Examenul papanicolau-91
- cristinuk
- Full member
- Inregistrat: 2007-03-15
Re: examenul papanicolau
mersi pt raspuns... insa iti dai seama ca pana aflu rezultatul de la testarea hpv pe cxare am facut-o azi.. va mai dura.. si simt ca mor de panica... se poate ca papanicolau sa iasa aiurea si totusi sa nu fie hpv...? sau tulpinile de hpv necancerigene pot sa dea reactii la col.. adica sa creeze modificari? sau sa ma astept direct la ce e mai rau...?
mi-este frica... rau
- ddd
- New member
- Inregistrat: 2010-04-20
daenarys a scris:pe mine astia ma duc cu gandul la o vaginita nespecifica...
Vaginita nespecifica produce modificari si la nivelul colului uterin?
Intre timp mi-am facut si genotiparea HPV (ca sa imi pot face vaccinul) si rezultatul (care a venit mult mai repede decat ma asteptam ) a fost negativ pentru tipurile high risk, low risk si altele (era acolo o lista fff lunga). Ideea e ca la sfarsit e un comentariu de genul: "In neoplazii manifeste, datorita schimbarilor marcante in materialul genetic al HPV, este posibila aparitia rezultatelor fals negative". Am mai vazut aici pe forum situatii din astea, dar tot nu m-am lamurit cat de cat... E indicat ca dupa ce ma tratez de vaginita asta sau ce o fi, sa refac si genotiparea HPV ca sa fiu sigura ca nu am virusul??
- cristinuk
- Full member
YoHanna mersi mult mult pentru raspunsuri.. ma ajuta foarte mult sa trec peste asteptarea asta... sa dea dumnezeu sa fie bine.. si sa nu mai treaca nimeni prin clipele astea de cosmar... mai grav e ca nu imi este neaparat de ce simt eu.. de ce mi se intampla mie, ci de ce insemn eu pt cei de langa mine... familie... ei sunt mai afectati... bine pana acum nu stie decat mama saraca... ca se poate sa fie ceva nu tocmai bine... in fine... sper sa iasa totul bine... va tin la curent cu ce mai aflu...
Oicum ieri, doctora mi-a dat un tratament cu Cervugid ovule timp de 3 luni... si vitamina e si Zinc.. probabil tot pt sist imunitar si sa se vindece colul...
am citit pe prospectul cervugidului si sunt optimista...
trebuie sa fie bine
mersi mult mult
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
cristinuk a scris:mersi pt raspuns... insa iti dai seama ca pana aflu rezultatul de la testarea hpv pe cxare am facut-o azi.. va mai dura.. si simt ca mor de panica... se poate ca papanicolau sa iasa aiurea si totusi sa nu fie hpv...? sau tulpinile de hpv necancerigene pot sa dea reactii la col.. adica sa creeze modificari? sau sa ma astept direct la ce e mai rau...?
mi-este frica... rau
eu am avut un papanicolau nu tocmai bun si am fost suspectata de HPV pentru ca aveam ceva modificari pe col. am facut 2 teste pentru HPV, ambele negative, deci se poate sa nu ai virusul si cu toate acestea sa ai un papnicolau nu tocmai bun.
bafta!
- cristinuk
- Full member
fetelor mersi pt raspunsuri.. incerc sa imi spun ca o sa fie bine.. desi de 3 zile sunt cam deprimata suparata din cauza asta... in fine...
mai am o intrebare... la cat timp de la infectare apar primele... simptome... sau se poate observa? si... se poate sa fii infectata cu HPV sa nu fi avut absolut nici un simtom si totusi Pap sa iasa normal? Adica sa fie .. latent sau habar n-am o stare de genul asta..?
Merci
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Poti avea HPV fara sa ai simptome.
Fericita mamica de Aida Maria!
- lri
- New member
- Inregistrat: 2010-04-08
cristinuk a scris:buna,
va rog ajutati-ma si pe mine cu o interpretare la papanicolau.
mi-a bifat LSIL...
si ca si comentariu: celule intermediare cu modificari nucleare, fond secundar, citoliza, modificari degenerative , inflamatie redusa.
va rog ajutati-ma ce inseamna asta ?! e grav??
recomandare: testare hpv
multumesc
ciao, la fel am fost si eu si am fost trimisa la cluj de dr. mea de familie la un profesor dr. universitar ptr ca la noi in oras dr. mi-a propus cauterizare care nu se mai practica in tarile europene de 6 ani si sincer m-a speriat fff tare,dar mi-a facut o serie de analize sa constate de ce e leziunea respectiva si tot nu si-a dat seama, eu aveam rana la col, ca pana la urma de la cluj mi-a zis ca e de la o micoza si a iesit pap-ul devian el fiind pap 3d lsil cin1!
da e necesar sa faci un test hpv (care e cam scump eu am platit 350 ron) am mai facut analiza de secretie si una de care nu am mai auzit e bpn cred antifungica dar nu sunt sigura dar numai asa vei depista de ce e rana ca ma face sa cred ca si tu ai(dar dr. ce ti-a zis?) nu as vrea sa te sperii dar daca ai hpv trebuie sa afli ce tulpini ptr ca sunt tulpini cu risc care sunt 11,16 18 52 ptr ca in general acest hpv da rana si daca e netratata duce la probleme mai grave !
du-te sa iti faci analize spre binele tau, eu acum sunt sub tratament si astept sa termin ca in vara sa repet pap-ul !
sanatate si pe curand!
- cristinuk
- Full member
Buna Iri,
am fost miercuri imediat cum am aflat de rezultatul de la Pap, cand mi l-a citit am facut si recoltarea pentru testare HPV... Acum astept rezultatul... mi-a zis ca vine in 21 de zile... ma omoara asteptarea
Doctora mi-a spus ca nu e grav, ca sa facem testarea ca nu trebuie panica.. incerca sa ma linisteasca... eu incepusem sa tremur si sa plang de frica... mi-a zis de cand mi-a recoltat papul ca este un pic iritat dar nu ca ar fi rana si ca se mai intampla la femeile care iau anticonceptionale. Eu luam diane. iar acum mi-a descris-o ca fiind o leziune micuta...
mi-a dat sa fac tratament 3 luni cu cervugid ovule, chiar si pana iese rezultatul de la testarea HPV (m-a costat 380) ca sa se vindece
nu mi-a pomenit nimic de cauterizari conizatii sau chestii de genu(poate nu o fi grava leziunea)... nu am ce sa fac pana la rezultat decat sa astept si sa pun ovulele...
la tine ce a iesit la testarea HPV?
- pive
- New member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-04-01
buna seara, am si eu o serie de analize, daca e cine in masura sa-si dea cu parerea.... Examen bacteriologic secretie vaginala Doua frotiuri obtinute din etalarea secretiei vaginale. Coloratii efectuate : Giemsa si Gram. Frotiurile comporta: Celule epiteliale pavimentoase superficiale- frecvente izolate si ?n placarde Celule epiteliale pavimentoase intermediare- frecvente izolate si ?n placarde Leucocite polimorfonucleare- numeroase Flora microbiana- moderata Flora microbiana ? tip- bacili Gram pozitiv ( D?derlein ) Diplococi absenti Candida absenta Trichomonas vaginalis absent
Examen citologic Babes-Papanicolaou Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare ?n mediu lichid, etalare ?n monostrat si colorare prin metoda Papanicolaou. Frotiu citologic recoltat ?n ziua 9 a ciclului menstrual. Analiza efectuata ?n cadrul unui screening de rutina. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmatice ? vacuole, granule si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecifica. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale. CONCLUZIE Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia
vroiam sa stiu daca e ceva in neregula, dat fiind ca la o ecografie abdominala mi s-a zis ca am uterul de lung aprox 82mm si endometrul de grosime 1,5cm
multumesc
- daenarys
- Vizitator
papanicolaul este ok.doar ca apare o inflamatie acolo.ma gandesc eu ca sunt de la leucocitelel alea numeroase.ti-ai facut analiza de chlamidia?
- pive
- New member
nu mi-am facut niciodata si leucocitele numeroase mi-au iesit intotdeauna la analiza asta iar domnul doctor nu mi-ar fi dat de inteles vreodata ca ar fi in neregula sau sa ma indrume sa fac alte analize
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
pive, ai o inflamatie vaginala... habar nu am care e cauza, insa ar putea fi si chlamidia(merita sa mergi sa faci analiza)... nimic grav sau de nerezolvat, oricum
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- pive
- New member
e ciudat ca doctorul nu a mentionat nimic
multumesc pt raspuns
- dreamer
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-05
Postez si eu papanicolaul, care nu stie de ce mi-a dat o interpretare asa scurta la el,desi l-am facut la cantacuzino:
Calitatea frotiului:Satisfactor:celule endocervicale prezente
-negativ fara leziuni intraepiteliale si/sau neoplazice.Aspect de modificari reactionale asociate cu inflamatie/regenerare
examen secretie vaginala: epitelii superficiale: frecvente. Epitelii intermediare: frecvente Epitelii parabazale:absente Epitelii bazale: absente alte celule: absente . leucocite: rare . Hematii: absente trichomonas: absent Germeni:lactobaccili. levuri: absente Cultura bacteriana: doderlein Cultura pt ciuperci:absente colonii levurice.
Din ce vad secretia e ok, desi ma cam supara candida care tot apare si dispare..insa inflamatia de la o fi? pe buletin nu mi s-a mai recomandat nici o analiza...nimic.. aveti idee?
ps: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma le-am facut acum un an (tot cu acelasi partener eram) si au iesit negative..
imi da si mie cineva un sfat? pls
Ultima oara a fost editat de dreamer (2010-04-26 11:39:02)
Dance like nobody is watchin....
- lri
- New member
- Inregistrat: 2010-04-08
- cristinuk
- Full member
buna Iri,
Mie doc mi-a zis sa fac cure de cate 12 ovule timp de 3 luni. Adica 12 ovule cervugid luna asta, dupa ce imi trece menstruatia, 12 luna viit si 12 peste 2 luni. si intre timp supliment de Zinc si Vitamina E, probabil ca sa grabeasca vindecarea.
astept cu sufletul la gura sa vad rezultatul de la Testarea HPV. sper sa fie negativ si la mine pt ca altfel chiar nu inteleg de unde sa fi luat. Sunt cu aceeasi persoana de 2 ani... Nu cred ca m-a inselat sau ceva de genul... La cat timp de la contaminare virusul HPV isi face de cap? ... din cate am inteles si din ce m-am documentat, doctorii cum vad o leziune pe col, suspecteaza HPV. Dar presupun ca sunt mult mai multe cauzele si ca HPV nu e singurul dusman al colului. Corect?
m-am saturat.. asteptarea asta ma termina. Abia astept sa incep tratamentul cu cervugid sa ma duc la control si sa imi spuna ca sunt sanatoasa, ceea ce va doresc si voua . E groaznic prin ce trecem ! Groaznic...
Oricum parca mi-ai mai dat un pic de speranta ... Doamne ajuta sa fie bine si la mine
Sanatate multa tuturor si aveti grija de voi
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Am ( inca ) 2 intrebari in asteptarea PAP-ului de saptamana viitoare ( una potrivit situatiei reale, de fata si una ipotetica ):
1. Pot sa fac sex la 2 zile de la PAP ? Poate suna stupid, dar vreau sa fiu sigura 2. Daca un barbat atinge down there o fata cu negi genitali ( sau nu neaparat cu negi efectiv, ci o fata care doar are virusul ) si apoi isi atinge penisul, poate sa ia HPV in felul asta ? Sau e nevoie de contact direct, skin to skin ( penis - vagin / vulva ) ? Ca la penetrare .. e clar. Dar eu intreb de atingerea cu mana.
Multumesc mult
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|