Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 14-129
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 14
si noi pe aici! vad ca multa lume adoarme bebeii pe picioare! si la noi tot asta e metoda. ziua stau cu el,insa, numai pe picioare. chiar daca nu il legan, cum il las jos simte. uneori, cum a fost azi noapte, patim si la nani-urile de noapte. onu, it d luam si noi, la recomandarea doc de familie. se da cam de la 10 zile. angel, eu nu vreau sa il iau in pat pt ca, oricum, doarme la fel, fie ca ein pat, patut sau carut. doar ca, uneori...vrea doar in brate/pe picioare...
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
carra, nu stiu... mie mi se pare faina ideea de a naste in mediul tau familiar pt ca dpdv psihic esti relaxata, dar sa ai macar o moasa alaturi pt eventuale complicatii.. oricum, nu as avea destul curaj.
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
io n-as avea curaj nici cu moasa, etc. cineva care sa raspunda frate daca D-ne fereste se intampla ceva nu asa .. tanti vecina care vine de buna voie si careia la o adica nu ii poti reprosa mare lucru. careva cu raspundere legala si simt de raspundere. parerea mea ....
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
adina, de ce faci tu d-astea ?
ana maita nu e nici prima, nici ultima romanca/femeie din lume care a nascut acasa bine mersi. statistic, incindenta pb la nasterile acasa NU o depaseste pe cea din spital asa incat... hai sa nu ne grabim sa dam cu parul
(iaca stiam io dc nu va arat - si NU va arat!! - cea mai "nebuneasca" nastere din cate am vazut... happening in germania, deci nu in lumea a treia, dar... care ma depaseste si pe mine (desi NU o judec si n-o cnsider nebuna pe mama aia, ci o admir... dar n-as putea face ce a facut ea ). insa o nastere acasa.... since, ma tenteaza si pe mine f tare
carra, pe tine te doare daca e bb bine sau daca, rau fiind, cineva isi asuma raspunderea legala? (oricum, peste tot in vest se naste cu moasa si ele AU DREPTUL asta... numa noi suntem mai destepti, ca de obicei a se vedea scandalul cu regina maria, daca stiti... e recent)
Ultima oara a fost editat de katami (2012-02-19 17:53:18)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
carra_verona a scris:io n-as avea curaj nici cu moasa, etc. cineva care sa raspunda frate daca D-ne fereste se intampla ceva nu asa .. tanti vecina care vine de buna voie si careia la o adica nu ii poti reprosa mare lucru. careva cu raspundere legala si simt de raspundere. parerea mea ....
in cazul in care copilul meu ar pati ceva la nastere cea mai mica grija ar fi cine si cum plateste. parca l-ar putea aduce inapoi sau i s-ar vindeca eventualele complicatii daca doc e dat afara, intra la racoare etc....
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- katami
- Platinum member
pokemon a scris:carra_verona a scris:io n-as avea curaj nici cu moasa, etc. cineva care sa raspunda frate daca D-ne fereste se intampla ceva nu asa .. tanti vecina care vine de buna voie si careia la o adica nu ii poti reprosa mare lucru. careva cu raspundere legala si simt de raspundere. parerea mea ....
in cazul in care copilul meu ar pati ceva la nastere cea mai mica grija ar fi cine si cum plateste. parca l-ar putea aduce inapoi sau i s-ar vindeca eventualele complicatii daca doc e dat afara, intra la racoare etc....
amin for that, fix asta voiam sa zic si eu
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- LikeIt
- Sr. member
- De la: Romania
- Inregistrat: 2011-01-24
Kata, Adina, Carra buna!
Noi ne intoarcem din Sinaia acum, D. doarme in masina cel mai bine e asa ccomic . Azi David a implinit 10 luni! ce repede trece timpul!I-am luat un tortulet mic si abia astept sa ajungem ca mi-e o pofta
Kata, si eu as fi tentata in ideea de aa naste acasa, dar cu moasa/doctor langa mine..bineinteles ca nu as avea sanse, cu ai mei..care sunt fricosi, ii inteleg.
"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."
Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill
- albinuta_vesela
- Insomniac member
kata, dar eu nu am dat cu parul numai ca mie mi-ar fi frica sa nasc acasa, ca nu cumva sa apara necesitatea interventiei unui medic. apoi tot la spital tre sa ajungi cu bebe (cu sau fara probleme..)
- katami
- Platinum member
- albinuta_vesela
- Insomniac member
de ce nu ai vrea sa iti fie sotul alaturi ? ba chiar sa fie implicat activ... al meu a stat langa mine sio l-a pus doc sa apese pe burta dar ii era frica sa nu ne raneasca si era prea "tandru' asa ca a intervenit moasa
am vazut pe net (iar bag detalii controversate ) poze cu o mamica din afara, care a nascut acasa in cada cu moasa si toata familia, sotul si copiii in jurul ei. de asta ce ziceti ? eu nu cred ca as putea sa o las pe Ana sa vada asa ceva la 9-10 ani cat cred eu ca aveau copiii aia.
- carra_verona
- Insomniac member
nu e vb de dat cu parul dar nu mai suntem frate in evul mediu - oricat ne-ar placea sa ne mai intoarcem acolo. si da, stiu ca in vest se poate opta pentru a naste cu o moasa acasa sau in spital, dar alea de-acolo or fi calificate frate, or fi vazut in viata lor un instrument medical nu ca ale noastre care (scuzat sa-mi fie )multe de-abia reusesc sa citeasca 3 randuri in 30 minute. si nu sunt inscrise NICAIERI ca moase, nu li face EVER vreun training, etc. au vazut si ele 2 nasteri in viata lor si li se atribuie de catre comunitate titlul - nelegal, fara pregatire, etc de moasa. ptr mine e vax, ma scuzati.
cat despre cine plateste, pina la urma tot te gandesti ca daca si cu parca ... pe ideea asta ca nimeni nu mai poate repara, etc ... peste tot in orice chestie trebuie sa existe un responsabil, fara a isi asuma cineva ceva: o procedura, un proces, finalul unui eveniment, etc. este HAOS. si HAOSUL nu duce la constructia a nimic bun. again.. parerea mea.
LE: like te asteptam sa ne zici cum a fost wekendul asta la munte.
Ultima oara a fost editat de carra_verona (2012-02-19 18:34:50)
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Hello, am venit de la biserica (de unde am evacuat rapid si inainte de termen, caci David canta mai tare decat preotul )
Nu am fost la endocrine, nici eco nu am facut inca, am programare pe 29 luna asta, stiu ca am hipo doar din valorile hormonilor (TSH si free T4)... Flower, da, iti zic daca merge tratamentul homeopatic
Ma doare capul ingrozitor, sper sa fie de la menstra si nu de la sarcina, la David ma durea asa, in primele zile
Legat de nasterea acasa, si eu as face-o, chiar si asa, cu prima nastere cezariana. Insa doar cu o moasa calificata, ca sa fie cineva care stie cand ceva nu e in regula, mai ales ca am uterul cicatricial...
- carra_verona
- Insomniac member
- katami
- Platinum member
carra, pb e doar sa le lasam si moaselor noastre drept de practica... pt ca AR FI si pers calificate, dar li se da in cap (atentie, cand zic moasa NU ma refer la asitentele din spital, ci la moase CALIFICATE sa fie moase). Si mai e, se vede bine, si pb de SCHIMBAT MENTALITATI....
adina, sotoi nu vede in nastere decat sange si durere... are niste pareri fff inchise si preconcepute despre asta, asa ca doar m-ar incurca, nici vb sa ma ajute si nici el nu si-ar dori sa fie acolo la cris dr il invita a intre, el de la usa "nuuu", eu de pe masa "nuuu " deci suntem de acord la capitolul asta. in plus, eu sunt o pers careia nu-mi place f multa atentie (a se citi frecare) in general, iar cand ma doare ceva, cu atat mai mult. daca la cris a fost ceva IDEAL, aia a fo ca nu m-a bagat NIMENI in seama tot travaliul, deloc. as vrea ca acum sa fie exact la fel. nu sa ma intrebe cineva din 3 in 3 min daca vreau apa, masaj la talpi sau mai stiu eu ce... sau, mai rau, sa ma intrebe din cate in cate min am contractii (cand io STIU ca nici nu-i cazul sa le cronometrez inca ). etc etc. asta NU inseamna ca nu sunt pro sot la nastere, teoretic e o chestie buna, dar... depinde si de om si de omu' care naste, si de omu' de alaturi, adica
ref la prezenta copiilor... nu stiu ce sa zic. CA IDEE mi se pare ceva bun. practic.... nu stiu nici eu daca i-as lasa, inclin spre nu, dar nu pot motiva logic... probabil e o prejudecata, dar una puternica.
- albinuta_vesela
- Insomniac member
Ana a prins curaj la mers. face ture prin casa
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
sebi suge de atatea ore, ma omoara. m-a uscat de tot, si acum e in brate ma trage de bluza. ce are?????
blue, pai ai facut sex la ov sau nu?? ca daca nu, gigeii aia nu au trait 3 zile, fii sigura. si FF zice ca nu prea suint sanse cu un contact asa indepartat . cxhill!
cand l-am nascutg pe sebi mai precis cand eram in chinurile alea pe la dilatatie 5 a venit o fata la cusut saraca, nascuse acasa al 2lea copil, saraca de ea, ambulanta nu a venit si a venbit bb inaintea ei. era SINGURA acasa , sotul blocat in trafic cand s-a intamplat,... s-a pus in 4 labe ca si cateii cand a simtit ca iese bb. a avut travaliu de o ora doar si in 10 min nastea. horror, toata maternitatea vb de subiectul asta. a stat langa salonul meu, era o tipa ff ok si curata, dar fetita ei a trebuit sa fie bagaata p antibiotic, din ce am intels d la neonato. asa e cu piticii care nu sosesc pe lume in mediu steril cum e sectia de neonato.
- katami
- Platinum member
passenger a scris:asa e cu piticii care nu sosesc pe lume in mediu steril cum e sectia de neonato.
nope, asa e cu piticii care vin pe lume in mediu nesteril si au ghinionul sa dea peste niste fixisti ca nspe altii is bine mersi si n-au niiici un stress (io IMI DORESC sa patesc ca tipa aia serios, fara gluma. numa' sa fiu acasa singura de tot, fara sot si cris ceea ce e cam greu - fara cris adik)
by the way, mediul VAGINAL numa steril nu e si copilul trece, totusi, prin el, de cand e lumea, fie si in sectiile de obstetrica, alea sterile NU e nevoie de mediu steril la nastere!!!!!!
linkul asta l-a mai pus zilele trecute bubutadana, dar nu stiu cate l-ati citit... apropo de subiect (sa-l citit pan la capat, eu am citit pe jum si eram super in extaz... finalul e... tipic romanesc: bang: ) : http://www.nastecumsimti.org/2012/02/08 … ina-maria/
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
cred ca asta e un subiect la care trebuie MULTA TOLERANTA. Nu le-as cataloga pe mamele care aleg nasterea acasa nebune, inconstiente sau mai stiu eu cum din simplul motiv ca vad din ce in ce mai multe cazuri de probleme medicale aparute in spital, cand de la un bebelus sanatos se ajunge la unul indopat de antibiotice si cu mai stiu eu ce probleme Cred ca e dreptul fiecarei femei sa aleaga cum vrea sa nasca si sa i se respecte aceasta decizie fara a fi catalogata si aratata cu degetul. Personal, mi se pare ceva superb ca un copil sa vina pe lume in mediul in care va creste, ca primele persoane cu care ia contact sa fie parintii, totul sa se desfasoare intr-un cadru linistitor si cu calm nu in vacarmul unui spital iar nasterea sa nu fie tratata ca o boala ci ca ceva perfect natural si normal. Refuz ca in primele secunde de viata copilul meu sa fie masurat, cautat si in fund, sa i se testeze reactiile, sa fie cantarit si analizat de catre niste straini. Da, sa nasti acasa neasistata de nimeni este un mare act de curaj si presupune sa iti cunosti si "citesti" corpul pana la cele mai mici reactii pentru a sti cand ceva e in neregula.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- katami
- Platinum member
Emilya a scris:cred ca asta e un subiect la care trebuie MULTA TOLERANTA. Nu le-as cataloga pe mamele care aleg nasterea acasa nebune, inconstiente sau mai stiu eu cum din simplul motiv ca vad din ce in ce mai multe cazuri de probleme medicale aparute in spital, cand de la un bebelus sanatos se ajunge la unul indopat de antibiotice si cu mai stiu eu ce probleme Cred ca e dreptul fiecarei femei sa aleaga cum vrea sa nasca si sa i se respecte aceasta decizie fara a fi catalogata si aratata cu degetul. Personal, mi se pare ceva superb ca un copil sa vina pe lume in mediul in care va creste, ca primele persoane cu care ia contact sa fie parintii, totul sa se desfasoare intr-un cadru linistitor si cu calm nu in vacarmul unui spital iar nasterea sa nu fie tratata ca o boala ci ca ceva perfect natural si normal. Refuz ca in primele secunde de viata copilul meu sa fie masurat, cautat si in fund, sa i se testeze reactiile, sa fie cantarit si analizat de catre niste straini. Da, sa nasti acasa neasistata de nimeni este un mare act de curaj si presupune sa iti cunosti si "citesti" corpul pana la cele mai mici reactii pentru a sti cand ceva e in neregula.
ce fain ai scris
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|