Helicobacter Pylori-10
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: Helicobacter Pylori
carmiv01 a scris:Of draga Melania, cand om scapa si noi de aceste neplaceri?Nici eu nu ma simt chiar bine:uneori am regurgitatii, usoare arsuri, plus vesnicele balonari si gaze.Dar oricum nu mai sunt ca la inceput. Astazi cineva care nu m-a vazut de multa vreme m-a intrebat cum am facut de am slabit atata!Bineinteles i-am raspuns ca nu ii doresc sa slabesca cum am facut-o eu! Majoritatea persoaneleor imediat dupa tratamentul cu antibiotice nu au mai avut nimic dar sunt si altele care dupa o perioada mai lunga si-au revenit(pana la un an).Si au urmat tratament mai multa vreme:nexium, metroclopramid dupa care si-au revenit. Eu nu mai iau deocamdata decat foarte rar motilium.Gastroenterologul mi-a spus ca trebuie sa iau medicamente caci daca care cumva nu se digera mancarea atunci se pot dezvolta bacterii si nu e o.k.Parerea mea este sa le iei la nevoie.
Am inceput sa-i administrez si baietelului tratamentul si asa mi-e de mila de el!Putin mai inainte mi-a facut diaree.Ii dau enterolactis pentru refacerea florei intestinale si sper din tot sulfletul sa nu il afecteze prea mult.Pediatra lui mi-a spus sa-i dau 10 zile, dar prietena mea gastroenterolog a spus ca-i prea mult pentru elsi sa-i dau 7. Voi cate zile ati urmat tratamentul?
Ma bag si eu in discutie si te sfatuiesc ca pediatra sigur stie mai bine cat e mai mult sau mai putin pentru el, deci din punctul asta de vedere ar fi bine sa o asculti pe ea, sigur a calculat cum trebuie doza. Bacteria e aceeasi chiar daca e la copil, chiar daca e la adult - deci trebuie eradicata prin realizarea aceluiasi nivel de concentratie, doza oricum e probabil mai mica si atunci trebuie cu siguranta sa urmezi ce ti-a zis pediatra, sunt sigura ca a calculat tot ce trebuie.
Sanatate multa!
- Melania_Mely
- Full member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2009-04-17
carmiv01 a scris:Of draga Melania, cand om scapa si noi de aceste neplaceri?Nici eu nu ma simt chiar bine:uneori am regurgitatii, usoare arsuri, plus vesnicele balonari si gaze.Dar oricum nu mai sunt ca la inceput. Astazi cineva care nu m-a vazut de multa vreme m-a intrebat cum am facut de am slabit atata!Bineinteles i-am raspuns ca nu ii doresc sa slabesca cum am facut-o eu! Majoritatea persoaneleor imediat dupa tratamentul cu antibiotice nu au mai avut nimic dar sunt si altele care dupa o perioada mai lunga si-au revenit(pana la un an).Si au urmat tratament mai multa vreme:nexium, metroclopramid dupa care si-au revenit. Eu nu mai iau deocamdata decat foarte rar motilium.Gastroenterologul mi-a spus ca trebuie sa iau medicamente caci daca care cumva nu se digera mancarea atunci se pot dezvolta bacterii si nu e o.k.Parerea mea este sa le iei la nevoie.
Am inceput sa-i administrez si baietelului tratamentul si asa mi-e de mila de el!Putin mai inainte mi-a facut diaree.Ii dau enterolactis pentru refacerea florei intestinale si sper din tot sulfletul sa nu il afecteze prea mult.Pediatra lui mi-a spus sa-i dau 10 zile, dar prietena mea gastroenterolog a spus ca-i prea mult pentru elsi sa-i dau 7. Voi cate zile ati urmat tratamentul?
Salut iubita.Nu stiu cand o sa scapam dar sper sa se intample cat mai repede.Nu stiu de ce mai am arsurile astea desi am scapat de bacterie.Totusi de maine o sa incep sa iau Omeran o cutie...undeva la 28 de pastilute. Si eu zic sa asculti ce zice pediatra baietelului tau si Doamne ajuta sa se faca bine si sa nu aiba probleme de la varsta asta. Eu am luat 7 zile doar antibiotice si apoi pana la21 de zile Helicid (omeprazol). Sa ma ti la curent cu ce iti va zice doctorul.
Multa sanatate
Te pup
Everything has its beauty, but not everyone sees it. Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png
- maryahs
- Insomniac member
- De la: de sub tampa
- Inregistrat: 2008-01-07
saptamana asta mi-am facut si eu analizele de sange si am descoperit ca am aceasta bacterie. problema este ca pe mine nu ma doare deloc stomacul, simt ca imi vine sa ragai dupa ce mananc(de o saptamana iau ranitidina si nu mai am probleme), dar alta problema nu am. vineri o sa merg sa imi fac analiza cu bariu si sper sa nu fie nevoie sa fac si endoscopie. poate sa imi dea doctorita de familie tratament fara sa fac endoscopie?
iubesc si sunt iubita
- Melania_Mely
- Full member
maryahs a scris:saptamana asta mi-am facut si eu analizele de sange si am descoperit ca am aceasta bacterie. problema este ca pe mine nu ma doare deloc stomacul, simt ca imi vine sa ragai dupa ce mananc(de o saptamana iau ranitidina si nu mai am probleme), dar alta problema nu am. vineri o sa merg sa imi fac analiza cu bariu si sper sa nu fie nevoie sa fac si endoscopie. poate sa imi dea doctorita de familie tratament fara sa fac endoscopie?
Analiza cu bariu e irelevanta plus ca e invechita si te iradiezi degeaba.Daca tot vrei un tratament corect ar trebui sa faci o endoscopie.Si eu am facut si mi s-a parut un fleac.
Everything has its beauty, but not everyone sees it. Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png
- maryahs
- Insomniac member
o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
iubesc si sunt iubita
- moksha
- Hero member
maryahs a scris:o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
nu are nici un rost sa faci bariu, te chinui si nu are o sensibilitate buna. endoscopia aduce mult mai multe informatii si contrar opiniei generale, e putin mai "placuta" decat examinarea cu bariu. dar de fapt pur si simplu nu ai nevoie de analiza nici cu bariu, nici endoscopie, doar pe baza faptului ca ai niste simptome minime, care oricum nu inseamna nimic - "ragaitul" nu arata neaparat o boala - si ca ai descoperit infectia cu h pylori. eu una nu m-as chinui in locul tau, dar daca tot vrei sa te chinui fa endoscopia, bariul vede doar niste chestii grosolane, ceea ce probabil nu ai cu asa simptome putine.
sanatate!
- Melania_Mely
- Full member
moksha a scris:maryahs a scris:o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
nu are nici un rost sa faci bariu, te chinui si nu are o sensibilitate buna. endoscopia aduce mult mai multe informatii si contrar opiniei generale, e putin mai "placuta" decat examinarea cu bariu. dar de fapt pur si simplu nu ai nevoie de analiza nici cu bariu, nici endoscopie, doar pe baza faptului ca ai niste simptome minime, care oricum nu inseamna nimic - "ragaitul" nu arata neaparat o boala - si ca ai descoperit infectia cu h pylori. eu una nu m-as chinui in locul tau, dar daca tot vrei sa te chinui fa endoscopia, bariul vede doar niste chestii grosolane, ceea ce probabil nu ai cu asa simptome putine.
sanatate!
Asa ziceam si eu.Si mie prima data mi-a dat medicul de familie trimitere sa fac analiza cu bariu...am facut-o...nu s-a vazut mare lucru.Din cate stiu doar ulcerul de poate depista asa.Apoi tot la endoscopie am ajuns.Nu prea multa lume in ziua de azi mai pune mare pret pe analiza asta cand sunt atatea si atatea metode noi, printre care cea mai fidela e endoscopia.
- moksha
- Hero member
Melania_Mely a scris:moksha a scris:maryahs a scris:o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
sanatate!
Asa ziceam si eu.Si mie prima data mi-a dat medicul de familie trimitere sa fac analiza cu bariu...am facut-o...nu s-a vazut mare lucru.Din cate stiu doar ulcerul de poate depista asa.Apoi tot la endoscopie am ajuns.Nu prea multa lume in ziua de azi mai pune mare pret pe analiza asta cand sunt atatea si atatea metode noi, printre care cea mai fidela e endoscopia.
Medicul de familie trimite intai unde e prima etapa, depinde si de veniturile pacientului, ca endoscopia de multe ori se plateste etc. Probabil banuieste ca nu e nimic patologic serios si de aceea a ales aceasta metoda initial. Intr-adevar, nu mai e chiar "la moda" bariul, dar din pacate la noi conteaza mult banii cheltuiti pe investigatii. Oricum eu nu cred ca o sa se vada ceva in cazul descris mai sus.
- Melania_Mely
- Full member
moksha a scris:Melania_Mely a scris:moksha a scris: nu are nici un rost sa faci bariu, te chinui si nu are o sensibilitate buna. endoscopia aduce mult mai multe informatii si contrar opiniei generale, e putin mai "placuta" decat examinarea cu bariu. dar de fapt pur si simplu nu ai nevoie de analiza nici cu bariu, nici endoscopie, doar pe baza faptului ca ai niste simptome minime, care oricum nu inseamna nimic - "ragaitul" nu arata neaparat o boala - si ca ai descoperit infectia cu h pylori. eu una nu m-as chinui in locul tau, dar daca tot vrei sa te chinui fa endoscopia, bariul vede doar niste chestii grosolane, ceea ce probabil nu ai cu asa simptome putine.
sanatate!
Medicul de familie trimite intai unde e prima etapa, depinde si de veniturile pacientului, ca endoscopia de multe ori se plateste etc. Probabil banuieste ca nu e nimic patologic serios si de aceea a ales aceasta metoda initial. Intr-adevar, nu mai e chiar "la moda" bariul, dar din pacate la noi conteaza mult banii cheltuiti pe investigatii. Oricum eu nu cred ca o sa se vada ceva in cazul descris mai sus.
Eu nu am platit endoscopia.Si tot medicul de familie mi-a dat trimitere.Dar tu faci cum crezi de cuviinta.
- maryahs
- Insomniac member
moksha a scris:maryahs a scris:o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
sanatate!
daca nu am simptome inseamna ca nu ar trebui sa tratez aceasta bacterie? la urma urmei nu o sa mai conteze banii, santatatea e mai importanta si daca trebuie sa platesc asta o sa fac. acum trebuie sa astept sa vad ce zice dr de familie ca nu pot sa merg de capul meu sa fac endoscopia initial a banuit ca am o hernie hiatala, dar mi-a spus ca la ecograf(am facut o ecografie abdominala inainte sa imi dea trimiterea pt analize) nu poate sa isi dea seama....poate sa vada ceva cand fac bariu?
Ultima oara a fost editat de maryahs (2010-03-06 23:23:56)
iubesc si sunt iubita
- Melania_Mely
- Full member
maryahs a scris:moksha a scris:maryahs a scris:o sa fac deocamdata bariu ca mi-a dat deja dr de familie trimitere. cand o sa merg la ea o sa vad daca imi spune sa fac si endoscopie
sanatate!
daca nu am simptome inseamna ca nu ar trebui sa tratez aceasta bacterie? la urma urmei nu o sa mai conteze banii, santatatea e mai importanta si daca trebuie sa platesc asta o sa fac. acum trebuie sa astept sa vad ce zice dr de familie ca nu pot sa merg de capul meu sa fac endoscopia
Sunt medici care considera ca daca ai bacteria trebuie sa urmezi tratamentul si daca nu ai simptome si altii dimpotriva considera ca atata timp cat nu iti da batai de cap sa o lasi acolo,pentru ca toti dintre noi o avem. Dar bacteria asta bat-o cucu tot face ravagii in timp acolo in stomacel...ea tot roade si roade si roade... Eu iti spun ca nu am platit nimic cand am facut endoscopia, pentru ca medicul de familie mi-a dat trimitere.Toata aventura a durat maxim 5 minutele si nu a fost mare minune cum aud in stanga si in dreapta ca e rau ca e gretos ca e aiurea ca e dureros.
Ultima oara a fost editat de Melania_Mely (2010-03-06 23:27:00)
- maryahs
- Insomniac member
intr-un fel si eu as vrea sa o tratez pt ca am citit ca poate duce la ulcer, gastrita, cancer...totusi imi este frica sa nu imi fac mai rau de la antibiotice. acum chiar si cu trimitere se plateste pt ca nu mai sunt fonduri...am stat miercuri pt analize de la 7 la 11, asa coada mare era...joi deja nu mai aveau fonduri sa faca analize compensate. oricum nu asta ar conta. eu sunt mai scarboasa din fire si mie frica sa nu vars, dar sper sa fie bine cu totul pana la urma
iubesc si sunt iubita
- moksha
- Hero member
maryahs a scris:intr-un fel si eu as vrea sa o tratez pt ca am citit ca poate duce la ulcer, gastrita, cancer...totusi imi este frica sa nu imi fac mai rau de la antibiotice. acum chiar si cu trimitere se plateste pt ca nu mai sunt fonduri...am stat miercuri pt analize de la 7 la 11, asa coada mare era...joi deja nu mai aveau fonduri sa faca analize compensate. oricum nu asta ar conta. eu sunt mai scarboasa din fire si mie frica sa nu vars, dar sper sa fie bine cu totul pana la urma
trebuie sa o tratezi chiar daca nu ai simptome, pentru ca e o bacteriuta tare incapatanata, se leaga de celulele mucoasei gastrice si acolo face numai rau. eu ziceam ca daca nu ai simptome nu vad rostul endoscopiei/examinarii cu bariu pentru ce ai tu. eventual daca simptomele usoare pe care le ai persista si dupa ce iei tratamentul - si din pacate o s persiste un pic, plus ca de la antibiotice o sa ai si tulb gastro-intestinale usoare - atunci da, ar fi buna endoscopia....bacteria odata prezenta e obligatoriu de tratat, asta este clar.
oricum ce zici tu cu ragaitul mai degraba mi-ar traduce o usoara hernie hiatala, sau o problema cu vezica biliara...hernia hiatala se poate vedea la bariu, dar nu neaparat. tu fa cum crezi si tine-ne si pe noi la curent.
pentru melania - ai fost tare norocoasa, in general se cam plateste de te cam usuca
- maryahs
- Insomniac member
pai si dr de familie tot o hernie hiatala banuieste. o sa vad vineri cand merg la ea ce zice...sa speram ca o sa fie totul bine pana la urma
iubesc si sunt iubita
- Melania_Mely
- Full member
maryahs a scris:pai si dr de familie tot o hernie hiatala banuieste. o sa vad vineri cand merg la ea ce zice...sa speram ca o sa fie totul bine pana la urma
Doamne ajuta sa fie totul bine.Sa ne tii la curent cu starea ta.Multa sanatate.
- maryahs
- Insomniac member
multumesc mult, melania...la fel va doresc tuturor. o sa va spun vineri ce am rezolvat
iubesc si sunt iubita
- carmiv01
- New member
- Inregistrat: 2009-03-11
Multumesc lui Dumnezeu, copilul meu suporta foarte bine tratamentul.Intratdevar doza de antibiotice e adecvata varstei si greutatii lui, dar totusi 10 zile mi se pare cam mult.In acelasi timp si vreau sa-i treaca!! Eu ma simt ceva mai bine.Ieri am papat ciocolata si am baut putin suc, dupa o pauza de 5 luni!!! Joi merg la renumitul profesor, va tin la curent. P.S:Nici mie nu mi s-a parut chiar asa de groaznica gastroscopia!
Ultima oara a fost editat de carmiv01 (2010-03-08 17:52:50)
- maryahs
- Insomniac member
am revenit si eu...joi am fost sa imi fac analiza cu bariu si mi-a spus ca am destul de mult lichid(nu bausem deloc apa) in stomac si am un inceput de ulcer la iesirea din stomac. vineri am fost la dr de familie si mi-a dat amoxicilina, klerimed si omeprazol. amoxicilina si klerimed o sa iau 7 zile si omeprazol o luna. mi-a spus ca ar fi bine sa merg si la endoscopie, dar nu stiu daca o sa merg pana la urma. deocamdata ma simt bine cu medicamentele, dar de la klerimed am un gust amar in gura cateva ore...sper sa treaca repede cele 5 zile care mi-au mai ramas
iubesc si sunt iubita
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|