homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-85

#1597 2008-12-04 14:54:11

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

Rh, maine ai cea mai importanta intalnire din viata ta? parca asa retinusem ca maine ai programata cezariana. ce fericire, te vei intalni cu bebelusa! ma emotionez pe aici de una singura.
iti doresc sa treci cat mai usor peste aceste momente si sa te refaci intr-un timp cat mai scurt.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#1598 2008-12-04 15:06:01

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

rh, multa sanatate!

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#1599 2008-12-04 15:31:22

ttenzika
Sr. member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-21

lili pala a scris:

rh a scris:

lili pala, de sa fii suparata? nu-ti doresti fetita? mai importanta decit sexul copilului este sanatatea....

asa e , ai dreptate, dar taaare mi-as dori baiat... ca fetita  cool am deja!

Am o nelamurire. Dupa cum spuneam eu sunt la a doua sarcina. Cu oarecare experienta, pot spune ca privesc sarcina cu mai mult ... calm. Drept urmare inca nu am fost la medic (am facut un echo, dar prematur -am numai 5 saptamani). De fapt inca nu sunt hotarata la ce medic sa merg. si vreau sa va intreb ceva, daca are rost sa ma alarmez.

Am o secretie -daca pot sa-i spun asa -ceva de genul secretiei vaginale normale ca si consistenta si cantitate DAR parca nu ar fi alb-galbuie ci ffff usor maronie. Mentionez ca nu e sange. Apare rar, o data la cateva zile, pateaza all-days-ul (cateva minute) apoi dispare. Nu am nici un fel de dureri. Sa-mi fac griji? Tre' sa ma grabesc sa -mi caut medic? Sau mai pot sta? Eu ma gandeam sa ma duc la gineco pe la 12 saptamani prima data (pana atunci doar echo).
multumesc!

offtopic love_t esti cool Felicitari!!
Cum te simti? Eu vars continuu, si mi-e rau de la stomac de mor. Asa a fost si la prima sarcina. Faza nasoala e ca m-a tinut pana am nascut. Acum sper sa-mi treaca pan la 5 luni

Chiar asa, care ar fi procedura de urmat ca sa intru in medical prin luna a 5-a pana in luna a 7-a? (3 luni). Adica se poate face asa o chestie? Si apoi sa intru direct in prenatal? Ca eu... tare mi-as baga picioarele in serviciu.... lol Ma tem de virusi (la noi la scoala e epidemie de varicela, urmeaza gripa) Ce ma sfatuiti?

iti poti lua concediu de risc maternal smile , pana cand se termina zilele(ai dreptul la 120 zile de risc maternal) apoi intri in prenatal, eu am luat risc maternal de la 3 luni de sarcina smile

mamica de bebe Alecsandra  al9leacer

poze:bebe alecsandra
http://picasaweb.google.com/ttenzika/Po … 33rsae2QE#

#1600 2008-12-04 16:18:59

marcristina
Full member
De la: cluj
Inregistrat: 2008-02-12

Fetelor, nu demult am vorbit la telefon cu Rh, a nascut azi prin cezariana. Si ea si bebelina sunt ok, totul e in ordine!!! Bine ai venit bebe Ema! sa traiesti sanatoasa si voioasa si sa le aduci la mami si tati numai bucurii micutza frumushatza!!!! hjartahjartahjarta
Rh refacere rapida, si asteptam sa revii cit de curand cu poze!!! Pupici!

#1601 2008-12-04 16:25:21

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

woooooow, super!!!
ce ma bucur ca sunt bine!
felicitari Rh!

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Publicitate

loading...

#1602 2008-12-04 16:26:37

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

supeeeer. felicitati rh
sa fie bine. pupiiii de la toate fetele de pe forum  bebe -linei mici
sorcova  face_tree  face_tree

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-12-04 17:30:52)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1603 2008-12-04 16:26:45

ttenzika
Sr. member

majoreta  majoreta bien ai venit bebe Ema majoreta  majoreta

#1604 2008-12-04 16:52:34

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

majoreta  majoreta  majoreta  Bine ai venit, Ema!!  applause  majoreta  majoreta  face_tree  sorcova  santa

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1605 2008-12-04 17:08:13

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Welcome, Ema!  majoreta   cool   applause

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1606 2008-12-04 17:26:48

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

mi-au dat lacrimile... felicitari si bine ai venit mica minune. Ema vine din ebraica si inseamna "Dumnezeu este cu noi". Inca o familie s-a implinit!

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1607 2008-12-04 17:29:13

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

applause ...vai ce ma bucur .....felicitari rh  applause  puss ....si bun venit Ema .... storstark

..be the best ...fuck the rest smile))

#1608 2008-12-04 17:32:24

lili pala
Sr. member

iti poti lua concediu de risc maternal smile , pana cand se termina zilele (ai dreptul la 120 zile de risc maternal) apoi intri in prenatal, eu am luat risc maternal de la 3 luni de sarcina smile
stai asa ca am "creerii" imbibati de hormoni.... lol

120 zile inseamna 4 luni, da?
si cu trei ale tale =7 luni.
in prenatal poti intra cand?
la 7 luni si 10 zile parca, nu?
deci tu din concediu de risc intri direct in prenatal???????
oooo, ar fi super, dar ... trebe ceva pile la doctor? cum ai rezolvat asta? cat se da oare? sau cum se face? ca eu sper sa nu fiu cu risc!!! smile

astept cu mare nerabdare raspuns cool

#1609 2008-12-04 17:33:48

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

felicitari, mamico! smile applause multa sanatate!!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1610 2008-12-04 17:39:49

lauraura
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-10

chiar  mai devreme cand imi adormeam baietelul ma gandeam " o fi vorbit cineva cu rh" si am primit raspunsul cum am ajuns la calculator.Felicitari mamico si taticule, sa va bucurati de ea, sa fie sanatoasa, sa ii dea Domnul tot binele din lume. inca odata Sa va traiasca
majoreta   party  bebic  bebe  storstark  applause

#1611 2008-12-04 17:44:35

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

majoreta
birthday  bebic
stiam eu ca ne se intoarce fara bebitza  applause  applause  applause

#1612 2008-12-04 17:59:32

ttenzika
Sr. member

lili pala a scris:

iti poti lua concediu de risc maternal smile , pana cand se termina zilele (ai dreptul la 120 zile de risc maternal) apoi intri in prenatal, eu am luat risc maternal de la 3 luni de sarcina smile
stai asa ca am "creerii" imbibati de hormoni.... lol

120 zile inseamna 4 luni, da?
si cu trei ale tale =7 luni.
in prenatal poti intra cand?
la 7 luni si 10 zile parca, nu?
deci tu din concediu de risc intri direct in prenatal???????
oooo, ar fi super, dar ... trebe ceva pile la doctor? cum ai rezolvat asta? cat se da oare? sau cum se face? ca eu sper sa nu fiu cu risc!!! smile

astept cu mare nerabdare raspuns cool

nici lamine nu a fost sarcina cu risc big_smile , cam astia ar fii pasii::
1- te duci la ginecolog si spui sa iti dea o scrisoare medicala unde scrie ca esti gravida si bla,bla ca sarcina ta este cu ris
2-apoi cu aia te duci la lucru la cabinet la doctorita, sau ce aveti voi acolo
3- ea apoi iti ia scrisoarea medicala si o da la medicina muncii( daca caraie ceva le spui ca ii dai in judecata deoarece nu poti veni la servici pentru ca tiai dorit mult un copil si nu vrei sarcina ca asa vor ei), dar deobicei nu prea se cramponeaza nimeni in ziua de azi deoarece nu cred ca le convine sa doamne fereste sa se intample ceva cu tine si ei sa fie direct raspunzatori big_smile
4-apoi de cand ai depus scrisoarea medicala la servici si ai anuntat ca esti gravida, in moid normal in decurs de 10 zile ar trebui sa iti dea fisa de risc maternal(adica cei de la lucru iti dau o fisa  unde scrie programul tauex daca stai prea mult jos sau in picioare, toxic, ture noapte etc. sunt multe, si unde ar trebui sa se consemneze precum sunt de acord cu cererea ta de concediu de risc maternal)
5-cu fisa aceea care ti-o dau ei te duci la ginecolog sau la medicul de familie o lasi la ei, si apoi unul dintre ei care vrei tu iti va emite o data pe luna un concediu de risc maternal:),  care arata ca un concediu de boala obisnuit doar ca este platit cu 75%( si credema ca eu am luat cu vreo 150RON mai mult decat la lucru, deoarece nu iti tragae atat impozit:)
ofdfff cat am mai scris, si daca nu ai rabdare si chiar vrei neaparat sa stai acasa de luni( sa zicem), iti bagi un concediu medical obisnuit(raceala, infectie urinara etc), eu asa am facut pana am rezolavt actele am stat acasa in medical normal:)

sper ca tiam putu fii de folos :k?ra: , normal daca ai un medic de famile destul de bun, ar trebui sa te indrume in pasii astia:)

iar in legatura cu prenatalul, poti sa intri chiar inainte cu o zi sa nasti:D, nu este o regula ca trebuie neaparat sa intri in prenatal la 7 luni smile ,

#1613 2008-12-04 18:04:11

lili pala
Sr. member

merci din suflet ttenzika. da, da, nu este o regula, dar se poate din concediul de risc sa intru direct in prenatal? asta era de fapt intrebarea.... merci inca o data

#1614 2008-12-04 18:13:04

ttenzika
Sr. member

dap se poate eu acum intru deabia in prenatal:)

#1615 2008-12-04 18:17:35

lauraura
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-10

lili pala a scris:

merci din suflet ttenzika. da, da, nu este o regula, dar se poate din concediul de risc sa intru direct in prenatal? asta era de fapt intrebarea.... merci inca o data

da iti poti lua din prenatal 84 de zile, ,stii cum e cu prenatalul asta? ai dreptul la 126 zile calendaristice dar tb sa iti pastrezi neaparat 42 de zile de lauzie deci 126-42=84
hai sa iti dau ce am eu :
CAPITOLUL IV dinO.U.G. nr. 158 din 17 noiembrie 2005
privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Concediul si indemnizatia de maternitate

Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.