homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-17

#305 2008-09-05 20:13:45

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: sexul si biserica....

ce nebune sunteti cu "ce bagi in gura nu-i pacat" rotfl asa o interpretare ar fi de doctorat in teologie, ce mai!! rotfl

_alexa_ a scris:

fetelor... common!! va faceti cruce inainte si dupa ce faceti sex?

noi uneori cand facem dragoste ne ruagm. poate sa ti se pare ciudat.... dar de multe ori in timpul zilei sunt prea inchisa ca sa ma pot ruga k lumea... si cand facem dragoste (a nu se intelege sex salbatic, acolo e alta mancare de peste tongue) ma deschid... si pur si simplu imi vine sa multumesc pt tot... mult mai profund decat as reusi daca m-as pune in genunchi in coltul casei

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#306 2008-09-05 20:24:54

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Nu mi se pare ciudat.
Io cand adormim unul langa altul obositi, de multe ori spun 'multumesc Doamne pt atata dragoste' si cred ca asta conteaza mai mult decat daca as recita rugaciuni invatate.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#307 2008-09-05 22:25:26

alinaa_me
Full member
Inregistrat: 2008-01-06

Katalyna2311 a scris:

nu jignesti.
il consider pacat pentru ca asa am fost crescuta, cu aceste principii si era de asteptat sa fiu asa, dar asta nu inseamna ca nu il practic, ca nu imi place. doar ca uneori simti nevoia sa te spovedesti si sa mai scapi de pacate si daca te spovedesti trebuie sa spui tot nu doar jumatate din pacate.
uite e ceva de genul: tu la nervi mai injuri, mai una alta....daca stii ca e pacat de ce continui sa o faci?
la fel e si cu sexul, il consider pacat, dar il practic ca asa simt eu pe moment

perfect de acord cu tine

#308 2008-09-06 20:58:08

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

fetitza6996 a scris:

eu nu judec p nimeni,deci te'as ruga sa n'o faci nici u,melany wink

nu te-am judecat spunand ca preotul ar aprecia sinceritatea ta.e trweaba ta ce faci,idea e sa nu te mai spovedesti daca il minti ptr ca faci un pacat mare.
iar el (preotul)daca le-ar spune alor tai ar face un pacat si mai mare...ca e interzis.
era un sfat si atat...tu faci ce vrei.....doar ca impartasania e ceva ff sfant la asta ma refer .

#309 2008-09-06 21:15:52

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

prima data ganditi-va bine dak tot ce scrie in biblia aia e si adevarat...si apoi lasati-va condusa de ea... poate nici macar nu e adevarat...si majoritatea nu dorm noaptea k vai doamne au pacatuit...
hai sa fim seriosi...

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

#310 2008-09-06 21:22:46

Melany1
Banat

yohanna nu e vorba de Biblie sunt niste reguli scrise in cartile de dogmatica,pe care preotii le studiaza in facultate

#311 2008-09-06 21:49:05

catheryne
Full member
Inregistrat: 2008-08-27

mai fete, mie personal (desi nu zic ca ceea ce cred eu e universal valabil) mi se pare o absurditate sa consideri sexul un pacat. desigur, ma refer la sexul facut cu o persoana pe care o iubesti, alaturi de care te simti bine - cum zice si roxana, dumnezeu este dragoste; iar pacat este tot ceea ce e facut in exces si fara sentimente. sunt perfect de-acord.
biblia condamna printre altele zoofilia, masturbarea, homosexualitatea si preacurvitul (unde prin a curvi se intelege a face sex) - deci atata timp cat fac sex cu o persoana pe care o iubesc, pentru ca ma simt implinita si fericita cand imi vad partenerul fericit, de ce sa ma consider pacatoasa? cat despre sexul doar dupa casatorie - iarasi nu sunt de-acord. sa zicem ca pur si simplu cei 2 soti nu sunt compatibili in pat - nu-i mai mare pacatul sa te casatoresti si dupa sa nu te mai vezi scapat de casnicie, sa te gandesti ce amant/a sa-ti cauti - decat sa faci sex inainte de a te casatori?
iar cu preotii...sunt unii si unii...de la traficanti la perversi si pana la preoti intelegatori gasesti cate un exemplar din fiecare. Cum ramane cu preotul prins ca a intretinut relatii sexuale cu 2 tipi si caruia i s-a zis ca dupa 6 luni (cred) poate intra din nou in randul bisericii ca nu-i nicio problema; sau cu preotul sado-maso sau de ce nu, cu preotii catolici molestatori de copii (pe care Vaticanu' ii ascunde de mama focului) ? cum ziceau si latinii, medice, cura te ipsum (doctore, vindeca-te mai intai pe tine!).

VIATA, s. O saramura spirituala care pastreaza trupul sa nu putrezeasca. Traim cu teama zilnica a pierderii ei, totusi cand e pierduta, nu i se simte lipsa.

#312 2008-09-06 22:24:54

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Melany1 a scris:

yohanna nu e vorba de Biblie sunt niste reguli scrise in cartile de dogmatica,pe care preotii le studiaza in facultate

pai dak sexul il considera unele persoane...un pacat...atunci tot legat de aia e...nu? adik ajungi in iad lol oh lasa-ma...si preotii aia...pacatuiesc de mama mia si ei vin sa-ti dea tie sfaturi.
cunosc mai multi baieti care au dat la teologie numai din cauza k e dezmat rotfl aia is mai pacatosi ca noi toti la un loc rotfl

apropo de pacate....de ce e incestul un pacat? dak din adam si eva ne-am inmultit....frati intre frati...sau frati cu parinti...etc etc.... lol

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2008-09-06 22:27:34)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#313 2008-09-06 22:38:15

catheryne
Full member

yohanna, incestul are mai degraba implicatii grave dpdv genetic - apar mutatii la viitorii copii

VIATA, s. O saramura spirituala care pastreaza trupul sa nu putrezeasca. Traim cu teama zilnica a pierderii ei, totusi cand e pierduta, nu i se simte lipsa.

#314 2008-09-06 22:52:46

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Pe vremea cand oamenii au pus pe hartie Biblia, nu se stia de genetica.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#315 2008-09-06 23:48:05

catheryne
Full member

vdaiana a scris:

da, logic...dar implicatiile periculoase sunt mai degraba de ordinul mutatiilor genetice posibile decat legate de problemele morale

Ultima oara a fost editat de catheryne (2008-09-06 23:48:36)

#316 2008-09-07 00:53:05

paulinne
Full member
Inregistrat: 2008-07-22

........hmmm...tocmai am citit si eu topicul asta si m-am ciocnit de multe forme fara fond.La ce ma refer?O sa explic imediat:pai crestinismul se bazeaza pe Biblie,nu?Si unde in Biblie sunt mentionate regulile astea???(7 ani nu ai voie...chestia cu spoveditul...cu alcoolul care face parte din imartasanie cu toate ca este un "drog",fiind condamnat de biblie,cu painica aia numita "anafura" si multe altele)
Pai tocmai asta e:nu apar in Biblie ci sunt doar interpretari incomplete ale datelor biblice,interpretari facute prin citirea Bibliei pe bucatele,interpretate dupa urechea si bunul plac al unora care au fost luate apoi drept cuvantul lui Dumnezeu.
Sfatul meu ar fi ca in momentul in care va ciocniti de un lucru la care nu aveti raspuns in ceea ce priveste tot ceea ce este legat de religie,de Dumnezeu de credinta pe care o aveti voi in El,luati Biblia si cititi...acolo veti afla toate respunsurile la intrebarile,nelinistile si temerile voastre...pentru ca  El,in marea lui dragoste pentru oameni ne-a dat o a doua sansa...lasandu-ne inscris  in Biblie Cuvantul lui Dumnezeu,deopotriva pentru toti fii si fiicele lui pentru ca sa-l poata studia ei insisi...nu prin intermediari.

"I may not have gone where I intented to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams

#317 2008-09-07 01:18:56

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

vdaiana a scris:

probabil au vazut ca atunci cand sora se casatorea cu fratele sau varul (sau o ruda) copii ieseau cu "defecte" sau bolnavi. prin asta au dedus ca e pacat si Dumnezeu ii pedepsete. Eu asa cred.
Cat despre Biblie...cred in idee generala, in dumnezeu...dar si biblia tot de oameni a fost scrisa, asa cum li s-a zis lor de catre stra-stra-bunici....si nu putem sa o luam de buna cuvant cu cuvant.
Am mai zis aprca la ce gandesti acum....sambata am fost la nunta verisoarei mele...si la Biserica in timpul slujbei daca nu s-a repetat de 10 ori (pe putin) ca femeia e inferioara barbatului, ca trebuie sa-l asculte, sa se teama de el, etc... Deci chiar ma umplusem de draci si sincer spun ca eu la nunta mea nu vreau o asemenea slujba in care in jumatate din timp sa mi se zica cat de inferioara si proasta sunt...doar pt ca sunt femeie...si ce tare e sotul ca e barbat. si Doamne-fereste sa-l supar cu ceva...sau sa nu-l ascult ca ajung in Iad. Asa scrie in Biblie pentru ca pe vremea aia femeia era buna doar pt facut copii...si in rest era un fel de sluga...si ca sa nu li se urce emanciparea la cap au scris in Biblie ca femeia e inferioara...si trebuie sa asculte de barbat. Ca sincer nu cred sa fi zis Dumnezeu asta. Multe sfinte sunt femei....Fecioara Maria e femeie... cu ce suntem noi mai prejos?
Plus ca multe din ideile Bibliei nu pot fi puse in practica in ziua de azi. In afara de sexul inainte de casatorie unde sunt de acord cu catheryne, ca dupa casatorie poti descoperi ca nu esti compatibila sexual cu sotul....si ajungi ori sa divortezi ori sa-l inseli (din nou pacate)...se mai zice ca trebuie sa faci sex doar pt copii, nu te placere. Deci...ai de ales...ori faci sex de 2-3 ori in toata viata (asta daca ai ghinion si ramai insarcinata repede)...si apoi sotul te paraseste ca nah...are si el nevoi..... ori o faceti des si faci cate un copil pe an....si apoi muriti cu totii de foame ca cine isi permite sa creasca si hraneasca 10-15 copii in ziua de azi.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#318 2008-09-07 01:57:08

paulinne
Full member
Inregistrat: 2008-07-22

Dap...sunt de acord cu o parte din lucrurile pe care le-ai spus...dar consider ca ceea ce ai auzit tu in timpul cununiei religioase(banuiesc ca era ortodoxa) erau mai mult "forme fara fond",bucatele din Biblie...luate separat si nu citite in intregul lor context.Asta e greseala...si eu n-am inteles multe...pana de curand,cand am ajuns sa discut cu cineva multe lucruri care ma revoltau in biserica ortodoxa...si acea persoana mi-a dat toate raspunsurile de care aveam nevoie bazandu-se pe Biblie...nu a adaugat nimic ce putea fi remarca personala fara a mentiona...si parerea mea referitoare la religie s-a schimbat mult de cand am intalnit aceasta persoana.
Si apoi,si eu ma revolt cand aud lucruri gen discriminarea femeii...dar crede-ma ca in Biblie femeia nu este discriminata...sunt chiar multe exemple care dovedesc ca Isus considera femeia egala barbatului...pentru ca Dumnezeu i-a facut-o lui in completare,pentru ca a vazut ca nu era intreg...deci i-a facut-o ca amandoi sa formze un tot...fiecare reprezentand  jumatate in aceasta ecuatie...

"I may not have gone where I intented to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams

#319 2008-09-07 12:35:38

Melany1
Banat

YoHanna a scris:

Melany1 a scris:

pai dak sexul il considera unele persoane...un pacat...atunci tot legat de aia e...nu? adik ajungi in iad lol oh lasa-ma...si preotii aia...pacatuiesc de mama mia si ei vin sa-ti dea tie sfaturi.
cunosc mai multi baieti care au dat la teologie numai din cauza k e dezmat rotfl aia is mai pacatosi ca noi toti la un loc rotfl

apropo de pacate....de ce e incestul un pacat? dak din adam si eva ne-am inmultit....frati intre frati...sau frati cu parinti...etc etc.... lol

pai avand in vedere ca erau doar 2 oameni ....cred ca trebuiau sa se inmulteasca si ei cumva nu? dar ...idea e urmatoarea: In biblie extsa vechiul testament-pana la venirea lui Iisus si Noul testament -incluzand venirea lui iisus etc....
o data cu venirea lui Iisus ,El a impus niste reguli pe care cei de pe vrea lui Adam si eva nu le aveau(ex sodoma si gomora)
nu poti sa stii daca sunt mai pacatosi ca noi la un loc baietii de la teologie ,nu generaliza...unii sunt, altii nu sunt.De ex  ce fac ei de ar fi mai pacatosi ca noi? ca se culca cu altele??si noi ne culcam cu ai nostrii...
ca injura...nu stiu cine nu injura macar in gand...
mai pacatosi ca noi - doar sa fi ucis pe cineva...
asa xcum sunt si medici buni asa sunt si medici care habar n-au..la fel si cu preotul care e ca un medic al sufletului.Dar orice padure are uscaciunile ei
unii preoti poate in viata de zi cu zi nu au caractere fff bune,pana la urma sunt si ei oameni....doar nu va asteptati sa stea 24 din 24 cu rugaciuni etc...si ei ies,si ei beau o bere si ei se distreaza.
in preotie imporant e sfatul pe care il dai.....poate fi un preot pramatia pramatiilor ..daca el a reusit sa intoarca la crdinta 10 enoriasi ,in asta consta harul lor si asa demonstreaza ca prin vorba si sfatul lor te pot convinge ca sa vii la biserica,sa regreti ca ai muntit ,injurat etc..
si s-a mai vorbit ca multi o fac ptr bani...preotia nu e o meserie banoasa asa cum se crede,inainte era..ptr ca nu luau toti bacul ca acum,dar sa mai faca si o facultate...cred ca stiti ca inainte de `89 era greu sa obtoii un loc ...in cazul in care ati vazut cum arata salariile preotilor...jalnice.ca mai pica din cununii botezuri...in post nu-s cununii,iar la alte servicii gen parastase ,sfestanii nu se plateste bine.ptr ca preotul vine de acasa pe benzina lui,are si el lumina,intretinere,are si copii etc...deci si ei au cheltuieli ca toti ceilalti .
vai cat am scris rotfl2

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2008-09-07 12:36:12)

#320 2008-09-07 12:39:00

catheryne
Full member

tineti cont ca in momentul in care crestinismul a inceput sa se raspandeasca in imperiul roman foarte multe lucruri dintre cele initiale, au fost modificate. la sinoadele preotilor era ales tot ceea ce trebuie scos din biblie, ce trebuie lasat si ce modificat. exista anumite teorii conform carora isus povestea despre reincarnare, dar fragmentul initial a fost exclus din bibilie. la fel, evanghelia lui iuda nu a fost acceptata la sinod, pentru a face parte din bibilie.
in aceeasi ordine de idei, noi pe 25 dec. nu sarbatorim nasterea lui isus hristos ci saturnaliile - nasterea soarelui neinvins (sarbatoare cu mare succes la romani), conform bibliei impodobitul bradului este un pacat ( Ieremia 10:2-5 ), iar la fel s-a intamplat cu datele altor sarbatori.
Cum zice paulinne, sunt multe forme fara fond, sunt multe interpretari omenesti a unei lucrari incomplete (biblia) - in biblie nici unde nu este specificat ca 7 ani nu ai voie in biserica daca faci sex inainte de casatorie...astea sunt niste reguli impuse de preoti (preoti care in unele religii se cred mai important decat dumnezeul). 
cat despre femeie si barbat, ei au fost creati sa se completeze unul pe celalalt - la fel cum o lume fara femei nu poate exista, nu poate exista nici una fara barbati big_smile izi as fac

#321 2008-09-07 12:42:24

Melany1
Banat

si cu femeia si barbatul ...ca suntem discriminate credeti-ma ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu.si barbatii trebuie sa fie virgini inaintea casatoriei ....si suntem judecati la fel ptr pacatele noastre.

#322 2008-09-07 12:48:54

catheryne
Full member

Melany1 a scris:

si cu femeia si barbatul ...ca suntem discriminate credeti-ma ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu.si barbatii trebuie sa fie virgini inaintea casatoriei ....si suntem judecati la fel ptr pacatele noastre.

exact - asta conform spuselor lui dumnezeu asa este. toti suntem egali ca oameni. la fel ar trebui sa se intample si in societate - dar nu ma refer la un feminism agresiv impins la extrem, ci pur si simplu la completarea dintre femeie si barbat
amin! patfierbinte

#323 2008-09-07 12:49:50

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Amin intr-adevar !

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.