homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Helicobacter Pylori-8

#134 2010-02-04 10:12:30

Melania_Mely
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2009-04-17

Re: Helicobacter Pylori

hELLO scumpelor.Am fost si eu la doctorita care mi-a facut endo si mi-a dat un tratament pe o luna de zile cu Controloc de 40 mg dimineata cate un comprimat.A zis ca poate a recidivat bulbita.Azi merg sa imi fac si o analiza la MedLife cea din scaun pentru HP.In rest..nu stiu ce sa zic,ce va mai fi vom mai vedea.

Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png

#135 2010-02-04 10:36:09

any_268
New member
Inregistrat: 2009-03-05

melania,ti-a mai facut endoscopie?

#136 2010-02-04 12:16:21

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

moksha a scris:

AyraBlack a scris:

Si sincer ... sangele in scaun este o chestie destul de alarmanta.

Eu una as fi mers la urgenta de cand s-a intamplat prima oara ...

Sa NU ne panicam de tot, sange poate sa apara si intr-o toxiinfectie alimentara obisnuita, hemoroizi si alte afectiuni total benigne DAR ai mare dreptate cu mersul la medic, ceea ce o sfatuiesc si eu, numai sa nu ne alarmam chiar asa rau smile

Eu am niste pitici pe creier: daca ceva nu trebuie sa fie acolo, trebuie vazut de unde e lol

#137 2010-02-04 12:55:07

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

carmiv01 a scris:

Yohanna am urmarit prima ta postare si apoi pana ai spus ca te simti mai bine a trecut cam jumatate de an?Oare sa speram si noi ca in timp ne va trece cum ti-a trecut si tie!Multi din cei ce au avut helicobacter mi-au spus ca la o luna dupa tratament s-au simtit imediat mai bine...
Tu ti-ai mai repetat analiza sau n-ai mai fost curioasa presupunand  ca sigur nu o mai ai?

eu am facut tratamente prescrise de doctor...si daca vedeam ca nu trece...mai faceam o data...si tot asa...lucru care e gresit... pt k erau medicamente puternice (nexium) .... Eu m-am simtit mai bine in privinta faptului ca nu mai aveam greturi si varsaturi in fiecare dimineatza cum obisnuiam,dar aveam acele arsuri => alea fiind doar din cauza k era iritat stomacul:)
deci eu cat am tinut-o cu medicamente n-a fost bine...cand am renuntat la ele...si am mancat mai sanatos...si cat mai des...si putin...atunci mi-au disparut neplacerile. Analiza am facut-o cand aveam arsuri...si nu eram convinsa de ce nu ma simt bine...si mi-a iesit HP negativ...si-atunci m-a sfatuit doctorul sa fac o pauza...de la medicamente smile

Analiza am facut-o cam dupa 5-6 luni(de cand am iesit din spital)...nu mai stiu exact...

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#138 2010-02-04 16:59:09

carmiv01
New member
Inregistrat: 2009-03-11

Super Yohanna!Ma bucur pentru tine ca nu mai ai bacteria!Pana acum ori nu am citit eu cu atentie sau nu ai specificat tu ca ai facut analiza dupa, si ca rezultatul este negativ.Oricum este foarte incurajator pentru noi!
Si inca ceva: imi cer scuze ca te tot stresez cu intrebari caci pentru tine problema fiind de domeniul trecutului, poate vrei sa nu prea mai ai de-a face cu ea....Una singura mai am(doua de fapt):daca iti mai aduci aminte ce nivel ai avut cand ti-a decoperit ca ai helicobacter si ce fel de analiza ti-ai facut cand ti-a iesit negativ?Multumesc mult!

Publicitate

loading...

#139 2010-02-04 17:10:32

YoHanna
Insomniac member

stai linistita k nu am nici o pb daca discut despre experienta asta smile si daca din ce am patit eu ...sunt lucruri de invatat...cu-atat mai bine...k vor fi de folos unor persoane smile asa ca nu ezita sa ma intrebi oricand...orice smile

acum sa-ti rasp la intr...prima data cand mi-a fost descoperita a fost in urma endoscopiei (rezultat pozitiv) iar apoi dupa 5-6 luni de la iesirea din spital am facut analiza la scaun si tot asa..am primit rezultat negativ ,deci in experienta mea nu m-am confruntat cu nici o valoare in ceea ce priveste nivelul bacteriei smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#140 2010-02-04 18:44:15

carmiv01
New member

Mersi mult Yohanna, chiar esti o draguta!
Stiu ca cei de la Bioclinica scriu si valoarea.Poate unde ai facut tu nu o trec sau poate tu ai avut o valoare mai mica.Tot intreb de ea pentru ca eu am avut o valoare cam mare(chiar f.mare) si de aceea  mi-e frica ca nu-mi va trece!Oricum nu voi renunta asa usor!

#141 2010-02-04 18:47:47

YoHanna
Insomniac member

Nu stiu daca era mica valoarea avand in vedere gravitatea situatiei in care am fost... lol sper sa nu fie gretos ce zic...dar vomitam de cate 13 ori pe zi ... deci a fost o perioada in care am fost terminata si psihic si fizic smile
dar se poate sa treci peste...daca ai ambitie...asa ca nu renunta...k doar nu e mai puternica amarata aia de bacterie decat noi in "complicitate" cu medicamentele.. lol

#142 2010-02-04 20:48:23

Melania_Mely
Full member

any_268 a scris:

melania,ti-a mai facut endoscopie?

Nu.nu mi-am refacut endoscopia...mi-a dat un medicament sa iau timp de o luna si sa imi fac antigenul din scaun sa vad daca mai am HP.Atat deocamdata.
Tind sa cred de la YoHanna ca poate aveam ei eu arsurile alea mititele pentru ca inca imi este iritat stomacul. Sper totusi ca medicamentul asta sa nu imi faca mai mult rau decat bine.

Si ca sa adaug si eu...nici eu nu stiu ce valoarea are HP-ul meu.De fapt prin septembrie mi-am facut analiza de sange si era  0,73.
Apoi in noiembrie mi-am facut endoscopia si era POZITIV.
Acum sa vedem zilele astea rezultatul de la Antigen care iarasi o sa fie Pozitiv sau Negativ.

So...cam fara valori.
Pupicei

Ultima oara a fost editat de Melania_Mely (2010-02-04 21:09:12)

Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs

#143 2010-02-05 16:30:31

Melania_Mely
Full member

Buna scumpelor
Azi mi-am luat rezultatul la analiza mea: Antigen si a iesit Negativ, Slava Domnului.
Se pare ca nu mai am Helicobacter Pylori, si totusi pana ajung la doctorita mea undeva dupa 15 februarie o sa iau medicamentul pe care mi l-a prescris.

Pupici

#144 2010-02-05 21:54:38

Melania_Mely
Full member

YoHanna a scris:

stai linistita k nu am nici o pb daca discut despre experienta asta smile si daca din ce am patit eu ...sunt lucruri de invatat...cu-atat mai bine...k vor fi de folos unor persoane smile asa ca nu ezita sa ma intrebi oricand...orice smile

acum sa-ti rasp la intr...prima data cand mi-a fost descoperita a fost in urma endoscopiei (rezultat pozitiv) iar apoi dupa 5-6 luni de la iesirea din spital am facut analiza la scaun si tot asa..am primit rezultat negativ ,deci in experienta mea nu m-am confruntat cu nici o valoare in ceea ce priveste nivelul bacteriei smile

Am citit pe undeva ca rezultatul de la antigen poate sa fie fals negativ....sa fie oare adevarat?

Depistarea antigenului de la nivelul materiilor fecale

Normal: Mostra de materii fecale nu contine antigen de H. pylori; acesta este un test negativ; cu toate acestea, un test negativ nu exclude existenta unei infectii

Anormal: Mostra de materii fecale contine antigen de H.pylori

#145 2010-02-05 21:58:16

YoHanna
Insomniac member

eu ma bazez pe rezultat....endoscopie nu mai fac in vecii vecilor...AMIN rotfl2)

#146 2010-02-06 12:11:41

carmiv01
New member

Super Melania_mely, ma bucur enorm pentru tine! cool
Asta imi da si mie sperante!Nu cred ca rezultatul poate sa fie fals negativ!Ai grija numai de acum incolo la igiena si eventual fa-le si personelor din jurul tu testul ca nu cumva sa te infestezi din nou de la ei!
Luni cred ca ma duc si eu sa fac din nou analizele!
Si eu iau controloc dimineata caci am dureri de stomac.Mai bine tratez decat sa stau fara medicamente si sa se agraveze!Poate este de vina si schimbarea de temperatura?

Ultima oara a fost editat de carmiv01 (2010-02-06 12:15:05)

#147 2010-02-06 16:13:53

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Melania_Mely a scris:

YoHanna a scris:

Am citit pe undeva ca rezultatul de la antigen poate sa fie fals negativ....sa fie oare adevarat?

Depistarea antigenului de la nivelul materiilor fecale

Normal: Mostra de materii fecale nu contine antigen de H. pylori; acesta este un test negativ; cu toate acestea, un test negativ nu exclude existenta unei infectii

Anormal: Mostra de materii fecale contine antigen de H.pylori

Poate sa fie fals negativ, cel mai sigur test in cazul acesta este cu biopsie prin intermediul endoscopiei, dar antigenul din materiile fecale are totusi o sensibilitate bunicica.
Dar pe de alta parte, absolut toate testele pot sa fie fals negative in anumite conditii, asa ca e bine sa ne bazam si pe clinica si simptome.

#148 2010-02-06 21:32:15

Melania_Mely
Full member

Testul antigenului la nivelul materiilor fecale: se recolteaza o mostra de materii fecale si se determina antigenul HP prin ELISA.

Testul are o sensibilitate de 88-89% si o specificitate de peste 90%

#149 2010-02-19 21:23:39

carmiv01
New member

Acum 2 saptamani la rezultatul de la antigen scaun mi-a iesit nivelul 0,47 u.Sub 1 se considera negativ.Am vorbit cu laboranta si a spus ca nu mai este nevoie sa repet testul pentru ca sigur este negativ.Bucuria mea nu a tinut mult: la o sapt.rezultul fiului meu e fost 11,30.Stiam ca inca mai are helicobacter, pentru ca pediatra ne-a sfatuit sa nu-i dam inca tratament dar nu ma asteptam sa se tripleze!
Apoi eu de cateva zile am iarasi niste dureri nu prea puternice de stomac.Daca nu mai am bacteria, la gastro nu mi-a iesit decat un inceput de gastrita, oare de la ce sa fie aceste dureri?
Sper ca voi sunteti bine!

#150 2010-02-19 21:41:02

YoHanna
Insomniac member

Draga mea...se poate sa ai dureri si fara HP...daca inca nu s-a vindecat gastrita.Oricum e veste f buna k e negativ rezultatul tau...si acum te poti ocupa cu "linistirea" stomacului smile
si ...stresul....stresul...face ravagii multe ...deci... smile
in legatura cu baiatul tau...ce e de facut in continuare?i-a dat tratament?

#151 2010-02-19 23:09:54

carmiv01
New member

Nu i-a dat inca tratament pentru ca-i prea mic.A spus sa mai asteptam pana la vara dar pana atunci sa-i urmarim nivelul.O sa-i mai fac un test intr-o saptamana si daca e tot in crestere atunci o sa-i dam probabil antibiotic.
Eu nu stiu ce sa cred in privinat mea, daca intradevar nu mai am bacteria.In mod normal ar fi trebuit sa dispara si durerea...Nu am avut decat un inceput de gastrita si neasociata cu bacteria ar trebui sa nu mai dea dureri..?....Sau ar fi trebuit de aproape 4 luni sa treaca?Nu mai iau nici nexium si nici controloc, doar malox din cand in cand.Poate ca fac rau ca nu le mai iau?
Melania_Mely tu cum te mai simti?Ai terminat de luat controloc?
Multumesc Yohanna pentru suport si incurajari!

#152 2010-02-20 09:16:42

Melania_Mely
Full member

carmiv01 a scris:

Nu i-a dat inca tratament pentru ca-i prea mic.A spus sa mai asteptam pana la vara dar pana atunci sa-i urmarim nivelul.O sa-i mai fac un test intr-o saptamana si daca e tot in crestere atunci o sa-i dam probabil antibiotic.
Eu nu stiu ce sa cred in privinat mea, daca intradevar nu mai am bacteria.In mod normal ar fi trebuit sa dispara si durerea...Nu am avut decat un inceput de gastrita si neasociata cu bacteria ar trebui sa nu mai dea dureri..?....Sau ar fi trebuit de aproape 4 luni sa treaca?Nu mai iau nici nexium si nici controloc, doar malox din cand in cand.Poate ca fac rau ca nu le mai iau?
Melania_Mely tu cum te mai simti?Ai terminat de luat controloc?
Multumesc Yohanna pentru suport si incurajari!

Buna scumpa.Am citit aseara ce ai scris dar eram prea obosita sa mai scriu asa ca iata-ma.
Eu zic ca daca ti-ai facut testul si ti s-a spus ca nu mai ai bacteria sa crezi pentru ca asa e.
Imi pare rau pentru fiul tau, si cred ca procedezi bine daca ii monitorizezi nivelul si vorbesti si cu pediatra si amandoua luati o decizie cu ce e de facut in continuare.

Despre mine ce sa zic...desi iau controloc am in continuare arsuri la stomac, acum astept sa termin tratamentul si apoi sa vad ce o sa fac.Cred ca apoi o sa imi las putin stomacul sa isi revina, in sensul ca nu o sa il mai bombardez cu medicamente, vorba Yohannei poate e prea iritat de la atatea medi.In rest nu simt dureri sau asa ceva, doar arsuri, dimineata putin si seara, bine sunt suportabile doar ca eu tot consider ca nu sunt bune si nu vreau sa agraveze ce am avut deja.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.