Examenul papanicolau-93
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: examenul papanicolau
ella1987 a scris:Buna fetelor! Va rog, o parere ca nu stiu ce sa mai fac.
Anul trecut pe vremeaa asta am fost la mai multi medici ginecologi care mi-au spus ca am rana pe col, rana care la o ulterioara colposcopie nu s-a confirmat, iar doctorita care mi-a facut colposcopia (alta decat cei care mi-au spus ca am rana) mi-a spus sa nu ma cauterizez k nu am rana ci ca ar parea mai degraba o vaginita micotica. M-am dus la doctorita mea cu rezultatul, aceasta mi-a dat un tratament, apoi am efectuat o analiza de secretie si alt Pap care au iesit normale fiindca nu mi-a mai dat alt tratament si nici de rana "care se vedea cu ochiul liber" n-a mai pomenit. Un an n-am mai avut probleme pana acum cand am avut iar niste secretii albicioase, mai abundente, fara miros, nu fff deranjante, dar oricum mai abundente decat mi se pareau mie ok. M-am dus la vechea mea ginecoloaga, mi-a spus ca rana de pe col nu mai e, iar colul meu arata bine... E posibil sa dispara rana de pe col singura??? Fara tratament? In fine, am facut un Pap si o analiza de secretie.
La analiza de secretie mi-a iesit:
CELULE EPITELIALE - FRECVENTE PMN- RELATIV FRECVENTE FLORA DODERLEIN- RARA COCOBACILI GRAM NEGATIVI - RELATIV FRECVENTI LEVURI - NU SE OBSERVA TRICHOMONAS VAGINALIS- NU SE OBSERVA
LA PAPANICOLAU: CELULE SUPERFICIALE CIANOFILE SI ORANGEOFILE FRECVENTE CELULE ENDOCERVICALE FRECVENTE PMN FRECVENTE La recomandari: de urmarit evolutia: dupa tratament
Doctora mi-a dat tratament cu Amoksiklav 1000 mg, un comprimat la 12 ore, Injectii cu Gentamicina 80mg una la 12 ore timp de 5 zile, Cervucid ovule, Flucovim 150mg 4 capsule in doza unica pentru a evita o eventuala candidoza.
Va rog, lamuriti-ma ce sunt exact acei cocobacili si de ce trebuie sa fac injectiile cu gentamicina si sa iau si amoksiklav? Chiar nu exista tratament medicamentuos ca sa evit injectiile? Am groaza de ele si lesin cand vad un ac si la analizele de sange.... ce sa fac? Va rog mult, spuneti-va parerile... Sa ma duc la alt ginecolog sa repet analiza si sa sper intr-un tratament fara injectii?
nimic din rezultatul ala nu indeamna spre astfel de tratament. parerea mea e sa schimbi medicul...poate si laboratorul de analize.
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- ella1987
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-14
Va multumesc din suflet pt raspuns. Tin sa mentionez ca doamna doctor mi-a spus sa vin dupa tratament sa-mi faca testul pentru chlamydia, dar cand am intrebat ce anume din analize o fac sa ma suspecteze de chlamydia, mi-a dat un raspuns foarte evaziv. Am incercat sa-i spun ca as prefera sa nu fac injectii, i-am spus clar ca as prefera pastile, dar mi-a raspuns ca acesta este tratamentul. M-a intrebat daca am avut vreo infectie urinara recent si intr-adevar am avut o cistita pe care am tratat-o numai cu ceaiuri asta iarna si mi-a spus ca infectia urinara s-a extins la col, fapt ce a datorat inflamarea colului. Analizele sunt facute cu plata la o clinica destul de cunoscuta din Bucuresti, iar cabinetul la care am fost e o clinica privata la care chiar d-na doctor in cauza este patroana... mi s-a parut ca-si da interesul si e si in varsta.... analizele le trimite la alta clinica... As putea sa dau numele doctorilor? Sincer nu mai stiu unde sa ma duc.... Acei cocobacili reprezinta o infectie serioasa fiindca totusi, ma simt fff bine... Va rog sa-mi spuneti daca aveti vreo sugestie cu privire la un ginecolog bun. Va multumesc!
- Al Pacino
- Administrator
ella1987 a scris:Va multumesc din suflet pt raspuns. Tin sa mentionez ca doamna doctor mi-a spus sa vin dupa tratament sa-mi faca testul pentru chlamydia, dar cand am intrebat ce anume din analize o fac sa ma suspecteze de chlamydia, mi-a dat un raspuns foarte evaziv. Am incercat sa-i spun ca as prefera sa nu fac injectii, i-am spus clar ca as prefera pastile, dar mi-a raspuns ca acesta este tratamentul. M-a intrebat daca am avut vreo infectie urinara recent si intr-adevar am avut o cistita pe care am tratat-o numai cu ceaiuri asta iarna si mi-a spus ca infectia urinara s-a extins la col, fapt ce a datorat inflamarea colului. Analizele sunt facute cu plata la o clinica destul de cunoscuta din Bucuresti, iar cabinetul la care am fost e o clinica privata la care chiar d-na doctor in cauza este patroana... mi s-a parut ca-si da interesul si e si in varsta.... analizele le trimite la alta clinica... As putea sa dau numele doctorilor? Sincer nu mai stiu unde sa ma duc.... Acei cocobacili reprezinta o infectie serioasa fiindca totusi, ma simt fff bine... Va rog sa-mi spuneti daca aveti vreo sugestie cu privire la un ginecolog bun. Va multumesc!
ella, cu caldura il recomand pe dr. Cosmin Mihailescu(la Sanador sau la Intromed)
gardnerella e un cocobacil gram negativ...oaresce tratament ar fi bine sa faci(eventual)...dar parca as fi tentata sa iti spun sa repeti analiza intii
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- ella1987
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-14
Da asa o sa fac, o sa caut nr de tel de la Sanador pt o programare la dr. Mihailescu si o sa repet Pap-ul si analiza de secretie. Cat despre testul de Chlamydia...nu stiu ce sa fac...sa-i spun domnului doctor toata povestea si sa-i arat analizele acestea sau sa nu mai mentionez nimic? Nu am absolut niciun simptom si nici prietenul meu, dar am citit ca uneori Chlamydia nu prezinta niciun fel de simptom... Sunt destul de dezorientata si dupa ce am trecut pe la vreo 5 ginecologi in decurs de 1 an, mi-am cam pierdut increderea in doctori... Va multumesc pentru raspuns, weekend placut!
- Alirox
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-15
Hello, Tocmai mi-am luat rezultatul testului Papa-Nicolau care suna cam asa: Date clinice: col lezional Sisteme Bethesda: Evluarea frotiului satisfacator Caracterizare generala: modif celulare benigne: Candida filamente si bacili modif reactive si reparatorii: inflamatie Citodiagnostic Babes-Papanicolau: clasa 2 Ce mai reusesc sa descifrez, ca e scris de mana : frecvente celule epiteliale superficiale intermediare, cred, rare PMN???, flora microbiana, leuc + frecvente PMN???, leuc + filamente mucus. Nu bag mana in foc ca exact asta era scris, e ce am reusit sa inteleg eu. Doctora mi-a spus ca este bine, dar ca trebuie sa iau GynieL pt Candida. Pe mine ma cam nelinistesc restul, nu inteleg ce inseamna si daca sunt de rau sau de bine.
Ultima oara a fost editat de Alirox (2010-05-15 16:07:13)
- persifona
- Vizitator
Alirox, las link doctoressei
- Al Pacino
- Administrator
Alirox a scris:Hello, Tocmai mi-am luat rezultatul testului Papa-Nicolau care suna cam asa: Date clinice: col lezional Sisteme Bethesda: Evluarea frotiului satisfacator Caracterizare generala: modif celulare benigne: Candida filamente si bacili modif reactive si reparatorii: inflamatie Citodiagnostic Babes-Papanicolau: clasa 2 Ce mai reusesc sa descifrez, ca e scris de mana : frecvente celule epiteliale superficiale intermediare, cred, rare PMN???, flora microbiana, leuc + frecvente PMN???, leuc + filamente mucus. Nu bag mana in foc ca exact asta era scris, e ce am reusit sa inteleg eu. Doctora mi-a spus ca este bine, dar ca trebuie sa iau GynieL pt Candida. Pe mine ma cam nelinistesc restul, nu inteleg ce inseamna si daca sunt de rau sau de bine.
clinic(nu stiu daca e din observatiile celui care a recoltat sau de pe buletinul de trimitere) ai leziune(rana) pe col. cauza pare a fi candidoza... dat fiind clasa aia 2, ma indoiesc insa ca ar fi vreo rana totusi...ai deci doar o vaginita candidozica ce se cere tratata...atita tot
- Alirox
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-15
Multumesc doctoressa, cu 6 luni in urma mi s-a facut o colposcopia si mi-a spus doctora ca exista o rana pe col dar extrem de mica, a zis ca e mai de graba o eroziune de 5 mm pt care nu trebuie sa-mi fac griji. Mi-a prescris atunci un tratament cu ovule Cerviron/ 2 luni. In rest nu m-a suparat decat aceasta Candida, care m-am saturat s-o tratez fara rezultat...
- Al Pacino
- Administrator
Alirox a scris:Multumesc doctoressa, cu 6 luni in urma mi s-a facut o colposcopia si mi-a spus doctora ca exista o rana pe col dar extrem de mica, a zis ca e mai de graba o eroziune de 5 mm pt care nu trebuie sa-mi fac griji. Mi-a prescris atunci un tratament cu ovule Cerviron/ 2 luni. In rest nu m-a suparat decat aceasta Candida, care m-am saturat s-o tratez fara rezultat...
poate ar merita sa faci o antifungigrama ca sa vezi exact la ce e sensibila si, foarte important, fiind practic o dereglare de flora, merita facuta o cura de probiotice(de tipul ovulelor Gynophilus) imediat dupa tratamentul anticandidozic, spre a dezvolta culturile de bacili Doderline in medicul vaginal asa impiedicind reactivarea candidozei
- diador
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-13
PENTRU DOCTORESSA buna seara!va rog sa imi spuneti ce inseamna rezultatul testului papanicolau pe care l-am facut si cat este de grav. -evaluarea calitatii frotiului = satisfacatoare /foarte frecvente pmn /foarte frecvente hematii -caracterizare generala = anomalii ale celulelor epiteliale -diagnostic descriptiv = infectii / alte bacterii /(cu pixul este adaugat 2iiiBP .dar nu sunt foarte sigura )/anomalii ale celulelor epiteliale /displazie usoara sau CIN 1 -evaluare hormonala = status hormonal compatibil cu varsta si anamneza(am 39 ani si sunt mama a doi copii de 18ani(nastere normala) si respectiv 8 ani(cezariana) -citodiagnostic babes-papanicolau = clasa 3 ( cu pixul adaugat displazie usoara) va multumesc mult!
ultima zi de cm a fost pe 21 iar testul l-am facut pe 26 Va rog sa imi dati un sfat
Ultima oara a fost editat de diador (2010-05-18 19:54:41)
- andreea_0022
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-19
buna ziua. sunt noua pe acest forum si as avea o intrebare....am facut un test papanic si mi-a iesit asa: frotiu constituit din celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, nuclei liberi, mucus, PMN, flora nespecifica cocobacilara. am 25 de ani .poate sa imi spuna cineva ce inseamna.
- mydu83
- Membru
Buna fetele, Sunt noua aici, si sper sa ma puteti ajuta, cu un sfat. Am luat 2 ani antic Yasmin ( prescrise de doc) in februarie dupa ultima menstra am facut pauza..asa cum mi-a spus dna doctor ( sa fac 4 luni la 2 ani de anti) ..inainte faceam la 1 an anti - 2 luni pauza..revin in martie nu mi-a venit..intodeauna am avut prob. in aprielie nu..si m-am dus la doctor.( pe 4 .05) Am facut analize..pap , secretie....la pap mi-a iesit gr 2..am o rana pe col...la secretie nu am iesit super.. Tratamentul a inceput asa..mi-a dat sa iau 10 zile /2 /zi orgametril pt menstra problema este ca am terminat vineri pe 14 05 si nu mi-a veinit menstra. Rugamintea mea este sa imi spuneti cam in cate zile ar trebuie sa imi vina, dna doct mi-a spus ca in 3.4 ..deja e a 5 a zi..? mie un pik teama.. Am primit si un tratament pt modificarea florei vaginale cu cervugid. Tratamentul cu cervugid nu l-am inceput pt ca mi-a spus sa-l fac dupa ce imi vine ciclul...si dupa sa ma duc sa repet pap....( oare nu puteam sa-l fac in acealasi timp cu oragametrilul? ) Rezultatele le-am primit telefonic...daia nici nu dau f multe amanunte ..si la diferenta de 3 zile adik luni ( 10.05) pt secretie si joi 13.05 pt pap.
Sa mai astept sau sa ma duc la doct? ..imi este teama de rezultatul pap cu gr 2..rana mica pe col ( asa mi-a spus telefonic)
Va rog un mik sfat..poate a patit cineva ceva aseamanator... Multumesc
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Pap II este un rezultat foarte ok. mai departe ne-ar fi fost utila o detaliere a buletinelor de analiza dar am inteles ca inca nu le ai eu zic ca poti sa mai astepti cateva zile ca n-are ce sa se intample si daca tot nu apare menstra, eventual sa-ti suni medicul sa vezi ce zice.
- mydu83
- Membru
gargarita a scris:Pap II este un rezultat foarte ok. mai departe ne-ar fi fost utila o detaliere a buletinelor de analiza dar am inteles ca inca nu le ai eu zic ca poti sa mai astepti cateva zile ca n-are ce sa se intample si daca tot nu apare menstra, eventual sa-ti suni medicul sa vezi ce zice.
Multumesc frumos..am sa mai astept 2 3 zile si am sa vad ce se intampla...imi era teama pt ca simtome ca imi vine menstra am..dar mai stau un pik...
simptome....scuze
Ultima oara a fost editat de mydu83 (2010-05-21 09:15:17)
- gargarita
- Moderator
- mydu83
- Membru
gargarita a scris:te asteptam cu vesti
Am revenit cu vesti...mi-a venit menstra...( dupa ce apucasem eu sa scriu)
Multumesc frumos gargarita..m-a ajutat mult raspunsul tau..exact azi este a 7-a zi...
va tin la curent pt ca mai de facut ceva analize...si sa repet pap si dupa va spun... sanatate si va pup..
- gargarita
- Moderator
ma bucur ca a venit. succes pe mai departe!
- roxxanik
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-26
buna...as avea si eu o intrebare care ma ingrijoreaza!am fost la un consult ginecologic si mi-am facut si testul papanicolau inca astept rezultatul...insa in timpul testului mi-a zis k vede o roseata pe uter dar sa stau linistita k e ceva normal la fetele tinere.As avea de ce sa-mi fac griji?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|