Voi credeti in dumnezeu?-16
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: voi credeti in dumnezeu?
eu zic ca singura solutie pentru extra e sa fie ignorat, ca si alte personaje de pe aici e disperat dupa atentie si aici primeste din belsug, fara sa fie nevoie sa-si asume vreo responsabilitate pentru afirmatiile lui, ca doar e un spatiu virtual in momentul in care n-o sa mai primeasca atentia asta (fie ca e sub forma unor insulte sau a vreunui ban, ca tot atentie e), o sa-si gaseasca alt forum de chiloti si tampoane si o sa se erijeze in profetul lui... simplu si am incheiat offtopic-ul, mie oricum mi-e indiferent ce se intampla
- dragoste_cu_nabadai
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-21
eu stiu ca in biserica catolica se pot face casatorii mixte...acum nu stiu daca doar intre catolici si ortodocsi sau cum se procedeaza exact.
eu o singura intrebare am, daca pe noi ne-a creeat dumnezeu, atunci pe el cine l-a creeat?
"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)
- Raluk_
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-26
dragoste_cu_nabadai nu ai facut religia mama draga in scoala?? sunt catolica si va spun 100% ca NU exista casatorii mixte! am intampinat si noi "problema" asta pt ca sotul meu e ortodox asa ca am decis sa facem cununia ortodoxa,dar asta nu inseamna ca eu "m-am dat" (cum spun multi)la ortodocsi.este valabila prima cununie,atat.copii bineinteles ca tot la ortodocsi o sa fie botezati. ce am mai auzit e ca depinde de preotul catolic daca vrea sau nu sa te cunune in cazul in care unul din miri e ortodox pana la urma cate bordeie atatea obiceie
Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
tu crezi...dragoste...ca D-zeu este o persoana??? poate fi o entitate,poate fi o energie,poate fi...noi toti laolalta....deci nu trebuia creat de nimeni... discutia despre D-zeu poate devia de multe ori....important este sa crezi in ceva sau in cineva care iti da putere sa mergi mai departe...iar daca asta inseamna d-zeu...asta este... nu trebuie sa stii biblia pe de rost,nu trebuie sa strigi in gura mare ca esti credincios,nu trebuie sa scrii prezenta in biserici,daca te duci doar de dragul sa te vada lumea. este de ajuns sa crezi in El,sa ai sufletul curat si sa stii cele 10 porunci,sa incerci sa nu te abati de la ele...si cred ca este ok.. eu il simt pe d-zeu mereu alaturi de mine si stiu sigur ca am un inger pazitor...nu umplu bisericile,ci atunci cand simt, ma duc si ma rog sau intru pur si simplu intr-o biserica,fie ea ortodoxa sau catolica..si imi gasesc linistea... eu nu strig in gura mare ca ...cred in El..ptr ca stiu ce fac si ce am de facut...
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- wild_wind
- Platinum member
Raluk_ a scris:dragoste_cu_nabadai nu ai facut religia mama draga in scoala?? sunt catolica si va spun 100% ca NU exista casatorii mixte! am intampinat si noi "problema" asta pt ca sotul meu e ortodox asa ca am decis sa facem cununia ortodoxa,dar asta nu inseamna ca eu "m-am dat" (cum spun multi)la ortodocsi.este valabila prima cununie,atat.copii bineinteles ca tot la ortodocsi o sa fie botezati. ce am mai auzit e ca depinde de preotul catolic daca vrea sau nu sa te cunune in cazul in care unul din miri e ortodox pana la urma cate bordeie atatea obiceie
Raluk...poate a vrut sa zica altceva..... exista casatorii mixte...dar nu religioase....in biserica nu te poti cununa decat daca esti de aceeasi religie...in rest se pot face civile,doar.
- anne85
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-07
wild_wind a scris:tu crezi...dragoste...ca D-zeu este o persoana??? poate fi o entitate,poate fi o energie,poate fi...noi toti laolalta....deci nu trebuia creat de nimeni... discutia despre D-zeu poate devia de multe ori....important este sa crezi in ceva sau in cineva care iti da putere sa mergi mai departe...iar daca asta inseamna d-zeu...asta este... nu trebuie sa stii biblia pe de rost,nu trebuie sa strigi in gura mare ca esti credincios,nu trebuie sa scrii prezenta in biserici,daca te duci doar de dragul sa te vada lumea. este de ajuns sa crezi in El,sa ai sufletul curat si sa stii cele 10 porunci,sa incerci sa nu te abati de la ele...si cred ca este ok.. eu il simt pe d-zeu mereu alaturi de mine si stiu sigur ca am un inger pazitor...nu umplu bisericile,ci atunci cand simt, ma duc si ma rog sau intru pur si simplu intr-o biserica,fie ea ortodoxa sau catolica..si imi gasesc linistea... eu nu strig in gura mare ca ...cred in El..ptr ca stiu ce fac si ce am de facut...
Wild wind, esti crestina ? Si daca da, cine te-a invatat pe tine toate astea despre Dumnezeu ? Scuze, nu ma identific cu Extra, in nici un caz ! A nu se intelege gresit ...
35+ babyboy
- wild_wind
- Platinum member
nu pui...sunt ortodoxa...traiesc cand si cand intr-o tara crestina... iar ce am scris este ceea ce cred eu personal si simt..
te pot intreba de ce???
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Cum adica nu exista casatorii mixte? Pai daca doi sunt de religii diferite nu ii casatoreste nimeni religios? Amandoi fiind crestini? Hai ca asta-i penibil!
- wild_wind
- Platinum member
pillblast...eu stiu ca nu,dar poate ma insel...stiam ca unul dintre parteneri trebuie sa treaca la una dintre religii,daca vrea sa faca nunta in biserica,iar copilul..asta nu stiu...asa ca nu ma bag
- anne85
- Full member
Wild wind, ortodox e tot crestin, sa stii. Intrebam fiindca ideea ta despre Dumnezeu si credinta pare venita dintr-un alt curent spiritual decat crestinism, sincer ... Asta pentru ca nu imi permit sa iti spun ca e total gresita, repet, nu vreau sa cad in ridicol, ca si Extra, care a depasit de mult limitele.
35+ babyboy
- wild_wind
- Platinum member
anne85 a scris:Wild wind, ortodox e tot crestin, sa stii. Intrebam fiindca ideea ta despre Dumnezeu si credinta pare venita dintr-un alt curent spiritual decat crestinism, sincer ... Asta pentru ca nu imi permit sa iti spun ca e total gresita, repet, nu vreau sa cad in ridicol, ca si Extra, care a depasit de mult limitele.
stiu ca si ortodoxii sunt crestini..ma refeream la cu totul altceva...si catolicii sunt crestini...dar cred in fecioara maria si isus.... sunt alte rugaciuni,etc... sa stii ca nu m-as supara daca ai putea sa fii mai clara.....ptr ca la varsta mea ma prind mai greu
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Si referitor la superioritatea barbatului, iti scriu aici pentru ca la topicul de la 'Totul despre sex' as fi offtopic, desi si aici sunt putin Biblia a fost scrisa acum 2000 de ani. De atunci si pana acum s-au schimbat multe, chiar si rolul femeii in societate. Daca atunci femeia ii spala barbatului, ii gatea si facea sex cu el, cand vroia el, pentru a primii in schimb "drepturi" si beneficii materiale, statut social, acum lucrurile s-au schimbat. Acum femeia poate sa isi castige singura existenta, nu mai e nevoita sa urmeze traditii, si "reguli" doar pentru ca "asa trebuie". Acum poate sa faca orice singura Si pentru ca poate sa faca toate astea, are nevoie de un barbat pe care sa il iubeasca, sa il respecte, care sa poata fi un tata bun, un sot bun, cu care sa formeze o familie, impreuna cu care sa traisca dupa propriile reguli, nu de un "sef" Pentru ca in cazul asta nu vad unde ar mai fi loc pentru iubire, pentru respect, cand ar exista in permanenta lupta pentru putere, cand unul ar incerca sa isi arate superioritatea, sau sa isi impuna parerile si punctul de vedere. Consider ca numai un barbat slab isi doreste o femeie supusa, pentru ca are nevoie de certitudine, pe care o poate dobandii numai asa.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
postul de mai sus e pentru extra
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- anne85
- Full member
Wild wind, ma opresc aici fiindca nu vreau sa atrag comentarii de nici un fel. Nu m-am putut abtine mai devreme, considera ca n-am zis nimic. Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni si cu nici o alta parere.
35+ babyboy
- wild_wind
- Platinum member
ok,anne...nu e o problema....pari insa un pic sceptica sau un pic ,,socata,, de cum gandesc...
- anne85
- Full member
Nu, socata nu, n-am de ce. Doar ca treaba ai cu "Dumnezeu nu e o persoana, e o entitate, o energie, noi toti laolalta ..." imi cam suna a principii de Yoga. (Si parerea mea despre Yoga chiar ca ar fibine sa o tin numai pentru mine, ca altfel ... mi-am dat foc la valiza pe forumul asta . )
35+ babyboy
- wild_wind
- Platinum member
aici nu m-ai nimerit....cu toate ca al meu face meditatii yoga...dar asta nu are vreo influenta.... asta gandesc de f multi ani....stii este comic,dar cand ma rog la d-zeu...imi imaginez un mosulet gen mos craciun....asa dau un pic de sens rugacuinilor mele... dar gandirea este aceeasi in rest...
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
anne85 a scris:Wild wind, ortodox e tot crestin, sa stii. Intrebam fiindca ideea ta despre Dumnezeu si credinta pare venita dintr-un alt curent spiritual decat crestinism, sincer ... Asta pentru ca nu imi permit sa iti spun ca e total gresita, repet, nu vreau sa cad in ridicol, ca si Extra, care a depasit de mult limitele.
De ce nu spui anne lucrurilor pe nume? De ce nu-i spui ca gandirea ei este gresita? Ai vazut acum unde se afla slabiciunea? Ai vazut cum omul nu are puterea sa-l ajute, sa-l indrepte pe celalalt? Pentru ca el insus este lipsit de puterea morala. De unde si cuvintele scripturii: "Poate un orb sa calauzeasca alt orb?"
Heimdall, cat despre tine asteptam lucruri mai inalte, mai bune. Eu unul cat voi trai le voi face face cunoscut oamenilor calea adevarului; si sunt constient ca cei mai multi nu vor merge pe ea -pentru ca asa este scris. Si eu cred in Cuvantul scris, in Biblia pe care voi o considerati o carte oarecare. Eu insumi m-am pus ca sa fiu votat; nici macar vreuna dintre voi nu a facut asta; dar pretutindeni vad slabiciunea oamenilor... Dumnezeu cunoaste inimile tuturor. Si nu ca aici este un spatiu virtual; caci va spun ca am trait multa vreme intr-un colectiv de peste 30 de persoane unde munceam, mancam, si dormeam impreuna.
Dar cine mai are puterea morala sa spuna lucrurilor pe nume?...
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- dragoste_cu_nabadai
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-21
wild_wind a scris:tu crezi...dragoste...ca D-zeu este o persoana??? poate fi o entitate,poate fi o energie,poate fi...noi toti laolalta....deci nu trebuia creat de nimeni... discutia despre D-zeu poate devia de multe ori....important este sa crezi in ceva sau in cineva care iti da putere sa mergi mai departe...iar daca asta inseamna d-zeu...asta este... nu trebuie sa stii biblia pe de rost,nu trebuie sa strigi in gura mare ca esti credincios,nu trebuie sa scrii prezenta in biserici,daca te duci doar de dragul sa te vada lumea. este de ajuns sa crezi in El,sa ai sufletul curat si sa stii cele 10 porunci,sa incerci sa nu te abati de la ele...si cred ca este ok.. eu il simt pe d-zeu mereu alaturi de mine si stiu sigur ca am un inger pazitor...nu umplu bisericile,ci atunci cand simt, ma duc si ma rog sau intru pur si simplu intr-o biserica,fie ea ortodoxa sau catolica..si imi gasesc linistea... eu nu strig in gura mare ca ...cred in El..ptr ca stiu ce fac si ce am de facut...
in mare parte sunt de acord cu tine. raluk, da am facut religia si eu tot catolica sunt, si anul trecut mi-a spus preotul ca se pot realiza in biserica casatorii mixte, astfel incat fiecare sa isi pastreze religia.
in rest, mama mea e ortodoxa, s-a cununat la catolici, merge la catolici la biserica, insa noi tinem si sarbatorile ortodoxe.si daca toti suntem crestinii si credem in acelasi lucru nu vad ce e gresit in a merge fie la catolici fie la ortodocsi, mai ales ca diferentele intre aceste doua religii sunt foarte mici.singura diferenta mai importanta este ca la noi preotii nu se casatoresc, celelalte diferente sunt mici. in principiu si noi si ei, credem in aceleasi lucruri si respectam aceleasi porunci.
"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|