Voi credeti in dumnezeu?-10
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
Re: voi credeti in dumnezeu?
PillBlast a scris:Eu stiam ca tote astea se intampla in Vechiul Testament, in Noul Testament, dupa ce isi da pe propiul lui fiu pt izbavirea oamenilor Dumnezeu nu mai este crud, devine Dumnezeul iertator. Nu stiu daca am zis cum trebuie, dar eu asta am observat.
Daca Hitler ar fi devenit iertator si bun, spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, crezi ca lumea ar fi trebuit sa-l ierte pentru crimele comise si sa se inchine lui?
Geea este mama noastra.
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Dar nu e vba de iertare, ca doar nu il ierti pe Dumnezeu, e vorba ca el te iarta pe tine. E ca si cum mama a fost dura cu mine la inceput, dar dupa a zis, ca nah, mai bine sa fiu mai blanda. Evident ca am incredere ca e mai blanda, ca doar e mama. Eu la asta ma refeream.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
be_happy a scris:cred in dumnezeu doar ca nu cred in lumea de apoi!
Serpent a scris:In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:
Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau!
Da-mi voie sa-ti spun ca nu sunteti singurii care cred in felul acesta - luate separat sau impreuna ideile voastre; sunt multi ca voi -ba poate chiar cei mai multi. Tocmai de aceea a venit Domnul Iisus: ca sa ni-L descopere pe Dumnezeu Tatal, sa ne faca cunoscut caracterul Sau -atat inaintea oamenilor, cat si a intregului univers, inaintea tuturor fiintelor necazute in pacat, si pe care Dumnezeu le-a creat. Acesta este si scopul principal al vrajmasului nostru si al lui Dumnezeu -Diavolul sau Satana-: ca sa denatureze caracterul lui Dumnezeu, incat intregul univers sa poata spune asa cum a zis Serpent: ca Dumnezeu nu este drept, ca El este aspru si neiertator. Este adevarat, si nimeni nu tagaduieste -nici Dumnezeu Insusi- ca El nu ne pedepseste, sau ca nu ne mustra pentru greseli; dar asemeni unui parinte, El ne iarta chiar daca ne-a pedepsit. El nu tine o manie necurmata, dar El ne arata de fiecare data cand gresim, si asteapta ca sa ne recunoastem greseala fata de El. Totusi, chiar fiind spuse aceste lucruri, Dumnezeu doreste o ascultare de buna voie. Si toti aceia care s-au poticnit de Legea Sa, si au vazut in ea numai restrictii (sa nu faci lucrul acela, sa nu-l faci pe celalalt) si se straduiesc prin puterile lor ca nu incalce aceasta Lege, nu-I sunt deloc placuti. De ce? Pentru ca Dumnezeu doreste ca mai intai sa fie cunoscut, si odata ce L-ati cunoscut, pur si simplu nu veti mai putea -din dragoste pentru El- ca sa mai calcati poruncile Lui. Numai in felul acesta puteti ajunge sa spuneti la fel ca David: "Cat de mult iubesc Legea Ta"; si numai felul acesta, numai avand o relatie personala cu Dumnezeu, prin Domnul Iisus, veti putea ajunge sa fiti impacati cu El. Cat despre ascultarea de frica, dati-mi voie sa spun ca aceasta vine din spiritul celui rau, si nu din al lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne indeamna sa-L ascultam in felul acesta, si nici nu gaseste placere in aceasta inchinare. Numai atunci cand ne vom apropia de El vom putea ca sa-L cunoastem cu adevarat; si odata ce L-am cunoscut, vom descoperi cat de mult El ne-a iubit. Si rezultatul va fi unul cum nici nu te-ai gandit vreodata, si nici nu ai visat ca se va intampla: va rasari in inima ta primele seminte de dragoste fata de Dumnezeu; si asta, pentru El te-a iubit mai intai. Si nimeni nu poate sa vorbeasca despre Dumnezeu daca nu a trecut prin aceasta experienta. Vei vedea atunci lumea prin ochii Lui. Si nici nu se poate explica aceasta! Este la fel ca dragostea: trebuie doar traita ca sa o poti intelege. Ti-ai dorit vreodata ca sa te poti vedea prin ochii vreunei persoane, asa cum te vede ea? Cu siguranta ca raspunsul este DA; si mai ales prin ochii persoanei iubite. Si se poate lucrul acesta dragii mei. Caci odata ce cunosti caracterul unei persoane, vei stii atunci ce/cum gandeste/priveste la tine, si despre tine. Si cand vei stii atunci cat de mult te iubeste Dumnezeu, parca nici nu iti mai trebuie nimic altceva!... El Isusi va pune Legea Sa in inima ta; atunci se va implini cuvintele care spun: "Voi pune Legea Mea in inimile lor" Atunci vei cunoaste, ca pe langa dragostea care o are fata de noi, Dumnezeu este si drept, si lucreaza cu dreptate. Atunci vei cunoaste de ce a distrus El pamantul printr-un potop, de ce a distrus cetatile Sodoma si Gomora; ba chiar Imperiul Babilonian, care era capul tuturor imparatiilor din vremurile acelea. Si ca sa continui, nu as mai termina de scris. Totusi, asa cum spune si Pavel, indelunga rabdare a lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta. In toate vremurile oamenii au fost indemnati ca sa-L caute; si au fost avertizati cu privire la judecatile pe care le va da. El este indelung rabdator, dar nu la infinit. Uitati-va la Noe cum radeau oamenii de pe vremea lui cand l-au vazut construindu-si o corabie asa de mare. Pana atunci nici nu a existat ploaie -pamantul era udat doar de roua. Aceasta facea ca oamenii sa rada si mai mult de el cand l-au auzit vorbind de ploaie. Totusi, nu am gasit scris ca vre-un om sa fi fost oprit, dorind sa urce in corabie si sa isi salveze astfel viata. Doar Noe si cu familia lui au intrat in corabie. Credinta lui chiar i-a fost incercata atunci de Dumnezeu, si nu a dat ploaia imediat. Imi imaginez ca oamenii au inceput sa rada si mai tare. Dar nu pentru multa vreme. Atunci cand ei au vazut primele picaturi de ploaie au realizat ca Noe avea dreptate; dar era prea tarziu atunci. Usa corabiei era deja de multa vreme inchisa. Asa va fi si in vremea sfarsitului. Dar daca oamenii cred in existenta lui Dumnezeu, trebuie sa si creada ca ceea ce El spune, va si face. Cat despre aceasta vreme, ingaduiti-mi sa spun ca ea este foarte aproape. Cum vedeti voi aceasta zi? Ca un haos total, cu tot felul de cataclisme naturale? Vor exista si acestea, dar tind mai mult sa cred ca "ziua Domnului va veni ca un hot", cand oamenii beau, mancau, se insurau, isi construiau case..., si "cand vor zice "pace si liniste", atunci o prapadenie neasteptata va venii peste ei".(vezi Matei24) Suntem noi pregatiti pentru ziua aceasta?
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
in Biblie nu exista cale de mijloc , nu poti crede doar ce iti convine de acolo ; si apoi , ideea de a exista un Dumnezeu este pentru a explica si existenta unei vieti dincolo de moartea fizica ; nu poti crede ca exista Dumnezeu fara sa crezi si cea mai importanta promisiune pe care a facut-o omenirii : faptul ca vei fi al lui in viata de apoi . si PillBlast , si eu sunt de aceeasi parere , ca sa ajungi la Dumnezeu nu ai nevoie de preoti care sa iti arate calea, sunt intr-adevar anumiti oameni mai invatati care iti pot lamuri anumite lucruri mai greu de inteles , dar cel mai important in relatia cu Dumnezeu este sa ii vorbesti tu , personal , si asta o poti face oriunde , nu doar la biserica ; eu ma duc la biserica pentru ca mai am nevoie de indrumare ; lasat singur , omul tinde ca cada in ispite si pacate si mersul la biserica imi aduce aminte ca exista o cale pe care am ales sa o urmez ... am nevoie de asta din cand in cand; oricum nu pentru Dumnezeu te duci la biserica, te duci pentru sufletul tau ... pentru ca ai tu nevoie ... dar sa nu uitam nici o secunda ca singurul care are dreptul sa mijloceasca pentru noi este Isus , nu preotii ; cand ai ceva sa ii ceri lui Dumnezeu , cel mai bine este sa ii ceri personal. si in viata de zi cu zi , cand ai o problema , te duci personal sa o rezolvi , cu cat mai multi intermediari cu atat mai multe sanse sa se deformeze informatia pana la destinatar. asta nu inseamna "fiecare pentru el" , sunt persoane inzestrate cu mai mult har de rugaciune , si e normal sa ne rugam si pentru cei din jurul nostru , dar eu cred ca pana nu ii spui tu personal lui Dumnezeu ce te apasa pot sa se roage toti oamenii odata , si nu se va rezolva ... si e plina Biblia de astfel de situatii .. il rog pe extra sa ma ajute cu un citat reprezentativ aici eu nu am gasit , dar stiu sigur ca exista prin vechiul testament ( o femeie care vroia sa ramana insarcinata dar nu adusese ruga sa in fata Domnului considerand ca Domnul stie mahnirea ei , si asa era , dar pana nu a venit ea in fata lui sa ii spuna , pana nu a rostit cuvintele cu vocea ei , nu s-a indurat de ea )
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Serpent a scris:In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:
Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau! Este mai simplu sa stii de frica, decat de vorba buna.
Diavolul nu omoara pe nimeni si incearca sa-i convinga pe oameni sa procedeze intr-asa fel incat sa le fie bine, fara sa incerce sa impuna ceva. Concluzie: este cel bun! Stiti voi ce este facerea de bine...
Morala: Spune-mi in cine crezi, ca sa-ti spun cine esti!
moama, da' simplist mod de gandire... cu alte cuvinte, un "prieten" care iti gadila orgoliul e mai bun decat un prieten care te scutura ca sa te trezesti la realitate.... mda, morala e buna, intr-adevar!!
nici Dumnezeu nu obliga pe nimeni la nimic, nu ne impune nimic, din contra... avem tooooot dreptul sa alegem. SI SA SUPORTAM CONSECINTELE ALEGERII NOASTRE
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
katami a scris:Serpent a scris:In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:
Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau! Este mai simplu sa stii de frica, decat de vorba buna.
Diavolul nu omoara pe nimeni si incearca sa-i convinga pe oameni sa procedeze intr-asa fel incat sa le fie bine, fara sa incerce sa impuna ceva. Concluzie: este cel bun! Stiti voi ce este facerea de bine...
Morala: Spune-mi in cine crezi, ca sa-ti spun cine esti!
moama, da' simplist mod de gandire... cu alte cuvinte, un "prieten" care iti gadila orgoliul e mai bun decat un prieten care te scutura ca sa te trezesti la realitate.... mda, morala e buna, intr-adevar!!
nici Dumnezeu nu obliga pe nimeni la nimic, nu ne impune nimic, din contra... avem tooooot dreptul sa alegem. SI SA SUPORTAM CONSECINTELE ALEGERII NOASTRE
Da, e chestie de liber-arbitru aici. Intr-adevar, e foarte usor sa spui ca God is the bad guy ... ca doar puii mei, Satana e cel care ne ajuta sa depasim greutatile, intr-adevar. NOT.
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
withneyfree a scris:il rog pe extra sa ma ajute cu un citat reprezentativ aici eu nu am gasit , dar stiu sigur ca exista prin vechiul testament ( o femeie care vroia sa ramana insarcinata dar nu adusese ruga sa in fata Domnului considerand ca Domnul stie mahnirea ei , si asa era , dar pana nu a venit ea in fata lui sa ii spuna , pana nu a rostit cuvintele cu vocea ei , nu s-a indurat de ea )
Cred ca este vorba de rugaciunea Anei (1Samuel cap.1) care nu putea sa aiba copii. Dar nu am gasit scris ca Domnul stia de mahnirea ei, iar ea sa nu se mai roage pentru asta.
Si dupa ce a facut juruinta Domnului ca daca ii va da un copil ea il va inchina Domnului, Ana a ramas insarcinata. Chiar imi place tare mult cuvantul care spune: "Elcana s-a culcat cu nevasta-sa Ana, si Domnul si-a adus aminte de ea."(1Samuel1:19) "Domnul si-a adus aminte" -Prin asta Dumnezeu vrea sa ne faca cunoscut ca ne asculta rugaciunile; doreste sa Il rugam, si doreste sa ne si raspunda la rugaciuni. La timpul potrivit, stabilit de El, Dumnezeu isi aduce aminte de rugaciunile noastre. Asa cum i-a raspuns Anei, asa poate sa raspunda oricarei femei care este in aceeasi situatie; si de asemeni, oricarui barbat. Dumnezeu i l-a dat pe Samuel, si, dupa ce copilul a ajuns la varsta cand putea sa traiasca fara ajutorul strict al mamei, Ana l-a dus la templu si l-a lasat in grija preotului. Dupa aceea, Ana a mai avut 3 fii si 2 fiice. "Tanarul Samuel crestea mereu, si era placut Domnului si oamenilor."...
withneyfree, daca gresesc doresc sa fiu corectat. Asemanatoare Anei care nu putea sa faca copii era si Elisaveta, mama lui Ioan Botezatorul. Dar nici despre ea nu am gasit scris ca ar fi fost mahnita.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-12 19:36:02)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- pufu
- Sr. member
- De la: Ploiesti
- Inregistrat: 2008-06-28
Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. - Buddha
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
extra a scris:withneyfree a scris:il rog pe extra sa ma ajute cu un citat reprezentativ aici eu nu am gasit , dar stiu sigur ca exista prin vechiul testament ( o femeie care vroia sa ramana insarcinata dar nu adusese ruga sa in fata Domnului considerand ca Domnul stie mahnirea ei , si asa era , dar pana nu a venit ea in fata lui sa ii spuna , pana nu a rostit cuvintele cu vocea ei , nu s-a indurat de ea )
Cred ca este vorba de rugaciunea Anei (1Samuel cap.1) care nu putea sa aiba copii. Dar nu am gasit scris ca Domnul stia de mahnirea ei, iar ea sa nu se mai roage pentru asta.
Si dupa ce a facut juruinta Domnului ca daca ii va da un copil ea il va inchina Domnului, Ana a ramas insarcinata. Chiar imi place tare mult cuvantul care spune: "Elcana s-a culcat cu nevasta-sa Ana, si Domnul si-a adus aminte de ea."(1Samuel1:19) "Domnul si-a adus aminte" -Prin asta Dumnezeu vrea sa ne faca cunoscut ca ne asculta rugaciunile; doreste sa Il rugam, si doreste sa ne si raspunda la rugaciuni. La timpul potrivit, stabilit de El, Dumnezeu isi aduce aminte de rugaciunile noastre. Asa cum i-a raspuns Anei, asa poate sa raspunda oricarei femei care este in aceeasi situatie; si de asemeni, oricarui barbat. Dumnezeu i l-a dat pe Samuel, si, dupa ce copilul a ajuns la varsta cand putea sa traiasca fara ajutorul strict al mamei, Ana l-a dus la templu si l-a lasat in grija preotului. Dupa aceea, Ana a mai avut 3 fii si 2 fiice. "Tanarul Samuel crestea mereu, si era placut Domnului si oamenilor."...
withneyfree, daca gresesc doresc sa fiu corectat. Asemanatoare Anei care nu putea sa faca copii era si Elisaveta, mama lui Ioan Botezatorul. Dar nici despre ea nu am gasit scris ca ar fi fost mahnita.
ok, voi cauta cand am timp direct citatul la care ma refer , chiar daca asta ar insemna sa mai citesc o data Biblia ; nu sunt insa atat de sigura ca era din Vechiul Testament , dar stiu sigur ca zicea ca Domnul stia mahnirea ei si totusi nu a intervenit decat cand s-a rugat ea.. o sa revin cu citatul cand il voi gasi
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- oricine25
- Full member
- Inregistrat: 2009-05-26
Mai on topic, mai off topic... am o curiozitate. Cum puteţi să credeţi cu tărie ?n ce scrie ?n Biblie? Nu e nici o certitudine că ce scrie acolo s-a ?nt?mplat (sau s-a ?nt?mplat aşa cum e scris) şi probabil că forma pe care o are azi este "alterată convenabil" ca să dea bine la popor..
- Monica999
- Hero member
- Site
Pai, iti spun de ce unii oameni cred cu tarie in Biblie, si nu considera ca ar putea fi alterata convenabil. La sfarsitul Bibliei spune ca nu ai voie sa faci asa ceva, si cum numai oameniii credinciosi si cu frica de Dumnezeu au fost preoti si au facut traduceri si copieri cum sa nu crezi cuvant cu cuvant?
Mentionez ca eu cred in Biblie, dar doar in ideile pe care le promoveaza, nu in fiecare cuvintel, inter?pretat si rasinterpretat.
Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-08-13 22:22:55)
- oricine25
- Full member
PillBlast a scris:Pai, iti spun de ce unii oameni cred cu tarie in Biblie, si nu considera ca ar putea fi alterata convenabil. La sfarsitul Bibliei spune ca nu ai voie sa faci asa ceva, si cum numai oameniii credinciosi si cu frica de Dumnezeu au fost preoti si au facut traduceri si copieri cum sa nu crezi cuvant cu cuvant?
Mie mi se pare foarte probabil ca nişte oameni cu "frica lui Dumnezeu" să fi modificat din loc ?n loc mici lucruri care nu dădeau bine la public (asta presupun?nd că a existat un text iniţial şi n-a fost inventat tot, de aceeaşi oameni cu frica lui Dumnezeu). Şi mi se pare interesant că unii cred orbeşte ?n ce scrie acolo, fără să-şi pună vreun semn de ?ntrebare...
PillBlast a scris:Mentionez ca eu cred in Biblie, dar doar in ideile pe care le promoveaza, nu in fiecare cuvintel, inter?pretat si rasinterpretat.
Multe religii au idei comune/similare; apropo de interpretat şi răsinterpretat, văzusem un filmuleţ cu un maniac de-ăla de la americani care-şi găsise un pasaj ?n Biblie şi se lega de vreo 3-4 cuvinte ?ntr-o formulare mai ciudată, insist?nd că acolo e cheia salvării sufletului şi a omenirii şi-alte bazaconii de-ăstea... Mi-a părut rău de el, o cam luase cu pluta cu ideile lui...
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
dar despre hindusi, care cred doar in zei (au si o zeita a educatiei pe care o venereaza), ce ziceti? ei n-au biblie si ii doare-n dos de dumnezeul nostru, al celorlalte religii oare ei merg in iad cand mor???
- Monica999
- Hero member
- Site
Nu cred ca merg in iad. Daca au fost oameni buni si au crezut in zeii lor de ce ar merge?
- katami
- Platinum member
aia sunt judecti in legea lor
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
de catre cine sunt judecati? just curious
- Monica999
- Hero member
- Site
de acelasi Dumnezeu ca al nostru. Sunt sigura ca o fiinta superioara noua nu se impiedica de numele pe care le-a primit pe pamant.
- oricine25
- Full member
- katami
- Platinum member
PillBlast a scris:de acelasi Dumnezeu ca al nostru. Sunt sigura ca o fiinta superioara noua nu se impiedica de numele pe care le-a primit pe pamant.
exact
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|