homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-12

#210 2009-08-15 17:33:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: voi credeti in dumnezeu?

extra a scris:

Si cine a vindecat pe bolnavi? Cine i-a hranit pe cei flamanzi? Imi vei spune: "si daca este asa, atunci de ce nu se mai intampla minunile acestea?" Pai raspunsul vine singur: mai crede cineva in El? Sau, prin cine sa mai faca vindecari? Ca proorocii trimisi de El sunt omorati, la fel si apostolii... Pe cine sa mai trimeata, sau ce ar mai putea face Dumnezeu ca sa ne incredem in El?
.

pai chestiile astea se intampla si acum, Dumnezeu face minuni la tot pasul si acum... doar ca noi nu avem ochi sa vedem smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#211 2009-08-17 18:09:28

siminica
Full member
Inregistrat: 2009-08-09

oricine25 a scris:

siminica a scris:

bineinteles ca exista Dumnezeu! pe noi cine ne-a creat? cine a creat tot ce ne inconjoara? El

Ugh...sunt unii care zic că viaţa a apărut prin evoluţie, poţi citi despre asta la http://en.wikipedia.org/wiki/Creation%E … ontroversy big_smile

sunt blasfemii, cel putin eu asa consider. Dumnezeu ne-a creat, noi suntem creatia Lui

#212 2009-09-04 16:57:14

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

oricine25 a scris:

siminica a scris:

bineinteles ca exista Dumnezeu! pe noi cine ne-a creat? cine a creat tot ce ne inconjoara? El

Ugh...sunt unii care zic că viaţa a apărut prin evoluţie, poţi citi despre asta la http://en.wikipedia.org/wiki/Creation%E … ontroversy big_smile

eu nu cred in evolutie , sunt prea multe in neregula cu teoria asta care la urma urmei este o teorie , ca oricare alta , sunt prea multe intrebari fara raspuns la teoria asta ;
BTW , stiai ca Biblia este in concordanta cu aparitia /disparitia dinozaurilor ? mai exact geneza... daca o citesti cu atentie...ceea ce vreau sa subliniez este ca ceea ce se confirma prin dovezi din teoria evolutiei este scris si in Biblie ....

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#213 2009-09-05 08:50:21

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Am inceput prin a citi fiecare post din topicul asta, dar, sincer, pe la jumatate m-am cam plictisit sa vad cum va certati intre voi si am trecut direct la scris.
Faptul ca Extra incearca sa isi impuna punctul de vedere, asa cum am mai spus-o si o sustin si in legatura cu mmaayyaa20, intr-un alt post, mi se pare putin exagerat. Nu ca ar vorbi ineptii in totalitate, asa cum sustin unele dintre voi. El doar a citit Biblia, asa cum va recomand sa o faceti tuturor celor care sustineti ca aveti un dram de cultura generala, dar le duce pe toate la extrem si incearca sa convinga ca detine adevarul absolut.
Extra, sunt sigura ca fiecare membru al acestui forum e ferm convins in sinea lui ca si el cunoaste adevarul absolut, asa ca nu poti sa ai pretentia sa il impui pe AL TAU.

Revin, ca sa nu lungesc si sa devin plictisitoare, am auzit pe cineva odata, o persoana care se autointituleaza "crestina", ca noi toti ceilalti de altfel, ca era foarte, foarte interesata sa cumpere sau sa imprumute un Coran ca sa il citeasca. Si intrebarea mea a venit in mod firesc (si fara nici un fel de conotatie) : Nu te supara, dar Biblia ai citit-o ? Vrei sa le compari intre ele? (Pentru ca, daca era asa, mi s-ar fi parut absolut normal ca omul voia sa se informeze.)
Si raspunsul :" Aaaa, nu, mi se pare prea lunga si m-am plictisit dupa vreo cateva capitole..."
Sorry, dar... nah, mi se pare cam deplasat sa sustii ca esti crestin si vrei sa stii mai multe din Coran, dar Biblia, aia pe care o avem cred cu totii in casele noastre, nici nu te-ai obosit sa o deschizi.
Si cam atat deocamdata ...

Extra, totul pana la holocaust, ca aici mi se pare si mie ca bati campii...

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-09-05 08:55:06)

gravida 35+ babyboy happydance

#214 2009-09-05 09:18:35

anne85
Full member

whitneyfree a scris:

extra , imi poti raspunde si mie la o serie de intrebari?
intr-o prima faza vroiam sa te intreb ce religie ai ? dar nu cred ca vreau sa stiu asta deoarece nu vreau sa te etichetez printr-un nume ;
asa ca te intreb mai bine ce experiente ai avut tu cu Dumnezeu?
si mai ales, daca tot citezi din Biblie atat de mult, de unde deduc ca ai si citit-o destul de mult... cat de des te rogi innainte sa citesti Biblia ? dar dupa? daca nu este citita sub lumina Duhului Sfant atunci ea devine o lectura din care pierdem esentialul ;
ma deranjeaza ca desi m-am declarat cresita , ca si tine , sau cel putin asa cred , ca si tu esti crestin , si desi sunt multi aici care au declarat acelasi lucru , parca esti impotriva tuturor .... si lovesti in ei fix cu ce ( cred eu ) ca Dumnezeu nu vrea ... cu Cuvantul Lui ;
ar trebui sa intelegi ca fiecare suflet Il percepe in felul lui , nu vor exista doua persoane care il vor percepe identic, pentru ca ne-a facut diferiti , chiar si in credinta fata de El ; stiu ca exista doar un drum catre El , dar nimeni de pe Pamantul asta nu il stie cu adevarat si in totalitate , pentru ca suntem prea limitati ca sa intelegem in totalitate cuvantul ...
in loc sa ne concentram pe diferentele de gandire , nu ar fi mai bine sa ne concentram pe asemanari ? poate asa avem mai multe sanse sa ajungem unde trebuie ...

Tot respectul, whitneyfree, pt postul asta !

Publicitate

loading...

#215 2009-09-05 09:23:08

anne85
Full member

Serpent a scris:

In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:

Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau! Este mai simplu sa stii de frica, decat de vorba buna.

Diavolul nu omoara pe nimeni si incearca sa-i convinga pe oameni sa procedeze intr-asa fel incat sa le fie bine, fara sa incerce sa impuna ceva. Concluzie: este cel bun! Stiti voi ce este facerea de bine...

Morala: Spune-mi in cine crezi, ca sa-ti spun cine esti!

Aha, deci tu esti putin satanist, ca sa zic asa...
Sigur ca exista o legatura intre convingerile lui si serpent ! Din cate stiu eu, sarpele este unul din simbolurile la care se "inchina" satanistii ...
Dar, acuma, sincer, fetelor mi se pare ca ati luat-o razna ! Sa va aplecati urechea la porcariile astea ale lui serpent ...
Pai, ori esti crestin si respingi total oameni ca asta - si aici ma declar "ingretosata" de toate post-urile lui serpent- ori ...
Hello, Dumnezeu si diavolul... Lucruri total opuse !
Si daca la post-urile lui extra n-am reusit sa ma enervez asa rau, serpent asta chiar m-a ...

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-09-05 09:23:39)

#216 2009-09-05 17:11:27

katami
Platinum member

anne85 a scris:

whitneyfree a scris:

extra , imi poti raspunde si mie la o serie de intrebari?
intr-o prima faza vroiam sa te intreb ce religie ai ? dar nu cred ca vreau sa stiu asta deoarece nu vreau sa te etichetez printr-un nume ;
asa ca te intreb mai bine ce experiente ai avut tu cu Dumnezeu?
si mai ales, daca tot citezi din Biblie atat de mult, de unde deduc ca ai si citit-o destul de mult... cat de des te rogi innainte sa citesti Biblia ? dar dupa? daca nu este citita sub lumina Duhului Sfant atunci ea devine o lectura din care pierdem esentialul ;
ma deranjeaza ca desi m-am declarat cresita , ca si tine , sau cel putin asa cred , ca si tu esti crestin , si desi sunt multi aici care au declarat acelasi lucru , parca esti impotriva tuturor .... si lovesti in ei fix cu ce ( cred eu ) ca Dumnezeu nu vrea ... cu Cuvantul Lui ;
ar trebui sa intelegi ca fiecare suflet Il percepe in felul lui , nu vor exista doua persoane care il vor percepe identic, pentru ca ne-a facut diferiti , chiar si in credinta fata de El ; stiu ca exista doar un drum catre El , dar nimeni de pe Pamantul asta nu il stie cu adevarat si in totalitate , pentru ca suntem prea limitati ca sa intelegem in totalitate cuvantul ...
in loc sa ne concentram pe diferentele de gandire , nu ar fi mai bine sa ne concentram pe asemanari ? poate asa avem mai multe sanse sa ajungem unde trebuie ...

si al meu smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#217 2009-09-06 19:03:14

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

anne85 a scris:

katami a scris:

si al meu smile

Vazand acestea, m-am simtit nevoit sa raspund la postul respectiv... dumbom

1."ce experiente ai avut tu cu Dumnezeu?" -consider ca acesta este prima intrebare. Experienta pe care trebuie sa o aiba un crestin, este experienta convertirii. Este acea nastere din nou de care ne vorbeste Domnul Iisus(Ioan cap.3), si fara de care cu nici un chip nu vom intra in Imparatia lui Dumnezeu. Este vorba de experienta convertirii whitneyfree, lucru care tie nu trebuie sa iti fie necunoscut.

2."daca tot citezi din Biblie atat de mult, de unde deduc ca ai si citit-o destul de mult... cat de des te rogi innainte sa citesti Biblia ? dar dupa? daca nu este citita sub lumina Duhului Sfant atunci ea devine o lectura din care pierdem esentialul;" -la punctul acesta am raspuns intr-un alt post. Fara calauzirea Duhului Sfant nu vei putea pricepe Bblia. Numai Acela care i-a indemnat pe oamenii care au scris cuvintele sfinte ii poate ajuta sa inteleaga pe cei ce le vor citi.

3."ma deranjeaza ca desi m-am declarat cresita , ca si tine , sau cel putin asa cred , ca si tu esti crestin , si desi sunt multi aici care au declarat acelasi lucru , parca esti impotriva tuturor .... si lovesti in ei fix cu ce ( cred eu ) ca Dumnezeu nu vrea ... cu Cuvantul Lui".
  Oare cum s-au simtit acei oameni cand Domnul Hristos le-a spus: "Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să ?mpliniţi poftele tatălui vostru."(Ioan8:44)?
  Se intampla lucrul acesta din pricina impotrivirii. Iti aduci aminte de ce este scris in Ioan6:57 "[După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă măn?ncă pe Mine, va trăi şi el prin Mine. "? Stii ce au spus ucenicii(nu cei 12)? "Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: "Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?"" Oare tu whitneyfree, care ti-a fost dat sa cunosti tainele Imparatiei lui Dumnezeu, sa nu cunosti lucrurile acestea? Oare nu ai citit in Matei3:7 cum i-a numit Ioan Botezatorul chiar pe invatatorii din timpul acela: "Pui de năp?rci, cine v-a ?nvăţat să fugiţi de m?nia viitoare?"?
In ce priveste Cuvantul lui Dumnezeu, Domnul Iisus spune: "Nu am venit sa aduc pacea, ci sabia." Oamenii nu vor sa fie deranjati; se complac in starea lor si se lasa stapanaiti de secularizare. Mai repede ar asculta de Mircea Eliade, Destoievsky si de altii 'mari' autori; pentru ca acestia nu le misca cu nimic inimile; eventual doar le starnesc mari emotii, la fel cum s-ar uita la televizor, la un film care ii face sa lacrimeze. Ce lacrimi sunt acelea? Sa privim cu totii la crucea de la Golgota, si sa plangem inaintea Mantuitorului nostru pentru pacatele noastre ca sa fim iertati; sa plangem pentru sacrificiul enorm pe care El l-a facut pentru noi! Acestea sunt lacrimile pe care Dumnezeu le primeste cu deosebita bucurie. Acestea sunt lacrimile care poate sa miste inima lui Dumnezeu. Aceasta asteapta El de la noi. De aceea spune: ""Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine, şi slava Domnului răsare peste tine."(Isaia60:1)

4."ar trebui sa intelegi ca fiecare suflet Il percepe in felul lui , nu vor exista doua persoane care il vor percepe identic, pentru ca ne-a facut diferiti , chiar si in credinta fata de El". Daca este asa, cum iti explici cuvintele: "Toţi aceştia stăruiau cu un cuget ?n rugăciune şi ?n cereri"(Fapte1)?  Sau: " Este un singur Domn, o singură credinţă,..."(Efeseni4:5)?  Este adevarat ca fiecare Il percepe pe Dumnezeu in felul lui. Dar daca un catolic a invatat ca pacatosul va fi chinuit vesnic in iad, un protestant va spune ca odata mantuit va fi pentru totdeauna mantuit, iar un ortodox va spune ca daca nu iti marturisesti pacatele in fata unui preot si nu crezi in Sfanta Traditie nu vei mantuit, atunci care din cei trei Il cunosc pe Dumnezeu? Oare Dumnezeu trebuie sa se apropie de invataturile noastre ca sa-L intelegem, sau noi trebuie sa ne apropiem de invataturile Lui?

5." stiu ca exista doar un drum catre El , dar nimeni de pe Pamantul asta nu il stie cu adevarat si in totalitate , pentru ca suntem prea limitati ca sa intelegem in totalitate cuvantul ..." Este adevarat ca exista un singur drum, dar este total gresit sa spui ca nimeni nu cunoaste acest drum. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." a spus Domnul Iisus. Deci Domnul Iisus este calea. "Apoi a chemat la El norodul ?mpreună cu ucenicii Săi, şi le-a zis: "Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine ?nsuşi, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze."(Marcu8:34)
Si in ce priveste acesta 'limitare' a cuvantului, da-mi voie sa iti spun ca exista intr-adevar multe taine, dar tot ce e necesar pentru mantuira noastra, Dumnezeu ne-a facut cunoscut.

6."in loc sa ne concentram pe diferentele de gandire , nu ar fi mai bine sa ne concentram pe asemanari ? poate asa avem mai multe sanse sa ajungem unde trebuie ..." whitneyfree, daca tu ai fi citit topicul de la inceput, nu ai mai fi spus asta. Ce 'asemanari', ce cunoastinta sa existe? Caci la titlul topicului "voi credeti in Dumnezeu", multi au raspuns de parca ar fi venit cu recensamantul si au raspuns: "da, cred". "Si dracii cred, si se-nfioara", spune Iacov. Si departe de mine sa ma leg de ortografie, dar Numele Sau trebuie scris cu litera mare -aici e vorba de respect(cu toate ca am observat asta de la inceput nu am zis nimic. Acum chiar vrei sa iti dau toate exemplele ca sa iti arat ca nu exista cunostinta de Dumnezeu?
Cei mai multi Il percep pe Dumnezeu ca fiind aspru, ca Unul care s-ar opune sa zambim sau sa fim fericiti. "Ce viata e aceea cand nu poti sa faci aia, nu poti sa faci ailalta? Nu pot sa ma duc la discoteca, nu am voie sa beau, nu am voie sa fumez, si nici macar muzica care imi place nu pot sa o ascult!" Aud destul de des asta. Dar v-ati gandit ca Dumnezeu va spune ca unui copil sa "NU" puna mana pe plita incinsa? Trebuie ca mai intai sa-L cunoastem. Nu zic ca este necesar, ci zic ca este o datorie a omului.
"Să ascultăm dar ?ncheierea tuturor ?nvăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om."(Eclesiast12:13)

Oricum, pe mine sa stiti ca m-a bucurat ca s-a deschis un asemenea topic; si este un lucru mare inaintea lui Dumnezeu.
Voltaire, un scriitor francez, spunea la un moment dat ca, daca Dumnezeu nu ar fi existat, trebuia inventat. Dar fiindca El exista, atunci sa sa nu ramanem nepasatori fata de o mantuire asa de mare -cum spunea apostolul Pavel. Sa ne silim sa-L cunoastem.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#218 2009-09-07 17:39:32

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

anne85 , katami , ma bucur sa stiu ca v-a placut ce am scris , chiar ma bucur smile cat despre extra , sincer iti spun ca desi mi-ai adresat un raspuns kilometric , tocmai din acest motiv nu am avut rabdare sa il citesc pe tot ; exact cum spune si anne85, risti sa devii plictisitor ;oricum m-am prins ca este un raspuns impotriva mea si a tuturor deoarece numai asa poti discuta tu ;
eu am intrat pe topicul asta pentru ca m-am gandit ca daca macar un suflet ar fi vreodata atins de ceea ce spun eu , atunci nu am trait degeaba pe lumea asta, stiu ca noi punem samanta , si dumnezeu o va creste , daca va binevoi , nu ma astept sa culeg roade la ceea ce fac ; nu pot sa fac evanghelizare , dar poate vreodata cineva va avea ceva de castigat din ceea ce bat eu campii pe aici ;
sunt insa foarte convinsa de ceea ce am spus desi poate nu m-am exprimat prea bine peste tot ; fiecare il percepem pe Dumnezeu in felul nostru , si celebrul citat cu "Eu sunt calea adevarul si viata, nimeni nu ajunge la Tatal decat prin mine " cred ca il stim cu totii, nu trebuie sa il readuci aminte;
nu stiu insa cum iti permiti tu sa vorbesti cuiva cu aceleasi cuvinte cu care Isus le vorbea celor din jurul Sau pentru ca spre deosebire de El , tu nu ne cunosti ; El vorbea asa pentru ca stia exact cata credinta exista in sufletul fiecaruia , tu nu stii asta , ca sa iti permiti sa asemeni pe cineva cu un fariseu sau cu un credicios ;
eu consider ca atat timp cat cel cu care vorbesc afirma ca are credinta in Dumnezeu , primul pas este facut ; si oricum daca e ceva ce nu face bine , eu nu pot decat sa ii impartasesc din experienta mea , nu sa ii dau in cap sa ii spun ca tot nu e bine , cum crede-ma ca faci tu ;
pana la urma nici nu stiu cu cine te certi atat... nu cred ca a fost macar un post pe care tu sa il fi agreeat

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#219 2009-09-07 18:23:03

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

Serpent a scris:

In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:

Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau! Este mai simplu sa stii de frica, decat de vorba buna.

Diavolul nu omoara pe nimeni si incearca sa-i convinga pe oameni sa procedeze intr-asa fel incat sa le fie bine, fara sa incerce sa impuna ceva. Concluzie: este cel bun! Stiti voi ce este facerea de bine...

Morala: Spune-mi in cine crezi, ca sa-ti spun cine esti!

wow! tu vorbesti serios??? acum sincer am ramas profund dezamagita si de paganism asa cum am ramas dezamagita si de crestinism! din ceea ce spui tu rezulta ca voi faceti un fel de pact cu diavolul...adica il venerati sau ceva de genu` asta... spranceana  si cum incercai sa imi zici tu ca voi nu faceti magie neagra lol  din ceea ce ai spus tu acum m-am lamurit prea bine cand vine vorba de paganism. Daca pana acum nu prea intelegeam ce vrea sa insemne, acum am inteles prea bine! Si totusi decat sa cred ca diavolul este cel bun disperat  mai bine prefer sa cred ca exista Dumnezeu...chiar daca...nu cred. Si parca paganii nu cred in nimic, decat in natura... cum explici acum ceea ce ai spus?  yikes

#220 2009-09-07 19:39:07

extra
Banat

whitneyfree, tu ma faci sa scriu din nou un post kilometric; si daca-l scriu, iar nu-l vei citi.
nu trebuie sa fii intristata de cele ce am spus.
cat despre vorbirea aceea, eu nu am dat decat un exemplu -niciodata nu am zis la nimeni asa ceva(doar o singura data am folosit expresia care se referea la margaritare...
tu ai spus ca nu te astepti sa vezi samanta incoltita -e adevarat ca nu agricultorul o face sa creasca, dar daca el seamana cu gandul ca nu se va astepta la roada, sau o arunca numai pe langa drum, atunci chiar in zadar s-a trudit el...
ai trecut vreodata pe langa vre-un grup de santieristi? ai vazut cum injura ei? te-ai dus vreodata sa-i intrebi daca ei Il cunosc pe Dumnezeu? toti iti vor spune ca ei cred in Dumnezeu. asta inseamna ca ei Il cunosc?
probabil ai uitat cuvintele care spun: "Cu iudeul m-am facut iudeu, cu grecul m-am facut grec..."

Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-07 19:39:28)

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#221 2009-09-08 13:37:39

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Finesse a scris:

NU ştiu, dar mie mi se pare că voi ortodocşii aveţi o părere foarte greşită despre pocăiţi, sau ce or fi ei adventişti, penticostali etc.

bine zis. ti se pare smile

Finesse a scris:

De ce vi se par aşa ciudaţi şi aveţi impresia că s-ar ascunde, şi că nu le place să vb despre lucrul acesta.

n-am zis nicaieri ca ar fi ciudati. iar legat de "nu le place să vb despre lucrul acesta", m-am referit strict la extra, maya si mariuca. cred ca esti de acord cu mine ca extra evita sa ne spuna din ce religie face parte.
si daca ma intrebi: "da' ce treaba ai tu? de ce te intereseaza?", raspunsul l-am dat in alt post:

anca90 a scris:

nu vreau sa intelegeti gresit; nu e de condamnat ca ati ales calea asta, vreau doar sa stiu cu cine discutam de fapt.

ia-o astfel: daca as fi doctor, cand discut cu cineva vreau sa aflu cata medicina stie acea persoana, ca sa imi adaptez limbajul la nivelul de cunostinte al acelei persoane. deci Finesse, nu interpreta gresit, ca n-am atacat pe nimeni tongue

#222 2009-09-08 14:30:04

Finesse
Banat
Inregistrat: 2009-01-16

Iar eu nu am folosit un ton revoltător tongue cum ai spus dincolo. De ce am bolduit textul tău? Ca să evidenţiez o problemă foarte des ?nt?lnită (şi aici pe forum, la mai toate discuţiile despre dumnezeu, religie şi alte sărbători religioase), la care m-am abţinut p?nă acum să răspund. Nu te lega de cuv?ntul ciudat, deoarece nu ţie ţi l-am atribuit (aveţi un stil extraordinar de a interpreta fiecare cuvinţel ca atac la adresa voastră), ci persoanelor pe care le-am cunoscut, exact aşa cum am şi specificat ?n post. Nu trebuia să o iei neapărat ca ceva personal, te-am citat pe tine că era un miez din problemă acolo, şi să ştie lumea despre ce vorbesc. Şi degeaba spui că te-ai referit strict la anumite persoane, deoarece prin simpla ta ?ntrebare şi felul ?n care ai pus-o (specific?nd cuvinte ca: ruşine, nu recunoşti, nu te condamn, calea care aţi ales-o)... i-ai aşezat ?n categoria ta de "grupare religioasă" aşa cum ?i vezi. Ce contează de ce religie sunt? Ţi-ai schimba cumva părerea despre ei dacă ai şti? Ai interpreta altfel posturile lor? Sau doar ai spune: aha, normal, mă g?ndeam eu.
Dar nu mai spun că o să ?mi săriţi ?n cap că mă bag. Fiecare cu părerea lui. Eu am spus un lucru care a prins iz personal şi nu asta era ideea mea nici pe departe.
Şi ?nţeleg că aţi mutat discuţia aici, dar tot offtopic răm?ne.

Ultima oara a fost editat de Finesse (2009-09-08 14:31:43)

Goodnight moon

#223 2009-09-08 14:58:35

katami
Platinum member

extra, mie nu mi-ai raspuns la ce ti-am scris dincolo big_smile

#224 2009-09-08 16:19:34

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

intrebarea era-voi credeti in Dumnezeu???
raspunsul meu este DA.pentru ca mie mi s-au intamplat multe si numai rugandu-ma si crezand..am trecut mai departe in viata.
referitor la religii...pentru mine e clar-exista un singur Dumnezeu...si daca acasa ma duc la biserica si ma rog si ma inchin ca ortodocsii...unde sunt acum...ma duc in biserica,iar cand cei de acolo spun tatal nostru in limba lor,eu spun in romaneste..iar cand se inchina total opus noua..eu ma inchin normal.Si niciodata nu s-a uitat cineva la mine urat sau ciudat..ca eu sunt ortodocsa si ei catolici....deci....
am avut ocazia sa vb cu pastorul,care stie ca sunt ortodocsa...dar s-a bucurat ca vin in biserica si nu a avut niciodata vreo reactie ciudata...
ca sa nu va mai spun de linistea interioara pe care o primesti...de ordinea din biserica si de ordinea de acolo....

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#225 2009-09-08 16:58:48

ilovechocolate
New member
De la: Arad
Inregistrat: 2009-05-22
Site

Eu una cred in Dumnezeu doar ca divinitate, ma refer la entitatea propriu-zisa. Nu cred in biserica, biblie si toate chestiile celelalte. Stiu ca pare dur dar mi se pare ca religia = o forma de manipulre in masa a unui grup imens de oameni. Plus ca daca stau sa-mi aduc aminte de cruciade, deja ma doare capul cand vad cate "Fisuri" are religia asta..
In concluzie, in Dumnezeu da, si doar in el, restul nu.

#226 2009-09-08 19:33:28

extra
Banat

katami a scris:

extra, mie nu mi-ai raspuns la ce ti-am scris dincolo big_smile

Asa este. Tocmai dupa ce scrisesem toate raspunsurile intr-un post  pc , si imediat ce am apasat butonul "Trimite", am observat ca deja nu mai aveam net, si s-a blocat pagina.. Si uite asa s-a dus toata munca mea..  dumbom Suparat, am iesit la plimbare. Acum cand am sosit acasa am gasit net-ul facut. Acum deja am inceput...  pc

In primul rand, nimeni nu zice sa nu iubesti; mai ales ca dragostea vine de la Dumnezeu. Dar eu chiar sunt curios cum s-ar intelege -sa zicem... un baiat ortodox(care merge duminca la biserica, se inchina la icoane, face pomeni mortilor, etc..) cu o fata adventista(Finese m-a ajutat la idee tongue )? Pai fata merge sambata la biserica, nu are icoane pe pereti, nu face pomana mortilor... Deci are un mod total diferit de inchinare!
Sau cum s-ar intelege un mormon cu un martor al lui Iehova... Nu stau sa mai dau exemple; unul dintre ei trebuie sa cedeze. Unul dintre ei trebuie sa isi calce pe constiinta -ca doar si unul si altul se inchina lui Dumnezeu, nu? Iar daca nu cedeaza nici unul, copii lor ce mod de inchinare sa aleaga? Sau cu cat mai mult unul dintre ei sa-si gaseasca perechea intr-o persoana care nici nu vrea sa auda de Dumnezeu! Si mai mult decat atat: ce biserica oficieaza casatorii mixte?  huh  Imi imaginez ca cei doi nu au altceva de discutat decat sa spuna ca religia lui e mai buna. yikes
"eu zic, chiar, ca e un drum mai greu, mai de admirat..."===pai nu are crestinul deja o cruce de dus de isi mai pune singur inca una?..
Daca vrei, pot aduce si citate in care Dumnezeu interzice cu desavarsire casatoriile cu femei straine(valabil si in cazul barbatilor); (dar nu am pus pentru ca sunt sigur ca m-ai crezut.)
  Si oricine face lucrul acesta, ori nu Il cunoaste, ori incalca porunca Lui. Si stim ca neascultarea este tot atat de rea ca ghicirea si vrajitoria.

Problema e alta -daca ii pot spune problema- -ce vei face katami daca sotul tau si-ar schimba religia peste noapte?
Vezi, e greu ca sa dai un raspuns. Totul depinde de circumstante; circumstante pe care Dumnezeu le creeaza. Ai divorta de el? Unele femei au facut-o, altele nu. Iar cele care au divortat chiar au crezut ca nu e pacat. Dar Dumnezeu nu vede pacatul dupa cum il vedem noi. Cuvantul "Ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta", cred ca este valabil pentru toti oamenii. La fel cum sunt si cele 10 porunci: fie ca omul asculta de ele si le implineste, fie ca ajunge chiar sa spuna ca el nu crede in Dumnezeu. Caci dupa ele El va judeca tot pamantul -inclusiv pe mine.

kdeea a scris:

Mersi de raspuns smile

Cu placere wink

Finesse a scris:

Şi ?nţeleg că aţi mutat discuţia aici, dar tot offtopic răm?ne.

Aici nimic nu este offtopic. Pentru ca nu exista topic in care sa nu-L putem include si pe Dumnezeu. wink

Ultima oara a fost editat de extra (2009-09-08 20:06:18)

#227 2009-09-08 20:04:42

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

extra a scris:

"Ce a unit Dumnezeu omul sa nu desparta"

Intrebarea acum e cand uneste Dumnezeu? Cand esti unit cu o peroana de Dumnezeu? Imi vine greu a crede ca in biserica apare aceasta uniune, la slujba aia falsa pe care oamenii o fac doar sa fie facuta. Nu stiu daca ai citit Maitryi si juramantul pe care il face Maitreyi ?- Mă leg pe tine, păm?ntule, că eu voi fi a lui Allan (?) Mă leg ?n faţa ta că unirea noastră va rodi; căci mi-e drag cu voia mea şi tot răul, dacă va fi, să nu cadă asupra lui, ci asupră-mi, căci eu l-am ales.? . Oare un astfel de lagamant nu este luat in seama de Dumnezeu?

De unde stie lumea cand a unit Dumnezeu?

#228 2009-09-08 21:06:33

extra
Banat

PillBlast, nu am auzit de Maitryi, si nici de juramantul lui.

"De unde stie lumea cand a unit Dumnezeu?"== Nu se pot face legaminte decat astfel:
1.Dumnezeu cu om(sau cu un popor...)
2.om cu om.   

Cat despre casatorie, am mai spus intr-un topic ca ea este o institutie stabilita de Dumnezeu chiar in Eden, si chiar inainte de caderea omului in pacat.
"Şi omul a zis: "Iată ?n sf?rşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentru că a fost luată din om."
De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup."
Cand o femeie se poate numi "nevasta"? Cand e cununata sau cand nu e cununata? Deci daca se numeste "nevasta" cand e cununata, atunci cei doi sunt casatoriti.
Si vedem aici ca ei au fost casatoriti pana sa cada in pacat. Dar cine i-a unit prin casatorie? Dumnezeu.
Tot asa si astazi. Conducatorul bisericii oficiaza cununia. Dar inaintea cui face el aceasta? In primul rand inaintea lui Dumnezeu, si in al 2-lea rand inaintea oamenilor.

"Intrebarea acum e cand uneste Dumnezeu? Cand esti unit cu o peroana de Dumnezeu?"===
Dat fiind cele de mai sus, raspunsul la ambele intrebari este: la casatorie.  Formala sau nu, casatoria este incheiata. Dumnezeu nu se opune; daca vrei neaparat sa te casatoresti cu cineva anume, si exista intrebarea ca Dumnezeu nu ar fi de acord cu acea casatorie, inseamna ca cei doi s-au grabit.
Am zis ca "vrei neaparat sa te casatoresti cu cineva anume", pentru ca exista si cazuri cand Dumnezeu nu doreste sa te casatoresti cu persoana care vrei tu(si motive sunt multe). Exista si aici 'cazuri si cazuri'. Dumnezeu poate sa se opuna vehement -si atunci chiar ca nu exista nici o sansa de casatorie; sau daca tu insisti pe acea persoana, ti se poate implini visul.
Dar cel mai de dorit, este ca tu sa Il rogi pe Dumnezeu sa iti gaseasca partenerul. Sau credeti ca pe El nu-L intereseaza casatoria voastra? Ba Il intereseaza. Si ce poate sa fie mai frumos de atat pe pamantul acesta...? Nu exista bucuria mai mare pentru om ca aceasta: sa stie ca Dumnezeu gaseste placere in el.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.