INTREABA STOMATOLOGUL!-60
- mika
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-06-17
Re: INTREABA STOMATOLOGUL!
- titiluka
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-15
ank_antoniac a scris:mika a scris:kimy, nu sunt din bucuresti ank_antoniac, pot sa apara oricand dupa 18 ani. am avut anul trecut un pacient de 32 de ani, care inca le avea in os.
multumesc. m`am hotarat sa merg la dentist. mai am o intrebare: anestezicul, solutiile care le pun in masea cand omoara nervul. ma rog, toate solutiile folosite de stomatologi pentru a scoate o masea, pentru a plomba, poate interactiona cu anticonceptionalele?
schimba medicul...nu mai accepta sa ti se "omoare" nervii cu "solutii care se pun in masea cand se omoara nervul"......mai ales daca astea sunt pe baza de arsenic......ce naiba? nu ai intalnit nici un stomatolog care sa-ti faca o extirpare vitala? adica sa-ti scoata nervul cu anestezie si care sa-ti obtureze radicular dintele in aceeasi sedinta???intreaba prietenii unde merg si daca sunt multumiti du-te si tu....daca nu, in ritmul asta, la 40 de ani nu mai ai dinti..... prieteneste iti spun bafta
- mika
- Insomniac member
titiluka, exista situatii in care nu se poate face extirpare vitala sau cand obturatia radiculara nu se poate face in aceeasi sedinta si oricum, substantele care se folosesc acum NU mai contin arsenic, deci nu e nici o problema! nu exista nici o legatura intre extirparea devitala si "in ritmul asta la 40 de ani nu o sa mai ai dinti".
Ultima oara a fost editat de mika (2008-09-10 23:13:42)
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
saru`mana
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- mika
- Insomniac member
- Khristall
- Insomniac member
a, inca o intrebare pana nu o uit. la 20 de ani se mai indreapta dintii? ca as vrea sa imi pun un aparat dentar ca am un dinte care e iesit mai in fata decat ceilalti.
Ultima oara a fost editat de ank_antoniac (2008-09-10 23:24:48)
- titiluka
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-15
mika a scris:titiluka, exista situatii in care nu se poate face extirpare vitala sau cand obturatia radiculara nu se poate face in aceeasi sedinta si oricum, substantele care se folosesc acum NU mai contin arsenic, deci nu e nici o problema! nu exista nici o legatura intre extirparea devitala si "in ritmul asta la 40 de ani nu o sa mai ai dinti".
ok...pe rand 1.ideal ar fii sa se faca obturatia radiculara in aceeasi sedinta....nu e locul aici sa explic de ce...stii tu mai bine. 2. intr-un raspuns dat de tine ai pomenit de arsenic, de aia am zis... 3.ba da exista legatura intre extirparea devitala si "in ritmul...........", mai ales in cazul ei(chiar ea zicea ca dupa un timp dintii extirpati o dor)......adica, stii foarte bine ca daca obturezi in aceeasi sedinta trebuie sa ai conditii de izolare perfecte (diga), iriganti puternici si in abundenta si tratament mecanic si obturatie super; la extirparea devitala stii ca de cele mai multe ori trebuie sa repeti pansamentul devitalizant pt ca nu "moare" pulpa dintelui "din prima"....deci tot intrand pe dintele ala nu faci decat sa reintroduci bacterii pe acolo. si compromiti tratamentul.........ma rog; asta e parerea mea; tu esti medicul...... PEACE
- mika
- Insomniac member
ank_antoniac a scris:a, inca o intrebare pana nu o uit. la 20 de ani se mai indreapta dintii? ca as vrea sa imi pun un aparat dentar ca am un dinte care e iesit mai in fata decat ceilalti.
da, poti sa iti pui cele mai bune rezultate se obtin cu aparatele fixe
- mika
- Insomniac member
titiluka a scris:mika a scris:titiluka, exista situatii in care nu se poate face extirpare vitala sau cand obturatia radiculara nu se poate face in aceeasi sedinta si oricum, substantele care se folosesc acum NU mai contin arsenic, deci nu e nici o problema! nu exista nici o legatura intre extirparea devitala si "in ritmul asta la 40 de ani nu o sa mai ai dinti".
ok...pe rand 1.ideal ar fii sa se faca obturatia radiculara in aceeasi sedinta....nu e locul aici sa explic de ce...stii tu mai bine. 2. intr-un raspuns dat de tine ai pomenit de arsenic, de aia am zis... 3.ba da exista legatura intre extirparea devitala si "in ritmul...........", mai ales in cazul ei(chiar ea zicea ca dupa un timp dintii extirpati o dor)......adica, stii foarte bine ca daca obturezi in aceeasi sedinta trebuie sa ai conditii de izolare perfecte (diga), iriganti puternici si in abundenta si tratament mecanic si obturatie super; la extirparea devitala stii ca de cele mai multe ori trebuie sa repeti pansamentul devitalizant pt ca nu "moare" pulpa dintelui "din prima"....deci tot intrand pe dintele ala nu faci decat sa reintroduci bacterii pe acolo. si compromiti tratamentul.........ma rog; asta e parerea mea; tu esti medicul...... PEACE
exact eu sunt medicul in practica medicala, mai greu cu "idealul". din punct de vedere teoretic, tot ce ai spus e corect, practic, pot sa apara o gramada de probleme care nu te lasa sa faci exact cum scrie in carte.
Ultima oara a fost editat de mika (2008-09-10 23:29:39)
- Khristall
- Insomniac member
mika a scris:ank_antoniac a scris:a, inca o intrebare pana nu o uit. la 20 de ani se mai indreapta dintii? ca as vrea sa imi pun un aparat dentar ca am un dinte care e iesit mai in fata decat ceilalti.
da, poti sa iti pui cele mai bune rezultate se obtin cu aparatele fixe
multumesc inca o data mika
- mika
- Insomniac member
cu placere succes!
- Khristall
- Insomniac member
multumesc din suflet
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Mika ... sau oricine altcineva De ce, dupa ce mananc, am o durere insuportabila ( fara exagerare ) de dinti ? Si nu e o intamplare, aproape de fiecare data dupa ce mananc ma dor maselele cumplit; ma spal frecvent pe dinti, de cate ori cer regulile si totusi ma confrunt cu problema asta de vreo 2-3 luni. Stiu ca o sa ma trimiteti la dentist, cel mai probabil, dar inainte de asta as vrea totusi sa aflu o potentiala cauza pentru durerile astea. Multumesc !
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- mika
- Insomniac member
te dor dupa ce mananci ceva foarte rece? sau fierbinte?
- floare de iris
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-16
dar un remediu pentru prevenirea depunerii pietrei pe dinti aveti?
- mika
- Insomniac member
da igiena riguroasa, adica spalat pe dinti dupa fiecare masa + detartraj si periaj profesional 1 data la 6 luni + renuntat la fumat o sa se depuna tartru, dar in cantitate foarte mica
- floare de iris
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-16
nu fumez si igiena este riguroasa, dar nu destul de..
- GreenBubbles
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-03-08
mika,help am fost ieri la dentist.. mi-a facut 2 anestezii... lasand la o parte k a fost o bruta si m-au durut injectiile de am plans k un copil mic,nu mi-a prins deloc anestezia. ea a zis k din cauza k luasem algocalmin...e adevarat sau m-a mintit? k inainte sa-mid ea injectiile nu m-a intrebat. si asa si-a consumat 2 injectii degeaba a zis k e pulpita... a zis cva d puroi,dar nu a zis nimic d genu sa iau antibiotice sa se duca puroiul mai intai,si k apoi sa ma lucreze. mi-a dat jos putin plomba...ma durea ingrozitor,chiar si cu 2 anestezii si a pus pansament calmant,k altceva nu putea face mai mult k ma durea a zis k are si anestezii mai strong,dar i-a fost teama k poate nu le suport,k cik la unii li se face rau. nush ce sa fac,mi-e groaza sa ma duc iar luni,park ma macelareste cu brutalitatea ei d film nu a zis nik,sa fac,sa nu fac LE: plus,de unde stie ea k am puroi?in afara nu se vede nimic...si dak e inauntru,d unde sa stie ea dak nu am facut film? is tare confuza si speriata
Ultima oara a fost editat de GreenBubbles (2008-09-11 18:52:42)
i love my King!! the most beautiful leonberger ever
- persifona
- Vizitator
Green, te rog editeaza mesajele.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|