Tu, ca mama, esti singura care poate vorbi in alt mod cu el si care il poate face sa inteleaga ce e bine pentru el....asta cu muuult calm si rabdare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.