Voi credeti in dumnezeu?-9
- irinn
- New member
- Inregistrat: 2009-03-23
Re: voi credeti in dumnezeu?
whitneyfree a scris:nu face greseala sa crezi ca doar tu ai citit biblia ; am vazut crestini la viata mea, multi ,tu nu esti unul dintre ei
e crestin! cum sa nu fie crestin? doar ca e unul fara prea mult har in a se face inteles
daca e ceva de judecat la el - aia e personalitatea lui, nu crestinatatea lui. pt ca el chiar nu e constient de aroganta lui nemarginita...
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
irinn a scris:whitneyfree a scris:nu face greseala sa crezi ca doar tu ai citit biblia ; am vazut crestini la viata mea, multi ,tu nu esti unul dintre ei
e crestin! cum sa nu fie crestin? doar ca e unul fara prea mult har in a se face inteles
daca e ceva de judecat la el - aia e personalitatea lui, nu crestinatatea lui. pt ca el chiar nu e constient de aroganta lui nemarginita...
sorry irinn , dar crestinismul condamna aroganta si trufia in biblia din care extra citeaza doar ce ii convine ; deci eu nu cred ca e crestin; sub citate din biblie s-au ascuns si inchizitorii , daca judecam superficial si ei au fost crestini , nu ?
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- irinn
- New member
whitneyfree a scris:irinn a scris:whitneyfree a scris:nu face greseala sa crezi ca doar tu ai citit biblia ; am vazut crestini la viata mea, multi ,tu nu esti unul dintre ei
sorry irinn , dar crestinismul condamna aroganta si trufia in biblia din care extra citeaza doar ce ii convine ; deci eu nu cred ca e crestin; sub citate din biblie s-au ascuns si inchizitorii , daca judecam superficial si ei au fost crestini , nu ?
deci tu esti crestin pt ca esti perfecta? n-ai fost niciodata aroganta? sau nu esti nici tu crestin?
crestin e cel care crede in Isus si respecta legile Lui. iar EL intelege natura noastra umana..atata timp cat noi suntem constienti ca am gresit. eu zic sa nu extinzi notinunea mai mult...
Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-06 16:35:46)
- whitneyfree
- Full member
evident ca nu sunt perfecta , si nici nu am sustinut asta , asa cum nici nu sustin ca sunt crestina ;( eu sustin doar ca il recunosc pe Isus ca Mantuitor ); sunt multe definitii ale numelui de crestin , dar daca tie ti se pare ca prin ceea ce spune si prin temperamentu lui coleric el isi duce viata dupa legile lui Isus , care de fapt sunt mai mult invataturi , nu legi , atunci inseamna ca il cunosti si in particular pe extra , deoarece judecand doar dupa cate a spus pe forum , sa-mi fie cu iertare dar nu se vad invataturile lui Isus in el
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- irinn
- New member
whitneyfree a scris:evident ca nu sunt perfecta , si nici nu am sustinut asta , asa cum nici nu sustin ca sunt crestina ;( eu sustin doar ca il recunosc pe Isus ca Mantuitor ); sunt multe definitii ale numelui de crestin , dar daca tie ti se pare ca prin ceea ce spune si prin temperamentu lui coleric el isi duce viata dupa legile lui Isus , care de fapt sunt mai mult invataturi , nu legi , atunci inseamna ca il cunosti si in particular pe extra , deoarece judecand doar dupa cate a spus pe forum , sa-mi fie cu iertare dar nu se vad invataturile lui Isus in el
cata frica doar de niste cuvinte..."crestin" si "legi"
cand vei intelege ca ai de-a face cu cmul-extra care e asa si pe dincolo n-o sa te mai gandesti la cat de crestin este.. el intelege intr-un fel unele texte, tu in alt fel... el e taios, iar tu imi pari cam nehotarata..
eu am vazut multe invataturi de-ale lui Isus in ceea ce a spus extra pana acum. si m-a facut sa rad pe alocuri cand baga un "cel care are ochi sa vada" "cel care are urechi sa auda" sau ceva de genu' ca sa-si intareasca ideea
Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-06 17:37:54)
- whitneyfree
- Full member
irinn a scris:cata frica doar de niste cuvinte..."crestin" si "legi"
nu e frica , desi e normal sa iti fie si frica de Dumnezeu , doar ca nu ma consider demna de unele cuvinte ; cat despre cuvantul "legi" , te-am corectat pentru ca asa scrie si in Biblie, "invataturi" , nu "legi"
- irinn
- New member
e plina Biblia de cuvantul "legi" (si nu o spun ca sa am ult cuvant) uite ce frumos... "Da-voi legile Mele ?n inimile lor şi le voi scrie ?n cugetele lor".
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
haideti, mai fetelor, lasati cearta pt amanunte....nu merita
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- whitneyfree
- Full member
irinn a scris:e plina Biblia de cuvantul "legi" (si nu o spun ca sa am ult cuvant) uite ce frumos... "Da-voi legile Mele ?n inimile lor şi le voi scrie ?n cugetele lor".
pai ce am spus eu ca nu exista cuvantul asta in biblie ?! eu am spus ca atunci cand se face referire la Isus I se spune "Invatatorule " , te aici si ideea ca ceea ce a lasat el sunt invataturi , nu legi , asta am spus ; si asta e chiar ultimul comentariu pe tema asta din partea mea , chiar ca sunt detalii fara valoare prea mare , si nu ma simt ok sa ma cert pe teme religioase , un crestin adevarat este un om pasnic , care intoarce si obrazul celalalt , nu ? nu certareti ca noi ... certareti pe astfel de teme cred ca erau fariseii ; ideea principala in ce am vrut sa spun in contextul ala era cu totul alta oricum ;
- irinn
- New member
whitneyfree a scris:pai ce am spus eu ca nu exista cuvantul asta in biblie ?!
whitneyfree cateva postari inainte a scris:te-am corectat pentru ca asa scrie si in Biblie, "invataturi" , nu "legi"
nu de alta..dar unii poate chiar au luat mot-a-mot
si asta e chiar ultimul comentariu pe tema asta din partea mea , chiar ca sunt detalii fara valoare prea mare , si nu ma simt ok sa ma cert pe teme religioase
tie nu ti-a convenit ca eu am folosit un cuvant. ai tinut neaparat sa o spui. (no, acum cine-i certareata?)
daca vrei sa strabati putin bariera cuvintelor, poate constati ca avem aceleasi idei
totusi, ideea ca extra nu ar fi crestin mi s-a parut prea abstracta ca sa o admit! la fel i se mai spune si antisemit - si asta chiar ca-i o prostie..
Ultima oara a fost editat de irinn (2009-08-07 15:52:39)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Afirmatia lui a fost antisemita, dar nu mai are rost sa discutam asta. Cat despre crestini, toti cei care au zis ca ei cred in Dumnezeu sunt Crestini. Ca fac sau nu ceva in privinta asta e cu totul altceva.
- whitneyfree
- Full member
am promis ca nu mai comentez aiurea si asa o sa fac , pana la urma cel mai destept cedeaza ; in alta ordine de idei , pe mine ma bucura ca exista atata lume care crede in Dumnezeu si afirma ca e crestina; in schimb nu inteleg de ce daca credeti in Dumnezeu , nu credeti si in existenta iadului ? ( si scuzati cacofonia ) ; adica daca tot crezi , de ce nu te inspaimanta faptul ca daca nu iti duci viata dupa cum cere Biblia vei ajunge intr-un loc fooooarte nasol , si asta forever .... imi vine greu sa cred afirmatii de genu "cred in Dumnezeu , dar doar asa.. cand mai am nevoie de una alta " ( si apoi te si superi in sinea ta ca nu iti raspunde la cereri ) , pentru ca cine chiar crede , si nu o spune doar din inertia cuvantului , ar face ceva si pentru sufletul lui , nu doar pentru trupul lui ... ganditi-va putin la cata lume si-a dat viata pentru a purta numele de crestin ; cum ma pot eu pune langa acesti oameni , cand eu merg la biserica din joi in Pasti ... ( 99 % dintre noi merg doar de Pasti si nici nu stiu ca slujba abia incepe cand iei lumina , nu se termina atunci ) , nu ma refer la cei de pe forum , zic in general la tot ce vad in jurul meu ultima data cand am fost la o slujba de Pasti , in fata bisericii erau bisnitari , fiecare vindea ce putea , seminte , sosete ... unu isi vindea masina... oamenii astia care isi spun crestini , si care la o discutie intre 4 ochi afirma ca si cred in Dumnezeu ... ce fac astia efectiv ca sa se apropie de Dumnezeu ... sau chiar si voi care va spuneti crestini , la fel ( si nu vreau sa va simtiti atacati in vre-un fel ) voi ce faceti ca sa ajungeti la Dumnezeu ? adica stiu ca nu prin faptele noastre ajungem la El, dar asta nu inseamna ca putem sa ne irosim viata traind ca niste floricele ... ca totusi , daca exista un Dumnezeu , exista si o judecata. este o intrebare pe care eu mi-o pun mie in fiecare zi ... oare chiar sa fie suficiente pomenile si lumanarile ca sa ajungi in rai ? eu cred ca nu
- Monica999
- Hero member
- Site
Eu tocmai asta consider, ca aprinsul de lumanari si mersul la biserica nu ma aduc cu nimic mai aproape de Dumnezeu. Nu pot sa ma abtin sa judec fatarnicia multora din biserica, si mai ales cea a preotilor, asa ca mai bine stau acasa. Cat despre ceea ce fac, incerc sa traiesc cat mai aproape de ce am inteles din ce am citit din Biblie.
Poate nu o fi perfect ce am inteles, dar nu poate sa imi garanteze nimeni ca ce zice unul si altul despre intelesurile diverselor parti din Biblie este mai adevarat. Tin sa mentionez ca eu doar ti-am raspuns la intrebare, si as vrea sa nu imi critice nimeni modul in care imi manifest eu credinta.
- irinn
- New member
de ce nu prin fapte ajungi la El?
prin indurarea Lui - este raspunsul. El se indura si ne judeca dupa posibilitatile noastre. unii au posibilitatea sa faca mai multe pt El, unii se duc in Africa in misiune pt a raspandi cuvantul lui Dumnzeu. eu nu stiu limba din acele zone, eu nu am cunostinte medicale (asta e f important cand ajungi acolo), eu nu am studiat suficient cat sa pot explica acelor oameni. in schimb, fiecare om poate fi misionar in casa lui...orasul lui..
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
whitneyfree a scris:care este diferenta ptr tine intre un crestin adevarat si unul "autointitulat" ? crezi ca numai fanaticii pot fi cu adevarat credinciosi ? pentru un crestin ar trebui "sa nu stie stanga ce face dreapta " , nu trebuie sa obosesc lumea pe forumuri cu parerile mele ca sa capat aceasta "onoare " , de a fi "crestin adevarat " ; sunt atatia misionari care isi pierd viata prin tari care nu au auzit de Isus , pentru ca in limba lor nu a fost tradusa Biblia , aia ce sunt pe langa noi ? daca exista vre-un crestin adevarat pe lumea asta , el nu va sta pe forumuri cu noi ... nu are timp de asta si nu cred ca va gasi placere in asa ceva iar restul , cum spui tu , toti de aici, suntem "crestini part-time " sa zicem ... cu prea mult timp liber pe care nu il folosim in slujba lui Dumnezeu ; iar la judecata vom plati pentru fiecare cuvant rostit dar si nerostit , adica pentru tot ceea ce facem dar si pentru ceea ce nu facem
Nu iti raspund pentru ca mi-ai atras atentia, ci pentru ca asa este bine.
Nu stiu ce sa iti spun.. Eu unul nu pot sa vorbesc despre mine, despre cat de crestin sunt sau nu. Lucrul acesta numai Dumnzeu il poate cunoaste. De fapt, numai El ma cunoaste. Cat despre mine, pot spune si eu cum a spus apostolul Pavel: "Stiu in adevar ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac. ci binele pe care vreau sa-l fac, nu-l fac, ci raul pe care nu vreau sa-l fac, iata ce fac! Si daca fac ce nu vreau sa fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci pacatul care locuieste in mine." Iar mai departe spune -si ma regasesc foarte bine in cuvintele acestea: "Fiindac, dupa omul din launtru imi plac Legea lui Dumnezeu; dar vad in madularele mele o alta lege care se lupta impotriva legii primite de mintea mea..." Romani 7:18..-23 Dar ca sa spui ca eu scriu aici pentru ca sa captez atentia pe forumuri, este total neadevarat. Tu spui ca un crestin adevarat nu va sta pe vreun forum. Eu zic sa te mai gandesti in privinta aceasta. Si da, ma rog de fiecare data inainte sa deschid Cuvantul Sau. "Cel ce se lauda, sa se laude ca Ma cunoaste...
Ultima oara a fost editat de extra (2009-08-08 17:26:40)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
cred in Dumnezeu pentru ca simt nevoia sa cred in Dumnezeu.....am mai spus la un topic ca aceasta credinta pe care eu o am imi da o stare de confort, pentru ca intotdeauna ma gandesc ca atunci cand mi se intampla ceva bun, cineva considera ca eu merit acel lucru si ma rasplateste, iar atunci cand mi se intampla ceva rau, acel cineva incearca sa ma atentioneze ca e nevoie de o schimbare in viata mea, ca intr-un fel sau altul ma aflu pe un drum gresit....si acest cineva cred eu ca este Dumnezeu, care ne pune in anumite situatii in care suntem nevoiti sa facem anumite alegeri, urmand ca mai devreme sau mai tarziu sa ne arate daca aceste alegeri pe care noi le-am facut au fost bune sau nu!
a, si mai cred si ca fiecare are dreptul sa creada ce ii place si, cel mai important, sa respecte ceea ce vede ca ii place altuia sa creada! de aceea cred ca unele discutii in contradictoriu iscate pe aici nu isi aveau rostul!
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
cred in dumnezeu doar ca nu cred in lumea de apoi!
- Serpent
- New member
- Inregistrat: 2009-07-07
- Site
In urma citirii bibliei am ajuns la urmatoarele concluzii:
Dumnezeu omoara aproape toti oamenii si animalele de pe planeta in timpul potopului, omoara toti oamenii din orasele Sodoma si Gomora. Motivul: pacatul, deci neascultarea ordinelor sale. Concluzie: este cel rau! Este mai simplu sa stii de frica, decat de vorba buna.
Diavolul nu omoara pe nimeni si incearca sa-i convinga pe oameni sa procedeze intr-asa fel incat sa le fie bine, fara sa incerce sa impuna ceva. Concluzie: este cel bun! Stiti voi ce este facerea de bine...
Morala: Spune-mi in cine crezi, ca sa-ti spun cine esti!
Geea este mama noastra.
- Monica999
- Hero member
- Site
Eu stiam ca tote astea se intampla in Vechiul Testament, in Noul Testament, dupa ce isi da pe propiul lui fiu pt izbavirea oamenilor Dumnezeu nu mai este crud, devine Dumnezeul iertator. Nu stiu daca am zis cum trebuie, dar eu asta am observat.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|