Helicobacter Pylori-9
- carmiv01
- New member
- Inregistrat: 2009-03-11
Re: Helicobacter Pylori
Mama ei de bacterie!Poate ma consum eu mai mult decat este cazul, dar pur si simplu m-a cam terminat!Toata familia are(si mama si sotul la un nivel in scadere) si doar eu ma stresez pentru tratarea lor.E drept ca sunt cooperativi, dar daca eu nu le dau medicamente, ei nu iau.Asa ca trebuie sa ma stresez pentru 4 persoane cu bacterie... Nu mai spun ca am devenit foarte exagerata in ceea ce priveste igiena.Peste tot vad bacterii....Abia astept sa scapam odata de ea si sa-mi reiau si eu cursul normal al vietii! Doar n-o fi ea mai tare ca noi!Sau? Mersi Melania_Mely ca mi-ai raspuns!Mi-ai mai dat curaj sa cred ca totusi am scapat de helicobacter!DAr tot am sa ma duc sa repet analiza la un alt laborator.
Ultima oara a fost editat de carmiv01 (2010-02-20 21:29:51)
- Melania_Mely
- Full member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2009-04-17
carmiv01 a scris:Mama ei de bacterie!Poate ma consum eu mai mult decat este cazul, dar pur si simplu m-a cam terminat!Toata familia are(si mama si sotul la un nivel in scadere) si doar eu ma stresez pentru tratarea lor.E drept ca sunt cooperativi, dar daca eu nu le dau medicamente, ei nu iau.Asa ca trebuie sa ma stresez pentru 4 persoane cu bacterie... Nu mai spun ca am devenit foarte exagerata in ceea ce priveste igiena.Peste tot vad bacterii....Abia astept sa scapam odata de ea si sa-mi reiau si eu cursul normal al vietii! Doar n-o fi ea mai tare ca noi!Sau? Mersi Melania_Mely ca mi-ai raspuns!Mi-ai mai dat curaj sa cred ca totusi am scapat de helicobacter!DAr tot am sa ma duc sa repet analiza la un alt laborator.
Asa zic si eu ca ne consumam prea mult...ar trebui sa ne linistim putin si sa vedem cum sta treaba.Ar trebui sa privim totusi mai degajate problema asta...bine treaba asta nu inseamna ca nu ii acordam toata seriozitatea cuvenita. Cei din familia ta au dureri sau nu de la bacteria asta?
Si eu am devenit mai atenta la igiena de cand cu treaba asta, nu ca inainte nu eram dar acum uneori simt eu ca sunt putin obsedata de igiena.
Scapam de ea ...unele au scapat...eu zic sa mergem mai departe si sa ii acordam stomacelului o perioada in care sa se linisteasca si incet incet sa revenim la normal. Eu nu mai repet analiza...am facut-o la MedLife si nah...am incredere in ei.Tu unde ai facut analiza?La Bioclinica?Am trecut si eu saptamana trecuta pe acolo prin Timi dar m-am razgandit in repetarea analizei.
Dupa cum ziceam eu desi iau Controloc am arsuri, nu sunt puternice doar ca ma deranjeaza.Nu stiu ce sa zic...astept sa treaca odata toata treaba asta si vorba ta...sa revin la normal.
Multa sanatate scumpa mea si tinem legatura.
te pup
P.S. Tot la sectiunea asta am deschis un topic cu Detoxifierea organismului poate te intereseaza sau poate stii ceva in legatura cu asta.Vreau sa incep o cura si vreau sa aflu mai multe despre detoxifiere de la persoane care au facut asta si care au avut rezultate bune.
Ultima oara a fost editat de Melania_Mely (2010-02-20 22:48:52)
Everything has its beauty, but not everyone sees it. Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png
- any_268
- New member
- Inregistrat: 2009-03-05
buna!mi-am facut analizele si amilazele sunt 116u/l iar val normala era intre 0 si 80.e ciudat ca si anul trecut a iesit la fel.vsh e 14 iar acid uric1.64,cam mare... testul pt helicobacter pylori a iesit neg insa mi s-a spus sa fac si o coprocultura...doctoressa,plz help...ce poate fi...?
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
any_268 a scris:buna!mi-am facut analizele si amilazele sunt 116u/l iar val normala era intre 0 si 80.e ciudat ca si anul trecut a iesit la fel.vsh e 14 iar acid uric1.64,cam mare... testul pt helicobacter pylori a iesit neg insa mi s-a spus sa fac si o coprocultura...doctoressa,plz help...ce poate fi...?
presupun ca te referi la acidul uric si amilaza din sange nu? exista si varianta urinara.
acidul uric poate fi crescut din mai multe cauze, dar avand in vedere ca restul analizelor sunt presupun normale, el poate creste pe baza alimentatiei prea bogate in carne. vsh-ul e ok. eu stiu ca acidul uric are valori normale la femei undeva pana pe la 6 mg/dl, asa ca mi-ar placea sa stiu care e unitatea de masura a laboratorului si ce valori normale da. altfel el poate sa creasca in foarte foarte multe situatii, nu stau sa le insir pentru ca nu au relevanta in afara contextului clinic. si in anumite tratamente, deci nu ii da o importanta mai mare decat o are. daca totusi excludem orice alta cauza si ramanem cu alimentatia prea bogata in proteine de origine animala , e bine sa le mai raresti un picut.
cat despre amilaza, chiar trebuie sa imi spui contextul in care ai cerut aceasta analiza, pentru ca e destul de specifica unei anumite patologii, ca si recomandare. ca si rezultat, nu mai e asa specifica. oricum, din ce stiu eu trebuie sa fie undeva sub 100 u, atunci valoarea ta chiar nu pune nici un fel de problema. in nici un caz nu pune diagnosticul de pancreatita, nici macar cronica, deci asta excludem. altfel sunt si aici zeci de cauze, dar parca nu m-as apuca sa le insir. poate o anumita semnificatie sa aiba vreo afectiune a glandelor salivare, daca te stii cu asa ceva.
una peste alta, daca doar asta ti-a iesit in neregula, eu zic ca mari griji nu ai de ce sa iti faci. totusi, e important sa imi spui daca urmezi vreun tratament sau ai urmat sa zicem in ultimele 3 luni si contextul clinic. de ce sa iti faci o coprocultura? daca ai scris mai demult, imi cer scuze ca nu am observat.
- any_268
- New member
buna!iau nexium de 20,klacid si amoxicilina.am avut gastrita anul trecut,am facut tratament,am tinut regim si apoi am fost plecata din tara o luna,am tinut regimul in cont dar trebuia repetat tratament(asa spusese dr) ceea ce n-am facut.in iarna am fost suspecta de sarcina extrea,m-am internat la urgenta si dupa investigatii mi s-a -us diagn de amenoreesecundara si anexita.am facut tratament,am fost la control si dr mi-a spsu ca nu mai am anexita.de la atata antib cred ca a recidivat gastrita.am luat antib si pt onicomicoza....
acesta e unul dintre mesajele postate de mine...fac coprocultura pt helicobacter...
- moksha
- Hero member
any_268 a scris:buna!iau nexium de 20,klacid si amoxicilina.am avut gastrita anul trecut,am facut tratament,am tinut regim si apoi am fost plecata din tara o luna,am tinut regimul in cont dar trebuia repetat tratament(asa spusese dr) ceea ce n-am facut.in iarna am fost suspecta de sarcina extrea,m-am internat la urgenta si dupa investigatii mi s-a -us diagn de amenoreesecundara si anexita.am facut tratament,am fost la control si dr mi-a spsu ca nu mai am anexita.de la atata antib cred ca a recidivat gastrita.am luat antib si pt onicomicoza....
acesta e unul dintre mesajele postate de mine...fac coprocultura pt helicobacter...
pai e mult mai simplu sa faci ag helicobacter din materiile fecale, adica nu ca e mai simplu, dar e mai rentabil, din cate stiu eu exista o sensibilitata mai buna. gastrita poate avea multe etiologii, nu trebuie neaparat sa cautam exagerat h pylori, dar daca tot te-ai apucat eu zic sa faci acest ag din materiile fecale, din ce stiu eu e mai sensibil fata de testul din sange. Cat despre coprocultura, tot dupa ce stiu eu, h pylori nu prea apare, pentru ca are o localizare preponderent gastrica, de unde si afectarea consecutiva si eu una nu am auzit pana acum sa iasa la copro, daca doctorul tau ti-a recomandat asta inseamna ca are mai multa experienta. Plus de asta depinde mult cand ai facut tratamentul antibiotic, se poate sa nu iti iasa nimic daca e prea de curand. Una peste alta, eu iti recomand antigenul h pylori din materiile fecale pentru a elucida misterul, sper ca nu m-am exprimat prea incalcit
Cat despre analize, nu mi se pare un motiv de ingrijorare, sunt foarte putin modificate, ceea ce nu inseamna mai nimic, exista multe interactiuni si multe procedee. Te incadrezi in limitele largi ale normalului. O singura intrebare mai am, tiroida ai testat-o? te intreb pentru amenoreea aceea si pentru fapul ca uneori in hipotiroidie poate creste acidul uric.
Sanatate multa!
- any_268
- New member
da...am probleme cu tiroida...e normotiroida..asa mi-a spus dr-ul....am un nodul cu lichid....nu e fix...de vreo 3 ani....problema e ca amilazele aveau aceeasi val si anul trecut...maine imi fac testul (coprocultura) si o sa merg si la gastro...ma simt rau..nu mereu dar...
- moksha
- Hero member
any_268 a scris:da...am probleme cu tiroida...e normotiroida..asa mi-a spus dr-ul....am un nodul cu lichid....nu e fix...de vreo 3 ani....problema e ca amilazele aveau aceeasi val si anul trecut...maine imi fac testul (coprocultura) si o sa merg si la gastro...ma simt rau..nu mereu dar...
pai daca iti faci coprocultura te rog cere si ag h pylori din materiile fecale, nu e asa scump, coprocultura chiar nu te ajuta prea mult.
succes!
- any_268
- New member
pai ag h piylori o sa cer..oare cat o fi?
- Melania_Mely
- Full member
any_268 a scris:pai ag h piylori o sa cer..oare cat o fi?
La Medlife e 50 lei la Synevo e 85.Daca esti studenta iti poate da sa faci gratuit..sau compensat.
Ultima oara a fost editat de Melania_Mely (2010-02-24 18:38:36)
Everything has its beauty, but not everyone sees it. Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png
- any_268
- New member
buna!am fost la polimed si e 63 lei...maine dupa-amiaza am rezultatul...
- any_268
- New member
buna!am rezultatul testului antigen :negativ.oare ce o fi altceva?amilazele sunt 116...
- Melania_Mely
- Full member
any_268 a scris:buna!am rezultatul testului antigen :negativ.oare ce o fi altceva?amilazele sunt 116...
Yeeeeey deci nu ai Helicobcter Pylori.Ce ma bucur pentru tine...restul nu stiu ce inseamna dar...antigenul e bine ca e foarte negtiv.
- carmiv01
- New member
Si eu mi-am refacut analiza din scaun la Synevo(prima oara a fost la Bioclinica) si mi-a iesit negativ din nou.Nu stiu daca sa cred, caci eu tot am dureri(parca ma roade) de stomac!! Pe 11 martie am o programare facuta acum 2 luni de zile la cel mai bun medic gastroenterolog din oras.Imi pun mari sperante in ce-mi va spune, caci nu mai stiu ce sa fac!Pe langa durerile de stomac mai am si dureri intestinale, balonari gaze.... Am citit ca sunt persoane care au ramas ani de zile cu aceste dureri!Cand ma gandesc ca pana acum 4 luni eram cel mai sanatos om posibil!!!Nu pot sa cred ca nu-mi voi reveni!Dar atata vreme cat nu stiu cauza, nu am cum sa ma tratez.De aceea astept sa vad ce parere are acest medic cu f. multa experienta.Sprer sa nu ma dezamageasca! Melania tu cum te mai simti? Numai bine tuturor!
- moksha
- Hero member
any_268 a scris:buna!am rezultatul testului antigen :negativ.oare ce o fi altceva?amilazele sunt 116...
Ti-am spus deja ca nu au o semnificatie amilazele, nu are cine sa iti spuna exact cauza. Valorile putin peste normal chiar nu sunt de speriat niciodata aproape, sunt prea multi factori legati de reactia chimica propriu-zisa care intereractioneaza. Totusi, daca te nelinisteste asa mult aceasa valoare, mergi la un consult.
Am sa fac ceva care nu imi place, anume am sa iti insir posibile cauze ale cresterii amilazelor. Nu e firesc sa se intample asta in afara unui consult si a unui examen fizic, dar poate te ajuta un pic. Repet, pana si aceste cauze nu sunt neaparat obligatorii si sunt destul de convinsa ca in cazul tau nu au nici o semnificatie, gandeste-te ca daca aveai ceva cu adevarat important intr-un an ti se intampla ceva, mai ales ca ai mentionat ca ai avut aceste rezultate si acum un an. Deci: *trebuie sa stii ca amilaza are doua surse: salivara (60%) si pancreatica (40%). Cresteri apar in afectiuni pancreatice - repet ca le excludem din start, e vorba de cresteri mult mult mai mari. obstructie duct pancreatic prin calcul - iarasi crede-ma ca ai sti daca ai avea asa ceva. -afectiuni nonpancreatice: tract biliar (litiaza etc), ulcer perforat, ingestia acuta de alcool, afectiuni glande salivare, apendicita acuta, traumatisme cerebrale, arsuri si soc traumatic, abces tubo-ovarian. -medicamente: betanecol, difenoxilat, opiacee, codeina, estrogeni, furosemid, ibuprofen, tetraciclina, contraceptive orale, diuretice, nitrofurantoin etc etc etc, sunt foarte multe.
Vezi daca ti se potriveste vreuna, oricum o semnificatie medicala aparte nu are aceasta valoare.
Sanatate multa!
- Melania_Mely
- Full member
carmiv01 a scris:Si eu mi-am refacut analiza din scaun la Synevo(prima oara a fost la Bioclinica) si mi-a iesit negativ din nou.Nu stiu daca sa cred, caci eu tot am dureri(parca ma roade) de stomac!! Pe 11 martie am o programare facuta acum 2 luni de zile la cel mai bun medic gastroenterolog din oras.Imi pun mari sperante in ce-mi va spune, caci nu mai stiu ce sa fac!Pe langa durerile de stomac mai am si dureri intestinale, balonari gaze.... Am citit ca sunt persoane care au ramas ani de zile cu aceste dureri!Cand ma gandesc ca pana acum 4 luni eram cel mai sanatos om posibil!!!Nu pot sa cred ca nu-mi voi reveni!Dar atata vreme cat nu stiu cauza, nu am cum sa ma tratez.De aceea astept sa vad ce parere are acest medic cu f. multa experienta.Sprer sa nu ma dezamageasca! Melania tu cum te mai simti? Numai bine tuturor!
Salut scumpa.Eu zic ca daca deja ti-ai facut analiza la 2 dintre cele mai serioase laboratoare sa crezi.Eu mi-am facut la Medlife mi-a iesit negativ si CRED . Poate ca ai ramas cu ceva iritatie la stomac de la atatea medi si tre sa mai treaca putin timp sa isi revina stomacelul. Astept sa imi spui ce iti spune respectivul doctor ...da-mi si mie te rog cateva detalii despre el...nume..adresa ceva nr de tel...preturi . Eu zic sa nu te mai stresezi si totul va reveni la normal.
Eu cum sa ma simt...mai am vreo 6 pastilute de Controloc sa iau si de vreo saptamana cam asa nu mai am arsuri deloc.Sper sa mearga spre bine starea mea.
Hai sa iti arat cate ceva ce am citit eu ca ziceai ca ai citit ca sunt persoane care au ramas ani de zile cu aceste dureri:
"Am 39 de ani si de la 14 ani am fost diagnosticata cu ulcer pe sistem nervos(cu putin inainte murise tatatl meu). Toata lumea a pus acesta boala pe seama nervilor si a aciditatii. Am fost internata la Grigore Alexandrescu unde mi-au pus diagnostic de tumoare generalizata in stomac. M-au transferat la Fundeni care mi-au refacut analizele si nu iesit decat o amarata de gastrita cu hiperaciditate.La 17 ani aveam ulcer perforat dar nu m-au taiat pentru ca dupa ce am stat la Fundeni o noapte cu gheata pe burts si perfuuzii s-a oprit sangerarea si nu mai vomitam iar scaunul se stabilizase in sensul ca nu mai aveam melena(caca negru).Am fost dupa aia la un tratament la Simleul Silvaniei (prin 1984-85) si am facut un tratatament cu Ulcosilvanil. Tratamentul a mers minunat insa Dr. Puscas mi-a spus ca nu voi scapa de aciditate. Nu se stia atunci de aceasta bacterie. Am ajuns acum 2 ani in Canada si aici imi gasira acesta bacterie cu care ma confruntam de 25 de ani si am facut tratamentul De atunci nu mai am nici o problema. Pot sa-ti spun ca prin cate am trecut deja cunosc foarte bine aceasta boala. Ca sa ajungi la cancer mai ai. Nu te speria. Ulcerul nu are nici o legatura cu boala de cancer. Doar daca se ia un tratament nepotrivit sau Doamne Fereste sa ai alte probleme dar bacteria asta nu da cance. Iti spun eu ca am trait cu ea 25 de ani fara sa stiu."
"acum 10 ani eu am avut o gastrita provocata de aceasta bacterie si am facut tratament. si am tinut si putin regim. de atunci nu ma mai supara stomacul.
din cate imi amintesc am facut tratament cu amoxicilina, metronidazol si losec."
"Si eu mi-am descoperit aceasta bacterie acum 2 ani. Am tinut tratamentul clasic de 2 saptamani (cel cu 2 antibiotice si un antiacid) si m-am simtit mai bine, dar am ramas cu o sensibilitate la colon/intestine. Pe urma am aflat ca ar fi fost bine sa iau in paralel cu acest tratament un medicament care sa refaca flora intestinala. eu stiu 2 astfel de medicamente: Biotics de la Ozone si Florentine (care e mai scump). Am inteles ca aceste medicamente ar trebui sa le luam ori de cate ori luam un atibiotic mai puternic.
Oricum eu am mai facut un tratament naturist supa cel cu antibiotice: gastrovit si lucerna. Le gasesti pe naturaplant. Dupa ce am terminat tratamentul naturist m-am simtit intr-adevar mult mai bine."
Deci exista sanse foarte mari sa ne vindecam.Eu vreau sa incep o cura de detoxifiere a organismului dupa ce termin de luat medi asta.( http://forum.anticonceptionale.ro/t2952 … mului.html ).
Te-am pupacit si multa sanatate
- Melania_Mely
- Full member
AyraBlack a scris:Eu as zice sa urmezi tratamentul.
Mie mi-a fost dat pentru 20 de zile, pe stomacul gol, de dimineata, cu jumatate de ora inainte sa mananc (si chiar sa beau).
Cred ca acum 4 ani cand am urmat tratamentul, plangeam de durere pe strada, cand m-a apucat criza de stomac. Dupa ce l-am terminat ... nu am mai avut absolut nimic.
E mai ok sa o vindeci total decat sa o iei pe tratamente naturiste - in cazul meu n-au avut chiar niciun efect..
Dar tu ce simptome ai avut? Durere de stomac sau arsuri?
- Melania_Mely
- Full member
Fetelor maine cam termin tratamentul meu cu Controloc 40mg pe care l-am luat o luna in fiecare dimineata.Parca tot mai am usoare arsuri.Ma gandeam dupa ce termin tratamentul asta sa incep sa iau vreo 20 zile Omeran cum mi-a zis celelalt doctor.Oare o fi bine? Sau sa las stomacul sa se linisteasca si abia apoi daca incep arsurile sa fie mai dese sa incep sa iau Omeran?
- carmiv01
- New member
Of draga Melania, cand om scapa si noi de aceste neplaceri?Nici eu nu ma simt chiar bine:uneori am regurgitatii, usoare arsuri, plus vesnicele balonari si gaze.Dar oricum nu mai sunt ca la inceput. Astazi cineva care nu m-a vazut de multa vreme m-a intrebat cum am facut de am slabit atata!Bineinteles i-am raspuns ca nu ii doresc sa slabesca cum am facut-o eu! Majoritatea persoaneleor imediat dupa tratamentul cu antibiotice nu au mai avut nimic dar sunt si altele care dupa o perioada mai lunga si-au revenit(pana la un an).Si au urmat tratament mai multa vreme:nexium, metroclopramid dupa care si-au revenit. Eu nu mai iau deocamdata decat foarte rar motilium.Gastroenterologul mi-a spus ca trebuie sa iau medicamente caci daca care cumva nu se digera mancarea atunci se pot dezvolta bacterii si nu e o.k.Parerea mea este sa le iei la nevoie.
Am inceput sa-i administrez si baietelului tratamentul si asa mi-e de mila de el!Putin mai inainte mi-a facut diaree.Ii dau enterolactis pentru refacerea florei intestinale si sper din tot sulfletul sa nu il afecteze prea mult.Pediatra lui mi-a spus sa-i dau 10 zile, dar prietena mea gastroenterolog a spus ca-i prea mult pentru elsi sa-i dau 7. Voi cate zile ati urmat tratamentul?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|