homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Atentie mare-2

#20 2010-01-29 19:00:53

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

Re: atentie mare

lala20 a scris:

copilu a scris:

.

Cred că dacă voia sfaturi le cerea. Dar ea nu ne-a cerut părerea ?n legătură cu ce trebuie să facă, deci nu văd de ce ne-am apuca noi să dăm sfaturi care nu sunt cerute. Poate acestea ?i fac mai mult rău decăt bine...
De asemenea consider că dacă mai era o făr?mă de indecizie ne-ar fi spus ce şi cum, ar fi ?ntrebat ce-am fi făcut noi ?n locul ei, chestii de genul.
Părerea mea smile!

si eu sunt de acord cu lala20

Iubesc si sunt iubita

#21 2010-01-29 19:34:13

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Mie nu mi se pare mare crima ca incearca oamenii sa o convinga sa nu comita o "crima". Oricum, bine ca atrage atentia altor fete, macar poate asa invata altele din greseala ei. Oricum, acum am citit topicul de mai sus, si ce pot spune... e dovada clara ca daca vrei, se poate.

#22 2010-01-29 19:50:02

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Dar, din cate am inteles eu, ea inca nu e sigura ca e sau nu insarcinata, nu ?
Oricum, parerea mea e ca poti sa fii cea mai principiala fiinta, pentru ca una e sa spui " ah, daca mi s-ar intampla mie asta, cu siguranta nu as regurge la o asemenea masura " si una e sa resimti efectiv o asemenea situatie. E o diferenta uriasa dintre a te pune intr-o situatie ipotetica si a trece literalmente prin ea. Si da, probabil ca stim toti ( toate ) ca nu e bine sa te joci cu focul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa sariti la gatul fetei ca a avut impulsul / a simtit nevoia sa isi prezinte situatia intr-un context ' nu faceti ca mine '. Plus ca, referitor la faptul ca exista prezervativ, anticonceptionale, sterilet, diafragma etc etc - asta nu inseamna ca metodele acestea nu pot da gres.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#23 2010-01-29 20:00:49

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

PillBlast a scris:

Mie nu mi se pare mare crima ca incearca oamenii sa o convinga sa nu comita o "crima". Oricum, bine ca atrage atentia altor fete, macar poate asa invata altele din greseala ei. Oricum, acum am citit topicul de mai sus, si ce pot spune... e dovada clara ca daca vrei, se poate.

Pill, nici nu am spus că ar fi o crimă, dar at?ta timp c?t efectiv nu ştim datele problemei, situaţia economică, relaţia cu părinţii şi altele asemenea nu mi se pare ok să dăm sfaturi. Credeţi că ea nu e conştientă de ceea ce a hot?r?t? Ea a decis ce vrea să facă, noi de ce să sărim cu sfaturi care nu au fost cerute?
?n rest, subscriu la cele spuse de kdeea.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#24 2010-01-29 20:01:52

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Sa va povestesc si eu. Cand am facut-o prima data cu sotul meu ...dragostea era mare.. nu ne-am protejat si a lasat in mine. a 2-a zi eram la planing sa imi iau pastila de a 2-a zi si cand le-am spus ca sunt in prima zi dupa ciclu mi-au  spus ca nu am nevoie. ( asta in Anglia) Nu am nevoie de pastila de a 2-a zi pt ca nu pot sa raman gravida si pot sa stau linistita. Am dus munca de lamurire ca mie imi trebuie pilula aia ca pot sa raman gravida si asa.. dar ei nu si nu. Pana la urma mi-au dat-o cu chiu cu vai.
Deci este foarte bine ca a deschis topicul asta ca sa ne dam seama ca metoda calendar da gres de cele mai multe ori.

Publicitate

loading...

#25 2010-01-29 20:34:35

Monica999
Hero member
Site

Nu vreau sa par rautacioasa, dar mi se pare normal ca pe un astfel de topic sa fie persoane care sa incerce sa o convinga sa nu faca avort. Daca intra o fata de 14 ani si vede ca nimeni nu zice nimic de unde stii ca nu o sa se gandeasca ca nu e atat de grav avortul? Peste tot vezi cum femei fac avort (ca au gresit, ca nu au gresit, ca puteau sa il pastreze sau nu, astea sunt detalii) asa ca mi se pare absolut normal sa vezi peste tot oameni care incearca sa convinga pe femei sa nu avorteze.

Sunt total de acord cu libertatea femeii de a alege sa avorteze, dar sunt impotriva avortului, asa ca ma bucur sa vad ca alti oameni au aceasi parere. Cat despre trimiterea catre topicul maicii de 19 ani,mi se pare bine-venita.

#26 2010-01-29 20:38:22

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

PillBlast a scris:

Nu vreau sa par rautacioasa, dar mi se pare normal ca pe un astfel de topic sa fie persoane care sa incerce sa o convinga sa nu faca avort. Daca intra o fata de 14 ani si vede ca nimeni nu zice nimic de unde stii ca nu o sa se gandeasca ca nu e atat de grav avortul? Peste tot vezi cum femei fac avort (ca au gresit, ca nu au gresit, ca puteau sa il pastreze sau nu, astea sunt detalii) asa ca mi se pare absolut normal sa vezi peste tot oameni care incearca sa convinga pe femei sa nu avorteze.

Sunt total de acord cu libertatea femeii de a alege sa avorteze, dar sunt impotriva avortului, asa ca ma bucur sa vad ca alti oameni au aceasi parere. Cat despre trimiterea catre topicul maicii de 19 ani,mi se pare bine-venita.

sunt total deacord cu tine

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#27 2010-01-29 21:41:13

babyblue1
Banat
De la: Tg-Mures

elyka a scris:

Buna tuturor.... smile   
din pakate,nu am fost foarte atenta la metodele contraceptive.....iar cele 7 zile dupa menstruatie nu sunt sigure .... sad
asa k ....marti am programare pt un consult in vederea stabilirii sarcinii.... cesafac
dar ,desi nu sunt de acord cu avortul si mi-am spus k nu voi face asta niciodata,se pare k voi fi nevoita sa apelez si la aceasta procedura la care multe dintre noi au apelat.....am doar 22 de ani si nu imi permit sa pastrez aceasta sarcina care presupune foarte multa responsabilitate.....este prea devreme si nu ma simt pregatita pt asta....in plus,nici iubitul meu nu este pregatit....
este prima data knd mi se intampla si imi este foarte teama.....
tocmai de asta , fetelor,aveti foarte mare grija la metodele contraceptive,deoarece e foarte neplacut sa treci prin asa cv...
dak poti preveni,dc sa alegi sa tratezi?

Chiar zilele trecute imi zicea cineva sa deschid un topic in care sa se discute despre sarcinile care apar intr-un moment nepotrivit,daaarrrr totusi ne umple viata de fericire.Cineva mi-a luat-o inainte...Elyka..(sper sa citesti asta).eu am 19 ani sunt in ultimul an la liceu si cum zicea pako ar lua ultima bucatica de paine de la gura lui pt a-i da bebeului.Asa am facut si eu,gandeste-te tatal meu nu castiga mai mult de 1000Ron (in cel mai fericit caz),eu am pensia de urmas de 350 ron + alocatia 42 ron.Prietenul meu care intre timp a devenit sotul meu nu avea loc de munca ( criza asta  skitarg  ) deabea si-a gasit un loc la o fabrica de jucarii in orasul nostru cand eu eram insarcinata in luna a 6a.Ne-am descurcat singuri am renuntat la mancatul in oras(ieseam rar,dar conta fiecare banut) si multe alte lucruri pe care le fac tinerii in ziua de azi in schimb am primit de la Doamne Doamne o minune de fetita hjarta Primul lucru care mi-a trecut prin minte cand am vazut-o a fo`:"Doamne,cum am putut sa ma gandesc la avort?"Da cand am vazut testul de sarcina pozitiv am zis din start avort ce fac cu scoala?tata ma omoara?nu  o sa pot iesi cum faceam inainte....si ce sa fac...?Mi-am anuntat prietenul el socat ce nu se poate ai luat postinor...Da...s-a rupt prezervativul,si postinorul l-am luat a 2`a zi dimineata si totusi am ramas.Pe la sf lui martie m-am dus la un eco...Doamne cand am vazut-o... hjartahjarta era doar o "fasolica" big_smile aveam deja 6 sapt medicul a vrut sa faca trimiterea catre avort si atunci cu un zambet larg i-am spus:"Nu domnu dr cand sa vin la urmatoarea consultatie?"At l-am privit pe prt meu siam vazut ca ii dadeau lacrimile si zambea era fericit,el nu voia sa avortez mi-a spus din start ca facem ceva ,orice doar sa il pastram,dar m-a sustinut .Ce sa mai zic e greu,faci multe sacrificii dar merita.Un copil e un dar de la Dumnezu,iar daca El ti l-a dat stie de ce. smile

Desi nu avem o situatie materiala stralucita avem grija ca Arianna hjarta sa aiba cele necesare .Sunt sigura ca parintii vor fi alaturi de tine si te vor sustine.nici eu nu am fost pregatita,am primit ajutor din partea soacrei + forum... smile citit din umbra  chicot  cu ocazia asta le multumesc fetelor ca exista hjarta puss si cred ca m-am lungit prea mult si am inceput sa va plictisesc lol

si nu in ultimul rand elyka...tu stii ce e mai bine pt tine smile mi-am scris aici povestea ca sa vezi ca nu esti singura.Orice decizie ai lua noi suntem alaturi de tine puss
Si acum fuguta la somnic .Noapte buna puss

Live for today because yesterdays are over and tomorrows may never come.

#28 2010-01-29 21:46:39

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

Doamne ce frumos.. te admir pt ce ai facut si faci babyblue1 !  applause

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#29 2010-01-29 21:50:52

Monica999
Hero member
Site

babyble, u rock big_smile am mai spus-o si pe topicul tau, spun si aici, esti un exemplu demn de urmat cand vine vorba de luat o decizie ce priveste un bebe.

#30 2010-01-29 21:52:56

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

uf, eu zic sa iei exemplul lui babayblue, uite ca ea fara mama a reusit sa treaca peste asta si are alaturi de ea niste oameni care o ajuta si care o sustin. Sunt sigura ca ai si tu pe cineva care sa te ajute si sa te sustina! oricum daca deja te-ai decis, noi suntem alaturi de tine orice decizie ai lua, doar gandeste-te bine inainte, sa nu cumva sa-ti para rau pe urma! si mai gandeste-te cata fericire ti-ar da un copil, si totusi ai 22 ani, o varsta buna pt a deveni mamica. Oricum tu iti cunosti situatia, dar eu zic sa te gandesti foarte bine inainte sa iei decizia asta pt ca in cele din urma iti va parea rau. Este totusi o parte din tine ceea ce vrei sa distrugi, practic. Noi aici nu te judecam, doar te incurajam! wink sper sa iei o decizie corecta, pt a nu regreta in cele din urma puss

#31 2010-01-29 21:53:16

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Chiar zilele astea discutam cu o profesoara de la clasa despre cazurile in care efectiv nu se dau sfaturi. Si primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost 'in cazul unei sarcini nedorite'. Atunci nu se dau sfaturi. Categoric ea stie cel mai bine ce e de facut, nu trebuie influentata. Ok, a fost vorba de inconstienta, dar iata, acum o plateste, si cu siguranta isi asuma si riscurile.

Iar tie babyblue, felicitari, si sanatate fetitei smile totusi nu pot sa pricep cum de ai ramas daca ai luat postinor a 2a zi. Ai respectat intervalu de 12 ore dintre pastile? Nu-mi explic neutral

#32 2010-01-29 22:28:35

persifona
Vizitator

piie, are o marja de eroare oricum. Au mai fost cazuri pe forum cu Postinor luat corect si tot au ramas..

#33 2010-01-29 22:48:49

Pako
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2010-01-04

babyblue1 a scris:

Chiar zilele trecute imi zicea cineva sa deschid un topic in care sa se discute despre sarcinile care apar intr-un moment nepotrivit,daaarrrr totusi ne umple viata de fericire.Cineva mi-a luat-o inainte...Elyka..(sper sa citesti asta).eu am 19 ani sunt in ultimul an la liceu si cum zicea pako ar lua ultima bucatica de paine de la gura lui pt a-i da bebeului.Asa am facut si eu,gandeste-te tatal meu nu castiga mai mult de 1000Ron (in cel mai fericit caz),eu am pensia de urmas de 350 ron + alocatia 42 ron.Prietenul meu care intre timp a devenit sotul meu nu avea loc de munca ( criza asta  skitarg  ) deabea si-a gasit un loc la o fabrica de jucarii in orasul nostru cand eu eram insarcinata in luna a 6a.Ne-am descurcat singuri am renuntat la mancatul in oras(ieseam rar,dar conta fiecare banut) si multe alte lucruri pe care le fac tinerii in ziua de azi in schimb am primit de la Doamne Doamne o minune de fetita hjarta Primul lucru care mi-a trecut prin minte cand am vazut-o a fo`:"Doamne,cum am putut sa ma gandesc la avort?"Da cand am vazut testul de sarcina pozitiv am zis din start avort ce fac cu scoala?tata ma omoara?nu  o sa pot iesi cum faceam inainte....si ce sa fac...?Mi-am anuntat prietenul el socat ce nu se poate ai luat postinor...Da...s-a rupt prezervativul,si postinorul l-am luat a 2`a zi dimineata si totusi am ramas.Pe la sf lui martie m-am dus la un eco...Doamne cand am vazut-o... hjartahjarta era doar o "fasolica" big_smile aveam deja 6 sapt medicul a vrut sa faca trimiterea catre avort si atunci cu un zambet larg i-am spus:"Nu domnu dr cand sa vin la urmatoarea consultatie?"At l-am privit pe prt meu siam vazut ca ii dadeau lacrimile si zambea era fericit,el nu voia sa avortez mi-a spus din start ca facem ceva ,orice doar sa il pastram,dar m-a sustinut .Ce sa mai zic e greu,faci multe sacrificii dar merita.Un copil e un dar de la Dumnezu,iar daca El ti l-a dat stie de ce. smile

Desi nu avem o situatie materiala stralucita avem grija ca Arianna hjarta sa aiba cele necesare .Sunt sigura ca parintii vor fi alaturi de tine si te vor sustine.nici eu nu am fost pregatita,am primit ajutor din partea soacrei + forum... smile citit din umbra  chicot  cu ocazia asta le multumesc fetelor ca exista hjarta puss si cred ca m-am lungit prea mult si am inceput sa va plictisesc lol

si nu in ultimul rand elyka...tu stii ce e mai bine pt tine smile mi-am scris aici povestea ca sa vezi ca nu esti singura.Orice decizie ai lua noi suntem alaturi de tine puss
Si acum fuguta la somnic .Noapte buna puss

sa stii,iti spun cu toata raspunderea,niciodata nu am respectat mai mult pe cineva. e o raza de speranta sa vezi ca exista si cazuri fericite,oameni care nu iau decizii de moment pe care le regreta o viata. si iti dai seama ca ai luat decizia corecta,iti dai seama cat de aproape era sa faci o mare prostie,atunci cand copilul tau care are doar cateva zile,iti ia degetul in mana si-l strange cat poate el de tare. nu e nimic mai frumos de atat. ( eu vorbesc pentru ca sora mea a trecut printr-o situatie din asta acum cativa ani,avea 23 si la fel se gandea sa renunte la sarcina...si cum necum am reusit sa o convingem sa nu faca asta. si nu a regretat nicio secunda ...o sa pun si o poza cu nepotelul meu daca vreti:x  al9leacer  )  nu am dat niciun sfat acum,nu-mi sariti in cap,mi-am exprimat doar respectul si admiratia pt babyblue angel

Anyone can die.Stare into death's eyes but have the courage to live.

#34 2010-01-29 22:50:49

Pako
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2010-01-04

piie a scris:

Chiar zilele astea discutam cu o profesoara de la clasa despre cazurile in care efectiv nu se dau sfaturi. Si primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost 'in cazul unei sarcini nedorite'. Atunci nu se dau sfaturi. Categoric ea stie cel mai bine ce e de facut, nu trebuie influentata. Ok, a fost vorba de inconstienta, dar iata, acum o plateste, si cu siguranta isi asuma si riscurile.

Iar tie babyblue, felicitari, si sanatate fetitei smile totusi nu pot sa pricep cum de ai ramas daca ai luat postinor a 2a zi. Ai respectat intervalu de 12 ore dintre pastile? Nu-mi explic neutral

in ce cls esti? daca se poate sti tongue

Anyone can die.Stare into death's eyes but have the courage to live.

#35 2010-01-29 23:02:55

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

a11 a. but why?

Ultima oara a fost editat de piie (2010-01-29 23:17:05)

#36 2010-01-29 23:07:28

AndreeaIS
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2010-01-29

Am facut de multe ori teste de sarcina,alarmata fiind.Fostul prieten tot timpul mi-a spus ca orice ar fi nu o sa fac avort,nu ar suporta sa vada 2 copii langa noi la batranete si sa se gandesca ca ar fi putut fi si un al 3-lea..
Dar uite ca timpul trece si nu mai suntem impreuna.Tocmai acum o saptamana mi-am facut alt test.Actualul prieten mi-a spus din start "ptr mine nu este decat o solutie pentru asta:avortul". Se pare ca nu toti suntem construiti la fel.Tot timpul ma intreb ce as face daca ar fi testul acela pozitiv. Cred ca e cea mai grea decizie pe care o poti lua.
p.s:Pako,chiar mi-ar placea sa vad poze cu bebe big_smile

#37 2010-01-29 23:19:37

Monica999
Hero member
Site

Andreea, ma scuzi, dar cum de ai nevoie de atatea teste de sarcina?

#38 2010-01-29 23:21:03

AndreeaIS
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2010-01-29

Pentru ca intru in panica mai repede lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.