Voi credeti in dumnezeu?-6
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
Re: voi credeti in dumnezeu?
nu cred in dumnezeu, nu sunt atat de inconstienta incat sa cred ca omul e buricul universului si nu exista altul mai bun ca el , or fi altii mai buni dar asta ma intereseaza prea putin... iar daca ar fi sa existe dumnezeu asta cu pacatele care se transmit pana la neamul x imi suna a razbunare divina ... omul care greseste ar trebui sa plateasca individual, pe lumea asta sau in lumea de dincolo
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Katami, raspunsul pt tine este foarte amplu; de aceea, dar si pt ca sunt pe tel, o sa ti-l dau alta data. Acum o sa-i raspund lui PillBlast: tu crezi ca nici un fir de iarba nu se misca, si nici o vrabie nu zboara fara voia lui Dumnezeu? Cu cat mai mult un conducator de tara! Si daca Biblia spune ca ORICE domnie si orice stapanire -FIE ELE BUNE SAU RELE- sunt puse de Dumnezeu, atunci asa este. In caz contrar, subminezi autoritatea lui Dumnezeu. Cat despre holocaust, evreii sunt singurii vinovati pt asta, pt ca ei l-au rastignit pe Mantuitorul. Iar daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris: "Sangele Lui sa cada asupra capului nostru si al copiilor nostrii." Si asa sa si intamplat... la holocaust. Dumnezeu este plin de iubire si de mila, dar pe langa acestea El este si Sfant si Drept. Chiar si harul Sau, si indelunga Sa rabdare au o limita; evreii au depasit acesta limita. Fara sa gandeasca au spus acele cuvinte. Sunt multe, multe de spus...; iar daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris ca Iisus a plans pt cetatea Ierusalim: "De cate ori am vrut ca sa va strang cum strange closca puii sub aripi, si n-ati vrut. Iata ca vi se lasa casa pustie." Noi nu avem suficienta rabdare ca sa vedem lucrarile lui Dumnezeu; dar avem Biblia, avem carti in care s-a scris istoria planetei, si le putem cerceta sa vedem daca s-a intamplat sau nu. Inca odata iti spun: daca ai fi citit Biblia ai fi gasit scris: "Pentru ca Domnul nu aduce repede la indeplire judecatile Sale, de aceea se inmulteste rautatea oamenilor pe pamant"...
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
wow, isi meritau soarta, nu? ma intreb daca tu ai fi trecut prin asa ceva ai mai fi vorbit asa? dar tiganii-rommi care au fost omorati in lagarele de concentrare? si ei l-au arstignit. Serios, ma gandeam ca esti limitat in gandire de la primul post, dar dupa ce am vazut chestia despre holocaust pe care ai scris'o gandul asta a devenit o certitudine.
Daca Dumnezeul de care vorbesti tu a actionat prin Hitler, atunci ma faci sa cred ca poate vorbeste prin tine. Oricum iti spun ca din momentul asta nu mai vorbim despre acelasi Dumnezeu, Dumnezeul in care cred eu nu ar omora oameni nevinovati, nu i-ar tortura.
Si un citat din oamenii pe care ii apreciez eu, draga extra, si sa stii ca este cu dedicatie: Stupid is forever!-Ron White- Mediteaza asupra conceptului.
Si asta pentru moderatori: Ori imi dati ban ca sa nu mai vad propaganda asta extrema, si cum un om poate zice ca holocaustul este ok, ori ii atrageti va rog atentia. Nu mi se pare normal sa lasati asa o persoana sa continue sa posteze asa ceva:
extra a scris:Cat despre holocaust, evreii sunt singurii vinovati pt asta, pt ca ei l-au rastignit pe Mantuitorul.
Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-07-22 22:47:08)
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
nu, ioana, normal ar nu sa nu se mai discute, ci asa cum ai spus si tu, fi sa fim oameni si, oricat de aiurea sa ni se para parerile exprimate... sa raspundem omeneste. sau sa ne abtinem...
extra, mai gandeste-te la ce spui! miile de nevinovati care au murit in chinuri nu era vinovati pentru rastignire... si chiar daca mergi pe ideea ca se plateste o greseala pana la al nush catelea neam... tot ceva nu se leaga... si acel ceva tine de ce a raspuns Mantuitorul unui apostol cand a fost intrebat (parca de un orb din nastere era vorba): "de ce sufera omul asta?" si Iisus a raspuns "sufera pt pacatele lui/ale familiei sale... iar daca nici el nici familia nu au gresit, sufera CA PRIN EL SA SE ARATE HARUL LUI DUMNEZEU". sau asa ceva... eu cu citatele mai putin le am... dar ideea e ca a uri un intreg popor pt greseala comisa de un individ e absurda si dpdv matematic, dar si din acest punct de vedere reliefat de Iisus: CA SA VADA PRIN EI HARUL LUI DUMNEZEU. Daca evreii nu Il rastigneau, omenirea era inca sub pacatul stramosesc, nu? cu alte cuvinte, urat spus, "cineva trebuia sa Il rastigneasca", pt a se implini cuvintele Scripturii. iar evreii au fost "agentii" acestei impliniri. aici cred ca intervine o viziune diferita in religia crestina, care la ortodocsi si catolici se traduce in venerarea crucii (tocmai din motivul explicat mai sus, ca fara rastignire nu ar fi existat Invierea, fara cruce nu exista viata vesnica), in timp ce la protestanti (cel putin la majoritatea, din cate stiu), crucea este in continuare privita ca un instrument de tortura si atat.
dar revenind la subiect.... e total aiurea sa blamezi un popor (gandeste-te numai cati copiii nevinovati au murit groaznic in lagare!!! pt ceva ce TREBUIA SA SE INTAMPLE... si fara de care TU si eu si toti ceilalti nu am fi avut sansa la mantuire pe care o avem.
in rest... referitor la raspunsul de mai sus... din partea mea nu e nicio graba, ma bucur ca ai citit
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- andora
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-01
extra a scris:PillBlast a scris:andora a scris:..eu cred in Dumnezeu, dar relatia mea cu el este de prietenie...nu spun nici rugaciuni din carti si nici nu dau citate din biblie! il privesc ca pe un foarte bun si sincer prieten, il rog sa ma incurajeze, sa-mi dea putere si rabdare uneori la biserica nu ma mai prea duc, prefer sa vorbesc cu el in linistea casei mele!!! stiu ca vrea de la mine doar sa iubesc sincer si dezinteresat, sa nu condamn si sa judec faptele celorlalti, dar daca pot sa-i ajut sa o fac cu intelegere si iubire sufleteasca!!!...si ma simt iubita de el, pentru ca oricat de mult/ greu mi-ar da , ma incurajeaza sa pot duce!!!....nu dau vina pe El pt. faptele si greutatile vietii mele, nu defilez fatarnic si ipocrit prin biserici spunand rugaciuni si dand citate din biblie...avem o relatie de suflet, simpla, directa, fara popi, biserica, "apostoli" sau vorbitori de citate din biblie!!!...doar iubire si sprijin sufletesc!!!...nu-l bag in chestiile materiale lumesti si nici in lucrurile pacatoase! il respect si ma respecta! il iubesc si ma iubeste!...si vad ca pana acum m-a ajutat moral sa fiu o persoana puternica, fericita, cu o viata implinita....deci, cum imi place mie sa-i spun "toata dragostea si respectul pentru El", fara cuvintele bisericesti si fara citate din biblie
ce relatie frumoasa ai descris cu Dumnezeu
da-mi voie sa te corectez, si sa spun adevarul din cuvintele de mai sus: "Ce frumos l-ai batjocorit pe extra aici!" andora, de 4 ori ai adaugat expresia: "citate din biblie". Uite aici lista persoanelor care au folosit citate din Biblie: Iisus, Matei, Marcu, Luca, Ioan, Pavel, Petru, Iacov, Ioan.... Chiar atat de nepriceputa poti sa fii? Si daca este asa cum zici tu, ca Il cunosti pe Dumnezeu, atunci descrie-mi-L si mie; dar fara sa folosesti citate din Biblie, iar apoi sa imi arati unde este scris asa. Pai vezi ca nu poti? Tocmai faptul ca tu te impotrivesti asa de mult cuvintelor pe care le spun, ar trebui sa iti dea de gandit! Pana cand iti vei mai impietri inima?
tu spui: "dar sunt sincera si nu uit ca esenta vietii e iubirea..." =asa este, dar una este sa iubesti lumea si lucrurile din ea, si alta este iubirea fata de Dumnezeu. Suna eronat, dar tocmai aceste 2 iubiri sunt total diferite, si nici macar nu se pot impaca una cu alta. Nu poate nimeni sa-L iubeasca pe Dumnezeu, si in acelasi timp sa iubeasca si placerile din lumea aceasta -fie ele oricat de 'nevinovate'. El nu zice ca sa nu ne bucuram de viata, caci tocmai El ne-a dat-o; natura si tot ce este in ea... -tocmai pentru ca noi sa fim fericiti. Lumea, pe de alta parte, are si ea placerile ei: poftele. Iata ce spunea Petru despre asta: "Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia Neamurilor, si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelas potop de desfrau, si va batjocoresc.." (1Petru 4:3,4) Iar Ioan spune: " caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac." (1Ioan 2:17) Deci acum nimeni sa nu mai spuna ca cineva se chinuie sa faca voia lui Dumnezeu sau sa pazeasca poruncile Lui. Si cel ce pazeste poruncile Lui si le implineste, o face din dragoste; el iubeste, si este iubit de Dumnezeu. Si tocmai dragostea aceasta care il leaga de Dumnezeu nu va pieri niciodata. Pe cand dragostea fata de lume si lucrurile ei, va pieri. Si aceasta este o dragoste fara speranta, fara o nadejde de viitor, si care nu aduce implinire sufletului; pe cand dragostea fata de Dumnezeu este vesnica: nu numai ca va aduce implinire sufletului insetat pentru viata aceasta, dar aduce cu ea si nadejdea unei vieti vesnice, care nu va pieri niciodata, si care va dainui in veci de veci! Amin.
eu vorbeam cu PILL care este si el un om pacatos ca mine si isi iubeste semenii!!!...tu cred ca deja ai facut o obsesie pentru mine nu sunt obligata sa gandesc ca tine!!! eu sunt capabila sa gandesc singura!!! ....si te rog respectuos sa-mi respecti macar dreptul de a avea un dialog cu un alt seaman de-al meu!!!! nu ne mai judeca noua modul in care gandim sau ne exprimam!!! dialogul meu era exclusiv cu Pill, nu te includea pe tine!!! ...pe viitor te rog sa-ti faci o obsesie pt. alta persoana, nu pentru mine!!!.... ....cu respect si compasiune, o muritoare de rand!
PS: PILL, ma bucur ca esti pamantean de-al meu
Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-22 23:45:52)
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
- extra
- Banat
katami a scris:pe de alta parte zici ca nu poti impaca iubirea fata de lume cu iubirea pt Dumnezeu. total gresit!!!!!!! Dumnezeu a lasat lumea pt ca oamenii sa o sfinteasca prin iubire... si, cu AJUTORUL acestei iubiri pamantesti, sa DEPASEASCA iubirea lumeasca si sa invete a-L iubi pe El. iar tu faci aici confuzia care corespunde exact cu ce discutam la celalalt topic... cand eu iti spuneam ca lumea confunda iubirea cu pasiunea... aici TU CONFUNZI IUBIREA FATA DE LUME (=ce a lasat Dumnezeu pe pamantul asta pt ca noi, oamneii, sa ingrijim, sa pretuim, sa folosim) CU POFTELE LUMESTI. deci daca pt tine iubire=pofte..... ai scazut in ochii mei
La cele de mai sus, cum explici versetul: "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el." (1Ioan2:15)? Sau: "Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voi alui Dumnezeu ramane in veac."(v.17) Tot Ioan, in cartea sa Apocalipsa, el spune: "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si MAREA nu mai era." Daca vei citi Bilblia, vei vedea ca 'marea' reprezinta lumea, oameni, gloate, multimi. Curva care este descrisa tot in cartea de mai sus, este Babilonul; si Biblia ne spune ca ea era asezata "pe ape mari". In acelasi timp, poporul lui Dumnezeu este avertizat: " Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei, si sa nu fiti loviti cu urgiile ei." (Apocalipsa cap. 17 si 18) Nu am timp pentru ca sa iti dau mai multe detalii. Si chiar daca nu inteleg aici, macar de data aceasta userii sa faca un efort, si sa se abtina de la orice comentariu. Daca vreti, va voi explica mai pe larg; iar daca cineva nu a inteles ceva, sa ma intrebe si-i voi raspunde. As dori totusi ca sa nu ne abatem de la subiectul acesta, pentru ca este f.f. important.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- ioana.cristina83
- Full member
- De la: cluj napoca
- Inregistrat: 2008-11-06
extra...cu ce te ocupi...sunt f curioasa....de fapt cred ca stiu rasp..numai vreau sa ma asigur
one day we're gonna get somehow...
- katami
- Platinum member
extra a scris:katami a scris:pe de alta parte zici ca nu poti impaca iubirea fata de lume cu iubirea pt Dumnezeu. total gresit!!!!!!! Dumnezeu a lasat lumea pt ca oamenii sa o sfinteasca prin iubire... si, cu AJUTORUL acestei iubiri pamantesti, sa DEPASEASCA iubirea lumeasca si sa invete a-L iubi pe El. iar tu faci aici confuzia care corespunde exact cu ce discutam la celalalt topic... cand eu iti spuneam ca lumea confunda iubirea cu pasiunea... aici TU CONFUNZI IUBIREA FATA DE LUME (=ce a lasat Dumnezeu pe pamantul asta pt ca noi, oamneii, sa ingrijim, sa pretuim, sa folosim) CU POFTELE LUMESTI. deci daca pt tine iubire=pofte..... ai scazut in ochii mei
La cele de mai sus, cum explici versetul: "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el." (1Ioan2:15)?
eu daca am ceva cu religiile crestin-protestante, e tocmai faptul ca fiecare isi aroga dreptul de a interpreta Biblia dupa bunul sau plac... asa, mie imi place mai mult o anumita interpretare, tie alta, lui x alta, lui y alta... unde mai e unitatea religiei?
DAAAR... nu refuz a-ti face pe plac... asadar eu una explic versetul de mai sus exact asa: "daca iubesti lumea" este un mod inexact de a exprima (sau, de ce nu, o traducere inexacta a) "daca ESTI ATASAT de lume si ale sale"... adica daca, in loc de atitudinea "da, toate sunt frumoase, eu ma bucur si ma folosesc de ele, dar tind spre ceva mai inalt (=Dumnezeu si iubirea Sa)", omul are atitudinea "vaaaai, daca pierd banii din banca fac infarct... vaaai, ce ma fac ca n-am bani sa-mi iau vila cu 3 etaje si-mi iau doar cu 2... vai, draga, cum sa porti de 2 ori aceeasi rochie?" "dacia nu e masina, ca nu costa 50 000 euro si nu ma dau smecher cu ea"
cu alte cuvinte, atasamentul este starea in care iubesti ceva/pe cineva din lumea asta MAI MULT decat pe Dumnezeu. atasamentul, asa cum spune si versetul, nu lasa sa iti patrunde in inima iubirea, este opusul iubirii. gelozia si frica de a pierde ceva din lumea asta sunt opusul iubirii
Sau: "Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voi alui Dumnezeu ramane in veac."(v.17)
normal ca lumea si pofta ei trece si Dumnezeu nu... pt asta nu e nevoie de interpretare, e prea "negru pe alb". (din nou atentie la diferenta pofta/iubire!!! "iubirea nu moare niciodata" (Sf. Ap. Pavel), pe cand pofta da, trece).
Tot Ioan, in cartea sa Apocalipsa, el spune: "Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si MAREA nu mai era."
nu ma bag in interpretari de simboluri biblice (ce e marea etc), pt ca, repet, imi depasesc competentele, nu am facut teologia si nici alta scoala in domeniu si nu consider ca am dreptul sa imi dau cu parerea cum vreau.
Daca vei citi Bilblia, vei vedea ca 'marea' reprezinta lumea, oameni, gloate, multimi. Curva care este descrisa tot in cartea de mai sus, este Babilonul; si Biblia ne spune ca ea era asezata "pe ape mari". In acelasi timp, poporul lui Dumnezeu este avertizat: " Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei, si sa nu fiti loviti cu urgiile ei." (Apocalipsa cap. 17 si 18)
dar daca e sa iau de-a gata interpretarea ta cu marea=lumea... pai f ok, de acord.... omul trebuie sa traiasca in lume, sa se foloseasca si bucure de lume, dar, in acelasi timp, SA IASA DIN EA... adica sa se ridice cu constiinta deasupra lumii si sa Il caute pe Dumnezeu. dar e gresit a se intelege ca asta inseamna sa devii pustnic (ma rog, cei care au ales aceasta cale au ales-o din motive personale, nu i condamn... dar mi se pare MAI GREU SA FII "PUSTNIC IN LUME" decat intr-o pestera... unde esti departe de ispitele lumii, de rautati si batjocuri). e mai greu sa ramai fizic in lumea asta, dar spiritual sa te ridici pe tine si, eventual, pe cei din jur. la asta se refera citatul tau. cine nu rezista ispitelor lumii si vrea sa Il cunoasca pe Dumnezeu... da, n-are decat sa se faca pustnic... sa iasa din lume si fizic... dar pt majoritatea, o cale corecta este data de viata fizica in lume, fara atasament fata de ea. si totul e ok.
Daca vreti, va voi explica mai pe larg; iar daca cineva nu a inteles ceva, sa ma intrebe si-i voi raspunde. As dori totusi ca sa nu ne abatem de la subiectul acesta, pentru ca este f.f. important.
eu te-as ruga 2 lucruri: 1. sa renunti la pretentia de "invatator" (eu nu neg ca stii o gramada referitor la studiul Bibliei, dar accepta ca aici e o conversatie multi-directionala, in care, normal, FIECARE AR TREBUI SA INVETE PE CEILALTI CEVA SI, LA RANDUL SAU, SA INVETE CEVA DE LA CEILALTI). daca tu pui problema ca vii sa ne "predici"... moare discutia constructiva, sa stii. 2. sa imi raspunzi la ce iti scriu eu cu cuvintele tale... da, ok, dai citate pt argumentat ce ai de zis, dar... tu zici ca mi-ai "raspuns", dar tot eu am scris parerea si interpretarile mele despre niste citate date de tine... ceea ce nu consider a fi chiar un raspuns... ci cam jumate, asa...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- extra
- Banat
katami a scris:nu, ioana, normal ar nu sa nu se mai discute, ci asa cum ai spus si tu, fi sa fim oameni si, oricat de aiurea sa ni se para parerile exprimate... sa raspundem omeneste. sau sa ne abtinem...
extra, mai gandeste-te la ce spui! miile de nevinovati care au murit in chinuri nu era vinovati pentru rastignire... si chiar daca mergi pe ideea ca se plateste o greseala pana la al nush catelea neam... tot ceva nu se leaga... si acel ceva tine de ce a raspuns Mantuitorul unui apostol cand a fost intrebat (parca de un orb din nastere era vorba): "de ce sufera omul asta?" si Iisus a raspuns "sufera pt pacatele lui/ale familiei sale... iar daca nici el nici familia nu au gresit, sufera CA PRIN EL SA SE ARATE HARUL LUI DUMNEZEU". sau asa ceva... eu cu citatele mai putin le am... dar ideea e ca a uri un intreg popor pt greseala comisa de un individ e absurda si dpdv matematic, dar si din acest punct de vedere reliefat de Iisus: CA SA VADA PRIN EI HARUL LUI DUMNEZEU. Daca evreii nu Il rastigneau, omenirea era inca sub pacatul stramosesc, nu? cu alte cuvinte, urat spus, "cineva trebuia sa Il rastigneasca", pt a se implini cuvintele Scripturii. iar evreii au fost "agentii" acestei impliniri. aici cred ca intervine o viziune diferita in religia crestina, care la ortodocsi si catolici se traduce in venerarea crucii (tocmai din motivul explicat mai sus, ca fara rastignire nu ar fi existat Invierea, fara cruce nu exista viata vesnica), in timp ce la protestanti (cel putin la majoritatea, din cate stiu), crucea este in continuare privita ca un instrument de tortura si atat.
dar revenind la subiect.... e total aiurea sa blamezi un popor (gandeste-te numai cati copiii nevinovati au murit groaznic in lagare!!! pt ceva ce TREBUIA SA SE INTAMPLE... si fara de care TU si eu si toti ceilalti nu am fi avut sansa la mantuire pe care o avem.
in rest... referitor la raspunsul de mai sus... din partea mea nu e nicio graba, ma bucur ca ai citit
Ma straduiesc sa-ti raspund prin cuvintele tale: "sa imi raspunzi la ce iti scriu eu cu cuvintele tale... " Este aproape imposibil ca sa nu folosesc citate; si va fi foarte greu si pentru voi, deoarece ma veti intreba unde sunt scrise cuvintele pe care vi le voi spune. De exemplu, si intru deja in subiect, eu va spun ca poporul evreu a fost poporul ales al lui Dumnezeu, prin care Dumnezeu Insusi sa se poate descoperii intregului pamant -pentru ca toate popoarele si natiunile sa Il cunoasca. Si din pricina ca ei(poporul israel -evreii din ziua de azi) nu au ascultat de Dumnezeu atunci cand le-a poruncit ca sa nu se alipeasca de neamurile dimprejurul lor, sa nu ia de neveste pe femeile lor pentru ca sa nu se inchine idolilor la care se inchinau neamurile, Dumnezeu intotdeuna i-a mustrat trimitind unele popoare impotriva lor, pentru ca, prin suferinta, ei sa se intoarca la Domnul Dumnezeul lor. Si a facut lucrul acesta de nenumarate ori. Si ori de cate ori ajungeau astfel in stramtorare, strigau catre Dumnezeu. El ii asculta, I se facea mila de ei, si-i scotea din stramtorare... Dar poporul cadea iarasi foarte curand in apostazie atunci cand ii mergea bine, pana acolo ca au inceput sa omoare pe proorocii care erau trimisi de Domnul pentru ca sa ii avertizeze si sa-i mustre pentru pacatele lor, si ca astfel sa se intoarca la Dumnezeu. Pai cum sa nu fie ei pedepsiti cand isi treceau copii prin foc in cinstea zeului Moloh? Au lasat ca toata influenta paganismului sa-i stapaneasca. Indelunga rabdare a lui Dumnezeu ajunsese la final. Atunci Domnul Iisus, a fost trimis pe pamant... in timpul celui mai mare intuneric spiritual. Tu ai spus: "Daca evreii nu Il rastigneau, omenirea era inca sub pacatul stramosesc, nu? cu alte cuvinte, urat spus, "cineva trebuia sa Il rastigneasca", pt a se implini cuvintele Scripturii. iar evreii au fost "agentii" acestei impliniri." Evreii stiau de misiunea Domnui Iisus, si ca avea sa moara si sa invieze a 3-a zi. Ei stiau pentru ca aveau Scripturile si le cercetau (iar daca vrei sa iti dau exemple cine le cerceta, iti voi spune); chiar si grecii le-au cercetat( vezi 'cei 3 magi de la rasarit'). Si au facut-o asa de mult, incat au cunoscut si vremea nasterii. Imi suna in minte cuvintele tale: "Daca evreii nu Il rastigneau"... Pai cum iti explici faptul ca nu toti l-au rastignit? De ce unii L-au rastignit, iar altii nu? Si acum vorbesc tuturor: Tu, daca traiai in timpul acela, de a cui parte erai? Chiar nu imi vine in minte cum sa pun corect, sau care e cea mai corecta intrebare: oare Domnul Iisus nu a murit si pentru cei care nu L-au rastignit in timpul acela? Sau oare El a murit numai pentru unii? Vezi cum stau lucrurile? Oare Dumnezeu nu si-ar fi dorit sa fie iubit si acceptat de tot poporul Sau asa cu a fost de catre ucenicii Sai? Ba da. Si daca tot poporul israel L-ar fi iubit, oare Dumnezeu nu ar mai fi avut alt plan cum sa moara? Cu siguranta ca Dumnezeu are inca o mie de planuri atunci cand omul ramane fara nici unul!(asa cum vedem noi lucrurile acum) Sau oare de ce a fost Iuda cel care L-a vandut, si nu a fost altul? Sau daca tot a facut-o, nu putea el sa faca cum a facut si Petru -sa-si marturiaseasca greaseala ("sa planga cu amar")? Nimeni nu poate sa cuprinda intelepciunea lui Dumnezeu. Oare cei care l-au rastignit, au implinit astfel voia lui Dumnezeu? Tu ce crezi? Daca nu ti-as raspunde, cu siguranta nu ai fi stiut. Iata raspunsul: nu au implinit voia, ci planul Lui. Dar totusi, tocmai prin faptul ca ei L-au omorat, si ei, si noi, putem fi mantuiti. dar nu numai ei L-au omorat. Astazi, oride cate ori pacatuim, infigem un cui in palma si picioarele Sale. Evreii nu au fost 'agenti', ci ei s-au lasat stapaniti de influenta celui rau. Ei singuri s-au lepadat de Dumnezeu -caci Dumnezeu nu poate sa lepede pe nimeni. Ca natiune, ei nu mai sunt un popor al Lui. El nu se mai putea descoperii lumii prin ei. Si in ce priveste holocaustul, eu nu cred ca printre acei evrei care au fost exterminati, se gaseau si suflete care L-au iubit pe Dumnezeu. Dumnezeu nu i-ar fi lasat sa moara asa oricum pe cei ce-L iubeau. Scumpa este moartea celor iubiti de El. Dupa cum ai scris mai sus -si asa si este- evreii cunosteau ca Dumnezeu pedepseste nelegiuirea parintilor in copii pana la al 3-lea si al 4-lea neam. Tocmai de aceeau L-au intrebat pe Iisus cu privire la orbul acela: "Cine este vinovat pentru ca s-a nascut asa?" Si daca citim tot textul din Biblie, vom vedea ca ei nu au fost deloc mustrati cum ca intrebarile lor nu ar fi fost dupa voia Lui. Orbul s-a nascut asa tocmai pentru ca atunci cand Il va vindeca Domnul Iisus, oamenii sa se increada in El. Dar invatatura orbului, vindecarea lui, nu are nici o legatura cu holocaustul, pentru ca el nu s-a nascut orb din pricina greselilor parintilor lui.
Si nu! Nu este absurd ca atunci cand parintii gresesc sa plateasca copii. Dumnezeu a spus asta, si asa va fi. Nimeni nu se poate opune. De ce a ales sa procedeze asa? Eu zic sa nu te gandesti la asta, ci macar cand vei fi pe patul mortii, sa te intorci la Dumnezeu; marturiseste-ti pacatele, si El va face ca nu numai al 3-lea sau al 4-lea neam dupa tine sa fie scutit de suferinta, ci astfel se va indura pana la al mii-lea neam care va fi dupa tine! Iti dai seama in felul acesta cata influenta poate avea intoarcerea ta la Dumnezeu? Prin asta, Dumnezeu vrea sa ne arate ca dragostea Lui fata de noi este mai mare decat pedeapsa si mania Sa.
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
extra a scris:Katami, raspunsul pt tine este foarte amplu; de aceea, dar si pt ca sunt pe tel, o sa ti-l dau alta data. Acum o sa-i raspund lui PillBlast: tu crezi ca nici un fir de iarba nu se misca, si nici o vrabie nu zboara fara voia lui Dumnezeu? Cu cat mai mult un conducator de tara! Si daca Biblia spune ca ORICE domnie si orice stapanire -FIE ELE BUNE SAU RELE- sunt puse de Dumnezeu, atunci asa este. In caz contrar, subminezi autoritatea lui Dumnezeu. Cat despre holocaust, evreii sunt singurii vinovati pt asta, pt ca ei l-au rastignit pe Mantuitorul. Iar daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris: "Sangele Lui sa cada asupra capului nostru si al copiilor nostrii." Si asa sa si intamplat... la holocaust. Dumnezeu este plin de iubire si de mila, dar pe langa acestea El este si Sfant si Drept. Chiar si harul Sau, si indelunga Sa rabdare au o limita; evreii au depasit acesta limita. Fara sa gandeasca au spus acele cuvinte. Sunt multe, multe de spus...; iar daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris ca Iisus a plans pt cetatea Ierusalim: "De cate ori am vrut ca sa va strang cum strange closca puii sub aripi, si n-ati vrut. Iata ca vi se lasa casa pustie." Noi nu avem suficienta rabdare ca sa vedem lucrarile lui Dumnezeu; dar avem Biblia, avem carti in care s-a scris istoria planetei, si le putem cerceta sa vedem daca s-a intamplat sau nu. Inca odata iti spun: daca ai fi citit Biblia ai fi gasit scris: "Pentru ca Domnul nu aduce repede la indeplire judecatile Sale, de aceea se inmulteste rautatea oamenilor pe pamant"...
aoleu...extra draga tu gandesti ce scrii aici? deja discutile astea cu tine despre religie si dumnezeu devin chiar enervante. Chiar nu iti dai seama ca intr-un fel sau altul obligi oamenii sa creada in ceea ce crezi tu, si majoritatea sunt miniciuni gogonate. Cum poti sa zici asa ceva? ca evreii sunt vinovati? esti rasist! tu habar n-ai prin ce au trecut evreii, oameni nevinovati,in special COPII nevinovati, nu imi veni tu mie ca(virgula) copiii evrei l-au rastignit pe Mantuitor.Nu ai niciun drept sa spui vreun cuvant la adresa lor. Sa-ti fie rusine! Ne vorbesti tu noua despre Dumnezeu, pace si dragoste in lume cand tu de fapt ce faci? acuzi oameni nevinovati fara ca macar sa ai dovezi! iar dovezile nu vin , draga extra, din citate biblice. Asta imi suna a ipocrizie! gata, deja m-am scarbit de asemenea subiecte in care se face apel la rasism. Cum te-ai simti sa acuz si eu un anumit gen de religie a carei adepti vin la usa sa ma oblige sa ma convertesc la religia lor? (iar din cate observ tu faci parte din acest gen de religie). Mi-e rau!!!!
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
extra a scris:dar nu numai ei L-au omorat. Astazi, oride cate ori pacatuim, infigem un cui in palma si picioarele Sale. Evreii nu au fost 'agenti', ci ei s-au lasat stapaniti de influenta celui rau. Ei singuri s-au lepadat de Dumnezeu -caci Dumnezeu nu poate sa lepede pe nimeni. Ca natiune, ei nu mai sunt un popor al Lui. El nu se mai putea descoperii lumii prin ei. Si in ce priveste holocaustul, eu nu cred ca printre acei evrei care au fost exterminati, se gaseau si suflete care L-au iubit pe Dumnezeu. Dumnezeu nu i-ar fi lasat sa moara asa oricum pe cei ce-L iubeau. Scumpa este moartea celor iubiti de El.
Vorbesti ca si cum asta ar fi fost singurul fenomen de genul asta. Daca ai citi si altceva in afara de Biblie ai sti ca si in Zimbabwe a fost un masacru de genul. Si ei l-au rastignit pe Iisus? Dumnezeu iubeste pe toata lumea si este scump in moartea si suferinta tuturor.
Cer din nou ban, si sunt sigura ca iar nu o s i se dea. Lui James i-ati dat ban ca a facut pe o fata proasta (si ma bucur ca i-ati dat), dar pt antisemitism nu dati ban? Mi se pare absurd!!!!
- katami
- Platinum member
extra a scris:Si acum vorbesc tuturor: Tu, daca traiai in timpul acela, de a cui parte erai?
acu e clar ca am sa-ti zic ca eram de partea Lui... dar in vremurile acelea, uite ca si apostolii Lui (vezi Petru) se lepadau, desi jurau ca nu ar face asa ceva... nu ai de unde sa stii cum ai fi reactionat, daca nu ai fost pus efectiv in situatia aceea.
si iti intorc si eu intrebarea: daca erai unul dintre miile de neorociti carora le-au fost ucisi copiii/parintii in fata lor in lagare.... de partea cui erai?
Chiar nu imi vine in minte cum sa pun corect, sau care e cea mai corecta intrebare: oare Domnul Iisus nu a murit si pentru cei care nu L-au rastignit in timpul acela? Sau oare El a murit numai pentru unii?
am zis/dat de inteles eu pe undeva ca Iisus a murit doar pt unii? am zis pe undeva "tu si eu si toti ceilalti"...
Vezi cum stau lucrurile? Oare Dumnezeu nu si-ar fi dorit sa fie iubit si acceptat de tot poporul Sau asa cu a fost de catre ucenicii Sai? Ba da. Si daca tot poporul israel L-ar fi iubit, oare Dumnezeu nu ar mai fi avut alt plan cum sa moara? Cu siguranta ca Dumnezeu are inca o mie de planuri atunci cand omul ramane fara nici unul!(asa cum vedem noi lucrurile acum) Sau oare de ce a fost Iuda cel care L-a vandut, si nu a fost altul? Sau daca tot a facut-o, nu putea el sa faca cum a facut si Petru -sa-si marturiaseasca greaseala ("sa planga cu amar")? Nimeni nu poate sa cuprinda intelepciunea lui Dumnezeu. Oare cei care l-au rastignit, au implinit astfel voia lui Dumnezeu? Tu ce crezi? Daca nu ti-as raspunde, cu siguranta nu ai fi stiut. Iata raspunsul: nu au implinit voia, ci planul Lui. Dar totusi, tocmai prin faptul ca ei L-au omorat, si ei, si noi, putem fi mantuiti.
exact... de ce ei si nu altii? pt ca ASA A FOST PLANUL LUI DUMNEZEU. ai zis tu cu cuvintele tale asta!
Si in ce priveste holocaustul, eu nu cred ca printre acei evrei care au fost exterminati, se gaseau si suflete care L-au iubit pe Dumnezeu. Dumnezeu nu i-ar fi lasat sa moara asa oricum pe cei ce-L iubeau. Scumpa este moartea celor iubiti de El.
si daca un om nu cunoaste iubirea Lui Dumnezeu (chiar presupunand ca ar fi cum zici, desi cel putin STATISTIC nu ai deloc dreptate!), gata, trebuie torturat si ucis? ce propui tu aici e o gandire ECHIVALENTA CU INCIZITIA EVULUI MEDIU cine esti tu sa judeci ce era in sufletul oamenilor acelora?
Dupa cum ai scris mai sus -si asa si este- evreii cunosteau ca Dumnezeu pedepseste nelegiuirea parintilor in copii pana la al 3-lea si al 4-lea neam. Tocmai de aceeau L-au intrebat pe Iisus cu privire la orbul acela: "Cine este vinovat pentru ca s-a nascut asa?" Si daca citim tot textul din Biblie, vom vedea ca ei nu au fost deloc mustrati cum ca intrebarile lor nu ar fi fost dupa voia Lui. Orbul s-a nascut asa tocmai pentru ca atunci cand Il va vindeca Domnul Iisus, oamenii sa se increada in El. Dar invatatura orbului, vindecarea lui, nu are nici o legatura cu holocaustul, pentru ca el nu s-a nascut orb din pricina greselilor parintilor lui.
exact... nu are nicio legatura cu holocaustul... are legatura cu rastignirea, insa... dupa cum am spus in postul trecut.
Si nu! Nu este absurd ca atunci cand parintii gresesc sa plateasca copii. Dumnezeu a spus asta, si asa va fi. Nimeni nu se poate opune. De ce a ales sa procedeze asa? Eu zic sa nu te gandesti la asta, ci macar cand vei fi pe patul mortii, sa te intorci la Dumnezeu; marturiseste-ti pacatele, si El va face ca nu numai al 3-lea sau al 4-lea neam dupa tine sa fie scutit de suferinta, ci astfel se va indura pana la al mii-lea neam care va fi dupa tine! Iti dai seama in felul acesta cata influenta poate avea intoarcerea ta la Dumnezeu? Prin asta, Dumnezeu vrea sa ne arate ca dragostea Lui fata de noi este mai mare decat pedeapsa si mania Sa.
spre deosebire de tine, care mergi pe ideea "eu zic sa nu te gandesti la asta" pt tot ce nu poti explica cu un citat.... eu ti-as putea explica de ce este asa... dar nu ma obosesc, pt ca explicatia ar include niste notiuni de care nu cred ca vrei sa auzi eu cred in chestia cu copii platesc greselile parintilor... dar nu asa, haotic... pt unu' care a gresit plateste un popor.. asta deja nu mai e relatie "parinti-copii"... si inca ceva... te afecteaza doar acele pacate ale parintilor cu care rezonezi si tu (adica daca taica-tu a fost gelos is tu esti gelos... atunci vei suferi si pt gelozia lui). daca tu esti curat de respectivul pacat... nu te mai afecteaza... decat, cel mult, cat esti mic, cam sub 12 ani, cand energeticul tau nu este complet despartit de al parintilor D deja nu mai citesti, nu? ma opresc aici, nu-mi abt gura degeaba)
si ce e aia "mania Lui Dumnezeu"? Dumnezeu este iubire... nu exista notiunea de "mania Lui Dumnezeu"... ci doar de echilibru in lume... ce emiti, aia primesti. dar, repet, ce emiti TU (sau ce emiti tu ca mostenire de la parinti, stramosi etc), nu ce a emis un oarecare con-cetatean care nu ti-e nici tata, nici bunic, nici frate....
O MAAARE RUGAMINTE: haideti sa limitam discutia la ontopic... adica daca credem sau nu in Dumnezeu... ca la chestia asta cu holocaustul se va ajunge la discutii urate... eu deja sunt destul de zbarlita.........
Ultima oara a fost editat de katami (2009-07-25 11:43:57)
- andora
- Full member
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
- alexa123
- Hero member
- De la: underground
- Inregistrat: 2008-12-08
when the pomp lights up,you shoot.
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
extra e doar un user obisnuit, n-are treaba cu administrarea forumului si nu e nici moderator
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- andora
- Full member
kdeea a scris:extra e doar un user obisnuit, n-are treaba cu administrarea forumului si nu e nici moderator
...dar e mai activ decat un moderator si "modereaza" dictatorial orice idee care nu-i convine....
PS: pt. extra..acum chiar te-am "barfit"...iti eram datoare ca urmare a atator din partea ta
Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-26 14:47:09)
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
Nu, nu cred in dumnezeu. Consider ca Geea este deasupra tuturor lucrurilor, ea ne-a dat viata si datorita ei traim.
Geea este mama noastra.
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
andora a scris:kdeea a scris:extra e doar un user obisnuit, n-are treaba cu administrarea forumului si nu e nici moderator
...dar e mai activ decat un moderator si "modereaza" dictatorial orice idee care nu-i convine....
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|