Voi credeti in dumnezeu?-21
- anne85
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-07
Re: voi credeti in dumnezeu?
Anca90 : 1. Vorbeam cu Extra, daca nu te superi ... dar,nah, asa se baga unii in discutia altora. Multumesc oricum de lamurire, Anca90. 2. Post-ul tau e exact exemplificarea a ceea ce am vrut eu sa spun ... aberatii pe o tema data. No offense, e un forum liber.
Aaa, si inca ceva, ca probabil o sa ma intrebi de ce zic eu ca aberezi : aberatie e atunci cand vorbesti vrute si nevrute in legatura cu lucruri despre care habar n-ai ... intelegi ?
Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-13 11:21:41)
35+ babyboy
- sandy f
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-23
Nu s-o pricepe anca90 la chestii domestice... dar nici la cele stiintifice si filozofice. Desi, na, e pe o pista partial buna, legat de religia de 2 lei (vechi) numita crestina, bazata doar pe plagiat.
Yes, dirty old clones. It ain't over until I say it is. Period.
- anne85
- Full member
Ei, flori de mar, James ... A vazut si ea Zeitgeist-ul (pe care, apropo, l-am vazut cu totii banuiesc, deci nu mai e nevoie de formulari de genul "daca o sa ai ambitia sa privesti o teorie ce ti s-ar putea parea diabolica") si mai vreo doua documentare si s-a lamurit total si absolut in problema crestinismului ... Scuza-mi aciditatea, Anca90, dar nu ma pot abtine ... As fi foarte incantata sa aflu ca gresesc.
35+ babyboy
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
- anne85
- Full member
Ultima oara a fost editat de anne85 (2010-01-14 08:32:26)
35+ babyboy
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Da, cred in Dumnezeu...mai exact cred intr-o divinitate, desi noi ii spunem Dulmezeu, altii ii spun Allah, altii Budha, dupa parerea mea e aceeasi divinitate. A existat o vreme in care nu credeam, dar mi-am dat seama ca sunt atatea lucruri minunate pe lumea asta incat nu se poate sa existe asa, de la sine... In schimb nu sunt un mare fan al bisericii si al preotilor. In biserica imi place sa ma duc sa ma gandesc, sa fiu eu cu mine, sa imi limpezesc sufletul, iar bisericile ortodoxe nu imi dau sentimentul asta de liniste. In cele catolice e alta poveste...Ok, stiu k in Biblie scrie k biserica e casa Domnului, dar Biblia cine a scris-o? Nu tot un om?Cat despre preoti, nu am nevoie de un OM care sa imi spuna in ce sa cred sau in ce nu, la fel cum nu cred nici in dogmele bisericesti. Daca cred in ceva cred pentru ca asa simt eu.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- oana16
- Sr. member
- De la: capitala culturara
- Inregistrat: 2007-04-21
DA, chiar cred si am rog in fiecare seara si i multumesc pt lucrurile bune, si decateo ori i-am cerut ceva , s-au rezolvat lucrurile f bine:)
Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea
- andrei999
- Full member
- Inregistrat: 2009-10-02
Eu cred ca totul incepe cu D-zeu si se termina cu el... absolut tot ce stim noi, lumea, univers, tot, tot... nasterea si moartea... Am fost nascut intre o tara musulmana, si crescut in tara crestina, am fost pana acum 10-15 ani foarte religios, pentru ca asa eram invatat, nu de parinti ci la scoala... tata zicea ca el nu crede in religie si crede ca D-zeu e in inima, dar eu nu intelegeam ce zicea el acum 18-20 de ani, dar acum nici numai cred in religii, asa cum s-a mai zis religia e o arma de manipulare a omenirii, religiile au adus numai rau oamenilor, razboaie... Totul depinde de cum esti invatat si cum vezi lucrurile, nu daca ceri si ti se da inseamna ca trb sa crezi in D-zeu... eu spun parerea mea aici... trb sa simti, eu cred in D-zeu si vorbesc cu el ca un prieten, nu cum se roaga calugarii, preotii, imami... Inainte ma rugam ca musulmanii, de 5 ori pe zi, si ma luam in timp ce ma rugam si ziceam ce trb sa zic cu altele in gand... acum vorbesc pur si simplu cu D-zeu, ma rog cand am chef, in pat, pe strada, unde simt ca trb sa ii multumesc pentru ce mi a dat, unde cred ca trb sa ma rog pt altii, pt mine... si ii cer, nu trb sa mi da, eu cer ceea ce imi doresc, si el imi da ceea ce vede ca merit eu... daca nu mi da acum poate imi da cand merit, daca nu mi da acum poate e pt ca daca imi da imi face rau... de fel pana acum am fost norocos, am scapat de multe necazuri, nu ca nu am avut probele si necazuri, dar trebuia sa fie si mai rau, dar chiar cred ca D-zeu ma iubeste si ma ajute, cateodata ca sa vezi binele trb intai sa vezi partea rea, de asta si oamenii patesc si necazuri cu toate ca, cred in D-zeu si se roaga la el... El e atotputernicul, ceea ce omului e greu sa inteleaga, de n ori m-am gandit la D-zeu si nu am mai putut sa ajung la ceva, m-am blocat cu intrebari, ce, cum cand... nu e ceva ce putem sa intelegem, noi suntem doar niste oameni care cu toate ca unii din noi cred ca au puterea, si sa cred ei insusi D-zeu, suntem niste fiinte minuscule... o catastrofa ne poate sterge de pe fata pamantului cu totul... Nu trb sa te duci la biserica, moschee, templu ca sa deosebesti binele de rau... Sa faci cum zice biserica de exemplu ca preotul sa isi ia mert din banii de botez si nunti si de la rugaciuni? ( asta am vazut eu ) sunt multe exemple... Eu ii multumesc lui D-zeu in fiecare zi pentru ceea ce mi a dat, si ii rog sa mi da sanatate si altele... dar sa mi da ceea ce cer numai daca nu mi face rau... daca e spre binele meu... Unii zic ca am dat hainele care nu am mai purtat de pomana, sau lucruri care nu le mai folosesc!! Eu nu cred ca asta e poamana... defapt tu oricum le aruncai, nu? Atunci cand iti place ceva mult si trb sa l dai sau sa ramai fara el e greu sa-l dai, dar atunci e adevarat pomana, cand de ex. cuiva ii place ceva ce ai tu si te lipsesti si ii dai, cand cuiva e foame si te lipsesti de mancarea ta si ii dai... sunt o gramada de exemple... Atunci te incerci pe tine... Important e ca pe lumea asta sa faci bine, sa ajuti, sa faci lucruri bune... eu unul ma simt bine si mai aproape de Dumneze-ul meu cand fac un bine... si de asta imi place sa fac si ma rog la el sa ma ajute si sa mi da putere sa pot sa fac cat mai multe... tot ce fac eu am in gand pe D-zeu, si de multe ori ma ajutat sa nu fac rau, asta am simtit eu de fiecare data... Cred despre cei care zic ca nu exista D-zeu, sau nu cred in el, ca inca nu l-au cunoscut, inca nu l-au descoperit... pentru ca si ei cred in el, dar nu isi dau seama... Am cunoscut un ateu, care nu credea in nimic care pana la urma a descoperit ca exista D-zeu... acum pt orice fapta zice doamne ajuta...
Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-01-13 17:28:14)
Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
anca90 a scris:da, a fost fericit pt ca a implinit planul Domnului, acela de a mantui lumea. aceasta bucurie a fost incomparabil mai mare decat suferita indurata.
Ai raspuns perfect la intrebare, Anca. Anne, nu trebuie sa fii suparata de nici o intrebare. Si cred ca sunteti destul de mature ca nici prin gand sa nu va mai treaca sa va mai atacati -nici macar in aparare(oricum, apreciez gestul Anca). Pe mine ma intereseaza foarte mult sa cunosc gandurile oamenilor cu privire la Dumnezeu.
Si da, Domnul Iisus, oricat de mult a suferit, El a fost fericit pentru ca avea in vedere implinirea scopului Sau. De aceea toate lucrurile Ii sunt supuse. Dar chiar si asa, daca El nu se incredea in Tatal, nu ar fi putut sa aduca planul de mantuire la indeplinire. Daca stai sa te gandesti la lucrurile de pe pamant, le poti cuprinde cu mintea; dar daca te gandesti la lucrurile ceresti, nu le poti cuprinde.
Cat despre filmul Zeitgeist -m-am uitat la el doar primele 10 minute ca sa vad cu ce va "laudati." In aceste prime 10 minute pot spune ca omul nestiutor si nestatornic poate fi dus foarte usor in eroare. In primul rand, nu scrie nicaieri in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu obliga pe om ca sa asculte de El. Ca este datoria morala a omului de a face lucrul acesta -asta e altceva; dar niciodata Dumnezeu nu obliga pe om la ascultare. Si daca Dumnezeu doreste ascultare din partea noastra, atunci ea va fi primita de El numai daca aceasta este adusa din dragoste. Oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu au facut tot felul de filme si documentare despre religie. Au adus dezonoare Lui prin lucrul acesta; caci la fel a facut si Lucifer inainte de a fi alungat din ceruri(a spus intregului univers ca Dumnezeu nu este drept). Oamenii, daca ar fi studiat Biblia ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu, atunci Creatorul nostru s-ar fi descoperit. Dumnezeu le-ar fi descoperit gravitatea pacatului -inclusiv urmarile lui; ar fi vazut ca pacatuind ar aduce o suferinta si mai mare Lui. Si astfel, ei nu ar mai fi pacatuit -din dragoste pentru El. Si oare nu a zis Dumnezeu in Sfintele Scripturi ca nu ar primi o ascultare silita, de frica? Poti sa te duci la biserica sa aprinzi 50 de lumanari pe zi, sa faci tot atatea matanii, sa vinzi tot ce ai si sa daci la saraci, iar la urma sa-ti dai viata pentru aproapele tau -ca Dumnezeu tot nu te-ar primi. Toate aceste lucruri -macar de ti-ar fi cerute, dar nu sunt-, trebuiesc facute din dragoste pentru Dumnezeu. Altfel, e egal cu zero; ba mai mult, ti-ai chinuit si viata in felul acesta.
Este adevarat ca se profita din plin de religie pentru manipularea oamenilor. Dar daca oamenii nu citesc Biblia, in veci nu au sa cunoasca cum stau lucrurile cu adevarat. Dumnezeu a spus ce se va intampla in viitor -si a spus destul de clar; de ce nu vor oamenii sa creada,... pe buna dreptate ca nu-i inteleg. Chiar am scris aici cate ceva: http://forum.anticonceptionale.ro/t2285 … uzit-.html
De ce, daca El este Suveranul universului, lasa sa se intample aceste lucruri? Pai din pricina rautatii oamenilor. Totusi, daca acum pedepsele Sale divine sunt aduse cu mila din pricina rautatii noastre, la final, cand harul se va inchide si nimeni nu va mai putea fi mantuit, pedepsele Sale vor cadea fara mila peste toti aceia care in timpul de har au ales de bunavoie sa sufere pentru pacatele lor. De aceea va zic: nu va lasati dusi in eroare cu tot felul de filme si documentare. In spatele acestora se afla Satana -acela care vrea sa ne duca in tot felul de rataciri, pana in clipa cand harul lui Dumnezeu se va inchide- ca sa nu fim mantuiti.
Ultima oara a fost editat de extra (2010-01-14 06:41:46)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- anne85
- Full member
Nu stiu daca te intereseaza sa cunosti gandurile oamenilor cu privire la Dumnezeu ... Probabil e mai mult o provocare pentru tine. Sa vezi ce gandeste cate un forumist, ca mai apoi sa il aduci tu pe calea cea buna ... nu ? Nu zic ca e rau, sa nu ma intelegi gresit.
In aceeasi ordine de idei totusi, de ce n-ai vizionat Zeitgeist-ul in totalitate, daca tot vrei sa fii in miezul problemei ?
35+ babyboy
- andrei999
- Full member
andrei999 a scris:anne85 a scris:Nu stiu daca te intereseaza sa cunosti gandurile oamenilor cu privire la Dumnezeu ... Probabil e mai mult o provocare pentru tine. Sa vezi ce gandeste cate un forumist, ca mai apoi sa il aduci tu pe calea cea buna ... nu ? Nu zic ca e rau, sa nu ma intelegi gresit.
In aceeasi ordine de idei totusi, de ce n-ai vizionat Zeitgeist-ul in totalitate, daca tot vrei sa fii in miezul problemei ?
Anne85 - Sun de acord cu tine in totalitate...
Extra - ar fi trebuit sa vezi tot filmul... 1 si 2... Poti viziona si angels & demons, ca idee de manipulare... In marea parte se intampla intre adevar in lume ce se spune in film... Si pana la urma multe chestii nu pot fi demonstrate... asa ca fiecare crede in cum crede el ca e adevarul...
Am vazut un documentar care spunea ca vaticanul a scos multe scrisuri din biblia care erau despre Maria Magadalena, ca sa nu da nici o putere femeilor in religie... asta se intampla si la musulmani, dupa cum bine stiti cred, si in tarile musulmane, femeile sunt egale cu nimic in religie, ele nu au cum sa detina o functie importanta ce priveste religia...
Si... daca incep sa ti vorbesc din Ghoran, cartea sfinta a musulmanilor, o sa mi da toate lumea dreptate, pt ca ce scrie acolo e adevarat, asta nu inseamna ca biblia sau alte carti sfinte, nu sunt adevarate... dar cand un musulman, crestin sau evreu... un om obijnuit se ineaca in ce scrie in cartea sa sfanta, numai poate sa vada multe chestii... De ce vreti sa impuneti ce stiti voi, si sa negati ce stiu si altii... aici ma refer la cei ca tine care vin cu niste cuvinte din biblie in cazul tau, si lafel e si despre musulmani care tot o bag be Ghoran si islam... fiecare om zice ca religia lui e cea mai buna si mai perfecta... Isus pentru tine e domnul Isus, pentru mine e simplu Isus, e profet... da asa cum D-zeu e pritenul meu e si Isus...
Eu cred ca un om cu mintea deschisa nu trb neparat sa citeasca biblia, ghoran sau alte carti... si sa faca ce i se zice acolo ca un robot... un om poate sa cunoasca pe D-zeu in sinea sa, sa iubeasca, sa faca tot cu gandul la D-zeu, poate sa faca si fara sa fie un soi de fanatic relegios...
Si partea cu manipularea omenirii, sunt manipulati cei cu mintea scurta, cei care nu pot lua singuri decizii, nu pot gandi singuri... ca oile, merg unde li se zice, fac ceea ce li se ordona...
Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-01-14 12:23:19)
Atunci cand te nasti, toti rad in afara de tine, tu plangi... traiste-ti viata intre-un fel incat in ziua mortii tale in timp ce toti plang, tu sa sa fi cel care rade.
- anne85
- Full member
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
pt ca "orice om suficient de inteligent" sa priceapa intentiile mele, mentionez ca in cele ce urmeaza ii voi raspunde lui anne85 si ma folosesc si de citate, pt ca ea sa inteleaga si la ce anume ii raspund:
anne85 a scris:Anca90, nu cred ca a inteles nimeni cui ii erau adresate aplauzele ... (banuiesc ca nu mie )
asadar, raspunsul la citatul de mai sus este: "aplauzele ii erau adresate lui andrei999, care a binevoit sa isi mute ulterior postul, dupa al meu. drept urmare, mi-am retras si eu aplauzele. cum tu, anne85, ai fost offline in timp ce andrei999 a mutat mesajul initial, ai dedus ca nimeni nu a inteles cui m-am adresat. eu te asigur ca cei care au fost online si au citit la momentul respectiv, au inteles. mai mult, te asigur ca din 3950 mesaje postate pe forum, doar 2 nu au fost intelese, iar user-ul care nu le-a inteles, esti tu. sper sa nu ai nevoie de lamuriri suplimentare, pt ca ar fi de preferat ca acest topic sa ramana pe tema pt care a fost creat. si o ultima mentiune: nu te mai obosi sa ma ataci, pt ca n-o sa-ti mai fac placerea sa iti raspund."
- andrei999
- Full member
Intre adevar, am facut o modificare la ce am scris, si nush dece si cum s-a mutat postul dupa al ei de data asta!!
- aadriana
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-03-09
Si de ma vei iubi,/ Peste crivatul iernii ce vine.../ Fara brate, cu ochii pustii,/ N-am sa mai am ce intinde spre tine.... [Adrian Paunescu- Copaci fara padure]
- password
- Full member
- Inregistrat: 2007-09-06
What goes around comes around! Mancarea este un minut pe buze si o viata pe corp!
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Extra tu crezi ca cei care au realizat documentarul Zeitgeist nu au citit Biblia? Sunt oameni care au studiat, au facut cercetari amanuntite, mult mai culti si inteligenti decat noi.
Plus ca la inceput spune ceva de genul: "Nu stiu ce este Dumnezeu, dar stiu ce nu este". Nu se neaga existenta unei divinitati.
Si mi se pare perferct normal ca o persoana care a simtit sau a avut doar impresia ca a fost ajutata de o "putere divina" sa treaca peste un moment greu, sau sa realizeze ceva ce i se parea imposibil, sa aiba o credinta. Nu mi se pare normal sa credem in ceva ce este in detrimentul nostru.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
andrei999 a scris:Eu cred ca un om cu mintea deschisa nu trb neparat sa citeasca biblia, ghoran sau alte carti... si sa faca ce i se zice acolo ca un robot... un om poate sa cunoasca pe D-zeu in sinea sa, sa iubeasca, sa faca tot cu gandul la D-zeu, poate sa faca si fara sa fie un soi de fanatic relegios...
Lucrurile nu stau asa; aduc si argumente. La un moment dat, apostolul Pavel s-a dus in Atena. El a vazut ca atenienii se inchinau mai multor zei. Totusi, el a vazut un altar la care ei se inchinau, si pe care scria: "Unui Dumnezeu Necunoscut!"(Faptele Apostolilor 17:23) Daca vei citi tot capitolul, vei intelege ca atenienii se inchinau lui Dumnezeu -caci Lui ii era ridicat acel altar. Astazi crezi ca lucrurile stau altfel? Oamenii se inchina la ceva ce nu cunosc. Explicatia o gasesti mai departe...
In alta parte, Domnul Iisus cand s-a intalnit cu o femeie samariteanca, i-a spus acesteia: "Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la Iudei."(Ioan 4:22) Samaritenii credeau si ei in Dumnezeu; chiar Il asteptau pe Mesia. Si cu toate acestea, I-a spus femeii ca ei se inchina la... ce nu cunosc.
Asadar, samariteni si atenieni exista si astazi. Ei sunt dintre aceia care fac o multime de filme, documentare si programe crestine. Si nu zic ca e rau lucrul acesta; e chiar unul fosrte bun. Nu zic ca ei nu au studiat Scripturile; problema este ca acestia au extras din ele numai lucrurile placute lor. Cuvantul lui Dumnezeu de care spune apostolul Pavel ca este "viu si lucrator"(Evrei 4:12), nu a fost lasat sa le schimbe inimile. Acesti oameni nu-L vor cunoaste niciodata pe Dumnezeu cu adevarat, si nici mantuiti nu vor fi, daca nu se vor naste din nou. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem fiecare este: sunt eu un samaritean sau un atenian? Cat de bine Il cunosc eu pe Dumnezeu, si cat sunt eu de sigur ca la revenirea Sa voi fi printre cei mantuiti?
Nici eu nu fac nimic din capul meu; nici apostolii nu au crezut in Cineva mai inainte ca sa cunoasca. "Cercetati Scripturile... Ele marturisesc despre Mine"! le spunea Domnul Iisus iudeilor. Si la fel ne spune si noua astazi. Cuvintele acestea sunt valabile si astazi. Coranul, Biblia Martorilor lui Iehova, Biblia Catolica(si puteti sa mai enumerati si voi) -toate aceste carti Il ignora pe Domnul Iisus sau Il pun intr-o lumina mai slaba. Numai Sfanta Scriptura vorbeste clar despre Mantuirea "care vine de la iudei." Si totusi, iudeii L-au respins pe Mantuitorul; la inceput L-au rastignit, iar acum Il cred doar un profet la fel ca profetii din vechiul testament. Ca popor, evreii au fost lepadati de Dumnezeu; ei nu mai sunt poporul ales. Totusi, Dumnezeu are un popor al Sau -un popor spiritual, imprastiat pe toata fata pamantului si este compus din toate neamurile; un popor care pazeste "poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus."(Apocalipsa 14:12)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- andrei999
- Full member
extra a scris:andrei999 a scris:Eu cred ca un om cu mintea deschisa nu trb neparat sa citeasca biblia, ghoran sau alte carti... si sa faca ce i se zice acolo ca un robot... un om poate sa cunoasca pe D-zeu in sinea sa, sa iubeasca, sa faca tot cu gandul la D-zeu, poate sa faca si fara sa fie un soi de fanatic relegios...
Lucrurile nu stau asa; aduc si argumente. La un moment dat, apostolul Pavel s-a dus in Atena. El a vazut ca atenienii se inchinau mai multor zei. Totusi, el a vazut un altar la care ei se inchinau, si pe care scria: "Unui Dumnezeu Necunoscut!"(Faptele Apostolilor 17:23) Daca vei citi tot capitolul, vei intelege ca atenienii se inchinau lui Dumnezeu -caci Lui ii era ridicat acel altar. Astazi crezi ca lucrurile stau altfel? Oamenii se inchina la ceva ce nu cunosc. Explicatia o gasesti mai departe...
In alta parte, Domnul Iisus cand s-a intalnit cu o femeie samariteanca, i-a spus acesteia: "Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la Iudei."(Ioan 4:22) Samaritenii credeau si ei in Dumnezeu; chiar Il asteptau pe Mesia. Si cu toate acestea, I-a spus femeii ca ei se inchina la... ce nu cunosc.
Asadar, samariteni si atenieni exista si astazi. Ei sunt dintre aceia care fac o multime de filme, documentare si programe crestine. Si nu zic ca e rau lucrul acesta; e chiar unul fosrte bun. Nu zic ca ei nu au studiat Scripturile; problema este ca acestia au extras din ele numai lucrurile placute lor. Cuvantul lui Dumnezeu de care spune apostolul Pavel ca este "viu si lucrator"(Evrei 4:12), nu a fost lasat sa le schimbe inimile. Acesti oameni nu-L vor cunoaste niciodata pe Dumnezeu cu adevarat, si nici mantuiti nu vor fi, daca nu se vor naste din nou. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem fiecare este: sunt eu un samaritean sau un atenian? Cat de bine Il cunosc eu pe Dumnezeu, si cat sunt eu de sigur ca la revenirea Sa voi fi printre cei mantuiti?
Nici eu nu fac nimic din capul meu; nici apostolii nu au crezut in Cineva mai inainte ca sa cunoasca. "Cercetati Scripturile... Ele marturisesc despre Mine"! le spunea Domnul Iisus iudeilor. Si la fel ne spune si noua astazi. Cuvintele acestea sunt valabile si astazi. Coranul, Biblia Martorilor lui Iehova, Biblia Catolica(si puteti sa mai enumerati si voi) -toate aceste carti Il ignora pe Domnul Iisus sau Il pun intr-o lumina mai slaba. Numai Sfanta Scriptura vorbeste clar despre Mantuirea "care vine de la iudei." Si totusi, iudeii L-au respins pe Mantuitorul; la inceput L-au rastignit, iar acum Il cred doar un profet la fel ca profetii din vechiul testament. Ca popor, evreii au fost lepadati de Dumnezeu; ei nu mai sunt poporul ales. Totusi, Dumnezeu are un popor al Sau -un popor spiritual, imprastiat pe toata fata pamantului si este compus din toate neamurile; un popor care pazeste "poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus."(Apocalipsa 14:12)
Adica vrei sa zici ca daca eu am o alta religie nu pot cunoaste pe D-zeu? trebuie neparat sa fiu crestin??? Deci daca nu am nici o relogie nu pot avea un D-zeu, care e si Dumneze-ul tau??
Asa pentru cultura ta generala, musulmani cred in Isus mai mult decat crezi tu ca ei cred, si in Islam fecioara Maria si Isus au un loc aparte, sunt capitole cu numele lor in Ghoran... dar din cauza intereselor unor oameni puternici din islam, au ajuns sa numai aiba adevarata sa importanta Isus in religia muslmana... asta odata... Vorbind de evrei, ei au fost blestemati de Moise insasi... profetul lor... asta ca idee... Daca catolicii si ortodoxii sunt crestini, de ce fiecare e cu cartea lor, noul sau vechiul testament, in ele scriu lucruri care in una contrazice pe alta, cum vine asta? Nu cumva e mana omului, nu cumva cum zic eu? lu unu nu ii convine ceva si schimba?? De secole muslmanii siiti s-au omorat cu sunitii, de ce? Nu au acelasi religie, acelasi profet? Iti zic si de ce! Pentru ca unii cu putere nu le-a convenit ceva, au schimbat, dar unii au stiut si de ceea ce au schimbat si de atunci sunt razboaie, sa impartit religia in zeci de radacini pana acum fiindca inte timp au venit si altii cu putere si au mai creat nush ce radacina care stiu ca profetul a mai zis si asa, si mai nu stiu cum... acelasi chestie e si valabil la crestini, catolici, ortodoxi, protestanti, neoprotestanti(pocaiti), si radacinilor mici care sunt creati de americani, bineinteles
Eu ti am scris mai multe mai sus dar te ai dat la fund, ai schimbat subiectul de la una la alta... Ai zis pana la urma tot niste verseturi si gata?
Eu am zis ca un om cu mintea deschisa poate sa gaseasca pe D-zeu, sa l cunoasca, sa-l iubeasca... tu zici ca atenienii se inchinau la un zeu necunoscut?? Uite, aia a fost acum 2000 ani, acum 5000 de ani daca ziceai la un om de bec ce iti putea spune?!? Acum nu trb sa iti umpli creierul cu exact ce a zis pavel lui cutare... si sa inveti pe de rost un verset sau un capitol ca sa fi credincios... asta zic eu...
Fiecare religie are motive pt ce spune, dar nimeni nu poate sa dovedeasca nimic exact! Testament vechi si nou? Nu exista posibilitatea sa fie schimbate verseturi? Sterse/adaugate capitole? Ba da! Dar, exista posibilitatea ca totul sa fie inventat, nu? De asta oamenii atunci cand ii iei cu o gramada verseturi si vorbe si exemple, nu vor sa creada, mai mullt ii incurci... ca pana la urma urmei toate religiile vor sa spuna acelasi chestii: Sa nu faci rau, sa faci bine, sa nu furi, sa nu omori, sa nu minti, sa ajuti... Atunci nu putem sa facem asta indiferent de religie? Un om cu capul pe umer poate sa faca si asa...
P.S. cu mr. extra am devenit si eu kilometric la scris...
Ultima oara a fost editat de andrei999 (2010-01-15 10:28:08)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|