homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-118

#2224 2009-02-21 14:18:38

alina 28
Full member
Inregistrat: 2008-09-14

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

eu vreau sa nasc normal, acum sa vedem cum o sa vrea si el .Oricum sper sa nu avem probleme sau sa vina mai repede ca de obicei baietii stau mai mult in burtica.
gravida 28+ baietel

#2225 2009-02-21 17:05:55

tazz
New member
Inregistrat: 2009-02-03

buna fetele.eu nu sunt gravida,desi mi-as dori tare mult.in schimb,sora mea este si are o mica dilema: e in luna a 8-a si bebelusul si-a infasurat cordonul ombilical in jurul gatului.
intrebarea este:e posibil sa-si desfasoare cordonul pana la nastere?daca nu, este ok si asa?
multumesc mult anticipat pentru raspuns..pup
(daca cumva s-a discutat despre asta,scuze,spuneti-mi si voi citi topicul tot)

#2226 2009-02-21 19:31:34

alina 28
Full member
Inregistrat: 2008-09-14

pai si doctorul ei ce spune? din cate stiu tre sa se faca o interventie imediata.
gravida 28+ baietel

#2227 2009-02-22 08:08:03

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Am o prietena care,cam cu o saptamana inainte de nastere a avut aceeasi problema cu bebele,avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului si dr a programat-o pentru cezariana.Dar surpriza,bebele s-a nascut mai devreme si absolut normal,fara cezariana.

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#2228 2009-02-22 14:18:39

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

tazz a scris:

buna fetele.eu nu sunt gravida,desi mi-as dori tare mult.in schimb,sora mea este si are o mica dilema: e in luna a 8-a si bebelusul si-a infasurat cordonul ombilical in jurul gatului.
intrebarea este:e posibil sa-si desfasoare cordonul pana la nastere?daca nu, este ok si asa?
multumesc mult anticipat pentru raspuns..pup
(daca cumva s-a discutat despre asta,scuze,spuneti-mi si voi citi topicul tot)

daca in timpul travaliului capul bebelusului va cobora indeajuns de mult inseamna ca are cordon suficient pentru a cobora de tot. daca insa travaliul este lung si foarte dureros, este semn ca bebelusul nu are cum sa coboare si atunci trebuie facuta cezariana.

Publicitate

loading...

#2229 2009-02-22 23:03:04

piglet
New member
Inregistrat: 2008-09-15

din cate stiu eu se recomanda cezariana in cazuri de genul asta. cu doctorul ei a vorbit de varianta asta?

#2230 2009-02-23 08:08:36

tazz
New member
Inregistrat: 2009-02-03

pai ea oricum vrea sa nasca prin cezariana..dar totusi isi pune tot felul de intrebari in privinta cordonului.dar am auzit la o colega de la serviciu ca si bebele ei avea asa si s-a nascut fara probleme,chiar fara cezariana...

#2231 2009-02-24 12:42:03

oanaalina
Membru
Inregistrat: 2009-02-24

Buna, viitoarelor si actualelor mamici.Scriu si eu pt prima data pe forum...care, de altfel, este foarte interesant si util.
Eu sunt o viitoare mamica de septembrie.
Prima ecografie, la 6 saptamani si 3 zile, a fost transvaginala si bb avea 6,55 mm si ii batea si inimioara...  :) . Ce emotii aveam... !!!
La 12 saptamani de sarcina urmeaza sa merg la a doua ecografie; stiti ce fel ar trebui sa fie aceasta? Si ce analize si controale se mai fac la 12 sapt? Data trecuta, doctora nu mi-a spus despre ce urmeaza sa fac...
Apreciez mult sa imi raspundeti si...va pupik, sa avem bebei sanatosi si frumosi!

#2232 2009-02-24 13:35:10

bucklucica
Hero member

Buna si bine ai venit,oanaalina.Sa dea Dumnezeu sa avem bebei sanatosi.Si eu am facut primul echo la 6 saptamani si o zi si mi-a dat dr o gramada de analize de facut,hemoleucograma hiv vdrl rh calcemie glicemie etc.Tie nu ti-a dat inca nimic?Eu voiam sa le intreb pe fete daca au patit ca mine,de cateva zile nu ma mai dor sanii,sunt la fel de umflati dar nedurerosi.Greturile si starile de voma sunt mai accentuate ca pana acum,nu am sangerari sau crampe,dar ma ingrijoreaza ca nu ma mai dor sanii.O colega de serv mi-a zis ca si pe ea au durut-o in primele 2 luni si apoi a avut o pauza.Voi ati patit asa ceva?

Eric 3 ani si 7 luni

#2233 2009-02-24 13:41:05

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

bucklucica a scris:

Buna si bine ai venit,oanaalina.Sa dea Dumnezeu sa avem bebei sanatosi.Si eu am facut primul echo la 6 saptamani si o zi si mi-a dat dr o gramada de analize de facut,hemoleucograma hiv vdrl rh calcemie glicemie etc.Tie nu ti-a dat inca nimic?Eu voiam sa le intreb pe fete daca au patit ca mine,de cateva zile nu ma mai dor sanii,sunt la fel de umflati dar nedurerosi.Greturile si starile de voma sunt mai accentuate ca pana acum,nu am sangerari sau crampe,dar ma ingrijoreaza ca nu ma mai dor sanii.O colega de serv mi-a zis ca si pe ea au durut-o in primele 2 luni si apoi a avut o pauza.Voi ati patit asa ceva?

si eu eram speriata din cauza sanilor... m-au durut f tare o perioada, simteam ca imi iau foc, apoi cam pe la 7 sapt cred, nu ma mai dureau.
dar este ceva normal, nu trebuie sa te doara mereu. eu nici greturi nu am avut pana acum si imi era teama sa nu aiba ceva bebe tongue
dar el e bine.
sarcina usoara fetelor puss

#2234 2009-02-24 13:45:51

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

eu greturi si voma la greu, dar sanii m-au durut vreo saptamana-doua. acum sunt mari, au crescut mult, dar nu ma dor. in schimb au aparut durerile de spate. inca doua saptamani si ajung la jumatate.. vai, vai, vai...

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2235 2009-02-24 13:54:42

oanaalina
Membru

bucklucica, eu am facut toate aceste analize inainte de sarcina, atunci cand "pregateam terenul" si toate au iesit bine...Ma intrebam daca ar trebui sa le mai repet acum...

#2236 2009-02-24 13:54:45

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Si la mine sunt mari iar cand imi dau sutienul jos ma dor si parca ma inteapa.
Pe mine ma doare coloana in partea de jos, nu stiu de ce a inceput sa ma doara de acum, imi inchipui cum va fi cand voi avea burta ca lumea......

Cred ca scolioaza mea isi va face de cap. Am mai rams eu de cateva ori intepenita, sper sa nu ma apuce iar.....

Lili tot mai vomiti?

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#2237 2009-02-24 13:59:51

oanaalina
Membru

Si eu am avut dureri de sani inca de la inceput; din fericire, nu am avut greturi deloc; initial nu puteam manca nimic decat zacusca, salata de vinete si salata verde...acum am inceput sa mananc mai bine, mancaruri gatite, supe...In rest, totul e bine, sper sa am o sarcina usoara si un bb sanatos. :gravida:  :gravida:

#2238 2009-02-24 14:05:20

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

juli si pe mine ma doare coloana in partea de jos. cateodata chiar intepenesc.mai ales cand stau mult timp intr-un loc si apoi ma pun in pat....valeleu
si cand stau pe scaun am tendinta de a sta "adusa de umeri", asta de multe vreme. cand imi dau seama imi indrept spatele.
si ma doare si pe mine de vreo luna cred puss

#2239 2009-02-24 14:08:45

Juli
Hero member

Asa e si la mine, ma doare pana la ultimile vertebre. dar eu nu prea ma burta care sa apese, si de accea ma intreb cum o fi cand va fi mai mare.

Eu oricum am probleme cu spatele de dinainte de sarcina, am facut fizioterapie, si luam medicamente pt dureri. Acum nu mai pot face nimic.  sad

#2240 2009-02-24 15:37:30

bucklucica
Hero member

Multumesc mult pentru mesajele voastre.Ma simt asa de bine cand ma uit pe site si vad ca mi-ati raspuns,ma simt in siguranta.Azi am avut greata si stare de voma toata ziua,dar alternau cu pofta de mancare,foarte ciudat.Oanaalina,cred ca daca ti-ai facut analizele inainte poate nu mai trebuie acum.

Eric 3 ani si 7 luni

#2241 2009-02-24 17:20:14

Juli
Hero member

Las ca trec Lucica.
Bine ca ai pofta uneori. Eu nu aveam; mancam doar ca ma durea stomacul si-l simteam gol  sad

#2242 2009-02-24 18:01:18

ttenzika
Sr. member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-21

:k?ra: bine ai venit Oanaalina :k?ra:  :k?ra:  o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos :k?ra:  :k?ra:

mamica de bebe Alecsandra  al9leacer

poze:bebe alecsandra
http://picasaweb.google.com/ttenzika/Po … 33rsae2QE#

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.