homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Varsta ideala pt casatorie?-5

#77 2007-12-21 00:42:29

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

Re: varsta ideala pt casatorie?

eu m-am maritat la 18 ... sotul meu e mai mare cu 14 ani decat mine, va dati seama cat  si ce s-a barfit. Si inca se mai barfeste .... cand au vazut ca sut insarcinata  au inceput altfel de speculatii (gen ca am ram\as ca sa-l tin legat)  si dupa ce am nascut tot cu barfa au ramas .... eu am fost mandra si nu i-am bagat in seama , si inca sunt merg cu nasu pe sus chiar daca se uita lumea crucis la mine cand ies cu copilu sau cand ma vad cu mandrul (sotul)

#78 2007-12-21 18:06:50

anda_witch
Full member
Inregistrat: 2007-12-06

si eu ziceam cand eram mai mica ca o sa ma marit pe la 23 sau 24 de ani asa ca mama big_smile de fapt cred ca asta ar fi dupa mine cam varsta potrivita cand nu sti inca prea copt la minte si mai ai putina copilarie in ochi atunci e perfect .... chiar daca sunt de parearea asta parca vad ca ma marit la anu ca asa e vorba adica la 21 de ani ..... sa vedem big_smile oricum nu o sa-mi para rau

love is a bird she need to fly...

#79 2007-12-28 20:42:48

andreea81
Full member
Inregistrat: 2007-12-10

este foarte frumoasa povestea ta copilu, cred ca ai facut foarte bine ceea ce ai facut, si sunt sigura ca acei "prieteni"din pacate nu au fost ce pareau a fi.un prieten adevarat te-ar felicita la casatorie nicidecum sa te blameze.cine sunt ei sa te judece???foarte bine poti sa te descurci si in aceasta situatie , va terminati studiile, si ce daca  nu sunteti 100% independenti financiar?viata asta nu trebuie sa se rezume toata la niste gologani.cel mai important lucru din lumea asta este ca in timp, sa realizezi ca ai facut alegerea corecta si sa nu regreti.

#80 2007-12-28 20:46:04

andreea81
Full member
Inregistrat: 2007-12-10

am uitat sa mentionez ca eu m-am casatorit la aproape 24 de ani, dar am facut-o atunci pentru ca asa am simtit la acel moment, nu pentru ca vezi doamne era o varsta mai potrivita;ne iubeam de trei ani la momentul legalizarii relatiei si atunci a fost sa fie cum se spune in popor.

#81 2007-12-29 07:13:09

password
Full member
Inregistrat: 2007-09-06

eu cred ca nu e bine nici la o varsta prea frageda dar nici la batranete...in viata fiecaruia cred ca e un moment anume pe care fiecare si-l descopera treptat ...totusi cred ca intr-adevar incepi sa gandesti matur abia dupa 20 de ani..(sper sa nu supar pe nimeni) asa ca o casatorie fara regrete e bine sa aiba loc dupa 20 de ani..

What goes around comes around!
Mancarea este un minut pe buze  si o viata pe corp!

Publicitate

loading...

#82 2007-12-29 07:35:53

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

am  renuntat    sa  ies   la    tenis  de  picior  cu  baietzii   in  fatza  blocului   cam  prin  anul  2  de  fac....pana  atunci  toata  lumea  imi  spunea  k  n'am  sa'mi  gasesc    un  baiat  care  sa  tina  la  mine   si  sa ma  marit  dc  o  sa   continui   sa  fiu  asa  nebuna....pe  vremea  aia  ii  consideram de'a dreptul  idioti...k  in  mintea  mea  30  era  varsta  la  care  vroiam  sa  ma  marit...eh  acum  de  cand sunt  cu  bogdan  toata  lumea  e  socata  de  relatia  mea,  el  fiind   si  primul  barbat  din  viatza   mea....si  toti  ma  intreaba  de  nunta  looool........in  momentul  de  fatza   ma  vad  capabila  de  a  forma  o  familie  de  la  26  in  sus  (dar  dc  ma  cere  de  nevasta  la  23  nu  refuz  big_smile)

Ultima oara a fost editat de capcaun (2007-12-29 07:37:32)

#83 2008-06-18 18:44:59

miha_g
Banat
Inregistrat: 2008-05-09

copilu a scris:

Credeti ca exista o varsta indicata la care sa ne unim destinele in fata legii si a lui Dumnezeu cu persooana iubita?

Eu am 20 de ani si m=am casatorit cu bebe al meu anul acesta.. si ma doare ca am fost blamata pt acest lucru de catre prietenii mei.. at cand eram in extaz de fericire majoritatea au reactionat intr-un mod dur care m-a facut sa ma doara..
Povestea noastra a inceput acum 2 ani si jumatate cand amandoi eram la pamant cu moralul.. eu eram in acea perioada de tranzitie adolescentina cand nu ma intelegeam cu ai mei.. devenisem retrasa.. mi se parea ca toti sunt impotriva mea si nu imi gaseam locul.. si imi omoram timpul pe net.. el tocmai incheiase o relatie cu o persoana la care tinea mult de tot si care il facuse sa sufere.. si destinul ne-a facut sa ne intalnim pe net..(el fiind din Ploiesti eu din Suceava).. si am vb si discutat despre durerea noastra.. despre noi si am inceput sa fim atrasi unul de altul.. si in scurt timp ne=am indragostit desi nici nu stiam cum aratam.. trebuia sa ne vedem cam dupa 3 luni de cand vorbisem dar nu am mai avut rabdare si a venit mai repede.. ne-am intalnit dupa multe peripetii cu ai mei ca nu erau prea deacord si.. a fost totul de vis.. eram atat de amortiti de emotie si ne simteam atat de bine impreuna,,, si atat de indragostiti ,, nici nu pot exprima in cuvinte ce am putut simti..   vorbeam zilnic la telefon pe internet in tot timpul nostru liber.. deja nu mai exista nimik in jur doar noi eram.. venea cam de 3 ori in 2 luni si dormea la mine dar au fost si at o gramada de impedimente din partea alor mei dar au trecut.. si a trecut si clasa a 12-a si am intrat la Bucuresti la facultate si ne-am mutat impreuna.. (stiau doar ai mei din partea mea.. restul sunt mai conservatori la fazele astea) si dupa primul an de facultate in vacanta ne-am casatorit.. veste ce a picat ca bomba pe majoritatea.. nu am fost genul de fata care sa aibe multe relatii sau sa iasa in evidenta cu relatia ei.. dar totusi nu inteleg de ce am fost atat de blamata.. mi s-au spus in fata lucruri urate.. am fost luata in ras.. si m-a durut caci au facut=o multi la care tineam.. deja multi au rupt legatura cu mine..
El e cel mai frumos dar pe care l-am primit vreodata de la viata.. ne iubim enorm si nu imi doresc decat sa fim sanatosi si sa ne iubim la fel in continuare..

este mai mult decat frumoasa povestea voastra nu conteaza restul...chiar nu conteaza daca esti fericita si daca sunteti fericiti,probabil au comentat cei invidiosi sau fetele astea batrane pe la 35 de ani...nu mai apleca urechile la tot ce se spune

#84 2008-06-18 19:24:37

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

asa a inceput sa ma dispere faza cu "gura lumii"
dumbom

My Tears Dry On Their Own

#85 2008-06-18 21:18:50

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

miha_g a scris:

este mai mult decat frumoasa povestea voastra nu conteaza restul...chiar nu conteaza daca esti fericita si daca sunteti fericiti,probabil au comentat cei invidiosi sau fetele astea batrane pe la 35 de ani...nu mai apleca urechile la tot ce se spune

multumesc mult puss  asa am tot facut si asa de big_smile am fost

Ultima oara a fost editat de copilu (2008-06-18 21:22:52)

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#86 2008-06-18 21:34:42

miha_g
Banat
Inregistrat: 2008-05-09

foarte bine ca asa ai facut...nu sunt vorbe in vant...sa tii tare de ceea ce e al tau pt ca in asta va consta fericirea ta

#87 2008-06-18 22:09:29

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Eu m-am casatorit la 23 de ani si jumatate. Dar nu sunt impotriva statului impreuna. Important este sa iti cunosti f bine partenerul, din toate punctele de vedere. In ziua in acre ne-am casatorit tatal meu mi-a zis ca dc nu ne intelegem asta e.Divortul e ceva normal. Din punctul lui de vedere important este sa stii defectele partenerului si sa vezi dc le poti accepta. Si ma refer ca aici nu conteaza numai partea sexuala ci si studiile, visele, planurile fiecaruia. Intr-o casnicie armonia este f importanta.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#88 2008-06-19 12:22:27

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

copilu... BAGA-TI PICIOARELE in gura targului (considera ca am vorbit extrem de CENZURAT fata de cum gandesc). bravo tie ca esti femeie matura si gandesti f corect. nu te mai lua dupa aprecieri stupide. cei care cred ca o casnicie e echivalenta cu stat la cratita... gandesc extrem de SUPERFICIAL. si nu merita sa-ti strici viata pt pareri de astea. applause

in plus... "tehnci vorbind"... daca Doamne fereste, te casatoresti de tanara si nu te mai impaci cu el peste 10 ani.. divortezi, frate, si gata! eu cred ca e mult mai bine asa decat sa stati concubini nush cat timp si apoi tot la despartire sa se ajunga. macar sa te bucuri din plin de perioada in care iubesti... si sa ai CURAJUL si RESPONSABILITATEA sa intemeiezi o familie cu omul iubit.

iar chestia cu varsta... asa cum s-a mai zis, e extrem de relativa. depinde si de modul in care ai fost crescut acasa, de cate responsabilitati ai avut... sau, pur si simplu, de ce-ti DORESTI de la viata (eu una, de exemplu, abia astept sa vina luna sept, cand, in sfarsit, la 23 de ani, ma voi casatori cu jumatatea mea... si mai mult astept sa-mi "stric tineretea cu niste chestii mici, urlatoare si cacacioase" - no comment la exprimarea asta... ca iese cu ban pe viata). si n-am fost deloc genul de fetita care sa adore printesele, papusile si miresele de mica... din contra, ca si capcaun, ma jucam cu baietii, ma bateam, ma cataram in copaci... imi plac karate-ul, alpinismul, statul la cort si alte chestii "dure". dar STIU ca as renunta la toate fara sa-mi pese deloc daca Dumnezeu ne-ar binecuvanta cu o minune de copilas. nimic nu e mai frumos si nu exista implinire mai mare pt o femeie decat sa fie mama... asta e rolul nostru p pamnat, fetelor. sa fim directori, medici, avocati sau mai stiu eu ce... e doar ceva secundar...

dar revenind la varsta.. mi se pare mult mai ok sa te casatoresti la 20 de ani decat sa incepi sa te gandesti la asta la 35. spunea bine cineva... asa va vor zice copiii "bunicu'/bunica". pe de alta parte, insa, sunt de acord cu parerea ca un copil trebuie conceput cadn ai o situatie materiala acceptabila.

dar NU asta as spune despre casatorie. ce-are, frate, legalizarea si binecuvantarea unei iubiri cu banii din portofel si cartea de munca? e foarte frumos sa fii student si casatorit. mi-as fi dorit si eu... pacat ca tocma am terminat fac lol

hai ca m-am lungit. in concluzie... multa fericire, copilu. si nu-ti ami bate capu' cu toti suparatii pe viata big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#89 2008-06-19 13:44:06

copilu
Sr. member

katami a scris:

copilu... BAGA-TI PICIOARELE in gura targului (considera ca am vorbit extrem de CENZURAT fata de cum gandesc). bravo tie ca esti femeie matura si gandesti f corect. nu te mai lua dupa aprecieri stupide. cei care cred ca o casnicie e echivalenta cu stat la cratita... gandesc extrem de SUPERFICIAL. si nu merita sa-ti strici viata pt pareri de astea. applause

in plus... "tehnci vorbind"... daca Doamne fereste, te casatoresti de tanara si nu te mai impaci cu el peste 10 ani.. divortezi, frate, si gata! eu cred ca e mult mai bine asa decat sa stati concubini nush cat timp si apoi tot la despartire sa se ajunga. macar sa te bucuri din plin de perioada in care iubesti... si sa ai CURAJUL si RESPONSABILITATEA sa intemeiezi o familie cu omul iubit.

iar chestia cu varsta... asa cum s-a mai zis, e extrem de relativa. depinde si de modul in care ai fost crescut acasa, de cate responsabilitati ai avut... sau, pur si simplu, de ce-ti DORESTI de la viata (eu una, de exemplu, abia astept sa vina luna sept, cand, in sfarsit, la 23 de ani, ma voi casatori cu jumatatea mea... si mai mult astept sa-mi "stric tineretea cu niste chestii mici, urlatoare si cacacioase" - no comment la exprimarea asta... ca iese cu ban pe viata). si n-am fost deloc genul de fetita care sa adore printesele, papusile si miresele de mica... din contra, ca si capcaun, ma jucam cu baietii, ma bateam, ma cataram in copaci... imi plac karate-ul, alpinismul, statul la cort si alte chestii "dure". dar STIU ca as renunta la toate fara sa-mi pese deloc daca Dumnezeu ne-ar binecuvanta cu o minune de copilas. nimic nu e mai frumos si nu exista implinire mai mare pt o femeie decat sa fie mama... asta e rolul nostru p pamnat, fetelor. sa fim directori, medici, avocati sau mai stiu eu ce... e doar ceva secundar...

dar revenind la varsta.. mi se pare mult mai ok sa te casatoresti la 20 de ani decat sa incepi sa te gandesti la asta la 35. spunea bine cineva... asa va vor zice copiii "bunicu'/bunica". pe de alta parte, insa, sunt de acord cu parerea ca un copil trebuie conceput cadn ai o situatie materiala acceptabila.

dar NU asta as spune despre casatorie. ce-are, frate, legalizarea si binecuvantarea unei iubiri cu banii din portofel si cartea de munca? e foarte frumos sa fii student si casatorit. mi-as fi dorit si eu... pacat ca tocma am terminat fac lol

hai ca m-am lungit. in concluzie... multa fericire, copilu. si nu-ti ami bate capu' cu toti suparatii pe viata big_smile

multumesc mult puss multa multa fericire iti doresc si eu

#90 2008-06-19 14:05:18

katami
Platinum member

multumesc si eu puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#91 2008-06-19 14:14:43

copilu
Sr. member

exact asa gandesc si eu .. da eram sub soc at. nu prea intelegeam ce e cu ei.. acu am invatat angel

#92 2008-06-19 14:24:28

katami
Platinum member

cam dubios totusi s-au comportat... si eu am o colega de facultate care s-a casatorit repede, la 21 de ani... dar toti din jur o felicitau, n-am auzit sa-i fi zis nimeni ceva urat... si nici n-ar fi fost motiv, de altfel. nu prea pot sa concept ce motive au invocat aia ca sa faca misto de tine......

#93 2008-06-19 14:49:29

copilu
Sr. member

mi-au zis ca-s nebuna.. ca fac cea mai mare greseala.. ca imi distrug viata spus cu alte cuvinte.. etc.     :f?rv?nad:  sau m-au luat peste picior intr-un mod care m-a durut.. ca ma asteptam la alceva.. da si ce? eu sunt fericita si nu as schimba pe nimik in lume decizia pe care am luat=o.. multe responabilitati poate si greutati uneori dar se merita din plin cum am mai zis smile .. coelgii de facultate au ramas cu gura cascata dar m-au felicitat oricum smile

#94 2008-06-19 14:52:54

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

ma rog...daca stai cu cineva si nu te mariti, te toaca lumea la cap ca de ce stai asa si nu te casatoresti....daca o faci, ca de ce o faci....gura lumii nu tace niciodata...imi place ce zice smiley in ultima lui melodie
"Multi cred ca pot gandi pentru noi
Dar noi nu-nseamna mai mult, noi inseamna noi 2"

so true smile

Ultima oara a fost editat de nicolle_rox (2008-06-19 14:53:15)

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#95 2008-06-19 15:20:59

katami
Platinum member

nicolle_rox a scris:

ma rog...daca stai cu cineva si nu te mariti, te toaca lumea la cap ca de ce stai asa si nu te casatoresti....daca o faci, ca de ce o faci....gura lumii nu tace niciodata...imi place ce zice smiley in ultima lui melodie
"Multi cred ca pot gandi pentru noi
Dar noi nu-nseamna mai mult, noi inseamna noi 2"

so true smile

bine zis!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.