homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-84

#1578 2008-12-03 15:31:12

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

lili pala a scris:

Salut, eu am 5 saptamani si 4 zile. Azi am vomitat prima data....sunt oarecum suparata pentru ca de la prima sarcina am asociat varsaturile cu sarcina cu fetita... eu am o fetita, oare acum fac tot fetita?

Intrebarea mea referitoare la raceli... este adevarat ca vine gripa de pe 15 (dupa valul asta de caldura?) Daca DA, voi cum va protejati? Intrati in medical? Oare sa nu mai duc fetita la gradinita? S-o tin acasa?

a! inca ceva: la mine in scoala este epidemie de varsat de vant... eu am facut o forma foarte usoara (cateva bube) cand eram in clasa a X-a. Exista riscul sa mai fac o data varsat de vant? Daca da, care sunt riscurile pentru sarcina?

pt varsat de vant e vaccin, ii faci  vaccin si nu ai de ce sa iti faci probleme, mai poti sa ii faci vaccin de hep. A - nu e obligatoriu, dar o protejeaza si implicit pe tine, fetita ta trebuie sa fie sanatoasa sa nu te imbolnavesti de la ea

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#1579 2008-12-03 18:26:42

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Fetelor vreau si eu un bebe cat mai curand posibil. Stiu ca este bine sa se ia acid folic inca inainte de conceperea copilului. Ce ma sfatuiti...sa incep si eu sa iau? Cam cate gr. ar trebui sa iau ptr inceput?

#1580 2008-12-03 18:32:36

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

incepe sa iei de pe acum. ar fi ft bine smile cel de 1mg este ok pt tine, iei o pastila pe zi. bafta multa  puss

#1581 2008-12-03 18:37:45

rruxxy
Platinum member

Mersi mult ptr raspuns Rh, voi merge la farmacie sa cumpar.
Cam la ce perioada de la conceperea copilului apar acele doua liniute pe testul de sarcina? Ma intereseaza perioada minima daca stiti.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2008-12-03 19:09:00)

#1582 2008-12-03 18:54:47

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Rruxxy, editeaza ultimele mesaje ca o sa iei warn.
La 3 saptamani de la contact se pozitiveaza testul de sarcina.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

Publicitate

loading...

#1583 2008-12-03 19:11:06

rruxxy
Platinum member

Mersi love_t....nu mi-am dat seama ca am postat un mesaj dupa altul...pana acum nu s-a intamplat, le-am editat ca nu vreau sa iau warn    big_smile

#1584 2008-12-03 19:18:59

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

chouse

rruxxy a scris:

Mersi mult ptr raspuns Rh, voi merge la farmacie sa cumpar.
Cam la ce perioada de la conceperea copilului apar acele doua liniute pe testul de sarcina? Ma intereseaza perioada minima daca stiti.

ul
se poate pozitiva chiar in ziua in care trebuia sa iti vina ciclul, daca e un test buna care depisteaza concentratii mici

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#1585 2008-12-03 21:20:29

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

claudia78 a scris:

varsatul de vant lasa imunitate pe viata, adica daca ai facut-o odata chiar daca o forma usoara nu te mai inbolnavesti inca o data...eventual faci o zona zoster...

aoleu, si daca fac zona zoster, e periculos?

si va rog sa-mi raspundeti daca pastilele de acid folic de 1 mg sunt suficiente?ca vad ca cineva ia de 5 mg....

offtopic LOVE_T explica-mi te rog si mie cum de esti full member, majoreta  avand in vedere ca esti inregistrata pe foruM muuult mai tarziu comparativ cu mine? care e procedura? merge cu... pile?  rotfl

Ultima oara a fost editat de lili pala (2008-12-03 21:25:50)

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1586 2008-12-03 21:25:47

sunshine16
Banat
Site

rotfl  Nu, dar eu am 385 de mesaje si tu ai 90 si ceva  retas

#1587 2008-12-04 12:33:33

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

lili pala a scris:

claudia78 a scris:

varsatul de vant lasa imunitate pe viata, adica daca ai facut-o odata chiar daca o forma usoara nu te mai inbolnavesti inca o data...eventual faci o zona zoster...

aoleu, si daca fac zona zoster, e periculos?

si va rog sa-mi raspundeti daca pastilele de acid folic de 1 mg sunt suficiente?ca vad ca cineva ia de 5 mg....

offtopic LOVE_T explica-mi te rog si mie cum de esti full member, majoreta  avand in vedere ca esti inregistrata pe foruM muuult mai tarziu comparativ cu mine? care e procedura? merge cu... pile?  rotfl

e nebunie cu acidul folic asta doza recomandata e de 0.4 mg asa ca 1 mg e de ajuns. corpul pastreaza cat ii trebuie si surplusul se elimina

#1588 2008-12-04 12:50:58

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

mie mi s-a prescris de 5 mg. sa nu iau? sau mai bine merg si cumpar de 1 mg. cand ma hotarasc sa incep sa iau si eu, deocamdata nu m-am atins de pastile.  neutral

#1589 2008-12-04 12:52:33

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

rh a scris:

lili pala, de sa fii suparata? nu-ti doresti fetita? mai importanta decit sexul copilului este sanatatea....

asa e , ai dreptate, dar taaare mi-as dori baiat... ca fetita  cool am deja!

Am o nelamurire. Dupa cum spuneam eu sunt la a doua sarcina. Cu oarecare experienta, pot spune ca privesc sarcina cu mai mult ... calm. Drept urmare inca nu am fost la medic (am facut un echo, dar prematur -am numai 5 saptamani). De fapt inca nu sunt hotarata la ce medic sa merg. si vreau sa va intreb ceva, daca are rost sa ma alarmez.

Am o secretie -daca pot sa-i spun asa -ceva de genul secretiei vaginale normale ca si consistenta si cantitate DAR parca nu ar fi alb-galbuie ci ffff usor maronie. Mentionez ca nu e sange. Apare rar, o data la cateva zile, pateaza all-days-ul (cateva minute) apoi dispare. Nu am nici un fel de dureri. Sa-mi fac griji? Tre' sa ma grabesc sa -mi caut medic? Sau mai pot sta? Eu ma gandeam sa ma duc la gineco pe la 12 saptamani prima data (pana atunci doar echo).
multumesc!

offtopic love_t esti cool Felicitari!!
Cum te simti? Eu vars continuu, si mi-e rau de la stomac de mor. Asa a fost si la prima sarcina. Faza nasoala e ca m-a tinut pana am nascut. Acum sper sa-mi treaca pan la 5 luni

Chiar asa, care ar fi procedura de urmat ca sa intru in medical prin luna a 5-a pana in luna a 7-a? (3 luni). Adica se poate face asa o chestie? Si apoi sa intru direct in prenatal? Ca eu... tare mi-as baga picioarele in serviciu.... lol Ma tem de virusi (la noi la scoala e epidemie de varicela, urmeaza gripa) Ce ma sfatuiti?

Ultima oara a fost editat de lili pala (2008-12-04 13:01:56)

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#1590 2008-12-04 13:03:44

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

passenger a scris:

mie mi s-a prescris de 5 mg. sa nu iau? sau mai bine merg si cumpar de 1 mg. cand ma hotarasc sa incep sa iau si eu, deocamdata nu m-am atins de pastile.  neutral

daca ti s-a prescris de 5 ia de 5 oricum ce e in plus ptr organism se elimina asa ca nu face rau

#1591 2008-12-04 13:05:57

passenger
Addicted member

mersi mult, cocoleta!  kram

#1592 2008-12-04 13:15:44

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

fetele, de azi iau si eu acid folic de 1mg.
Doamne ajuta sa fie bine.  rugaciune  face_tree  face_tree  bis

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1593 2008-12-04 13:59:13

sunshine16
Banat
Site

lili pala a scris:

rh a scris:

lili pala, de sa fii suparata? nu-ti doresti fetita? mai importanta decit sexul copilului este sanatatea....

asa e , ai dreptate, dar taaare mi-as dori baiat... ca fetita  cool am deja!

Am o nelamurire. Dupa cum spuneam eu sunt la a doua sarcina. Cu oarecare experienta, pot spune ca privesc sarcina cu mai mult ... calm. Drept urmare inca nu am fost la medic (am facut un echo, dar prematur -am numai 5 saptamani). De fapt inca nu sunt hotarata la ce medic sa merg. si vreau sa va intreb ceva, daca are rost sa ma alarmez.

Am o secretie -daca pot sa-i spun asa -ceva de genul secretiei vaginale normale ca si consistenta si cantitate DAR parca nu ar fi alb-galbuie ci ffff usor maronie. Mentionez ca nu e sange. Apare rar, o data la cateva zile, pateaza all-days-ul (cateva minute) apoi dispare. Nu am nici un fel de dureri. Sa-mi fac griji? Tre' sa ma grabesc sa -mi caut medic? Sau mai pot sta? Eu ma gandeam sa ma duc la gineco pe la 12 saptamani prima data (pana atunci doar echo).
multumesc!

offtopic love_t esti cool Felicitari!!
Cum te simti? Eu vars continuu, si mi-e rau de la stomac de mor. Asa a fost si la prima sarcina. Faza nasoala e ca m-a tinut pana am nascut. Acum sper sa-mi treaca pan la 5 luni

Chiar asa, care ar fi procedura de urmat ca sa intru in medical prin luna a 5-a pana in luna a 7-a? (3 luni). Adica se poate face asa o chestie? Si apoi sa intru direct in prenatal? Ca eu... tare mi-as baga picioarele in serviciu.... lol Ma tem de virusi (la noi la scoala e epidemie de varicela, urmeaza gripa) Ce ma sfatuiti?

Eu as zice sa mergi la doctor cu secretia aia.

Eu ma simt bine, parca nici sanii nu ma mai dor, stari de voma am f f usoare, nu am vomat deloc pana acum... e normal? Nici nu zici ca sunt insarcinata... Am auzit ca la baieti nu prea ai stari din astea de voma... acum cat o fi de adevarat... eu nu am pretentii, numai sanatos sa fie.

Aoleu... vezi cu epidemiile astea... ia si tu un concediu... cel mai bine ar fi asa si cu gripa nu-i de glumit.

Ultima oara a fost editat de love_t (2008-12-04 13:59:42)

#1594 2008-12-04 14:02:00

passenger
Addicted member

of, of, deloc nu ne-ai mai vizitat si pe noi, aspirantele.  lol  (glumesc)  puss

eu nu cred ca apare voma mai mult in cazul in care vei avea baiat, pt. ca nu vad logica in toata treaba asta. de ce?! cum ar influenta sexul embrionului starile mamei?

#1595 2008-12-04 14:04:48

sunshine16
Banat
Site

Nu stiu, asa am citit pe alte site-uri.
V-am  vizitat  retas   rotfl

#1596 2008-12-04 14:05:51

passenger
Addicted member

am vazut. gand la gand!  lol  ma duc acolo ca sunt in plus pe aici. of, of..  rodnar

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.