Voi credeti in dumnezeu?-4
- taisha
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-17
Re: voi credeti in dumnezeu?
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
apropo de topicul asta.... mai tineti mintea povestioara cu embrionii?
Ce gandesc doi embrioni:
Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva? Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura?
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical? Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- kadome
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-24
foarte tare povestioara si cu multe subintelesuri..
Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende. Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.
Lev Tolstoi
- little_bunny
- Hero member
- De la: pamant la cer...te iubesc!
- Inregistrat: 2007-04-13
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
nu stiu dc s-a mai deschsi topicul asta era si ala sexul si biserica..pe care s-a vorbit destul daca se crede sau nu etc
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
nicolle_rox a scris:apropo de topicul asta.... mai tineti mintea povestioara cu embrionii?
Ce gandesc doi embrioni:
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva? Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura?
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical? Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!
foarte frumos
cred in Dumnezeu...ma rog din cand in cand folosind cuvintele mele....de multe ori ma trezesc multumindu-i lui Dumnezeu pt ceea ce am , ce am reusit sa fac pana acum..si il rog sa sa imi tina persoanele dragi sanatoase...bineinteles ca mai am si perioade cand actionez nu tocmai corect si atunci ma avertizeaza cu cate ceva minor..sau imi arata un necaz destul de mare de care tot El ma salveaza in ultimul moment..doar imi arata ca ar putea fi si altfel..si atunci imi indrept comportamentul si totul este bine din nou.....
si nu sunt nici vreo fanatica...nici nu ma rog zilnic..la biserica cred ca merg odata pe an..nu cred in biserica si in preoti...
spunea cineva ceva mai sus ca este mai important sa fii tu ca om cinstit si sa nu faci rau altuia decat sa te lauzi in jur ca tii "prost" sau ca mergi de 2 ori pe sapt la biserica...persoanele astea le detest si eu
eu atunci cand simt ii vorbesc Lui Doamne Doamne in gand....nu trebuie sa stie nimeni..tocmai de aceea si este special si nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine..doar mi-am exprimat parerea
si....poate off-topic..de regula port matanii..de toate felurile si modelele..pt ca imi plac..nu au legatura cu credinta mea..desi la examene de exemplu le port pe cele primite de la persoane speciale mie
Ultima oara a fost editat de luminitza (2008-09-24 18:12:47)
- sweet girl
- Full member
- Inregistrat: 2008-08-09
- _yohana_
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-11-25
eu cred ca e cineva acolo sus care ma ajuta atunci cand am nevoie.cred ca toata se intampla cu un rost,nu neaparat cum vrem noi.cred ca atunci cand am avut nevoie cineva de sus ma ajutat.merg rar la biserica si rar tin post. in ceea ce priveste preoti....in ei nu cred.si mai bine ma abtin ca daca as incepe sa scriu ....nu as mai termina.
Ultima oara a fost editat de oana_ (2008-09-24 20:13:21)
expect the worst , hope for the best!
- claudia78
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-05
DA! CRED ! Multumesc Doamne pt tot !
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Doamne ajuta-ma, da, cred
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- muty
- Full member
- De la: Galati
- Inregistrat: 2008-03-18
- Site
si eu cred. si sper sa ma asculte si acum
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Soleil a scris:apropo de topicul asta.... mai tineti mintea povestioara cu embrionii?
Ce gandesc doi embrioni:
Da, si mie mi-a placut povestea aceasta. Cam in acelasi fel Il vedem si noi.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
si eu cred in Dumnezeu, ca doar toate culturile il au intr-o forma sau alta deci trebuie sa existe. In religie, biserica nu cred. Fiecare religie se bate cu pumnul in piept ca e "mai adevarata" ca alta si pana la urma toate mi se par false.Cat despre casatoritul in biserica si botezatul, ca am vazut ca s-a adus vorba, desi nu cred in biserica in sine, sau in religie, cunosc preoti cu har la care m-as duce cu drag sa ma cunune sau sa imi boteze copilul, dar in nici un caz nu m-as duce la un oarecare care a dat la teologie doar ca nu era bun la altceva si ca ies banii din religie.
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
nu cred desi as vrea....dar nu pot
- Divya
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-13
important e sa crezi in ceva,nu in cineva. pot sa afirm: cred in Dumnezeu,dar imi aduc aminte de EL doar in momentele grele.... eu cred ca Cineva acolo are grija ca toate sa fie bine pentru noi toti.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Credeti-ma ca am citit toate postarile din topicul acesta. Toate raspunsurile la problemele voastre le veti gasi in Biblie. Ea ne conduce catre Dumnezeu; si prin ea, Dumnezeu ne ajuta sa-L descoperim, sa-L cunoastem. Dar cititi-o cu dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu, si nu intr-un alt spirit.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Nu cred in Dumnezeul care ne este prezentat in cartile sfinte, dar cred ca exista ceva mai presus de puterea noastra de intelegere, intotdeauna cand am avut credinta ca voi reusii ceva, s-a intamplat. Mi se pare aberant sa afirm cu toata taria ca exista sau nu, deoarece si oamenii de stiinta se contrazic si vin cu tot felul de teorii. Cei mai jalnici mi se par cei care se calca in picioare de sarbatori sa ia apa sfintita de la manastiri, ca sa ii ia Dumnezeu si pe ei in Rai si in rest fac numai rau, fura, mint, insala...
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- dt
- Full member
- De la: analele moldovei.
- Inregistrat: 2007-10-26
cuc.
- andora
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-01
..eu cred in Dumnezeu, dar relatia mea cu el este de prietenie...nu spun nici rugaciuni din carti si nici nu dau citate din biblie! il privesc ca pe un foarte bun si sincer prieten, il rog sa ma incurajeze, sa-mi dea putere si rabdare uneori la biserica nu ma mai prea duc, prefer sa vorbesc cu el in linistea casei mele!!! stiu ca vrea de la mine doar sa iubesc sincer si dezinteresat, sa nu condamn si sa judec faptele celorlalti, dar daca pot sa-i ajut sa o fac cu intelegere si iubire sufleteasca!!!...si ma simt iubita de el, pentru ca oricat de mult/ greu mi-ar da , ma incurajeaza sa pot duce!!!....nu dau vina pe El pt. faptele si greutatile vietii mele, nu defilez fatarnic si ipocrit prin biserici spunand rugaciuni si dand citate din biblie...avem o relatie de suflet, simpla, directa, fara popi, biserica, "apostoli" sau vorbitori de citate din biblie!!!...doar iubire si sprijin sufletesc!!!...nu-l bag in chestiile materiale lumesti si nici in lucrurile pacatoase! il respect si ma respecta! il iubesc si ma iubeste!...si vad ca pana acum m-a ajutat moral sa fiu o persoana puternica, fericita, cu o viata implinita....deci, cum imi place mie sa-i spun "toata dragostea si respectul pentru El", fara cuvintele bisericesti si fara citate din biblie
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|