homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-96

#1806 2010-07-15 09:58:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: examenul papanicolau

gabrielad a scris:

Buna Seara Doctoressa,te Rog Aiputea Sa-mi Raspunzi Si Mie,am Fost Diagnosticata La Cluj Dupa O Biopsie Cu Neoplazie Intraepiteliala De Grad Redus-lsil La Un Capat O Parte Din Epiteliu Insa Lipsind La Acest Nivel.te Rog Ai Putea Sa-mi Spui Ce Inseamna Si Daca Sa Ma Speri?

gabriela, din pacate nu reusesc sa intru pe forum atit de des cit imi doresc.,..adica nu zilnic.
asa ca nu e nevoie sa tipi, de indata ce vad mesajul raspund....vestea insa nu e buna, neoplazie intraepiteliala inseamna cancer in situ(foarte precoce, din fericire)
sunt sigura ca ai un nedic care te urmareste si care va interpreta rezultatul mai bine decit mine, avind si datele clinice la dispozitie nu doar buletinul de analiza, mergi deci si vorbeste cu el.

ioanageorgescu e o inflamatie, probabil pe fond infectios.
Poate ca un examen de secretie cu identificarea germanilor responsabili ar fi binevenit.
oricum, diagnosticul se pune in contextul clinic, deci sta in puterea medicului tau curant sa faca asta, nu a noastra, el va pune deci diagnosticul si va decide conduita de urmat

adi6 imi pare rau ca te nelinistesc suplimentar insa nu am auzit pina acum de rezultat la ex. Papanicolau executat dupa sist Bethesda(TBS) care sa iasa in 10 min....pe de alta parte, sigur ca rezultatele la analizele de laborator se coreleaza cu examenul clinic.
Pe de alta parte insa, e esential sa ai incredere in medicul care te trateaza iar doctorita sotiei are avantajul de a stii contextul clinic(vede pacientul)...deci e posibil ca ea sa aiba dreptate si eu nu....ce am incercat eu sa iti spun e doar ca a doua parere nu strica niciodata(parere luata nu pe internet ci live)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1807 2010-07-15 10:15:05

Iuca
Membru
Inregistrat: 2010-07-15

Buna. Din pacate intru si eu pe topicul cu probleme.

Pentru ca imi doream sa fac un copil si voiam sa ma asigur ca totul este in regula inainte de sarcina, am mers la medic. Printre alte analize, mi-am facut Papanicolau. Testul, facut la Medsana, mi-a iesit cu ASCUS. Mi s-a intunecat totul in jur. (Mentionez ca rezultatele Papanicolau din ultimii doi ani mi-au iesit ok, dar ca in urma cu aproximativ doi ani am avut un neg genital, care mi-a fost cauterizat de dermatolog.)

Medicul ginecolog mi-a  dat tratament cu Doxiciclina 5 zile pentru mine si partener (la secretie mi-a iesit ureaplasma) si tratament 2 luni X cate 10 ovule Cervugid. Va trebui sa fac tipaj HPV si sa repet Papanicolau peste trei luni.

As vrea s-o intreb pe Doctoressa:
1. Faptul ca secretia pentru Papanicolau a fost recoltata cu o zi inainte de menstra poate afecta cumva rezultatul?
2. Pot face tipajul HPV inainte de cele trei luni, bineinteles intr-un interval cand nu iau ovule? (asteptarea ma innebuneste). Daca am avut neg genital este obligatoriu sa am HPV? In ce zi a ciclului menstrual e mai bine sa se faca recoltarea pentru tipaj HPV?
3. E posibil ca dupa tratementul cu Cervugid sa iasa Papanicolau ok?

Intrebari si nelamuriri sunt multe... Te rog mult sa-mi raspunzi. Nu stiu cum o sa ma descurc cu gandurile astea inca trei luni, de-abia a trecut o saptamana de cand am aflat. Si mai am si nunta in octombrie... de care clar n-o sa ma pot bucura.
As vrea sa ma gandesc ca a fost o simpla inflamatie sau un rezultat eronat, ca peste trei luni totul va fi doar un vis urat.

Multa sanatate!
Iuca

Ultima oara a fost editat de Iuca (2010-07-15 10:16:37)

#1808 2010-07-15 13:20:46

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

Si deci ce fel de laboratoare mai performante cum spunde doc sa caut ?..eu am probleme cu o rana pe col de mult si hpv-ul ...recomanda-ti un laborator in bucuresti va rog  smile

..be the best ...fuck the rest smile))

#1809 2010-07-15 13:22:05

daenarys
Vizitator

You_and_Me a scris:

Si deci ce fel de laboratoare mai performante cum spunde doc sa caut ?..eu am probleme cu o rana pe col de mult si hpv-ul ...recomanda-ti un laborator in bucuresti va rog  smile

micomi si pt.papanicolau si pt tipajul hpv

#1810 2010-07-15 16:06:05

adelina_1985
Full member
Inregistrat: 2010-04-06

Apropo de PAP fact in laboratoare moderne..de vreun an eu fac pap numai la clinici moderne iar rezultatul nu e cum e cel clasic I,II etc..scrie detaliat tipurile de celule,, daca sunt sau nu modificari etc...medicul meu mi-a zis sa fac si unul clasic pentru ca el lucreaza de obicei cu clasice..

Intrebare : rezultatele la cele 2 tipuri de pap pot diferi? adica unul sa iasa bine si unul aiurea? sau releva acelasi rezultat?

2 ani +

Publicitate

loading...

#1811 2010-07-19 19:39:45

Al Pacino
Administrator

Iuca a scris:

Pentru ca imi doream sa fac un copil si voiam sa ma asigur ca totul este in regula inainte de sarcina, am mers la medic. Printre alte analize, mi-am facut Papanicolau. Testul, facut la Medsana, mi-a iesit cu ASCUS. Mi s-a intunecat totul in jur. (Mentionez ca rezultatele Papanicolau din ultimii doi ani mi-au iesit ok, dar ca in urma cu aproximativ doi ani am avut un neg genital, care mi-a fost cauterizat de dermatolog.)

Medicul ginecolog mi-a  dat tratament cu Doxiciclina 5 zile pentru mine si partener (la secretie mi-a iesit ureaplasma) si tratament 2 luni X cate 10 ovule Cervugid. Va trebui sa fac tipaj HPV si sa repet Papanicolau peste trei luni.

1. Faptul ca secretia pentru Papanicolau a fost recoltata cu o zi inainte de menstra poate afecta cumva rezultatul?
2. Pot face tipajul HPV inainte de cele trei luni, bineinteles intr-un interval cand nu iau ovule? (asteptarea ma innebuneste). Daca am avut neg genital este obligatoriu sa am HPV? In ce zi a ciclului menstrual e mai bine sa se faca recoltarea pentru tipaj HPV?

Intrebari si nelamuriri sunt multe... Te rog mult sa-mi raspunzi. Nu stiu cum o sa ma descurc cu gandurile astea inca trei luni, de-abia a trecut o saptamana de cand am aflat. Si mai am si nunta in octombrie... de care clar n-o sa ma pot bucura.
As vrea sa ma gandesc ca a fost o simpla inflamatie sau un rezultat eronat, ca peste trei luni totul va fi doar un vis urat.

Multa sanatate!
Iuca

1. da, il poate afecta...ar fi bine sa repeti examenul la distanta de menstra(citeva zile)
2.Da poti. Si da, negii(condiloamele) genitale sunt date de HPV. Atentie insa:nu de tulpinile high risk
3. La distanta de citeva zile de menstra
4. da, e posibil sa iasa ok

adelina, acest rezultat detaliat e mult mai specific si de aceea a si fost introdus in locul celui vechi. Nimeni nu va contesta niciodata meritele celor 2 savanti al caror nume il poarta testul insa evoluam si medicina si ea si e in folosul nostru sa nu ocolim avantajele evolutiei

#1812 2010-07-20 11:48:44

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

Am si eu o nelamurire..examen citologic = papanicolau?
La consult, am descoperit ca am vulvo-vaginita , la examenul citologic mi-a iesit candida, iar la descriere am asa "prezente celule pevimentoase superficiale si intermediare de aspect normal, frecvente polimorfinucleare, rare hematii, candida albicons prezenta.", iar ca tratament Macromir si Gyno Canesten Ovule. Nelamurirea mea este de unde m-am pricopsit cu candida, cum se transmite?

In alta ordine de idei, eu iau diane de 1 an pt ovare micropolichistice si pt acnee, si de ceva vreme simt ca numai are niciun efect asupra tenului. La eco ovarele mi-au iesit cu multiplii microfoliculi. Medicul mi-a recomandat sa inlocuiesc eventual dianele cu jeanine sau yaz, daca simt ca stangez cu diane. Cer si eu o parere, sa inlocuiesc diane cu yaz sau jeanine?

cesafac

Ultima oara a fost editat de alexa123 (2010-07-20 11:49:20)

when the pomp lights up,you shoot.

#1813 2010-07-20 21:10:07

vrabiutza
Sr. member
Inregistrat: 2010-07-20

am si eu cateva inrebari, dc puteti sa ma lamuriti: la testul Papanicolau mi-a iesit Gardnerella si frotiu tip C2 , Flora gr. II.E ceva grav?

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#1814 2010-07-20 21:40:49

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu e grav dar trebuie facut tratament pentru gardnerella

#1815 2010-07-20 21:50:16

vrabiutza
Sr. member

pai mi-a dat tratament cu metronidazol si trinizol.dar eu vreau bebe si nu m-am protejat. si a zis k dc am reusi sa raman nu are nimic,dc fac tratamentul, dar pe prospecte scrie k e cdontraindicat in primul trim. ce sa fac? multumesc mult!

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#1816 2010-07-20 21:58:47

carmencris
Membru

Buna seara,
am facut un test Papanicolau cu urmatoarele rezultate:

Calitatea frotiului: satisfacatoare - celule endocervicale prezente

Frecvente celule scuamoase intermediare cu modificari de tip ASC-US
Hiperkeratoza si parakeratoza prezente. Polimorfonucleare frecvente
Flora:lactobacili

ENDOCOL
Fond fibrino-mucoid. Idem celularitate FSV
Celule epiteliale endocervicale de aspect normal
Polimorfonucleare frecvente

Anomalii ale celulelor epiteliale ASC-US celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata

Rezultat final: TBS-ASC-US

Nu sunt sigura ca am inteles corect ce am mai citit: ASC-US inseamna o posibila infectie care trebuie analizata?

Recomandarile au fost: reevaluare la 3 luni; tipaj HPV

Ceea ce ma nelinisteste este "hiperkeratoza si parakeratoza prezente" - asta inseamna celule precanceroase?

Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Multumesc

#1817 2010-07-20 22:10:27

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

vrabiutza, ai pus deja intrebarile astea la celalat topic. asteapta acolo raspunsuri. eu nu stiu sa-ti raspund dar n-as face un tratament pe al carui prospect scrie ca e contraindicat in sarcina.
ca idee generala, inainte sa incepi lucrul pentru bebe se face un set de analize ca sa poti trata dinainte eventualele probleme. pe sarcina e mult mai complicat si riscant sa faci tratamente.

#1818 2010-07-20 22:23:03

vrabiutza
Sr. member

stiu k am pus intebari peste tot si la medic. Imi pare rau k stresez lumea
in iarna am pierdut prima sarcina din cauza ca am racit si am facut temperatura si nu as mai suporta asa dureri. Si mi-am facut analizele in feb si erau bune, si acum am fost la medic k am ciclu prea scurt 23-24 si mi-a facut si pap si mi-a iesit asta. A zis k dc am ramas nu are nimic, sa fac trat oricum, k nu e bine sa las asa,dar..........cred k st prea stresata.......scuze,dar atat de mult imi doresc si nu vreau sa gresesc tocmai acum.Dar nici nu stiuy dc am ramas k ma chinui de cateva luni si  nimic. Cateodata ma gandesc ca nu mai sunt buna........

#1819 2010-07-21 16:38:10

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

si mie cineva?big_smile

when the pomp lights up,you shoot.

#1820 2010-07-24 10:01:48

Iuca
Membru
Inregistrat: 2010-07-15

doctoressa a scris:

Iuca a scris:

Multa sanatate!
Iuca

1. da, il poate afecta...ar fi bine sa repeti examenul la distanta de menstra(citeva zile)
2.Da poti. Si da, negii(condiloamele) genitale sunt date de HPV. Atentie insa:nu de tulpinile high risk
3. La distanta de citeva zile de menstra
4. da, e posibil sa iasa ok

adelina, acest rezultat detaliat e mult mai specific si de aceea a si fost introdus in locul celui vechi. Nimeni nu va contesta niciodata meritele celor 2 savanti al caror nume il poarta testul insa evoluam si medicina si ea si e in folosul nostru sa nu ocolim avantajele evolutiei

Multumesc mult, Doctoressa. Sper sa fie in regula si sa pot duce o viata normala.
Cele bune,
Iuca

#1821 2010-07-26 20:49:30

adi6
New member
Inregistrat: 2010-07-09

doctoressa a scris:

adi6 imi pare rau ca te nelinistesc suplimentar insa nu am auzit pina acum de rezultat la ex. Papanicolau executat dupa sist Bethesda(TBS) care sa iasa in 10 min....pe de alta parte, sigur ca rezultatele la analizele de laborator se coreleaza cu examenul clinic.
Pe de alta parte insa, e esential sa ai incredere in medicul care te trateaza iar doctorita sotiei are avantajul de a stii contextul clinic(vede pacientul)...deci e posibil ca ea sa aiba dreptate si eu nu....ce am incercat eu sa iti spun e doar ca a doua parere nu strica niciodata(parere luata nu pe internet ci live)

Draga doctoressa, te rog din nou sa-mi spui parerea ta.
Azi am fost la control pentru problema de la san. I-a facut o ecogarfie mamara si rezultatul este urmatorul:

"Dupa tratament antibiotic, antiinflamator secretiile au cedat. Din ductul de la ora 12 mai persista o secretie mai cremoasa. De la ductul de la ora 9 mai persista o secretie transparenta sero-hemoragica.
Ecografie mamara
In drpt pe fond adipo-fibros apar multiple dilatatii ductale si chiste mamare de la 5 mm la 2 cm, se gaseste un singur chist dominant la ora 2. In CC se evidentiaza o zona hipoecogena de 3-4 mm care va trebui urmarita prin mamografie marita sau digitalica.
Se recomanda mamografie drt in 2 incidente"

Secretia spontana pentru care am demarat de fapt investigatiile astea a trecut intr-adevar ca urmare, probabil, a tratamentului. Cele de care spune doctorita au aparut fortat, strangand sanul. Vineri ne-a programat la o mamografie digitala. E cazul sa ne ingrijoram? Secretia sero-hemoragica e intr-adevar un semn rau?

#1822 2010-07-26 21:57:41

Al Pacino
Administrator

din nefericire da, secretie sero-hemoragica e un semn nu prea bun....si de asemenea dilatatiile ductale nu sunt semn prea bun
tin pumnii pentru vesti mai bune

#1823 2010-07-26 22:58:13

adi6
New member
Inregistrat: 2010-07-09

doctoressa a scris:

din nefericire da, secretie sero-hemoragica e un semn nu prea bun....si de asemenea dilatatiile ductale nu sunt semn prea bun
tin pumnii pentru vesti mai bune

Bine, cat de grav este? sau mai bine zis ce e de facut? Dupa primul consult nu parea ceva grav, ai spus si tu, doctoressa, ca nu e ingrijorator... Sotia mea nu doreste alta parere deocamdata, socoteste ca inca nu are un diagnostic si vrea sa faca noua mamografie tot cu aceeasi doctorita insa la un alt cabinet unde este poate face mamografia digitala, asa ca pana vineri trebuie sa asteptam... Si daca, Doamne fereste, e de rau, ce sanse sunt de vindecare? Ce tratamente exista? Multumesc mult pentru raspuns...

Ultima oara a fost editat de adi6 (2010-07-26 23:06:03)

#1824 2010-07-27 09:32:16

miha3la
New member
Inregistrat: 2010-07-25
Site

alexa123 a scris:

Am si eu o nelamurire..examen citologic = papanicolau?
La consult, am descoperit ca am vulvo-vaginita , la examenul citologic mi-a iesit candida, iar la descriere am asa "prezente celule pevimentoase superficiale si intermediare de aspect normal, frecvente polimorfinucleare, rare hematii, candida albicons prezenta.", iar ca tratament Macromir si Gyno Canesten Ovule. Nelamurirea mea este de unde m-am pricopsit cu candida, cum se transmite?

In alta ordine de idei, eu iau diane de 1 an pt ovare micropolichistice si pt acnee, si de ceva vreme simt ca numai are niciun efect asupra tenului. La eco ovarele mi-au iesit cu multiplii microfoliculi. Medicul mi-a recomandat sa inlocuiesc eventual dianele cu jeanine sau yaz, daca simt ca stangez cu diane. Cer si eu o parere, sa inlocuiesc diane cu yaz sau jeanine?

cesafac

Buna Alexa

Examenul citologic este simplul examen al secretiei vaginale care depisteaza deferite dereglari ale florei, iar testul babes papanicolau este examen al culturii de col si depisteaza celulele canceroase de la nivelul colului. De multe ori insa ele se recolateaza o data si rezultatul se da pe acelasi buletin.
Cat despre candidoza vezi topicul Candidoza din cadrul acestui forum si vei afla tot ce iti doresti.Dar te anunt ca poti face candidoza datorita antibioticelor, lenjeriei intime sintetice, tampoanelor interne, igiena intima necorespunzatoare(folosirea sapunurilor cu ph puternic ..)...etc..

La inlocuirea anticonceptionalelor nu ma pricep...mie medicul meu mi-a spus ca yasmin este bun pentru acnee (asta scrie si pe prospect) dar nu pot sa iti dau un sfat in sensul asta.

Sanatate!

Ultima oara a fost editat de miha3la (2010-07-27 09:33:34)

Multumesc kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.