homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU-8

#134 2011-11-29 19:28:16

ALIV
Full member
Inregistrat: 2011-10-09

Re: DOCTORESSA AJUTOR INTERPRETATRE PAPA NICOLAU

Asa ma gandeam si eu, ca e mai buna cea transvaginala doar ca stiu un medic foarte bun care face ecografii dar cred ca pana la urma voi opta tot pentru o transvaginala, problema e ca nu toate cabinetele private de ginecologie sunt dotate cu asa ceva.Cat despre chist, ma gandeam ca e posibil sa dispara asa cum a spus si doctoressa cu cateva mesaje in urma si acuma de cateva zile vazand ca ma simt bine si nu mai simt nimic in partea dreapta nu mai ma doare cand apas, n-am mai avut dureri si sangerari la contact sexual, ma gandeam ca poate s-a intamplat minunea.Dar in legatura cu rana asta pe col, ce stii? e posibil ca dupa prima luna de tratament (6 ovule) sa simti o ameliorare? ca eu ma simt mai bine si din acest punct de vedere, multumesc lui Dumnezeu si sa fie intr-un ceas bun!

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#135 2011-11-30 12:35:15

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

aliv, parerea mea e ca nu ai si n-ai avut chist de la bun inceput. dar asta ramane de vazut la ecografie.

cu rana, iarasi e suspect. o vede doctorita, dar la papanicolau nu iese nimic. daca ar fi intr-adevar rana, 6 ovule nu pot face minuni. eu tind sa cred ca ai avut doar o infectie sau inflamatie vaginala, pt ca rana pe col nu doare. multe femei au "rana" si nu stiu de ea pana nu ajung la control.
nu cred ca ti-ar fi dat medicul doar 6 ovule daca chiar ar fi vazut o rana. tratamentele pt asa ceva se intind pe o perioada mai mare de timp.

ar fi bine cand vii in tara sa te vada un ginecolog bun. te-ar lamuri in ambele probleme.

#136 2011-11-30 18:01:48

ALIV
Full member

Anca eu intrebam daca e posibil ca rana pe col sa se cicatrizeze dupa o luna de tratament(6 ovule) datorita faptului ca ma simt destul de bine dar tratamentul trebuie sa-l urmez inca 2 luni cate 6 ovule dupa menstra, deci nu mi-a dat tratament doar o luna ci 3 luni consecutiv numai ca am uitat eu sa specific si tu ai crezut ca mi-a dat doar 1 luna.Poate ca nu s-a cicatrizat de tot dar ma gandesc ca daca e un tratament intr-adevar bun pentru ceea ce am eu, poate macar a inceput sa se cicatrizeze si de asta simt o ameliorare, nu? Tu zici ca poate nici nu e rana ci doar o infectie sau o imflamatuie dar si medicul din Romania mi-a spus ca am o rana si apoi cand am venit aici la Roma la doctorita asta, la fel mi-a gasit, rana pe col, intr-adevar la PAP nu a iesit absolut nimic in afara de flora cocica (nu stiu daca zic bine) si mai e bifat celule endocervice si exocervice, atat in rest nu mai e bifat nimic.Zici ca rana pe col nu doare si intr-adevar am mai auzit si eu chestia asta si am citit si un mesaj al doctoressei in care spune acelasi lucru, dar pe mine ma durea la contactul sexual si sangeram putin, acuma nu am mai avut aceste simptome, na....nu stiu ce sa spun dar chiar asa  sa se fi gresit ambii medici? ar fi bine majoreta
In legatura cu chistul, cand am facut control in Romania in iulie,nu mi-a spus nimic de chist, dar cand am facut control aici, defapt eco transvaginala,  la prima mi-a zis ca n-am nici un chist (ca am intrebat eu daca am vreunul) si dupa 2 saptamani si ceva cand am repetat-o hop..ce sa vezi? a aparut un chist de 3 cm doctorita spunandu-mi ca poate e corpul galben ramas de la ultima ovulatie si nu s-a reabsorbit cum era firescsi bla, bla, bla ca s-ar putea sa fie nevoie de operatie ca nu e vascularizat (normal ca m-am speriat, cum adica in urma cu 3 saptamani n-am nimic si dintr-o data apare chistul asta de 3 cm?) a spus ca e un chist fluid, dens in interior si nu e vascularizat si nu crede ea ca trece cu tratament dar am putea incerca( dar eu ma intreb: faptul ca e fluid si dens la interior si nu e vascularizat, astea sunt criterii care te duc cu gandul ca e un chisr care nu trece cu tratament?)

Ultima oara a fost editat de ALIV (2011-11-30 18:04:55)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima rasuflare ca sa-ti spun TE IUBESC.

#137 2011-12-01 18:50:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

acum am inteles... legat de rana, depinde foarte mult cat e de mare, de profunda. in unele cazuri trece cu tratament, in altele nu. probabil ca sunt ceva imbunatatiri dupa prima luna, dar complet nu cred ca s-a vindecat, ca altfel nu ti-ar mai fi dat tratament pe 3 luni. doar la control poti afla cum a evoluat.
la intrebarea despre chist, nu stiu sa iti raspund, imi pare rau.

#138 2011-12-01 19:18:29

ALIV
Full member

Cu siguranta n-are cum sa se regenereze rana dupa 1 luna, eu ziceam in ideea ca simt imbunatatiri si poate ca a inceput procesul de regenerare(ar fi si normal daca tratamentul e bun).Am intrebat doctorita cat de mare e rana, i-am zis: pe o scara de la 1 la 5 cat de mare e? si mi-a spus 2 dar, vorba ta, depinde si cat de profunda e.
      Cat despre chist, as vrea sa stiu daca faptul ca nu e vascularizat si ca e fluid si dens la interior, sunt criterii dupa care poti clasifica un chist la organic sau functional, dar pe de alta parte ma mai gandesc....toate chisturile functionale se formeaza in acest mod, cum s-a intamplat si la mine si exact cum spunea si doctoressa o data ce ovarul a ovulat inseamna ca e functional, prin urmare si chistul format in urma ovulatiei rezulta tot functional, cam asta-i logica si ma mai intreb: daca ar fi chist organic chiar se forma el asa dintr-o data in 3 saptamani si ajungea la 3 cm? nu stiu.... eu ma intreb supa

Publicitate

loading...

#139 2011-12-02 10:31:43

ALIV
Full member

Cine stie ce inseamna "uter fibromatos"?, la control mi-a spus ca am asa ceva dar ca nu am absolut nici un fibrom, as vrea sa stiu ce inseamna si daca este tratament pentru un astfel de uter sau macar ceva preventiv care sa impiedice formarea fibroamelor.Doctorita mi-a spus ca pt. uter fibromatos nu se ia nici un tratament pt. ca nu-i o boala ci asa e uterul meu, cica uterul e de 2 feluri: tanar si fibromatos.

#140 2012-08-20 22:03:50

manu
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

Buna fetelor:d Azi mi au venit si mie rezultatele de la papanicolau. Doctorul a zis ca ar trebui sa repet analiza pe mediu lichid (presupun ca mediul de cultura e lichid) . Mi-au iesit : frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile si rare celule malpighiene intermediare cu atipie nucleara, frecvente celule endocervicale. polimorfonucleare frecvent. rare hematii.ASCUS. Poate cinva sa traduca frazele astea in romana?lol

#141 2012-08-20 22:18:14

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

http://forum.anticonceptionale.ro/t1483 … colau.html

o'hara a scris:

PAPANICOLAU

Displazie usoara

CIN I
Clasele II-III

Displazie moderata
CIN II

Clasele III-IV
Displazie severa

CIN III
Clasele IV-V

In anul 1991 a fost propusa clasificarea Bethesda care propune o terminologie a citologiei cervico-vaginale mult mai detaliata:

?  Descrierea modificarilor benigne (infectii cu trichomonas, fungi, virusuri);
?  Descrierea modificarilor reactive asociate cu inflamatia, atrofia, iradierea, DIV;
?  Modificari anormale ale celulelor epiteliale:
ASCUS- celule scuamoase atipice;
?  LSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus;
?  HSIL- leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad inalt.
?  Alte neoplasme.
Corespondenta intre acest sistem si descrierile anterioare este urmatoarea:
?  LSIL- analog cu CIN I si modificarile celulare asociate cu HPV;
?  HSIL - analog cu CIN II si CIN III.

Toate aceste aspecte fac din examenul citologic o metoda simpla, expediativa, ieftina, fiabila si un excelent mijloc de diagnostic al formelor incipiente ale CCU, avand nu numai o ridicata valoare intrinseca, dar fiind in acelasi timp un admirabil adjuvant al celorlalte mijloace de diagnostic prezumptiv si indeosebi al colposcopiei. Totusi, certitudinea diagnostica este realizata exclusiv de catre examenul histopatologic, ceea ce reclama efectuarea unei biopsii tintite colposcopic.

Autor: Dr. Ciprian Ouatu

Clasa a II-a desemneaza un frotiu inflamator, insa si clasa I si clasa a II-a sunt fara anomalii, deci si clasa a II-a e considerata normala. Clasa a III-a corespunde lui L-sil (low squamous intraepithelial lesion = leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus), Clasa a IV-a e H-sil (high squamous intraepithelial lesion = leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad inalt), iar clasa a V-a este sugestiva pentru cancer de col.
ASCUS este intre clasa a II-a si clasa a III-a. Indica o anomalie celulara sau o inflamare mai puternica, ce pot fi date de o bacterie banala sau de infectia cu virusul HPV. Trebuie tratata inflamarea sau anomalia celulara. Daca ti s-a recomandat testul in mediul lichid, am auzit si eu ca ar fi mai concludent pe de o parte; dar, pe de alta parte, cica periuta cu care se face recoltarea in cazul Papanicolaului in mediu lichid nu preia eficient si celule din endocol. nustiu

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-08-20 22:28:15)

#142 2012-08-20 22:38:07

manu
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

Multumesc mult! Incerc sa nu imi fac griji si sapt viitoare sa ma programez iar pentru Pap in mediul lichid

O seara placuta:*

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.