Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-83
- lauraura
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-11-10
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici
thanandar a scris:Fetelor, am gasit pastilute de acid folic de 5 mg, dar am citit pe net ca se recomanda de 4 mg si am dat 1 ron pe 30 comprimate. Am inteles ca 5 mg e cam mult. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Sa iau sau nu?
va pup
deci stiam eu ceva in rest ma alatur celor spuse de lucky77
- rh
- Hero member
- Inregistrat: 2007-01-11
fleurette, iti multumesc mult pt ca esti alaturi de noi
[b]fetelor, intr-adevar doza necesara de acid folic este de 0,4 mg pe zi...asta cica in mod normal, deocarece sarcina iti cere mai mult. asadar, dr meu mi-a recomandat pastilele alea de 5mg pe zi. cum bine au spus fetele, surplusul oricum se elimina prin urina. deci, cele care ati gasit pastile de 1mg, luati cite 5 pe zi ca sa fiti sigure ca luati indeajuns pt voi si bebe
ttenzika, nu esti nici prima, nici ultima care se supara ca au fost aplicate regulile si care considera ca moderatorii doar asta fac -stau la pinda pt a imparti warn-uri si ban-uri....pur si simplu nu mai am cuvinte...unii useri cind sint atentionati, cind li se da warn sau ban, ori arunca cu jigniri in stinga si dreapta, criticind munca moderatorilor, care, apropo, este una voluntara, nu cistigam absolut nimic material din asta, ori ameninta ca isi iau jucariile si pleaca...este alegerea fiecaruia.
- daliana
- Hero member
- Inregistrat: 2007-07-02
lili pala a scris:thanandar a scris:Fetelor, am gasit pastilute de acid folic de 5 mg, dar am citit pe net ca se recomanda de 4 mg si am dat 1 ron pe 30 comprimate. Am inteles ca 5 mg e cam mult. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Sa iau sau nu?
va pup
dragele mele, stati ca nu pricep! eu iau acid folic de un mg. am inteles ca doza necesara esre de 0.4 mg pe zi.
sa inteleg ca eu iau prea putin ? trebuie sa suplimentez doza?cine ma poate lamuri?
eu stiu ca atat trebuie sa ia in sarcina in primele 3 luni femeia, 5mg, atat mi-au prescris mie medicii
love_t a scris: Am uitat sa precize, pt fetele care nu stiu... sunt insarcinata in saptamana a 7-a. Stie cineva sa imi raspunda?
aoleu, nu e bine, asa am avut eu cand am pierdut o sarcina si medicii imi spuneau ca e normal sa ai frisoane in sarcina si eu simteam ca e ceva neinregula cu mine, seara ma lua mai ales cate un frison si nu eram racita, simteam ca nu sunt ok, faceam eco sapt din cauza asta, medicii incercau sa ma linisteasca si eu ma incapatanam sa le spun ca nu ma simt bine, ei ca nici-o sarcina nu e la fel, etc, mie imi miroasea urat ca mi-au iesit globulele albe peste 12000, ei ca ele cresc in sarcina, in fine, tot facand sapt. eco s-a vazut ca nu mai evolueaza fatul, am facut si BHCG si nu se dubla la 2 zile, pana la urma tot eu am insistat si mi-au facut la 3 aparate eco intr-o zi si m-au vazut 3 medici ca sa puna verdictul pana la urma ca s-a oprit sarcina in evolutie, eram in 8 sapt si la chiuretaj mi-a spus medicul ca de 2 sapt era mort si ca placenta era putrezita aproape in intregime si daca mai iesea ceva la BHCG era de la fragmentele inca vii.... Nu vreau sa te sperii, dar trebuie sa faci o dozare de BHCG la 2 zile sa vezi daca se dubleaza si sa faci eco sa vezi daca incepe sa se vada embrion, la mine nu se vedea nici-o inimioara desi trebuia. Poate e totusi un inceput de raceala la tine, dar, ia in considerare ce mi s-a intamplat si mie, pt linistea ta.
--------------------------------------------------------------------------------
Ultima oara a fost editat de daliana (2008-12-03 08:25:43)
There are two things in life: you have to die and you have to live until you die. mamica de doua fete cucuiete
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Merci pt raspuns, Daliana. Am racit, de aseara ma doare gatul, nu mai pot sa inghit nimic, nu am mancat nimic, am avut o noapte teribila, nu am inchis un ochi. O sa ma duc la doctor sa fac acel test care mi-ai spus, sper sa nu fie nimic grav. Inca o data, multumesc pt raspuns :k?ra:
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- daliana
- Hero member
daca ai racit, aunci poate fi raceala, ia imediat oscilococcinum, sunt dozele acelea homeopate bune in sarcina si pt gat homeovox, din astea iau si eu ca ma doare gatul, eu sunt mucioasa de 6 sapt si ma doare gatul iar acum, vad, de cateva zile, miere, ceai, lamaie, dar pt siguranta ta mai fa o eco si o dozare de BHCG
There are two things in life: you have to die and you have to live until you die. mamica de doua fete cucuiete
- sunshine16
- Banat
- Site
Offf, nu stiu daca o sa gasesc aici ce ai spus tu, am vorbit aseara cu doctora si mi-a spus sa iau depon ( paracetamol) si strepsils si multe ceaiuri cu miere si lamaie. Tu cand ai pierdut sarcina, ai mai avut si alte simptome in afara de frisoane? La mine nu erau chiar frisoane, adica nu tremuram... numai aveam pielea ca de gaina. Nu am sangerat nici o picatura, nici macar roz, capul nu m-a durut... nimic... Acum este prima zi din saptamana a 7-ea... pana acum, inima bate deja, nu? Deci se poate vedea la eco daca ceva e in neregula
- daliana
- Hero member
se gasesc la orice farmacie, sunt facute de laboratoarele BOYRON, nu aveam decat frisoane cum spui tu, nimic altceva si la 7 sapt trebuie sa se vada inima si nu se vedea la mine, deci..., nu misca "fasolica", era inerta.
- sunshine16
- Banat
- Site
Eu nu stau in Romania... si medicamentele difera de tara la tara. O sa ii spun mamei sa imi trimita sa am pe viitor. Nici nu stiu unde sa ma duc sa fac BHCG ca pana acum nu am facut decat eco. Abia in saptamana a 7-a se formeaza inima? Sau deja in saptamana a 7-a trebuie sa se auda?
- daliana
- Hero member
- rh
- Hero member
love_t, eu zic sa te calmezi, va fi bine si este bine! trateaza intii raceala asta, dar nu lua paracetamol in exces, doar la nevoie, daca te doare rau capul. ia cum a zis daliana, oscilococcinum, sigur se gaseste si la tine in farmacii. si in rest ceaiuri de citrice cu miere si lamiie. sau pur si simplu lamiie stoarsa in apa fierbinte, amestecata cu miere. si vitamina C sa iei. sa nu cumva sa faci baie fierbinte, e total interzis in sarcina! eu am fost la exact 7 saptamini la echo si i-am auzit inimioara. la tine eu zic ca inca e prea devreme, parca ai 6 sapt si o zi. mai asteapta o saptamina, acuma s-ar putea sa fi dezamagita, daca vei merge, e prea devreme.
- sunshine16
- Banat
- Site
Offf, merci Rh! Sunt atat de derutata ca am gresit si calculele... asa e... 6 saptamani si o zi am... Off Doamne, unde mi-o fi capul.. :f?rv?nad: Pana acum am baut ceai, dar o sa incerc cu lamaie stoarsa cum ai spus tu. O sa ma duc la farmacie sa intreb de oscilococcinum. Bai fierbini nu fac de fel, numai dusuri si nici alea prea fierbinti.
- lili pala
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-06-17
Salut, eu am 5 saptamani si 4 zile. Azi am vomitat prima data....sunt oarecum suparata pentru ca de la prima sarcina am asociat varsaturile cu sarcina cu fetita... eu am o fetita, oare acum fac tot fetita?
Intrebarea mea referitoare la raceli... este adevarat ca vine gripa de pe 15 (dupa valul asta de caldura?) Daca DA, voi cum va protejati? Intrati in medical? Oare sa nu mai duc fetita la gradinita? S-o tin acasa?
a! inca ceva: la mine in scoala este epidemie de varsat de vant... eu am facut o forma foarte usoara (cateva bube) cand eram in clasa a X-a. Exista riscul sa mai fac o data varsat de vant? Daca da, care sunt riscurile pentru sarcina?
Ultima oara a fost editat de lili pala (2008-12-03 10:02:09)
Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile http://stefanici.blogspot.comhttp://emiruna.blogspot.com59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !
- daliana
- Hero member
mai bine o tii acasa, daca iei ceva de la ea.............., abia esti la inceput, nu ar fi bine, pana in 3 luni se formeaza copilul, sa ai acasa oscilococcinum nu au legatura varsaturile cu fata, eu nu am varsat la mine fata e la scoala si a venit cu temperatura, noroc ca eu mai am o luna si nasc..............
Ultima oara a fost editat de daliana (2008-12-03 10:02:59)
- rh
- Hero member
lili pala, de sa fii suparata? nu-ti doresti fetita? mai importanta decit sexul copilului este sanatatea.... eu mi-as tine fetita acasa, daca exista pericolul de gripa. acuma e ft important sa nu faci febra. despre varsatul de vint ar trebui sa iti intrebi dr.
- claudia78
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-05
varsatul d evant lasa imunitate pe viata,adica daca ai facut-o odata chiar daca o forma usoara nu te mai ibolnavesti inca odata...eventual faci o zona zoster...
- SoareleMeu
- Hero member
- Inregistrat: 2007-11-16
lili pala a scris:Salut, eu am 5 saptamani si 4 zile. Azi am vomitat prima data....sunt oarecum suparata pentru ca de la prima sarcina am asociat varsaturile cu sarcina cu fetita... eu am o fetita, oare acum fac tot fetita?
Intrebarea mea referitoare la raceli... este adevarat ca vine gripa de pe 15 (dupa valul asta de caldura?) Daca DA, voi cum va protejati? Intrati in medical? Oare sa nu mai duc fetita la gradinita? S-o tin acasa?
a! inca ceva: la mine in scoala este epidemie de varsat de vant... eu am facut o forma foarte usoara (cateva bube) cand eram in clasa a X-a. Exista riscul sa mai fac o data varsat de vant? Daca da, care sunt riscurile pentru sarcina?
lili.. mie mi-a fost rau toata sarcina cu varsaturi si greturi, nu am putut manca mai nimic.. si uite, am baiat! Deci poate faci pereche...
- lauraura
- Full member
- Inregistrat: 2008-11-10
lili pala a scris:Salut, eu am 5 saptamani si 4 zile. Azi am vomitat prima data....sunt oarecum suparata pentru ca de la prima sarcina am asociat varsaturile cu sarcina cu fetita... eu am o fetita, oare acum fac tot fetita?
buna,am o prietena care voma si" sufletul din ea" si are b aiat eu nu am vomat deloc in schimb.poate ca asa reactioneaza organismul tau la modificarile cauzate de sarcina.Bolile copilariei odata facute nu se mai fac din cate stiu eu. S a ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
- claudia78
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-05
si eu am vomitat f mult in sarcina,inclusiv in ultima luna. si am baiat !
- samy
- Hero member
- Inregistrat: 2007-10-30
eu n-am vomitat deloc si am o beblusha! sanatate!
Mami de fetite:pisoi si pisoias!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|