Rezultat colposcopie
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
rezultat colposcopie
astept si eu pareri legate de o colposcopie facuta ieri.
medicul a spus ca arata urat. o bucata maricica din col nu s-a colorat in maron (am vazut imagini, nu stiu ce substante s-au folosit). mi-a recomandat ERAD (electrorezectie cu ansa dratermica.. cred). teoretic mi-a spus ca am HPV luat prin transmitere sexuala.... aberant... poate DAT prin transmitere sexuala. oricum parerea dr-ei este ca trebuie sa vedem natura acelui tesut si s-a luat in calcul si curatarea colului. pana nu aflu rezultatul ERAD-ului nu voi stii ce inseamna curatare. in timp ce dr imi spunea cum 98% din cazuri iau prin transmitere sexuala nu numai ca tremuram de nervi si ca imi venea sa o bat pentru ca stiam ca nu am cum, astazi (am mai facut o alta colposcopie la un alt dr ca sa aflu a 2-a parere... asa...) am citit ceva intr-un pliant: "virusul HPV este f raspandit si se transmite cu usurinta" + "prezervativele sunt o masura de precautie impotriva unei game de infectii transmisibile sexual, incluzand reducerea riscului infectiei cu HPV. totusi ele nu protejeaza complet impotriva HPOV. ACeasta deoarece pielea din imediata vecinatate a organelor sexuale poate fi purtatoare de virus. actul sexual complet (cu penetrare) nu este obligatoriu".
ca sa revin: cum nu l-am luat prin relatii sexuale cu un purtator ce inseamna ce se transmite usor? am mai citit ca se poate lua de la piscine, de la toalete si ca se transmite prin contact piele-piele. adevarat?
ca sa conluzionez, stie cineva: 1. ce inseamna pentru corp ERAD? (evident ca voi citi pe net, vreau doar sa stiu ce au simtit fetele care au facut asta... in cazul in care sunt). 2. colul se reface dupa ce este curatat? taierea unui tesut pp ca va ramane o mare rana? daca se reface cum am mai auzit, de ce nu se refac de la sine toate ranile? 3. am inteles ca procentul de femei care au acest virus este de 70-80%. pe o scara de la 1-10 descrierea in mare a rezultatului unde ma clasific eu? 4. cum poate afla o pers de sex masculin daca are acest virus?
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-26 14:22:24)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: rezultat colposcopie
orice persoana de orice sex poate afla daca poarta virusul facind tiparea lui.... ERAD-ul asta e o cauterizare de fapt, nu ramine nici o mare rana in plus tesutul va fi curat deci se va putea vindeca(acum nu se vindeca pentru ca nu e asa)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Lavinia_tia
- Sr. member
cum adica nu este curat tesutul? eu nu inteleg ceva si ma chinui sa ci citesc pe peste tot sa vad: daca tesutul bonav e acela "alb" dar virusul e in sange nu inseamna ca eu sunt bolnava peste tot? adica nu voi fi niciodata curata. niciodata!!!
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
draga lavinia, iti inteleg pe deplin frustrarea pentru ca am trecut prin ce treci tu: hpv luat prin cai misterioase (sa zicem), rana pe col cu conizatie la varsta de numai 22 de ani si multe alte bucurii...
daca tu ai deja o rana pe col, ea trebuie curatata, clar. pasii urmatori sunt: intarirea sistemului imunitar, vizite regulate la ginecolog, citoteste dese si...sa te feresti de infectii precum chlamydia, candida, trichomonas care pot agrava/ provoca reaparitia ranii pe col.
din pacate, noua ne mai ramane acum doar preventia si sa ne ingrijim continuu de noi, pentru a nu mai aparea probleme...te inteleg ca esti frustrata, furioasa, dar asta nu mai ajuta la nimic. Nu este un capat de tara si putem trai foarte bine in continuare, dar cu mai multa monitorizare...E adevarta ca ar fi fost bine sa nu fie cazul, dar...
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- Lavinia_tia
- Sr. member
de fapt sunt foarte suparata ca exista sanse sa il fi imbolnavit pe prietenul meu. si cand ma gandesc la asta.. nu ma pot abtine. plang instantaneu... pe strada, in casa, in masina, in autobuz. ma distruge psihic sa stiu ca nu voi avea o viata deloc normala. ma doare sa ma uit la el si sa stiu ca nu va mai fi ca inainte. ma duc cu capu'. plang de ieri continuu. cred ca o sa mi se sparga ploapele. cu ochii deschisi arat la fel ca si cu ei inchisi.
spune-mi cu ce s-a schimbat viata ta? inteleg ca trebuie sa am mare atentie cu mine pe viitor. dar viata voastra? innebunesc gandidu-ma ca nu mai pot face o baie cu el spre exemplu. ca teoretic se poate transmite. ma rau.... ca teoretic i-am transmis-o!
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-26 14:52:38)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
mai Lavinia...eu cred ca exagerezi! Mergi si fa tiparea virusul si vezi sigur daca il ai sau nu. Mai departe, el se transmite doar daca exista leziuni active...nu asa, oricind si la orice pas... mai si zici ca ai citit ca un procent mare din femeile active sexual au virusul asta...pai ar trebui sa fie toate la manastire intre timp, daca nu atirnate de lampa! In plus...nu inteleg de ce disperarea ca tu i l-ai fi putut da lui si nu invers...si de ce indirjirea de a crede ca nu pe cale sexuala l-ai luat(asta in caz ca il ai, ceea ce deocamdata nu stim)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Lavinia_tia
- Sr. member
pai 2 dr mi-au spus ca il am in urma colposcopiei. (tare as vrea sa va pun si dvs. imaginile sa vedeti si sa imi spuneti parerea). stiu ca trebuie sa fac tiparea ca sa aflu exact.
in orice caz, daca leziunile sunt la nivelul colului cum as putea eu sa aflu ca azi le am si maine mi-au trecut? plus ca pot si microscopice. deci cum sa stiu cand le am si cand mi-au trecut?
indarjirea: pentru ca eu am fost la piscina timp de 2 ani. pentru ca el nu merge in toalete publice ci eu. eu am avut o secretie ciudata de f multi ani. eu am o rana vazuta (cei drept de doar 1 dr, cel care mi-a facut ieri colposcopia) de prima data cand am ajuns la ginecolog (adica imediat dupa ce mi-am inceput viata sexuala). stiu ca sunt doar argumente posibile, nu si certe, dar se pune si ca asa simt eu....
se poate determina vechimea virusului in vreun fel? unde pot citi despre schimbarea vietii de cuplu in urma infectarii cu HPV (in eventualitatea ca il am)
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
te-ai gandie sa mai faci o coloposcopie?totusi de ce ai facut analiza asta daca,spui ca la control nu sa vazut rana?
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- Lavinia_tia
- Sr. member
ieri am facut o colposcopie la un medic. azi inca una la un alt medic in care f multe femei au incredere. deci am 2 colposcopii in 2 zile si ambele au aceeasi finalitate: ERAD sau biopsie... inca nu s-au decis nici medicii.
de ce am facut colposcopia? e ciudat.. pentru ca ma examinez prea mult. iti povestesc un pic. eu am fost la vreo 4 medici de-a-lungul timpului. 1 singur a zis ceva de rana, dar sa incerc ceva tratament cu ovule. asta acum un an. de atunci nici un altul nu a zis nimic de rana. ba chiar in aprilie dr care mi-a facut azi colposcopia nr 2 m-a asiguraty ca aia nu e rana si ca se poate interpreta si asa, dar sunt ok. ne-am despartit spunandu-mi "esti ok, ne vedem la anul".
si stii cum am ajuns sa investigez aceasta rana? m-am programat pentru un control de rutina la dr cu colposcopia nr 1. de ce? asa am vrut eu. mi-a zis ca acea rana arata putin mai urat si ca daca voi vrea sa fac colposcopie sa o sun. am decis imediat sa o fac, dar am mers peste 1 sapt la cel mai dotat cabinet la care o gaseam pe ea. in toata sapt de dupa consultul ala am avut o stare aiurea. am si scris aici pe forum ca simt ceva in interior, ceva ce nu e ok, langa orificiul colului. si concluzia a fost ca ma examinez prea mult si ca o colposcopie ma va lamuri.
concluzia este ca am facut-o pentru ca atunci cand aud ca e posibil sa fie ceva investighez. (sunt genul care isi face analize doar pentru ca exista o posibilitate).
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-26 15:38:44)
- Soleil
- Addicted member
Lavinia_tia a scris:de fapt sunt foarte suparata ca exista sanse sa il fi imbolnavit pe prietenul meu. si cand ma gandesc la asta.. nu ma pot abtine. plang instantaneu... pe strada, in casa, in masina, in autobuz. ma distruge psihic sa stiu ca nu voi avea o viata deloc normala. ma doare sa ma uit la el si sa stiu ca nu va mai fi ca inainte. ma duc cu capu'. plang de ieri continuu. cred ca o sa mi se sparga ploapele. cu ochii deschisi arat la fel ca si cu ei inchisi.
spune-mi cu ce s-a schimbat viata ta? inteleg ca trebuie sa am mare atentie cu mine pe viitor. dar viata voastra? innebunesc gandidu-ma ca nu mai pot face o baie cu el spre exemplu. ca teoretic se poate transmite. ma rau.... ca teoretic i-am transmis-o!
viata mea/ a noastra nu s-a schimbat intr-un mod semnifivcativ...schimbarea a fost la mine, pentru ca eu trebuie sa merg des la controale, trebuie sa am grija de mine, am luptat cu o candida si o chlamydie care imi puteau inrautati problema...in rest, cand am aflat ca am hpv, era deja cam prea tarziu sa imi pun problema daca i-am dat si lui sau daca el mi-a dat mie...ultima varianta e cea mai probabila, desi el e primul meu partener, facem sex doar cu prezervativ, el a mai fost inaintea mea doar cu o fata, doar o singura data si tot cu prezervativ...tot in conditiile astea m-am ales si cu o chlamydie, deci stiu cum e sa te dai cu capul de pereti...e tardiv acum sa-ti faci probleme...iar la barbat, din cate am inteles, hPV-ul nu cauzeaza probleme majore...sau in foarte putine cazuri...problema e la tine, tu trebuie sa ai grija de tine...
noi facem baie impreuna, etc.... din pct asta de vedere, e tardiv acum sa mai luam masuri, de avut avem amandoi, cel mai sigur, asa ca....
Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2007-10-26 15:44:09)
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- evilpink
- Banat
Lavinia_tia a scris:ieri am facut o colposcopie la un medic. azi inca una la un alt medic in care f multe femei au incredere. deci am 2 colposcopii in 2 zile si ambele au aceeasi finalitate: ERAD sau biopsie... inca nu s-au decis nici medicii.
de ce am facut colposcopia? e ciudat.. pentru ca ma examinez prea mult. iti povestesc un pic. eu am fost la vreo 4 medici de-a-lungul timpului. 1 singur a zis ceva de rana, dar sa incerc ceva tratament cu ovule. asta acum un an. de atunci nici un altul nu a zis nimic de rana. ba chiar in aprilie dr care mi-a facut azi colposcopia nr 2 m-a asiguraty ca aia nu e rana si ca se poate interpreta si asa, dar sunt ok. ne-am despartit spunandu-mi "esti ok, ne vedem la anul".
si stii cum am ajuns sa investigez aceasta rana? m-am programat pentru un control de rutina la dr cu colposcopia nr 1. de ce? asa am vrut eu. mi-a zis ca acea rana arata putin mai urat si ca daca voi vrea sa fac colposcopie sa o sun. am decis imediat sa o fac, dar am mers peste 1 sapt la cel mai dotat cabinet la care o gaseam pe ea. in toata sapt de dupa consultul ala am avut o stare aiurea. am si scris aici pe forum ca simt ceva in interior, ceva ce nu e ok, langa orificiul colului. si concluzia a fost ca ma examinez prea mult si ca o colposcopie ma va lamuri.
concluzia este ca am facut-o pentru ca atunci cand aud ca e posibil sa fie ceva investighez. (sunt genul care isi face analize doar pentru ca exista o posibilitate).
inteleg...... rezultatul il primesti in aceiasi zi? eu mi-am facut o analiza la secretie care a iesit foarte bine doar ca tipa care mi-a facut recoltarea mi-a zis ca e colul cam inflamat si sa fac o colposcopie(desi o inflamatie poate sa apara din n motive).acum am programare peste 2 saptamani la ginecolog sa imi faca control si sa vada daca mai e inflamat daca e nevoie de papanicolau sau alte analize.oricum se paote sa nu ai hpv si rana sa fie din alte motive acolo.asteapta rezultatul de la tiparnita si puteti sa faceti baie impreuna eu cal putin asa cred
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- Lavinia_tia
- Sr. member
as fi putut sa fac o colposcopie in aceeasi saptamana. doar ca am cerut la o anumita dr (cea de la mine din oras) si ea nu vine decat 2 zile la acel cabinet.
iar rezultatul il primesti pe loc... bleah ce momente oribile. nu credeam ca am sa aud comentarii atat de pesimiste depre mine... daca mergi la un cabinet dotat cu aparatura mai noua poti sa pimesti si poze la plecare. mie mi-a comentat pe imagini exact ce supozitii sunt. (asta la mediplus) azi am ascultat doar comentariile si nu am reusit decat sa intreb daca pot sa ma opresc din plans. se poate sa am o rana din alte motive.. da! numai ca colorarea in alb a colului era mult mai mare decat rana, care se vedea f bine. daca ma uit la o moneda de 50 de bani: rana e zero-ul iar pata alba este toata moneda (cam asta r fi proportia).
nicolle_rox: el nu si-a facut analiza sa vada daca are? inteleg de la tine ca presupuneti ca aveti amndoi, nu?
PS: partea cu baia era un fel de a spune ca nu vom mai avea o viata normala niciodata. daca pana si in ceea ce priveste prezervativul nu e sigur... atunci... ce sa mai zic despre altele......
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2007-10-26 16:01:40)
- evilpink
- Banat
esti din bucuresti? daca da la ce ginecolog te duci?
- Soleil
- Addicted member
nu, nu si-a facut analiza...sincer, nici nu stiu daca are rost....dupa atatia ani...si noi eram deja de 2 ani jumate impreuna cand am aflat, deci...nu mai are rost.
- Lavinia_tia
- Sr. member
ralucaelena a scris:esti din bucuresti? daca da la ce ginecolog te duci?
nu sunt din bucuresti, dar am ajuns aici la dr.. dr colposcopiei nr 1: Cojocaru Beatrice - Mediplus. (mi se pare ok ca dr. si ca om, nu stiu alte pareri despre ea) dr colposcopiei nr 2: Ion Ionut Adrian - Maternitatea Giulesti. (se vorbeste destul de ok despre el)
nicolle-rox, tu la ce medic ai fost?
si inca ceva fetelor: daca o rana se poate cauteriza si nu e ok sa faci asta daca ai tesut bolnav pe langa sau vreo alta infectie. in cazul meu: s-a vazut tesustul de langa rana ca fiind altfel numai la colposcopie... cu cochiul liber s-a vazut doar rana. am auzit de f multe cazuri de fete care si-au facut cauterizare fara nici o alta investigatie. medicul mi-a spus ca o cauterizare in cazul meu nu se poate face, daca se puneam problema doar de o rana simpla imi facea asa ceva. si totusi... incep sa ametesc. simt ca ma invart in cerc si e cam bezna la mine aici.
care sunt pasii teoretici dupa ce descoperi o rana? 1. rana 2. colposcopia 3. colposcopie ok + fara alte infectii de orice fel => cauterizare 4. colposcopie aiurea => ERAD sau bipsie.
zic bine?
- evilpink
- Banat
da zici bine,dupa capul meu,dar totusi papanicolaul unde isi are locul daca ai o rana?
- schumiholic
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-28
Lavinia_tia, daca vrei sa mai afli inca o parere in ceea ce priveste o colposcopie iti recomand un domn doctor foarte de treaba, care vorbeste cu tine si iti explica. Este vorba de dr. Cosmin Mihailescu. Il gasesti miercurea dupa-amiaza la Clinica Intromed. Daca vrei mai multe detalii, iti dau cu cea mai mare placere. Ideea e ca eu am fost la dansul pentru ecografie la sani, insa imi recomanda si mie sa fac o colposcopie si spunea ca au un aparat ultraperformant la clinica, mai bun decat in alte locuri unde lucreaza el. Chiar mi-a placut cum te trateaza ca pacienta, vorbeste cu calm si iti explica totul.
If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!
- evilpink
- Banat
pai si de ce iti recomanda o colposcopie? ai probleme sau asa ca o analiza de rutina?
- schumiholic
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-28
Am HPV. Desi Papanicolau nu arata nimic in neregula, tiparea mi-a iesit pozitiva. Am facut apoi si genotiparea ca sa vad exact ce tulpini am si mi-au iesit 31, 42, 52.
If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|