homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 14-130

#2452 2012-02-19 19:50:35

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 14

passenger a scris:

blue, pai ai facut sex  la ov sau nu?? ca daca nu, gigeii aia nu au trait 3 zile, fii sigura. si FF zice ca nu prea suint sanse cu un contact asa indepartat . cxhill!  puss

Pass, teoria zice ca gigeii traiesc minim 72 de ore, sunt site-uri care zic chiar si 4-5 zile. Eu am facut in ziua 10-11, co ovulatie peste 48 de ore  cesafac

Ma doare capul de mor  bang

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#2453 2012-02-19 19:56:22

Lothraine
Insomniac member
De la: Resitza
Inregistrat: 2011-02-27

bleu pune pe frunte cartosi cu otet, freacate cu spirt sau alcool mentolat pe tample si ceafa si bea multa apa...asa cam 1l in 15-20 de minute

Trăiește astăzi. Pentru ieri suntem morți, iar pentru mâine nu ne-am născut încă. http://www.fertilityfriend.com/home/39c73d 33+

#2454 2012-02-19 19:59:31

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

pai evident ca fiecare naste cum o taie pe ea si noi nu judecam ca nu e treaba noastra ce aleg popeasca si cutareasca.
eu ziceam doar de un caz de care stiu cu o nastere acasa, accidentala ce e drept, fata era de-a dreptul ingrozita cand a ajuns la spital, la fel si medicii si tot personalu'. 
nu stiu frate, eu dupa ce am trecut printr-o nastere naturala asistata, nu as putea sa nasc singura nici intr-un milion de ani.  big_smile   mie mi-a trebut oxigen, a fost destul de naspa travaliul si pt sebi, bataile inimii lui o luasera un pic aiurea la un mom dat. mi-a trebuit sonda urinara caci vezica mea NU mai functiona, se blocase si nu puteam sa evacuez urina, eram un balon. ce dracu faceam in sufragerie la mine, neavand habar ca bebelusul sufera, in timp ce eu ma scremeam cum vedeam eu ca fac femeile alea pe iutub???

kata, mie doc mi-a recoltat culturi de col si exam de secretii si tot tacamul in sapt 36 ca sa se asigure ca e ok holul de trecere pt bebe si nu ia vreo lighioana. deci la mine a fost safe, steril in sensul asta.

pai fata a zis saraca de ea ca a apucat sa puna un cearsaf mare din dulap, curat si calcat si cateva prosoape la fel, curate si calcate si alea. ar fi trebuit sa fi fost fierte in clor probabil, in spital fie el cum o fi abunda clorul si asta face un mediu steril din locul respectiv.
or fi altii bine-mersi dar sunt in procent MULT mai mic decat toti ailalti care se nasc in spital si de ce sa imi asum eu riscul daca e asa?  supa

eu nu cred ca daca te apuca durerile facerii si sotul si cris sunt plecati, stai acasa si astepti sa nasti fara sa zici nic., big_smile
poate zici acum asa, dar sincer cred ca in momentele alea pui mana pe telefon si fugi la maternitate. nu?

blue, teroia e una, practica... smile gigeii de Superman poate traiesc asa, nu te mai gandi cu panica la vreo sarcina pt ca poate de aia te doare capul, iti garantez ca nu esti gravida!  puss  ia un nurofen ceva si bea un ceai cald. o sa vezi ca o sa vina menstra.

eu fug sa il spal pe sebic

Ultima oara a fost editat de passenger (2012-02-19 20:01:31)

#2455 2012-02-19 20:01:06

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

katami eu nu cred ca o mentalitate trebuie schimbata  pentru ca exista un numar de persoane care vor un anumit lucru din alt unghi.
nu cred ca trebuie convins nimeni la nimic.

exista un sistem medical, si e dreptul fiecaruia sa optez sa fie in interiorul lui sau in afara lui

cum a zis si emilya e dreptul fiecareia sa actioneze cum crede ca e de cuvinta, sa isi asume riscurile, fiecare e major si raspunde de actiunile/actele lui asa incat sa nu dea pe urma vina pe un sistem unde cotizeaza si la care nu apeleaza din diverse considerente.

ma repet, pentru mine optiunea de a naste acasa singura NU exista, si din punctul meu de vedere, a alege asa ceva cand nu e nicio maga intemperie afara e dovada clara de nebunie.
daca eu asa vad lucrurile nu inseamna ca am o mentalitate care trebuie schimbata. de ce sa fie schimbata? ca asa vor n (fie n asta sute sau mii) in jurul meu?

e loc sub soare pentru mai multe optiuni, de-asta suntem diferiti, iar sistemul trebuie sa permita sa optezi: ori vrei in, or vrei out.
e simplu.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2012-02-19 20:02:10)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2456 2012-02-19 20:02:37

passenger
Addicted member

carra,  tummenupp  tummenupp  tummenupp  tummenupp

Publicitate

loading...

#2457 2012-02-19 20:03:52

Onutza23
Insomniac member
De la: Neamt
Inregistrat: 2007-07-09

multumesc pt raspunsul legat de vigantol, intr-adevar de la spital mi-au zis ca din ziua 10 sa-i dau vitamina D3 pana la 18 luni, chiar mi-au dat ei de acolo D3 Kids. pana in ziua 10 tre sa-i dau calciu, dar nu stiu daca si in a 10-a inclusiv, eu am si pt maine inca o fiola de gluconat de calciu, banuiesc ca nu fac rau daca i-o dau

ionela o sa mai postez niste poze cat de curand

like felicitari pt cele 10 lunite implinite  birthday

adina eu cred ca daca al meu statea cu mine in sala de nasteri nu ar mai fi vrut alti copii rotfl

blue sa treaca durerea de cap!

pass fomist tare sebi al tau tongue, seamana cu printesa mea
prin cate ai trecut si tu la nastere...

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#2458 2012-02-19 20:03:57

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

Adina, bravo pentru Ana! applause

Puiul meu doarme de 3 ore.. va  l-am scos afara azi vreo ora jumate  cred ca din cauza asta,

Azi implinim 10 luni!   dance  dance    happy

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#2459 2012-02-19 20:06:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

passenger a scris:

kata, mie doc mi-a recoltat culturi de col si exam de secretii si tot tacamul in sapt 36 ca sa se asigure ca e ok holul de trecere pt bebe si nu ia vreo lighioana. deci la mine a fost safe, steril in sensul asta.

pai NU e steril, e doar lipsit de germeni patogeni (ceea ce poate avea orice mama care naste acasa... mi se pare de bun simt sa-ti faci analizele astea inainte, oriunde nasti)

pai fata a zis saraca de ea ca a apucat sa puna un cearsaf mare din dulap, curat si calcat si cateva prosoape la fel, curate si calcate si alea. ar fi trebuit sa fi fost fierte in clor probabil, in spital fie el cum o fi abunda clorul si asta face un mediu steril din locul respectiv.

aoleu, NU clor, ala nenoroceste un nou nascut... in niciun caz clor. (mi-ai dat o idee, ar tb sa-mi calc si io un cearsaf baremi, ca io nu calc d felul meu rotfl2 )

or fi altii bine-mersi dar sunt in procent MULT mai mic decat toti ailalti care se nasc in spital si de ce sa imi asum eu riscul daca e asa?  supa

nope. e acelasi procent de "failures" si in spital si acasa

eu nu cred ca daca te apuca durerile facerii si sotul si cris sunt plecati, stai acasa si astepti sa nasti fara sa zici nic., big_smile
poate zici acum asa, dar sincer cred ca in momentele alea pui mana pe telefon si fugi la maternitate. nu?

tind sa zic ca nu, dar nu bag mana-n foc pana nu ma vad acolo. va anunt lol  EU m-as duce sa nasc la maternitate pt confortul psihologic al unui cadru avizat care ma vegheaza lol dar cu conditia ca, imediat ce termin de nascut, sa-mi aiu cupilu si sa plec acasa. ceea ce nu se poate, te tin MIN 24 h (si alea cu show, semnatura pe proprie raspundere etc - oricum, aDACA ajung in spital, exact asta am de gand sa fac... sa ma externez pe propria raspundere cat mai devreme posibil)

like, multe inainte hjarta

LE: ba da, carra, eu consider ca tb schimbata mentalitatea (de acord ca fiecare alege pt el, dar afirmatii precum "e curata inconstienta" sau "nu ami sjuntem in evul med" sunt, dp meu dv, in categioria dat cu bata, nu cu parul... si FAC PARTE din acele mentalitati care ar merita schimbate in tara asta ref la modurile de nascare neutral

Ultima oara a fost editat de katami (2012-02-19 20:10:39)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2460 2012-02-19 20:10:23

passenger
Addicted member

si de ce sa nu stai la o revizie tehnica?  lol  stii ca e f important ca medicii aia sa iti verifice copilu', sunt o multime de teste care se fac nou nascutilor. apoi, pe tine, sa verifice ca esti ok, unde pleci asa cu uterul in gat, mai, si cu atele nelegate stii tu unde? lol mi se pare de bun simt si treaba cu tinutul sub supraveghere 24 de ore dupa nastere. mie mi-a fost ff bine in maternitate, mi-a placut acolo, s-au ocupat excelent de mine si copil, am avut conditii, nu am facut nimic, doar alaptat si stat in pat cu burta in sus. as mai fi stat  lol

#2461 2012-02-19 20:12:45

katami
Platinum member

pass, daca mi-ar da copilul din primul minut si nu i-ar face 100 teste (pe care oricum i le poate face si pediatrul), as sta. dar cum NU se intampla asta... nu-mi doresc deloc, deloc sa stau acolo.

carra, am editat mai sus... pe (prea) scurt neutral (pe mai lung se cheama lipsa de toleranta si jignire ce zici in mod repetat smile )

LE: si pe mai lung, cum ar suna ca io sa zic ca "alea care gandesc ca nu se descurca is blegi/fricoase/paranoice"? ca tu cam asta faci wink vezi, nu suna frumos si nici empatic fata de optiunile altora wink

Ultima oara a fost editat de katami (2012-02-19 20:14:24)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2462 2012-02-19 20:13:51

Lothraine
Insomniac member

katami a scris:

EU m-as duce sa nasc la maternitate pt confortul psihologic al unui cadru avizat care ma vegheaza lol dar cu conditia ca, imediat ce termin de nascut, sa-mi aiu cupilu si sa plec acasa. ceea ce nu se poate, te tin MIN 24 h (si alea cu show, semnatura pe proprie raspundere etc - oricum, aDACA ajung in spital, exact asta am de gand sa fac... sa ma externez pe propria raspundere cat mai devreme posibil)
|

du-te sa nasti in Olanda...acolo ai optiunea sa nasti acasa, sa nasti la spital si sa pleci imediat dupa dush...sau sa nasti la spital si sa ramai pana a doua zi...rar femeie sa ramana in spital pe-acolo.

Trăiește astăzi. Pentru ieri suntem morți, iar pentru mâine nu ne-am născut încă. http://www.fertilityfriend.com/home/39c73d 33+

#2463 2012-02-19 20:14:57

katami
Platinum member

Hellstorm a scris:

katami a scris:

EU m-as duce sa nasc la maternitate pt confortul psihologic al unui cadru avizat care ma vegheaza lol dar cu conditia ca, imediat ce termin de nascut, sa-mi aiu cupilu si sa plec acasa. ceea ce nu se poate, te tin MIN 24 h (si alea cu show, semnatura pe proprie raspundere etc - oricum, aDACA ajung in spital, exact asta am de gand sa fac... sa ma externez pe propria raspundere cat mai devreme posibil)
|

du-te sa nasti in Olanda...acolo ai optiunea sa nasti acasa, sa nasti la spital si sa pleci imediat dupa dush...sau sa nasti la spital si sa ramai pana a doua zi...rar femeie sa ramana in spital pe-acolo.

lasa olanda, noi vb ceva de folk you, nu da inapoi acu rotfl rotfl

#2464 2012-02-19 20:22:19

Lothraine
Insomniac member

katami a scris:

Hellstorm a scris:

katami a scris:

|

lasa olanda, noi vb ceva de folk you, nu da inapoi acu rotfl rotfl

io nu dau n-apoi doar daca n-am optiunea parasit servici. bang deci NO OST FEST anul asta, NO Folk you anul asta, poate poate cu mari noroace un Brutal Assault, daca rezista kinderu tau la caldura pana atunci....o facem si pe teritoriu cehesc rotfl

Ultima oara a fost editat de Hellstorm (2012-02-19 20:23:07)

#2465 2012-02-19 20:22:30

carra_verona
Insomniac member

katami eu nu cred ca e vorba de frica, sunt mult mai multe aspecte.
dar da, daca se implementeaza si la noi sistem de nastere acasa cu moasa (calificata!!) si la care sa te trimita medicul de familie, la care sa semnezi niste acte, etc, nastere care se poate urmari in timp in urma astfel incat nu sa existe brese in ce s-a intamplat, de ce, etc. da..
dar inca la noi nu exista o astfel de forma corect implementata, deci nu ai ce sa alegi decat forma spital sau acasa de capul tau.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2012-02-19 20:22:46)

fertility

#2466 2012-02-19 20:35:23

katami
Platinum member

carra_verona a scris:

katami eu nu cred ca e vorba de frica, sunt mult mai multe aspecte.
dar da, daca se implementeaza si la noi sistem de nastere acasa cu moasa (calificata!!) si la care sa te trimita medicul de familie, la care sa semnezi niste acte, etc, nastere care se poate urmari in timp in urma astfel incat nu sa existe brese in ce s-a intamplat, de ce, etc. da..
dar inca la noi nu exista o astfel de forma corect implementata, deci nu ai ce sa alegi decat forma spital sau acasa de capul tau.

eu ce voiam sa subliniez e ca atitudini precum a ta fata de varianta "de capul tau" sunt foarte... lipsite de deschidere. Ok, nicio pb ca TU nu ai apela la asa ceva in veci, nici nu te obliga nimeni s-o faci, de aia exista sist medical, dar e foarte deranjant ca persoane care aleg (CONSTIENT, INFORMAT, MOTIVAT) aceasta varianta sunt judecate cand... nimeni n-ar tb sa se bage in oala lor  nustiu la fel cum ele NU se baga in oala celor care nu pot trai fara sistem si NU le judeca alegerile.

aici ziceam io ca mai avem de lucrat la mentalitate. pt ca etichete precum cele postate mai sus de tine nu-s nici pe departe un caz izolat vis a vis de subiect.

o mentalitate tip: "EU n-as face asta, treaba cui alege asta" e o chestie ok dp meu dv. Dar "eu nu as face asta si, prin urmare, cei care nu fac la fel ca mine is nebuni si incontienti" mi se pare CEL PUTIN lipsita de toleranta, daca nu JIGNITOARE. si DA, eu una chiar CRED ca impotriva acestei mentalitati trebuie luptat. imi pare rau.

hell sad nope, la hardcoreli nu ma bag io rotfl

LEŞ si inco o chestie... si gata, dp meu dv. EXACT astfel de atitudini IMPIEDICA/INGREUNEAZA implementarea unui sistem cum zici (oficial)....

Ultima oara a fost editat de katami (2012-02-19 20:38:29)

#2467 2012-02-19 20:42:12

Lothraine
Insomniac member

kata...ti+am scris ceva la burtici rodnar

#2468 2012-02-19 20:53:00

carra_verona
Insomniac member

aaa si daca as zice: bravo lor ca fac asta si nasc singure acasa ar fi o pozitie mai toleranta?

daa, poate suna mai bine pe forum, credeam insa ca aici poate fiecare sa spuna ce gandeste.
dar daca si aici trebuie sa fie 'politically correct' fie:
exista doua categorii: mamicile ultracurajoase  care aleg sa nasca singure singurele
si cealalta categorie: cea care merge la spital.

cum  fiecare categorie se vede pe cealalta, e subiect tabu big_smile.
iata-ma si cu mentalitatea schimbata, deci. ... ca asta am inteles ca de fapt deranja ...
toleranta inseamna ca am admis din minutul I ca sunt II categorii si FIECARE are dreptul de a alege - asta e toleranta de fapt.
dreptul liber la actiune al fiecarei parti nu l-a negat nimeni NICIUN minut.

sunt convinsa ca a vorbi politically correct (pina si pe un forum) va schimba muuuulte in sistemul nostru medical.

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2012-02-19 21:00:42)

fertility

#2469 2012-02-19 21:09:05

katami
Platinum member

carra_verona a scris:

aaa si daca as zice: bravo lor ca fac asta si nasc singure acasa ar fi o pozitie mai toleranta?

hai, mai, ce e asa greu de inteles ca A JIGNI nu-i totuna cu a fi... rece si indiferent fata de un subiect?

daa, poate suna mai bine pe forum, credeam insa ca aici poate fiecare sa spuna ce gandeste.

cu exceptia etichetelor wink cf regulamentului.

dar daca si aici trebuie sa fie 'politically correct' fie:
exista doua categorii: mamicile ultracurajoase  care aleg sa nasca singure singurele
si cealalta categorie: cea care merge la spital.

nope, politically correct e ca exista 2 categorii de mame: care aleg sa mearga la spital si care aleg sa nu mearga la spital. end of story. eventual cu precizarea in care categorie ma situez si dc, dar FARA ATACURI la adresa celeilalte categorii.

cum  fiecare categorie se vede pe cealalta, e subiect tabu big_smile.

nu, dar e chestie de respect reciproc sa nu se jigneasca....

iata-ma si cu mentalitatea schimbata, deci. ... ca asta am inteles ca de fapt deranja ...
toletanta inseamna ca am admis din minutul I ca sunt II categorii si FIECARE are dreptul de a alege - asta e toleranta de fapt.
ce numesti tu mentalitate e cum am definit eu actiunile celeilate parti, dreptul la actiune nu l-a negat nimeni NICIUN minut.

nu despre dreptul al actiune era vb (ca nici nu se poate, tu nu ma poti duce cu forta la spital daca nu vreau si nici eu nu te pot lega acasa de scaun smile - generic tu si eu)

sunt convinsa ca a vorbi politically correct (pina si pe un forum) va schimba muuuulte in sistemul nostru medical.

da, schimba multe, si nu doar in sistemul medical, sa stii. pana la urma, daca te "iei" (cu etichete) de alte rase, etnii sau religii incalci drepturile omului, constitutii si alte asemnea... ca vezi tu, oamenii au observat, in timp, ca ATITUDINEA PUBLICA fata de un subiect CONTEAZA. ce-ar fi sa zic aici, de ex, ca nu sufar negrii sau evreii? (e PUR exemplu, daa? n-am nik nici cu unii, nici cu altii, Doamne fereste!). nu mi-ati sari toate in cap ca am o ATITUDINE de tot rahatul? nu m-as face si cu o bucatica de ban forever? si, totusi, n-am impiedicat pe nimeni sa fie evreu (din nou specific, sa nu supar pe cineva, am dat exeemplul asta pur la intamplare sau poate tocmai pt ca e legat de atatea controveste si tragedii istorice).
paralela e, poate, putin exagerata. dar sper ca am ilustrat ce am vrut sa zic... referitor la cate ajuta/strica atitudinea noastra in ORICE sistem wink

eu ies, ma duc sa culc crisul, va pup, nb!

Ultima oara a fost editat de katami (2012-02-19 21:11:17)

#2470 2012-02-19 21:21:44

Lothraine
Insomniac member

pupam Cris si mamica de Cris de noapte buna pusspusspusspuss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.