homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-7

#115 2009-07-26 23:58:26

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

Re: voi credeti in dumnezeu?

extra a scris:

Si in ce priveste holocaustul, eu nu cred ca printre acei evrei care au fost exterminati, se gaseau si suflete care L-au iubit pe Dumnezeu. Dumnezeu nu i-ar fi lasat sa moara asa oricum pe cei ce-L iubeau. Scumpa este moartea celor iubiti de El.

Eu nu cred ce ai spus tu mai sus. Aminteste-ti de Stefan sau de Ioan botezatorul. Am observant ca Dumnezeu intervine pentru cei care au o misiune de indeplinit (LE:ori cei 2 de mai sus isi incheiasera deja misiunea, moartea lor avand propriile sale invataturi pentru cei din jur), pentru ceilalti (de altfel pt toti oamenii ce-L iubesc) El are ca rasplata ?viata vesnica?.

extra a scris:

Si nu! Nu este absurd ca atunci cand parintii gresesc sa plateasca copii. Dumnezeu a spus asta, si asa va fi. Nimeni nu se poate opune. De ce a ales sa procedeze asa? Eu zic sa nu te gandesti la asta, ci macar cand vei fi pe patul mortii, sa te intorci la Dumnezeu;

Extra, eu te rog sa te gandesti mai bine la asta. In plus, Dumnezeu cred ca vrea ca invataturile lui sa fie in primul rand intelese.
Nu inteleg cum stii atatea citate si l-ai uitat tocmai pe acesta: "Şi Mă milostivesc p?nă la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele"?
Inainte de asa-zisul blestem omul trebuia sa incalce un legamant facut cu Dumnezeu.(nu-s prea sigura pe mine ca sa dau exemple din Biblie) In Vechiul Testament sunt cele mai multe intamplari de acest gen deoarece Dz relationa altfel in acele vremuri.
Dupa venirea lui Isus, Dz a facut un legamant cu toti cei care cred (vor crede) in El pentru primirea vietii vesnice. Ce poate fi mai rau decat blestemul de a nu merge cu El in cer?

extra a scris:

Vezi cum stau lucrurile? Oare Dumnezeu nu si-ar fi dorit sa fie iubit si acceptat de tot poporul Sau asa cu a fost de catre ucenicii Sai? Ba da. Si daca tot poporul israel L-ar fi iubit, oare Dumnezeu nu ar mai fi avut alt plan cum sa moara? Cu siguranta ca Dumnezeu are inca o mie de planuri atunci cand omul ramane fara nici unul!(asa cum vedem noi lucrurile acum)

Sunt de accord cu tine. Tind sa cred ca, daca l-ar fi acceptat inca de pe atunci pe Mesia, singurul plan care ramanea era mantuirea tuturor. Un popor intreg in frunte cu Isus putea mantui o lume intreaga.

Ultima oara a fost editat de irinn (2009-07-27 07:25:29)

#116 2009-08-04 17:10:50

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

si eu cred in Dumnezeu , si speram sa ma regasesc mai mult pe topicul asta decat pe altele pe care majoritatea nu crede ; dar vad ca desi sustineti ca "da, cred " totusi va certati de m-ati obosit ; de ce trebuie sa devina totul atat de personal ? e un pacat sa faci din Biblie o teologie ... nu stiu cum sa ma exprim dar faptul ca eu stiu un citat si iti dau replica cu el si apoi tu scoti alt citat si imi dai replica cu el... asta nu e ok .... Dumnezeu nu ar vrea sa ajungem sa ne certam utilizand propriul lui cuvant ( si DA e un citat in Biblie despre asta deoarece s-a predicat la biserica despre tema asta si stiu ca ei l-au citit atunci dar nu l-am retinut nici macar de unde este , si nici nu conteaza , cand o sa mai citesc biblia inca o data o sa mai dau peste el smile )

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#117 2009-08-04 21:35:23

irinn
New member
Inregistrat: 2009-03-23

whitneyfree a scris:

si eu cred in Dumnezeu , si speram sa ma regasesc mai mult pe topicul asta decat pe altele pe care majoritatea nu crede ; dar vad ca desi sustineti ca "da, cred " totusi va certati de m-ati obosit ; de ce trebuie sa devina totul atat de personal ? e un pacat sa faci din Biblie o teologie ... nu stiu cum sa ma exprim dar faptul ca eu stiu un citat si iti dau replica cu el si apoi tu scoti alt citat si imi dai replica cu el... asta nu e ok .... Dumnezeu nu ar vrea sa ajungem sa ne certam utilizand propriul lui cuvant ( si DA e un citat in Biblie despre asta deoarece s-a predicat la biserica despre tema asta si stiu ca ei l-au citit atunci dar nu l-am retinut nici macar de unde este , si nici nu conteaza , cand o sa mai citesc biblia inca o data o sa mai dau peste el smile )

uite, eu cred ca e important sa studiezi cat mai mult, pt ca numai asa iti poti face o imagine cat mai completa despre Dumnezeu. nici eu nu sunt adepta citatelor luate de ici de colo, fara context.

la inceput rabdarea lui extra de a explica unor oameni care nu faceau decat sa ia in ras absolut tot, mi se parea inumana..spre divina, sa zicem.  smile  exprimarea lui "de lemn", si faptul ca il banuiesc a fi un tanar fara experienta prea mare de viata, a complicat totul..

nimeni nu detine adevarul absolut! (poate doar Dumnezeu!) si, daca pui toate ideile mai "indraznete" emise vreodata pe lumea asta, in creierul unor tineri care au impresia ca le stiu pe toate, iese un cocteil asemanator cu ce ai gasit pe forumul asta..

#118 2009-08-05 00:19:38

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

whitneyfree a scris:

( si DA e un citat in Biblie despre asta deoarece s-a predicat la biserica despre tema asta si stiu ca ei l-au citit atunci dar nu l-am retinut nici macar de unde este , si nici nu conteaza , cand o sa mai citesc biblia inca o data o sa mai dau peste el  )

despre aceasta vorbesti: "Ci "da" al vostru sa fie "da"; si "nu" sa fie "nu", ca sa nu cadeti sub judecata."? Iacov 5:12

irinn a scris:

exprimarea lui "de lemn"

smile m-ai facut sa zambesc irinn. sunt pe deplin constient de 'vorbirea' mea. si nu intotdeuna vorbesc asa. dar vor vedea cei ce m-au citit, ca, vor veni vremurile -si aproape ca au si venit- cand cuvintele exacte ale Bibliei le vor fi de folos. acum poate ca nu vor intelege; dar asa cum Domnul Iisus le-a deschis ochii ucenicilor care mergeau impreuna cu El spre Emaus, sunt sigur ca la timpul potrivit, Domnul poate deschide ochii tuturor celor care vor starui in cunoasterea Lui, si 'le va arde inima dupa El'.
   oare Domnul Iisus a fost intotdeuna inteles? nici macar conducatorii bisericii din timpul Lui nu au inteles vorbirea Sa; ba chiar I-au zis: "vorbirea aceasta este prea de tot; cine poate sa o sufere?" deci daca acea vorbire a fost prea de tot, inseamna ca au mai fost si altele, chiar daca putin mai slabe decat ea.

exista 4 evanghelii care vorbesc despre viata lui Iisus. dar daca le vei citi, vei vedea ca fiecare scriitor in parte are stilul sau de exprimare. niciunul nu se aseamana intre ei, chiar daca toti vorbesc despre acelasi lucru. la fel si apostolii in scrisorile lor: toti vorbesc desre acelasi lucru, dar si prin acelasi duh; dar Pavel vorbeste intr-un fel, Petru in alt fel, etc...

si da, am staruit in citate, pentru ca multi se bazeaza pe traditii si alte carti care sunt departe de invatatura Bibliei.
vrajmasul sufletelor noastre poate fi infrant. cel mai slab urmas al Domnului Hristos poate sa-l infranga numai si numai cu ceea ce sta scris.
pe mine unul nu m-au afectat decat intr-o singura masura batjocurile- e greu acum ca sa o intelegeti care este aceea. totusi, eu stiu ca toti au inteles ceea ce am scris, si multi dintre ei se ascund in spatele batjocurilor sau a altor lucruri asemanatoare. si pentru ca nu vor studia Biblia niciodata, le-am oferit si citate. pentru unii, aceste citate vor fi spre mantuire sau spre marturie. si asta depinde de fiecare dintre ei. astfel, nimeni nu se poate dezvinovati inaintea lui Dumnezeu ca nu au cunoscut planul Sau de mantuire: nici cei ce au crezut, nici aceia care nu au crezut.

irinn a scris:

nimeni nu detine adevarul absolut! (poate doar Dumnezeu!)

lucrurile nu stau chiar asa. pe o parte ai dreptate, dar pe de alta parte nu ai.
si cand spun ca ai dreptate, ai doar din punctul acesta de vedere: nimeni nu poate cuprinde intelepciunea lui Dumnezeu.
dar totusi, omului ii este descoperita calea ce duce catre mantuire -si din acest punct de vedere as putea ca si acesta este un adevar absolut. ca nu le stie nimeni pe toate, asta e altceva. Iacov spunea: "daca ii lipseste cuiva intelepciunea, sa se roage; si ea ii va fi data. dar sa se roage cu credinta."
totusi, eu pot spune ca adevarul absolut este cunoasterea lui Dumnezeu, chiar daca nimeni nu ar ajunge sa-L cunoasca pe deplin. un fior inalt a trecut prin mine doar gandindu-ma ca nici chiar in vesniciile care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi, nu Il vom putea cunoaste pe deplin! cat de mare, si cat de minunat poate sa fie Dumnezeu! Domnul Iisus ne-a descoperit caracterul Sau, pentru ca noi sa credem in El; si prin credinta aceasta sa fim mantuiti. Si Domnul sa ne ajute la aceasta!

Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-05 00:24:15)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#119 2009-08-05 00:54:06

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Extra, sunt oameni care au citit o singura data Biblia, dar au citit-o cu sufletul, nu au puricat fiecare cuvant, si l-au descoperit pe Dumnezeu. Civintele Lui au fost facute pentru sufletul tuturor. Conducatorii bisericilor nu au inteles pentru nu au avut deschiderea sa il inteleaga. Oamenii simpli il pot intelege si il pot cunoaste, chiar daca nu pot sa dea citate din Biblie. Vorbirea ta e de lemn, si nu are nici o legatura cu modul in care comunica Iisus.

extra a scris:

pe mine unul nu m-au afectat decat intr-o singura masura batjocurile- e greu acum ca sa o intelegeti care este aceea. totusi, eu stiu ca toti au inteles ceea ce am scris, si multi dintre ei se ascund in spatele batjocurilor sau a altor lucruri asemanatoare. si pentru ca nu vor studia Biblia niciodata, le-am oferit si citate. pentru unii, aceste citate vor fi spre mantuire sau spre marturie. si asta depinde de fiecare dintre ei. astfel, nimeni nu se poate dezvinovati inaintea lui Dumnezeu ca nu au cunoscut planul Sau de mantuire: nici cei ce au crezut, nici aceia care nu au crezut.

Extra, oamenii nu trebuie sa studieze Biblia, studiezi cartea de economie si matematica, nu Biblia. Biblia este peste puterea studiului. Poti sa o stii pe de rost, daca nu o intelege sufletul tau, tot degeaba. Cat despre citatele tale rupte din context, au aceasi valoare ca un pasaj luat din orice carte, adica nici o valoare.

Esti o persoana prea ingusta la minte pentru a atrage pe cineva spre marturie sau mantuire. Tot ce poti face e sa aduci un zambet ironic pe fata unora, un sentiment de mila pentru tine din partea altora, si pe altii sa ii infurii. Pot spune ca sunt o persoana calma, dar prostia ma infurie foarte tare, dar tu deja ai intrecut masura  bang

Publicitate

loading...

#120 2009-08-05 01:14:24

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

da, cred! intotdeauna m-am rugat in momentele in care simteam ca nu mai pot sau ca am nevoie deosebita de ceva anume, si intotdeauna ceea ce-mi doream a venit sub o forma mai mult sau mai putin evidenta .

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#121 2009-08-05 01:18:53

skumpi
Vizitator

offtopic mai fete da dc nu puteti pur si simplu sa ignorati posturile lui extra daca va enerveaza atat de tare ??? ce`i daca el se baga la topicul de manichiura cu un citat din biblie ? ignorati si mergeti mai departe...nu trb sa va enervati in halu asta si sa`i raspundeti smile

#122 2009-08-05 01:36:25

extra
Banat

PillBlast, ceea ce ai scris acolo este total fara noima; adica nu are nici un inteles. De ce spun asta? Pentru ca cel ce a citit o data Biblia si l-a descoperit astfel pe Dumnezeu(de fapt, Dumnezeu n-i se descopera, si nu noi Il gasim) o va mai citi incaodata. Pai oare doar o singura data o va mai citi? Eu va spun ca nu se va mai satura de ea!
Tu crezi ca Biblia este o simpla carte ca oricare alta?

"Biblia este peste puterea studiului. Poti sa o stii pe de rost, daca nu o intelege sufletul tau, tot degeaba." =de ce spui asta? ca ai inteles-o sau ca nu ai inteles-o? Si sa stii ca nu raspund la cuvintele tale ironice, nu pentru ca sunt prost huh sau lipsit de inteligenta -ci din alte motive.
Si ce -nu este asa: unora le place Biblia, iar altora nu; unii au gasit mantuirea prin ea, iar altii inca ii mai cauta nod in papura? Si lucrurile acestea nu sunt de ieri, si nici de azi; dintotdeauna a fost asa, si va fi pana la sfarsitul timpului.

""vorbirea aceasta este prea de tot; cine poate sa o sufere?" - oare nu cu tine se implinesc cuvintele acestea?

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#123 2009-08-05 01:43:53

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

skumpi a scris:

offtopic mai fete da dc nu puteti pur si simplu sa ignorati posturile lui extra daca va enerveaza atat de tare ??? ce`i daca el se baga la topicul de manichiura cu un citat din biblie ? ignorati si mergeti mai departe...nu trb sa va enervati in halu asta si sa`i raspundeti smile

pentru ca noi vrem sa purtam o conversatie normala cu omul. Nu neaparat la topicul asta,ci in general. Si vrem sa vorbim cu omul,nu cu biblia ambulanta.

#124 2009-08-05 01:49:28

Monica999
Hero member
Site

Nu pot sa le ignor skumpi, poate ma opream, dar cand vad ca nimeni nu il opreste, nici macar nu ii atrag atentia cand spune tampenii de genul fazei cu holocaustul, pur si simplu ma scoate din pepeni. Acum gata i-am zis ca e prost, imi astept banul, si nici ca mai calc pe forumul asta desi imi era tare drag, dar clar nu e normal sa il lase moderatorii sa spuna asa tampenii.

Cat despre tine extra, ce am scris eu are sens. Cand am zis ca esti ingust la minte am zis ca esti prea limitat pentru a avea ceva de impartit cu restul. Cand am zis ca esti prost, am zis-o pentru ca bati apa in piua cu limitarea ta. Cat despre cititul Bibiei si cat am inteles din ea, este treaba mea. Tin sa iti spun ca imi place, si o recomand cu caldura oricui.

Despre vorbirea ta, ce pot spune, nu sunt singura care s-a plans, si repet, vorbirea ta nu are nici o legatura cu vorbirea lui Iisus, sau a vre-unui om cu har. Nici un om cu har nu tranteste citate pe un forum pana li se apleaca oamenilor de citate din Biblie. Te rog nu te mai crede profet, sau apostol, sau ce te-oi crede tu.

Tu esti un singur lucru: FANATIC RELIGIOS. Nah ca am spus-o.

#125 2009-08-05 02:39:01

extra
Banat

interesanta... caracterizare mi-ai facut ShineOfBlood smile ; si nu cunosti nici pe departe cat de mult imi doresc sa fi fost asa, in ceea ce priveste memoria!
tu crezi ca nu as putea sa aduc la tacere toate glasurile de aici -inclusiv pe al tau? si chiar si fara citate as putea sa fac asta. dar daca voi face asta, nu voi face altceva decat sa aduc la indeplinire planurile celui rau. tu nu cunosti Biblia, si niciodata nu vei putea sa vorbesti despre ea, decat atunci cand vei incepe sa pui cuvintele ei in inima ta.
"Cine nu este cu Mine este impotriva Mea." -sunt cuvintele Domnului Hristos, si cat de adevarate sunt! la fel stau lucrurile si cu Biblia: cine o place, o doreste, si gaseste in ea apa vie, implinirea sufletului insetat dupa mantuire, dupa viata vesnica; dar cine nu o place, chiar daca incearca sa ascunda lucrul acesta, o uraste, si se lasa influentat de spiritul celui rau. cercetati-va bine in cugetele voastre: CALE DE MIJLOC NU EXISTA! voi va lasati stapaniti de ura. aflati de la mine ca Domnul Iisus nu a urat pe nimeni -ba chiar S-a rugat pentru vrajmasii Lui. dar inimile voastre sunt pline de ura si de batjocuri. si de unde vin acestea? nu de la cel rau? credeti oare ca degeaba Domnul Iisus le-a spus celor de pe vremea Lui: "voi aveti de tata pe diavolul"?  si celor ce se lasa stapaniti de ura si de batjocura le sunt adresate cuvintele acesta. si daca ma batjocoriti si ma urati, oare mie imi faceti lucrurile acestea? nu mie, ci Creatorului nostru. dar faceti lucrul acesta "ca sa se implineasca Scriptura care zice: "M-au urat fara temei."" la fel si in cazul meu: ma urati fara temei. sub ochii mei -si cu voi- se implinesc cuvintele Scripturii.
tu spui ca de obicei esti calma. pai cine nu e calm cand nu il enerveaza nimeni? dar poate spune cineva ca e calm atunci cand este enervat si nu reactioneaza, nu cand nu il deranjeaza nimeni! deci nu esti calma deloc. si nu va spun cata putere au cuvintele Scripturii...

PillBlast a scris:

Tu esti un singur lucru: FANATIC RELIGIOS. Nah ca am spus-o.

smile stiam ca vroiai sa o spui mai demult. si nici nu trebuia sa te sfiesti cand ai spus-o. si nici macar nu ma supar. ba chiar m-as supara daca ai primi ban.
mai, eu chiar nu inteleg un lucru: voi nu vedeti ca Domnul Iisus a fost omorat, si la fel si toti apostolii dupa El? voi nu vedeti ca si primii crestini au fost toti urati si omorati? lucrul acesta ar trebui sa va dea de gandit si sa va intrebati: de ce s-a intamplat asa? pentru ca Satana cauta cu toata puterea sa distruga pe Dumnezeu si pe toti aceia care Il vor urma. dar cum poate el sa faca asta? ca eu nu am auzit ca Satana sa fi omorat pe careva!
el este inger; nimeni nu-l poate vedea. dar totusi, are o puternica influenta asupra mintii noastre. de insasi lucrurile pe care le gandesti, pe care le ai in mintea ta, te lasi stapanit. si daca un om uraste pe alt om, nu este decat rezultatul faptului ca acest om s-a lasat stapanit de gandurile acelea rele; ganduri, care daca raman multa vreme in minte se intensifica si conduc la ura, iar aceasta la crima. voi credeti ca degeaba s-a spus: "maniati-va si nu pacatuiti; sa nu apuna  soarele peste mania voastra."?

Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-05 03:05:14)

#126 2009-08-05 03:11:56

Monica999
Hero member
Site

Aoleu, dar tu chiar nu intelegi omule. Au avut ocazia si altii sa ma enerveze, dar cand aud ca spui ca evreii sunt de vina de holocaust, si ca isi meritau soarta si ca printre cei care au murit nu se afla nimeni care iubea pe Dumnezeu evident ca ma enervezi. La mine e ura? Eu nu te urasc, doar iti spun cat te duce mintea. Si nu te duce. Nimeni nu ar putea sa spuna asa ceva. Ori tu ai citit doar Biblia, si nimic mai mult, ori faci pe prostul, ori esti asa.

Si nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca sunt impotriva Lui. Sunt impotriva ta si a celor ca tine. Si te-am facut prost nu ca nu m-am putut abtine, dar ma gandesc ca poate asa se uita vre-un moderator la ce tampenii poti debuita. Chiar nu ma derajeaza daca iau eu ban, atata timp cat iei si tu. Nimeni nu ar trebui sa vbeasca asa de cea mai mare atrocitate din istoria moderna.

#127 2009-08-05 12:37:26

whitneyfree
Full member
Inregistrat: 2009-04-09

extra , imi poti raspunde si mie la o serie de intrebari?
intr-o prima faza vroiam sa te intreb ce religie ai ? dar nu cred ca vreau sa stiu asta deoarece nu vreau sa te etichetez printr-un nume ;
asa ca te intreb mai bine ce experiente ai avut tu cu Dumnezeu?
si mai ales, daca tot citezi din Biblie atat de mult, de unde deduc ca ai si citit-o destul de mult... cat de des te rogi innainte sa citesti Biblia ? dar dupa? daca nu este citita sub lumina Duhului Sfant atunci ea devine o lectura din care pierdem esentialul ;
ma deranjeaza ca desi m-am declarat cresita , ca si tine , sau cel putin asa cred , ca si tu esti crestin , si desi sunt multi aici care au declarat acelasi lucru , parca esti impotriva tuturor .... si lovesti in ei fix cu ce ( cred eu ) ca Dumnezeu nu vrea ... cu Cuvantul Lui ;
ar trebui sa intelegi ca fiecare suflet Il percepe in felul lui , nu vor exista doua persoane care il vor percepe identic, pentru ca ne-a facut diferiti , chiar si in credinta fata de El ; stiu ca exista doar un drum catre El , dar nimeni de pe Pamantul asta nu il stie cu adevarat si in totalitate , pentru ca suntem prea limitati ca sa intelegem in totalitate cuvantul ...
in loc sa ne concentram pe diferentele de gandire , nu ar fi mai bine sa ne concentram pe asemanari ? poate asa avem mai multe sanse sa ajungem unde trebuie ...

To see the world in a grain of sand,
And heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand,
And eternity in an hour

#128 2009-08-05 13:37:43

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

extra, mai OMULE - ca asa te-ai autodefinit, drept om... Poate ca, in alta context, as fi scris "om" cu majuscule, incercand sa dau autocaracterizarii tale o tenta mai larga, mai vasta si mai umana, mai universala, dezlegata de notiunea de sex... Insa... nu e cazul...
Te-ai alaturat unei comunitati virtuale care este alcatuita dintr-o varietate de persoane, in proportie covarsitoare femei. Ai aruncat printre subiecte legate strict de natura femeiasca (le amintesc aici pe cele legate de coafor, epilat, machiaj...) manusa si ai deschis discutii mai ample si mai profunde legate de religie si credinta. Dorinta ta de a comunica pe tema asta ti-a fost, se vede treaba, pe deplin satisfacuta; topicul a luat amploare, a devenit populat, au inceput sa apara diferite opinii. Te puteai opri aici, multumit ca ai gasit partenere de discutie pe tema asta. Dar n-ai facut-o...
Discursul tau, axat eminamente pe citate din Biblie, este agresiv si amenintator, scrii posturi lungi in care Biblia tuna si fulgera prin "glasul" tau. Desi aici este o comunitate laica, ai caror membri nu au vreo pregatire de natura teologica (cum sunt inclinata sa cred ca ai tu) si nu pot, ca atare, riposta postarilor tale documentate, te incapatanezi sa raspunzi fiecarui participant la discutie care si-a expus parerea de profan cu alte si alte citate, insotite de interpretari proprii pe care le impui ca fiind singurele corecte. Asupra cauzalitatii, respectiv scopului discursului tau inca nu ma pot pronunta. Oricum, imi pare a fi o strategie agresiva de a castiga prozeliti, o metoda utilizata de practicantii unor culturi... mai putin agreate de religiile "oficiale". Ultimativ ar trebui sa intelegi, tu si altii ca tine, ca apropierea tineretului de cele sfinte ar trebui sa se petreaca firesc, spontan si cu caldura, fara teama unor acte divine de natura punitiva... Nimeni nu ofera dragoste si respect cu sufletul chircit de spaima...
Insa JUSTIFICAREA HOLOCAUSTULUI, prin indiferent ce mijloace si independent de scopul vizat, este o mare palma pe obrazul insasi omenirii moderne!!!! Ceea ce s-a intamplat in secolul 20 este, prin amploare, poate cea mai mare tragedie a umanitatii, una din cele mai mari nedreptati care s-au petrecut pe pamant, dezgolirea celei mai hidoase si mai intunecate fete a omenirii! Faptul ca incerci sa "justifici" aceasta tragedie prin niste asa-zise fapte petrecute acum nu-stiu-cati ani, ba mai mult, o consideri o razbunare, denota din partea ta o lipsa crasa de cultura, de informare, de empatie, omenie si, nu in ultimul rand, bun-simt! Daca tu consideri ca niste milioane de oameni au fost nevoiti sa moara in chinuri atroce, haituiti, umiliti, batjocoriti, jefuiti, decazuti la stadiul de cobai uman pentru simplul fapt ca intr-o carte (se pare, singura pe care ai aprofundat-o), de fapt intr-o colectie de povestiri si pilde, acel popor e acuzat de nu-stiu-ce, nu meriti sa fii considerat om!  Ba mai mult, ar trebui sa-ti reconsideri urgent "menirea" de predicator, sa te retragi umil din postura de povatuitor spiritual, sa-ti pui cenusa in cap si niste intrebari staruitoare privitoare la moralitatea ta...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#129 2009-08-05 13:41:21

dreamgirl27
New member
Inregistrat: 2009-07-30

Si eu cred foarte mult in Dumnezeu. De fiecare data cand m-am rugat la El ca sa ma ajute cu fel si fel de probleme, mereu m-a ajutat. Dar ca sa fii ajutat, trebuie sa mai ajuti si la randul tau alti oameni. Trebuie doar sa crezi si sa sti ce sa ceri. Dumnezeu ajuta pe toata lumea.

#130 2009-08-05 14:42:52

skumpi
Vizitator

ShineOfBlood a scris:

skumpi a scris:

pentru ca noi vrem sa purtam o conversatie normala cu omul. Nu neaparat la topicul asta,ci in general. Si vrem sa vorbim cu omul,nu cu biblia ambulanta.

si daca omu nu vrea sa poarte o conversatie "normala" cu voi ?? poate la el asta e normalul....prin citate smile fiecare e liber sa`si exprime parerea cum doreste... nu este vreo regula pe forum care sa interzica lucru asta smile

#131 2009-08-05 14:53:58

Monica999
Hero member
Site

alinda a scris:

Insa JUSTIFICAREA HOLOCAUSTULUI, prin indiferent ce mijloace si independent de scopul vizat, este o mare palma pe obrazul insasi omenirii moderne!!!! Ceea ce s-a intamplat in secolul 20 este, prin amploare, poate cea mai mare tragedie a umanitatii, una din cele mai mari nedreptati care s-au petrecut pe pamant, dezgolirea celei mai hidoase si mai intunecate fete a omenirii! Faptul ca incerci sa "justifici" aceasta tragedie prin niste asa-zise fapte petrecute acum nu-stiu-cati ani, ba mai mult, o consideri o razbunare, denota din partea ta o lipsa crasa de cultura, de informare, de empatie, omenie si, nu in ultimul rand, bun-simt! Daca tu consideri ca niste milioane de oameni au fost nevoiti sa moara in chinuri atroce, haituiti, umiliti, batjocoriti, jefuiti, decazuti la stadiul de cobai uman pentru simplul fapt ca intr-o carte (se pare, singura pe care ai aprofundat-o), de fapt intr-o colectie de povestiri si pilde, acel popor e acuzat de nu-stiu-ce, nu meriti sa fii considerat om!  Ba mai mult, ar trebui sa-ti reconsideri urgent "menirea" de predicator, sa te retragi umil din postura de povatuitor spiritual, sa-ti pui cenusa in cap si niste intrebari staruitoare privitoare la moralitatea ta...

In sfarsit se inmultesc randurile celor care se opun la ce a spus el. Stiu ca m-am infuriat prea rau in posturile anterioare, dar cum sa nu te infurii cand citesti ce a spus? Multumesc Alinda pentru modul frumos in care i-ai explicat cat de gresit gandeste. Eu deja nu mai am puterea sa fiu politicoasa cu el.

#132 2009-08-05 16:43:04

Serpent
New member
Inregistrat: 2009-07-07
Site

Singurul de p'aci care este de-adevaratelea crestin, este extra. Ceilalti ce va autointitulati crestini, nu faceti decat sa va ancorati nevoia inconstienta de supranatural, intr-o iluzie desarta numita dumnezeu!

Geea este mama noastra.

#133 2009-08-05 16:59:26

Monica999
Hero member
Site

Auzi, ca apare altul. De unde stii tu mai ce sunt restul si care din noi e crestin adevarat? Ce il face pe el mai adevarat? Eu nu am nici o nevoie inconstienta de supranatural. Si nu ma ancorez in nimic. Daca cineva face asta este tocmai extra. Noi restul suntem ancorati bine in realitate, numai ca avem si credinta. Habar n-ai ce spui. Cine esti tu sa spui cine e si cine nu e crestin?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.