Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12-134
- Onutza23
- Insomniac member
- De la: Neamt
- Inregistrat: 2007-07-09
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 12
ddunia eu zic sa nu te ingrijorezi. fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. baietelul nasilor de cununie e facut 2 ani in sept si inca arata cu degetul, spune putine cuvinte. stai linistita, albert e inca mic, are tot timpul din lume sa vorbeasca, o sa vezi ca atunci cand isi va da drumu, n-o sa-l mai poti opri
smart doar manutele si picioarele ii sunt reci? eu am aceeasi problema dintotdeauna: nasul sau urechile, mainile si picioarele imi sunt reci, desi nu mi-e frig. mi s-a spus ca e circulatia periferica mai proasta
myla eu cred ca l-ai pierdut deja pe fabi cu patutul, ii place cu voi si e smecher, ca sa nu mai stea in patut plange. mai cunosc cazuri, odata ce l-au pus in pat cu parintii, n-au mai acceptat patutul cat despre gandac, sa vb, n-are timp? ce probleme o sa ai cu el cand creste, o sa-i fie lene sa-si mestece mancarea? o sa i-o paseze ea cu furculita atunci, sa nu se mai agite
alina elena spor la curatenie
czuky multumesc, am multe de invatat si ce-i drept, m-am speriat deja vazand ce ma asteapta. dar le iau progresiv pe toate, le asimilez si sper ca nu m-or lovi toate odata si-o sa fac fata multumesc de sugestie, o sa caut si topicul cu alaptarea bafta azi la doctor
vad ca si la mamicile cu bb2 au inceput tarziu miscarile, deci ma speriasem in zadar ca am simtit-o greu, la 17+ prima data si apoi vreo 3 sapt nu am mai simtit nimic. acum in schimb ma oboseste, imi deformeaza la propriu burta si ma impinge in asa fel de ma doare. sper ca e vorba doar de energie la ea, nu de altceva, daca misca mult cred ca nu-i motiv de ingrijorare
Ultima oara a fost editat de Onutza23 (2012-01-10 14:47:36)
Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Onutza23 a scris:ddunia eu zic sa nu te ingrijorezi. fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare. baietelul nasilor de cununie e facut 2 ani in sept si inca arata cu degetul, spune putine cuvinte. stai linistita, albert e inca mic, are tot timpul din lume sa vorbeasca, o sa vezi ca atunci cand isi va da drumu, n-o sa-l mai poti opri
smart doar manutele si picioarele ii sunt reci? eu am aceeasi problema dintotdeauna: nasul sau urechile, mainile si picioarele imi sunt reci, desi nu mi-e frig. mi s-a spus ca e circulatia periferica mai proasta
myla eu cred ca l-ai pierdut deja pe fabi cu patutul, ii place cu voi si e smecher, ca sa nu mai stea in patut plange. mai cunosc cazuri, odata ce l-au pus in pat cu parintii, n-au mai acceptat patutul cat despre gandac, sa vb, n-are timp? ce probleme o sa ai cu el cand creste, o sa-i fie lene sa-si mestece mancarea? o sa i-o paseze ea cu furculita atunci, sa nu se mai agite
alina elena spor la curatenie
czuky multumesc, am multe de invatat si ce-i drept, m-am speriat deja vazand ce ma asteapta. dar le iau progresiv pe toate, le asimilez si sper ca nu m-or lovi toate odata si-o sa fac fata multumesc de sugestie, o sa caut si topicul cu alaptarea bafta azi la doctor
si fata mea a miscat in ultima luna de imi muta burta. e ok, nu iti fa griji.
am pus poze noi cu fetita mea la topic vad ca si la mamicile cu bb2 au inceput tarziu miscarile, deci ma speriasem in zadar ca am simtit-o greu, la 17+ prima data si apoi vreo 3 sapt nu am mai simtit nimic. acum in schimb ma oboseste, imi deformeaza la propriu burta si ma impinge in asa fel de ma doare. sper ca e vorba doar de energie la ea, nu de altceva, daca misca mult cred ca nu-i motiv de ingrijorare
am cam terminat ce imi propusesem. de acu sa ii dau papa alisiei, ca tocmai s-a trezit, a stat la olita si de acu papa. incerc sa o invat la olita. o pun pe olita dimineata la trezire, si dupa somnul de pranz si in timpul zilei de cateva ori. acu am pus-o si a facut pisu si caca si era f incantata ca i-am zis bravo, esti fetita mare, faci la olita
pai onutza de asta ma gandesc si eu, ca pe la 17 sapt si ceva am simtit eu ceva, si am zis ca e bebe, acu am 18 si ceva si parca nu am mai simtit nik. daca si la tine a fost la fel, inseamna ca e ok. nu mai stiu de la prima sarcina cum a fost. stiu doar ca a miscat la 18 sapt si o zi, dar dupa aia nu imi mai amintesc cat de des.
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2012-01-10 15:00:56)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- Onutza23
- Insomniac member
- De la: Neamt
- Inregistrat: 2007-07-09
- AnkSan
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-12-10
rozik a scris:CIC nu este de unul sau doi ani,ci pana in ziua cand copilul implineste aceasta varsta)
Rozik asa este, ai dreptate; evident ca cei 2 ani (1 an) se considera de la data nasterii copilului. Am intalnit mamici, care credeau ca 1 an, sau 2 ani se calculeaza de la data intrarii in CIC, respectiv, terminarii c. de maternitate (126 zile). ;[
Czuky a scris:Ank san ce frumusete ai la avatar
Czuky merci mumos...si tu ai un ingerash tare dulce si dragalash
blueeyes a scris:Deci sigur sigur nu mai e valabila treaba cu programul de 6 ore, pana implineste copilul 2 ani? Anksan, am citit ca tu esti in HR, ce stii de asta?
Blueeyes din pacate asa este...;[[[ Art. 17 - (1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, ?n cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de c?te o oră fiecare, p?nă la ?mplinirea v?rstei de un an a copilului. ?n aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-?ntors de la locul ?n care se găseşte copilul. Pana la sf lui 2010 in Contractul Colectiv de Munca, la nivel National, era mentionat "pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului", insa acest CCM la nivel national nu mai exista (s-a renuntat la el)...prin urmare se raporteaza la OUG privind Protectia maternitatii la locurile e munca. ;[[ http://buc-ho-juridic/webeurolex/webeurolex3x.dll/viewdoc?&coddoc=73159&categ=2&simplemode=1, art 17. Ca sa nu mai vbim de acel bonus pt nastere...care si ala s-a scos..;[[
Ginutza din cate stiu trebuie sa faci o instiintare scrisa in care mentionezi ca esti insarcinata in x sapt, cf adeverintei medicale atasate. La noi de ex este necesara mentionarea CNP-ului si a seriei, nr-ului CI. Semnezi si de preferat sa-i dai si un nr intrare (apoi sa-i faci o copie...ca nu se stie niciod..;[) si il dai HR-ului.
va tzuc.
Mamica de Ingerash blondutz
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
baaai, de ce n-ati avut discutia asta cu cic-ul IERI? io ieri am semnat contractul. bon si-acu... oare e chiar asa bai ziua aia? adica tre sa ma zbat sa anunt directia de asist comunt ca vezi Doamne io m-am angajat cu o zi inainte de a iesi din cic oficial?
razu si io te iubesc, va iubesc si-ti dau MARE dreptate
myla, cand vine bb 2 da, dormiti toti 4 relax, are papu dreptate maxima
ddunia, ti-a zis geo pe sleau, adica m-a scutit pe mine glumesc. da serios lasa-te de d-astea. cris are 2 ani si NU stie cum fac animalele... pt ei, crescuti la oras, este ceva F ABSTRACT. e mai probabil ca albert sa invete intai "cum face metroul" si abia apoi "cum face vaca" daca are vaca in curte se schimba treaba complet al meu si-a dat drumul la vorbit cam dupa un an jum. acu ma uimeste cum prinde din zbor, de la o zi la alta, concepte noi, pe care nu i le explica direct nimeni (ieri imi arata "mana stanga"... ma uitam la el tip "wtf, asta de unde o mai stii?" ) ai rabdare
blue si cine mai e interesata de scutece textile, un review comparativ destul de sintetic, dupa parerea mea http://scutecetextile.blogspot.com/2012 … utece.html
Ultima oara a fost editat de katami (2012-01-10 15:41:37)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- GeoGeo
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-15
natalia a avut o luuunga perioada , peste vara , cand baza ei a fost laptele. (minim 3 mese pe zi , si nu am avut san deci a papt bibe) . in acest timp doar "i-am propus" diverse feluri de mancare .... unele refuzate fara macar sa guste, altele refuzate dupa prima/ a doua lingurita . Ea "a invatat" sa manance cu noi in concediu, gustand din mancarea noastra (evident supe, ciorbite, peste, mamaliguta, etc) , in septembrie. abea de vreo doua luni insa pot spune ca mananca foarte bine, de toate , ba chiar si chestii pe care le refuza cu lacrimi - gen iaurt. metoda insa nu se poate aplica bebeilor mai mici de un an. diversificarea nu inseamna neaparat (parerea mea, bazata pe ce am mai citit +experienta personala ) ca bebe sa aiba 1/2/3 mese div pe zi, ci mai ales sa isi obisnuiasca burtica cu diverse , sa isi dezvolte gustul, mirosul, si mai ales cheful de a mesteca . natalia nu mananca deocamdata cruditati , se ineaca cu ele. mai asteptam.
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- AnkSan
- Full member
Kata tu erai pe liber? Nu poti vbi cu actualul angajator sa modif ziua (12-13)? Banuiesc ca nu au trimis deja la ITM contractul...
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
hello!
am inteles lucky. si eu mai incerc ce povestesti tu. il plimb pana vad ca incep sa i se inchida ochii apoi il pun pe pat. daca e suficient de linistit, se mai foieste putin si adoarme singur. daca e mai agitat nu reuseste, e in picioare instant, si atunci trebuie sa-l plimb pana adoarme in totalitate. Stef este bine, multumim de intrebare. bubitele sunt la locul lor dar puiul se simte bine. atata ca papa prost. oricum, cred ca este o forma usoara, bubitele sunt foarte discrete.
rux, Andreea
ank, sa te tii de cuvant si intri mai des
kata, ce tare esti... n-am simtit niciodata nevoia pe forumul asta sa mi se multumeasca pt ceva. asa ca relax
coco, sanatate Sarei!
ddunia, nu stiu daca esti nebuna, daca esti atunci si eu sunt. in aceeasi situatie suntem si noi si-mi fac aceleasi ganduri... dar nu astept neaparat cuvinte de la el ci sa vad ca pricepe unele lucruri, ca face conexiuni si asocieri. ori... e cam slabut ce reusim noi.
smart, eu am grija sa aiba manutele calde. ciorapei nu prea ii dau, decat daca sunt prea reci talpitele. mai bine ii pun o bluzica sau vesta pana se mai incalzeste apoi o scot. la noi oscileaza tare temp. in casa.
myla, nu-i mai da papa solid daca tot nu vrea. da-i doar laptic o zi-doua- trei sau cate e cazul. el nu se simte presat iar tu iti revii cu nervii
ruxxy, esti sigura ca daca incercai mai devreme sa-i dai neblenduit accepta mai usor?
bubu, stiu ce zici poate se plictiseste. stiu ca nu ar fi bine sa-i fie distrasa atentia copilului dar la noi merge doar cu TV, altfel mesele lui Stef ar fi de max 30ml sau g. ( nu zic sa faci ca noi)
multumim tuturor pentru urarile de sanatate
- katami
- Platinum member
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Legat de blenduit eu am zis ca al doilea copil nu va face cunostiinta cu blenderul . Si Maria se foieste mult pana adoarme, mai ales seara. Se ridica in picioare, se arunca in pat, se rostogoleste si pana la urma adoarme.
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- AnkSan
- Full member
Kata pai daca firma la care ai lucrat a dat faliment, tu in ac moment nu mai esti angaj nicaieri. Cererea de revenire in CIC se face pt reactivarea CM suspendat, insa in cazul tau....nu mai ai CM.....asa ca relaxxxxx esti ok. Insa mai poti cere si alta parere avizata (primarie, ITM, etc).
Am vrut sa te intreb daca nu cumva esti selfemployeed
Garga voi avea timp sa intru mai des...cel putin sper...o perioada
pupici pupicei
ps. eu cu Miru am pr cu mancatul de cand era sugareatza la tzatza...nu i-am dat supliment, nu a mancat ever cu bibe si drept urmare la diversif a react fff urat, la intarcare nu am reusit sa inlocuiesc tzatzica decat cu laptic la cutie Dorna cu vanilie altceva nu mi-a acceptat (cu toate trucurile posibile si imposibile). Chiar si acum am pr cu mancatul; la gradi papa tot (uneori mai refuza anum chestii), insa acasa e jaleeee. In vacanta mi-a tzinut post...negru mai mult ;[[[ Am zis ca-mi fac restaurant ca sa aduc copii la masa sa manance si ea
Cmin mai intereseaza-te si la HR; eu iti spun ca si eu mi-am pus pr asta, insa este cert ca prima zi lucrat este ziua urmat implinirii vst de 1-2 ani (in fct de legea pe care ai prins-o si ales-o). Dar daca-mi amintesc tu acum iti faci cererea de intrare in CIC, pai at peste 1-2 ani, cand iti vei face cererea de revenire din CIC, alege ziua urmat si gata.
Ultima oara a fost editat de AnkSan (2012-01-10 16:15:34)
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
Ma gandeam ca e batut in cuie daca am optat acum asa si s-a trim revisalul
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
gargarita a scris:bubu, stiu ce zici poate se plictiseste. stiu ca nu ar fi bine sa-i fie distrasa atentia copilului dar la noi merge doar cu TV, altfel mesele lui Stef ar fi de max 30ml sau g. ( nu zic sa faci ca noi)
exact garga, se plictiseste incepem masa fara nicio jucarie pe langa ia niste lingurite (numarul depinde de cat ii este de foame) apoi incepe maraiala asa ca introduc treptat cate o jucarie in peisaj si asa imi deschide gura la lingurita dar agitatia este aproape permanenta nici nu vreau sa ma gandesc cum o fi cand incepe sa o ia la pas
stiu ca nu este bine nici ce fac eu insa disperarea mea e prea mare
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- katami
- Platinum member
ank, sa ca ma pierdusi. pb mea e ca nu cumva sa se trezeasca vreun destept sa-mi impute indemnzatia pe care (din cate pricep de la voi) o mai iau pe ziua de 12 ian (6 mil impartit la 31 zile=o suma mareata, dar nah, legea e lege). pt ca eu pe ziua de 12 figurez si ca angajata, si in cic.
lucky pare rau tare... si nu-mi vine sa cred
cine ma ajuta cu o parere in dom de estetica? fac instuctiunile pt esarfe si, de 2 zile, nu ma pot decide pt varianta optima de prezentare. intitial voiam poza-text-poza-text, ca pe siteul wrapyourbaby. baiul e ca imi mananca ff mult spatiu asa, o legatura o descriu in 4 pag, ma gandesc ca e obositor pt mamici sa urmareasca asa. as putea incadra pozele pe 2 linii, format landscape, numai ca ar tb sa le facdestul de micute, pt "gustul" meu cam PREA micute. ce ziceti? e mai deranjant ca instructiunile sa e intinda pe multe pagini sau sa fie pozele mici? (mentonez ca eu le voi da in format electronic, deci cine are monitor mare isi poate pune paginile una dupa alta, cine nu... nu). ms anticipat!
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
Kata eu zic ca poze mari ca sa vada tot omu` iar despre contract, el se inregistreaza in revisal si se transmite inainte cu o zi ca tu sa incepi serv, asa este noua lege, deci mai ai timp azi sa vb cu ea
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- AnkSan
- Full member
Cmin ai predat deja cererea? Daca da, at cand tr sa iti faci cererea de intoarcere trece data urmat datei nasterii. Te incadrezi in termenul legal. Dar pe decizia pe car eau facut-o cei de la HR ce e trecut? Ar tr sa ai si tu un exemplar? Pt ca la noi, de ex, se mentioneaza concediul pt care optezi 1 resp 2 ani si sist (Charisma) cal automat.
Kata din ac motiv iti spuneam sa vbesti cu cineva de la primarie, sau de unde-ti vin banutii (casa nu stiu care..). ..si-i ii poti informa in scris ca din data de x esti angaj.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|