Voi credeti in dumnezeu?-2
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
Re: voi credeti in dumnezeu?
si eu cred in Dumnezeu,cred si in religie....de cate ori am cerut ceva m-a ajutat,ma protejeaza,imi da sanatate si cateodata ma mai "trage si de ureche" cand uit complet de El
- alinaa_me
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-06
cred cu mare tarie in Dumnezeu..cred ca multe dintre toate lucrurile cele bune care mi s-au intamplat nu mi s-ar fi intamplat dak nu exista EL..ne-a lasat libertate sa credem sau sa nu .Iar atunci cand cer ceva cu foarte multa ardoare si nu mi se indeplineste sunt sigura ca este cu un anumit scop..sau ca acel ceva nu e spre binele meu.Am cerut vreo cativa ani mergand la biserica ceva ffff important ..aveam o suferinta mare,dar nu am renuntat si m-am rugat incontinuu...si s-a implinit!
- kadome
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-24
daca crezi in dumnezeu cu tarie ( si asta mereu nu numai atunci cand ai nevoie ) atunci El te ajuta si este alaturi de tine eu sunt convinsa de lucrul asta
Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende. Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.
Lev Tolstoi
- control_freak
- Hero member
- De la: A la Z
- Inregistrat: 2008-03-05
cred in Dumnezeu , insa nu cred in biserica. Au fost intamplari care m-au facut sa cred ca este cineva acolo sus care pana la urma face dreptate pt.toti ,intr-un fel sau altul, e un soi de "echilibru universal". Cat despre rugaciuni , Dumnezeu te aude si daca esti in mijlocul padurii sau pe strada sau sub o piatra.De asta il numim Dumnezeu ,pt.ca e pretutindeni , nu trebuie sa te duci in "biroul lui" ca sa -ti auda oful.
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...
- Alina Delia
- Addicted member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-12-16
cu siguranta exista!!!!!!!! de cate ori ma rog pt ceva cu ardoare si am nevoie de El e acolo ..se arata mai devreme sau mai tarziu
Cine rade la urma....gandeste mai incet
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
in primul rand, pe aici se fac unele confuzii... intre credinta si religie, de exemplu. credinta e a individului, religia a colectivitatii. iar chestiile pe care le invoca unii ca fiind semne de "credinta/religiozitate".... ca datul de pomana si alte "fapte bune"... sunt chiar la periferia religiosului, nu cu asta iti arati religia, dar, cu siguranta, nu cu asta iti arati credinta!!! in credinta esti doar tu si Dumnezeu. nu preotul, nu institutia bisericii, cu comunitatea cultului de care apartii. in religie intervin si astea din urma. cat despre pomana si altele... astea ar trebui sa vina firesc ca urmare a convingerilor religioase... dar in nici un caz nu e mai religios/credincios ala care le face.
de aia eu cred (si n-aveti decat sa ma contraziceti) ca e mai important pt un individ sa aiba credinta decat "sa fie un om bun" (in sensul de aplecat spre cerintele societatii si ale semenilor). pt ca e clar, un om credincios (atentie, nu vorbesc despre babe care merg la toate slujbele si impart pomeni, apoi barfesc vecina sau se lauda... aia e fatada, nu credinta) nu va putea fi rau/anti-social (decat, poate, in mica masura in care pune pe primul plan Iubirea si abia pe urmatorul "binele colectiv"). pe cand un om "bun" si atat.... ramane atat, un sprijin pt ceilalti din lumea ASTA. ori poate sunt eu egoista, dar cred ca sunt lucruri mai inalte spre care poti tinde decat sa asiguri bunastarea altora.... si cand spun mai inalte ma refer la implinire spirituala personala. evident, repet, asta nu exclude, ci din contra, include de cele mai multe ori o mai mare aplecare spre nevoile REALE (adica nu doar materiale) ale celor din jur. aici e si greseala bisericii crestine (si nu ma refer doar la crestin-ortodoxa, ci si la toate cultele protestante, unde intr-ajutorarea e la putere)... ca le baga oamenilor in cap ca religia inseamna dat/primit de pomana.... n-am nimic cu actiunile comunitare ale bisericii, sunt f bune... dar se pune prea mare accent pe asta in "propaganda" religioasa fata de intelesurile reale. si e pacat. iar la protestanti e si mai si... acolo vin la usa si-ti zic "Dumnezeu iti da casa si masina si bani". multumesc, eu nu asta astept de la religie... evident ca masina, casa, banii vin de la Dumnezeu... dar de la religie astept intelesuri spirituale, nu finalitati materiale.
gugulik, in mare de acord cu tine... cu simpla mentiune ca, totusi, "biroul" e facut spre AJUTORUL nostru. adica pt multi e f greu sa se roage in padure si in tramvai. pur si simplu nu pot, nu au destula "tarie" sa continue. in biserica e vorba de 2 lucruri: 1. principiul "unde-s multi, puterea creste"... e mai usor sa afirmi si sa practici ceva intr-o colectivitate cu preocupari similare fata de atunci cand esti singur 2. energia in sine, acumulata de cand e biserica in icoane, pereti... energie care te ajuta sa te canalizezi mai usor spre starea specifica rugaciunii. evident, sunt unii care cred si se roaga f bine in afara bisericii... bravo lor, bine ca pot. dar pt ceilalti, ami slabi... majoritatea.... e nevoie de un curs "la zi" in loc de unul "la distanta "
si ceva care ma mira... si nu in cel mai bun sens... afirmatii de tipul "n-am nimic cu cei religiosi, dar e clar ca n-am ce discuta cu ei, e clar ca au pareri opuse fata de mine" wtf? cam simplist mod de a cvataloga un om... cam... unidirectional. adica gata, eticheta e pusa... cine e credincios nu poate avea in comun cu un om necredincios nimic. interesant. stau totusi si ma gandesc cum pana mea toti prietenii mei cei ami buni n-au nici o treaba cu biserica, iar de Dumnezeu isi amintesc asa, "la nevoie"... si totusi avem ATATEA sa ne spunem.... de ce sa nu pot discuta cu unul carte nu are aceleasi convingeri religioase ca si mine despre... sex? sau retete la bucatarie? sau copii? sau mers la munte? sau... orice? sau... Dumnezeu (eu una gasesc UTILA si INTERESANTA o astfel de confruntare a doua pareri opuse, atata timp cat ambii interlocutori sunt destul de maturi incat sa nu se ia de par la sfarsit)...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- capcaun
- Platinum member
- De la: mine pt tine :P
- Inregistrat: 2007-10-11
da, cred in Dumnezeu
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Cred in El... Insa nu in sensul in care "de cate ori m-am rugat, mi-a dat"... Ca nu e lampa magica, s-o freci si sa ti se implineasca toate dorintele. Este cu mine si ma ajuta in toate momentele grele. O simt. O stiu
- Lelaina
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-02
katami a scris:in primul rand, pe aici se fac unele confuzii... intre credinta si religie, de exemplu. credinta e a individului, religia a colectivitatii. iar chestiile pe care le invoca unii ca fiind semne de "credinta/religiozitate".... ca datul de pomana si alte "fapte bune"... sunt chiar la periferia religiosului, nu cu asta iti arati religia, dar, cu siguranta, nu cu asta iti arati credinta!!! in credinta esti doar tu si Dumnezeu. nu preotul, nu institutia bisericii, cu comunitatea cultului de care apartii. in religie intervin si astea din urma. cat despre pomana si altele... astea ar trebui sa vina firesc ca urmare a convingerilor religioase... dar in nici un caz nu e mai religios/credincios ala care le face.
de aia eu cred (si n-aveti decat sa ma contraziceti) ca e mai important pt un individ sa aiba credinta decat "sa fie un om bun" (in sensul de aplecat spre cerintele societatii si ale semenilor). pt ca e clar, un om credincios (atentie, nu vorbesc despre babe care merg la toate slujbele si impart pomeni, apoi barfesc vecina sau se lauda... aia e fatada, nu credinta) nu va putea fi rau/anti-social (decat, poate, in mica masura in care pune pe primul plan Iubirea si abia pe urmatorul "binele colectiv"). pe cand un om "bun" si atat.... ramane atat, un sprijin pt ceilalti din lumea ASTA. ori poate sunt eu egoista, dar cred ca sunt lucruri mai inalte spre care poti tinde decat sa asiguri bunastarea altora.... si cand spun mai inalte ma refer la implinire spirituala personala. evident, repet, asta nu exclude, ci din contra, include de cele mai multe ori o mai mare aplecare spre nevoile REALE (adica nu doar materiale) ale celor din jur. aici e si greseala bisericii crestine (si nu ma refer doar la crestin-ortodoxa, ci si la toate cultele protestante, unde intr-ajutorarea e la putere)... ca le baga oamenilor in cap ca religia inseamna dat/primit de pomana.... n-am nimic cu actiunile comunitare ale bisericii, sunt f bune... dar se pune prea mare accent pe asta in "propaganda" religioasa fata de intelesurile reale. si e pacat. iar la protestanti e si mai si... acolo vin la usa si-ti zic "Dumnezeu iti da casa si masina si bani". multumesc, eu nu asta astept de la religie... evident ca masina, casa, banii vin de la Dumnezeu... dar de la religie astept intelesuri spirituale, nu finalitati materiale.
si ceva care ma mira... si nu in cel mai bun sens... afirmatii de tipul "n-am nimic cu cei religiosi, dar e clar ca n-am ce discuta cu ei, e clar ca au pareri opuse fata de mine" wtf? cam simplist mod de a cvataloga un om... cam... unidirectional. adica gata, eticheta e pusa... cine e credincios nu poate avea in comun cu un om necredincios nimic. interesant. stau totusi si ma gandesc cum pana mea toti prietenii mei cei ami buni n-au nici o treaba cu biserica, iar de Dumnezeu isi amintesc asa, "la nevoie"... si totusi avem ATATEA sa ne spunem.... de ce sa nu pot discuta cu unul carte nu are aceleasi convingeri religioase ca si mine despre... sex? sau retete la bucatarie? sau copii? sau mers la munte? sau... orice? sau... Dumnezeu (eu una gasesc UTILA si INTERESANTA o astfel de confruntare a doua pareri opuse, atata timp cat ambii interlocutori sunt destul de maturi incat sa nu se ia de par la sfarsit)...
Ma refer din punctul de vedere al religiei, nu la orice domeniu... Nu am mentionat fiindca am crezut ca se va subintelge, dat fiind titlul topicului. Si am afirmat asta din proprie experienta. Am si prietene religioase, de au fost prin pelerinaje si nazbatii dastea. Vorbesc cu ele foarte oki, pana la punctul religie. Aici s-a cam incheiat, schimbam subiectul. Eu nu sunt de acord cu ce crede ea, ea nu concepe ideile mele, motiv pentru care preferam sa ocolim subiectul. Insa cand vine vorba de alte alea, religia nu prea mai are legatura.
Si de ce a-l ajuta pe cel de langa tine se poate referi numai la chestiile materiale. Il poti ajuta pe cel de langa tine si cu un simplu zambet care sa-i insenineze dimineata, sau cu o strangere de inima, sau cu o imbratisare si o vorba buna. Si cred ca mare parte din implinirea personala, vine din a fi o persoana buna. Ajutandu-l pe cel de langa tine, te ajuti si pe tine insuti.
Poor is the man whose pleasure depends on another
- Himmel
- Insomniac member
- De la: Magix
- Inregistrat: 2008-05-10
Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.
- katami
- Platinum member
Lelaina a scris:Ma refer din punctul de vedere al religiei, nu la orice domeniu... Nu am mentionat fiindca am crezut ca se va subintelge, dat fiind titlul topicului. Si am afirmat asta din proprie experienta. Am si prietene religioase, de au fost prin pelerinaje si nazbatii dastea. Vorbesc cu ele foarte oki, pana la punctul religie. Aici s-a cam incheiat, schimbam subiectul. Eu nu sunt de acord cu ce crede ea, ea nu concepe ideile mele, motiv pentru care preferam sa ocolim subiectul. Insa cand vine vorba de alte alea, religia nu prea mai are legatura.
daca e asa am inteles eu gresit si-mi cer scuze
Si de ce a-l ajuta pe cel de langa tine se poate referi numai la chestiile materiale. Il poti ajuta pe cel de langa tine si cu un simplu zambet care sa-i insenineze dimineata, sau cu o strangere de inima, sau cu o imbratisare si o vorba buna.
pai am scris mai sus ca nu ma refer doar la chestii materiale. dar pe astea sa pune accent acum in biserica... si ziceam ca nu-mi place asta.
Si cred ca mare parte din implinirea personala, vine din a fi o persoana buna. Ajutandu-l pe cel de langa tine, te ajuti si pe tine insuti.
partial valabil, dupa parerea mea. adica e ok, dar nu-i doar atat. pana la urma, consider ca spiritual esti doar tu si Dumnezeu (pt cine crede), fara familie, prieten, societate etc. si atunci tre sa vezi ce faci tu cu sufletul tau. dar ma rog, astsa e parerea mea si e nitel offtopic. iar cu "te ajuti pe tine insuti"... de acord si cu asta tot partial. adica daca, de fapt, constient sau nu, tu cauti "implinirea" in RECUNOSTINTA/MULTUMIRILE celui pe care l-ai ajutat.... atunci nu consider ca-ti faci tie un bine, ci un deserviciu... pt ca tot ce iti "implinesti" este orgoliul personal. din pacate vedem asta la cele mai "bine intentionate" si active social persoane. pt afirmatia de mai sus, ar trebui sa ne gandim daca am fi in stare sa persistam in a ajuta, de exemplu, pe unul care nu recunoaste ceea ce facem drept ajutor, ba ne mai si injura bine la final. sau daca am dona nush ce suma mare la o casa de copii, dar fara sa facem apoi poze cu ei si sa aparem in ziar... fara macar sa stie cine le-a facut donatia. doar sa le facem o vizita peste o sapt sa-i vedem mai fericiti. si sa ne buucram in sinea noastra, fara martori. cam asa il ajuti pe celalalt si pe tine
acu.... apropo de prieteni cu convingeri diferite...cel ami bun prieten al meu e rocker... si din 3 cuv, unul e "plm". si eram intr-o practica, am oprit in alba iulia si profii ne-au zis sa intram si la catedrala. asta nimic, ca el nu intra in biserica. am tras de el sa intre "ca nu-i strica". buun, a intrat omuletul, era in spatele meu... cand iese popa sa ne miruiasca pe toti. si atunci se aude in tot altarul o soapta cu voce groasa, inocenta (soptita ea, dar a auzit=o pana si preotul): "bre ilinca, si acum ce P**A MEA tre sa fac? cu tot respectul meu fata de cele sfinte si cu toata rusinea fata de preot, am iesit din biserica razand cu lacrimi. bietul om n-a facut-o cu intentie... ci... din obisnuinta
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- kadome
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2008-07-24
rockerii sunt si ei credinciosi...eu una asa sunt,mai am un prieten este la teologie oricum biserica si credinta sunt 2 lucruri diferite uneori in conceptia multora, insa deseori se intrepatrund,spre ex daca esti credincios si vrei sa iti botezi copilul sau sa te casatoresti tot la biserica ajungi..nu e asa?orica de mult ai vrea sa separi cele 2 lucruri.
Einmal stirbst du, und dann ist alles Fragen zu Ende. Und wenn du stirbst, wirst du entweder alles erfahren, oder du wirst nicht mehr die Möglichkeit haben, zu fragen.
Lev Tolstoi
- katami
- Platinum member
kadome a scris:rockerii sunt si ei credinciosi...eu una asa sunt,mai am un prieten este la teologie
sorry, n-a vrut sa sune cum suna stiu, si eu am o gramada de prieteni rockeri si stiu ca asa e. dar asta de care vorbeam n-are nici o treaba cu biserica... el crede, dar nu le are cu biserica. oricum, cand am zis "e rocker" era mai mult ca argumentul pt care nu voia sa intre... ca era imbracat ca atare
oricum biserica si credinta sunt 2 lucruri diferite uneori in conceptia multora, insa deseori se intrepatrund,spre ex daca esti credincios si vrei sa iti botezi copilul sau sa te casatoresti tot la biserica ajungi..nu e asa?orica de mult ai vrea sa separi cele 2 lucruri.
asa-i.... dar e chestia ca nu ajunge doar sa fii religios, adica sa faci ce fac babele noastre cucernice: merg la toate slujbele, platesc pomelnice si acatiste, dau de pomana, pupa mana popei pe unde apuca, recita mecanic rugaciuni etc etc. mai tre si nitica traire ori doar credincios se poate... desi e o cale muult mai grea. cam asa sunt pustnicii.
eu chiar am vrut sa intreb pe fetele care spun ca nu cred daca au de gand sa faca asta.... sa se casatoreasca in biserica sau sa=si boteze copilul. fara intentia de a lovi pe careva, fiecare cu convingerile lui... dar as fi doar curioasa.
- GreenBubbles
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-03-08
Cred k exista ceva superior.Care candva a avut grija de noi...si care acum ne-a intors spatele.
i love my King!! the most beautiful leonberger ever
- ankuzza
- Hero member
- De la: Ploiesti
- Inregistrat: 2006-02-18
Da,cred,dar din pacate nu sunt atat de religioasa pe cat ar trebui..adica nu m`am mai dus la o Biserica de o mie de ani..
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!
- You_and_Me
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-03-13
eu cred in D-zeu si am frik de El , recunosc.....m-a ajutat de fiecare data knd am avut cu adevarat nevoie de minunea lui...
..be the best ...fuck the rest ))
- skumpi
- Vizitator
cred cred cred... mereu m`a ajutat in viata...totul e despre alegeri...alegerile care le facem...cred k pana acum am ales numai bine
Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-09-24 14:24:55)
- Lelaina
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-02
katami a scris:Lelaina a scris:Ma refer din punctul de vedere al religiei, nu la orice domeniu... Nu am mentionat fiindca am crezut ca se va subintelge, dat fiind titlul topicului. Si am afirmat asta din proprie experienta. Am si prietene religioase, de au fost prin pelerinaje si nazbatii dastea. Vorbesc cu ele foarte oki, pana la punctul religie. Aici s-a cam incheiat, schimbam subiectul. Eu nu sunt de acord cu ce crede ea, ea nu concepe ideile mele, motiv pentru care preferam sa ocolim subiectul. Insa cand vine vorba de alte alea, religia nu prea mai are legatura.
daca e asa am inteles eu gresit si-mi cer scuze
Si de ce a-l ajuta pe cel de langa tine se poate referi numai la chestiile materiale. Il poti ajuta pe cel de langa tine si cu un simplu zambet care sa-i insenineze dimineata, sau cu o strangere de inima, sau cu o imbratisare si o vorba buna.
pai am scris mai sus ca nu ma refer doar la chestii materiale. dar pe astea sa pune accent acum in biserica... si ziceam ca nu-mi place asta.
Si cred ca mare parte din implinirea personala, vine din a fi o persoana buna. Ajutandu-l pe cel de langa tine, te ajuti si pe tine insuti.
partial valabil, dupa parerea mea. adica e ok, dar nu-i doar atat. pana la urma, consider ca spiritual esti doar tu si Dumnezeu (pt cine crede), fara familie, prieten, societate etc. si atunci tre sa vezi ce faci tu cu sufletul tau. dar ma rog, astsa e parerea mea si e nitel offtopic. iar cu "te ajuti pe tine insuti"... de acord si cu asta tot partial. adica daca, de fapt, constient sau nu, tu cauti "implinirea" in RECUNOSTINTA/MULTUMIRILE celui pe care l-ai ajutat.... atunci nu consider ca-ti faci tie un bine, ci un deserviciu... pt ca tot ce iti "implinesti" este orgoliul personal. din pacate vedem asta la cele mai "bine intentionate" si active social persoane. pt afirmatia de mai sus, ar trebui sa ne gandim daca am fi in stare sa persistam in a ajuta, de exemplu, pe unul care nu recunoaste ceea ce facem drept ajutor, ba ne mai si injura bine la final. sau daca am dona nush ce suma mare la o casa de copii, dar fara sa facem apoi poze cu ei si sa aparem in ziar... fara macar sa stie cine le-a facut donatia. doar sa le facem o vizita peste o sapt sa-i vedem mai fericiti. si sa ne buucram in sinea noastra, fara martori. cam asa il ajuti pe celalalt si pe tine
acu.... apropo de prieteni cu convingeri diferite...cel ami bun prieten al meu e rocker... si din 3 cuv, unul e "plm". si eram intr-o practica, am oprit in alba iulia si profii ne-au zis sa intram si la catedrala. asta nimic, ca el nu intra in biserica. am tras de el sa intre "ca nu-i strica". buun, a intrat omuletul, era in spatele meu... cand iese popa sa ne miruiasca pe toti. si atunci se aude in tot altarul o soapta cu voce groasa, inocenta (soptita ea, dar a auzit=o pana si preotul): "bre ilinca, si acum ce P**A MEA tre sa fac? cu tot respectul meu fata de cele sfinte si cu toata rusinea fata de preot, am iesit din biserica razand cu lacrimi. bietul om n-a facut-o cu intentie... ci... din obisnuinta
App de recunostinta si multumire....era un episod tare in friends...cu pheobe si joey Si phoebe se chinuia sa caute o fapta buna care nu se rasfrange prin orgoliu asupra persoanei care a facut-o S-a dus la un mom dat si s-a lasat intepata de albina - ca ar fi ceva bun pt albina, dar dureros pt ea... Oricum, pana la urma, nu a gasit nicio fapta buna fara macar o mica rasfrangere de orgoliu
Poor is the man whose pleasure depends on another
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|