homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-91

#1711 2010-04-21 23:04:47

cristinuk
Full member
Inregistrat: 2007-03-15

Re: examenul papanicolau

mersi pt raspuns... insa iti dai seama ca pana aflu rezultatul de la testarea hpv pe cxare am facut-o azi.. va mai dura.. si simt ca mor de panica...
se poate ca papanicolau sa iasa aiurea si totusi sa nu fie hpv...? sau tulpinile de hpv necancerigene pot sa dea reactii la col.. adica sa creeze modificari? sau sa ma astept direct la ce e mai rau...?

mi-este frica... rau

#1712 2010-04-22 11:09:19

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

eu zic sa te linistesti...pentru ca nu e asa grav...chiar dak iti ies tulpinile cu risc crescut... (nici nu mai vb de cele cu risc scazut) deoarece daca mergi frecvent la control si te ocupi de imunitatea ta...situatia poate fi tinuta sub control smile se ajunge la cancer...daca ignori total situatia... dar sunt sigura ca nu este cazul la tine smile
papanicolau aiurea si hpv negativ nu stiu daca este...
da, pot sa apara modificari la nivelul colului din cauza tulpinilor cu risc scazut, dar reactii la col poate sa dea si o amarata de candidoza...de ex...mie mi-a provocat rana pe col...care s-a "deschis" de vreo 3 ori din cauza acestei infectii....

si inca ceva....daca iti ridici imunitatea...sunt sanse mari ca virusul sa se elimine din corp.. smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#1713 2010-04-22 11:21:38

ddd
New member
Inregistrat: 2010-04-20

daenarys a scris:

pe mine astia ma duc cu gandul la o vaginita nespecifica...

Vaginita nespecifica produce modificari si la nivelul colului uterin?

Intre timp mi-am facut si genotiparea HPV (ca sa imi pot face vaccinul) si rezultatul (care a venit mult mai repede decat ma asteptam big_smile ) a fost negativ pentru tipurile high risk, low risk si altele (era acolo o lista fff lunga). Ideea e ca la sfarsit e un comentariu de genul: "In neoplazii manifeste, datorita schimbarilor marcante in materialul genetic al HPV, este posibila aparitia rezultatelor fals negative". Am mai vazut aici pe forum situatii din astea, dar tot nu m-am lamurit cat de cat...
E indicat ca dupa ce ma tratez de vaginita asta sau ce o fi, sa refac si genotiparea HPV ca sa fiu sigura ca nu am virusul??

#1714 2010-04-22 11:56:48

cristinuk
Full member

YoHanna mersi mult mult pentru raspunsuri.. ma ajuta foarte mult sa trec peste asteptarea asta... sa dea dumnezeu sa fie bine.. si sa nu mai treaca nimeni prin clipele astea de cosmar... mai grav e ca nu imi este neaparat de ce simt eu.. de ce mi se intampla mie, ci de ce insemn eu pt cei de langa mine... familie... ei sunt mai afectati... bine pana acum nu stie decat mama saraca... ca se poate sa fie ceva nu tocmai bine...
in fine... sper sa  iasa totul bine... va tin la curent cu ce mai aflu...

Oicum ieri, doctora mi-a dat un tratament cu Cervugid ovule timp de 3 luni... si vitamina e si Zinc.. probabil tot pt sist imunitar si sa se vindece colul...

am citit pe prospectul cervugidului si sunt optimista...

trebuie sa fie bine smile

mersi mult mult

#1715 2010-04-22 15:34:48

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

cristinuk a scris:

YoHanna mersi mult mult pentru raspunsuri.. ma ajuta foarte mult sa trec peste asteptarea asta... sa dea dumnezeu sa fie bine.. si sa nu mai treaca nimeni prin clipele astea de cosmar... mai grav e ca nu imi este neaparat de ce simt eu.. de ce mi se intampla mie, ci de ce insemn eu pt cei de langa mine... familie... ei sunt mai afectati... bine pana acum nu stie decat mama saraca... ca se poate sa fie ceva nu tocmai bine...
in fine... sper sa  iasa totul bine... va tin la curent cu ce mai aflu...

Oicum ieri, doctora mi-a dat un tratament cu Cervugid ovule timp de 3 luni... si vitamina e si Zinc.. probabil tot pt sist imunitar si sa se vindece colul...

am citit pe prospectul cervugidului si sunt optimista...

trebuie sa fie bine smile

mersi mult mult

cu mare placere...si te mai asteptam cu vesti smile...sa speram cat de bune smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

#1716 2010-04-22 20:27:33

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

cristinuk a scris:

mersi pt raspuns... insa iti dai seama ca pana aflu rezultatul de la testarea hpv pe cxare am facut-o azi.. va mai dura.. si simt ca mor de panica...
se poate ca papanicolau sa iasa aiurea si totusi sa nu fie hpv...? sau tulpinile de hpv necancerigene pot sa dea reactii la col.. adica sa creeze modificari? sau sa ma astept direct la ce e mai rau...?

mi-este frica... rau

eu am avut un papanicolau nu tocmai bun si am fost suspectata de HPV pentru ca aveam ceva modificari pe col.
am facut 2 teste pentru HPV, ambele negative, deci se poate sa nu ai virusul si cu toate acestea sa ai un papnicolau nu tocmai bun.

bafta!

#1717 2010-04-23 16:23:57

cristinuk
Full member

fetelor mersi pt raspunsuri.. incerc sa imi spun ca o sa fie bine.. desi de 3 zile sunt cam deprimata suparata din cauza asta... in fine...

mai am o intrebare...

la cat timp de la infectare apar primele... simptome... sau se poate observa?
si... se poate sa fii infectata cu HPV sa nu fi avut absolut nici un simtom si totusi Pap sa iasa normal? Adica sa fie .. latent sau habar n-am o stare de genul asta..?

Merci

#1718 2010-04-23 16:28:52

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Poti avea HPV fara sa ai simptome.

Fericita mamica de Aida Maria!

#1719 2010-04-23 19:01:34

lri
New member
Inregistrat: 2010-04-08

cristinuk a scris:

buna,

va rog ajutati-ma si pe mine cu o interpretare la papanicolau.

mi-a bifat LSIL...

si ca si comentariu: celule intermediare cu modificari nucleare, fond secundar, citoliza, modificari degenerative   , inflamatie redusa.

va rog ajutati-ma ce inseamna asta ?! e grav??

recomandare: testare hpv

multumesc

ciao, par

la fel am fost si eu si am fost trimisa la cluj de dr. mea de familie la un profesor dr. universitar ptr ca la noi in oras dr.  mi-a propus cauterizare care nu se mai practica in tarile europene de 6 ani si sincer m-a speriat fff tare,dar mi-a facut o serie de analize sa constate de ce e leziunea respectiva si tot nu si-a dat seama, eu aveam rana la col, ca pana la urma de la cluj mi-a zis ca e de la o micoza si a iesit pap-ul devian el fiind pap 3d lsil cin1! supa

da e necesar sa faci un test hpv (care e cam scump eu am platit 350 ron) am mai facut analiza de secretie si una de care nu am mai auzit e bpn cred antifungica dar nu sunt sigura dar numai asa vei depista de ce e rana ca ma face sa cred ca si tu ai(dar dr. ce ti-a zis?) nu as vrea sa te sperii dar daca ai hpv trebuie sa afli ce tulpini ptr ca sunt tulpini cu risc care sunt 11,16 18 52 ptr ca in general acest hpv da rana si daca e netratata duce la probleme mai grave !

du-te sa iti faci analize spre binele tau, eu acum sunt sub tratament si astept sa termin ca in vara sa repet pap-ul !

sanatate si pe curand!

#1720 2010-04-23 19:20:35

cristinuk
Full member

Buna Iri,

am fost miercuri imediat cum am aflat de rezultatul de la Pap, cand mi l-a citit am facut si recoltarea pentru testare HPV... Acum astept rezultatul... mi-a zis ca vine in 21 de zile... ma omoara asteptarea

Doctora mi-a spus ca nu e grav, ca sa facem testarea ca nu trebuie panica.. incerca sa ma linisteasca... eu incepusem sa tremur si sa plang de frica... mi-a zis de cand mi-a recoltat papul ca este un pic iritat dar nu ca ar fi rana si ca se mai intampla la femeile care iau anticonceptionale. Eu luam diane. iar acum mi-a descris-o ca fiind o leziune micuta...

mi-a dat sa fac tratament 3 luni cu cervugid ovule, chiar si pana iese rezultatul de la testarea HPV (m-a costat 380) ca sa se vindece

nu mi-a pomenit nimic de cauterizari conizatii sau chestii de genu(poate nu o fi grava leziunea)... nu am ce sa fac pana la rezultat decat sa astept si sa pun ovulele...

la tine ce a iesit la testarea HPV?

#1721 2010-04-23 21:29:38

pive
New member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-04-01

buna seara,
am si eu o serie de analize, daca e cine in masura sa-si dea cu parerea....
      Examen bacteriologic secretie vaginala
Doua frotiuri obtinute din etalarea secretiei vaginale.
Coloratii efectuate : Giemsa si Gram.
      Frotiurile comporta:
Celule epiteliale pavimentoase superficiale-
frecvente izolate si ?n placarde
Celule epiteliale pavimentoase intermediare-
frecvente izolate si ?n placarde
Leucocite polimorfonucleare-
numeroase
Flora microbiana-
moderata
Flora microbiana ? tip-
bacili Gram pozitiv ( D?derlein )
Diplococi absenti
Candida absenta
Trichomonas vaginalis absent

Examen citologic Babes-Papanicolaou
Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare ?n mediu lichid, etalare ?n monostrat si
colorare prin metoda Papanicolaou.
Frotiu citologic recoltat ?n ziua 9 a ciclului menstrual.
Analiza efectuata ?n cadrul unui screening de rutina.
Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare.
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive
citoplasmatice ? vacuole, granule si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie
nespecifica.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale.
CONCLUZIE
Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.
Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia

vroiam sa stiu daca e ceva in neregula, dat fiind ca la o ecografie abdominala mi s-a zis ca am uterul de lung aprox 82mm si endometrul de grosime 1,5cm

multumesc smile

#1722 2010-04-24 12:59:04

daenarys
Vizitator

papanicolaul este ok.doar ca apare o inflamatie acolo.ma gandesc eu ca sunt de la leucocitelel alea numeroase.ti-ai facut analiza de chlamidia?

#1723 2010-04-24 13:23:46

pive
New member

nu mi-am facut niciodata
si leucocitele numeroase mi-au iesit intotdeauna la analiza asta iar domnul doctor nu mi-ar fi dat de inteles vreodata ca ar fi in neregula sau sa ma indrume sa fac alte analize

#1724 2010-04-24 21:08:36

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pive, ai o inflamatie vaginala...
habar nu am care e cauza, insa ar putea fi si chlamidia(merita sa mergi sa faci analiza)...
nimic grav sau de nerezolvat, oricum

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1725 2010-04-24 21:28:47

pive
New member

e ciudat ca doctorul nu a mentionat nimic

multumesc pt raspuns

#1726 2010-04-25 00:35:12

dreamer
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-05

Postez si eu papanicolaul, care nu stie de ce mi-a dat o interpretare asa scurta la el,desi l-am facut la cantacuzino:

Calitatea frotiului:Satisfactor:celule endocervicale prezente

-negativ fara leziuni intraepiteliale si/sau neoplazice.Aspect de modificari reactionale asociate cu inflamatie/regenerare

examen secretie vaginala:
epitelii superficiale: frecvente. Epitelii intermediare: frecvente
Epitelii parabazale:absente Epitelii bazale: absente
alte celule: absente . leucocite: rare . Hematii: absente
trichomonas: absent  Germeni:lactobaccili. levuri: absente
Cultura bacteriana: doderlein Cultura pt ciuperci:absente colonii levurice.

Din ce vad secretia e ok, desi ma cam supara candida care tot apare si dispare..insa inflamatia de la o fi? pe buletin nu mi s-a mai recomandat nici o analiza...nimic.. aveti idee? sad

ps: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma le-am facut acum un an (tot cu acelasi partener eram) si au iesit negative..

imi da si mie cineva un sfat? smile pls

Ultima oara a fost editat de dreamer (2010-04-26 11:39:02)

Dance like nobody is watchin....

#1727 2010-04-25 16:08:24

lri
New member
Inregistrat: 2010-04-08

cristinuk a scris:

Buna Iri,

am fost miercuri imediat cum am aflat de rezultatul de la Pap, cand mi l-a citit am facut si recoltarea pentru testare HPV... Acum astept rezultatul... mi-a zis ca vine in 21 de zile... ma omoara asteptarea

Doctora mi-a spus ca nu e grav, ca sa facem testarea ca nu trebuie panica.. incerca sa ma linisteasca... eu incepusem sa tremur si sa plang de frica... mi-a zis de cand mi-a recoltat papul ca este un pic iritat dar nu ca ar fi rana si ca se mai intampla la femeile care iau anticonceptionale. Eu luam diane. iar acum mi-a descris-o ca fiind o leziune micuta...

mi-a dat sa fac tratament 3 luni cu cervugid ovule, chiar si pana iese rezultatul de la testarea HPV (m-a costat 380) ca sa se vindece

nu mi-a pomenit nimic de cauterizari conizatii sau chestii de genu(poate nu o fi grava leziunea)... nu am ce sa fac pana la rezultat decat sa astept si sa pun ovulele...

la tine ce a iesit la testarea HPV?

ciao, wave

la mine hpv a iesit netetectabil si mi-au confirmat si la noi in oras si la cluj ca nu am hpv am fost fffff fericita e scris asa (din cele 37 de tulpini nu a fost detecteta nici una) si de aceea e necesar sa faci anumite analize ca sa vezi exact de unde provine rana cum o numesc ei doctorii, si la mine e mica dar dr de le noi m-a speriat, eu nu iau anticonceptionale am luat demult de tot cam 2 luni si m-am ingrasat si nu am mai luat deloc! rodnar

te inteleg perfect ceea ce simpti parca ma vad pe mine dar nu dispera v-a fi totul bine urmeaza tratamentul ai grija de tine! puss

cervugidul cum il iei?
mie mi-a zis 7 zile iei dupa care 7 pauza si tot asa pana termini cutia sau cutiile!
eu azi termin o tura de antimicotice fac pauza si trebuie sa ma apuc de cervugid!
la vara voi repeta si pap-ul sa vad cum iese si sunt tare curioasa!

iti doresc sanatate si pe curand pa pa smile

#1728 2010-04-25 19:49:01

cristinuk
Full member

lri a scris:

ciao, wave

la mine hpv a iesit netetectabil si mi-au confirmat si la noi in oras si la cluj ca nu am hpv am fost fffff fericita e scris asa (din cele 37 de tulpini nu a fost detecteta nici una) si de aceea e necesar sa faci anumite analize ca sa vezi exact de unde provine rana cum o numesc ei doctorii, si la mine e mica dar dr de le noi m-a speriat, eu nu iau anticonceptionale am luat demult de tot cam 2 luni si m-am ingrasat si nu am mai luat deloc! rodnar

te inteleg perfect ceea ce simpti parca ma vad pe mine dar nu dispera v-a fi totul bine urmeaza tratamentul ai grija de tine! puss

cervugidul cum il iei?
mie mi-a zis 7 zile iei dupa care 7 pauza si tot asa pana termini cutia sau cutiile!
eu azi termin o tura de antimicotice fac pauza si trebuie sa ma apuc de cervugid!
la vara voi repeta si pap-ul sa vad cum iese si sunt tare curioasa!

iti doresc sanatate si pe curand pa pa smile

buna Iri,

Mie doc mi-a zis sa fac cure de cate 12 ovule timp de 3 luni. Adica 12 ovule cervugid luna asta, dupa ce imi trece menstruatia, 12 luna viit si 12 peste 2 luni. si intre timp supliment de Zinc si Vitamina E, probabil ca sa grabeasca vindecarea.

astept cu sufletul la gura sa vad rezultatul de la Testarea HPV. sper sa fie negativ si la mine pt ca altfel chiar nu inteleg de unde sa fi luat. Sunt cu aceeasi persoana de 2 ani... Nu cred ca m-a inselat sau ceva de genul... La cat timp de la contaminare virusul HPV isi face de cap? ... din cate am inteles si din ce m-am documentat, doctorii cum vad o leziune pe col, suspecteaza HPV. Dar presupun ca sunt mult mai multe cauzele si ca HPV nu e singurul dusman al colului. Corect?

m-am saturat.. asteptarea asta ma termina. Abia astept sa incep tratamentul cu cervugid sa ma duc la control si sa imi spuna ca sunt sanatoasa, ceea ce va doresc si voua . E groaznic prin ce trecem ! Groaznic...

Oricum parca mi-ai mai dat un pic de speranta ... Doamne ajuta sa fie bine si la mine

Sanatate multa tuturor si aveti grija de voi

#1729 2010-04-26 13:54:55

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Am ( inca ) 2 intrebari in asteptarea PAP-ului de saptamana viitoare ( una potrivit situatiei reale, de fata si una ipotetica ):

1. Pot sa fac sex la 2 zile de la PAP ? Poate suna stupid, dar vreau sa fiu sigura tongue
2. Daca un barbat atinge down there o fata cu negi genitali ( sau nu neaparat cu negi efectiv, ci o fata care doar are virusul ) si apoi isi atinge penisul, poate sa ia HPV in felul asta ? Sau e nevoie de contact direct, skin to skin ( penis - vagin / vulva ) ? Ca la penetrare .. e clar. Dar eu intreb de atingerea cu mana.

Multumesc mult smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.