Voi credeti in dumnezeu?-5
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Re: voi credeti in dumnezeu?
da, cred! nici nu mi imaginez cum ar fi viata mea daca nu as crede in El, daca nu as L-as avea drept sprijin. eu ma rog foarte mult si la Maica Domnului ma ajuta intotdeauna nu sunt extrem de credincioasa, nu fac totul asa cum trebuie, mai gresesc, nu prea ma duc la biserica, dar e bine sa speri, sa te descarci, sa te linistesti prin rugaciuni si mai ales sa ceri ajutor
Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2009-07-21 23:38:18)
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Eu cred, dar acum cand am nevoie sa ma ajute se pare ca rugile mele nu sunt ascultate. Sunt sigura ca toate la timpul lor, dar imi caut de 10 luni un job si nu gasesc nimic. Deja am inceput sa cred ca nu ma voi angaja niciodata. M-am rugat la biserica dar nimic. (deocamdata) Sunt sigura ca are pregatit ceva pentru mine si trebuie sa fiu rabdatoare, dar de multe ori mi se instaleaza o stare de panica si am impresia k a uitat de mine si de rugile mele. Incerc sa o fac o stare trecatoare pentru ca nu trebuie sa gandesc asa. Problema este ca am stat atata timp increzatoare si cu speranta in suflet, m-am dus la niserica, mama s-a rugat pentru mine si tot nu s-a intamplat nimic. Probabil imi este testata credinta si trebuie sa fiu tare.
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
extra a scris:Credeti-ma ca am citit toate postarile din topicul acesta. Toate raspunsurile la problemele voastre le veti gasi in Biblie. Ea ne conduce catre Dumnezeu; si prin ea, Dumnezeu ne ajuta sa-L descoperim, sa-L cunoastem. Dar cititi-o cu dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu, si nu intr-un alt spirit.
eu am incercat s-o citesc dar sunt multe lucruri pe care le inteleg cu greu....trebuie sa stii cum sa interpretezi ce scrie acolo mi-a zis si un preot ca Biblia e o carte dificil de citit si tre s-o intelegi....
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
andora a scris:..eu cred in Dumnezeu, dar relatia mea cu el este de prietenie...nu spun nici rugaciuni din carti si nici nu dau citate din biblie! il privesc ca pe un foarte bun si sincer prieten, il rog sa ma incurajeze, sa-mi dea putere si rabdare uneori la biserica nu ma mai prea duc, prefer sa vorbesc cu el in linistea casei mele!!! stiu ca vrea de la mine doar sa iubesc sincer si dezinteresat, sa nu condamn si sa judec faptele celorlalti, dar daca pot sa-i ajut sa o fac cu intelegere si iubire sufleteasca!!!...si ma simt iubita de el, pentru ca oricat de mult/ greu mi-ar da , ma incurajeaza sa pot duce!!!....nu dau vina pe El pt. faptele si greutatile vietii mele, nu defilez fatarnic si ipocrit prin biserici spunand rugaciuni si dand citate din biblie...avem o relatie de suflet, simpla, directa, fara popi, biserica, "apostoli" sau vorbitori de citate din biblie!!!...doar iubire si sprijin sufletesc!!!...nu-l bag in chestiile materiale lumesti si nici in lucrurile pacatoase! il respect si ma respecta! il iubesc si ma iubeste!...si vad ca pana acum m-a ajutat moral sa fiu o persoana puternica, fericita, cu o viata implinita....deci, cum imi place mie sa-i spun "toata dragostea si respectul pentru El", fara cuvintele bisericesti si fara citate din biblie
ce relatie frumoasa ai descris cu Dumnezeu
- andora
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-01
tks Pill ...niciodata nu i-am cerut mai mult decat sprijin moral, iar el a avut grija de mine si nu mi-a dat mai multe greutati decat am putut duce ....pai cum sa nu-L iubesc? prieten adevarat!!! ...nici eu nu L-am "periat" promitandu-i ca nu am sa ies din cuvantul lui sau ca nu am sa mai pacatuiesc, iar el m-a inconjurat doar de persoane care ma iubesc si le iubesc neconditionat, tolerand judecatile tuturor si necondamnand nici un alt stil de viata!!! ...daca tu ai gasi un prieten atat de direct si fair play , nu ai vorbi direct si firesc cu el???...simplu!!!.... ...eu il ador cand le joaca feste celor care se dau foarte bisericosi si evlaviosi ....are si Dumnezeu momentele lui in care ii place sa faca glume pe seama lor ...dovada ca ne iubeste pe noi pacatosii...oricum, Dumnezeul meu intotdeauna a fost cooooooooooooollllllll ...se pare ca voi fi prietena Lui toata viata!!! .....apropo, am 33 ani ...dar pactul cu el L-am incheiat de mult ....I-am spus: " decat sa traiesc mult si prost, mai bine putin si bun" ...si ma bucur de tot ce e bun in viata, iubesc , am si vicii pacatoase , dar sunt sincera si nu uit ca esenta vietii e iubirea...
....ti-am zis ca Dumnezeul meu e
Ultima oara a fost editat de andora (2009-07-22 01:15:32)
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
- reta
- New member
- Inregistrat: 2008-03-02
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
carmen_21 a scris:nu sunt extrem de credincioasa, nu fac totul asa cum trebuie, mai gresesc, nu prea ma duc la biserica, dar e bine sa speri, sa te descarci, sa te linistesti prin rugaciuni si mai ales sa ceri ajutor
ai uitat esentialul si sa II MULTUMIM Lui Dumnezeu pt tot ce ni se ofera... de fapt, am mai zis si intr-un post trecut... asta e si esenta rugaciunii, a trai iubirea pt El... nu a cere nimic. in momentul in care, prin rugaciune, iti modifici starea si te "acordezi", te conectezi cu iubirea divina... nu tre sa mai ceri nimic, Dumnezeu iti da exact ce ai nevoie.
iar chestia cu "nu ne sunt ascultate rugaciunile" e o maaare greseala... si o mare prosatie... Dumnezeu ne da EXACT ce avem nevoie... daca vrem sa vedem, bravo noua...d aca nu... n-avem decat sa ne plangem ca nimeni nu ne iubeste
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
PillBlast a scris:andora a scris:..eu cred in Dumnezeu, dar relatia mea cu el este de prietenie...nu spun nici rugaciuni din carti si nici nu dau citate din biblie! il privesc ca pe un foarte bun si sincer prieten, il rog sa ma incurajeze, sa-mi dea putere si rabdare uneori la biserica nu ma mai prea duc, prefer sa vorbesc cu el in linistea casei mele!!! stiu ca vrea de la mine doar sa iubesc sincer si dezinteresat, sa nu condamn si sa judec faptele celorlalti, dar daca pot sa-i ajut sa o fac cu intelegere si iubire sufleteasca!!!...si ma simt iubita de el, pentru ca oricat de mult/ greu mi-ar da , ma incurajeaza sa pot duce!!!....nu dau vina pe El pt. faptele si greutatile vietii mele, nu defilez fatarnic si ipocrit prin biserici spunand rugaciuni si dand citate din biblie...avem o relatie de suflet, simpla, directa, fara popi, biserica, "apostoli" sau vorbitori de citate din biblie!!!...doar iubire si sprijin sufletesc!!!...nu-l bag in chestiile materiale lumesti si nici in lucrurile pacatoase! il respect si ma respecta! il iubesc si ma iubeste!...si vad ca pana acum m-a ajutat moral sa fiu o persoana puternica, fericita, cu o viata implinita....deci, cum imi place mie sa-i spun "toata dragostea si respectul pentru El", fara cuvintele bisericesti si fara citate din biblie
ce relatie frumoasa ai descris cu Dumnezeu
da-mi voie sa te corectez, si sa spun adevarul din cuvintele de mai sus: "Ce frumos l-ai batjocorit pe extra aici!" andora, de 4 ori ai adaugat expresia: "citate din biblie". Uite aici lista persoanelor care au folosit citate din Biblie: Iisus, Matei, Marcu, Luca, Ioan, Pavel, Petru, Iacov, Ioan.... Chiar atat de nepriceputa poti sa fii? Si daca este asa cum zici tu, ca Il cunosti pe Dumnezeu, atunci descrie-mi-L si mie; dar fara sa folosesti citate din Biblie, iar apoi sa imi arati unde este scris asa. Pai vezi ca nu poti? Tocmai faptul ca tu te impotrivesti asa de mult cuvintelor pe care le spun, ar trebui sa iti dea de gandit! Pana cand iti vei mai impietri inima?
tu spui: "dar sunt sincera si nu uit ca esenta vietii e iubirea..." =asa este, dar una este sa iubesti lumea si lucrurile din ea, si alta este iubirea fata de Dumnezeu. Suna eronat, dar tocmai aceste 2 iubiri sunt total diferite, si nici macar nu se pot impaca una cu alta. Nu poate nimeni sa-L iubeasca pe Dumnezeu, si in acelasi timp sa iubeasca si placerile din lumea aceasta -fie ele oricat de 'nevinovate'. El nu zice ca sa nu ne bucuram de viata, caci tocmai El ne-a dat-o; natura si tot ce este in ea... -tocmai pentru ca noi sa fim fericiti. Lumea, pe de alta parte, are si ea placerile ei: poftele. Iata ce spunea Petru despre asta: "Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia Neamurilor, si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelas potop de desfrau, si va batjocoresc.." (1Petru 4:3,4) Iar Ioan spune: " caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac." (1Ioan 2:17) Deci acum nimeni sa nu mai spuna ca cineva se chinuie sa faca voia lui Dumnezeu sau sa pazeasca poruncile Lui. Si cel ce pazeste poruncile Lui si le implineste, o face din dragoste; el iubeste, si este iubit de Dumnezeu. Si tocmai dragostea aceasta care il leaga de Dumnezeu nu va pieri niciodata. Pe cand dragostea fata de lume si lucrurile ei, va pieri. Si aceasta este o dragoste fara speranta, fara o nadejde de viitor, si care nu aduce implinire sufletului; pe cand dragostea fata de Dumnezeu este vesnica: nu numai ca va aduce implinire sufletului insetat pentru viata aceasta, dar aduce cu ea si nadejdea unei vieti vesnice, care nu va pieri niciodata, si care va dainui in veci de veci! Amin.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- kat_utza
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-13
extra mama da` de unde le scoti pe toate?? esti ortodoxa? parca prea de tot...
- extra
- Banat
kat_utza a scris:extra mama da` de unde le scoti pe toate?? esti ortodoxa? parca prea de tot...
Eu sunt om, nu femeie. Daca ati stii voi cata cunostinta pot sa iti ofere Sfintele Scripturi! Daca ati stii voi cata intelepciune care duce la mantuire poate, -si doreste- Dumnezeu sa ofere tuturor oamenilor!... Nu e una care sa nu se vaite ca nu intelege Biblia; dar niciuna dintre voi nici macar nu a incercat sa o deschida. De ce va e teama?
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
extra a scris:Eu sunt om, nu femeie.
da' femeia ce e? animal?
- kat_utza
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-13
- extra
- Banat
camysh a scris:extra a scris:Eu sunt om, nu femeie.
da' femeia ce e? animal?
off... sunt barbat.
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
katami a scris:carmen_21 a scris:nu sunt extrem de credincioasa, nu fac totul asa cum trebuie, mai gresesc, nu prea ma duc la biserica, dar e bine sa speri, sa te descarci, sa te linistesti prin rugaciuni si mai ales sa ceri ajutor
ai uitat esentialul si sa II MULTUMIM Lui Dumnezeu pt tot ce ni se ofera... de fapt, am mai zis si intr-un post trecut... asta e si esenta rugaciunii, a trai iubirea pt El... nu a cere nimic. in momentul in care, prin rugaciune, iti modifici starea si te "acordezi", te conectezi cu iubirea divina... nu tre sa mai ceri nimic, Dumnezeu iti da exact ce ai nevoie.
iar chestia cu "nu ne sunt ascultate rugaciunile" e o maaare greseala... si o mare prosatie... Dumnezeu ne da EXACT ce avem nevoie... daca vrem sa vedem, bravo noua...d aca nu... n-avem decat sa ne plangem ca nimeni nu ne iubeste
da,da... sigur inainte de a ma ruga ceva, intai multumesc pt tot ce am, pt ca sunt sanatoasa
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- Monica999
- Hero member
- Site
extra a scris:da-mi voie sa te corectez, si sa spun adevarul din cuvintele de mai sus: "Ce frumos l-ai batjocorit pe extra aici!"
Te rog sa nu te crezi atat de important. Am spus ce am spus pentru ca relatia ei mi se pare una sincera si frumoasa. Am complimentat-o pe ea, nu te-am jignit pe tine.
Dar acum te jignesc pe tine, chiar daca o sa imi iau ban. M-am saturat de propaganda asta religioasa, si nu inteleg de ce moderatorii nu ti-au atras niciodata atentia. Inteleg ca ai opiniile tale, dar deja e prea de tot. O tii langa cu religia. Nu conteaza ce topic e tu nu iti spui parerea ci dai citate din Biblie. Asta e un forum pentru oameni nu pt apostoli sau ce naibii te-oi crede tu.
Dar mai presus de toate, ţineţi din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulţime de păcate. (1 Petr. 4, 8 )
Intr-un cuvant, exista trei lucruri care vor exista intotdeauna: credinta, speranta si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. Acum intelegi de ce dragostea e importanta? Chiar si in Biblie scrie ca este importanta.
Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, eşti fără cuv?nt de răspuns, căci, ?n ceea ce judeci pe altul, pe tine ?nsuţi te os?ndeşti, căci acelaşi lucruri faci şi tu care judeci. Şi noi ştim că judecata lui Dumnezeu este după adevăr, faţă de cei ce fac unele ca acestea. Şi socoteşti tu, oare, omule, care judeci pe cei ce fac unele ca acestea, dar le faci şi tu, că tu vei scăpa de judecata lui Dumnezeu ? Sau dispreţuieşti tu bogăţia bunătăţii Lui şi a ?ngăduinţei şi a ?ndelungii Lui răbdări, neştiind că bunătatea lui Dumnezeu te ?ndeamnă la pocăinţă ? Dar după ?nv?rtoşarea ta şi după inima ta nepocăită, ?ţi aduni m?nie ?n ziua m?niei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu, Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui: (Rom. 2, 1-6)
Sper ca intelegi acum de ce ti-am zis sa nu mai freci oamenii la bibilica cu citatele, si judecata ta? Nu ai nici un drept sa judeci pe nimeni.
Dupa cum vezi si eu pot face asta, nu ti-am reprosat modul in care te porti in necunostinta de cauza. Am citit si eu Biblia, si am incercat religia organizata, dar oameni ca tine m-au facut sa imi dau seama ca totul este o minciuna si ca numai departe de voi poti avea o relatie adevarata cu Dumnezeu, o relatie cum a fost descrisa de Andora, sau de celelalte fete care au zis sincer cum cred, nu au trantit citate despre cum le spune Biblia sau un preot sa creada.
Ma scuzati fetelor ca am dat si eu citate din Biblie, dar vad ca numai asta poate procesa extra asa ca m-am gandit ca poate am noroc.
- extra
- Banat
Pillblast, tot eu ma cred important cand ai sustinut-o pe andora in batjocurile ei? Tu spui ca relatia ei e una sincera si frumoasa??? Asa vezi tu? Poate ca e sincera -(si da, chiar este sincera caci cuvintele ei au venit din inima ei sincera -caci si o inima rea poate sa fie sincera-)- si frumoasa, dar asta numai in ochii vostrii, nu si ai lui Dumnezeu! Si daca nu e asa, atunci de isi bate joc de oameni? "Caci dupa roadele lor iti veti cunoaste". Si in cazul meu a facut-o de patru ori consecutiv; si asta intr-un singur citat. Iar tu ai sustinut-o cu toata puterea. Si voi vreti sa-mi spuneti ca dragostea lui Dumnezeu este in inimile voastre... Cel care sta ancorat de Dumnezeu, niciodata nu poate fi inselat.
PillBlast a scris:Acum intelegi de ce dragostea e importanta? Chiar si in Biblie scrie ca este importanta.
Pai am spus eu ca nu e importanta? Eu tocmai asta am spus: ca dragostea e importanta; tu te-ai enervat, si, ca sa iti descarci nervii, imi reprosezi spunandu-mi ca eu am zis cum ca ea nu e importanta. E chiar ciudat lucrul acesta; chiar nu (te) inteleg, si nici nu gasesc vre-un termen stintific ca sa denumesc ceea ce ai facut tu. Si mai citeste incaodata postul nr. 89 ca sa iti dai seama care dragoste nu va pieri niciodata.
PillBlast a scris:si nu inteleg de ce moderatorii nu ti-au atras niciodata atentia.
Nici nu vei intelege; pentru ca daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris: "...nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu."(Romani13:1) Si Iisus i-a zis lui Pilat: "N-ai avea nici o putere asupra Mea daca nu ti-ar fi fost data de sus."(Ioan19:11)
andora a spus: "la biserica nu ma mai prea duc". Iata dar ce spune David in comparatie cu andora: "Ma bucur cand mi se zice: "Haidem la casa Domnului."" A exprimat ea oare acea dragoste fata de Dumnezeu cu asa bucurie cum o avea David? Eu unul, in ce ma priveste, nu gasesc o mai mare bucurie de a fi in Casa lui Dumnezeu. Nicaieri nu vei gasi acea liniste si pace sfanta, asa cum o gasesti in mijlocul poporului Sau, in Casa Lui, si simtind prezenta lui Dumnezeu! Va spun din toata inima, ca nu as mai pleca de acolo! Si acelasi Duh Sfant care l-a insufletit pe David, ne poate insufleti si pe noi. Tot El este si Acela care poate sa uneasca oamenii intr-un singur cuget, intr-un singur gand, si sa inalte inimile catre Dumnezeu; ba chiar sa si uneasca inimile noastre cu Dumnezeu... Si fara Duhul Sfant, nimeni nu va putea cunoaste vreodata pe Dumnezeu.
Si nu spun asta ca sa ma laud, ci o spun pentru ca toti sa-si indrepte privirile catre Dumnezeu. Imi doresc ca toti oamenii sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Aceasta este si dorinta Lui. "Pe voi insiva cercetati-va daca sunteti in credinta!" Asa ne indeamna apostolul Pavel. Sa ne cercetam in lumina Cuvantului lui Dumnezeu; Biblia trebuie sa fie oglinda noastra, si mantuirea, cunoasterea caracterului lui Dumnezeu sa fie scopul nostru! Eu va zic ca multi intelepti ai lumii acesteia au studiat Biblia -si cu mult mai mult decat am facut-o eu-, dar niciodata nu au ajuns sa-L cunoasca personal pe Dumnezeu; si asta pentru ca scopul lor a fost unul egoist, un scop de mandrie, altul decat cunoasterea lui Dumnezeu. Iar daca eu cunosc Sfintele Scripturi, este ca Dumnezeu mi-a oferit cunostinta; si nu ofer citate pentru ca sa ma mandresc; credinta voastra si a mea trebuie sa aiba ca temelie Cuvantul lui Dumnezeu: "Sta scris!" Daca veti citi capitolul ispitirii Domnului Iisus din pustie, veti vedea ca El nu s-a luptat cu Satana intr-o lupta fizica, ci una spirituala, bazata pe ce "sta scris" (pe vechiul testament. astazi, avem si noul testament). De ce? Deoarece Cuvantul lui Dumnezeu are o foarte mare putere; si Satana stie asta. De aceea atat Domnul Iisus cat si apostolii dupa El, au folosit cuvintele: "Sta Scris!" Nimic altceva nu s-a folosit in tamaduirea celor bolnavi, in inmultirea painilor, in scoaterea dracilor , cat si in facerea lumii cand Dumnezeu a zis(vezi Geneza 1..)
Ba chiar mai mult de atat, uitati ce spune Iisus diavolului: "Drept raspuns, Iisus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.""(Matei4:4) Stiti ce a facut Iisus aici? L-a citat pe Moise, care a scris in cartea sa, Deuteronom 8:3, urmatoarele: "Astfel, te-a smerit, te-a lasat sa suferi de foame, si te-a hranit cu mana, pe care nici tu n-o cunosteai si nici parintii tai n-o cunoscusera, ca sa te invete ca omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice lucru care iese din gura Domnului traieste omul. Si la fel si apostolii dupa El au folosit citate...
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
extra a scris:tu spui: "dar sunt sincera si nu uit ca esenta vietii e iubirea..." =asa este, dar una este sa iubesti lumea si lucrurile din ea, si alta este iubirea fata de Dumnezeu. Suna eronat, dar tocmai aceste 2 iubiri sunt total diferite, si nici macar nu se pot impaca una cu alta. Nu poate nimeni sa-L iubeasca pe Dumnezeu, si in acelasi timp sa iubeasca si placerile din lumea aceasta -fie ele oricat de 'nevinovate'. El nu zice ca sa nu ne bucuram de viata, caci tocmai El ne-a dat-o; natura si tot ce este in ea... -tocmai pentru ca noi sa fim fericiti. Lumea, pe de alta parte, are si ea placerile ei: poftele.
extra, pana acum am crezut ca ai pareri extremiste, dar acum.... incep sa cred ca ai pareri eronate. cel putin asta de mai sus asa e. plus ca... te contrazici... pe de o parte accepti ca Dumnezeu a lasat lumea ca sa ne bucuram de ea... pe de alta parte zici ca nu poti impaca iubirea fata de lume cu iubirea pt Dumnezeu. total gresit!!!!!!! Dumnezeu a lasat lumea pt ca oamenii sa o sfinteasca prin iubire... si, cu AJUTORUL acestei iubiri pamantesti, sa DEPASEASCA iubirea lumeasca si sa invete a-L iubi pe El. iar tu faci aici confuzia care corespunde exact cu ce discutam la celalalt topic... cand eu iti spuneam ca lumea confunda iubirea cu pasiunea... aici TU CONFUNZI IUBIREA FATA DE LUME (=ce a lasat Dumnezeu pe pamantul asta pt ca noi, oamneii, sa ingrijim, sa pretuim, sa folosim) CU POFTELE LUMESTI. deci daca pt tine iubire=pofte..... ai scazut in ochii mei
eu aveam o povestioara care imi place f mult despre relatia normala cu cele lumesti... cica Socrate se plimba intr-o zi prin piata... si admira bucuros bogatia si varietatea marfurilor: "ce culori! ce arome! ce incantare pentru simturi! PACAT CA N-AM NEVOIE DE ELE"
intelegi unde bat, nu? tu gresesti nu mult, ci FOARTE MULT, urand lumea si lumescul. Il superi pe Dumnezeu, pt ca lumea asta este de El creata. SI NOI TREBUIE SA IUBIM LUMEA. dar NU sa ne oprim la a iubi lumea... nu, si asta e o greseala la fel de mare... noi trebuie sa fim ca socrate... sa traim impacati cu lumea si ale sale, sa ne bucuram de frumusetea ei, sa ne traim viata... dar, MAI PRESUS DE TOATE, sa Il iubim pe Dumnezeu. mai presus de masina, casa, bani... de sora, frate, sot/sotie etc. si de ORICE/ORICINE din lume sa ne putem DETASA.
inclusiv... (dar aici stiu ca voi vorbi degeaba, imi pare rau sa-ti spun ca nu cred ca ai deschiderea necesara sa intelegi ce spun acum)... sa ne putem detasa de SPIRITUALITATE/RELIGIOZITATE. e foarte greu de explicat... dar un om fixist in ideile sale MORALE/ETICE (ca nu e bine sa faci aia si aia - dar la modul in care spui tu, adica sa te arda constiinta pt un ac furat) COMITE O GRESEALA MULT MAI GRAVA DECAT CEL ATASAT DE BANI. e f greu sa iti explic de ce, daca ai avea deschiderea spre asa ceva ti-as recomanda o carte... dar ideea e ca si Dumnezeu lucreaza pe principiul "fiului risipitor"... adica de la unul care e atasat de chestii inferioare (bani, mancare etc), nu cere prea multe... ala daca se ridica puuutin peste nivelul lui, primeste rasplata. unul care are PRETENTIA a fi "spiritual"/"religios"/"credincios"/deasupra altora in drumul pe manture etc etc...... e lovit mult mai tare. pt ca el e ATASAT DE VALORILE PE CARE LE PROMOVEAZA, IUBESTE ACESTE VALORI MAI MULT DECAT PE DUMNEZEU. e f subtila diferenta, dar e f important daca poti sa o intelegi... direct, te-as ataca acum daca as spune ca tu iubesti Biblia mai mult decat pe Dumnezeu, nu? si, probabil, ai sa zici ca e o aberatie, ca Biblia e lasata de Dumnezeu, e Cuvantul Lui Dumnezeu... ceea ce asa e... DAR: in numele Iubirii (aici ma refer la iubirea PT DUMNEZEU), trebuie sa fim dispusi sa RENUNTAM LA ORICE SISTEM DE VALORI. Dumnezeu ne judeca dupa un singur lucru: dupa iubirea din suflet fata de El. pentru a atinge aceasta iubire, TREBUIE CA SUFLETELE NOASTRE SA FIE CURATE DE ORICE IDEOLOGIE. inclusiv curate de ideologiile care vorbesc despre Dumnezeu. si de aceea cei credinciosi primesc atatea lovituri care LE CLATINA SISTEMUL DE VALORI. Dumnezeu ii incearca. daca ei se incapataneaza sa tina cu dintii de valori (de ex, sa nu furi, sa nu faci sex premarital sau mai stiu eu ce) DAR SUFERINTA PE CARE SI-O PROVOACA PRIN RENUNTARE LE OMOARA IUBIREA DIN SUFLET.... ei gresesc muuuuuult mai tare decat daca ar fi facut ceva "imoral"/"ne-etic", dar sufletul lor ar fi ramas conectat la iubire. exemple sunt cu miile, in special din sfera relatiilor... nu intru in detalii, dar pe scurt ar fi bine sa accepti ca o relatie extraconjugala consumata (deci NU reprimata in numele unor valori morale) poate SALVA SUFLETUL UNUI OM, il poate pastra conectat la iubirea pentru Dumnezeu, in timp ce reprimarea l-ar trimite in fundul iadului, pt ca omul s-ar desprinde de iubire.
sunt ffff multe de spus in acest sens, dar eu ma opresc aici. chiar SPER ca vei citi cu atentie ce am scris... daca nu acum, poate iti vei aminti de ele alta data...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Monica999
- Hero member
- Site
extra a scris:tu spui: "dar sunt sincera si nu uit ca esenta vietii e iubirea..." =asa este, dar una este sa iubesti lumea si lucrurile din ea, si alta este iubirea fata de Dumnezeu. Suna eronat, dar tocmai aceste 2 iubiri sunt total diferite, si nici macar nu se pot impaca una cu alta. Nu poate nimeni sa-L iubeasca pe Dumnezeu, si in acelasi timp sa iubeasca si placerile din lumea aceasta -fie ele oricat de 'nevinovate'. El nu zice ca sa nu ne bucuram de viata, caci tocmai El ne-a dat-o; natura si tot ce este in ea... -tocmai pentru ca noi sa fim fericiti. Lumea, pe de alta parte, are si ea placerile ei: poftele.
Aici ai spus cat de gresit e sa iubesti lumea. Dar nu e gresit sa iubesti lumea, ci doar sa o iubesti mai mult decat pe Dumnezeu. Mi se pare normal sa ai in sufletul tau iubire pentru ce e in jur. Cat despre pofte, ce pot spune, eu nu poftesc. Eu am iubit si iubesc.
extra a scris:E chiar ciudat lucrul acesta; chiar nu (te) inteleg, si nici nu gasesc vre-un termen stintific ca sa denumesc ceea ce ai facut tu.
Se numestea te satura. M-am saturat sa dau de citate biblice pe tot forumul. Daca vroiam asa ceva ma duceam pe un forum crestin. Nu am nevoie de un om misogin, care nu stie nimic in afara de ce citeste in Biblie si de cum ii interpreteaza pastorul sa imi spuna mie ce si cum. Macar daca ti-ai da cu parerea, dar nu faci asta.
De asemenea m-am saturat de extremismul religios pe care il intalnesc. Tu esti genul de persoana din cauza carora au aparut atatea lucruri violente in numele religiei. A fi atat de indoctrinat si limitat in gandire inseamna a te lasa controlat obeste de alti oameni. Repet, nu sunt atee, dar religia a facut prea mult rau pentru a nu fi desconsiderata in ochii mei. Respect pe cei care cred, care merg la biserica, am prieteni printre ei, am discutat cu ei despre asta, dar prietenii mei nu se cred imi vorbesc normal. Nu prin citate.
extra a scris:Nici nu vei intelege; pentru ca daca ai fi citit Biblia, ai fi gasit scris: "...nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu."(Romani13:1) Si Iisus i-a zis lui Pilat: "N-ai avea nici o putere asupra Mea daca nu ti-ar fi fost data de sus."(Ioan19:11)
Cat despre citatul asta ce pot spune, am ras cu lacrimi. Moderatorii probabil ca au considerat ca nu merita sa isi bata capul cu tine. Nimic dumnezeiesc aici. Iar despre citatul din Romani 13:1, pe bune, si Holocaustul tot de la Dumnezeu a venit? Pentru ca daca asa este ce pot spune, pentru asa o stapanire m-ai convins, trebuie sa il iubesc pe Dumnezeu.
Si da, imi vars nervii pe tine, pentru ca m-ai enervat. Doar nu ai vrea sa ii vars pe altcineva, sau sa ii tin in mine
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|