Examenul papanicolau-90
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
Re: examenul papanicolau
ASCUS indica posibilitatea existentei virusului HPV. Mergi la colposcopie si in functie de aia...se va vedea daca e ingrijorator sau nu.
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
- mara38
- Membru
- Inregistrat: 2010-03-14
- cecil
- Full member
- Inregistrat: 2007-02-21
am si eu un examen PAP: cel epit pavim superficiale=frecvente , placarde mici cel epit pavim intermediare=frecvente , placarde mici cel epit cilindrice=rare polinucleare neutrofile=rare flora microbiana=abundenta tip=coci, bacili
frotiu cl 2 PAP NILM-TBS
examen secretie cultura secretie vaginala=culturi necrescute la 48 h examen micologic=levuri-absente
ex secretie vaginala:
cel epit-frecvente reactie inflamatorie=absenta hematii=absente flora: flora Doderlein=absenta bacili gram negativ-frecventi levuri-nu se observa tricomonas nu se observa
e de bine sau nu?
bacilii gram negativ sunt ceva rau?
ar fi trebuit sa-mi dea vreun tratament?
Multumesc,
Chiar nu raspunde nimeni?
Ultima oara a fost editat de cecil (2010-03-22 09:04:10)
- princessmona
- Membru
- Inregistrat: 2010-03-30
Buna ziua fetelor !!! Sunt noua pe forum ... si as vrea sa fac o mica introducere la problema mea !!! Acum 3 ani de zile am facut un chiuretaj la o perioada mai inaintata , dupa care m-am simtit bine , pana anul trecut in septembrie , cand am avut o intarziere de cm de 7 zile , de atunci am cm dereglat , nu mai imi vine la 28 de zile cum l-am avut mereu !!! Asa ca m-am hotarat sa ma duc la control , am fost pe la 3 cabinete particulare , unde mi-au facut lama pentru secretie si ecografie endovaginala rezultat lama ) Celule epiteliale ? frecvente Reactie inflamatorie ? intense ? placarde polimorfonucleare , predomina alterate Hematii ? prezente Flora Doderlein ? absenta Flora cocobacilara Gram variabila ? frecventa Levuri ? nu se observa Trichomonas vaginalis ? nu se observa
Si am facut si o Ecografie endovaginala
Uter in AVF , cu dimensiuni de : diametrul longitudinal / anteroposterior : 47 / 33 mm miometru : cu ecostructura emogena endometrul : cu o grosime de 5.1 mm ; linia cavitati endometriale este ingrosata si hiperecogena pe o lungime de 26 mm cavitate uterine : virtuala .
Ovar stand * dimensiuni de 33/14 mm , cu folicul de 16 mm Ovar Drept * dimensiuni de 43/24 mm . Ecostructura normala pentru amandoua ovare .
Dupa aceste rezultate , am facut un tratament , cu Poligynax . Pentru ca tot nu ma simtem bine si am observat ca nu raman insarcinata , pentru ca si de asta m-am dus la doctor , m-am hotarat sa ma duc la spital . Mi-au facut iar lama , 2 ecografi Endovaginale si de data asta si un Papanicolaou . Diagnosticul dat de doctor este Sinechie de col din cauza chiuretajului de atunci , mi-a recomandat un tratament cu Cervugid , Tirogyn , Viviflor , si Vitamina E . Dupa care sa ma duc la spital sa imi faca o aspirare , pentru a imi lua biopsie si sa imi puna un sterilet pentru indepartarea colului . La testul Papanicolaou mi-a iesit . 2 . Sistemul Bethesda 2001 ( am scris doar ce este bifat in casuta ) Frotiu- Conventional - satisfacator pentru evaluare Celule Endocervicale - Absente Peste 75 % din frotiu acoperit cu PMN
3 Diagnostic Descriptiv 1 Modificari celulare benigne b) alte modificari non-neoplazice Modificari celulare reactive asociate cu - inflamatie
2 Modificari ale celulelor epiteliale a) celule scuamoase : ASC-US ( celule scuamoase atipice cu semnificatie nedeterminata )
As dori sa imi spuneti daca va-ti confruntat cu asa ceva ! Daca ati luat pana acuma Cervugid , sa imi fac baie inainte sau dupa introducere !!!!
Imi cer scuze daca am scris prea mult dar sunt la pamant cu gandurile si as avea nevoie de cel mai mic sfat .... Va multumesc
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
cecil si prinessmona, las link doctoressei
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
cecil a scris:am si eu un examen PAP: cel epit pavim superficiale=frecvente , placarde mici cel epit pavim intermediare=frecvente , placarde mici cel epit cilindrice=rare polinucleare neutrofile=rare flora microbiana=abundenta tip=coci, bacili
frotiu cl 2 PAP NILM-TBS
examen secretie cultura secretie vaginala=culturi necrescute la 48 h examen micologic=levuri-absente
ex secretie vaginala:
cel epit-frecvente reactie inflamatorie=absenta hematii=absente flora: flora Doderlein=absenta bacili gram negativ-frecventi levuri-nu se observa tricomonas nu se observa
e de bine sau nu?
bacilii gram negativ sunt ceva rau?
ar fi trebuit sa-mi dea vreun tratament?
Multumesc,
Chiar nu raspunde nimeni?
da, bacilii gram negativi nu sunt tocmai buni. e vorba despre o infectie vaginala, ce e in plus destul de rau e ca bacilii Doderline sunt absenti... pe scurt da, e nevoie de tratament
princessmona...cu ce adica sa ne confruntam? spalaturile vaginale in cazul tratamentului cu cervugid se fac dupa recomandarea medicului care recomanda si tratamentul...eu as opta pentru varianta inainte de introducerea ovulului in rest, nu te stresa mai mult decit trebuie si ia lucrurile pe rind, se vor rezolva toate
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- darkside12
- New member
- Inregistrat: 2009-09-19
Buna fetelor!
Va scriu si eu cu o intrebare/nelamurire. Am fost la ginecolog pt un control si mi-am facut si testul papanicolau. Nu ma doare nimic si nici nu am avut vreo problema la control, insa din test a reiesit ca am o inflamatie a colului uterin, iar dna doctor mi-a prescris 12 ovule Cervugid. Deja sunt la jumatatea tratamentului, insa ma intrebam daca pot intr-o zi sa iau 2, ca sa termin mai repede cu o zi... Adica, as putea sa-mi pun unul seara si inca unul dimineata fara sa afectez rezultatul tratamentului? Si inca ceva, prima doctorita la care am fost, mi-a zis ca dupa tratament ar trebui sa-mi fac o colposcopie ca sa vedem daca am vreo rana pe col sau ceva de genul. Mi s-a parut ca m-a tratat cam pe fuga si m-am dus la o alta doctorita care mi-a zis ca dupa parerea ei, ar trebui sa refac pap-ul si abia apoi colposcopie, daca mai e cazul. voi ce ziceti? Imi iesise: ASCUS intens inflamator.
Merci mult pentru orice ajutor, sfat, sugestie!
Cami.
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
daca nu ma insel poti sa iti pui si 2 ovule intr-o zi.eu as termina tratamentul cu ovule iar dupa as reface papanicolaul daca iese iar modificat as face o colposcopie.
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- cecil
- Full member
- Inregistrat: 2007-02-21
Multumesc, pentru raspuns.
Intre timp am fost la doctor, care, nu mi-a dat nici un tratament, a zis ca e foarte multumita de rezultat si nu e nevoie de tratament.
Eu fac anual pap-ul si cultura secretiei, pentru ca am avut ceva probleme in anii trecuti 6-7 ani in urma.
Mi-a recomandat sa fac in iunie o programare pentru colposcopie si atat.
Anul trecut a iesit clasa 1.
Mentionez ca viata sexuala lipseste. Acum ce-as putea sa fac? sa tratez infectia si sa fac sa apara bacilii buni. Pe e-mail as putea sa primesc un tratament?
Multumesc,
Cecil
Ultima oara a fost editat de cecil (2010-04-06 09:44:21)
- lri
- New member
- Inregistrat: 2010-04-08
buna fetelor,
sunt noua si am si eu o intrebare am fost la un control general si am descoperrit ca am clamydia o rana la uter si chisturi destul de mari, pe acestea le-am tratat si acum trebuie sa mai repet testul de clamydia dar am facut si pap care nu este bun mi-a iesit pap 3 d si lsil cin1 am luat lexofloxacina de 500 cu biotix timp de 7 zile pt clamydia plus o cutie de cervugid am mai luat ketonal supozitoare si ketonal gel ptr chisturi, medicul mi-a mai facut si un masaj dureros dar mi-au trecut chisturile si spune ca si rana s-a retras ! in tot acest timp nu am mai avut nici un contact sexual!
nu imi aduc aminte bine cum se numeste dar am mai luat un medicament care se ia din ziua a 16-a de ciclu dupa care inca 7 zile de meclan ovule!
ma simpt mai bine nu ma mai doare burta dar intrebarea mea ar fi ce fac acum cu pap-ul , mentionez ca astept rezultat la hpv dar pana vine acel rezultat ce medicamente ar trebui sa iau?
in acest moment iau vitamina e, vitamina c, echinacea si magne b6!
va rog sa imi raspunda cineva sunt ingrijorata si nu pot sa dorm noaptea de frica ca s-ar putea ajunge la ceva mai grav, as dori foarte mult si un bebe 1
- mihaela_sweet10
- Membru
- Inregistrat: 2010-04-10
as vrea sa stiu daca gynophilus se poate administra si in timpul menstruatiei
- mihaela_sweet10
- Membru
- Inregistrat: 2010-04-10
gynopfilius se poate administra si in timpul menstruatiei?
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
nici un fel de ovul nu prea apuca sa-si faca efectul in timpul menstruatiei pt ca este eliminat odata fluxul menstrual. daca ai inceput tratamentul si a aparut menstra, intrerupe-l si reia-l dupa ce se termina
- lri
- New member
- Inregistrat: 2010-04-08
buna imi poate spune cineva cat de grav e pap 3d lsil cin 1 si ce medicatie ar trebui sa iau? va multumesc
- tatiana_c
- Membru
- De la: GALATI
- Inregistrat: 2010-04-13
Buna seara, Sunt noua pe forumul vostru extrem de interesant.. As dori o parere despre rezultatul meu Pap: Valoarea diagnostica a frotiului: bifat satisfacator Infectii: nebifat nimic Anomalii ale celulelor epiteliale: bifat "celule endocervicale atipice" Alte tumori maligne: nebifat Descriere si diagnostic citologic: Material satisfacator. Frotiu inflamator nespecific. Celule superficiale, intermediare scuamoase fara atipii citologice. Celule endocervicale atipice. Recomandare: colposcopie si biopsie cervicala....
In paralel am facut si: 1. Mycoplasma Rezultat Ureaplasma urealyticum >= 10" CFU / proba Mycoplasma hominis < 10" CFU / proba. 2. Antigen Chlamydia - negativ 3. Secretii vaginale Rezultat Frotiu = celule pavimentoase superficiale si intermediare bacili gram (+) ; bacili gram (-); coci gram (+) in lipsa Cultura = Stafilococ coagulaza negativ.
Cu multumiri, Tatiana
- ddd
- New member
- Inregistrat: 2010-04-20
buna, am si eu o intrebare: care sunt cauzele ce determina frotiu inflamator? intreb pentru ca la testul papanicolau rezultatul e cls II, frotiu inflamator, cu celule epiteliale superficiale si intermediare frecvente, celule epiteliale cilindrice relativ frecvente, polinucleare frecvente, histiomacrofage foarte frecvente. in rest nu mai apare nicio sugestie, nimic...(am vazut ca se poate recomanda un alt control sau colposcopie). examenul de secretie pare ok (levuri, trichomonas absente), dar: flora cu bacili gram pozitivi frecventi (care iarasi pare ok), coci gram pozitivi rari, cocobacili si bacili fini gram negativ relativ frecventi, leucocite frecvente. din cate am citit, leucocitele anunta o infectie... la control medicul mi-a spus ca nu am rani pe col si ca sunt "in regula". daca exclud posibilitatea unei rani, ar insemna ca frotiu sa fie de tip inflamator de la hpv sau un bts? daca e cls II, asta inseamna ca nu am tulpinile hpv care produc cancer? sau e posibil sa le am, dar inca nu au evoluat? am 24 de ani si de 4 ani acelasi partener. daca luam virusul inca de acum 4 ani, probabil ca evolua cumva... mai e ceva timp pana ajung la intrepretarea rezultatelor, dar poate imi puteti spune voi ceva, fie ca sunteti medici sau v-ati mai confruntat cu problema asta. vroiam sa imi fac o listutza cu intrebari pt dna doctor. mersi mult !!!
- daenarys
- Vizitator
ddd a scris:buna, am si eu o intrebare: care sunt cauzele ce determina frotiu inflamator? intreb pentru ca la testul papanicolau rezultatul e cls II, frotiu inflamator, cu celule epiteliale superficiale si intermediare frecvente, celule epiteliale cilindrice relativ frecvente, polinucleare frecvente, histiomacrofage foarte frecvente. in rest nu mai apare nicio sugestie, nimic...(am vazut ca se poate recomanda un alt control sau colposcopie). examenul de secretie pare ok (levuri, trichomonas absente), dar: flora cu bacili gram pozitivi frecventi (care iarasi pare ok), coci gram pozitivi rari, cocobacili si bacili fini gram negativ relativ frecventi, leucocite frecvente. din cate am citit, leucocitele anunta o infectie... la control medicul mi-a spus ca nu am rani pe col si ca sunt "in regula". daca exclud posibilitatea unei rani, ar insemna ca frotiu sa fie de tip inflamator de la hpv sau un bts? daca e cls II, asta inseamna ca nu am tulpinile hpv care produc cancer? sau e posibil sa le am, dar inca nu au evoluat? am 24 de ani si de 4 ani acelasi partener. daca luam virusul inca de acum 4 ani, probabil ca evolua cumva... mai e ceva timp pana ajung la intrepretarea rezultatelor, dar poate imi puteti spune voi ceva, fie ca sunteti medici sau v-ati mai confruntat cu problema asta. vroiam sa imi fac o listutza cu intrebari pt dna doctor. mersi mult !!!
pe mine astia ma duc cu gandul la o vaginita nespecifica...
- cristinuk
- Full member
- Inregistrat: 2007-03-15
buna,
va rog ajutati-ma si pe mine cu o interpretare la papanicolau.
mi-a bifat LSIL...
si ca si comentariu: celule intermediare cu modificari nucleare, fond secundar, citoliza, modificari degenerative , inflamatie redusa.
va rog ajutati-ma ce inseamna asta ?! e grav??
recomandare: testare hpv
multumesc
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|