homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte in parc - cum le gestionam?-13

#229 2011-10-08 14:14:16

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Re: conflicte in parc - cum le gestionam?

Claudia, sfatul meu este sa vorbesti direct cu invatatoarea si sa-i explici ca tu nu esti de acord cu astfel de pedepse chiar daca ei i se par binevenite....abia apoi sa apelezi la director daca este cazul.
In niciun caz nu asa se procedeaza ca un copil de clasa a2a si nu numai. Ea ar trebui sa-i scoata in evidenta talentele si sa incerce sa-l incurajeze, nu sa-l umileasca (faptul ca i-a desenat o mare bulina in frunte si i-a pus un medalion de gat asta denota, ca-l umileste).
Iar cum zici tu, ca este clovnul clasei....este doar un copil vesel cu pofta de joaca si daca invatatoarea ar sti cum sa-l faca atent la ore nu ar mai sta sa faca toata clasa sa rada.
Insa, trebuie sa ai in vedere si modul in care pui problema pentru ca este posibil ca dupa o discutie cu ea sa devina mai "pretentioasa" cu copilul tau si sa lase la o parte obiectivitatea desi nu ar fi normal.

#230 2011-10-08 14:18:20

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

claudia yikes yikes yikes eu cred ca o bateam pe aia cu mana mea pana acum, de la prima faza incepand. cum naiba isi permite? yikes eu as lua-o la o discutie DURA intre 4 ochi, i-as zice clar ca, la prima "pedeapsa" aplicata copilului meu, ii fac plangere la directoare si/sau protectia copilului. nu esti de acord cu asa ceva si, pur si simplu, nu accepti un astfel de tratament pt copilul tau.

iar daca nu si nu, m-as gandi serios sa schimb scoala.

moaaama, ce draci mi-am facut box cine naiba te pune sa lucrezi cu copiii daca nu esti in stare...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#231 2011-10-08 14:28:45

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Subscriu la ce au scris si fetele pana acum...Am lucrat cu copii de la gimnaziu pana la persoane varstnice la seral, mi se pare mai greu de lucrat, in general, cu cei foarte mici si cu cei foarte mari. Asta nu inseamna, insa, ca se cuvine sa apelam la asemenea metode ca ale invatatoarei...  supa Nu imi vine sa cred ca o persoana care apeleaza la tot felul de jocuri cu inimioare si mutrite chiar nu identifica o metoda de a-si atrage elevul de partea ei decat prin pedeapsa...De fapt, asa il instraineaza mai tare. Ar trebui sa ii valorifice copilului inteligenta (daca e kinestezica, atunci pe asta sa o valorizeze sau orice alt tip il defineste pe copil)
Ca parinte, nu as fi rezistat pana acum. grater  De la prima pedeapsa care a lezat moralul copilului as fi actionat. "Indulgenta"parintilor fata de asemenea pedepse poate incuraja invatatoarea sa persevereze... In prima instanta, o discutie serioasa cu invatatoarea mi se pare necesara. Trebuie sa i se transmita direct invatatoarei dezacordul parintilor fata de asemenea inventar metodologic si, totodata, sa fie avertizata ca daca nu gaseste alte metode/strategii de integrare a elevului in demersul firesc instructiv-educativ, se vor lua masuri.(reclamatie la conducerea scolii, la isj etc).

Ultima oara a fost editat de razu (2011-10-08 14:33:36)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#232 2011-10-08 15:41:10

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

subscriu la ce a zis razu si ruxxy....
kata iti inteleg indignarea smile,
da fetele au dreptate cea mai buna metoda e sa vorbesti cu invatatoarea intr-un mod in care sa nu ii afectezi relatia cu al tau copil apoi

eu as incerca al gen de scoala in locul tau, daca copilul tau este atat de plin de viata, Nu scoala conventionala romaneasca, stiu ca sunt scoli de stat, care pe langa clasele normale , cele obijnuite, au si clase cu alt regim , imi scapa acum cum se numeste programul , dar acolo sigur NU este obligatoriu linistea in timpul orei , lucru ceea ce mie ( ca si cadru didactic la studenti ) mi se pare greu de obtinut in procent de 100 %

in rest, fetelor , imi pare rau, dar colegele mele de invatamant va pot spune ca trebuie sa va asteptati si de la lucruri si mai urate din partea educatoarelor, invatatoareleor si cgiar profesorilor sad

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#233 2011-10-08 16:05:22

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

claudia, trebuie sa vb u inv, este important sa baietelul tau sa stie ca poti sa il aperi. din proprie exerienta iti spun ca un copil se poate imbolnavi daca se duce cu frica la scoala. in funcie de ce "mesaj" iti transmite invatatoarea poti sa iei si alte masuri. vreau insa sa te intreb ceva : este vorba de scoala catolica de la eroii revolutiei, din bucuresti ?

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

Publicitate

loading...

#234 2011-10-08 16:07:29

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

anul acesta de 1 iunie mi-am scos copilul mai repede cu o ora...in sensul ca el e la program prelungit pana la 3 isi face temele acolo, iar eu l-am luat la 2....sa-l duc in parc , doar era 1 iunie si-i promisesem. mama ce scandal mi-a facut inv., ca scoala e scoala , distractia e distractie....si ca asa imi educ eu copilul ca pt ca in urma cu o zi a copiat din abecedar (in clasa I !!!!) la autodictare....eu in loc sa-l pedepsesc taman de 1 iunie ...il duc in parc !!!! si asta mi s-a parut super deplasata faza....dar am zis ca na , e sfarsitul anului scolar si o fi epuizata cu nervii dna.......
si sotul meu zice sa-l mutam...dar eu sunt mai circumspecta in situatia asta...in sensul ca nu as vrea sa obisnuiesc copilul ca hop cum nu ne convine ceva hop ne mutam....asta in general in viata ! nici sa stam sa rabdam la nesfarsit...dar sunt sigura ca nu as gasi o scoala/clasa perfecta....
dna si sora ei psihlog sunt adepdetele pedepselor si recompenselor....si au fost socate ca copilul meu pana la varsta de 7 ani nu a fost niciodata pedepsit, au zis ca acets lucru e echivalent cu ne-educat

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2011-10-08 16:15:47)

#235 2011-10-08 16:17:49

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

claudia metodele ei sunt extraordinar de gresite. Mergi si vorbeste cu ea neaparat. Daca tu muncesti sa iti educi copilul si sa  nu faci din el un frustrat, ea de ce face fix pe dos? Mie faptul ca are multa energie si e plin de viata mi se pare ceva extraordinar. Sa incerce sa intoarca asta in favoarea ei si implicit a lui. Daca vede ca se mascareste in ore inseamna ca are nevoie de atentie.Il poate luat f bine langa ea si sa o ajute la predat lectia, astfel o sa fie toata lumea atenta, sau sa incerce sa devina prietena lui si sa impuna respect. Daca nu stie sa se faca ascultata e vina ei si nu a lui. Eu stiu ca in facultate se face un modul numi pedagogie. Poate ea a lipsit. wink Mult succes si asteptam vesti!! puss

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2011-10-08 16:18:13)

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#236 2011-10-08 17:36:39

razu
Hero member

Strategia asta cu recompense si pedepse cred ca are si avantaje, insa nu cu asemenea pedepse ca cele ale invatatoarei... Probabil ca o pedeapsa de genul "nu ne putem juca acum cu aceasta jucarie, deoarece m-ai suparat cand...' sau "nu putem iesi chiar acum afara, ci mai tarziu, dupa ce iti ceri scuzze ca m-ai lovit...' (asta imi vine acum in cap, sa nu ma bateti, asa vad eu "pedepsele'  forgetit  )
Din ce inteleg, se cam repeta comportamentul tiranic al invatatoarei. Trebuie luate masuri.

Ultima oara a fost editat de razu (2011-10-08 17:37:20)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#237 2011-10-08 23:29:44

SofySofia
Full member
Inregistrat: 2010-07-29

Claudia eu zic sa te duci mai degraba la minister sa-i faci reclamatie invatatoarei (asta daca copilul este la o scoala de stat) pentru ca e clar ca directoarul e mana-n mana cu ea si nu va lua nicio masura  forgetit
Stiu si eu un astfel de caz. Sora mea avea in clasa un coleg,care mai avea un frate in aceasi scoala. Intre ei era o diferenta de 2 ani. Erau foarte amarati,mama lor era invatatoare in provincie,tatal lor de abia se chinuia sa le puna ceva pe masa (in total erau 3 frati,dar unul din ei la gradinita). Invatatoarea fratelui mai mare,care era si invatatoare surorii mele,era o femeie buna,batuta de soarta (baiatul ei avea cancer) si nu facea ca acest copil sa se simta prost. Baietelul era un copil vesel,sociabil,se intelegea cu copii si tatal lui mereu era ocupat de educatia tuturor copiilor si ii invita mereu gratis la muzee,filme etc. Din pacate parintii erau ai dracu' rau de tot! Mereu isi puneau intrebari "Vai,dar cum au ajuns sarantocii astia intr-o scoala din mijlocul Dorobantilor?????" sau "Mai bine le-ar cumpara haine noi copiilor,decat sa-i duca pe la muzee"
Am uitat sa precizez ca ambii frati erau matematicieni in adevaratul sens al cunvantului! Orice ce problema le dadeai,ti-o faceau perfect! Au luat premii la concursul Arhimede,olimpiade etc. Acum baiatul cel mare este la Vianu smile
Baiatul cel mic era foarte vioi,vesel,nu era atent la ore,dar daca il scoteai la tabla stia perfect si invatatoarea a prins oftica pe el. Fiind in clasa a 3-a,copilul a fost bagat in consiliu' neutral Invatatoarea avut o discutie cu tatal in care il atragea atentia ca baietelul are ADHD,ca le distrage atentia copiilor,ba chiar ca merita sa consulte un psiholog pentru ca are probleme grave cu capul... Acel copil a fost terorizat de scroafa aia! Era scos in fata clasei si umilit pentru ca nu avea bani. Pana la urma tatal l-a mutat din clasa.
Eu zic sa iei si tu niste masuri pentru ca este clar ca invataoarea a pus ochii pe copilul tau!

Strong reasons make strong actions!

#238 2011-10-09 16:52:29

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

claudia, tanti isi permite prea multe!!! cum adica "ti-a facut scadal"... EA TIE? yikes cand TU esti mama lui? zici ca e in cl a 2 a... anul trecut tot asa a fost? cum a rezistat? v-ati pus pb ca baiatul reactioneaza asa cum i se pune eticheta? joaca dupa cum i se canta, adica? invatatoarea nu da 2 bani pe el si-l vede "rau", copilul... nu face decat sa raspunda CONFORM ASTEPTARILOR ei, adica nu tocmai... conform regulilor tongue

oricum, eu una as asculta de sot si l-as muta urgent, un astfel de comportament ii poate afecta imaginea despre sine si increderea in el pe viata neutral stiu ce zici, dar eu cred ca aici nu merge cu "obisnuitul/adaptatul", ea mereu il va juca pt ca nu e o lupta egala, ea mereu va fi pe pozitie de superioritate. incat tu, cand zici ca nu vrei sa-l obisnuiesti sa fuga la primul greu, ASTEPTI, PRACTIC, O REACTIE DIN PARTEA LUI. CARE E AIA, AI DEFINIT-O? sa se linisteasca? esti sigura ca i-ar face bine, ca ar fi un comportament autentic si nu o masca pe care va aunge sa o urasca? (eu am trecut prin asta in cl a 5a, mi-ar fi placut sa ma mai pot juca asa cum o faceam in clasele primare, dar, brusc, toate colegele erau "dre", discutau de machiat si baieti etc. am copiat si eu acest comportament ca sa ma integrez... dar, nefiind AL MEU, pt ca NU IL TRAIAM, ci, doar, il copiam prost de dragul imaginii... mi=a rezultat contrariul. nu-mi mai placea scoala, colegii, am ajuns dintr-o pers vesela o neincrezatoare inchisa in mine. am razolvat asta abia in facultate, cand am avut BAFTA cu oamenii potriviti. altfel, cine stie daca nu eram asa si acum. grija mare!).

se zice ca "omul se poate obisnui cu orice, chiar si cu spanzuratoarea"... dar e tocmai de dorit sa tragem asa de copiii nostri? merita? pt ce? smile

te imbratisez cu drag kram cred ca e nasol tare, dar tre sa mergi pe interesul copilului tau.

aaa... si asta, zic eu, nu inseamna neaparat sistem alternativ. e ok si sistem de stat, numai sa dai peste un OM potrivit,nu peste vreo frustrata de asta.

(io ma vad fix ca tine peste cativa ani cu cris, nu stiu de ce lol  )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#239 2011-10-09 17:53:39

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

claudia e pacat de copil sa inghita umilinta asta supa

eu i-as face scandal aleia sa ma auda toata scoala si as muta si copilul la alta scoala (nu clasa) ..tu ca mama te chinui atata sa educi copilul fara umilinte, batai si alte gesturi ca sa ce? ca sa vina o tufa din asta de venetia sa isi bata joc de toata munca ta

#240 2011-10-09 18:19:58

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

katami....exact discutia asta am avut-o la sfarsitul clasei I cu d-soara inv. ca daca unui om ii tot repeti a esti rau, esti cel mai rau ...se va comporta ca atare...si mi-a raspuns" da, dna, dar cand toate persoanele spun asta inseamna cao fi ceva adevar in asta (cu sora ei psholog de fata ! credeam ca asta poate ceva mai mult....)...si dnele educoatpare mi-au spus ca e rau" (desi refuz sa cred asta !) a fost chiar ok in clasa I - pana la sfarsitul lunii mai....am pus pe seama ca e extenuata....
katami...probabil tu te vezi ca mien peste cativa ani ...pt ca si eu ma regasesc in absolut tot ce scri tu pe aici...pacat ca rar apuc sa ma bag in discutii....dar altii ma vad o mama exagerata...dar eu una sunt tare mandra atat de copilul meu si mai ales de relatia pe care o am cu el !!!
chiar daca aceeasi d-soara inv a fost socata cum de copilul meu nua  fost pedepsit in 7 ani jumate nici macar odata....ceea ce pt ea inseamna needucat.
sunt tare curioasa daca il va lua la rost maine unde i bulina din frunte ? daca nu zice nimic am hotarat ca-i mai dau o ultima sansa fara sa spun nimic, oricum daca il va intreba copilul sigur ii va spune ca nu am fost de acord cu aceasta pedeapsa

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2011-10-09 18:29:43)

#241 2011-10-09 23:58:32

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Am citit ...nu mai repet ce au zis fetele... Vreau doar sa spun ca aia cu semnul sau scrisul de gat mai e cum e (e inacceptabil oricum) dar sa ii scrie pe trup mi se pare ORIBIL. Pe mine m ar termina asa ceva. Dar sa imi vad copilul asa... O eticheta pe corpul lui e o masura fff invaziva. E de a dreptul extremist. Pe min ma duce cu gandul la cei din lagare care erau stantati la intrare. O sa ziceti ca s nebuna, nefiind nicio legatura intre astea 2 situatii dar atat de grav mi se pare. CUM ASA CEVA ?
Asta mi se pare caz de stirile pro tv si plangere la minister si protectia /drepturile copiilor.

#242 2011-10-10 03:45:40

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

claudia, ce a facut aceasta educatoare se numeste bullying, incompetenta profesionala, imi pare extrem de rau de baiatul tau. Este tanara ? nu are nici cea mai mica experienta ... sunt socata ... Eu ti-as sugera sa faci o plangere oficiala .. nu stiu ce sa spun ..
Nu te simti vinovata .. pentru ca nu esti vinovata cu nimic.. daca nu ti-ai pedepsit copilul ai facut-o pentru ca nu ai crezut ca este nevoie si tu ca mama sti mai bine ce trebuie sa faci.

#243 2011-10-10 08:43:37

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

salutare!

vin si eu sa imi vars of-ul aici...
pe sebi am evitat sa il scot in parc, in aglomeratie si in colectivitate mare de copii tocmai ca sa nu ia vreun virus, pe acolo circula multi gradinitari care sunt mai mereu cu probleme. si totusi, ne-am pricopsit cu un virus urat cu tuse, din cauza ca niste mamici isi lasa copiii calare pe carutul lui sebi, timp de o ora, pt ca in final sa ma anunte vesel "stii, nu mi l-a vaccinat fiindca e bolnav si tuseste" iar alta "of maine nu il duc la gradi ca ia antibiotic"  yikes  pai si imi spui la final? dupa ce copiii au intrat in contact deja? nu pot sa cred ca sunt si astfel de mame idioate. eu una anunt daca imi e bolnav copilul, dar pe unele le doare in cot. acum sebi are de suferit 
ce e de facut in astfel de situatii?  sad

#244 2011-10-10 09:43:56

razu
Hero member

Vai, pass, ce aiurea!Nu stiu cum trebuie procedat, dar cred ca in mod direct, acele mame trebuie atentionate ca preferi o plimbare linistita, singura, decat sa imprumuti de la copiii lor vreo raceala.Sau te eschivezi ca ai treaba in alta parte...Bine, asta inseamna sa pleci tu, dar daca vezi ca nu se simt..
Pupam Sebicul sa se faca bine repede! puss

Ultima oara a fost editat de razu (2011-10-10 09:44:22)

#245 2011-10-10 09:52:40

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

da, stiu, problema e ca acele mame nu mi-au spus de la inceput sa il feresc pe sebi de copiii lor bolnavi. nu stiu cum sa scanez pe viitor copiii bolnavi,  nustiu

#246 2011-10-10 10:47:53

razu
Hero member

Ai dreptate aici, pass! Cam greu de identificat daca nu tusesc, nu au nasul infundat...

Ultima oara a fost editat de razu (2011-10-10 10:48:15)

#247 2011-10-10 13:52:47

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Dumnezeule!!!!! Eu m-as duce la scoala cu un medalion pentru doamnisoara invatatoare  skitarg pe care as scrie "cel mai slab pregatit cadru didactic"  skitarg  skitarg si clar i-as face si o bulina in frunte.Pana la urma asta ar fi parerea mea si nu vad de ce sa nu o vada toata lumea  skitarg

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.