Analiza secretie vaginala-11
- cristinica2
- New member
- Inregistrat: 2009-02-17
Re: Analiza secretie vaginala
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizei de mai jos. nu pot sa ajung la doctor in urmatoarele 2 saptamani si as dori sa stiu daca trebuie inceput vreun tratament. multumesc
Flora bacteriana Normala (flora lactobacilara). Inmugurite prezente Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule cu aspect de "clue cell" absente Leucocite relativ frecvente Hematii absent Trichomonas vaginalis absent Levuri frecvente Hife, pseudohife prezente
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
ai candida, nimic grav, dar trebuie sa-ti prescrie medicul tratament, nu noi aici pe forum
- cristinica2
- New member
- Inregistrat: 2009-02-17
deci in afara de candida nu este nimic grav da? multumesc mult
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
nu, doar candida cu placere
- alintush1828
- Full member
- Inregistrat: 2011-02-15
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine sa descifrez urmatoarea analiza de secretie, o scriu in continuare si apoi postez intrebarile:
Recoltat din Uretra Cervix Leucocite 20-30 pe alocuri conglomeratii 45-50 20-30 Epiteliu 12-15 8-10 Efect citopatic pozitiv pozitiv Microflora Abudentă cocica Abudentă cocica Celule cheie Nu s-a depistat Nu s-a depistat Aminotest negativ negativ Celule cu semne morfologice ale trihomonadelor Nu s-a depistat Nu s-a depistat Diplococi gramnegativi Nu s-a depistat Nu s-a depistat
Care este numarul normal de leucocite si celule epiteliu ce tre sa se gaseasca in secretia din cervix si vagin? Ce inseamna efect citopatic? Celule cheie? Aminotest? Celule cu semne morfologice ale trihomonadelor? Diplococi gramnegativi ? Eu am avut dereglare de flora Gardnerella vaginalis is am tratat-o, si iata am dat analiza la secretie iar sa vad daca e sau nu. Si vad ca nu figureaza denumirea, dar as vrea o descifrare mai coerenta. Planific sa merg la medic peste o saptamina si as vrea sa stiu pina atunci care e situatia. Va multumesc anticipat
Grafic Temperaturi FertilityFriendDin 16.06.2012 - mamica de Loredana
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
situatia pe scurt e urmatoarea:ai o infectie vaginala cit si urinara cel mai probabil cu enterococi ....
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Tatiana1828 a scris:De unde se vede in analiza asta ca am asa infectie? Dupa numarul de leucocite??
si din "Abudentă cocica"
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-05-24 12:24:11)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Tatiana1828 a scris:Doctoressa, multumesc, m-ai cam speriat De unde se vede in analiza asta ca am asa infectie? Dupa numarul de leucocite?? Doar la restul scrie ca e negativ si ca nu s-a depistat. Doar la efect citopatic e pozitiv. Parca am facut tratament, si cind am mers la medic cu analiza anterioara a secretiei medicul mi-a zis doard egardnerella, pe care am si tratat-o. De unde naiba alte infectii Doctoressa, va rog sa imi explicati ce inseamna efect citopatic?? Multumesc!
efectul citopatic inseamna modificarile de diferite feluri pe care le sufera celulele atunci cand e prezenta o infectie: distrugere, modificari de forma etc.
- alintush1828
- Full member
- Inregistrat: 2011-02-15
Va multumesc, voi merge saptamina viitoare la medic si voi vedea ce imi spune. Imi puteti spune care e numarul normal de leucocite in vagin si cervix?? Daca nu era infectie - efectul citopatic era negativ?
Grafic Temperaturi FertilityFriendDin 16.06.2012 - mamica de Loredana
- kristall
- Full member
- De la: MD
- Inregistrat: 2008-10-15
Am facut ieri testul de secretie, pentru ca am o senzatie de arsursa la intrarea in vagin, de Duminica si eliminari apoase de cateva zile...
Acesta este rezultatul:
Leucocite: Uretra 8-10 | Cervix 15-20 Epiteliu: Uretra 6-8 | Cervix 12-15 Efect citopatic: Negativ Microflora: abundent bastonase celule levurice micelii Celule cheie: nu s-a depistat Aminotest: Negativ Celule cu semne morfologice ale trihomonadelor: nu s-a depistat Diplococi gramnegativi: nu s-a depistat
Am fost de dimineata la medic, dar mi-au spus ca e in concediu pina pe 9 august vreau sa stiu daca e doar candida sau poate fi si gardnerella...
si pina pe 9 cand merg la consulatie, ce-as putea folosi local ca sa mai reduc din iritatie pentru ca e dea dreptul insuportabila, frige
merci muuult
Ce que femme veut, Dieu le veut!
- eueu10
- Full member
- Inregistrat: 2010-10-09
Ai doar candida..cumpara un unguent Clotrimazol si unge-te cu el pe vulva,ca sa-ti streaca senzatia de iritatie,macar extern,pana ajungi la medic..
- kristall
- Full member
- De la: MD
- Inregistrat: 2008-10-15
merci mult, am in casa un unguent cu nistatina, pot sa ma dau cu el?
Ce que femme veut, Dieu le veut!
- eueu10
- Full member
- Inregistrat: 2010-10-09
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
buna ziua.
mi-a venit si mie rez la secretie si mi s-a spus ca a iesit ceva nedefinit.ce ma mira este ca scrie rare filamente candida,da la final scrie ingrosat candida absent si flora microbiana polimorfa.mi s-a dat spalaturi cu tantum rosa si ovule feminela timp de 10 zile.
ce inseamna?va multumesc.
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
poti sa postezi rezultatul exact asa cum este el? banuiala mea este ca la lama au iesit filamentele alea rare iar cultura a iesit negativa.
- sonia30
- Moderator
garga,nu o am .e la craiova.doar din ce imi citii mama de pe rez.o sa scriu sambata cand merg la craiova.multumesc mult.
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
ok
- sonia30
- Moderator
buna seara
garga si cine ma poate ajuta,pun rezultatul la secretie
celule pavimentoase superficiale si intermediare rare leucocite polimorfonucleare rare filamente candida flora microbiana polimorfa
candida-absent trichomonas-absent
iar pe reteta scria vulvovaginita nespecifica.mi-a dat spalaturi cu tantum rosa si ovule feminelle vagi c.o cutie,adica 6 zile.
ce parere aveti?va multumesc.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|