Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12-131
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12
Neata
Garga, c chiar aseara ma gandeam la voi.
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Andreea, stiu ca nu-ti iei temperatura dar baga graficul la semnatura ca mi-e lene sa ma uit mereu in lista de pe prima pagina
- razu
- Hero member
- Inregistrat: 2008-12-11
Neatza! Cmin, merci de cafea. De un timp akung mai tarziu pe forum, stau dupa pititca si cum suntem singure....mai greu cu toate!
11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!
- Papucica
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-06-30
Neata si de la noi! Cmin, multumim pt cafea, acus vin cu cana! Ally, urat din partea gandacilor dar asta este, bine ca e Andu sanatos, asta conteaza...
Iuliei i s-a pus pata pe o priza, pe masina de spalat care merge, dimineata la trezire a facut un rahatel moale care i-a ajuns pana la sale iar cand am desfacut pampersul a inceput distractia, s-a tot fatait pana mi-a lasat pe pat urme si miros de rahatel... M-am trezit cu o durere de stomac si ma doare si rinichiul.
Ultima oara a fost editat de Papucica (2012-01-10 10:05:10)
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Ruxy, il trec dar luna asta e cam gol ca nu ma completat nimic. O sa incerc sa imi iau temperatura de luna urmatoare.
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- AnkSan
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-10
Mamica de Ingerash blondutz
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
hello
pass ms, pb mea e ca "parul de zana" se fcuse cam... de vrajitoare in ultimul timp . si-mi trerbuia ceva schimbare, macar si temoporara. desi da, io-s hipioata cu codite pan la moarte
garga ma bucur ca at aflat cauza, mutla sanatate! si asta noapte m-a lovit ca nu cred ca ti-am multumit pt lamurirea cu cmv... m citit pe fuga s nu mai stiu daca ti-am rasp, imi cer scuze... ms!
lucky (cum mai aveti noptile?)
poke, pe langa ce a scris lucky, mai adaug si eu cateva idei: 1. nici eu nu cred ca pe forumul asta judeca cineva pe cineva. INSA, chiar presupunand ca am face-o, E RISCUL PERSOANELOR CARE-SI EXPUN IDEILE PE UN FORUM PUBLIC. daca io scriu aici ca dorm in pat cu plodu, tre sa-mi asum ca vor exista voci care sa comenteze (fie "wow", fie "uite nebuna", dar VA EXISTA O REACTIE. care e normala. daca e nedorita, nu ne obliga nimeni sa scriem). 2. ap e denumirea "brevet dr sears" pt ceea ce s-ar numi, de fapt, NATURAL parenting. pb cu "naturalu" asta e ca pt unii e natural de-a binelea (respectiv aia care NU au ramas cu tare emotionale din vremnea propriei copilarii, cei ai caror parinti s-au purtat, la randul lor,NATURAL cu ei), pt altii... nu (si aici intra majoritatea celor din generatia noastra, cu emotoionalul "ciuntit" in diferite feluri de relationarea gresita si orietnarea gresita a propriilor nostri parinti fata de noi). In sensul asta, am postat de 1000 ori peste tot prin forum articolul ala cu "instinctul matern" (il mai postez o data daca l-a ratat cineva si-i interesat). Modelul parental INTERNALIZAT de tine, INDIFERENT DE CONVINGERILE TALE, egal instinct. care insumeaza modul tau de comportament atunci cand supapele fac poc si rationalul lasa loc subcontientului. Asadar, poke, NU AP E PB. AP E SISTEMUL IDEAL PT ORICE COPIL. pb e modul in care noi, cei pt care ap NU e natural (si vb din experienta) reusim sa ne LUPTAM CU NOI INSINE, cu subcontientul nostru, pt ca ceea ce e convingere constienta sa prmeze asupra recrtiilor instnctive. si e o lupta a naibii de grea, sa stii. ap e "natural si senin", cum pare prn carti si povesti, DOAR pt acele mame care au o baza emotionala FOARTE bine pusa la punct (primul lucru care m-a socat p eforumul ap romania este cat drama au mamele alea in ele...). daca ea scartaie, ap devne pt mama o lupta grea. daca nu ai pic de jutor/sustinere, ca in cazul lui lucky, lupta devine dublu de grea (eu zic sincer, dca nu m-s duce pe la ai mei cu cris - unde sunt SI eu cu el mereu, darnu DOAR eu - cred ca mi-as lua campii). Tu propui,cumva indirect, ca mamele care "nu sunt in stare" de ap sa nu-l incerce. Eu cred contrariul. Ca respectivele mame sunt cele mai demne de respect, pt ca fac zilnic ALTCEVA DECAT LE DICTEAZA INSTINCTUL, DAR O FAC SPRE BINELE COPILULUI. e super-frustrant, sa stii.... si mai cedezi, ca, oricat de ap esti, mai esti si TU om. nu, nu-i scuzabil. dar e UMAN si EU CRED ca, tragand linie, copilul crescut ap, dar a carei mama mai "pocneste" din cand in cand POTE FI mai castigat decat unul crescut intre alte limite, cu o mama foarte fericita si relaxata. depinde de l caz la caz. poate si sa NU fie... dar, dp meu dv, merita incercat, daca ap sta te atrage cat de cat. 3. treburile se complica si mai tare (si iar vb dintr-o exp pe care nu o doresc nimanui vreodata) daca, peste convingerile tle "naturale si ap", ai parte de un copilas cu o oarecare pb medicala. Nu ceva "major", dar ceva care sa va toace viata zi de zi, incet, care sa NU iti permita sa-l cresti pe cat de "natural" ti-ai dori. Il iubesti ca ochii din cap, dar, cadn ZILNIC nu-ti doarme noaptea, te asigur ca (cel putin daca ai un emotional repetent ca mine) de cate ori se trezeste ITI VINE REAL sa-i freci doua, sa-l inchizi in alta camera, sa urli la el, sa, sa, sa... num s DORMI INCA 5 MIN. si mai doare rau sa vezi "cum ar f daca" (respectiv sa vezi copilasi crescuti minunat, in gsti, prin munti, pe la chefuri, fericiti si plini de ACELE experiente minunate pe care SI TU ti le-ai fi dorit cu si pt al tau, dar, din cauza sacaitoarei pb medicale, nu poti s le oferi (ma uitam ieri la pozele unei mamici fff dragi, de prin munti si din campng navodari cu bebe... pe jum eram in extaz pt frumusetea deosebita a fam respective si a activitailor lor, pe jum imi plangea sufletul ca nu pot sa mergem si noi cu/ca ei, cris nu mi-ar putea adormi, de burta, in condtiii de camping, in cantece de chitara si chiraiala de alti copii pe care eu le VAD C NATURALE SI BUNE SI DE DORIT... dar uite ca nu mi le permit ). ap suna f bine cand copilul nu are nicio pb. cand are, chiar una micuta (nu adoarme/doarme, de ex), lmitele mamei sunt intinse cu MULT peste normal.
ma opresc aici, si asa m-am intins prea mult.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
feteam si eu nevoie urgent de un raspuns : Care este ziua in care trb sa ma intorc la munca? ziua in care face copilul 2 ani? sau urmatoarea?
- katami
- Platinum member
cmin, si eu am avut dilema asta, am primit in mod egal cele 2 raspunsuri, asa ca eu una mi-am facut contract de munca incepand cu ZIUA nasterii copilului (12.01 la noi), pt ca, logic calculand, 2 ani calendaristici= de pe 12 2010 pana pe 11.2012. eu asa am gndit, sper sa nu imi iauu vreo amenda daca nu-i asa si evazionez fiscal statul cu o zi de indemnizatie minima
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- cmin
- Addicted member
offf legea zice asa : Art. 16 (1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care: a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) a avut loc decesul copilului.
- katami
- Platinum member
da? atunci cred ca trebuia in ziua urmatoare
- cmin
- Addicted member
eu am facut cererea pana in ziua anterioara ...dar nu as vrea sa ma intorc la m unca de ziua copilului ...
- Onutza23
- Insomniac member
- De la: Neamt
- Inregistrat: 2007-07-09
papu ma bucur ca esti mai bine. ce frumos ca are cine se juca cu tine, mai uiti de durere
cmin tu stai 1 an acasa?
Ultima oara a fost editat de Onutza23 (2012-01-10 11:05:21)
Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!
- AnkSan
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-10
Mamica de Ingerash blondutz
- cmin
- Addicted member
2 ani onu
multam ank .. poti sa ma ajuti cu o baza legala, te rog ?
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
Neata mamici si puiuti Multa sanatate bebeilor bolnaviori si o insanatosire grabnica ... din pacate si noi ne numaram printre ei - BB1 cu febre, muci si tuse in urma a 3 zile full de ski iar BB2 cu febra peste noapte dar fara alte aspecte in plus (cred ca este reactia la vaccin ROR care am inteles ca pare dupa 6-7 zile de la vaccinare), in conlzie , sunt zombie dupa noaptea asta, iar , ca sa fie setul complet, BB2 a reinceput sa stea toata noaptea la titi . Norocul meu este ca in uichend mi-am reincarcat bateriile : munte, zapada , ski - stat pe partie toata ziua in formatie completa, piticul dormea in sanie sau se juca in zapada in timp ce noi faceam cu randul la skiat- peste 2 ani sper sa skiem in formatie de 4 Cmin, o prietena de-a mea s-a intors la lucru in ziua in care piticul implinea 2 ani (eu la bb1 m-am intors dupa 4 luni la lucru )
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|