Bucataria...-25
- lee
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-14
- Mesaje: 3845
Re: bucataria...
dati-mi si mie o idee pls..vreau sa fac o mancarica de fasole verde, dar o reteta noua ceva...aveti idei? pls
"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare."
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: bucataria...
Va scriu reteta pentru Dampfnudeln (rezeta bavareza - excelanta) 500 g faina 50 g zahar 30 g drojdie(eu am luat d uscata) 250 ml lapte 2 oua coaja razuita de la o lamaie sare 30 g unt Pentru fierberea galustelor in abur este nevoie de: 300 ml lapte 40 g unt 50 g zahar ------------------------------------------------------------- Faina se pune intr-un castron. In mijloc se face o gaura unde se pune drojdia si doua lingurite de zahar. Se amesteca si se lasa 15 minute la cald. Apoi se adauga ouale, sarea, zaharul, coaja de lamaie si untul. Se framanta foarte bine. Se face din aluat o rola care se imparte in 14 parti din care se fac galuste care se pun pe o suprafata presarata cu faina si se lasa sa creasca timp de 40-50 minute la cald. Pentru fierberea galustelor se pregateste o tigaie mare (teflon) in care se pune laptele, untul si zaharul si se lasa sa fiarba 1 minut. Se raceste pana laptele e doar caldut apoi se adauga 7 galuste (nu mai multe pentru ce ele cresc foarte mult la fiert) si se lasa sa fiarba 20-30 minute la foc foarte mic. Secrtul este sa nu se ia capacul de pe tigaie pentru ca aceste galuste trebuie sa fiarba in abur iar daca se ia capacul jos nu vor ramane moi si pufoase ci vor deveni tari. Dupa ce sunt fierte galustele se face un sos de vanilie. Eu am facut o budinca de vanilie cu esenta de burbon si vanilie. Am facut-o mai moale ca sa fie ca un sos. Galustele se servesc calde cu sos de vanilie cald sau cu gem sau compot.
Azi am facut aceste dampfnudeln pentru prima data in viata mea si am fost foarte incantata. Bavarezii mananca asa ceva foate des iar eu de sase ani m-am trezit abia acum sa gatesc asa ceva. Bafta si pofta buna.
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- persifona
- Vizitator
Re: bucataria...
Baciu, merci mult pt reteta. O sa fac si eu cat de curand, suna delicios
- baciu
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-02-25
- Mesaje: 6315
Re: bucataria...
eu am facut de fapt numai o jumate de portie si a fost si asa mai mult decat destul. Daca faci portia intreaga iei inca o tigaie cu 300 ml lapte pentru ca doar 300 ml pentru 14 galuste e cam putin dupa parerea mea.
Unde dragoste nu e, nimic nu e.
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
- Mesaje: 24197
Re: bucataria...
si Varza a la Cluj e super. Am facut asearaa...
- anitza
- Full member
- De la: Brasov la Bucuresti
- Inregistrat: 2006-12-21
- Mesaje: 133
Re: bucataria...
Intr-o zi am vazut o reteta de desert la tv si m-am hotarat sa o fac si eu. Nici nu-mi vine sa cred cat de delicios a iesit. De aceea am zis sa o impart si cu altii. Este extrem de usor de realizat, iar rezultatul e yammy yammy. Ca si mine, nu cred ca o sa rezistati sa nu curatzi cu degetelele vasele in care s-a pregatit totul.
Asadar, aveti nevoie de: 2 gutui marisoare si coapte; una bucata galbenus ou; miez de nuca faramitat de la 10-15 buc(cat de mari hotarati voi, sa nu fie f fin, dar nici f mare); ciocolata amaruie 100g (merge si una simpla); miere, cam 2 linguri; putin unt; smantana cca 2-3 linguritze; zeama de la 1/2 lamaie; menta; vin rosu
Toate ingredientele, mai putin vinul, se arunca intr-un vas si se mesteca pana devin o compozitie omogena. Cantitatile care le-am scris le-am folosit cand am facut eu acest delicios desert.
Gutuile se scobesc in mijloc lasand un perete de cca 1cm. Daca sunt mai putin coapte subtiati peretele gutuilor, deoarece se coc greu. Astfel scobite, asezati gutuile intr-un vas, avand grija sa nu se rastoarne cand la puneti la cuptor.
Amestecul realizat se inghesuie bine in gutui. Ce ramane, turnati peste cele doua gutui si in vas, apoi turnati un pic de vin rosu deasupra. Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si lasati la cuptorul incalzit cca 20 de minute. Dupa ce le scoateti de la cuptor mai adaugati un pic de miere deasupra.
E un deliciu dulce acrisor. Pofta buna
- Hanuschak
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-04-20
- Mesaje: 243
Re: bucataria...
fetelor dar o reteta pentru un tort de ciocolata stiti? ca vreau sa fac eu de revelion si vreau sa iasa bun; sa nu ma fac de ras
Don't drink water, fish have sex in it
- kimy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-08-05
- Mesaje: 3425
- Site
Re: bucataria...
Hanuschak eu sunt fana ciocolata si am 2 retete le-am luat de pe net ( de pe un site al lui Anna Olson de pe Euforia ) dar sunt in engleza..
Chocolate Almond Cake
6 oz bittersweet chocolate, chopped into chunks 3/4 cup sugar 4 large eggs 1 tsp finely grated lemon or orange zest 1 tsp vanilla extract 2 cups lightly toasted ground almonds 2 Tbsps lightly toasted ground almonds 3/4 cup unsalted butter, melted icing sugar, for dusting Directions: Chocolate Almond Cake Preheat oven to 375 ?F. Grease and line the bottom of a 9-inch pie pan with parchment paper. Pulse chocolate chunks in a food processor with ? cup sugar to a fine grind, but not melted. Whip remaining sugar with eggs, zest and vanilla until pale and thick, about 5 minutes. Fold in chocolate, almonds and melted butter just until combined. Pour into prepared pan and bake for 40 to 50 minutes, until a tester inserted in the center of the cake comes out clean. Let cool completely in pan then dust with icing sugar before slicing to serve.
Chocolate Hazelnut Torte
Yield: 12Ingredients: Cake Layers 3/4 cup all purpose flour 1 cup ground hazelnuts, lightly toasted 2 teaspoons baking powder 1 tsp salt 1 tbsp vanilla extract 1 1/3 cups sour cream 10 tbsp unsalted butter, room temperature (? cup+2 Tbsp) 1 1/3 cups sugar 3 eggs Syrup 1/2 cup sugar 1/2 cup water 2 tbsp hazelnut liqueur Chocolate Ganache Filling 1 cup whipping cream 8 oz semisweet chocolate, chopped 2 tbsp unsalted butter 1 tbsp hazelnut liqueur or brandy 1 cup hazelnuts, toasted and peeled, for garnish To Assemble For cake preheat oven to 350? F and grease and line bottom and sides of a 9-inch springform pan with parchment paper. Sift together flour, hazelnuts, baking powder and salt. In a separate bowl, stir vanilla into sour cream and set aside. Cream butter and sugar together until light and fluffy. Add eggs, one at a time, stirring well after each addition. Add flour and sour cream mixtures alternately, until all ingredients have been incorporated. Scrape into prepared pan and bake for 50 to 60 minutes, until a tester inserted in the center of the cake comes out clean. Allow to cool on a rack. For syrup, simmer sugar and water for 5 minutes and remove from heat. Stir in liqueur and allow to cool. For filling, heat cream to just below a simmer and pour over chocolate. Let sit for 1 minute, add butter and stir gently until evenly melted. Stir in liqueur. To cool ganache to spreadable consistency, spoon about 3 to 4 ounces of ganache onto a marble board or clean countertop and spread out. Immediately scrape up and spread out again, too cool. Add ganache back to pot and stir in (this should thicken the ganache a little). Repeat process 2 or 3 times, until ganache is thick enough to spread with a palette knife, but not too firm. If too firm, just heat gently over low heat to re-melt. To assemble torte, slice cake horizontally into 3 discs. Place first disc on plate and brush with syrup. Spread about ? cup of ganache over layer and top with second disc and brush with syrup. Spread ganache over and top with last disc of cake and brush with syrup. Spread final layer of ganache over entire cake. Top with roughly chopped hazelnuts and chill until ready to serve.
- Hanuschak
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-04-20
- Mesaje: 243
Re: bucataria...
multumesc mult adina. o sa-mi iau dictionarul si-o sa incerc sa traduc. tu ai incercat vre-una?
Don't drink water, fish have sex in it
- kimy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-08-05
- Mesaje: 3425
- Site
Re: bucataria...
din astea doua nu..dar aratau f bine in poza de prezentare..cand le-am dat copy paste sa le am si eu le-am copiat pe cele mai gustose..am incercat alta retelei a tipei tot cu ciocolata numai k erau niste fursecuri fragede cu unt la traducere "tbsp" din reteta este prescurare de la table spoon adica lingura lingurita
Ultima oara a fost editat de kimy_adina (2007-12-27 14:29:50)
- kimy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-08-05
- Mesaje: 3425
- Site
Re: bucataria...
uite ce am mai gasit : Tort fin de ciocolata Ingrediente:150 gr. unt, 6 oua, 150 gr. zahar, 150 gr. ciocolata, 50 gr. cacao, ? lingura pesmet Mod de preparare Se freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de ora. Se adauga mai departe 50 gr. cacao, ? lingura pesmet si se mai bate pina se implineste o ora. Se adauga albusul batut spuma. Se imparte compozitia in doua parti egale. O parte se da la rece, cealalta parte ramasa se imparte in trei parti egale si se coc separat trei foi in forma unsa cu unt, presarata cu faina si imbracata cu hirtie. Se asaza in farfuria de tort si se unge fiecare foaie cu crema oprita la rece. Se inveleste cu crema pe toata suprafata si se garniseste dupa placere si...
Tort cu ciocolata neagra Ingrediente: 475 ml apa fierbinte 85 g cacao 345 g faina 10 g bicarbonat 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 225 g unt la temperatura camerei 450 g zahar 4 oua 10 ml esenta de vanilie
Preparare: 1. Porniti cuptorul. Ungeti cu unt trei forme rotunde de tort. Turnati apa fierbinte intr-un castron, peste cacao si amestecati pana se formeaza o crema fina; lasati sa se raceasca. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. 2. In alt castron mai mare amestecati untul cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Bateti ouala, cate unul o data, dupa care adaugati vanilia. Amestecati si faina si cacaoa. Intindeti aluatul egal in cele trei forme de tort. 3. Se lasa la copt pentru 25-30 de minute. Intre blaturi puteti pune orice tip de crema potrivita pentru tort. Cred ca mi-ai facut pofta
- Hanuschak
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-04-20
- Mesaje: 243
Re: bucataria...
mama ce bine suna! o sa ma hotarasc la unul dintre ele si am sa-l fac. o sa-ti spun cum a iesit. merci mult, esti o draguta pai daca ti-am facut pofta fa si tu unul. iam iam cu multtttaaaaaaa ciocolata(sunt innebunita dupa ciocolata)
Don't drink water, fish have sex in it
- persifona
- Vizitator
Re: bucataria...
Pai pui si tu fructe si crude si din compot si pune musai niste fructe din compot sau o cutie de compot de ananas si apoi torni zeama de la compot peste fructele tocate si gata, asta-i tot. Apoi pui in cupa si daca ai frisca la tub, pui pe deasupra. Daca nu, merge si asa la fel de bine
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
- Mesaje: 19256
Re: bucataria...
si la toata treaba asta pune si niste stafide care au stat in esenta de rom o ora
mami de minuni
- persifona
- Vizitator
Re: bucataria...
Mmmmm, da. Dau o super aroma
- disguise
- Full member
- Inregistrat: 2007-01-31
- Mesaje: 591
Re: bucataria...
fetelor intreb aici stie careva unde as putea sa gasesc un magazin cu specific vanatoresc.... adica as vrea sa pap un iepurila de revelion... da' nu stiu unde sa caut in bucuresti.....
Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
- Mesaje: 584
Re: bucataria...
probabil prin supermarketurile mari sa aiba....
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|