homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sexul si biserica....-15

#267 2008-05-18 09:52:55

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Re: sexul si biserica....

alwaysme a scris:

Multi se intreaba de ce un preot are voie sa ierte pacatele si sa dea canoane oamenilor. Domnul nostru Iisus Hristos a dat puterea leg?rii si dezleg?rii p?catelor dup? Sf?nta Sa ?nviere, chiar ?n ziua ?nvierii Sale, zic?nd c?tre ucenicii s?i: "Luati Duh Sf?nt! C?rora veti ierta p?catele, vor fi iertate, si c?rora le veti tine, vor fi tinute" (In. 20, 22-23). Prin aceasta a ?mplinit Domnul Hristos o f?g?duint? pe care a dat-o mai ?nt?i Sf?ntului Apostol Petru, c?nd i-a zis: "Si-ti voi da cheile ?mp?r?tiei cerurilor, si oric?te vei lega pe p?m?nt vor fi legate si ?n cer si oric?te vei dezlega pe p?m?nt vor fi dezlegate si ?n cer" (Mt. 16, 19). Apoi, tot ?n Sf?nta Evanghelie de la Matei avem o f?g?duint? dat? de Domnul Hristos ucenicilor S?i, c?nd le-a zis la fel: "Oric?te veti lega pe p?m?nt vor fi legate si ?n cer si oric?te veti dezlega pe p?m?nt vor fi dezlegate si ?n cer" (Mt. 18, 18), iar f?g?duinta aceasta a ?mplinit-o ?n ziua ?nvierii Sale.....Recunosc ca si mie mi se par exagerate canoanele, dar ele au fost intocmite tot pt noi ca sa ne putem mantui...Si nu ar trebui sa ii judecam pe cei care le-au facut, caci ei le-au facut pentru a ne ajuta sa gasim calea cea dreapta....Unele pacate pt noi sunt ceva normal si asta e pt ca lumea a evoluat, insa credinta a ramas aceeasi...dc ortodoxia se considera dreapta credinta? primul argument care imi vine in minte este pogararea Sf Lumini de Paste....asta inseamna ca avem calea buna, dar nu inseamna ca daca esti ortodox esti si mantuit...trebuie sa ducem o viata cuviincioasa pt a obtine asta;)...mai spunea cineva de mulsumani...e adevarat ca au regule stricte pe care le respecta, dar faza ca ei cred ca in rai barbatii vor avea 40 de virgine pe mine ma da pe spate....de cand sufletul simte placerea trupeasca....si la faza cu casatoria..mie nu mi se pare normal ca sa fie considerat ceva nomal adulterul.....nu cred ca i-ar place cuiva sa stie  ca partenerul o inseala...multi spun ca se satura sa se culce cu aceeasi femeie sau acelasi barbat...dar totusi dragostea nu ar trebui sa se rezume doar la partea fizica.....mai scria cineva de botezul copiilor...in Biserica Ortodoxa copii sunt botezati de mici pt ca daca patesc ceva sa ajunga in rai, pt ca se spune ca numai cei botezati ajung acolo...profa mea de religei a zis ca ajung si cei de alta religie doar adca au dus o viata curata, insa nu vor simti intreaga maretia a lui Dumnezeu....de ce e bun postu? pt ca reprezinta o curatire atat a sufletului, cat si a trupului. cat postim tre sa ne rugam mai mult, sa fim mai buni, mai iertatori, mai milostivi....dc nu avem voie sa mancam carne, lactate, oua? pe langa faptu ca asta reprezinta un sacrificiu facut de noi pt mantuire, el are si o explicatie biologica, caci ne curateste trupul de substantele toxice....Iisus Hristos a tinut de mai multe ori post si ar trebui sa constituie un model pentru noi oamenii...Dar na noi alegem doar "regulile" care ne convin si pe celelalte incercam sa le combatem pentru a nu ne simti vinovati pt faptu ca le incalcam;)

am spus mai sus "pentru mjulti , trairile prin credinta inseamna totul. Se simt bine asa, le merge bine asa, se simt daramati psihic daca nu au in ce sa creda , simt adevarul, adevarul lor , ei cred ca adevarul lor este unic pentru ca sunt trairile lor personale, trairi care pentru cei care nu pot percepe viata fara materialism nu insemna nimic." asta inseamna ca credinta este o chestie personala si nu are nevoie de dovezi, fiecare este liber sa creada ce vrea.

in orice caz, existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata sau negata. chiar Biblia spune ca noi trebuie sa acceptam prin credinta ca Dumnezeu exista: ?Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută?

eu personal, nu cred ca dumnezeu (daca exista) are nevoie de inchinarea mea. De fapt nu are nevoie de inchinarea nimanui. credinta este menita sa reduca egoismul, egocentrismul, tendinta asta de a se crede fiecare buricul pamantului. Este o conditie a progresului spiritual.

o intrebare am, alwaysme:
Crezi ca daca te-ai fi nascut in inima unei comunitati cu o alta religie ai fi devenit ortodoxa?
eu cred ca nu tu iti alegi religia ci te alege ea pe tine  Dupa cum am mai zis depinde in 99% din cazuri de mediul religios in care te nasti si in care evoluezi. Daca te nasti in Orient ai 99% sanse sa fii islamist toata viata iar daca te nasti in India ai 99% sanse sa fii hinduist si sa venerezi vaca tot restul vietii

#268 2008-05-18 12:35:33

alwaysme
New member
Inregistrat: 2008-04-05

taisha a scris:

o intrebare am, alwaysme:
Crezi ca daca te-ai fi nascut in inima unei comunitati cu o alta religie ai fi devenit ortodoxa?
eu cred ca nu tu iti alegi religia ci te alege ea pe tine  Dupa cum am mai zis depinde in 99% din cazuri de mediul religios in care te nasti si in care evoluezi. Daca te nasti in Orient ai 99% sanse sa fii islamist toata viata iar daca te nasti in India ai 99% sanse sa fii hinduist si sa venerezi vaca tot restul vietii

aici sunt de acord cu tine: religia ne alege. eu ma simt intr-un fel norocoasa ca am fost crescuta in spritul ortodox, dar in acelasi timp constientizez ca voi fi jucata mai aspru decat cei de alta religie, pentru ca eu sm luat contact cu adevaratele valori, dar nu tot timpul am ales calea cea dreapta, iar ceilalti au constientizat lucrurile conform educatiei religioase primite care nu tot timpul a coincis cu cea dreapta;)

#269 2008-05-18 14:00:02

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

offf iarasi s-a inceput dezbaterea?????deja discutia e offtopic..si taisha nu isi va schimba parerea asa cum nici alwaysme nu va renunta la principiile ei.

#270 2008-05-19 06:17:03

alwaysme
New member
Inregistrat: 2008-04-05

mika a scris:

nu ti se pare tie normal adulterul, nici mie nu mi se pare normal, dar se intampla...ideea e ca la ei se intampla pe fata, toata lumea stie si e multumita pt ca asa au fost educati. si la noi se intampla dar pe ascuns si toata lumea e revoltata.
da, nu ar trebui sa judecam preotii, dar ei este bine sa judece un om pe care nu il cunosc, doar pt ca are o alta religie? si sa vb despre el ca despre ultimul om??
cred ca nu mai scriu eu la topicul asta, ca ma enervez instantaneu neutral

e normal atunci cand vine vb de barbat, nu si la femei....si daca ceva este rau, dc sa fie sustinut...daca sunt multi oameni care fura, asta inseamna ca ar trebui vazut furtul ca ceva legal?!
si cand vine vb despre preoti...asta difera de la caz la caz....de exemplu la mine la bis au venit numerosi straini, catolici sau protestanti, iar preotii nu au inceput sa vb rau despre ei....in ziua de azi se incearca o unire a bisericilor, realizandu-se o data pe an(desi e putin)o saptamana de intalniri ecumenice si totodata in timpul Sf Liturghii preotii se roaga ca toate bisericile sa devina una asa cum si Dumnezeu este unul....acest lucru este f greu, insa poate cu ajutorul Lui, se va reusi;)

Ultima oara a fost editat de alwaysme (2008-05-19 06:23:42)

#271 2008-05-29 14:49:11

dioneea
New member
Inregistrat: 2008-05-05

mda...n-as vrea sa se creada ca pun iar paie pe foc in legatura cu discutia asta, dar am citit absolut toate posturile, si nu ma pot abtine sa nu prezint o istorie a religiei, by me!(sper doar ca nu sunt foarte off-topic)
Religia, "o fraza de dansii inventata, ca cu a ei putere sa va aplece-n jug" (Eminescu) este de sute de ani o unealta de manipulare a maselor, o metoda prin care conducerile diferitelor state puteau influenta si controla oamenii de rand, de cele mai multe ori slab educati. Inca din cele mai vechi timpuri, conducatorii au incercat sa se erijeze in zei pentru a-si spori puterea asupra supusilor (Egiptul, Roma, etc)
Totul a inceput cand niste maimutoi primitivi, care erau stramosii nostri, au inceput s aobserve lumea in care traiau, si, cum nu-si puteau explica anumite fenomene, le atribuiau unor forte supranaturale. Imprsionati fiind de puterea unei furtuni, a traznetului, animalelor salbatice, stramosii nostri le-au cautat bunavointa divinizandu-le si inchinandu-se lor. Aceste practici au fost perpetuate de-a lungul mileniilor pana in zilele noastre. Bunica mea isi face cruci si e sperie cand tuna afara, fiind o persoana atat de religioasa ca isi lasa copiii singuri acasa ca sa poata merge la biserica. Acum, credeti ca Dumnezeu vroia ca ea sa mearga la biserica sa-l venereze sau sa fi stat cu copiii acasa a aiba grija de ei sa nu-si bage degetele in priza, sa nu cada pe geam, sa nu pateasca ceva? Dar asta e alta poveste, sa revenim la oile noastre.
In ziua de astazi, stiinta ofera multe din raspunsurile pe care stramosii nostri nu le aveau, insa unii oameni, de obicei nu prea educati, persista in a crede explicatiile ignorante de genul "Dumnezeu a vrut asa", de obicei datorita faptului ca orice religie include obligatoriu si o parte care descrie pedepsele si ce te asteapta daca nu te supui. Chiar credeti ca un Dumnezeu bun ar sta cu mainile in san amuzandu-se de pacatosii care vor ajunge in iad? Mai mult, chiar credeti ca Dumnezeu ar distruge orase intregi cu ploi de foc si alte bazaconii, sau ar asmuti animale salbatice asupra unor copii (oh, da, e si asta in biblie), sau ar distruge viata si omori familia unui om pt ca a facut pariu cu Satana? Sa fim seriosi. Astea sunt basme create de niste minti bolnave si salbatice. Biblia e plina e scene de astea, desprinse parca dintr-un film horror. Despre un Dumnezeu razbunator, care taie si spanzura, care omoara si chinuie oameni cu nemiluita, ia parte in razboaie si sprijina "poporul ales" (Sa fim seriosi, a crede ca Dumnezeu "tine" cu vreun popor e cel putin stupid) in casapirea unor intregi natii. Oh, da, in biblie e descris cum evreii primesc "sprijin militar" de la acest Iahve ca sa distruga niste popoare care nu le facusera nimic, pe motiv ca Iahve le-a spus ca asa e bine sa faca, pamantul ala li se cuvine lor.
Cateva sute de ani mai tarziu, hoarde barbare de arabi distrug civilizatiile Orientului Mijlociu pe acelasi motiv: ca un anume Allah le-a spus ca ei sutn buricul pamantului si ca lor li se cuvine tot. Imperiul Persan, un model de civilizatie si ordine dispare intr-o negura de misticism si stupiditate religioasa din care nu si-a mai revenit in veci. Iranul de astazi este produsul religiei, dragii mei.
Mai trec cateva sute de ani si alte hoarde de barbari drogati religios, de data asta europeni, sterg de pe fata pamantului cele cateva milioane de suflete care constituiau civilizatiile precolumbiene. Din marele Imperiu Inca mai putem vedea acum doar ruine, ruinele unor orase fantastice care nici in ziua de astazi nu intelegem cum au fost construite.
Aproximativ in acelasi timp, sute de mii de oameni sunt omorati de inchizitie, deoarece se opuneau religiei. Nu, nu au facut altceva. Doar si-au exprimat opinia, dar religia nu admite opinii. Religia vrea obedienta orbeasca. Religia vrea prosti, vite docile bune de abator.
Tot cam in acelasi timp otomanii lui Allah distrugeau Constantinopolul, cel mai mare oras din vremea aceea, tot sub pretext religios. Catedrala Sfanta Sofia, cel mai mare edificiu de acest tip timp de 1000 de ani a fost jefuita cand oastea lui Mahomed II a intrat in ea cu caii, si apoi transformata in moschee.
Astazi, in mai mult de jumatate din lume se desfasoara razboaie si mii de oameni sunt masacrati pe motive religioase: Pakistan, India, Israel, Iran, Irak, Afghanistan, aproape toata Africa, Thailanda, etc.
Nu, nu avem nevoie de mai multa religie. Cred ca am avut destula. E suficient. Acum avem nevoie de ratiune, sa reparam ce a stricat lipsa ratiunii. Nu religia va vindeca HIV-ul.Stiinta o va face, asa cum a facut si pana acum. Stiinta a vindecat ciuma, holera, variola, sifilisul, tuberculoza, malaria. Ratiunea, nu religia. Credeti ca oamenii aceia in timpul epiddemiilor nu s-au rugat? Credeti, poate, ca nu erau buni credinciosi? Ba eu cred ca erau, cel putin unii din ei. Ei, si? Tot au murit pe capete, fara speranta, pana cand ratiunea le-a venit in ajutor. Pana cand un Salk, Koch, Jenner, Pasteur si-au riscat vietile lor ca sa salveze milioane de alte vieti. Unii au murit facand asta. Dar au murit cu un scop, spre deosebire de martirii religiosi care au murit degeaba, propovaduind iluzii.
Omenirea are nevoie de hrana, apa, caldura, lumina, nu de povesti de groaza. Copiii nostri nu trebuie sa sufere, precum generatiile trecute, din cauza religiei. Copiii nostri trebuie sa aiba minti productive si vieti linistite. Ei nu vor putea descoperi leac pt acel HIV, cancer, nu vor putea hrani milioanele de infometati, daca isi ocupa creierele cu bazaconii si isi consuma vietile batandu-se intre ei pt ca unul crede in Allah si altul in Iehova.
Din nou, aceeasi intrebare se ridica: dupa parerea voastra, ce vrea Dumnezeu de la voi? Sa il venerati toata viata ca pe acel idol Baal, sau sa puneti mana si sa construiti un viitor si o civilizatie pentru copiii vostri?
Si acum despre religie si sex: vi se parea,desigur, groaznic cand comunistii instaurasera taxe pe burlacie, sau pe numarul insuficient de copii produsi de un cuplu.Deci aceasta intruziune pana la nivel intim in viata oamenilor era abominabila.Eu vad cam aceeasi chestie in faptul ca biserica imi interzice mie cand, cum, unde si cu cine fac sex...
cam atat, numai bine!

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.

Publicitate

loading...

#272 2008-08-03 12:54:23

lvm
New member
Inregistrat: 2008-07-25

Melany1 a scris:

zi merci ca ti-a dat post negru ....putea sa nu te impartaseasca...ca asa e normal neavand taina cununiei

Foooooooooarte corect spus. In conditiile in care are o viata sexuala inainte de casatorie se putea sa nu o impartaseasca.

#273 2008-08-03 12:59:34

lvm
New member

Chocolate22 a scris:

asta o stiam de cand am fost la manastirea aia unde a fost parintele Cleopa. era o lista interminabila cu tot ce nu are voie sa faca o femeie. Dumnezeu trebuia sa faca roboti si nu oameni

La aceeasi  manastire,( Sihastria) am fost intrebati de ce fetitele mici( eram in excursie)poarta cercei in ureche. Concluzia o trageti singuri. severitatea vietii de calugar si canoanele date de calugari sunt mult mai grele decat ale preotului mirean.

#274 2008-08-03 13:04:37

lvm
New member

taisha a scris:

noi ne minunam de cate interdictii pune islamul.. dar daca am cauta mai adanc, am ramane stupefiati sa vedem cate interdictii avem si noi, ortodocsii. diferenta e ca noi nu le respectam, spre deosebire ei, care incearca sa tina cont de toate.

un lucru e cert. toti oamenii incearca sa-si explice lucrurile prin divinitate. o divinitate care nu poate fi descrisa. fiecare o percepe cum vrea. e dumnezeu, e iehova, e alah etc.
de exemplu: avem urmatoarea definitie:
MĂR, mere, s.n. 1. Fruct al mărului1, de formă rotundă-turtită şi de diferite culori
Este asta o definitie clara? Ma lamureste ce este marul in realitate? Eu sustin ca este vaga, imprecisa si daca ar exista doar aceasta definitie as fi o ignoranta desavarsita.
Similar dintr-o simpla definitie a divinului, care este imprecisa prin natura sa, fara a-l experimenta personal, nu se poate dobandi o cunastere corecta.

Normele nu sunt impuse de el, ci de oameni. de aceia care se autointituleaza slujitorii lui. I-a ales pe ei dumnezeu? A venit Dumnezeu in fata noastra si a spus: "Curvarii sapte ani să nu se ?mpărtăsească." ?

nu.. asta au spus preotii.. nu el
dumnezeu trebuie sa ne vada pe fiecare in esenta sa... cu ce e bun si rau.
am mai spus.. nu cred ca dumnezeu sta langa mine cand fac dragoste cu prietenul si scrie in condinca "a curvit"

Daca Dumnezeu este pretutindeni, el este cu tine si cand dormi respiri sau esti cu prietenul tau.
Si daca atunci cand vei merge in lumea dreptilor , D-zeu te va intreba de ceva ce credeai ca nu stie si te trimite undeva pentru ceva timp, nu crezi ca o sa fie prea tarziu? Am spus-o undeva si mai repet> tine de noi de fiecare cat vrem sa fim de curati in fata Lui la vremea de apoi.

#275 2008-08-04 10:37:33

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

Katalyna2311 a scris:

legat de ceea ce a spus lvm despre manastiri. in urma cu vreo 8 ani cand am fost in Moldova sa vizitam manastiri...nu mai fusesem niciodata acolo....m-au inapoi cand vroiam sa intru in manastiri pentru ca fie aveam pantaloni, fie fusta pana la genunchi nu era suficient de lunga. aveam doar vreo 11-12 ani si ei considerau ca nu sunt demna sa intru asa. era doar un copil si in plus Dumnezeu a spus" lasa-ti copiii sa vina la Mine", ceea ce inseamna ca trebuia sa ma lase sa intru in biserica, dar alea erau reglile lor. va dati seama ca eram terminata psihic ca nu ma lasau sa intru in mananstiri si ma simteam data la o parte...ma simteam jalnic

am patit-o si eu .. la o manastire de maicute..am mers de dimineata sa ascultam sluja si aveam eu cu sormea fuste pana la genunghi si nici mari nu eram.. si ne-au imbracat in niste fuste lungi, negre urate exact ca niste saci.. vai de capu meu toata lumea se uita la noi.. numa la slujba nu am fost atenta din cauza asta.. si at am realizat de ce vazusem mai demult cand venisem tot la ceeasi manastire barbati in fuste dealea negre si tot asa toata lumea cu okii pe ei... aiurea tare..

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#276 2008-08-04 13:24:48

Melany1
Banat

micutza si la mine a tipat o nebuna ca intru in "picioarele goale in Biserica " eram in pantalon scurt si slapi...si care-i faza.intru atunci cand simt ,indiferent de ce comenta aia pe langa mine.mergea pe la icoane si facea "Doamne uit-o cum e,iart-o etc "...pur si simplu nu-mi pasa...merg la Biserica si intru indiferent de cum sunt imbracata...daca asta simt ca tb sa fac,o fac....Dumnezeu nu ne alege dupa ce purtam cand mergem in Biserica

#277 2008-08-05 15:16:07

Melany1
Banat

micutza088 a scris:

pai chiar nu m-am gandit la asta (aveam 19-20 ani) si chiar nu ma asteptam la atatea intrebari despre sex (adica ce alte pacate nu mai am?) sad
normal ca mi-a parut rau apoi si am fost f suparata, chestia e ca nu mai stiu exact dar parca am citit undeva ca acuma nu te mai poti impartasi decat daca preotul acela iti da dezlegare lol

mai ai si alte pacate da asta e cel mai grav...poate daca ai furtat sau ai ucis

#278 2008-09-04 23:27:19

Amaria
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-11

sexul si biserica..baba si mitraliera big_smile parerea mea.
nu ma impartasesc decat la nunta ca altfel nu ma marita popa..in rest..am renuntat de ceva vreme.

At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care.
Because the snow over there is so bright they nearly go blind.

#279 2008-09-05 10:16:10

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

deadrose a scris:

deaia n-as putea io sa ma f*t linistita

total de acord tummenupp
din moment ce eu nu vad in  asta  un pacat...treaba mea ce fac.eu knd ma impartasesc merg la un preot kre nu ma cunoaste,la aceeasi biserica .o data am dat peste profu de religie ,habar n;aveam k slujeste la biserica respectiva...nici eu nici restu'clasei,desi la propunerea lui ne'am dus toti...sa vedeti cum am mancat toti rusine dupa aia la ore,unii am zis tot,altii nuuu...

#280 2008-09-05 12:13:13

Melany1
Banat

fetitza6996 a scris:

deadrose a scris:

deaia n-as putea io sa ma f*t linistita

total de acord tummenupp
din moment ce eu nu vad in  asta  un pacat...treaba mea ce fac.eu knd ma impartasesc merg la un preot kre nu ma cunoaste,la aceeasi biserica .o data am dat peste profu de religie ,habar n;aveam k slujeste la biserica respectiva...nici eu nici restu'clasei,desi la propunerea lui ne'am dus toti...sa vedeti cum am mancat toti rusine dupa aia la ore,unii am zis tot,altii nuuu...

mie nu-mi iese.."cand te impartasesti mergi la un preot care nu te cunoaste".....impartasania nu se ia nici de rusine nici de nimic.pana la urma tu singura ai zis ca e viata ta tu faci ce vrei....
profu de religie sigur nu te-ar fi lasat corigenta ca nu te-ai impartasit...sigur ar  fi apreciat mai mult sinceritatea

#281 2008-09-05 12:29:48

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

din partea mea a avut toata sincerittea,eram mica atunci si n'aveam pacate multe:)
la preotul de la noi nu pot sa mergpt k ii prieten  f bun cu ai mei si le'ar zice,de altfel;crede'ma k sunt si preoti din astia,imi pare rau sa o spun,nici eu n'am crezut pana n'am vazut.intr'o comunitate mik km asa ii treaba.
eu nu judec p nimeni,deci te'as ruga sa n'o faci nici u,melany wink

#282 2008-09-05 12:33:50

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

fetitza6996 a scris:

din partea mea a avut toata sincerittea,eram mica atunci si n'aveam pacate multe:)
la preotul de la noi nu pot sa mergpt k ii prieten  f bun cu ai mei si le'ar zice,de altfel;crede'ma k sunt si preoti din astia,imi pare rau sa o spun,nici eu n'am crezut pana n'am vazut.intr'o comunitate mik km asa ii treaba.
eu nu judec p nimeni,deci te'as ruga sa n'o faci nici u,melany wink

M-as mira! Preotul e legat prin taina spovedaniei. Spovedania este ceva ce se petrece intre tine si Dumnezeu prin preot, reprezentantul lui pe pamant. Din cate stiu io nu are voie sa spuna la nimeni, nici ce ai pacatuit, nici ce canoane ti-a dat.
Dar cum zici tu intr-o comunitate mica poate asa stau lucrurile.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-09-05 12:34:22)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#283 2008-09-05 12:43:00

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

Am fost crescuta intr-o familei care are credinta puternic inradacinata.Eu m-am spovedit si impartasit de cand ma stiu,la mai multi preoti.Acum insa,am un duhovnic care imi explica asa,ca de la om la om,nu de la autoritate la supus,toate lucrurile.Cand i-am spus ca mi-am pierdut virginitatea mi-a spus sa consider ca baiatul e pretul cu care mi-am vandut statutul de fata si mi-a dat ceva sa citesc.DAR!m-a impartasit dupa fara nicio problema!Am insa o prietena pe care preotul ei a facut-o in tooooate felurile pentru ca s-a culcat cu iubitul ei.A facut-o sa plece plangand din biserica.Total gresit din punctul meu de vedere.De ce oare nu se indreapta preotii catre o viata in concordanta cu cotidianul?de ce nu inteleg ca prin severitate si docmatism dus la extrem indeparteaza tinerii de biserica?Preotului meu ii pot spune orice,imi spune ca suntem oameni si toti gresit.Bine,probabil ca daca as face lucruri mai grave(avort,crima,inselat?) m-ar mustra...Daca relatia cu ai mei e buna,eu incerc sa fiu un om mai bun mereu,incerc sa iert,sa nu supar,dar fac sex...oare asta ma arunca in iad?Sigur ca nu,pacatele adevarata sunt facute cu rautate iar din punctul meu de vedere,a face sex nu denota niciun fel de intentie rea,nu?
In concluzie,preotii,cel putin,trb sa mearga in pas cu noi,sa inteleaga ca intr-o astfel de comunitate ca cea in care traim,nu mai este pacat capital pierderea virginitatii inainte de nunta..Daca continua sa existe preoti fatalisti si exagerati,credinta o sa devina un subiect tabu,din ce in ce mai greu de abordat si astfel isi pierd enoriasii.E pacat totusi!Eu,repet,am avut noroc cu un preot extraordinar.Nu zic ca ma incurajeaza in pacat,imi explica ce am gresit,dar in acelasi timp ma incurajeaza sa vin la biserica,sa marturisesc tot.Ar fii minunat sa gasim mai multi asa...

#284 2008-09-05 12:52:29

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Chick, foarte bine zis.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#285 2008-09-05 13:00:32

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

Am fost crescuta cu frik de Dumnezeu si cu credinta in EL, pana acu m-am impartasit si marturisit (ultima oare a fost acu 1 an jumatate).Din ce am mai auzit , citit prin carti religioase si ne-au mai zis profii de religie pe la scoala a avea relatii sexuale cu un barbat inainte de casatorie este pacat.Knd m-am spovedit ultima data preotul m-a intreb dak am prieten si dak am fost cuminti (p atunci eram si mi-a zis bravo), eh acu nu pot sa ma duc sa ma spovedesc pt k stiu k o sa ma intrebe d acest aspect si sincer mi-e rusine de atit preotului care o afiseaza fata d acest subiect.Daca ma intreaba dak ma protejez sau nu  si dak ii sp k iau Ac , iar imi sp k e pacat, dar na c sa fac sa nu ma protejez si apoi sa ma trezesc cu vreo surpriza, iau AC si tot stau cu teama ca dak s-a intamplat vreo cv si am ramas, fel de fe de supozitii am in capul meu, asa k m bn iau Ac stiu k este si asta pacat insa nu la fel de mare ca un avort..
Eu cred in Dumnezeu, imi stiu pacatele,mi-e rusine sa ma duc la preot sa i le sp din c motiv:datorita atitudinii pe care o are fata de acestea, ar trebui sa arate mai multa intelegere fata de oameni, sa ii apropie de biserica , nu sa-i faca sa se simta ca ultimii oameni de pe pamantul asta ca pana la urma noi ne tragem pacatele, nu ni le trage preotul...De ce face preotul , ca face una,face alta, ce nu ar trebui sa faca nu prea ma intereseaza, pana la urma si el e om si e supus greselii, credinta nu tre s-o avem in preot , ci in Dumnezeu...

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.