homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sfaturi pt somn:(-4

#58 2010-09-28 21:36:10

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Re: sfaturi pt somn:(

nu pot spune ca sunt foarte stresata, mai ales cand au inceput insomniile eram ok, pe parcurs au aparut probleme gen banii lipsa, rana pe col, gardenella, s-a spart acvariul, cainele are infectie la operatie... nu pot spune ca ma gandesc la ele in fiecare seara dar probabil raman acolo ascunse in subconstient si nu ma lasa sa ma odihnesc. si probleme hormonale pot spune, am prelungit folia de ac si ma dor toate..
problema este ca seara sunt obosita, adorm foarte usor, dar de la 2 noaptea sunt treaza lol degeaba iar ceva de somn ca de adormit n-am treaba tongue
efort psihic nu prea fac, sunt somera, daca problema banilor se pune atunci..guilty tongue

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#59 2010-09-28 22:31:30

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

fetele, analize la tiroida ati facut?

#60 2010-09-28 23:50:24

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

si eu tot de cand a aparut rana pe col am probleme cu somnul :-< si ma enerveaza al meu ca pune capul in perna si`n 2 minute ia somn..si eu ma invart pe langa el si ma enervez ca nu pot sa dorm si el poate lol

mi-a luat mama azi de la activit: fier (+vitamina C ca trb luate deodata) si imuno forte. am citit pe imuno forte ca e bun si pt cei cu insomnii. acum mie imi este somn, insa mai am din oboseala zilelor trecute cand am fost pe drumuri zi si noapte..

#61 2010-09-29 09:21:13

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

eu din cate ma stiu sunt sanatoasa, si cateodata am perioade in care nu pot dormii de loc, ier am fost franta de oboseala, si cu toate astea azi noapte la 2 stateam de veghe, si la 6 trebuie sa ma trezesc, o tin asa de vreo saptamana.

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

#62 2010-09-29 10:49:26

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

pai daca nu ai niciun factor de stres, mai bine ai da o tura pe la doctor daca tine mult perioada asta...

incearca un pahar de lapte cald sau ceai inainte de somn...poate functioneaza.. n`am incercat totusi tongue

Publicitate

loading...

#63 2010-12-07 17:16:01

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Am observat ca de mai multa vreme, nu reusesc sa adorm inainte de 1 noaptea. Am incercat sa sting becul pe la 11:30, mi se inchideau ochii de somn ca nici n-am mai putut citi dar nu am adormit decat dupa ce m-am rasucit aproape 2 ore in pat.
Nu inteleg de ce nu adorm daca mi-e somn.

Si pe chestia asta mi-e f greu sa ma trezesc dimineata, mai ales ca nu am o motivatie prea puternica acum ca nu merg la serviciu. Si cand mergeam la serviciu stateam uneori asa de tarziu, mai ales de cand m-am mutat cu prietenul si din diverse motive nu apucam sa ma pun in pat inainte de 12 dar reuseam sa ma trezesc.

E ca si cum mi s-ar fi obisnit organismul sa nu doarma pana la o anumita ora si acuma nu stiu cum sa-l "obisnuiesc" sa doarma mai devreme daca tot pot sa ma culc ca nu am altceva de facut.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#64 2010-12-07 20:32:12

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

da, stiu ce spui kath.. si eu trec prin aceeasi chestie. sunt mega obosita dar nu pot adormi. daca o tarasc pe mama langa mine ma mai iau cu ea, ca o aud dormind etc, dar singura nici sa ma bati lol doar daca ma culc f tarziu (2-3)

#65 2010-12-08 00:49:13

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

Banana Split a scris:

da, stiu ce spui kath.. si eu trec prin aceeasi chestie. sunt mega obosita dar nu pot adormi. daca o tarasc pe mama langa mine ma mai iau cu ea, ca o aud dormind etc, dar singura nici sa ma bati lol doar daca ma culc f tarziu (2-3)

cesafac si eu la fel...am si foarte multe ganduri pe care nu le pot scoate din minte...

#66 2010-12-08 01:16:56

kathrynn
Hero member

Eu de foarte multi ani m-am obisnuit ca inainte de a adormi sa ma gandesc la ceva frumos, ca la o poveste, un scenariu, un plan orice. Ca sa dau un exemplu banal, daca urmeaza vreun eveniment, imi scanez in minte dulapul si ma gandesc cu ce ma imbrac, daca urmeaza sa plec in concediu ma gandesc ce haine sa-mi iau cu mine, daca am mai multi bani de cheltuit ma gandesc ce sa-mi iau, oricum ganduri care imi fac placere, si asa adorm.

Dar acum nu stiu, poate ca am in subconstient prea multe ganduri negative, poate ca e doar un reflex al organismului, nu stiu ce sa zic, cert e ca ma dispera situatia.
Nu beau cafea decat fara cofeina si aia rar, cola / pepsi din Pasti in Craciun. Mai beau uneori dimineata laptele cu putin ness sau cu 3-in-1 dar oricum pana seara ar trebui sa se duca efectul.

#67 2010-12-08 10:52:09

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

cred ca pur si simplu suntem prea stresate si nu de putem relaxa, detensiona.. e tare aiurea sad
plus ca fiind in starea asta de alerta, tresar la orice pocnitura de mobila, sunete de pe la vecinii de deasupra etc lol

#68 2010-12-08 11:27:28

kathrynn
Hero member

M-am gandit aseara ca poate e si din cauza ca dorm intr-un loc in care nu ma simt in siguranta si chiar daca mi-e somn, poate sa subconstientul incearca sa ramana in alerta alimentat de stresurile mele.
Deseara o sa incerc sa-mi fac un ceai de usetel pe la 10 si ceva si apoi ma pun in pat cu o carte sa vedem ce efect are.

#69 2010-12-08 11:28:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu zic ca te-ar ajuta ceva miscare (de preferat in aer liber) cu mai mult de 3 ore inainte de culcare

#70 2011-04-04 02:45:09

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

EXACT acelasi lucru il patesc si eu, si singura solutie cred ca e sa te trezesti la 8 dimineata si sa iti gasesti activitate, si sub nici o forma sa nu te pui in pat inainte de 9-10 seara.. pun pariu ca a doua zi te trezesti de buna voie la 7-8 dimineata si iti revii, din nou la 10-11 seara ti se face somn, etc...
faza e ca daca intr-o zi se intampla sa ai program si nu poti sa te culci decat tarziu de tot, sa repeti schema.. sa nu te lasi a doua zi sa dormi pana la pranz, ca dupaia noaptea iar hoinaresti...

hjarta

#71 2011-04-04 10:12:43

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

@cata.cata aceasi problema am avut-o si eu in liceu,si se accentuase in clasa a12a,cand aveam martea,miercurea si joia prima ora lb engleza,si era dezastru,ca nu am fost la nicio ora de engleza in anul acela. Eram la un pas de a nu intra in bac...Aveam viata distrusa din cauza somnului. Stiu prin ce treci,te inteleg perfect.
Insa am reusit sa imi rezolv problema asta. Seara cand imi era somn,atunci dormeam,iar dimineata cand imi suna alarma,imi adunam toate fortele si ma ridicam din pat direct in picioare,si reuseam sa ma trezesc... Dar acum depinde si de vointa fiecaruia in parte...
Inca mai am problema asta lunea,cand trebuie sa merg la munca.
Incearca sa te aduni,fixeaza-ti un program...Ti-am spus,mie aproape imi distrusese viata somnul asta supa

#72 2011-04-04 22:30:41

*joy*
Insomniac member

Bad idea  rotfl2
Scrie-ti un program...lipeste-l pe undeva. Tine-ti un fel de jurnal,in care noteaza-ti orele de somn si trezit...Noteaza-ti la ce ora vrei sa te trezesti a2a zi,si daca nu reusesti de asemenea noteaza ca nu ai reusit s-o faci. Te va stimula  smile

#73 2011-04-05 11:42:54

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

cata.cata, tu ai nevoie de un program pe termen lung, nu de o zi-doua dupa care sa revii la "normalul" tau. probabil ca sunt ani de cand ai programul asta care abia acum a inceput sa te deranjeze...
fa cum zic fetele, culca-te la o ora decenta (22-23) si pune ceasul sa te trezesti dimineata. daca e nevoie poti chiar sa nu dormi o noapte inainte, apoi incearca sa intri in ritm si sa nu te mai abati de la el. dimineata cand suna ceasul da-te jos din pat, nu mai lenevi, nu mai pierde vremea. in plus nu inteleg chestia cu adormitul in timpul zilei in cele mai diverse locuri, straduieste-te sa nu mai adormi. cand simti ca ti se face somn misca-te, fa cateva exercitii de gimnastica, etc.
seara inainte de culcare poti bea un ceai cald, lapte cald, poti face o baie calda inainte, citeste ceva placut sau pune o muzica in surdina.
somniferele nu sunt deloc o solutie, mai ales fara sa-ti fie prescise de un medic.
dar daca problema ta persista si n-o poti rezolva nicicum, eu as zice sa mergi si la un medic.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#74 2011-04-05 15:53:41

heimdall
Diamond member

cata, mergi totusi la medic pentru un control, sa vezi daca nu e totusi o problema pe undeva
stiu o persoana care tot asa adormea oriunde si nu se putea trezi si suferea de apnee in somn, de asta era atat de obosit... nu zic sa te sperii, dar cu siguranta exista un motiv pentru care ai problema asta

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-04-05 15:53:54)

#75 2011-04-05 21:52:07

*joy*
Insomniac member

Eu cred totusi ca nu prea dai importanta lucrurilor pe care le ai de facut dimineata.
Incearca sa iti pogramezi chestii extrem de importante dimineata.
Habar n-am...ca ultima solutie...medicul  smile

#76 2011-04-06 10:29:29

heimdall
Diamond member

cata.cata a scris:

de aia am zis ca cred ca merg la un medic ... dar nu stiu ce fel de medic :-? in capu meu ma gandesc la ceva probleme cu metabolismu , dar si ceva de imi cere organismu atat de mult somn si o data culcata nu ma mai trezesti.

deocamdata la medicul de familie sa-ti dea sa faci niste analize de rutina

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.