homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-8

#134 2009-08-05 17:27:15

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

Re: voi credeti in dumnezeu?

Serpent a scris:

Singurul de p'aci care este de-adevaratelea crestin, este extra. Ceilalti ce va autointitulati crestini, nu faceti decat sa va ancorati nevoia inconstienta de supranatural, intr-o iluzie desarta numita dumnezeu!

care este diferenta ptr tine intre un crestin adevarat si unul "autointitulat" ? crezi ca numai fanaticii pot fi cu adevarat credinciosi ? pentru un crestin ar trebui "sa nu stie stanga ce face dreapta " , nu trebuie sa obosesc lumea pe forumuri cu parerile mele ca sa capat aceasta "onoare " , de a fi "crestin adevarat " ; sunt atatia misionari care isi pierd viata prin tari care nu au auzit de Isus , pentru ca in limba lor nu a fost tradusa Biblia , aia ce sunt pe langa noi ? daca exista vre-un crestin adevarat pe lumea asta , el nu va sta pe forumuri cu noi ... nu are timp de asta si nu  cred ca va gasi placere in asa ceva
iar restul , cum spui tu ,  toti de aici, suntem "crestini part-time " smile sa zicem ... cu prea mult timp liber pe care nu il folosim in slujba lui Dumnezeu ; iar la judecata vom plati pentru fiecare cuvant rostit dar si nerostit , adica pentru tot ceea ce facem dar si pentru ceea ce nu facem

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#135 2009-08-05 18:20:51

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

extra te rog sa te abtii de la declaratiile antisemite. suntem oameni, indiferent de natie, si trebuie sa ne respectam intre noi.

#136 2009-08-05 20:15:10

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Serpent a scris:

Singurul de p'aci care este de-adevaratelea crestin, este extra. Ceilalti ce va autointitulati crestini, nu faceti decat sa va ancorati nevoia inconstienta de supranatural, intr-o iluzie desarta numita dumnezeu!

si eu, ca si whitney, sunt curioasa de unde constatarea asta...

oricum, pe forumul asta exista si o minunata regula care spune "nu judecati" big_smile dar sunt extrem de curioasa sa vad ce te-a facut sa spui asta...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#137 2009-08-05 20:45:09

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

Serpent a scris:

asta venind de la unul/una care e adepta/adeptul lui Gaia - spiritul pamantului  buga , imbinata sublim cu Deceneu  va , etc, etc...
permiteti-mi sa  rotfl

eu una sunt curioasa sa stiu ce afinitati ai fata de cuvantul "serpent"? ar spune multe...

#138 2009-08-05 20:51:37

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

da! cred in Dumnezeu! insa ma enerveaza ( si e putin si elegant spus ) persoanele care incearca sa iti bage credinta pe gat, sa iti arate ce si cum zice Dumnezeu, sa iti demonstreze ca pacatuiesti la tot pasul. imi pare rau pentru ei pentru ca ei cred ca asa te apropie de Dumnezeu insa, de fapt, asa te indeparteaza. credinta nu e si nu trebuie sa fie  ceva impus, ea vine din adancul tau si exista acolo, nu ti-o poate "baga" nimeni!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

Publicitate

loading...

#139 2009-08-05 21:38:16

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

In primul rand sunt dator sa raspund persoanelor care sunt in rangul cel mai mare.

Camysh, pana la urma vad ca lumea a luat in serios, si chiar a accentuat ceea ce a zis PillBlast cu foarte multe zile in urma, si anume, despre antisemitism; antisemitism, de care nici eu nu am mai pomenit tot de foarte multe zile in urma.
Dupa o cercetare, wikipedia m-a informat: "Antisemitismul denumeşte o atitudine (politică, socială etc.) ostilă faţă de evrei numai pentru faptul că sunt evrei." Dati-mi voie sa va spun ca eu nu fac, si nici nu am facut antisemitism pe forumul acesta, si nici nu imi aduc aminte sa fi facut in alta parte! Eu nu ii urasc pe evrei, nici macar vre-un alt popor, si nici macar pe tiganii care au scuipat-o pe pink_martini.
Ba mai mult decat atat, nici Sfanta Scriptura nu ne indeamna la asa ceva! Si sa ma fereasca Dumnezeu sa fac vreodata una ca asta! Dar faptul ca am spus cu gura mea ca evreii sunt principalii vinovati care au dus la infiintarea lagarului de exterminare de la Auschwitz, asta nu suna deloc a antisemitism. Bineinteles ca nu numai evreii au avut de suferit acolo; printre ei au fost si rromi(tigani), prizonieri de razboi polonezi si rusi.
Eu nu urasc nici un popor; nici macar pe canibalii aceia care sunt in stare sa te manance de viu(pentru ca ei traiesc dupa cum cunosc); -cu atat mai mult nu-i urasc pe evrei, despre care apostolul Pavel spune ca au fost lepadati de Dumnezeu ca popor ales, dar care totusi, "Dumnezeu poate sa-i altoiasca iarasi".

Si spuneti-mi voi acum: cu siguranta ati auzit ca la tribunal, cei care cred in Dumnezeu si accepta sa faca lucrul acesta, sunt pusi sa jure cu mana pe Biblie, iar la final spun: "Asa sa-mi ajute Dumnezeu.". Corect? Asadar, deci daca cei care au facut lucrul acesta sub o marturie mincinoasa, voi credeti ca Domnul ii va pedepsi sau nu? Va las pe voi sa raspundeti aici.
In cazul evreilor, acestia nu au trebuit neaparat sa puna mana pe Biblie ca sa faca urmatorul juramant inaintea lui Pilat, dar si a intregului cer: " Sangele Lui sa cada asupra capului nostru si al copiilor nostrii." Voi, cei care ati face vre-un juramant(si ma refer la crestini) credeti ca Dumnezeu va va face dupa cuvintele voastre sau nu?
  Ma refer la crestini aici -si tot acest post este adresat numai crestinilor-: voi nu ati auzit de cuvintele " Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit."? Matei 12:37
Sunt cuvintele Mantuitorului nostru! Evreii au crezut in ele(caci daca nu credeau, nu se mai jurau). Si eu nu pot sa cred ca voi nu credeti in aceste cuvinte! Caci daca ati fi crezut, astazi nu as mai fi fost acuzat de antisemitism. Si de cine sunt acuzat? De insumi fratii mei crestini!
Si in toata istoria, aratati-mi mie vre-un alt popor care sa fi primit o mai aspra pedeapsa din partea lui Dumnezeu.
Si parca Serpent, intr-un alt topic nu credea ca Dumnezeu se foloseste de unele popoare ca pedepseasca pe altele. Nu i-am raspuns lui atunci, din pricina ca nu este crestin; si din pricina ca multe din cuvintele mele sunt luate in batjocura, de aceea evit sa raspund multora dintre voi. Totusi, raspund aici ceea ce nu i-am raspuns lui Serpent atunci:
  ""Vai de Asirian -zice Domnul- nuiaua maniei Mele, care poarta in mana toiagul urgiei Mele!
  I-am dat drumul impotriva unui neam nelegiuit, l-am trimis impotriva unui popor pe care sunt maniat, ca sa-l pradeze si sa-l jefuiasca, sa-l calce in picioare ca noroiul pe ulite.
  Dar el nu judeca asa , si nu acesta este gandul inimii lui; ci el nu se gandeste decat sa nimiceasca, decat sa prapadeasca neamurile cu gramada."
(Isaia 10:5-7)
  Vedeti ca Dumnezeu se foloseste de un popor ca sa pedepseasca un alt popor? Si nu numai de Asiria s-a folosit; sunt multe alte tari in afara de aceasta. Iar daca Scripura nu s-ar fi incheiat de scris, dupa intelepciunea pe care mi-a dat-o mie Dumnezeu, cred ca si despre holocaust s-ar fi scris in ea. Cititi Vechiul Testament, si veti vedea atunci modul in care Dumnezeu judeca popoarele. Cat despre holocaust, cred ca as face cel mai mare pacat ca sa intreb de ce tocmai asa a procedat Dumnezeu. El stie mai bine de ce.
   Si totusi, lucrul acesta ne este spre invatatura, pentru ca toate popoarele sa cunoasca,(,) ca pe langa faptul ca Dumnezeu este milostiv, plin de bunatate si credinciosie, El este si drept, si ca harul Sau si indelunga Sa rabdare au o limita. El spune ca pe langa indurarea pe care o are pana in al miilea an fata de cei ce-L iubesc *-si nu-L rastignesc-*, El pedepseste nelegiuirea parintilor in copii pana la al 3-lea si la al 4-lea neam al celor ce Il urasc.(vezi Exod 20:5,6) Pedeapsa, intr-adevar este cu mult mai scurta; dar totusi, ea exista.

PS: cu alta ocazie, o sa raspund si la alte intrebari, atata timp cat raspunsurile nu sunt luate in batjocura sau folosite in vre-un scop ... 'mai putin ortodox'.
Va sfatuiesc ca sa cititi voi insiva versetele din Biblie la care ma refer, ca sa intelegeti mai bine despre ce vorbesc.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-05 21:56:00)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#140 2009-08-05 21:43:55

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

extra devii chiar penibil neutral
inceteaza ca nu faci altceva decat sa te faci antipatic prin felul tau de a fi si prin ironiile tale... fii om cu cap!

#141 2009-08-05 21:55:51

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

kat_utza, nu fii radicala si ia aminte rotfl

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#142 2009-08-05 22:05:37

kat_utza
Sr. member

sa iau aminte!!! la fiecare topic, fie ca e vorba de sex, de mancare, de haine, de nu mai stiu ce se trezeste extra sa vina cu cate o morala sau eventual cu cate un link de invatatura crestina sau stiu eu ce altceva.... rotfl cade in penibil si chiar e enervant...
a crede in Dumnezeu nu tb sa il idolatrizezi asa cum fac cei cu zeii ci sa faci alte lucruri mai bune... sa te rogi, sa ii ajuti pe saraci cu ce poti (o farfurie de mancare, o haina, o cana de apa), sa nu te folosesti de el, etc
asta e parerea mea!

#143 2009-08-05 22:17:50

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

eu m-am saturat, e ca si cum am vorbi toti cu un gramofon. aceasi placa orice am spune noi. extra, din momentul asta nu mai raspund la nici un post de al tau, pentru ca parerea mea e ca nu ai ce cauta pe forumul asta.

#144 2009-08-05 22:18:01

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

extra, de ce nu mi-ai raspuns la postarea nr 120 de pe topicul asta?

ar trebui sa mai admiti si tu ca gresesti, si inca mult... iar faptul ca ai atata incredere ca ceea ce spui e automat corect - pt mine face din tine anticristul!

numara si tu cate impresii gresite ai creeat despre Dumnezeu pana acum prin felul tau de a te exprima - si poate o sa ajungi la concluzia ca -> ii datorezi lui Dumnezeu sa te opresti!

Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-05 22:18:44)

#145 2009-08-05 22:19:10

blackberry
Insomniac member

lol mai bine`l ignorati

Ultima oara a fost editat de guesswho1 (2009-08-05 22:20:13)

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#146 2009-08-05 22:20:26

kat_utza
Sr. member

eu consider ca pot si eu sa fiu ca el rotfl caut pe "goagal" toate alea, dau copy apoi paste si gata.. ce tare sunt!! chicot

#147 2009-08-05 22:26:07

blackberry
Insomniac member

parerea mea este ca dupa un studiu aprofundat s`a hotarat sa ne invete si pe noi. ar trebui sa i multumim, nu? big_smile

#148 2009-08-05 22:27:37

kat_utza
Sr. member

rotfl a`pai nici preotii nu sunt asa!!

#149 2009-08-05 22:31:00

blackberry
Insomniac member

rotfl nu stim noi lol

#150 2009-08-05 22:54:23

kat_utza
Sr. member

ce liniste si pace!!

#151 2009-08-05 22:55:22

blackberry
Insomniac member

nu pentru mult timp tongue

#152 2009-08-06 13:40:10

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

extra a scris:

tu crezi ca nu as putea sa aduc la tacere toate glasurile de aici -inclusiv pe al tau? si chiar si fara citate as putea sa fac asta.

nu crezi ca esti cam trufas pentru un crestin adevarat ? smile

extra a scris:

tu nu cunosti Biblia, si niciodata nu vei putea sa vorbesti despre ea, decat atunci cand vei incepe sa pui cuvintele ei in inima ta.

nu sunt de parere ca pui tu cuvintele in inima, ti le pune Domnul , daca Il rogi

extra a scris:

voi va lasati stapaniti de ura. aflati de la mine ca Domnul Iisus nu a urat pe nimeni -ba chiar S-a rugat pentru vrajmasii Lui. dar inimile voastre sunt pline de ura si de batjocuri. si de unde vin acestea? nu de la cel rau? credeti oare ca degeaba Domnul Iisus le-a spus celor de pe vremea Lui: "voi aveti de tata pe diavolul"?

nu crezi ca iti permiti sa judeci niste oameni pe care nu ii cunosti ? si daca au alta religie poate ca sunt prost informati ... nu neaparat plini de ura ;

nu face greseala sa crezi ca doar tu ai citit biblia ; am vazut crestini la viata mea, multi ,tu nu esti unul dintre ei

inca imi esti dator cu raspunsul la intrebarile pe care ti le-am pus mai devreme , sau sunt prea incomode ? poti sa raspunzi sincer sincer la ele ?tu nu ai raspuns celor care sunt mai importanti ,asa cum te-ai scuzat , ci celor care te-au provocat cel mai tare ... intelegi acum tu, crestinule , de ce nu te putem crede sincer ?
si acum sunt sigura ca ti-am captat atentia big_smile

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.