Examenul papanicolau-92
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: examenul papanicolau
1. poti imediat dupa, nu sunt restrictii 2. cred ca se poate, sunt destul de contagiosi
- lri
- New member
- Inregistrat: 2010-04-08
cristinuk a scris:buna Iri,
Mie doc mi-a zis sa fac cure de cate 12 ovule timp de 3 luni. Adica 12 ovule cervugid luna asta, dupa ce imi trece menstruatia, 12 luna viit si 12 peste 2 luni. si intre timp supliment de Zinc si Vitamina E, probabil ca sa grabeasca vindecarea.
astept cu sufletul la gura sa vad rezultatul de la Testarea HPV. sper sa fie negativ si la mine pt ca altfel chiar nu inteleg de unde sa fi luat. Sunt cu aceeasi persoana de 2 ani... Nu cred ca m-a inselat sau ceva de genul... La cat timp de la contaminare virusul HPV isi face de cap? ... din cate am inteles si din ce m-am documentat, doctorii cum vad o leziune pe col, suspecteaza HPV. Dar presupun ca sunt mult mai multe cauzele si ca HPV nu e singurul dusman al colului. Corect?
m-am saturat.. asteptarea asta ma termina. Abia astept sa incep tratamentul cu cervugid sa ma duc la control si sa imi spuna ca sunt sanatoasa, ceea ce va doresc si voua . E groaznic prin ce trecem ! Groaznic...
Oricum parca mi-ai mai dat un pic de speranta ... Doamne ajuta sa fie bine si la mine
Sanatate multa tuturor si aveti grija de voi
ciao cristinuk,
eu mai iau vitamina a, vitamina e, magne b6, echinaceea, royal jeely un amestec de laptisor de matca cu ginseng ptr a-mi intari sistemul imunitar!
chiar azi mi-a venit cm si dupa incep cu cervugidul!
in legatura cu partenerul , chiar daca e de 2 ani se poate sa fi avut el sau ai avut tu inainte se poate sa ai chiar si cu un singur partener si sa ai! e chiar ciudat si groaznic cum zici si tu dar sa nu disperam speranta moare ultima si eu ma gandeam la ce e mai rau si am suferit ingrozitor nu puteam dormi, ma apuca plansul numai gandindu-ma, dar daca era? ii multumesc lui d-zeu in fiecare zi!
iti doresc si tie sa iasa negativ, la mine s-a facut rana de la o micoza, iti dai seama cati dusmani are colul?
sanatate si curaj ca nu cred ca e asa de rau!
pe curand pa pa
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- gargarita
- Moderator
- dreamer
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-05
pls va uitati si la Pap'ul meu postat mai sus? thanks
Dance like nobody is watchin....
- gargarita
- Moderator
dreamer, eu nu vad sa ai nici o problema. iar cu inflamatia... eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreaun Pap pe care sa nu zica ceva de inflamatie sau sa apara PMN. din cate am observat, cand este o infectie apare "intens inflamator" sau ceva de genul asta. eu cred ca esti ok
- darkside12
- New member
- Inregistrat: 2009-09-19
Buna fetelor! Tocmai am primit rezultatele de la al doilea papnicolau si speram sa ma ajutati si pe mine cu un sfat!
Luna trecuta mi-am facut un control de rutina si mi-a iesit la papanicolau ASC US intens inflamator. Am facut un tratament cu 12 ovule Cervugid si acum am repetat papanicolau si iata ce a iesit:
Calitatea frotiului: satisfacatoare: celule endocervicale - prezente
Diagnostic citologic descriptiv FSV+EXOCOL celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfnucleare ++, rare histocite, citoliza+, parakeratoza ++, hiperkeratoza+. Rare CI binucleare. CI cu ASC-US. Lactobacili.
Endocol Fond fibrino-mucoid, polimorfnucleare +++, histocite +, hematii+. Celule endocervicale aspect normal fiziologic. CI cu ASC - US. Celule metaplaziate mature, aspect metabolic activ. Flora:idem.
Interpretarea foritului actual:
Anomalii ale celulelor epiteliale ASC-US - Celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata.
Evaluare hormonala: Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza.
Rezultat final:
TBS ASC-US.
Va rog mult sa-mi dati un sfat! Mi-e groaza sa ma duc iarasi la ginecolog si sa mai dau bani pe consultatie... Dna doctor imi spusese data trecuta ca daca iese tot anormal ar trebui sa fac o colposcopie si sincer mi-e cam frica.
Mentionez ca am 21 de ani si putin parteneri pana la ora actuala...
Merci mult pntru orice raspuns!
Cami
- lri
- New member
darkside12 a scris:Buna fetelor! Tocmai am primit rezultatele de la al doilea papnicolau si speram sa ma ajutati si pe mine cu un sfat!
Luna trecuta mi-am facut un control de rutina si mi-a iesit la papanicolau ASC US intens inflamator. Am facut un tratament cu 12 ovule Cervugid si acum am repetat papanicolau si iata ce a iesit:
Diagnostic citologic descriptiv FSV+EXOCOL celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfnucleare ++, rare histocite, citoliza+, parakeratoza ++, hiperkeratoza+. Rare CI binucleare. CI cu ASC-US. Lactobacili.
Endocol Fond fibrino-mucoid, polimorfnucleare +++, histocite +, hematii+. Celule endocervicale aspect normal fiziologic. CI cu ASC - US. Celule metaplaziate mature, aspect metabolic activ. Flora:idem.
Anomalii ale celulelor epiteliale ASC-US - Celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata.
Rezultat final:
TBS ASC-US.
Va rog mult sa-mi dati un sfat! Mi-e groaza sa ma duc iarasi la ginecolog si sa mai dau bani pe consultatie... Dna doctor imi spusese data trecuta ca daca iese tot anormal ar trebui sa fac o colposcopie si sincer mi-e cam frica.
Cami
ciao cami,
parerea mea e ca ar trebui sa mai mergi la dr ptr ca eu cred ca nu e suficient doar o cutie de cervugid si un test pap repetet asa de repede(2 luni diferenta intre ele) nu este indicat in sensul ca trebuie sa mai astepti un pic de timp asa mi-a zis mie dr macar la 3 -6 luni se poate repeta! dar ti-ai facut si o secretie?doar pap-ul l-ai facut? sanatate multa
Ultima oara a fost editat de lri (2010-05-07 17:28:23)
- darkside12
- New member
merci de raspuns! da, doar pap-ul l-am facut. la controlul ginecologic initial era totul ok, doar rezultatul asta de asc us e ciudat. gasisem pe net ca e cel mai frecvent rezultat in cazul pap-urilor care nu sunt bune si ca e indicat sa-l tii sub control in sensul sa te duci mai des la medic si sa supraveghezi daca se modifica ceva.
nu stiu ce ar putea sa-mi zica la ginecolog altceva decat sa fac o colposcopie sau testul de hpv... si again alti bani pe care nu ii am. stiu ca sanatatea mea e cea mai importanta, dar oare nu se exagereaza cu toate testele si problemele astea? adica, chiar e cazul sa-mi fac griji sau doar sa continui sa repet papanicolau mai des?
- lri
- New member
darkside12 a scris:merci de raspuns! da, doar pap-ul l-am facut. la controlul ginecologic initial era totul ok, doar rezultatul asta de asc us e ciudat. gasisem pe net ca e cel mai frecvent rezultat in cazul pap-urilor care nu sunt bune si ca e indicat sa-l tii sub control in sensul sa te duci mai des la medic si sa supraveghezi daca se modifica ceva.
nu stiu ce ar putea sa-mi zica la ginecolog altceva decat sa fac o colposcopie sau testul de hpv... si again alti bani pe care nu ii am. stiu ca sanatatea mea e cea mai importanta, dar oare nu se exagereaza cu toate testele si problemele astea? adica, chiar e cazul sa-mi fac griji sau doar sa continui sa repet papanicolau mai des?
ciao,
te inteleg perfect cu problema banilor, dar eu cred ca nu e suficient doar un pap ar mai trebui sa faci si o secretie o clamydia un hpv un bpn prt ca doar cu un simplu control eu nu cred ca ai putea depista o infectie sau o micoza care normal se vad doar la analize! ce pot sa iti zic termina tratamentul care l-ai inceput fa pauza o saptamana si fa alte analize care ar putea sa iti arate de ce acel rezultat! dar dr ce ti-a zis de ce acest rezultat ,nu ai cerut mai multe explicatii?
iti doresc sanatate multa ,si pe curand! pa, pa!
- darkside12
- New member
pai nu inteleg, daca era vorba de o infectie, nu aparea la papanicolau? adica, ce alte analize? papanicolau ce face atunci?
momentan nu fac niciun tratament, l-am terminat luna trecuta, inainte sa fac al doilea papanicolau...
nu stiu ce sa fac...daca aveti alte sfaturi, sunt binevenite!
- daenarys
- Vizitator
darkside12 a scris:Buna fetelor! Tocmai am primit rezultatele de la al doilea papnicolau si speram sa ma ajutati si pe mine cu un sfat!
Rezultat final:
TBS ASC-US.
Cami
avand in vedere ca ai mai facut un tets inainte is ca a iesit anormal eu zic sa iti asculti emdicul si sa iti faci o colposcopie.si daca zice ca trebuie si testul hpv iar banuiala mea e ca trebuie s ail faci pe asta.
asa ca lasa frica si mergi la medic nu e de gluma cu modificarile la nivelul colului .
si nu e vb.de o infectie ci de faptul ca apar niste modificari la nivelul celuleor modificari care pe mine ma duc cu gandul la o eventuala rana.
- gargarita
- Moderator
papanicolaul se face pentru identificarea modificarilor celulare. unele laboratorea includ si un examen microscopic al secretiei dar nu toate pentru depistarea infectiilor trebuie sa faci culturi (bacteriene si/sau fungice) si daca medicul considera ca este cazul, diverse teste specifice cum sunt cele pt HPV, chlamydia, micoplasma, etc...
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-05-08 16:20:28)
- lri
- New member
darkside12 a scris:pai nu inteleg, daca era vorba de o infectie, nu aparea la papanicolau? adica, ce alte analize? papanicolau ce face atunci?
momentan nu fac niciun tratament, l-am terminat luna trecuta, inainte sa fac al doilea papanicolau...
nu stiu ce sa fac...daca aveti alte sfaturi, sunt binevenite!
ciao,
nu , nu e deajuns doar un pap ptr a se depista o infectie! o infectie se vede cu o analiza de secretie o cultura o clamydia un hpv, si ma mira faptul ca medicul nu ti-a zis sa faci analize ce ar putea depista vreo infectie, important e sa mergi la medic si sa ceri sa iti de-a trimitere sau mergi la un laborator sa le faci!
ar fi bine daca pap-ul nu e bun sa faci analizele pe care ti le-am zis si in celalalt mesaj tocmai ptr a putea depista de unde provine acest rezultat al pap-ului care nu e bun!(deoarece ceva il provoaca) gandeste-te daca tu zici ca ai facut tratament luna trecuta si acum ai repetat pap-ul si nu e nici o schimbare se poate sa ai vreo infectie care ar necesita antibiotic! dar numai avand rezultatul la analize vei putea stii si ce tratament vei putea urma,(prescris de medic)!
iti doresc sanatate multa!
- diador
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-13
buna seara!va rog sa imi spuneti ce inseamna rezultatul testului papanicolau pe care l-am facut si cat este de grav. -evaluarea calitatii frotiului = satisfacatoare /foarte frecvente pmn /foarte frecvente hematii -caracterizare generala = anomalii ale celulelor epiteliale -diagnostic descriptiv = infectii / alte bacterii /(cu pixul este adaugat 2iiiBP .dar nu sunt foarte sigura )/anomalii ale celulelor epiteliale /displazie usoara sau CIN 1 -evaluare hormonala = status hormonal compatibil cu varsta si anamneza(am 39 ani si sunt mama a doi copii de 18ani(nastere normala) si respectiv 8 ani(cezariana) -citodiagnostic babes-papanicolau = clasa 3 ( cu pixul adaugat displazie usoara) va multumesc mult!
ultima zi de cm a fost pe 21 iar testul l-am facut pe 26
Ultima oara a fost editat de diador (2010-05-13 21:19:58)
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Clasa 3 nu e tocmai ok. Mergi la medic. Nici hematiile nu sunt normale. La cate zile de la menstra ai facut testul?
Fericita mamica de Aida Maria!
- ella1987
- Membru
- Inregistrat: 2010-05-14
Buna fetelor! Va rog, o parere ca nu stiu ce sa mai fac.
Anul trecut pe vremeaa asta am fost la mai multi medici ginecologi care mi-au spus ca am rana pe col, rana care la o ulterioara colposcopie nu s-a confirmat, iar doctorita care mi-a facut colposcopia (alta decat cei care mi-au spus ca am rana) mi-a spus sa nu ma cauterizez k nu am rana ci ca ar parea mai degraba o vaginita micotica. M-am dus la doctorita mea cu rezultatul, aceasta mi-a dat un tratament, apoi am efectuat o analiza de secretie si alt Pap care au iesit normale fiindca nu mi-a mai dat alt tratament si nici de rana "care se vedea cu ochiul liber" n-a mai pomenit. Un an n-am mai avut probleme pana acum cand am avut iar niste secretii albicioase, mai abundente, fara miros, nu fff deranjante, dar oricum mai abundente decat mi se pareau mie ok. M-am dus la vechea mea ginecoloaga, mi-a spus ca rana de pe col nu mai e, iar colul meu arata bine... E posibil sa dispara rana de pe col singura??? Fara tratament? In fine, am facut un Pap si o analiza de secretie.
La analiza de secretie mi-a iesit:
CELULE EPITELIALE - FRECVENTE PMN- RELATIV FRECVENTE FLORA DODERLEIN- RARA COCOBACILI GRAM NEGATIVI - RELATIV FRECVENTI LEVURI - NU SE OBSERVA TRICHOMONAS VAGINALIS- NU SE OBSERVA
LA PAPANICOLAU: CELULE SUPERFICIALE CIANOFILE SI ORANGEOFILE FRECVENTE CELULE ENDOCERVICALE FRECVENTE PMN FRECVENTE La recomandari: de urmarit evolutia: dupa tratament
Doctora mi-a dat tratament cu Amoksiklav 1000 mg, un comprimat la 12 ore, Injectii cu Gentamicina 80mg una la 12 ore timp de 5 zile, Cervucid ovule, Flucovim 150mg 4 capsule in doza unica pentru a evita o eventuala candidoza.
Va rog, lamuriti-ma ce sunt exact acei cocobacili si de ce trebuie sa fac injectiile cu gentamicina si sa iau si amoksiklav? Chiar nu exista tratament medicamentuos ca sa evit injectiile? Am groaza de ele si lesin cand vad un ac si la analizele de sange.... ce sa fac? Va rog mult, spuneti-va parerile... Sa ma duc la alt ginecolog sa repet analiza si sa sper intr-un tratament fara injectii?
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Ai outea sa mergi la un alt ginecolog cu analiza asta sa vezi ce zice. Si mie mi se pare cam exagerat tratamentul ...
Fericita mamica de Aida Maria!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Rezultat final:
TBS ASC-US.
Cami
Iti inteleg dorinta de a nu mai cheltui alti bani insa e indicata colposcopia, de care nu vad de ce sa iti fie frica, nu e dureroasa.E obligatorie pentru un diagnostic mai clar si o orientare spre conduita corecta si tratamentul eficient.
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|