homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Voi credeti in dumnezeu?-19

#343 2009-11-30 16:33:35

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Re: voi credeti in dumnezeu?

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-12-02 11:13:00)

gravida 35+ babyboy happydance

#344 2009-11-30 16:50:51

ioana.cristina83
Full member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-11-06

anne85 as vrea sa te uiti la filmul Zeitgeist smile
intr o zi asa cand ai mai mult timp liber...
si apoi sa ne spui parerea smile

one day we're gonna get somehow...rodnar

#345 2009-11-30 17:07:13

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

nu m-ai intrebat asta. mi-ai reprosat ca am facut o "blasfemie" cand am spus ca Dumnezeu nu e persoana cu care sa iesi la un suc. si pana una alta ai tot insirat ca la un moment dat a venit c aom pe pamant. nu te contrazic, dar te rog sa te abtii daca nu ai nici un argument in ceea ce priveste blasfemia mea.

#346 2009-12-01 23:40:22

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Nu am mai intrat pe forum parca de o zi...

PillBlast a scris:

extra, cand o sa imi faca Dumnezeu cinste cu un suc, atunci o sa il recomand unei persoane care isi cauta prieteni. Ai inteles cum vine treaba?

Poate ca asa vine treaba... in mintea ta; dar nu asa stau lucrurile. Oare nu ti-a dat El viata si sanatate? Nu El iti pune painea pe masa in fiecare zi? Nu El iti satura si setea? Si daca Dumnezeu ne da toate acestea -si mult mai multe- crezi ca tu sau eu le meritam? Nu le meritam, dar nici nepasatori nu trebuie sa fim. Asa lucreaza Dumnezeu: cale de mijloc nu exista, chiar daca incercam sa ne-o croim in mintea noastra. Ori II dam slava lui Dumnezeu multumindu-I pentru binecuvantari, ori suntem impotriva Lui spunand ca noi, prin puterea noastra am castigat aceste lucruri. Tocmai prin faptul ca omul sustine ca prin puterea lui a facut aceste lucruri se opune lui Dumnezeu. Omul spune ca el le-a facut, iar Dumnezeu spune ca nu omul le-a facut; deci se creeaza o discordanta.
Avem un caz in Sfanta Scriptura -ca ea ne-a fost data tocmai pentru invatatura noastra ca sa nu repetam greselile care le-au facut altii- in care Nebucadnetar, imparatul Babilonului din vremea aceea, intr-o dimineata a vazut intreaga lui imparatie si a zis: "Mana mea a facut toate aceste lucruri". Dar imediat i s-a luat imparatia, a fost alungat din ea, "a mancat paie ca boii si a trait in mijlocul fiarelor salbatice" pana ce a recunoascut ca Domnul Dumnezeu este Imparatul Imparatilor, ca El stapaneste peste toate imparatiile pamantului si le da fiecaruia cum vrea. Dupa "ce ia venit mintea la cap" a fost pus din nou in functia pe care o avea mai inainte.(Daniel)

Aici nu e vorba ca Dumnezeu ar exista daca noi credem sau nu; El exista, dar vina este in totalitate a noastra daca noi nu-L recunoastem si nu-I aducem cinstea cuvenita. Si sa nu credeti ca va spun asta obligandu-va sa credeti -asa cum am fost acuzat in mai multe randuri. Va spun asta pentru ca este datoria mea sa o fac. Si nu ca o consider ca o datorie, dar este o datorie. Caci atunci cand Dumnezeu iti spune ceva, atunci trebuie sa si faci; si o fac nu din teama pentru El -cu toate ca ar trebui sa o fac din teama-, dar o fac pentru ca... Oh, sunt atat de multe motive: pentru ca El ne iubeste pe toti; pentru ca oamenii parca sunt acoperiti cu o mahrama pe ochi ca sa nu vada cum stau lucrurile; pentru ca omul nu stie pentru ce traieste, nu stie ce e dincolo de moarte si care este rolul sau in aceasta viata, si pentru ca omul chiar daca a cazut in pacat -si plata pacatului este moartea- tot poate ca sa traiasca vesnic; o fac pentru ca noi suntem de neam din Dumnezeu, ca viata pe care o traim acum o traim pentru viata viitoare care este una mai buna, fara pacat si vesnica, asa cum trebuie sa fie si cum va fi; o fac pentru ca asa trebuie... Si mai mult decat atat, vorbesc despre lucrurile acestea pentru ca ele nu sunt basme, si nu sunt nici inventii si nici nascociri ale vreunui om -ele sunt "vrednice de crezut si adevarate".

Puneti-le la incercare. Cuvantul Domnului este incercat -asa cu spune Scriptura. Nimic nu poate sa miste vreun cuvant pe care l-a spus Dumnezeu in Sfanta Scriptura. Nu stiu om si nici inger care ar putea sa doboare cuvantul Domnului. Tot ce a spus Dumnezeu s-a implinit; si ce nu s-a implinit inca, urmeaza sa se implineasca.
V-am spus toate aceste lucruri pentru ca sunteti foarte slabi in ce priveste credinta voastra in existenta lui Dumnezeu.
Si da, Dumnezeu este si Sfanta Treime, dar este si o Persoana:
-Dumnezeu Tatal
-Dumnezeu Fiul
-Dumnezeu Duhul Sfant. Ioan spune:"(Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant, si acesti trei una sunt). 1Ioan 5:7.  Si sunt asa pentru ca toate cele trei Persoane ale Dumnezeirii lucreaza intr-o perfecta armonie. "Eu nu fac nimic de la Mine Insumi" spunea Domnul Iisus. Deci lucra numai dupa vointa Tatalui. Mai tarziu le spune ucenicilor: "Va este de folos sa Ma duc; caci daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul(Duhul Sfant) nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite." "Cand va veni mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul ... si va va descoperi lucrurile viitoare."

Acum nu mai este Domnul Iisus in carne si oase(cu toate ca nu a fost decat aproximativ 33 de ani); dar El intotdeuna a lucrat si inca lucreaza direct cu noi prin Duhul Sfant. De aceea spune "Iata Eu stau la usa si bat; daca aude cineva glasul Meu voi intra la el..." Dumnezeu 'bate' prin Duhul Sfant la usa inimilor noastre. Depinde de noi daca vrem sa-I deschidem. De aceea zic: chiar daca nu intelegeti ce va spun, nu va impotriviti cuvintelor care vi le spun. Pavel -la care va inchinati- spune ca nu carnea si sangele vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu; si nici duhuri nu vom fi. Ci trupurile acestea, la revenirea Domnului Iisus, vor fi schimbate in trupuri nemuritoare, in trupuri "imbracate in slava".
Ascultati-ma ce va spun: Dumnezeu va va descoperi personal cum stau lucrurile, si va turna Duhul Sau cel Sfant peste acela care doreste -si care cauta sa-L cunoasca.  Nu Pavel spune ca lucrurile ceresti trebuiesc judecate(gandite) duhovniceste? Si ca sa fie judecate duhovniceste, atunci acela trebuie sa aiba si Duhul Sfant ca sa le poata judeca in felul acesta. Tocmai pentru ca nu aveti Duhul Sfant nu intelegeti Scriptura. Daca vreti sa o intelegeti, atunci cautati sa fiti sinceri in inimile voastre, si Dumnezeu va va ajuta.
Poate ca veti spune: "Daca asa stau lucrurile, atunci nu mai are rost sa o citim." Nu! E gresit aici. Pentru ca Duhul Sfant, prin Sfanta Scriptura, prin gura apostolilor, zice ca este datoria omului sa Il caute pe Dumnezeu, si citez: "sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare dintre noi."

Cat despre ciondanelile voastre, sa stiti ca Domnul Iisus a fost in carne si oase: atat inainte de rastignire, cat si dupa aceea; caci Toma a pus mainile pe ranile Lui, iar in alta parte El a mancat inaintea ucenicilor dupa ce a inviat. Diferenta este ca inainte de moarte a trait intr-un trup muritor ca al nostru, iar dupa aceea a inviat intr-un trup nemuritor, "nesupus putrezirii", asa cum vor invia toti cei ce au crezut in El.

Ultima oara a fost editat de extra (2009-12-03 10:57:31)

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#347 2009-12-02 08:13:25

anne85
Full member

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-12-03 07:45:37)

Publicitate

loading...

#348 2009-12-02 10:22:46

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Hey!!!

Fiecare cu parerea lui! De ce trebuie sa dati cu pietre?
Daca asta gandeste ea de ce trebuie sa o convingeti voi ca nu e bine? Voi de unde stiti ce e bine si ce nu?

L-ati vazut voi pe D-zeu si acum ii tineti apararea?

Cand o sa invatati sa respectati parerile altora?  hmm

Sa stii ca si eu pot sa scriu o carte despre Superman si peste 1000 de ani sa creada aia in el ca si cum ar fi D-zeu.

N-ai nicio dovada, nimeni nu are asa ca hai sa o lasam mai moale.

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#349 2009-12-02 11:14:03

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Fiecare are dreptul sa creada ce vrea. Daca nu ati mai incerca sa va convingeti unii pe altii ca "e asa cum spun eu" ati putea discuta pasnic despre orice smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#350 2009-12-02 11:27:12

anne85
Full member

Love, eu imi amintesc un post care te-a enervat la culme (corecteaza-ma daca gresesc). La un moment dat, un membru al forumului, nu imi mai amintesc cine, dar banuiesc ca tu stii foarte bine, ti-a zis ceva de genul ca fetita ta seamana cu un personaj din Razboiul Stelelor. Total deplasata afirmatia, de acord cu tine. Si te-ai enervat destul de tare, nu ? .... Pe buna dreptate ...
Ei, vezi, cam asa m-am enervat si eu citind pe-aici cum isi permit unii sa vorbeasca despre Dumnezeu, care pentru mine e la fel de real si mi-e la fel de drag cum iti este tie fetita ta. Acum intelegi ? Banuiesc ca da, ca te stiu fata inteligenta, din ce ai mai postat pe-aici ...

Si ca sa calmez spiritele pe-aici, am sters toate post-urile de pana acum. Multumiti, domniile voastre ?

#351 2009-12-02 12:04:52

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Anne... eu stiu ca e foare usor sa iti iesi din pepeni atunci cand esti insarcinata.
Suntem pe un forum public si suntem oameni diferiti.
Este normal sa gandim diferit, asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam si sa ne aprindem pt simplu fapt ca nu putem ajunge toti la aceeasi concluzie.

Peace!

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#352 2009-12-09 23:10:25

extra
Banat

Adevarate sunt cuvintele care spun ca "omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste."

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#353 2009-12-11 16:14:22

ioana.cristina83
Full member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-11-06

adica..eu ..de ex care nu cred f tare in D-zeu sunt un " om firesc"?
iar tu extra esti " om nefiresc"..fa ma sa inteleg...smile

one day we're gonna get somehow...rodnar

#354 2009-12-11 17:35:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

el e mai presus decat "oamenii firesti". ce stim noi! forgetit

#355 2009-12-11 21:59:30

extra
Banat

In contextul Sfintelor Scripturi nu exista decat 2 categorii de oameni: cei firesti, care se lasa condusi de poftele firii pamantesti, si cei duhovnicesti, care, calauziti de Duhul Sfant al lui Dumnezeu cauta pacea, bucuria si neprihanirea.
Dar a nu se intelege gresit. Caci a fi firesc inseamna si a fi natural. A se intelege ca intreaga atmosfera(natura) este cazuta in pacat. Si prin urmare tot ce se naste este nascut in pacat. 
Si totusi, "legea este sfanta dreapta si buna". Legea pe care a dat-o Dumnezeu condamna pacatosul(adica toti oamenii care s-au nascut in lume), omul firesc. Dar voia lui Dumnezeu nu este ca sa ramanem in starea aceasta; El nu vrea ca sa mai traim sub puterea legii. Dumnezeu doreste ca sa ne nastem din nou din apa si din duh. Dumnezeu vrea ca viata noastra sa fie in perfecta armonie cu El. Si Acela care ne-a creat stie ca daca omul nu asculta in totalitate de El va avea de suferit.
Numai atunci cand omul se va naste din nou va deveni spiritual, duhovnicesc; si numai atunci omul nou va iesi de sub puterea legii. Si un om duhovnicesc inseamna a fi apropiat de Dumnezeu. Si daca Dumnezeu este dragoste, atunci cand te apropii de Dumnezeu, vei fi schimbat si tu. De aceea spune Pavel ca "dragostea este implinirea legii."   
Si daca iubesti, atunci ai implinit legea; deci nu mai traiesti sub puterea legii care condamna omul firesc; acum esti duhovnicesc.
Intelegeti ce va spun?
Deci, ca sa devii duhovnicesc trebuie sa te apropii de Dumnezeu. Si n-a existat om care sa se apropie de Dumnezeu si sa nu-L iubeasca. N-a existat om care sa se apropie de Dumnezeu si sa fie respins. Si cu cat te apropii mai mult de Dumnezeu, cu atat Il iubesti si vrei sa fii mai mult cu El, pentru ca descoperi astfel marea dragoste a Sa atat pentru toti oamenii, cat si pentru tine personal.
Noi oamenii ne schimbam in functie de starea noastra; si in functie de cum ne simtim intr-un moment anume, credem ca Dumnezeu ne iubeste sau nu. Dar nu este asa! El ii iubeste si pe aceia care se impotrivesc Lui. Dumnezeu este indelung rabdator cu fiecare dintre noi. Tuturor ne ofera si timp si har sa ne intoarcem de la "calea noastra cea rea".
Exista in lume mai multe feluri de dragoste; dar dragostea fata de Dumnezeu(agape) este cea mai mare, cea mai suprema. Omul insus a fost creat sa iubeasca si sa fie iubit; iata ca Dumnezeu, Acela care este chiar Creatorul lui, poate sa implineasca nu partial, ci pe deplin dragostea Sa in om.

Omul astfel duhovnicesc, "nu mai traieste dupa indemnurile firii, ci dupa indemnurile Duhului."

#356 2009-12-11 22:04:46

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

extra nu te supara pe mine eu chiar nu am nimic personal cu tine...te respect pe tine si mai ales credinta cu care abordezi aceste subiecte...dar tu chiar nu ai nimic mai bun decat sa stai sa scrii atatea randuri aici cand oricum mi se pare ca esti intotdeauna pe langa subiect?eu am credinta si fetele au dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam aici cu sabiile scoase...

#357 2009-12-12 07:57:49

extra
Banat

Ei, nu sunt deloc pe langa subiect.
Si apropo de sabie... As fi vrut sa va explic ce este "sabia Duhului" de care vorbeste apostolul Pavel.
Acum ma intrebati cum de am tupeul si cunostinta aceasta a explicarii Sfintelor Scripturi...
Raspunsul il gasiti in postul anterior. Le veti intelege si voi daca vreti sa va apropiati de Dumnezeu si sa ramaneti langa El asa cum am facut si eu.

#358 2009-12-12 11:45:14

Monica999
Hero member
Site

extra a scris:

Ei, nu sunt deloc pe langa subiect.
Si apropo de sabie... As fi vrut sa va explic ce este "sabia Duhului" de care vorbeste apostolul Pavel.
Acum ma intrebati cum de am tupeul si cunostinta aceasta a explicarii Sfintelor Scripturi...
Raspunsul il gasiti in postul anterior. Le veti intelege si voi daca vreti sa va apropiati de Dumnezeu si sa ramaneti langa El asa cum am facut si eu.

rotfl  rotfl

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2009-12-12 15:16:41)

#359 2009-12-12 14:54:49

extra
Banat

De ce razi PillBlast? Ca nu am explicat? neutral Ma indoiesc ca d-asta; caci daca as fi facut-o, cu siguranta ca as fi vazut cu totul alte emoticon-uri decat cele care le-ai postat.
Dar deh, asa suntem noi oamenii: vorbim numai de ceea ce ne place, ne traim viata aceasta ca si cum n-ar mai exista nimic dupa aceea, iar cand auzim alte lucruri de care nu ne convine -si care nu ne-am fi gandit ca le vom auzi vreodata- incepem sa radem sau sa batjocorim. Bine, nu ma refer la tine PillBlast(o spun pentru ca nu ai inteles); eu vorbesc la modul general.

Totusi va spun acum ca sabia Duhului(Efeseni6:17) este acel simtamant care nu ne da pace, care trezeste constiinta omului si-l face sa se gandeaca la lucrurile din cer, si nu la lucrurile dupa pamant. Sabia Duhului este Cuvantul lui Dumnezeu.
Sa stiti ca Dumnezeu Se lupta cu noi, Se lupta cu inimile noastre ca sa ne castige pentru Sine. Dumnezeu Se lupta cu firea noastra. Multi oameni cunosc aceasta lupta; ei cunosc planul lui Dumnezeu de a salva pe fiecare in parte de sub poftele firii. Si multi dintre acestia spun "Nu" atunci cand vad ca trebuie sa renunte la lucrurile pentru care au luptat o viata sa le aiba, si acum trebuie sa renunte le ele... Si Duhul lui Dumnezeu, pe care nu-l vedem, se lupta astfel cu omul mai multa vreme. Pe de alta parte, sunt doar cativa care cedeaza influentelor Duhului Sfant in favoarea lui Dumnezeu. "Este o mai mare bucurie in ceruri pentru un singur pacatos care se pocaieste", spunea Dumnul Iisus. 
Acela care cedeaza in favoarea lui Dumnezeu va fi un om liber, nascut din nou din apa si din Duh; va fi un om care nu mai traieste pentru sine, ci pentru Dumnezeu. Este o favoare, este o onoare pentru noi oamenii sa putem trai langa Dumnezeu si impreuna cu El.

#360 2009-12-12 16:23:36

Monica999
Hero member
Site

extra a scris:

De ce razi PillBlast? Ca nu am explicat? neutral Ma indoiesc ca d-asta; caci daca as fi facut-o, cu siguranta ca as fi vazut cu totul alte emoticon-uri decat cele care le-ai postat.
Dar deh, asa suntem noi oamenii: vorbim numai de ceea ce ne place, ne traim viata aceasta ca si cum n-ar mai exista nimic dupa aceea, iar cand auzim alte lucruri de care nu ne convine -si care nu ne-am fi gandit ca le vom auzi vreodata- incepem sa radem sau sa batjocorim. Bine, nu ma refer la tine PillBlast(o spun pentru ca nu ai inteles); eu vorbesc la modul general.

lol

offtopic scuzati offtopicul fetelor, dar nu ma pot abtine

#361 2009-12-12 16:43:22

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Da' ce a zis omul, ca va luati de el? nustiu

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.