Religie-11
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
Re: Religie
camysh a scris:puffball a scris:aoleu a venit desteptaciunea intruchipata. Bine draga ca esti tu desteapta si suntem noi proaste. Iar daca esti atat de aproape de Dumnezeu, nu te-a invatat El sa iti respecti aproapele? atunci de ce ne insulti? singura proasta de pe acest forum atata de neinteresant pt tine esti tu. Si mai scuteste-ne de ideile tale absolut plictisitoare si lipsite de logica, chiar nu ducem lipsa de asa ceva.Iar daca esti atata de credincioasa, asculta-L pe El, asculta ceea ce te-a invatat si respecta-i pe cei din jur, pt ca ceea ce faci tu numai credinta in Dumnezeu nu se numeste, adica NU IL RESPECTI. Chiar daca sunt bulversata si nu stiu in ce sa cred sau ce sa cred, macar eu Il respect, fie ca exista fie ca nu exista! Desteapta pamantului!
puffball ai warn pt etichetare
merci
Ultima oara a fost editat de puffball (2009-07-08 20:13:12)
- andora
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-01
extra a scris:Katalyna2311 a scris:kdeea nu doar catolicii andora "de ce se nasc copii cu handicap????ca doar ei nu au pacatuit cu nimic????" nu-i nevoie sa pacatuiasca ei..suficient parintii sau cineva din neam si sa cada blestemul pe saracul copil.
Credeti ca degeaba s-a spus: "Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, si patul sa fie nespurcat"(Evrei 13:4)? Si da, in cele mai multe cazuri(retineti: nu in toate) parintii sunt vinovati; caci numai ei stiu multitudinea si ciudatele lor pozitii sexuale pe care le-au folosit. Oare nu se stie lucrul acesta? Pe vremea aceea medicina nu era asa avansata. Dar Dumnezeu stia lucrul acesta, si de aceea ne-a sfatuit prin apostolul Pavel. Si pentru ca nu s-a dovedit, oamenii au continuat sa traiasca dupa placerile lor. Dar astazi s-a dovedit -si medicii confirma acest lucru- ca majoritatea copiilor care se nasc handicapati sunt din cauza folosirii pozitiilor sexuale anormale. Ar trebui sa se avertizeze lucrul acesta aici pe site. Bineinteles, mai sunt si alte motive(cum a scris kdeea, sau "sa se arate lucrarile lui Dumnezeu prin el" Ioan 9:2,3)...
dintotdeauna s-au nascut copii cu handicap sau cu anomalii!!!...inca din antichitate!!!...si nu tine de pozitia sexuala a unui cuplu.....oricum, multumesc pt. parerea ta...am ras cu pofta....
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Katalyna2311 a scris:extra, desi am intrebat o singura data si mi s-a spus ca sunt obsedata de religia ta intreb si a doua oara pentru ca ma intereseaza sa stiu cu cine vb, sa vad cum gandeste un om din religia x. nu o sa te privesc altfel oricat de rea mi s-ar parea religia ta , dar cred ca ai o religie apropiata de a noastra care este religia ta?
dupa ce am citit ce a scris pe aici am ajuns la concluzia ca este adventist. poate ma contrazice, dar sunt sigura in proportie de 90% in privinta asta.
- Chick
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-03
extra a scris:[ In ce priveste discutiile anterioare despre copii handicapati si pozitiile sexuale, trebuie sa ma mai documentez. Sper sa nu ma mai prea mult.
Sa-ti explic logic. Indiferent in ce pozitie faci sex,spermatozoizii ajung in acelasi loc.Nu inseamna ca daca stai in pozitia lingurita,spermatozoidul,saracul,o sa se loveasca la cap si o sa fecundeze oul intr-o maniera gresita,handicapata.Si sincer,indiferent in ce dumnezeu crezi,nu vei fi niciodata pedepsit ptr ca ai parasit clasica pozitie sexuala.Nu crezi ca ar fi un pic cam...superficial din partea divinitatii? Pozitia sexuala clar n-are nicio legatura cu handicapul unui copil.Multi alti factori au,dar asta nu... Si ptr spuneai de antichitate e ex,romanii obisnuiau sa faca copii cu rudele lor.Din cauza incrutisarii genelor ieseau copii handicapati.Din cate am inteles,italienii inca mai au obiceiul asta,cica sa-si tina sangele din neam pur.
- puffball
- Sr. member
- De la: wonderland
- Inregistrat: 2009-04-23
Katalyna2311 a scris:ba da puffball, i s-a dat warn
nu am vazut sa i se zica ca a primit warn, dar in fine...fie cum spuneti voi
- andora
- Full member
- Inregistrat: 2009-07-01
Chick a scris:extra a scris:[ In ce priveste discutiile anterioare despre copii handicapati si pozitiile sexuale, trebuie sa ma mai documentez. Sper sa nu ma mai prea mult.
Sa-ti explic logic. Indiferent in ce pozitie faci sex,spermatozoizii ajung in acelasi loc.Nu inseamna ca daca stai in pozitia lingurita,spermatozoidul,saracul,o sa se loveasca la cap si o sa fecundeze oul intr-o maniera gresita,handicapata.Si sincer,indiferent in ce dumnezeu crezi,nu vei fi niciodata pedepsit ptr ca ai parasit clasica pozitie sexuala.Nu crezi ca ar fi un pic cam...superficial din partea divinitatii? Pozitia sexuala clar n-are nicio legatura cu handicapul unui copil.Multi alti factori au,dar asta nu... Si ptr spuneai de antichitate e ex,romanii obisnuiau sa faca copii cu rudele lor.Din cauza incrutisarii genelor ieseau copii handicapati.Din cate am inteles,italienii inca mai au obiceiul asta,cica sa-si tina sangele din neam pur.
ce bine ca ai avut rabdarea sa-i explici ...dar poate vrea si demonstrativ
Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!
- anabella_n
- Hero member
Chick a scris:Si ptr spuneai de antichitate e ex,romanii obisnuiau sa faca copii cu rudele lor.Din cauza incrutisarii genelor ieseau copii handicapati.Din cate am inteles,italienii inca mai au obiceiul asta,cica sa-si tina sangele din neam pur.
si faraonii egipteni la fel, se casatoreau tatii cu fiicele, fratii intre ei, etc. sa pastreze tronul in familie de aia au fost atatia faraoni dilii si bolnavi, care au murit de tineri
- Chick
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-03
am o rabdare interminabila andora. si pana la demonstratie,pot sa fac o schita,chiar am talent:))
- anabella_n
- Hero member
Katalyna2311 a scris:anabella_n sincera sa fiu, nu stiu sigur pentru ca nu vorbesc in viata reala cu oameni care apartin din diferite religii, despre religie. asa ca ii cunosc in mare, din auzite. eu inclin spre adventist, catolic... dar parca vad ca nu-i nici una.
am avut prietene protestante 4 ani de facultate, fete minunate cu care m-am inteles de minune si am participat la intalnirile lor in care se discuta mult despre diverse lucruri, mai putin despre cum sa atragi oamenii. practic lasa fiecaruia libertatea de a alege, religia intra f putin din discutie cand eram si noi cu ele. apoi, am si o prietena catolica, nu vorbeste mai deloc despre religie, se duce la biserica, dar credinta ei nu a ajuns vreodata la delirul mistic. plus ca si prietena cea mai buna a mamei e tot catolica. acum prietena mea cea mai buna din copilarie. am crescut cu ea, mi-a fost prietena pana la 22 ani. moment in care ai ei au trecut la adventism si ea odata cu ei. cand ne-am reintalnit, dupa ce incepuse de 4 luni sa mearga la biserica, nu mi-a vorbit decat de cum papa e legat de numarul 666, etc (in principiu doar despre dumnezeu si credinta ore in sir, ea care nu avea treaba cu asa ceva inainte) de aici trag si eu concluzia ca extra e adventist. si n-o spun cu repros sau ceva de genul, e o constatare pe baza experientelor mele proprii cu oameni din diferite religii
- anabella_n
- Hero member
Katalyna2311 a scris:da, adventistii fac tot posibilul ca sa te atraga la ei si vorbesc tot timpul despre religia lor. dar nu ma intereseaza catolicii sunt foarte apropiati de religia noastra, dar totusi sunt mici diferente intre noi
da, chiar fac si se supara daca nu le impartasesti credintele. din cele mai bune prietene am devenit doua straine pt ca viziunile noastre nu mai corespundeau (asa zicea ea). aveam si-n scoala generala o fata cu mine in clasa care la un moment dat mi-a oferit chiar biblia ei, s-o citesc si sa ma gandesc bine la ce scrie acolo, ca voi descoperi multe lucruri. plus ca la banchetele de sfarsit de an nu participa pt ca n-au voie sa danseze sau sa asculte muzica, cica e pacat. ciudat rau
- anabella_n
- Hero member
daaa, sunt multe, e un cult care pe mine ma intriga mult pt ca nu inteleg aceste aspecte. chiar nu danseaza si nu asculta muzica la nunti, mi se pare ca au voie sa asculte doar muzica lor (bisericeasca, pe limba orotdocsilor) in locul unde se sarbatoreste casatoria si-mi povestea prietena asta a mea ca la ei nu exista craciun. nu cunosc prea multe detalii depsre ei pt ca dintre toate cultele mi se par cei mai insistenti si prefer sa-i evit, ca asa cum spui si tu, risca sa devina dubiosi la un moment dat
- anabella_n
- Hero member
ei zic ca domnul n-a spus pe nicaieri ca vrea sa-i fie sarbatorita nasterea si considera ca e un pacat sa faci asta. de altfel, daca nu ma insel, tot ei sunt aceia care zic de craciun ca e o sarbatoare preponderent pagana si ca domnul nu a fost nascut pe 25 decembrie, ci toamna. sunt chestii care mi-au ramas intiparite in minte la vremea aia, pt ca ma uitam la prietena mea cum povesteste convinsa fiind ca ceea ce spune ea e corect si ma socam din ce in ce mai tare
- anabella_n
- Hero member
bai, m-ai facut sa rad cu ultimul mesaj parintii prietenei mele au trecut la adventism dupa ce tatal ei a stat un an in america si a lucrat la service-ul varului sau, care era adventist. si care i-a promis ca-l ajuta daca trece la cultul lor
- Fiametta
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
trecerile astea se fac fara nicio chemare. niste rude de ale mele, batrani, au trecut la nush e secta pt ca inmormantarea este suportata de catre ''biserica lor'' (impropriu spus, pt ca nici nu se baga mortul in biserica, nu se face slujba, doar se canta), iar parastase nu se fac. spun sincer si deschis ca au facut asta ca sa nu cheltuie familia pt ei cand mor.
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
Citind acestea, in mintea mea s-a pus o intrebare: oare Domnul Isus nu a fost la nunta? Nu ni se spune ca ar fi dansat, dar stim ca a transformat apa in vin. Dar nu ni se spune ca ar fi si baut. Sau a baut? In alta parte ni se spune ca ar fi stat la masa cu vamesii si cu pacatosii -drojdia societatii mai bine zis; ce cauta El in atmosfera aceea? Si ce tot vorbiti voi de religie? Aceasta nu va face decat sa dea nastere la certuri. Exemplu ne sunt Saducheii si Fariseii(unii credeau in invierea mortilor, ceilalti nu). Nu erau ei toti israeliti? Desigur ca erau. Si nu aveau ei o singura Scriptura? Ba da. Pai si de se contraziceau? Daca imi spuneti de ce, va spun si eu religia mea. Si in ceea ce ma priveste, asa cum spune Eclesiastul, "toate isi au vremea lor".
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Eu nu inteleg ce e asa big deal sa ne spui care e religia ta, extra. Crezi ca o sa te judecam sau ceva ? E curios ... pentru ca e clar ca esti ... apropiat de Dumnezeu. Si macar asa, ca idee, vrem sa stim carei religii apartii ... Eu, cel putin, chiar sunt foarte curioasa
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- nadye
- Full member
- Inregistrat: 2007-01-22
ma mir si minunez pe voi ce va tot dati cu presupusul care mai de care despre adventisti, ca ala a auzit nustiu ce, ca aia fac asa si asa.. La o simpla cautare pe google am gasit site-ul lor http://adventist.ro/ unde scrie cam tot despre ei... Ideea e ca s-a cam deviat de la subiectul initial al topicului si era chiar interesant..
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
nadye, sa stii ca eu ma mir si ma minunez mai mult decat voi cand 'm-ati facut' adventist Katalyna2311, vei intelege ce am spus daca iti vei da silinta kdeea, nu este importanta cunoasterea religiei mele acum; de aceea am spus: toate isi au vremea lor. Intotdeauna, religia a adus doar dezbinari. Pana si intre farisei si saduchei s-au produs dezbinari. Nu erau ei israeliti, din poporul lui Dumnezeu? Ba da. Nu aveau ei toti o singura Scriptura prin care Dumnezeu li se facea cunoscut? Atunci de ce unii credeau in inviere si altii nu?(caci aceasta era dezbinarea dintre ei). Pentru ca nu au cautat sa-l cunoasca pe Dumnezeu. La fel si astazi: multi nu cred ca toti oamenii vor invia. Exact asa cum am murit, asa si vom invia. Daca noi am murit impacati cu El, atunci vom invia in trupuri nemuritoare, pentru viata vesnica; daca noi nu suntem impacati cu El, vom invia la fel cum am si murit, in trupurile acestea muritoare, pentru judecata. "...noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. Caci insus Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhangel si cu trambita lui Dumneeu, Se va pogora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel, von fi totdeuna cu Domnul"(1Tesaloniceni4:16,17) At vazut ca sa zis "morti in Hristos". Ce inseamna asta? Numai cei ce au crezut in Iisus, aceia si vor invia in El. Si va vorbesc nu ca eu as fi intelept, dar Dumnezeu poate sa dea intelepciune tuturor, si poate sa ofere cunostinta deplina a lucrurilor care nu se pot vedea, si care sunt mai mai mari decat lucrurile care se vad -intocmai cum este si Dumnezeu. Caci lucrurile nevazute conduc pe cele care le vedem. Nu poti sa-l vezi pe Dumnezeu, dar El exista; nu poti sa vezi ingerii care ne ocrotesc, dar ei exista; nu poti sa vezi nici invierea din morti, dar ea exista. Sunt unii care au vazut lucrurile acestea, si au scris despre ele. Dar s-a zis: "ferice de cei ce n-au vazut si au crezut". Putem sa le vedem si noi, dar numai pin credinta. Caci va spun ca sunt multi care au vazut in fata lor minunile lui Dumnezeu si nu au crezut; sunt multi care l-au vazut pe Domnul Hristos, a trait in mijlocul lor, si tot nu au crezut in El zicand: "Nu este Maria, mama Lui, si nu sunt acestia fratii Lui? Nu este El fiul lui Iosif, tamplarul?" Si multi s-au poticnit astfel pentru ca nu au avut credinta. Caci chiar si daca astazi ar fi venit Domnul Iisus, si nu acum doua mii de ani, tot asa s-ar fi intamplat. Si cei de dinaintea primei Sale veniri, tot prin credinta au fost mantuiti. Ferice a fost, intr-adevar, de martorii oculari din vremea aceea; pentru ca L-au si vazut, si au si crezut. Si ei au putut sa scrie despre El. Dar era cu neputinta ca toti oamenii care au existat inainte de El, si dupa El, sa Il vada in carne si oase. De multe ori am auzit: "Biblia a fost scrisa tot de oameni". Asa este, dar de oameni care l-au cunoscut pe Dumnezeu, si citez:"oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant"(2Petru:1,20). Studiind-o, veti vedea ca acesti oameni nu se contrazic absolut deloc unul pe altul. Nici macar Pavel(care era crestin) nu-l contrazice pe Moise cand, pe vremea acestuia din urma, se aduceau jertfe de animale.
Ultima oara a fost editat de extra (2009-07-09 12:17:14)
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- OmniaVincitAmor
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-03-22
anabella_n a scris:ei zic ca domnul n-a spus pe nicaieri ca vrea sa-i fie sarbatorita nasterea si considera ca e un pacat sa faci asta. de altfel, daca nu ma insel, tot ei sunt aceia care zic de craciun ca e o sarbatoare preponderent pagana si ca domnul nu a fost nascut pe 25 decembrie, ci toamna. sunt chestii care mi-au ramas intiparite in minte la vremea aia, pt ca ma uitam la prietena mea cum povesteste convinsa fiind ca ceea ce spune ea e corect si ma socam din ce in ce mai tare
A fost nascut vara. Pe 25 decembrie era sarbatorita nasterea lui Mithra (zeitate pagana). Ca sa faca trecerea,l-au mutat pe Hristos pe 25 decembrie...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|