Voi credeti in dumnezeu?-20
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Re: voi credeti in dumnezeu?
1. Biblia spune ca Adam si Eva au avut fii si fiice; si da, acestia s-au culcat unii cu altii. Oricum, intre ei nu a existat incest. 2. Pe Dumnezeu nu l-a facut nimeni. Mintea cea mai ascutita nu poate sa priceapa existenta si maretia Sa. Lucrul acesta este o taina. Daca era spre folosul nostru, Dumnezeu n-i l-ar fi descoperit; si probabil astazi am fi cautat sa ajungem ca El in putere. Dar El doreste sa ajungem ca El in caracter. 3. Inainte de a face copii Adam si Eva au fost casatoriti. Cine a facut asta? Insusi Dumnezeu. 4. Este adevarat ca inainte Dumnezeu a dat legea acesta ca femeia sa nu intre in biserica in timpul "necuratiei ei". Dar acesta este una dintre multele legi pe care Domnul Hristos le-a desfiintat la venirea Sa. Si daca mai exista vreo biserica care nu te lasa sa intrii in timpul menstruatiei, atunci biserica aceea inca mai pazeste legi desfiintate.
andra04 a scris:Ne da libertate, dar ne pune o gramada de conditii si restrictii. Ne iubeste nemasurat si neconditionat, dar daca facem ceva ce nu ii place, ne baga sa ardem intr-un cazan cu smoala. De ce?
Un om cand greseste, Dumnezeu nu il judeca imediat. Tuturor ni se ofera un timp de har ca sa ne recunoastem greseala. Ca sa intelegi mai bine, cineva spunea ca dreptatea si mila s-au intalnit la cruce. Si asa este. Dumnezeu, chiar daca este iubire, El este si drept. Legea Lui care exista dintotdeauna cu El, condamna chiar si cel mai neinsemnat pacat. Dar Domnul Iisus a luat pacatele noastre asupra Lui. Sentinta legii lui Dumnezeu a cazut peste Fiul Sau. Domnul Iisus S-a pus intre legea lui Dumnezeu si om. Si numai cine nu accepta jertja Lui in dreptul sau va fi condamnat.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
- extra
- Banat
MissO girl, ma gandeam ca eu sunt singurul care nu intra in toate topicurile de pe acest forum; dar vad ca nu e asa. Ce am scris mai sus sunt niste raspunsuri la unele intrebari care mi le-a pus cineva. Intrebarile sunt aici: http://forum.anticonceptionale.ro/t1287 … lt....html
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Madalina85
- Addicted member
pai mi-ar fi imposibil sa intru pe toate ....te inteleg scuza-ma atunci ...
- extra
- Banat
se accepta
- Madalina85
- Addicted member
multumesc atunci de asemenea pt raspunsuri ...ma interesau si pe mine:D
Ultima oara a fost editat de MissO girl (2009-12-13 23:26:59)
- skumpi
- Vizitator
- extra
- Banat
"Voi toti cei insetati, veniti la ape, chiar si cel ce n-are bani! Veniti si cumparati bucate... fara bani si fara plata!" Isaia 55:1 Skumpi, tu nu iti cunosti inima... cum dealtfel nimeni nu si-o cunoaste; cu cat mai mult nu cunoastem gandurile inimilor celorlalti. Daca stai un pic si te gandesti, omul cand e suparat spune multe lucruri; dar la urma ii pare pau. In inima lui chiar se gandeste daca ce a spus el este adevarat... si vea sa afle raspunsuri. De aceea nu intelegi comportamentul fetelor. De aceea nu trebuie sa ne suparam pe nimeni.
- Fiametta
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
Extra, multumesc, sincer.
- extra
- Banat
Cu placere. Va stau la dispozitie tuturor.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-12-14 20:50:48)
- skumpi
- Vizitator
extra a scris:"Voi toti cei insetati, veniti la ape, chiar si cel ce n-are bani! Veniti si cumparati bucate... fara bani si fara plata!" Isaia 55:1 Skumpi, tu nu iti cunosti inima... cum dealtfel nimeni nu si-o cunoaste; cu cat mai mult nu cunoastem gandurile inimilor celorlalti. Daca stai un pic si te gandesti, omul cand e suparat spune multe lucruri; dar la urma ii pare pau. In inima lui chiar se gandeste daca ce a spus el este adevarat... si vea sa afle raspunsuri. De aceea nu intelegi comportamentul fetelor. De aceea nu trebuie sa ne suparam pe nimeni.
nu e vorba de suparare si intelegere ! doar ca de fiecare data cand intru la topicu asta , si intru destul de rar, vad aceleasi chestii : cine-i extra asta ? dc scrie asa mult ? si bla bla Ideea mea era pentru fetele care se oftica asa mult, in loc sa mearga mai departe daca nu le intereseaza si n-au rabdarea s aciteasca posturi kilometrice sau nu le convine ceva... in rest
- extra
- Banat
Cred ca in fiecare zi se inregistreaza cate un membru pe site(cel putin unul/zi); dar nu cred ca ai putea sa ii atentionezi pe toti cei ce vor scrie aici sau in alta parte pe forum. Eu m-am obisnuit cu "ideea" ; si chiar daca tin la toti, va tratez individual pe fiecare in parte. Oricum, toata lumea este binevenita sa isi exprime aici ideile, gandurile si framantarile cu privire la Dumnezeu. Motto-ul meu este: Nu toate lucrurile pot fi explicate, dar toate pot fi intelese. (gandul acesta mi-a venit chiar cand am scris randurile de mai sus )
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
extra a scris:1. Biblia spune ca Adam si Eva au avut fii si fiice; si da, acestia s-au culcat unii cu altii. Oricum, intre ei nu a existat incest.
pai cum nu e incest, daca fii si fiicele lui lor au facut sex intre ei? eu, daca am un frate si fac sex cu el, nu se cheama incest? e o intrebare cat se poate de logica si serioasa, la care astept un raspuns la fel de logic, pentru ca intreb la modul cel mai serios, nu ca sa fac misto de tine.
- extra
- Banat
Nu stiu exact nici eu cum stau lucrurile. Poate ca la inceput Dumnezeu a permis asta. Ma gandesc ca era singurul mijloc ca oamenii sa se inmulteasca. Poate ca a fost un lucru ingaduit asemeni poligamiei... Sunt unele lucruri care nici eu nu mi le explic. Dar o sa ma interesez despre asta.
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
multumesc, ti-as fi recunoscatoare daca m-ai lumina si pe mine in problema asta, pt ca de mult ma intereseaza sa aflu de ce nu s-a considerat incest
- extra
- Banat
Stiam eu ca nu era considerat incest; imi lipsea explicatia, pe care vreau ca sa v-o ofer si voua exact asa cum am primit-o eu.
"Din nefericire nu avem prea multe detalii in Biblie pe care sa le luam in discutie pentru a oferi un raspuns fundamentat. Putem oferi insa un raspuns, intr-adevar insuficient, bazat pe logica. Deoarece Adam si Eva au pacatuit, casatoria copiilor este destul de restransa. Pentru aceasta perioada se pare ca Dumnezeu a ingaduit casatoria intre frati, nepoti, verisori, etc. Dumnezeu a interzis casatoria intra-familiala abia in Levitic 18:6-18, deci dupa sute de ani. Se considera ca incestul prezinta riscul transmiterii si amplificarii anumitor defecte genetice, pentru ca sunt in discutie persoane cu caracteristici genetice similare. Daca aceasta explicatie este una plauzabila, atunci putem trage concluzia simpla ca Adam si Eva, neavand nici un defect genetic, urmasii lor nu au fost expusi acelorasi riscuri la care suntem expusi noi dupa mii de ani de pacat. Ceva este cert : Este greu sa intuim argumentele lui Dumnezeu in privinta acestui subiect. Dumnezeu este Dumnezeu."
Ultima oara a fost editat de extra (2009-12-19 22:03:45)
- extra
- Banat
As vrea sa va pun o intrebare: ce credeti, Dommul Iisus a fost fericit? Raspundeti in cuvintele voastre; cum puteti voi.
- anne85
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-07
Mai, Extra, ce intrebare mai e si asta ? Asta e iar o instigare la te miri ce aberatii pe seama Domnului ... Hai ca iar ma enervez, si e doar 9 dimineata ! Esti incurabil, pe bune ...
35+ babyboy
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
face omul un sondaj, care-i pb? de ce sa te enervezi?
extra, eu cred ca (din pacate) e un personaj inventat, deci nu putea avea trairi de tipul fericirii. cred ca e un personaj inventat, pt ca intamplarile din povestea lui se aseamana mult prea mult cu ceea ce vedem anual pe cer si bine ca s-a gandit cineva sa ne deschida ochii. uita-te la prima parte din zeitgeist (daca o sa ai ambitia sa privesti o teorie ce ti s-ar putea parea diabolica) si ai sa intelegi de ce. acolo se demonstreaza ca iisus nu apare numai in credinta noastra si mai mult, apare in culte mai vechi de 2000 ani (anul 0 fiind considerat in religia noastra, anul in care s-a nascut hristos).
daca mi-ar fi pus intrebarea asta proful de religie, i-as fi raspuns cuvios : da, a fost fericit pt ca a implinit planul domnului, acela de a mantui lumea. aceasta bucurie a fost incomparabil mai mare decat suferita indurata.
dar cum am spus, nu cred in povestea asta. cred intr-un d-zeu ca o forta superioara, capabila sa ne influenteze cursurile vietii.
incetul cu incetul trec insa si de la teoria asta la una si mai pagana: universul asta e atat de mare incat nicio forta spirituala nu mai poate controla tot ce exista in el. si ca sa-ti faci o idee de imensitatea universului, am sa-ti dau un exemplu excelent pe care l-am vazut de curand intr-un documentar: imagineaza-ti ca pui laolalta toate plajele de nisip de pe pamant. daca o particula mica de nisip ar fi o planeta, atunci tot muntele de nisip adunat ar fi inca mult mai mic decat universul. explica-mi mie cum mai poate controla cineva doar un anumit atom (=un om) din milioanele aflate in doar una din particulele de nisip (= pamantul).
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|