homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Varsta ideala pt casatorie?-7

#115 2008-08-25 09:03:56

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: varsta ideala pt casatorie?

Melany, nu absolutiza! sunt unii care isi doresc un copil mai mult decat isi doresc sa se distreze alaturi de partener... si atunci conteaza prea putin iesitul cu gasca... te bucuri alaturi de sot si bebe!! si asta indiferent de varsta wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#116 2008-08-25 09:07:02

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Melany1 a scris:

copilu a scris:

Melany1 a scris:

mama tanara ,mama tanara dar cand mai faci si un master...sau il faci printre plansetele copilului....eu as vrea sa ma casatoresc pe la 25..sa stau sa ma si distrez cu sotu ...sa fim liberi si fara stres pe cap.de copil am timp ...si un bebe pe la 27.pana la urma nu o sa ma streseze copilu mai putin daca il fac de tanara,...da macar mai aman

de ce crezi ca un copil te poate stresa? doar nu ai face toate necesare pt el din obligatie ci din iubire nu?

un copil il faci dupa ce iti ytermini studiile si dupa ce te distrezi alaturi de sotul tau.si cand te consideri destul de matur si tu si el sa il aveti.altfel poti sa te iubesti pana nu mai poti dar copilul cere atentie,mancare,haine...mai ales cand se va marii.
stiu cupluri care au copii de tineri si tanjesc sa mai iasa si ei sa se distreze,ba chiar sora unei colege ii da bani surorii ei sa stea cu fiicasa...ptr ca ea iese cu sotu la distractii.

si parintii finutei mele ies si in cluburi, si la cafea etc. pur si simplu o lasa pe cea mica la bunici din cand in cand. daca ai un copil nu inseamna ca viata ta se rezuma numai la el

si ca sa fiu ontopic, varsta ideala pt casatorie este cea la care simti tu ca vrei sa faci pasul acesta, iar tu si al tau sunteti in stare sa va intretineti singuri.

#117 2008-08-25 09:08:32

camysh
Moderator

katami a scris:

Melany, nu absolutiza! sunt unii care isi doresc un copil mai mult decat isi doresc sa se distreze alaturi de partener... si atunci conteaza prea putin iesitul cu gasca... te bucuri alaturi de sot si bebe!! si asta indiferent de varsta wink

subscriu rock

eu imi doresc atat de mult un bebe ca am inceput sa-i zic lui iubi ca o sa intrerup ac fara sa-i zic lol desigur, n-o s-o fac lol pt ca astept sa ne casatorim intai, si apoi sa facem bebe de comun acord smile . dar imi doresc enorm de mult al9leacer

#118 2008-08-25 11:11:19

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

katami a scris:

subscriu!

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#119 2008-08-25 11:16:38

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

Katalyna2311 a scris:

Melany daca ai copil asta nu inseamna ca nu poti invata! copilul nu iti spune printre plansete ca nu ai voie sa citesti un curs......
eu vreau ca la anu' sa ma casatoresc daca totul iese cum imi doresc, adica la 20 de ani si apoi sa fac un bebe si sunt sigura ca o sa fiu fericita alaturi de sotul si copilul meu. copilul nu o sa ma impiedice sa imi termin facultatea si sa imi fac masterul

parerea mea e ca nimic nu se compara cu facultatea facuta in liniste, fara sa deranjeze un bebe! nu imi inchipui cum as fi invatat eu cu un bebe in program; ce sa fac ? doar sa trec examenele cu5???? am avut colege cu copii ... erau epuizate fizic si psihic! mai gandeste-te! e un gand; tu faci ce vrei!

Publicitate

loading...

#120 2008-08-25 11:22:48

copilu
Sr. member

theSame_ElaElis a scris:

Katalyna2311 a scris:

Melany daca ai copil asta nu inseamna ca nu poti invata! copilul nu iti spune printre plansete ca nu ai voie sa citesti un curs......
eu vreau ca la anu' sa ma casatoresc daca totul iese cum imi doresc, adica la 20 de ani si apoi sa fac un bebe si sunt sigura ca o sa fiu fericita alaturi de sotul si copilul meu. copilul nu o sa ma impiedice sa imi termin facultatea si sa imi fac masterul

parerea mea e ca nimic nu se compara cu facultatea facuta in liniste, fara sa deranjeze un bebe! nu imi inchipui cum as fi invatat eu cu un bebe in program; ce sa fac ? doar sa trec examenele cu5???? am avut colege cu copii ... erau epuizate fizic si psihic! mai gandeste-te! e un gand; tu faci ce vrei!

mai intr-un fel asa e.. dar depinde f mult de facultate.. adik eu aveam cam 6-8 h pe zi la fac.. adik cam 4 cursuri de 2 h unu o colega de liceu avea 1 2 cursuri rar 3 de cate 1 h si jumatate pe zi.. eu abia imi vedeam capul si cu casa si cu scoala si cu jobul si ea cauta tot  felul de programe in care sa se bage ca se plictisea asa ..
cu copil mic sugar creca e greu tare dar se poate daca ai vointa si asta iti doresti!

#121 2008-08-25 11:26:44

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

fetelor... sunt atatea care fac bebei inca din facultate... cumva e imposibil?
acum depinde de dorintele fiecareia

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#122 2008-08-25 11:31:17

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

eu nu cred k exista o varsta a casatoriei; fiecare o face cand iubeste si se simte suficient de matur sa faca pasul.

#123 2008-08-25 11:32:59

camysh
Moderator

_alexa_ a scris:

evident.
in plus, sunt persoane pt care conteaza mai mult sa aiba o familie, decat sa face mastere peste mastere si doctorate, si sa se trezeasca la 35 de ani ca e la a 3-a facultate si e un soarece de biblioteca. si eu ma inscriu aici, prrintre persoanele pt care e mai imp sa aiba o familie fericita.

#124 2008-08-25 11:40:36

copilu
Sr. member

camysh a scris:

_alexa_ a scris:

evident.
in plus, sunt persoane pt care conteaza mai mult sa aiba o familie, decat sa face mastere peste mastere si doctorate, si sa se trezeasca la 35 de ani ca e la a 3-a facultate si e un soarece de biblioteca. si eu ma inscriu aici, prrintre persoanele pt care e mai imp sa aiba o familie fericita.

bun venit in grup! storstark lol

#125 2008-08-25 11:42:17

camysh
Moderator

copilu a scris:

camysh a scris:

_alexa_ a scris:

evident.

big_smile storstark

#126 2008-08-25 17:04:01

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Parerea mea
Nu exista varsta ideala pentru casatorie. Nicioadata insa nu trebuie sa te casatoresti pentru ca: altfel il perzi vine alta si ti-l ia, te-ai culcat cu el, a fost primul si te gandesti ca altul nu o sa te mai vrea, nu te intelegi cu parintii si astfel crezi ca scapi de sub tutela lor, toate prietenele tale s-au casatorit si ai ramas numai tu nemaritata.
La mine casatoria a venit ca ceva firesc, normal in momentul in care nu mai existam eu si el ci doar noi. Adica atunci cand obiectivele, visele, aspiratiile, planurile noastre au devenit comune cind am ajuns sa spunem zilnic vom face, vom merge etc. Poate nu a fost ceva super romantic, nu m-a surprins cand m-a cerut de nevasta, dar dupa ceva ani petrecuti impreuna totul merge fff bine intre noi.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#127 2008-08-25 17:39:40

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

eu totusi cred k are mai multa dreptate melany.intr-adevar,un copil nu este o povara pentru nimeni si nici imposibil sa il ai atata timp cat esti la facultate.dar dak ai un sot care munceste toata ziua,tu mergi la facultate si mai ai si un serviciu,k deh,banii nu ajung deloc,si nici un alt sprijin din exterior,ai mai avea timp de acel copil?sa fim serioase.
si ontopic:kiar nu exista o varsta ideala,fiecare se casatoreste atunci knd simte k a sosit momentul potrivit

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#128 2008-08-25 17:39:56

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

camysh a scris:

copilu a scris:

camysh a scris:

evident.

big_smile storstark

si eu, si eu storstark

eu am observat ca in alegerea asta conteaza mult si ce ai avut/de ce ai dus lipsa. la mine in fam a avea doctorate e ceva "normal", e de neconceput sa fie altfel. dar cu afectivul... probleme la greu. asa ca in momentul in care mi-am evaluat clar prioritatile... mi-am dat seama ca pt mine a avea doctorat si ami stiu eu ce studii si titluri nu e deloc o evidenta... da, acu zic ca as face un doctorat daca imi ajuta Dumnezeu... dar e prima chestie de care m-as lasa fara regrete. pe cand implinirea mea ca om/femeie o vad in familia mea... in special in copii. intr-adevar... depinde de la om la om si nu cred ca o varianta e mai buna decat cealalta... ambele sunt ok pt pers diferite si nu trebuie judecate...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#129 2008-08-26 09:16:00

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

sunt de acord cu dymomo77
nu exista o varsta "ideala " pt absolut nimic,fiecare face atunci cand simte ca este timpul,fiecare are ritmul propriu.
cat despre casatorie,eu cred ca trebuie facut pasul atunci cand ai stabilitate din toate punctele de vedere
in plus,nu stiu de ce iti faci probleme pt asta,daca toate merg atat de bine intre voi :f?rv?nad:

Ultima oara a fost editat de OneOnly (2008-08-26 09:20:25)

They can because they think they can.

#130 2008-08-26 14:36:54

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

theSame_ElaElis a scris:

cam despre asta vorbeam si eu....mi se pare ca se ia mult prea usor faza ca daca am un copil sunt cu iubitu fericita si totul e roz .
si cu ce il hranesti?stau la mana lu mama si lu tata...
e ff usor sa vorbim da copilu ala nu ramane la stadiu de bebe...creste ff repede si cerintele cresc.nu trebuie sa faci bebe la 30 de ani..dar la un 26 altfel vezi viata si altfel stii sa ai grija de el.
si nu generalizez da toate cuplurile in traectoria lor altfel gandesc la 20 de ani si altfel gandesc si vad lucrurile la 25...ptr ca te mai maturizezi.
sa nu mai vorbim cum e sa mergi insarcinata la facultate....colega ea are 23 de ani si are bebe de 2 ani.o fetitza ff dragutza.dar si-a intrerupt studiile ptr a avea grija de bebe.sa nu mai spunem ca munceste si copilu sta cu maicasa ,pe la facultatea trece foarte rar si invata la munca ptr ca atunci cand vine acasa copilu nu stie si face galagie,vrea afara etc

#131 2008-09-09 15:50:59

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

varsta ideala pentru casatorie este variabila , insa atunci knd faci acest pas tre sa fii constient de responsabiltatile viitoare, de motivele pt care faci acest pas, sa fii sigur pe tn si pe dragostea partenerului....
eu-s un specimen ciudat sa va sp d c: mai toate fetele de aci vad k s gandesc la logodna, casatorie, bebei etc eu knd aud d astea yikes :f?rv?nad: ma insapimant ,park-s celibatar din ala inrait:))...am o relatie destul de serioasa de 10 luni, insa nici vb sa ma gandesc la casatorie (oare am o probl?)....planurile mele de viitor consta in a-mi termina facultatile, a face mastere la aman2, a avea un job bine platit, o masina, o situatie financiara buna, sa am o cariera f buna...eu cred k sunt tipul ala d fata de cariera , interesata si preocupata numai de aceasta...matura psihic sunt, insa pur si simplu nu ma vad facand pasul asta..deokmdata sunt f tanara, am 20 d ani, vreau sa-mi traiesc viata, sa ma bucur de ea la maximum, si poate p la 30 d ani ma gandesc si eu la maritis...poate cn stie....

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

#132 2008-09-09 16:00:59

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

te casatoresti cand simti tu. cand ai situatia financiara si incet incet iti cladesti un viitor.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#133 2008-09-09 16:14:42

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

bela a scris:

30...atunci ai toti creierii la tine...

am mai rasfoit discutiile de la inceput ...in mare parte impartasesc pct de vedere al Belei...eu sunt o pers mai independenta si consider ca atunci cand faci pasul cel mare -casatoria- iti asumi anumite responsabilitati, cand mai vine si un copil cu atat mai multe responsabilitati...referitor la c sp Bela cu plecatul din Romania si eu imi doresc asta, la master vreau sa prind o bursa undeva in strainatate , un Erasmus cv si dupa ce termin masterul sa ma stabilesc acolo...tummenupptummenupptummenupprock

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.