homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sindromul ovarelor micropolichistice-5

#77 2011-11-14 11:33:04

puiumeumic
New member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-02-21
Site

Re: Sindromul ovarelor micropolichistice

De ce nu imi raspunde si mie nimeni? grater(((
Este pentru a 3-a oara cand postez pe acest site, primesc newsletter saptamanal, sunt abonata de vreo 3-4 ani...chiar nu se gaseste nimeni sa-mi dea si mie o parere avizata... ce sa zic, multumesc pentru nimic.

God bless me soon as He has blessed all you mommies puss

#78 2011-11-14 12:06:48

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

se pare ca nu a stiut nimeni sa-ti raspunda...
las link doctoressei

#79 2011-11-14 18:52:26

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

puiumeumic a scris:

De ce nu imi raspunde si mie nimeni? grater(((
Este pentru a 3-a oara cand postez pe acest site, primesc newsletter saptamanal, sunt abonata de vreo 3-4 ani...chiar nu se gaseste nimeni sa-mi dea si mie o parere avizata... ce sa zic, multumesc pentru nimic.

offtopic

nu inteleg de unde vrei tu sa ai o parere avizata pe un forum, mai mult decat ce ti-a spus medicul tau. o consultatie nu e niciodata gratis de pilda, cred ca trebuie sa respectam timpul doctoressei, care raspunde doar pentru ca vrea, nu pentru ca ar primi ceva in schimb. si eu sunt abonata la o gramada de newsletteruri, asta nu inseamna ca am vreun beneficiu neaparat. nu inteleg atitudinea asta, dar cu siguranta imi scapa mie ceva. nu ti s-a raspuns pentru ca probabil nimeni nu a stiut sau nu s-a inteles exact, nu pentru ca cineva nu si-a indeplinit vreo obligatie.

on topic, eu una nu am raspuns fiindca sincer nu stiu care e mai precis nelamurirea ta.
ai niste foliculi-chistulete pe ovare, fapt care a determinat-o pe doctorita ta sa ceara analize hormonale, gandindu-se la un posibil sindrom al ovarelor polichistice. trebuie sa faci acele analize pentru a vedea exact despre ce e vorba. nu e un motiv de mare ingrijorare, desi te inteleg mult mai bine decat crezi, pentru ca exista tratament si nu e ceva cu adevarat grav. sop afecteaza astazi 1 din 3 femei..

in legatura cu tratamentul pe care ti l-a prescris, probabil stie de ce a facut-o, dar eu una nu inteleg exact de ce ti-a dat toate acele medicamente. poate ca mai ai niste rezultate pe care nu le-ai scris, altfel nu imi dau seama...mancarimile nu inseamna ca aveai candida, ca sa iti dea nistatin...dar sa zicem ca ar avea un sens. restul, sincer, nu stiu.

de recomandat, evident, e sa urmezi sfatul doctoritei. astepti sa iti vina - sau mai mergi inca o data la medic pentru a fi ajutata sa iti vina prin tratament - si pe urma faci analizele hormonale.

cum am zis, nu e cazul sa fii asa speriata. da, nu e placut, dar nici nu e o problema atat de mare incat sa te necajeasca si sperie!

sanatate si succes!

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-11-14 18:53:28)

#80 2011-11-14 23:27:32

puiumeumic
New member
Site

wave Multumesc mult, asta si voiam sa ma calmeze si pe mine cineva pentru ca nemaitrecand prin anumite probleme automat ma gandesc la fel si fel de chestii... si mai ales avand internetul la indemana citim despre anumite afectiuni pe care poate nu le avem dar care simptomatic se aseamana cu ceea ce ni se intampla.... si sincer ce am citit despre SOP m-a speriat f tare... nici nu auzisem despre aceasta afectiune pana sa nu merg la medic sad

Oricum multumesc pentru ca si-a dat cineva interesul sa-mi scrie ceva ... nu conteaza daca este "avizat" sau nu.... multumesc mult. Apreciez nespus! buga

P.S. Imi cer scuze daca am fost prea tupeista dar chiar m-am speriat ff tare, in ziua in care am citit despre SOP am plans de m-am rupt! supa

Multumesc inca o data!

#81 2011-11-14 23:36:42

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

offtopic

intamplator sunt si eu avizata tongue

si te si inteleg, am si eu ceva probleme de sanatate in ultimul timp.

cu placere si linisteste-te!

Publicitate

loading...

#82 2011-11-21 12:14:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

multumesc din suflet moksha pentru ca imi tii spatele cum se zice, intotdeauna....
Am avut o perioada mai grea si mai aglomerata, de aia am cam lipsit de pe forum...imi cer iertare

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#83 2011-11-24 13:50:49

puiumeumic
New member
Site

buna din nou, am fost la doctora pentru ca inca nu mi-a venit, nici dupa data de 14...si mi-a prescris duphaston 5 zile/de 2 ori pe zi ...si am terminat tratamentul de 2 zile si tot nu mi-a venit grater... in schimb am niste dureri de ovare mai ales noaptea si gaze sad ...ce se intampla? de ce nu-mi mai vine?...si cat ar trebui sa mai astept dupa tratament pana sa merg din nou la doctora, daca nu-mi vine menstruatia?  offf

#84 2011-11-24 13:55:49

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

in 10 zile dupa terminarea tratamentului ar trebui sa vina smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#85 2011-11-24 17:31:11

puiumeumic
New member
Site

yoyolina a scris:

in 10 zile dupa terminarea tratamentului ar trebui sa vina smile

Sarumana buga .... ma apucai sa citesc tratamente naturiste acuma.... sunt stresata rau disperat  disperat  disperat

#86 2011-11-24 17:32:58

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

lasa-le pe alea, ca mai rau te dereglezi de la ele. ai rabdare, dupa tratamentul asta trebuie sa vina. e prima luna cand patesti asa?

#87 2011-11-24 19:09:48

puiumeumic
New member
Site

pai da... e prima data cand imi intarzie 2 luni....sad

#88 2012-11-01 10:49:52

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

cautand pe forum informatii am ajuns aici. vad ca nu s-a mai scris de f mult timp dar sper sa am putin noroc smile

Intentionez sa intrerup ac pe care le iau de 10-11 luni dupa ce termin folia curenta (sau din ianuarie, inca nu-s sigura cand).
In urma cu un an mi s-a spus ca ambele ovare au aspect vag micropolichistic in urma unei simple echo transvaginale, fara analize hormonale sau alte analize. ar fi acelasi lucru cu sindromul ovarelor polichistice, nu?
M-ar interesa la cat  timp dupa intreruperea ac as putea face analize hormonale, ce analize trebuie facute(daca le-ar preciza cineva pe toate mi-ar fi de mare folos),daca are importanta ziua din CM cand le fac. Momentan iau Yasmin.

Multumesc anticipat pentru raspuns

That which doesn't kill us makes us stronger!

#89 2012-11-01 12:39:16

anca90
Platinum member

nu, sindromul ovarelor polichistice nu e totuna cu "aspect vag micropolichistic". aspectul acela poate fi dat de numerosi foliculi ovarieni si poate fi ceva perfect normal. pt diagnosticul de sindrom, e nevoie de mai multe investigatii pe langa ecogafie.
dozarile hormonale le poti face la 2-3 luni de la intreruperea anticonceptionalelor.
ar fi bine sa obtii trimitere de la un medic, care sa iti prescrie ce analize sa faci in situatia ta. poate sunt relevante si alte date in afara de hormoni.
da, analizele hormonale se fac in anumite zile ale ciclului. prima este in ziua 3, urmatoarea in 7 zile de la ovulatie.

#90 2012-11-01 12:51:19

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

pai...
am 24 de ani, menstruatia era regulata inainte de ac, cu exceptia a 1 2 dati pe an cand imi intarzia sau imi venea mai devreme cu vreo 2 saptamani... iar inainte de ac nu  am avut vreo 2 luni  menstruatie..
In cazul asta cum stiu sa imi calculez perioada in care are loc ovulatia?

LEgat de clarificarea acestui diagnostic, ar trebui sa merg la un endoctrinolog doar cu rezultatele analizelor sau sa merg la consult la el  inainte, iar el sa imi recomande ce analize sa fac/?

Ms, Anca, pt raspuns

Ultima oara a fost editat de crid (2012-11-01 12:54:45)

That which doesn't kill us makes us stronger!

#91 2012-11-01 13:04:18

anca90
Platinum member

vei vedea in primele luni dupa ce intrerupi AC la cate zile vine ciclul. daca e la 28 zile, atunci cea de-a doua analiza o faci in ziua 21. altfel, poti folosi testele de ovulatie sau aproximezi in functie de lungimea ciclului, cu cate zile mai devreme/mai tarziu sa faci analiza asta. bineinteles ca metoda precisa e cu testele de ovulatie.

de ce vrei sa faci analizele hormonale? eu as astepta cateva luni sa se regleze ciclul si ovarele sa isi reia complet functiile si doar daca ar mai exista dereglari as repeta ecografia si as face dozarile de hormoni.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.