homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bucataria...-25


#457 2007-11-19 09:12:25

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14
Mesaje: 3845

Re: bucataria...

dati-mi si mie o idee pls..vreau sa fac o mancarica de fasole verde, dar o reteta noua ceva...aveti idei? pls


"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

Offline

 



#458 2007-11-25 20:40:22

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25
Mesaje: 6315

Re: bucataria...

Va scriu reteta pentru Dampfnudeln (rezeta bavareza - excelanta)
500 g faina
50 g zahar
30 g drojdie(eu am luat d uscata)
250 ml lapte
2 oua
coaja razuita de la o lamaie
sare
30 g unt
Pentru fierberea galustelor in abur este nevoie de:
300 ml lapte
40 g unt
50 g zahar
-------------------------------------------------------------
Faina se pune intr-un castron. In mijloc se face o gaura unde se pune drojdia si doua lingurite de zahar. Se amesteca si se lasa 15 minute la cald. Apoi se adauga ouale, sarea, zaharul, coaja de lamaie si untul. Se framanta foarte bine. Se face din aluat o rola care se imparte in 14 parti din care se fac galuste care se pun pe o suprafata presarata cu faina si se lasa sa creasca timp de 40-50 minute la cald.
Pentru fierberea galustelor se pregateste o tigaie mare (teflon) in care se pune laptele, untul si zaharul si se lasa sa fiarba 1 minut. Se raceste pana laptele e doar caldut apoi se adauga 7 galuste (nu mai multe pentru ce ele cresc foarte mult la fiert) si se lasa sa fiarba 20-30 minute la foc foarte mic. Secrtul este sa nu se ia capacul de pe tigaie pentru ca aceste galuste trebuie sa fiarba in abur iar daca se ia capacul jos nu vor ramane moi si pufoase ci vor deveni tari. Dupa ce sunt fierte galustele se face un sos de vanilie. Eu am facut o budinca de vanilie cu esenta de burbon si vanilie. Am facut-o mai moale ca sa fie ca un sos. Galustele se servesc calde cu sos de vanilie cald sau cu gem sau compot.

Azi am facut aceste dampfnudeln pentru prima data in viata mea si am fost foarte incantata. Bavarezii mananca asa ceva foate des iar eu de sase ani m-am trezit abia acum sa gatesc asa ceva.
Bafta si pofta buna.


Unde dragoste nu e, nimic nu e.

Offline

 

#459 2007-11-25 21:22:25

persifona
Vizitator

Re: bucataria...

Baciu, merci mult pt reteta. O sa fac si eu cat de curand, suna delicios big_smile

 

#460 2007-11-26 22:51:44

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25
Mesaje: 6315

Re: bucataria...

eu am facut de fapt numai o jumate de portie si a fost si asa mai mult decat destul. Daca faci portia intreaga iei inca o tigaie cu 300 ml lapte pentru ca doar 300 ml pentru 14 galuste e cam putin dupa parerea mea.


Unde dragoste nu e, nimic nu e.

Offline

 

#461 2007-11-27 07:39:41

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03
Mesaje: 24197

Re: bucataria...

si Varza a la Cluj e super. Am facut asearaa...

Offline

 

 Publicitate


loading...

#462 2007-12-17 21:41:32

anitza
Full member
De la: Brasov la Bucuresti
Inregistrat: 2006-12-21
Mesaje: 133

Re: bucataria...

Intr-o zi am vazut o reteta de desert la tv si m-am hotarat sa o fac si eu. Nici nu-mi vine sa cred cat de delicios a iesit. De aceea am zis sa o impart si cu altii. Este extrem de usor de realizat, iar rezultatul e yammy yammy. Ca si mine, nu cred ca o sa rezistati  sa nu curatzi cu degetelele vasele in care s-a pregatit totul.

Asadar, aveti nevoie de:
2 gutui marisoare si coapte;
una bucata galbenus ou;
miez de nuca faramitat de la 10-15 buc(cat de mari hotarati voi, sa nu fie f fin, dar nici f mare);
ciocolata amaruie 100g (merge si una simpla); 
miere, cam 2 linguri;
putin unt;
smantana cca 2-3 linguritze;
zeama de la 1/2 lamaie;
menta;
vin rosu

Toate ingredientele, mai putin vinul, se arunca intr-un vas si se mesteca pana devin o compozitie omogena.
Cantitatile care le-am scris le-am folosit cand am facut eu acest delicios desert.

Gutuile se scobesc in mijloc lasand un perete de cca 1cm. Daca sunt mai putin coapte subtiati peretele gutuilor, deoarece se coc greu.
Astfel scobite, asezati gutuile intr-un vas, avand grija sa nu se rastoarne cand la puneti la cuptor.

Amestecul realizat se inghesuie bine in gutui. Ce ramane, turnati peste cele doua gutui si in vas, apoi turnati un pic de vin rosu deasupra.
Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si lasati la cuptorul incalzit cca 20 de minute.
Dupa ce le scoateti de la cuptor mai adaugati un pic de miere deasupra.

E un deliciu dulce acrisor. Pofta buna

Offline

 

#463 2007-12-27 13:03:19

Hanuschak
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-20
Mesaje: 243

Re: bucataria...

fetelor dar o reteta pentru un tort de ciocolata stiti? ca vreau sa fac eu de revelion si vreau sa iasa bun; sa nu ma fac de ras smile


Don't drink water, fish have sex in it

Offline

 

#464 2007-12-27 13:17:04

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Mesaje: 3425
Site

Re: bucataria...

Hanuschak eu sunt fana ciocolata si am 2 retete le-am luat de pe net ( de pe un site al  lui Anna Olson de pe Euforia ) dar sunt in engleza..

Chocolate Almond Cake

6 oz bittersweet chocolate, chopped into chunks
3/4 cup sugar
4 large eggs
1 tsp finely grated lemon or orange zest
1 tsp vanilla extract
2 cups lightly toasted ground almonds
2 Tbsps lightly toasted ground almonds
3/4 cup unsalted butter, melted
icing sugar, for dusting
 
Directions:
Chocolate Almond Cake
Preheat oven to 375 ?F. Grease and line the bottom of a 9-inch pie pan with parchment paper.
Pulse chocolate chunks in a food processor with ? cup sugar to a fine grind, but not melted. Whip remaining sugar with eggs, zest and vanilla until pale and thick, about 5 minutes. Fold in chocolate, almonds and melted butter just until combined. Pour into prepared pan and bake for 40 to 50 minutes, until a tester inserted in the center of the cake comes out clean. Let cool completely in pan then dust with icing sugar before slicing to serve.



Chocolate Hazelnut Torte

  Yield:  12Ingredients:
Cake Layers
3/4 cup all purpose flour
1 cup ground hazelnuts, lightly toasted
2 teaspoons baking powder
1 tsp salt
1 tbsp vanilla extract
1 1/3 cups sour cream
10 tbsp unsalted butter, room temperature (? cup+2 Tbsp)
1 1/3 cups sugar
3 eggs
Syrup
1/2 cup sugar
1/2 cup water
2 tbsp hazelnut liqueur
Chocolate Ganache Filling
1 cup whipping cream
8 oz semisweet chocolate, chopped
2 tbsp unsalted butter
1 tbsp hazelnut liqueur or brandy
1 cup hazelnuts, toasted and peeled, for garnish
 
To Assemble
For cake preheat oven to 350? F and grease and line bottom and sides of a 9-inch springform pan with parchment paper. Sift together flour, hazelnuts, baking powder and salt. In a separate bowl, stir vanilla into sour cream and set aside. Cream butter and sugar together until light and fluffy. Add eggs, one at a time, stirring well after each addition. Add flour and sour cream mixtures alternately, until all ingredients have been incorporated. Scrape into prepared pan and bake for 50 to 60 minutes, until a tester inserted in the center of the cake comes out clean. Allow to cool on a rack.
For syrup, simmer sugar and water for 5 minutes and remove from heat. Stir in liqueur and allow to cool.
For filling, heat cream to just below a simmer and pour over chocolate. Let sit for 1 minute, add butter and stir gently until evenly melted. Stir in liqueur. To cool ganache to spreadable consistency, spoon about 3 to 4 ounces of ganache onto a marble board or clean countertop and spread out. Immediately scrape up and spread out again, too cool. Add ganache back to pot and stir in (this should thicken the ganache a little). Repeat process 2 or 3 times, until ganache is thick enough to spread with a palette knife, but not too firm. If too firm, just heat gently over low heat to re-melt.
To assemble torte, slice cake horizontally into 3 discs. Place first disc on plate and brush with syrup. Spread about ? cup of ganache over layer and top with second disc and brush with syrup. Spread ganache over and top with last disc of cake and brush with syrup. Spread final layer of ganache over entire cake. Top with roughly chopped hazelnuts and chill until ready to serve.

Offline

 

#465 2007-12-27 14:08:00

Hanuschak
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-20
Mesaje: 243

Re: bucataria...

multumesc mult adina. o sa-mi iau dictionarul si-o sa incerc sa traduc. smile tu ai incercat vre-una?


Don't drink water, fish have sex in it

Offline

 

#466 2007-12-27 14:27:20

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Mesaje: 3425
Site

Re: bucataria...

din astea doua nu..dar aratau f bine in poza de prezentare..cand le-am dat copy paste sa le am si eu le-am copiat pe cele mai gustose..am incercat alta retelei a tipei tot cu ciocolata numai k erau niste fursecuri fragede cu unt big_smile
la traducere "tbsp" din reteta este prescurare de la table spoon adica lingura lingurita tongue

Ultima oara a fost editat de kimy_adina (2007-12-27 14:29:50)

Offline

 

#467 2007-12-27 14:35:17

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Mesaje: 3425
Site

Re: bucataria...

uite ce am mai gasit : Tort fin de ciocolata
Ingrediente:150 gr. unt, 6 oua, 150 gr. zahar, 150 gr. ciocolata, 50 gr. cacao, ? lingura pesmet
Mod de preparare
Se freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de ora. Se adauga mai departe 50 gr. cacao, ? lingura pesmet si se mai bate pina se implineste o ora. Se adauga albusul batut spuma. Se imparte compozitia in doua parti egale. O parte se da la rece, cealalta parte ramasa se imparte in trei parti egale si se coc separat trei foi in forma unsa cu unt, presarata cu faina si imbracata cu hirtie. Se asaza in farfuria de tort si se unge fiecare foaie cu crema oprita la rece. Se inveleste cu crema pe toata suprafata si se garniseste dupa placere
si...

Tort cu ciocolata neagra
Ingrediente:
475 ml apa fierbinte
85 g cacao
345 g faina
10 g bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
225 g unt la temperatura camerei
450 g zahar
4 oua
10 ml esenta de vanilie

Preparare:
1. Porniti cuptorul. Ungeti cu unt trei forme rotunde de tort. Turnati apa fierbinte intr-un castron, peste cacao si amestecati pana se formeaza o crema fina; lasati sa se raceasca. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. In alt castron mai mare amestecati untul cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Bateti ouala, cate unul o data, dupa care adaugati vanilia. Amestecati si faina si cacaoa. Intindeti aluatul egal in cele trei forme de tort.
3. Se lasa la copt pentru 25-30 de minute. Intre blaturi puteti pune orice tip de crema potrivita pentru tort.
Cred ca mi-ai facut pofta big_smile

Offline

 

#468 2007-12-27 15:11:43

Hanuschak
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-20
Mesaje: 243

Re: bucataria...

mama ce bine suna! o sa ma hotarasc la unul dintre ele si am sa-l fac. o sa-ti spun cum a iesit. merci mult, esti o draguta smile pai daca ti-am facut pofta fa si tu unul. iam iam cu multtttaaaaaaa ciocolata(sunt innebunita dupa ciocolata)


Don't drink water, fish have sex in it

Offline

 

#469 2007-12-28 20:16:26

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: bucataria...

fete, I need help! Eu si iubitu vrem sa facem maine o salata de fructe. M-am uitat acum pe net si parca as vrea sa stiu si parerea unei persoane care a facut si i-a iesit buna big_smile
So.. astept idei, retete.. pls big_smile

Offline

 

#470 2007-12-28 21:07:48

persifona
Vizitator

Re: bucataria...

Pai pui si tu fructe si crude si din compot si pune musai niste fructe din compot sau o cutie de compot de ananas si apoi torni zeama de la compot peste fructele tocate si gata, asta-i tot. Apoi pui in cupa si daca ai frisca la tub, pui pe deasupra. Daca nu, merge si asa la fel de bine smile

 

#471 2007-12-28 21:09:11

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: bucataria...

si la toata treaba asta pune si niste stafide care au stat in esenta de rom o ora smile


mami de minuni hjarta

Offline

 

#472 2007-12-28 21:31:57

persifona
Vizitator

Re: bucataria...

Mmmmm, da. Dau o super aroma big_smile

 

#473 2007-12-28 22:11:14

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14
Mesaje: 14580

Re: bucataria...

hmmm... multumesc fetele big_smile dar se poate adauga si vin alb la kestia asta? ca noi vrem cu vin big_smile

Offline

 

#474 2007-12-28 23:11:31

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31
Mesaje: 591

Re: bucataria...

fetelor intreb aici big_smile stie careva unde as putea sa gasesc un magazin  cu specific vanatoresc.... adica as vrea sa pap un iepurila de revelion... big_smile da' nu stiu unde sa caut in bucuresti.....


Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

Offline

 

#475 2007-12-29 16:59:28

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10
Mesaje: 584

Re: bucataria...

probabil prin supermarketurile mari sa aiba....

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.