Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 33-47
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici - 33
buna seara!
anna, pana a inceput sa apuce obiecte, eu l-am lasat sa-si bage manutele in gurita. a fost vorba de o luna, de la 2 la 3 luni. dupa, ii ofeream jucarelele de dentitie si daca era interesat le lua, daca nu "rodea" in continuare la pumnisor.
elena, nu, acum il alaptez mult mai rar (chiar si la 3-4 ore), pentru ca are 3 mese diversificate pe zi, plus gustari, cand vede vreun fruct si vrea. nici inainte nu pot spune ca el cerea din ora in ora. in primele luni, ii ofeream sanul des pentru ca plangea altfel. apoi, ma gandeam eu ca nu am suficient lapte si trebuie sa maresc productia si aveam grija sa nu treaca mai mult de o ora fara sa-l pun la san. dar el n-a mai cerut (plans/marait, caci eu n-am stiut sa decodez alte semnale) de pe la 4-5 luni, cand a inceput sa fie atras de joaca. abia acum inteleg cand cere el "tzitzi": maraie putin, eu il intreb "ce vrei, pui?" si el imi pune degetelul pe san. e tare dulce gestul .
Ultima oara a fost editat de anca90 (2014-10-05 20:41:04)
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
ms elena si anca..atunci am rabdare..mititica e plina de saliva si plange/matzaie
Ultima oara a fost editat de annabel (2014-10-05 21:36:14)
- anca90
- Platinum member
Elena, e foarte bine pentru 6 lunite. Al meu pana la aproape un an nu a zis deloc mama, in nici un context, iar acum zice mama sau meme cand e obosit sau cand s-a satueat de o activitate si vrea altceva. Totusi, cunoaste sensurile cuvintelor (ma uimeste cate intelege, iti arata orice obiect ii ceri), daca il intrebi unde-i mama, unde-i tata, arata spre persoana corecta.
- iuliabebe
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2013-05-10
Anna, asa si a mea, e plina de saliva si plescaie asa haios cand prinde pumnuletul mai nou intai il studiaza putin in crucis si apoi il duce repede la gurita dar nu nimereste mereu, mai isi trage una in ochi, mai prinde maneca la body dar totul e dulce si bun de bagat in gurita. Eu ii mai pun in manuta o jucarie zornaitoare si o trage si pe aia la gurita, dar doar o linge o sa ii iau una pt dintisori desi e cam devreme
Alfel, simt nevoia sa spun cuiva iar am fost la socrii unde a fost o agitatie de nedescris si multa lume si din nou, abia am reusit sa o las in brate la soacra si la o cumnata dar eram cu ochii ca un uliu pe ele. Deloc nu eram si eu bucuroasa ca imi mai relaxez mainile ca tot stau toata ziulica cu ea. Dar nu pot controla, parca nu imi vine sa o las un minut. Stiu ca nu e bine nici asa, dar sper sa 'ma vindec' curand. Cand le vedeam ca nu se spalau pe maini inainte sa o ceara (nu de alta, dar faceau gogosi!) si ca o pupau pe manute..sa nu mai zic de scuipatul pt deochi si ma pune naiba sa ii spun soacra-mii ca a deochiat-o ultima oara...vaaaai ce s-a ofuscat, gata, ea nu se mai uita la copil (?!) Mai trece sentimentul asta de cordon legat? Am inima stransa de fiecare data cand nu e la mine in brate
pui mic - 28.06.2014 C’est la vie! C’est la guerre!
- JanisJoplin
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-26
Neata
Anca
Iulia...trece dupa 1.5-2 ani. Asa a fost la mine. Dupa ce capata independenta in mers si spune cateva cuvinte....
6 ani de dragoste
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
neata fetelor va urez o saptamana frumoasa! flowerpot, am ramas uimita sa aflu ca si in SUA se practica sistemul comunist de invatamant tipic romanesc. ce pot sa-ti spun din experienta proprie cu fetita mea care a intrat la clasa 0 anul acesta este ca intr-adevar conteaza timpul pe care i l-am dedicat eu, am lucrat cu ea multe caiete cu activitati, puzzle-uri...i-am citit multe povesti, i-am deschis apetitul ca sa zic asa. si la gradi am inscris-o in primii 2 ani la engleza, din pacate mare lucru nu a invatat...dar cum gradinita ne obliga sa facem 2 optionale....in fine, consider ca trebuie sa -i lasam sa se bucure si de copilarie, sa se joace, e o aberatie sa faca pregatire la nivelul asta...si oricum sistemul de invatamant e foarte incarcat din pacate nu se pune accentul si pe abilitatile si inclinatiile fiecarui individ. macar noi,parintii, sa-i sprijinim si sa-i ajutam sa-si gaseasca vocatia, e mult spus poate dar in ziua de azi, conteaza mult, eu cel putin asta intentionez cu fetita mea...ca nici eu n-am inteles o boaba fizica chimie...si am studiat ce mi-a placut in facultate, din pacate acum e moartea caprioarei ca sunt bugetara, dar asta e alta poveste:)
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
neatza Iulia la mine a trecut faza asta cand a inceput Maia sa intinda bratele cand o cereau diferite persoane dar si asa stau putin in garda sa nu apuce sa planga, daca vad ca se incrunta putin sau pune buza o iau . Mama closca Anca nici Maia nu zice ma-ma-ma si eu, ingrijorata fiind, am intrebat psihologul. Raspunsul m-a linistit
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- bubutadana
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-03
neata mamici
No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...
- honney_bunny
- Full member
- Inregistrat: 2012-03-13
Neaţa, fetelor! Să aveţi o săptăm?nă frumoasă!
Mamica de pufulet mic si scump God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,/ courage to change the things I can,/ and wisdom to know the difference.
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
neatza fetele.
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- anca90
- Platinum member
buna, mamici!
iulia, in primele luni asa eram si eu, ba mai rau pentru ca pana pe la 5-6 luni doar eu si sotul am avut dreptul de a-l tine pe baiat in brate . cu socrii am avut noroc ca din punctul asta de vedere au fost simtiti, nu mi l-au cerut niciodata. abia acum il iau in brate si numai daca intinde el manutele spre ei. cu ai mei insa am avut show-uri, ca ei mi-l cereau cu de-a forta, eu nu si nu si ramanea ca mine . mai tarziu li l-am dat, dar numai cand si cat se simtea el confortabil. eu si acum ii pun sa se spele pe maini inainte de a-l lua. diferenta e ca acum ma bucur cand vrea el la ei (inainte li-l dadeam cu inima indoita), pentru ca e intr-adevar o usurare sa lasi 9 kg din brate . vorbeste cu sotul, sa le spuna el socrilor sa se spele pe maini. legat de sentimentul de cordon, eu zic ca am scapat de el pe la 7-8 luni. de atunci am inceput sa il dau din brate impacata ba chiar bucuroasa ca socializeaza cu alte persoane (si ca mi se dezmortesc bratele ).
janis, ar mai fi si continuarea, n-am mai scris-o: dupa ce pune degetelul il intreb "tzitzi?" si el incepe si se bucura, da din maini si din picioare in bratele mele, ma strange de gat, uneori ma si pupa , e un dulce! apropo de pupat, acum ma pupa si pe mine daca ii cer, inainte doar pe tati il pupa. pupic = imbalosare pe tot obrazul
emilya, si eu fac la fel. cum a pus putin buzita, cum il iau, ca stiu ca nu e cale de intoarcere. pff, eu nu m-am ingrijorat, chiar daca pana pe la 10 luni n-a zis decat ghe si ghi . ce sa mai zic de achizitiile motorii . dar n-am fost pe la doctori pt lucrurile astea, in continuare mi se pare un copil perfect normal. am rabdare si incredere ca va ajunge sa faca si el tot ce fac deja copiii de varsta lui si atunci imi va parea rau ca nu mai e copilasul cuminte de azi... sau bebelusul de ieri, dupa care deja plang.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2014-10-06 12:44:34)
- GeoGeo
- Hero member
- Inregistrat: 2010-02-15
Buna ziua
fetelor .. harnicutze ati mai fost !
n a fost racita .. zdravan, eu mi-am luat doua zile de medical si uite asa ne-am distrat sapt trecuta . azi este prima zi in care doarme la gradi doamne , ce emotti am ! sper din tot sufletul sa fie bine !
ref la scoala : am auzit ca si la noi va fi o testare din cls3-4 .. apoi iar se impart clasele .. in functie de nivelul copiilor . acum ce-o fi , vom mai vedea .
acum , eu inca nu cred ca un copil poate mentine acelasi interes pe aceleasi materii .. iar "performanta" care se impune si care ii proveaza de timpul necesar descoperirii propriei persoane cred ca nu va avea rezultatele scontate. adica da, poate ca va merge (1 din 10, 9 eu zic ca se pird pe parcurs ) la o univ de prestigiu , dar in momentul in care va iesi din universitate , care sunt sansele ca el / ea sa fie motivat intr-adevar ? Mie mi se pare ca sistemul acesta intensiv nu face decat sa limiteze potentialul real al copilului, canalizand-ul spre ce credem noi ca este "de viitor" .
ma rog, nu vreau nici eu sa ma intind aici, pentru ca in ceea ce ma priveste "sistemul de invatamant" este pentru mine un subiect cam sensibil
In alta ordine de idei : ce stiti despre cursurile de limbi straine tinute de Britanica ?
yes it's official : sunt mamiiiicaaaa !
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
buna fetelor...
geo pana acum nu a dormit la gradi? acomodare placuta...
noi week*end plin : sambata am facut zxacusca la curte, seara la nasii in vizita, ieri la teatrul zurli,unde a fost super incantata.
anca am citit ingrozita prin cate ai trecut...sanatate multa!
9 ani de copilarie ....
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Anca, ai tras si tu, nu gluma.
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- anca90
- Platinum member
multumesc, adina. sper sa nu mai apara ceva prea curand. atunci au fost doua episoade urate, unul dupa altul: intai a facut roseola (alt virus, alte 3 zile cu febra mare), apoi la o saptamana jumatate herpangina . au fost primele noastre incidente medicale si sperietura a fost mare, stresul pe masura. dupa ce s-a terminat totul, am zis ca nu mai fac fata la inca o tura.
copiii vostri sunt mamosi? al meu e foarte, in schimb copilul unor prieteni pare atasat de toti apropiatii la fel, nu pare sa-i pese daca langa el e mama, tata ori bunica, se simte ok cu oricare, adoarme cu oricare, ceea ce pt mine e sf.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2014-10-06 14:31:51)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|