homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida...-19

#343 2007-10-01 11:24:00

runaway
New member
Inregistrat: 2007-09-25

Re: Candida...

buna

am doua intrebari:

1. daca in prima seara cand am folosit gynozol m-am spalat intravaginal (la recomandarea doctorului...) si din cauza senzatiei de arsura si mancarime m-am spalat apoi intravaginal din nou in aceeasi seara,mai iau in considerare acel ovul? sau consider tratamentul inceput din seara urmatoare cand nu m-am mai spalat intravaginal si lucrurile au decurs normal?

2. dupa terminarea tratamentului,cam la cat timp ar trebui sa fac un nou examen de secretie vaginala? cam o saptamana?

v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste pareri.

multumesc

#344 2007-10-01 11:25:19

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

1. nu il mai iei in considerare...incepi sa numeri din cea de-a doua seara
2. da, cam o sapt...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#345 2007-10-01 11:27:54

runaway
New member

multumesc pentru raspunsuri.

am mai citit pe forum ca dupa menstruatie ar trebui repetat tratamentul impotriva candidei.mie doctorul nu mi-a spus nimic despre asta.se procedeaza asa doar in anumite cazuri sau este o metoda de prevenire a recidivei?

#346 2007-10-01 11:33:30

Al Pacino
Administrator

e o metoda de prevenire a recidivei

#347 2007-10-01 11:38:10

runaway
New member

ok.atunci o sa reiau tratamentul dupa menstruatie. este prima oara cand trec printr-o astfel de experienta si dupa ce am citit mesajele de pe forum,ma cam nelinisteste ideea unei recidive.

p.s sunteti de mare ajutor si va felicit pentru ceea ce faceti!

Publicitate

loading...

#348 2007-10-02 23:19:56

andagabriela
New member
Inregistrat: 2007-10-02

Buna seara ,

Am 25 ani , si am o problema mai veche . Acum 2 ani am avut o colica renala la unul din rinichi ( stang ) , dupa aceasta colica mi s-a declansat o infectie urinara cu E.Coli . Cu rinichii nu mai am probleme , asta stiu pt ca am repetat ecografiile si am facut si tratament adecvat ( naturist cu ceaiuri multe , dar si cu antibiotice conform antibiogramei corecte  ) ...insa in vezica urinara a ramas nisip usor cantonat  , poate si datorita faptului ca nu am baut nici prea multe lichide etc . Nu am apucat inca sa fac o citoscopie sau urografie ...adevarul e ca nu suport senzatia sad neplacuta de a mi se introduce substanta de contrast .
Oricum , de 2 ani incoace , la un interval de cateva luni imi reapare infectia ...usturimi , jena la mictiune si contact , inflamatie , mancarimi . In ultima perioada semnele au devenit si mai pregnante si perioadele s-au scurtat . Eu am folosit mereu lenjerie din bumbac , nu stramta etc . Acum o saptamana am fost la ginecolog si mi-a gasit la testul Bethessa  :  flora polimorfa ...numeroase filamente miceli si spori de Candida . Mi s-a spus ca ar fi de la antbioticele administrate pentru infectia urinara si zona a devenit astfel f sensibila .

Mi s-a recomandat :  1. tablete Nizoral - 5 zile  ;  2. Gynozol ovule 400mg  - 3 zile ( cate unul seara )  ;  3. Gynofort unguent ( seara )  .
Problema este ca nu mi-a precizat ordinea etapelor de tratament :   iau Nizoral si in acelasi timp aplic mai intai unguentul ...iar de a 2 zi incep ovulele sa le aplic ....cum fac ?
Am inteles ca tb sa iau in paralel cu Nizoralul si  un Hepatoprotector , pt ca Nizoralul e f puternic si ataca stomacul  ....e ok sa iau ???
De la inceputul tratamentului am inteles ca nu tb facute spalaturi intravaginale....e adevarat ??  Dar dupa se poate ..cu apa calda doar ??
Dupa ce termin tratamentul ....ce trebuie sa fac ??
In cazul partenerului meu ...ce tratament tb sa faca ?  E suficient sa-si dea cu unguent Clotrimazol si unde anume sau mai tb si altceva ?? 

Va multumesc si astept sfaturile dvs smile

#349 2007-10-02 23:25:11

andagabriela
New member

Inca o intrebare ....pana saptamana viitoare voi termina tratamentul pentru ca il incep maine . Problema este ca saptamana viitoare ( vineri ) imi vine ciclul . Trebuie sa reiau tratamentul dupa ciclu imediat pt a nu recidiva ..???  mi se pare totusi prea repede , prea brusc pt organism ...ce ma sfatuiti ?

#350 2007-10-03 09:55:47

anamaria
New member
Inregistrat: 2006-04-25

am si eu o nelamurire!gynozol se poate folosi si pe perioada menstruatiei?va rog frumos daca ma puteti ajuta!

#351 2007-10-03 10:03:04

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

pai curge tot la vale odata cu menstruatia. mai bine dupa.

mami de minuni hjarta

#352 2007-10-03 10:08:00

anamaria
New member
Inregistrat: 2006-04-25

multumesc frumos .

#353 2007-10-03 10:21:53

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

cu placere

mami de minuni hjarta

#354 2007-10-03 23:13:43

andagabriela
New member

Doctorita care mi-a recomandat tratamentul pentru Candida ...este Dr. Badea Georgeta  . Azi am inceput tratamentul ...am luat 2 comprimate de Nizoral , si maine seara aplic unguentul Gynofort  intravaginal  , urmand ca in urmatoarele zile sa-mi pun si ovulele . 

Din pacate nu stiu cum voi face spalaturile fara sa intre apa in vagin ....maine cand imi aplic unguentul , pot sa ma spal inainte si intravaginal ?  numai cu apa sau si cu sapun ?  Si inainte de primul ovul doar cu apa , cu degetul intravaginal ...urmand apoi sa nu ma mai spal decat in exterior ...cam greu oricum cred .  E corect asa nu ?

Vreau sa stiu sigur daca dupa ciclul care-mi va veni saptamana viitoare , trebuie sa repet tratamentul sau pot aplica doar ovulele ( 3 ) ? 

Am inteles ca pentru prietenul meu , un unguent cu clotrimazol e suficient  .

Cat timp nu am voie sa am contact sexual ...5 zile cat tine tratamentul  sau mai mult ?

Vreau sa mai stiu daca acest tratament combate si infectia cu E.Coli ....si in caz ca nu , ce as putea face pentru a anihila infectia ?  Nu mai vreau sa iau antibiotice pentru ca iar ajung sa fac Candida ..si nu e normal . Ce solutii exista ?

Va multumesc .

Ultima oara a fost editat de andagabriela (2007-10-03 23:17:43)

#355 2007-10-04 09:45:04

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

mai deja incep sa ma supar.am inceput sa ma doara de aseara in gat problema este ca undeva pein cerul gurii mi-a aparut ca o basicuta.asta mi-a mai aparut si saptamana trecuta dar pana a2a zi a trecut.ma gandesc la candida bucala,dar nu stiu ce sa mai cred....... ma gandesc la tot ce e mai rau din cauza basicutei,sa fie candida? azi ma duc la doctor smile

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-04 09:45:41)

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#356 2007-10-04 10:49:42

evilpink
Banat

nu cred sa fie afta.alea trec greu asta a aparut de dim.si acum sa retras.asa ca la doctor nu stiu ce sa ii arat lol

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#357 2007-10-04 11:37:06

evilpink
Banat

doctoressa daca imi fac saptamana care vine antifungigrama ca sa stiu sigur ce ovule sa imi pun si aman tratamentul cateva saptamani ca dupa ce fac antifungigrama imi vine ciclul, are ceva? imie sa nu se cronicizeze bucuria

puss puss puss

#358 2007-10-04 11:38:41

Al Pacino
Administrator

raluca....zau ca imi vine sa iti spun ca tot stresul asta al tau o intretine...
nu are nimic

#359 2007-10-04 11:42:34

evilpink
Banat

pai cred ca si stresul o intretine.............. uffff dar nu stiu daca o sa pot sa rezist atat fara sa fac tratament sad.daca imi pun si iaurt si iau si biotics in acelasi timp e prea mult?

Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2007-10-04 11:58:53)

puss puss puss

#360 2007-10-04 12:07:02

Al Pacino
Administrator

nu, e ok

#361 2007-10-04 12:58:59

Al Pacino
Administrator

daca chiar ai asa de multa secretie, poti merge

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.