Examenul papanicolau-89
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
Re: examenul papanicolau
ciudata treaba sa ai rana urata cu hpv si acest pap... Esti sigura de toti acesti 3 parametri? hpv-ul l-ai testat? ce tulpini ai?
- lisianthus
- New member
- Inregistrat: 2009-06-02
Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri: 1. Pe test scrie: celule endocervicale prezente ? este rau sau bine? 2. Descriere citologică: Redus fond inflamator cu usoare alterari celulare de natura inflamatorie, rare placarde de celule epiteliale pavimentoase metaplazice in curs de maturare, flora microbiana polimorfa. Ce inseamna "placarde de celule epiteliale metaplazice??????" canceroase cumva???? 3. Flora microbiana polimorfa este normal?
Ultima oara a fost editat de lisianthus (2010-02-22 10:23:52)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
1 - e de bine, inseamna ca recoltarea s-a facut corect 2 - cred ca termenul descrie inflamatia la nivelul celuleor. mai mult ca sigur nu e cancer. 3 - nu e normal. ai o inflamatie care tb tratata.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-02-22 10:45:46)
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
Adalberta a scris:ciudata treaba sa ai rana urata cu hpv si acest pap... Esti sigura de toti acesti 3 parametri? hpv-ul l-ai testat? ce tulpini ai?
Da deja de anul trecut de cand mi-a iesit papul LSIL mi-am facut si testul si genotiparea si mi-a iesit High Risk tulpina 52 ...plus cateva colposcopii si toti dr se mirau de rana mea ...asa tanara si asemenea rana ...poate s-a mai modificat din cauza tratamentelor urmate ..ar fii bine asa oricum papul asta e vechi ...dupa menstra fac alte analize si pap si coposcopie sa vad ce si cum mai e ...merci mult fetelor
..be the best ...fuck the rest ))
- lisianthus
- New member
- Inregistrat: 2009-06-02
Multumesc frumos, anca90!
Ultima oara a fost editat de lisianthus (2010-02-22 19:10:09)
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Am primit si rezultatul de la Papanicolau si este urmatorul:
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL: Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad ?nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad ?nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice ?n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.
IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana SAPROFITA
Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR
Din ce inteleg eu am o micoza, de aceea e si inflamat. Sa inteleg ca este exact ce mi-a zis doctora? Ca am o dereglare de flora vaginala si mi-a dat tratament cu Tantum Rosa si ovule canesten si gynophilus? De unde am si inflamatia
Multumesc anticipat
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-03-05 16:13:35)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
AyraBlack a scris:Am primit si rezultatul de la Papanicolau si este urmatorul:
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL: Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA Organisme: Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU II.Altele: Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU Cel. scuamoase: - Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU - Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad ?nalt - ASC-H NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU - Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad ?nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU - Carcinom cu celule scuamoase NU Cel. glandulare: - Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU - Cel. Glandulare Atipice ?n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU - Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU - Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.
IV.Alte neoplasme NU V.Recomandari:. O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana SAPROFITA
Concluzie: Frotiu de tip inflamator. N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMATOR
Din ce inteleg eu am o micoza, de aceea e si inflamat. Sa inteleg ca este exact ce mi-a zis doctora? Ca am o dereglare de flora vaginala si mi-a dat tratament cu Tantum Rosa si ovule canesten si gynophilus? De unde am si inflamatia
Multumesc anticipat
Nu inteleg de unde ai dedus tu ca ai o micoza (cum am zis am o perioada mai grea si poate nu ma prind, sa ma corectezi daca gresesc), dar nu vad pe buletinul asta suspiciunea de micoza. Ai o inflamatie moderata, care poate avea absolut orice cauza, chiar si simpla activitate sexuala, folosirea de tampoane, absolut orice, pana acum nici nu am vazut cred vreun rezultat sa nu scrie de inflamatie .
Avand in vedere ca ti-a prescris canesten, la o micoza s-a gandit si doamna doctor, dar eu una nu vad unde e, imi pare rau. In rest sunt de acord, o minima dereglare exista, normal, in contextul inflamatiei, pentru care ti-a dat gynophilus, care parca sunt Doderlein. Totusi nu imi e prea clar daca ti-a dat aceasta recomandare pe baza Papului, sau ai facut si examen de secretie? Sorry daca ai mai zis deja asta, dar imi e greu sa urmaresc.
Oricum, esti ok.
- AyraBlack
- Sr. member
Da, am facut si secretie si culturi si nu a iesit nimic.
Doamna doctor mi-a dat ovulele pt 6 zile pe "suspiciunea" de micoza pentru ca mi-a spus ca desi la culturi nu a iesit nimic, e posibil sa fie in stare incipienta, dat fiind ca secretia are un miros intepator, si mi-a explicat ca nu are cum sa imi faca rau si mi le-a dat sa imi echilibreze flora vaginala pe ideea "better safe than sorry" pentru ca am urmat tratament cu antibiotic 6 zile si legat cu anticonceptionale si sa fie sigura ca nu fac vreo micoza in viitor.
Ah, ca sa reformulez pt ca m-am exprimat prost: cand m-am dus ieri la control nu aveam si rezultatul Pap-ului, ci numai al secretiei si al culturii, care iesisera ok. Totusi, la control, secretia era un pic incarcata si avea un miros incepator si doamna doctor mi-a explicat ca este posibil ca fiind intr-o faza "foarte" initiala, o micoza sa nu apara la culturi, daca nu este destul de puternica. De aceea mi-a dat ovulele Canesten. Pe ideea ca si daca nu este, rau nu are cum sa-mi faca acele ovule, dar macar asa stiu sigur ca nu am nimic.
Si mi-au mai fost recomandate spalaturi intravaginale cu Tantum Rosa 1 data pe saptamana si Gynophilus o data la 3 zile.
Nu este vorba ca nu am incredere in doamna doctor, nici pe departe, pentru ca pana acuma nu a gresit cu absout nimic nici mie si nici prietenelor d-ale mele, dar sunt eu mai curioasa din fire si intreb toate tampeniile
MUltumesc, mult
Offtopic: Oboseala e oboseala de dupa sesiune? Sau din cauza ca te pregatesti in an final (parca asa am inteles)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
AyraBlack a scris:Da, am facut si secretie si culturi si nu a iesit nimic.
Doamna doctor mi-a dat ovulele pt 6 zile pe "suspiciunea" de micoza pentru ca mi-a spus ca desi la culturi nu a iesit nimic, e posibil sa fie in stare incipienta, dat fiind ca secretia are un miros intepator, si mi-a explicat ca nu are cum sa imi faca rau si mi le-a dat sa imi echilibreze flora vaginala pe ideea "better safe than sorry" pentru ca am urmat tratament cu antibiotic 6 zile si legat cu anticonceptionale si sa fie sigura ca nu fac vreo micoza in viitor.
Ah, ca sa reformulez pt ca m-am exprimat prost: cand m-am dus ieri la control nu aveam si rezultatul Pap-ului, ci numai al secretiei si al culturii, care iesisera ok. Totusi, la control, secretia era un pic incarcata si avea un miros incepator si doamna doctor mi-a explicat ca este posibil ca fiind intr-o faza "foarte" initiala, o micoza sa nu apara la culturi, daca nu este destul de puternica. De aceea mi-a dat ovulele Canesten. Pe ideea ca si daca nu este, rau nu are cum sa-mi faca acele ovule, dar macar asa stiu sigur ca nu am nimic.
Si mi-au mai fost recomandate spalaturi intravaginale cu Tantum Rosa 1 data pe saptamana si Gynophilus o data la 3 zile.
Nu este vorba ca nu am incredere in doamna doctor, nici pe departe, pentru ca pana acuma nu a gresit cu absout nimic nici mie si nici prietenelor d-ale mele, dar sunt eu mai curioasa din fire si intreb toate tampeniile
MUltumesc, mult
Offtopic: Oboseala e oboseala de dupa sesiune? Sau din cauza ca te pregatesti in an final (parca asa am inteles)
Nu sunt eu prea de acord cu chestiile astea preventive, mai ales daca e vorba de antifungice sau antibiotice, dar in principiu intr-adevar nu are ce sa fie rau, cu siguranta doamna doctor are o mare experienta si stie foarte bine despre ce e vorba. Gynophilus si Tantum nu au o tinta anume, doar ca sa iti echilibreze flora.
off topic: sunt si in ultimul an, am si unele probleme... oricum noi nu mai avem sesiune de vreo 4 ani. in anii mari se fac stagii pe diferite specialitati, cateva saptamani sau luni, depinde de materie, in fiecare zi curs si practica in spital si la sfarsit examen. si uneori dupa-amiaza mai avem si alte chestii in plus. si prin urmare am foarte foarte multe pe cap. mersi de intrebare, esti draguta.
ps. oricum ciuperci sunt multe, acum mi-am dat seama ca tie ti s-a exclus doar candida si in general la culturi ii pun un mediu propice doar ei, dar altfel sunt mii si mii de ciuperci, asa ca nu are de ce sa iti faca rau pana la urma ce ti-a dat doamna doctor, o fi vorba despre altceva, cine stie
- loricica
- New member
- Inregistrat: 2006-12-18
Am primit raspunsul de la examenul babes-papanicolau pe care scrie clasa I-II, frotiu conventional satisfacator pt evaluare. Mi-a dat un alt doctor rezultatul si mi-a spus ca e ok. Insa am obs ca scrie fond celualar "aproape" curat, rare PMN si rare filamente de candida albicans, iar candida e bifata. Sa inteleg ca am candida din nou? Ma voi duce la doctorita ce m-a consultat, dar pana reusesc sa ajung, am inteles bine? Am 28 de ani. Am observat scurgeri un pic mai abundente, fara a remarca un miros specific. Descriere citologica: verte. Asta ce mai e?
Ultima oara a fost editat de loricica (2010-03-06 23:05:03)
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Da, ai candida. Acea descriere citologica din pacate nu stiu ce inseamna.
Fericita mamica de Aida Maria!
- AyraBlack
- Sr. member
Acel doctor care ti-a dat rezultatul si a zis ca e ok nu a vazut ca ai candida bifata? /
- loricica
- New member
- Inregistrat: 2006-12-18
Cred ca nu l-a interesat avand in vedere ca nu sunt pacienta lui.
- Nicoleta G.
- New member
- Inregistrat: 2010-02-01
cine ma poate lamuri si pe mine...? am vorbit cu medicul meu ginecolog si mi-a zis ca vaginita micotica se ia si prin contact sexual protejat...?iar eu gasisem informatia ca nu se ia, acum ce sa cred, se ia sau nu?
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
depinde prin ce protejezi contactul ala si la ce fel de protectie te referi (in ce sens: sarcina sau bts). prezervativul ofera protectie impotriva acelor bts care se transmit doar prin contactul organelor genitale. el de ex nu protejeaza impotriva hpv, pe care il poti lua de pe pielea din jurul organelor genitale. vaginita micotica poti face si dintr-o dereglare a florei, nu neaparat sa iei ciuperca de undeva. poate asta a vrut sa spuna doctorul tau: chiar daca te protejezi, poti face vaginita micotica, dar asta nu inseamna ca ai luat-o de la partener.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-03-10 13:30:11)
- Nicoleta G.
- New member
Multumesc ptr raspuns, eu ma intrebam daca prietenul meu poate lua el de la mine, daca se protejeaza. Din pacate nu m-am exprimat prea bine prin cuvinte... Am inteles, poate lua si el de la mine...
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Da, poate lua sau deja a luat. De-asta trebuie sa faceti tratament amandoi.
Fericita mamica de Aida Maria!
- Nicoleta G.
- New member
- mara38
- Membru
- Inregistrat: 2010-03-14
va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea testului papanicolau, sunt foarte ingrijorata. ASC-US , iar la diagnostic: prezente celule pavimentoase superficiale de aspect normal, intermediare, parabazale si endocervicale cu raport nucleu/citoplasma crescut, bazolfile citoplasmatica, citoliza, frecvente polimorfonucleare, rare hematii. recomandari: citologic si colposcopic. Am programare la colposcopie peste 1 saptamana, dar nu mai am rabdare, nu stiu cum sa intrepretez rezultatul, imi dau seama ca nu este bun, dar nu stiu cat de grav este. Multumesc!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|