Voi credeti in dumnezeu?-14
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Re: voi credeti in dumnezeu?
Dar mie nu imi raspunzi extra?
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
PillBlast a scris:extra a scris:3.exista cazul cand eu sunt necasatorit, dar prietena mea este de alta religie(deci Il cunoaste si Il iubeste pe Dumnezeu). Cu toate acestea, daca ea nu se inchina lui Dumnezeu asa cum ma inchin eu, nu am voie sa o iau de sotie.
Tu chiar crezi ca lui Dumnezeu ii pasa cum te inchini tu sau ea atata timp cat amandoi credeti? Plus, de unde stii ca tu te inchini bine si ea rau. Daca e invers? Daca ce crezi tu nu e adevarat?
Acum o intrebare offtopic, tu in afara de Biblie ce citesti, sau ce ocupatii ai?
PillBlast, intrebarea ta care se refera la inchinare are conotatii diferite. Daca inchinarea ei este cea adevarata, atunci nu cred ca ar lua pe cineva care are gandirea mea. Si da, lui Dumnezeu ii pasa cum I te inchini. Eu stiu ca inchinarea mea este buna, pentru ca ma inchin in duh si in adevar. Sa imi spuna cineva despre inchinarea lui, si ii voi spune si eu despre inchinarea mea. Cu toate acestea, exista si oameni care sun sinceri, si care nu se inchina dupa voia Lui. Dar Dumnezeu ii primeste datorita sinceritatii lor, caci El spune: "Nu jertfe voiesc, ci mila." Iata un text din Ioan4:21-24: ""Femeie", i-a zis Isus, "crede-Mă că vine ceasul c?nd nu vă veţi ?nchina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici ?n Ierusalim. Voi vă ?nchinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne ?nchinăm la ce cunoaştem, căci M?ntuirea vine de la Iudei. Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, c?nd ?nchinătorii adevăraţi se vor ?nchina Tatălui ?n duh şi ?n adevăr; fiindcă astfel de ?nchinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se ?nchină Lui, trebuie să I se ?nchine ?n duh şi ?n adevăr."
Deci ceasul cand oamenii trebuie sa I se inchine lui Dumnezeu in duh si in adevar a si venit. Pana la prima veire a Domnului Iisus, Duhul Sfant nu se manifestase cu putere; caci cu putin pana la inaltarea Sa la cer, El a spus:
"Totuşi, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, M?ng?ietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.(Ioan16:7) Iar in alta parte zice: "C?nd va veni M?ng?ietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească ?n tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare."(Ioan16:13)
Deci este vorba de Duhul Sfant. Inainte de prima Sa venire, poporul israel nu se inchina lui Dumnezeu in duh si adevar; ci dupa legile ceremoniale, in care trebuia sa aduci ca jertfa o turturea, un miel, un berbece, s.a.m.d -dupa caz, dupa gradul de vinovatie. Dupa inaltare, stim ca in ziua cinzecimii a fost prima revarsare a Duhului Sfant peste ucenici (afara de ce-a de la botezul Mantuitorului). Potrivit cu Ioan10:16-- "Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.", intelegem ca exista un singur staul(o singura biserica adevarata), dar mai multi oameni care se inchina cu adevarat lui Dumnezeu. Acesti oameni se inchina cu sinceritate lui Dumnezeu, dar in alte biserici. Cum spuneam, inchinarea lor este acceptata de Dumnezeu, si El doreste ca sa-i aduca pe acestia la inchinarea adevarata asa cum cere. In orice caz, stim ca sufletul sincer nu este lasat in intuneric.
"Acum o intrebare offtopic, tu in afara de Biblie ce citesti, sau ce ocupatii ai?"-- M-ai facut sa zambesc cu intrebarea aceasta. Sa nu-mi zici ca tu te gandesti ca as sta toata ziua cu Biblia in mana.(oricum in fiecare zi citesc din ea; cum trupul ar muri fara hrana, asa si sufletul ar murii fara Cuvantul Sau). Citesc si alte carti legate de Sfanta Scriptura- si nu numai. Cred c aiti aduci aminte ca am scris unde va pe aici despre o carte: "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu" -este scrisa de cei de la semnatura mea. In rest, am si servici; deci am ocupatie.
PillBlast a scris:Dar mie nu imi raspunzi extra?
tocmai am terminat. raspund si eu in functie de timp...
ShineOfBlood a scris:Sa inteleg ca daca o iubesti si traiesti cu ea de parca ati fi sot si sotie,e ok,dar daca o iei la starea civila nu mai e ok? Nu inteleg...
Cand am spus 'a o iubi', m-am referit la dragoste, dar nu si la a intretine relatii sexuale cu ea. Banuiesc ca tu intai l-ai iubit pe prietenu tau, si apoi te-ai culcat cu el, nu? Ei, la acea iubire sufleteasca m-am referit eu, si nu la cea fizica. De aceea am zis ca orisicat as tine la ea, nu-mi este ingaduit sa o iau de sotie; cu atat mai mult nu-mi este ingaduit sa ma culc cu ea! Ea va putea sa-mi fie sotie daca va fi membra a bisericii(religiei) din care eu fac parte.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-10 22:27:06)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Monica999
- Hero member
- Site
Te-am intrebat ce ocupatii ai in afara de Biblie pentru ca poti cunoste mai bine un om asa. Vroiam sa vad ce ocupatii ai in afara de cele legate de Biblie si Dumnezeu. Mai mult m-ar fi interesat sa imi spui ce "si nu numai", dar oricum, si raspunsul asta m-a facut sa inteleg mai bine cu cine vorbesc.
Cat despre inchinare, nu am cum sa argumentez idea mea in citate, dar tot sustin ce am zis mai sus.
- extra
- Banat
Nu stiu ce ai inteles despre mine -dar banuiesc ca te-am lasat in ceata. Sunt un om ca toti ceilalti. Dimineata ma duc la servici, dupa amiaza acasa...; am prieteni ca toata lumea si iesim in oras (mai mult in week-end), s.m.o.a.(Si Ma Opresc Aici ) Cat despre religie, ea se incadreaza in toate aspectele vietii mele. Nu mai zic ca imi place sa ma rog, dar fara rugaciune: nu plec din casa, nu citesc Biblia, si... nu mi-as putea trai viata. Toate bucuriile, intristarile cat si dorintele mele le aduc inaintea lui Dumnezeu. Ca oricare, si eu sunt atins de efectele crizei. Dar cum am zis in alt topic, nu din pricina crizei slujesc eu lui Dumnezeu; cu toate ca si acesta este un mijloc prin care Dumnezeu ii constrange pe oameni sa ia hotarari. Numai ca oamenii mai mult bleastama, si nu vad ca Domnul este Acela care le da paine in fiecare zi, si ca necazul este dat de El pentru ca ei sa se intoarca la Dumnezeu. Aici este ceea ce nu puteti pricepe multe dintre voi; eu vad binecuvantarile Sale in apa pe care o beau si in painea pe care o mananc; in purtarea Sa de grija la plecare si la venire; in viata pe care mi-o pastreaza zilnic; in salariul pe care il iau,.. si in multe altele... De fapt, in toate lucrurile. Caci pana si pentru un necaz Ii multumesc. De ce? Pentru ca El spune prin gura apostolului Pavel ca "Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu."(Romani8:28) Deci pana si necazul este tot spre binele meu. Si daca eu vad lucrul acesta, as putea sa nu ma intorc ca sa-I multumesc? Va spun ca daca si voi ati vedea ca mine, cu siguranta ca si voi I-ati multumi la fel. Si fie ca vedeti, fie ca nu, "El are o indelunga rabdare cu noi, si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta"....(2Petru3:9)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Monica999
- Hero member
- Site
Eu te-am intrebat ce citesti sa vad ce ai citit in afara de Biblie. Te-ar mira cate orizonturi ti se deschid in functie de ce citesti. Daca tu ai citit preponderent lucruri legate de Biblie si Biblia, nu ma mai mira deloc modul in care scrii si dai raspunsurile. Nu spun ca e gresit sa faci asta, numai ca daca asta e adevarul inteleg mai bine ce e cu posturile tale si nu mai imi racesc gura degeaba incercand sa iti explic ca modul in care postezi nu e accesibil.
Stii cum e, daca un om a mancat numai cozonac, nu ai cum sa il rogi sa iti descrie gustul maslinelor.
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
extra sincer la ce iti foloseste sa scrii un post de nu stiu cate randuri??? E foarte plictistor sincer. Nu te supara dar pe mine ma obosesc posturile tale
- anne85
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-07
PillBlast a scris:Eu te-am intrebat ce citesti sa vad ce ai citit in afara de Biblie. Te-ar mira cate orizonturi ti se deschid in functie de ce citesti. Daca tu ai citit preponderent lucruri legate de Biblie si Biblia, nu ma mai mira deloc modul in care scrii si dai raspunsurile. Nu spun ca e gresit sa faci asta, numai ca daca asta e adevarul inteleg mai bine ce e cu posturile tale si nu mai imi racesc gura degeaba incercand sa iti explic ca modul in care postezi nu e accesibil.
Stii cum e, daca un om a mancat numai cozonac, nu ai cum sa il rogi sa iti descrie gustul maslinelor.
Pill, tu ai citit Biblia ? Astept neaparat raspuns, daca vrei sa il dai, bineinteles.
35+ babyboy
- anne85
- Full member
PillBlast a scris:extra a scris:3.exista cazul cand eu sunt necasatorit, dar prietena mea este de alta religie(deci Il cunoaste si Il iubeste pe Dumnezeu). Cu toate acestea, daca ea nu se inchina lui Dumnezeu asa cum ma inchin eu, nu am voie sa o iau de sotie.
Tu chiar crezi ca lui Dumnezeu ii pasa cum te inchini tu sau ea atata timp cat amandoi credeti? Plus, de unde stii ca tu te inchini bine si ea rau. Daca e invers? Daca ce crezi tu nu e adevarat?
Acum o intrebare offtopic, tu in afara de Biblie ce citesti, sau ce ocupatii ai?
In nici un caz nu imi doresc sa devin un fel de extra in miniatura, dar nu ma pot abtine sa nu postez macar o idee care imi trece prin minte cand vad asa o intrebare. Si daca raspunsul la intrebarea mea daca ai citit sau nu Biblia este afirmativ, atunci nu-i nevoie sa citesti postul asta. Daca n-ai avut curiozitatea sa citesti Biblia in intregime, te rog, citeste macar pasajul care vorbeste despre jertfele aduse de Cain si Abel. E la inceput de tot, in primele capitole din Genesa. Si ai raspunsul la intrebarea ta daca lui Dumnezeu ii pasa cum te inchini sau nu.
35+ babyboy
- Monica999
- Hero member
- Site
Da, am citit Biblia anne. Am citit-o o singura data si in rest numai partile care m-au incantat. Cat despre inchinare, tot nu cred ca ii pasa cum i te inchini atata timp cat o faci cu sinceritate si credinta.
Extra, cred ca nu m-ai inteles, si nu cred ca vei intelege ce vroiam eu sa spun. Nu voi mai incerca sa explic, poate o sa vrei sa recitesti ce am scris mai sus.
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
anne, am scris ca nu m-am interesat exact, dar stiu cazuri de casatorii mixte catolico-ortodoxe aprobate de ambele biserici... cum se procedeaza exact nu stiu, dar stiu ca se poate. banuiesc ca si la alte culte merge...
si eu sunt de acord cu Pill... numai Dumnezeu stie care se inchina "bine" si care nu... da, e normal sa nu renunti la modul tau de a te inchina, dar la fel de normal mi se pare sa ii respecti si celuilalt (celui de langa tine) modul SAU propriu de a se inchina...
pana la urma, nici in cadrul aceleiasi religii n-ai sa gasesti 2 indivizi care se roaga la fel
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- anne85
- Full member
PillBlast a scris:Da, am citit Biblia anne. Am citit-o o singura data si in rest numai partile care m-au incantat. Cat despre inchinare, tot nu cred ca ii pasa cum i te inchini atata timp cat o faci cu sinceritate si credinta.
Extra, cred ca nu m-ai inteles, si nu cred ca vei intelege ce vroiam eu sa spun. Nu voi mai incerca sa explic, poate o sa vrei sa recitesti ce am scris mai sus.
Tocmai aia era ideea, nu ma refeream nici eu la chestii ce tin de ritual (gen: pupat icoane, facut cruce.. orice altceva, astea mi-au venit primele in minte). Daca ai observat vorbeam de Cain si Abel- si exact asta e ideea acolo : nu ce pui pe altar se cheama inchinare, ci interiorul tau in momentul inchinarii, inima ta, gandurile tale daca vrei. Da, cu sinceritate si credinta.
Eu as mai completa cu o parere proprie, dar probabil o sa fiu catalogata ca fiind ancorata prea adanc in crestinism... Dar de ce nu ? Eu asta cred si nu ma tem sa o spun. De exemplu daca iei cu tine explozibil si il arunci in aer intr-un loc foarte aglomerat, ori te urci intr-un avion si il "ajuti" sa se prabuseasca peste mai stiu eu ce cladire plina cu oameni ... si toate astea din convingere religioasa, atunci nu cred ca Dumnezeu, al tau sau al meu, primeste o astfel de inchinare. Asta ca sa exprim intr-un mod mai simplu si concret ce am vrut sa spun in post-ul anterior.
35+ babyboy
- extra
- Banat
anne85 a scris:nu ce pui pe altar se cheama inchinare, ci interiorul tau in momentul inchinarii, inima ta, gandurile tale daca vrei. Da, cu sinceritate si credinta.
In orice caz, tot ce este in interior se exprima in exterior. Si nimeni nu poate sa ascunda asta.
katami a scris:pana la urma, nici in cadrul aceleiasi religii n-ai sa gasesti 2 indivizi care se roaga la fel
Sa stii ca se roaga la fel. Difera doar cuvintele, inima -dorinta -si de asemeni, dragostea si credinta; si cred ca ultimele 2 conteaza cel mai mult. Si mai e inca ceva: Duhul Sfant. Oricum, sunt multe de spus si aici; dar in principiu, fiecare religie are credinta ei -fiecare biserica "gandeste" unanim, si diferit de alta.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-11 19:10:37)
- extra
- Banat
My-aa "Ce se intampla dupa moarte, daca se imtampla ceva, vom afla cu siguranta cu totii la momentul respectiv." Da-mi voie sa-ti spun ca judecata aceasta este gresita. De ce? Pt ca odata ce omul a murit, nu mai exista nici o
cale de mantuire pt el. Si asta pt ca el(omul) se va trezi la inviere cu aceleasi ganduri cu care a adormit;
exact cum spune Biblia: "unii pentru viata, iar altii pentru judecata." Ai vazut ca seara cand te culci cu inima plina de iubire pt cineva (sau suparat pe cineva), a doua zi dimineata
te trezesti cu aceleasi sentimente fata de pers respectiva. Tot asa va fi si la inviere. Este intr-adevar un pasaj trist, dar adevarat. Stiu ca aveti un gand in voi; in imparatia lui Dumnezeu nu vor exista oameni cu inima impartita. Tocmai de aceea
este scris: "Nu orisicine Imi zice "Doamne Doamne" va intra in imparatia cerurilor". "nu ne garanteaza nimeni ale vietii" = Dumnezeu nu l-a lasat pe om in intuneric, ci i-a descoperit ceea ce se va
intampla in viitor. Iar in alta parte tu spui: "Daca exista Dumnezeu, nu cred ca este atat de aspru, incat sa ne pedepseasca pt ca
nu am putut sa credem in niste dovezi..." Tu crezi ca Dumnezeu nu este aspru -si bine ai zis aici; dar nu crezi
si ca este suficient de iubitor si intelept ca sa nu-si lase proprii copii sa piara? "in spatele fiecarei credinte pe care o avem se ascunde un motiv personal". =Sunt total de acord cu asta.
"O persoana nesigura pe calitatile sale"... Ai atins un subiect foarte important. De fapt, tot postul tau este
important. Pavel spunea despre asta: "Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine"; iar in alta parte: "ma ascund cu
Hristos in Dumnezeu". Asta nu inseamna ca Dumnezeu doreste sa ne pierdem personalitatea. Nicidecum! Dorinta Lui,
este sa ne incredem ca niste copii in El. Noi nu avem putere sa ne impotrivim pacatului, placerilor firii noastre
pamantesti. Acestea ne depasesc. Si Dumnezeu stie lucrul acesta. De aceea trebuie ca pe El sa-L lasam sa lucreze
in privinta aceasta.
OneOnly a scris:vai eu nici nu vreau sa ma gandesc la moarte .eu nu vreau sa mor
Este un gand deosebit acesta; si pe mine ma rascoleste cateodata. Dar nu pot spune "vai, eu nici nu vreau sa ma
gandesc la moarte". Intotdeauna gasesc putere ca la sfarsitul rugaciucii sa spun: "Totusi, faca-se nu voia mea,
ci voia Ta..". Eu cred ca sunt cele mai importante cuvinte spuse intr-o rugaciune. De ce? Pentru ca, "din
nefericire", Dumnezeu raspunde rugaciunilor. Si omul nu stie ce sa Ii ceara. Totusi, Domnul stie ce este mai bine
pentru noi. Cred ca va aduceti aminte ca la fel S-a rugat si Domnul Iisus: "Tata, daca este cu putinta,
departeaza de la Mine paharul acesta; dar nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu." Si nu doar o singura data S-a
rugat in felul acesta; ci de mai multe ori. Si asta doar intr-o singura seara. Ar fi putut pur si simplu, ca sa
nu mai moara pentru noi. Intr-o clipa si-ar fi luat slava pe care o avea in ceruri, si pacatosii sa plateasca ei
singuri pentru pacatele lor. Vedeti cat de important este ca intotdeauna sa cautam sa facem voia lui Dumnezeu? Din nefericire, multi oameni se roaga lui Dumnezeu pentru lucruri materiale, si uita ca mai intai "sa caute
imparatia cerurilor". Sfarsitul pamantului va veni odata cu ce-a de-a 2-a revenire a Domnului Iisus. Cand va fi asta, nimeni nu stie.
Dar un singur lucru stim: noi putem sa grabim venirea Lui. Sta in puterea noastra ca sa facem lucrul acesta.
pink_martini a scris:Ce e mantuirea ? si in ce consta. cum te poti mantui ?
Mantuirea este iertarea de pacate; impreuna cu ea vine viata vesnica, pacea, dragostea pentru Dumnezeu. Toate
acestea sunt roadele Duhului Sfant. Intreaga(intreita) dumnezeire lucreaza pentru mantuirea noastra: Tatal, Domnul Iisus si Duhul Sfant. Stim ca Dumnezeu Tatal este Cel mai mare. Dar mai stim si ca "toata lucrarea I-a dat-o Fiului". De ce? Pentru ca
nimeni -nici in cer si nici pe pamant- nu mai exista altcineva care sa ne salveze de la moartea vesnica. Si cand
spune ca "toata lucrarea I-a fost data Fiului", asa este. Domnul Iisus a facut pamantul. El ne-a creat si ne-a
dat viata. Intreaga creatiune de Domnul Iisus a fost facuta. Ucenicul iubit(Ioan), spune destul de bine lucru
acesta in Ioan1:1... La ?nceput era Cuv?ntul, şi Cuv?ntul era cu Dumnezeu, şi Cuv?ntul era Dumnezeu. El era la ?nceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. ?n El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. ............................ 14.Şi Cuv?ntul S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o
slavă ?ntocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -"
Mantuirea consta in simplul fapt de a accepta jertfa Domnului Iisus in dreptul tau prin credinta. "Nimeni nu
poate veni la Tatal, decat prin Mine" spune Domnul Iisus. Asadar, ca omul sa poata intra pe portile imparatiei
cerurilor, trebuie ca mai intai sa treaca pe la cruce. Sa stea si sa mediteze la dragostea suprema pe care a
aratat-o Dumnezeu -nu pentru sfinti, ci pentru cele mai degradante fiinte din intregul univers. Si asta pentru ca
ne-a iubit. Trebuie sa constientizam faptul ca Dumnezeu este Tatal; ca este Creatorul nostru, si ca El a murit
pentru noi. A stat cineva sa se gandeasca ca Insusi Dumnezeu, ca Insusi Creatorul nostru a murit pentru fiintele
create de El? Nici acum nu pot sa cuprind cu mintea mea, faptul ca Cel Atotputernic, Acela care a creat si
conduce si sustine intreaga viata, fiinta si miscare din intregul univers, Si-a lasat slava, si a murit pentru
mine, si pentru noi toti. "Astfel dar, dupa cum printr-o singura greaseala, a venit o osanda, care a lovit pe toti oamenii, tot asa,
printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da
viata."(Romani5:18) "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti,
vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire. ........... Fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit"(Romani10:9,10,13) Ultimul verset ne spune destul de clar ca daca vrem sa fim mantuiti, sa Il rugam pe Dumnezeu. Iar daca mai sus
vorbeam cat de important este ca voia lui Dumnezeu sa se implineasca, stim sigur ca El doreste ca toti oamenii sa
fie mantuiti; ca aceasta este si voia Lui. Mai departe este lucrarea Duhului Sfant -si cred eu ca deja El si-a
inceput lucrarea... Daca veti simti in inima voastra indemnul ca sa-L cautati pe Dumnezeu, atunci nu va
impotriviti, si nici sa nu ezitati; caci acesta este lucrarea deosebita a Duhului Sfant. Lasati-va calauziti de
El, si veti vedea lucruri mari si minunate in viata voastra; lucruri despre care nici nu ati auzit pana acum. Nu
va zic ce se va intampla mai departe; ci va spun doar ca viata voastra se va schimba total. Si atunci cand se vor
intampla lucrurile acestea, sa va aduceti aminte de cuvintele: "Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in
Mine."
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
extra, ai facut teologia sau esti preot? nu vreau sa sune cumva ofensator dar mi se pare greu de crezut k exista cineva care nu are legatura directa cu domeniul care sa stie atat de multe,citate din Biblie si sa aiba pareri atat de religioase.
They can because they think they can.
- extra
- Banat
OneOnly, Ioan Botezatorul nu a facut teologia. Si nici preot nu a fost. Ba chiar el a trait in pustie; se hranea cu lacuste si miere salbatica. Pe deasupra era imbracat si cu o haina din piele de camila... Si cu toate acestea, el a strigat cu glas tare: ""Eu", a zis el, "sunt glasul celui ce strigă ?n pustie: ,Neteziţi calea Domnului', cum a zis proorocul Isaia."(Ioan1:23) De unde stia el ca el este trimisul inaintea Domnului? Mari si minunate sunt lucrarile lui Dumnezeu. Omul nu poate sa le priceapa -decat daca ii sunt descoperite de Dumnezeu. Si Dumnezeu le va descoperi oricaruia care doreste. Cel ce va sta pe margine va privi lucurile acestea, dar el nu se va putea bucura de ele...
- ciresica_oky_doky
- Full member
- Inregistrat: 2007-06-20
extra a scris:Nu stiu ce ai inteles despre mine -dar banuiesc ca te-am lasat in ceata. Sunt un om ca toti ceilalti. Dimineata ma duc la servici, dupa amiaza acasa...; am prieteni ca toata lumea si iesim in oras (mai mult in week-end), s.m.o.a.(Si Ma Opresc Aici ) Cat despre religie, ea se incadreaza in toate aspectele vietii mele. Nu mai zic ca imi place sa ma rog, dar fara rugaciune: nu plec din casa, nu citesc Biblia, si... nu mi-as putea trai viata. Toate bucuriile, intristarile cat si dorintele mele le aduc inaintea lui Dumnezeu. Ca oricare, si eu sunt atins de efectele crizei. Dar cum am zis in alt topic, nu din pricina crizei slujesc eu lui Dumnezeu; cu toate ca si acesta este un mijloc prin care Dumnezeu ii constrange pe oameni sa ia hotarari. Numai ca oamenii mai mult bleastama, si nu vad ca Domnul este Acela care le da paine in fiecare zi, si ca necazul este dat de El pentru ca ei sa se intoarca la Dumnezeu. Aici este ceea ce nu puteti pricepe multe dintre voi; eu vad binecuvantarile Sale in apa pe care o beau si in painea pe care o mananc; in purtarea Sa de grija la plecare si la venire; in viata pe care mi-o pastreaza zilnic; in salariul pe care il iau,.. si in multe altele... De fapt, in toate lucrurile. Caci pana si pentru un necaz Ii multumesc. De ce? Pentru ca El spune prin gura apostolului Pavel ca "Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu."(Romani8:28) Deci pana si necazul este tot spre binele meu. Si daca eu vad lucrul acesta, as putea sa nu ma intorc ca sa-I multumesc? Va spun ca daca si voi ati vedea ca mine, cu siguranta ca si voi I-ati multumi la fel. Si fie ca vedeti, fie ca nu, "El are o indelunga rabdare cu noi, si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta"....(2Petru3:9)
asupra crizei, te contrazic..criza nu este data de Dumnezeu..criza a fost "fabricata" de unii mari si puternici(care au ajuns asa nu pt ca Dumnezeu i-a pus acolo-ci pt ca au stiut sa minta sa fure sa insele si sa profite de oameni nevinovati si naivi, sau nu neaparat naivi ci doar neputinciosi) care s-au intins mult mai mult decat le este plapuma: bonusurile foarte grase din sistemul bancar, crizele energetice precum celebrul Enron, masluirile unor contabili foarte priceputi! criza a aparut datorita faptului ca Dumenzeu a lasat liberul arbitru omului si anumiti oameni au ales drumul mai sus amintit...
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
extra a scris:OneOnly, Ioan Botezatorul nu a facut teologia. Si nici preot nu a fost. Ba chiar el a trait in pustie; se hranea cu lacuste si miere salbatica. Pe deasupra era imbracat si cu o haina din piele de camila... Si cu toate acestea, el a strigat cu glas tare: ""Eu", a zis el, "sunt glasul celui ce strigă ?n pustie: ,Neteziţi calea Domnului', cum a zis proorocul Isaia."(Ioan1:23) De unde stia el ca el este trimisul inaintea Domnului? Mari si minunate sunt lucrarile lui Dumnezeu. Omul nu poate sa le priceapa -decat daca ii sunt descoperite de Dumnezeu. Si Dumnezeu le va descoperi oricaruia care doreste. Cel ce va sta pe margine va privi lucurile acestea, dar el nu se va putea bucura de ele...
intrebam de tine ,nu de Ioan Botezatorul ...
Ultima oara a fost editat de OneOnly (2009-09-21 18:53:41)
They can because they think they can.
- extra
- Banat
ciresica_oky_doky, cum iti explici: - cuvintele lui Iov "Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?" (Iov2:10)
- "?n noaptea aceea, a ieşit ?ngerul Domnului, şi a ucis ?n tabăra Asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi c?nd s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte.(2Imparati 19:35)
- "Domnul a trimis ciuma ?n Israel, şi au căzut şaptezeci de mii de oameni din Israel. Dumnezeu a trimis un ?nger la Ierusalim, ca să-l nimicească; şi, pe c?nd ?l nimicea, Domnul S-a uitat, şi I-a părut rău de răul acesta; şi a zis ?ngerului care nimicea: "Destul! Acum, trage-ţi m?na ?napoi!" ?ngerul Domnului stătea l?ngă aria lui Ornan, Iebusitul. David a ridicat ochii, şi a văzut pe ?ngerul Domnului st?nd ?ntre păm?nt şi cer, şi ţin?nd ?n m?nă sabia scoasă şi ?ntoarsă ?mpotriva Ierusalimului. Atunci David şi bătr?nii, ?nveliţi cu saci, au căzut cu faţa la păm?nt."(1Cronici 14:16) Cred ca aceste versete nu mai au nevoie de nici o explicatie. Totusi, vedem dar ca lui Dumnezeu I-a parut rau de ceea ce facuse; dar nu parere in sensul ca nu S-a gandit mai bine dinainte. Aici este vorba de faptul ca nu avusese de ales, si ca trebuia sa faca lucrul acela chiar daca suferea. La fel s-a intamplat si la moartea Domnului Iisus; oare isi poate imagina cineva cat a suferit Tatal, atunci cand L-a vazut pe Fiul Sau, pe Singurul Sau Fiu mort pe cruce? Poate cineva sa isi imagineze suferinta Sa? Ganditi-va o clipa la lucrul acesta. Ganditi-va o clipa la cat de mult sufera Dumnezeu pentru fiecare fiinta creata de El, care stie ca nu va mai putea fi mantuit! Ganditi-va o clipa la cat de mult va suferi Dumnezeu atunci cand cei nemantuiti vor pieri pentru totdeauna... Eu unul, nici nu mai am cuvinte -nici nu mai stiu ce sa mai spun...
OneOnly a scris:intrebam de tine ,nu de Ioan Botezatorul ...
In primul rand vreau sa-ti spun ca nu ma suparasem... dar apreciez faptul ca ti-ai editat postarea... In al 2-lea rand, chiar sunt atat de grele raspunsurile mele? Ma gandeam ca poate ai sa pricepi raspunsul meu. Nu sunt nici preot, nici pastor, nici vre-un predicator, si nici macar nu am facut vreodata teologie! Dumnezeu poate sa faca din flacari de foc slujitori ai Lui. Ba chiar si din niste pietre... Totusi, El m-a ales pe mine, si mi-a facut cunoscut lucrurile viitoare. Calauzit de Duhul Sau cel Sfant, studiind Scriputurile in fiecare zi, si lucrand pentru El, Domnul m-a ajutat sa-L cunosc.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-21 19:39:04)
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
Cred ca exista ceva acolo care are grija de noi sau chiar daca nu exista eu tot ma rog cuiva ca ma face sa ma simt mai bine.Cred ca toti ne rugam la un moment dat indeferent cat credem sau nu in Dumnezeu.
We Have To Be Strong !!!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|