Examenul papanicolau-94
- ioana cristina12
- New member
- Inregistrat: 2010-05-28
Re: examenul papanicolau
Buna! am facut si eu papanicolau si iata cum a iesit: 1 adecvarea frotiurilor:- frotiu limitat de: frecvente hematii,citoliza,frecvente PMN 2 Caracterizare generala : - negativ pt leziune intraepiteliala sau malignitate 3 Diagnostic descriptiv: - infectii: GARDNERELLA:(smile(smile(( - modificari reactive asociate cu : inflamatia (incude si reparatia tipica) - celule endocervicale modificate inflamator
Clasa II
mi s`a dat ovule Flagyl (deci metronidazol) si Metronidazol comprimate timp de 10 zile ...astea atat mie cat si iubitului meu) dimineata,pranz,seara numai dupa masa (am inteles ca provoaca greata si uneori varsaturi) Eu as vrea sa stiu si alta parere daca se poate(va rogggggggg) sa nu ma panichez degeaba....bn ca daca era degeaba nu ieseau analizele cu gardnerella grater multumesc mult si scuzti greselile(daca au fost),,,sunt noua pe forum...big_smile o seara placuta va doresc mi s`a mai spus ca am un col un pic cam mare,inflamat si rosu aprins:( asta inainte sa preleve papanicolaul adica la primul control...dupa care tratament si rezultatul papanicolau mai sus:( heeelp:( plsssssssssss:(
ahaaaaa scuze ca tot editez si inca ceva la primul control mi`a zis de col si nu mi` a dat tratament (mi`a spus decat sa fac odata la 3,4 zile spalaturi cu ceai de galbele si pelin) spunandu`mi ca trebuie asteptat rezultatul de la papanicolau(ceea ce sincer mi se pare profesionalism) nu dau medicamente decat dupa ce am analizele pt ca pana acum am tot avut probleme...pana mi`am scimbat medicul ginecolog....in posturile viitoare o sa va spun cate diagn mi s`au pus fara un papanicolau sau ceva rewcoltat,numai din tuseul vaginal mi s`au dat anterior o gramada de medicamente....e normal???
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Metronidazolul este tratamentul de electie in gardenerella. Deci fa tratamentul cu incredere. Apoi, la cateva zile dupa terminarea lui ar fi indicat sa repeti analiza sa vezi daca a trecut.
Testul papanicolau este bun in rest. Ar fi bine daca ne-ai spune si in ce perioada a ciclului menstrual ai facut papanicolaul, pentru ca in cazul in care nu erai aproape de menstra, hematiile nu prea au ce cauta acolo. Inflamatia colului poate fi data si de gardenerella. Totusi dupa terminarea tratamentului este recomandat sa mai faci un control sa vezi cum stau lucrurile.
Fericita mamica de Aida Maria!
- cristinuk
- Full member
- Inregistrat: 2007-03-15
buna,
apropo de ziua in care se efectueaza pap-ul.. la cate zile trebuie sa se faca si de cand? am tot auzit ceva de ziua 10-14 dar nu stiu incepand de cand merci de lamuriri
- ioana cristina12
- New member
- Inregistrat: 2010-05-28
eram la cateva zile dupa menstra:) maxim o saptamana cam asa,ms
- ammina
- Membru
- Inregistrat: 2010-06-08
buna!
astazi am primit si eu rezultatul de la pap. pe langa candida, sunt bifate anomalii ale celulelor epiteliale: lsil cu atipii hpv. mi-a dat tratament 10 zile cu Betadine ovule si pentru partener Meclon unguent. e ok?
- adelina_1985
- Full member
- Inregistrat: 2010-04-06
Fetele, am primit analiza pap si de secretie: la ce a de secretie mi-a facut si antibiograma pentru ca a iesit un streptococ (despre care am citit ca se trateaza)
la Pap scrieasa:
-satisfacator pentru evaluare -negativ pentru intraepiteliale sau maligne -prezente celule ednocervicale -frecvente celule superficiale ciaofile si orangeofile
La recomadari scrie, adica este bifat "dupa tratament"
Ce inseamna asta? e papul naspa? sau coroboreaza cu analiza de secretie care a iesit aiurea?
2 ani +
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
De obicei se asociaza cu analiza de secretie. Fa tratamentul pentru acel streptococ si apoi repeta analiza. In principiu nu ai de ce sa iti faci griji.
Fericita mamica de Aida Maria!
- adelina_1985
- Full member
- Inregistrat: 2010-04-06
M-am gandit eu ca s-ar asociat pentru ca sunt facut in acelasi moment, la aceeasi clinica. Saptamana asta ajung la medic sa vad ce tratament imi da pentru streptococ.
2 ani +
- bpaula
- New member
- Inregistrat: 2007-01-22
buna, am facut si eu testul papanicolau si flora vaginala si rezultatul: o sa scriu doar ce s-a bifat pe bilet: I. EVALUARE CALITATE FROTIULUI: -satisfacatoare -celule superficiale -celule intermediare -celule endocervicale II. CARAC GENERALA: -in limite normale -modificari celulare benigne III. EVALUARE HORMONALA: -status hormonal compatibil cu varsta anamneza IV. CITODIAGNOSTIC BABES-PAPANICOLAU -clasa II V. DIAGNOSTIC DESCRIPTIV: INFECTII- gardnerella As vrea daca se ppoate sa imi explice cineva specializat cum mi-a iesit testul..eu am fost laun medic ginecolog mi-a zis ca e ok, dar apoi cineva mi-a zis ca nu tb sa-mi iasa clasa II dc is ok...cu privire la infectie mi sa dat : doxiciclina, cervugid-ovule si inca un medicament pe care nul pot citi ca nu inteleg scrisul dar mi sa zis ca tb sa il iau ca sa nu fac candidoza...as vrea sa stiu ce inseamna infectia asta cu gardnerella si cum se poate capata, ptk medicul a fost f superficial..mi-a zis doar nu e grav dar tb tratata .....multumesc !
cand regreti, gresesti a doua oara....
- aha
- Membru
- Inregistrat: 2010-06-18
buna ziua ! sunt noua pe acest forum si am nevoie si eu de un raspuns in ceea ce priveste rezultatul testului papanicolau(mi-a fost intins buletinul de analize de catre asistenta si mi-a zis ca e ok dar nu prea am incredere).Rezultatele sunt urmatoarele : -celule epiteliale pavimentoase : - superficiale = frecvente, intermediare = f rare, relativ frecvente PMN si numeroase hematii . In concluzie C2 papanicolau . V a rog frumos sa imi spuneti daca este ok ( am facut acest test la 2 luni jumatate dupa nastere si in a 11 zi a ciclului menstrual ) Va rog sa imi spuneti daca este ok Mentionez ca inainte de a venii rezultatul testului m-i s-au prescris ovule fluomizin 6 zile si de aceea vreau sa stiu daca rezulta ceva din testul pe care l-am facut
- leonora
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-01-24
hello
la exam papanicolau mi s a scris pe rezultat, Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. e ok? si as vrea sa stiu daca acest exam se face si pt diferite infectii cu fungi. pt ca am av candida mai de mult. daca nu scrie nimic de fungi inseamna ca nu mai am nu?
multumesc mult!
...HAPPY IN LOVE...
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
aha a scris:buna ziua ! sunt noua pe acest forum si am nevoie si eu de un raspuns in ceea ce priveste rezultatul testului papanicolau(mi-a fost intins buletinul de analize de catre asistenta si mi-a zis ca e ok dar nu prea am incredere).Rezultatele sunt urmatoarele : -celule epiteliale pavimentoase : - superficiale = frecvente, intermediare = f rare, relativ frecvente PMN si numeroase hematii . In concluzie C2 papanicolau . V a rog frumos sa imi spuneti daca este ok ( am facut acest test la 2 luni jumatate dupa nastere si in a 11 zi a ciclului menstrual ) Va rog sa imi spuneti daca este ok Mentionez ca inainte de a venii rezultatul testului m-i s-au prescris ovule fluomizin 6 zile si de aceea vreau sa stiu daca rezulta ceva din testul pe care l-am facut
pe mine marturisesc sincer ca ma ingrijoreaza hematiile alea numeroase. asa ca personal ma gindesc ca ar fi nimerit sa faci o colposcopie(asta daca nu cumva ai avut nenunarate cistite in ultimii ani si atunci asta ar putea justifica)... leonoraexamenul papanicolau nu cauta infectiile vaginale...totusi adesea gasesti date in sensul asta in buletinul de analize,.....
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- danielutza
- Full member
- De la: maramu'
- Inregistrat: 2006-09-25
buna ziua. mi-am facut si eu pt. prima data testul pap si v-as ruga o interpretare a analizelor...am foarte mare incredere in raspunsurile voastre. celule superficiale + celule intermediare ++
granulocite I limofocite (+) bacili doderlein II ciloliza (+)
modificari patologice: negativ pt. leziune intraepiteliala sau maligna in materialul trimis. concluzii: proces informativ nespecific.
Clasa papanicolaou: CII Clasificarea Bethesda: Frotiu reactiv bening.
Am primit tratament pt. vaginita cu Fluomizin (6 ovule). Multumsc anticipat
Ultima oara a fost editat de danielutza (2010-06-23 10:14:02)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
papanicolaul este ok. tratamentul este pentru o candidoza, diagnostic pe care nu stiu cum ti l-a pus pentru ca nu vad sa-ti fi facut un examen de secretie.
- danielutza
- Full member
gargarita a scris:papanicolaul este ok. tratamentul este pentru o candidoza, diagnostic pe care nu stiu cum ti l-a pus pentru ca nu vad sa-ti fi facut un examen de secretie.
multumesc frumos pentru raspuns. mi-a zis ca examenul de secretie este ok (ca nu am nimic)...eu i-am zis ca am ceva secretie ... a zis ca nu ar trebui din momemnt ce analizele sunt ok. dar totusi mi-a dat ovulele. s-ar putea sa fie candidoza...ma bat cu ea de mult timp...inca nu am gasit un dr. care sa imi dea un tratament calumea ca scap definitiv...dupa tratamente 2 zile nu am scurgere...si apoi iar imi apare, sincer nu mai stiu ce sa fac
Ultima oara a fost editat de danielutza (2010-06-23 12:43:52)
- gargarita
- Moderator
poate este secretia ta normala
- danielutza
- Full member
gargarita a scris:poate este secretia ta normala
nu stiu ce sa zic, este o cantitate destul de maricica si cateodata este alba, alte ori galbuie, alte ori galbena, uneori e mai multa, alteori deloc sau putina...si totusi nu ma simt eu ok cand o vad pe chilot.......miros nu are.
- gargarita
- Moderator
vezi daca se schimba ceva in urma tratamentului. dar daca la analize nu iese nimic ( prin analize inteleg examen secretie, culturi, ureaplasma, michoplasma, chlamidia) cel mai probabil este secretia ta normala si va trebui sa o accepti asa cum este ea. la unele persoane poate fi asa cum o descrii tu. nu cumva sa incepi sa te speli excesiv in interior in incercarea de a scapa de ea ca mai rau faci.
- danielutza
- Full member
gargarita a scris:vezi daca se schimba ceva in urma tratamentului. dar daca la analize nu iese nimic ( prin analize inteleg examen secretie, culturi, ureaplasma, michoplasma, chlamidia) cel mai probabil este secretia ta normala si va trebui sa o accepti asa cum este ea. la unele persoane poate fi asa cum o descrii tu. nu cumva sa incepi sa te speli excesiv in interior in incercarea de a scapa de ea ca mai rau faci.
multumesc foarte frumos pentru raspunsuri. am sa vad cum se prezinta dupa tratament si daca e tot asa ii dau pace, o fi cum zici tu secretia normala. eventual mai fac o analiza de secretie sa compar rezultatele
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|