homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?-5

#77 2009-02-27 20:24:41

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?

girlish a scris:

app, cate luni trebuie sa ai lucrate ca sa poti primi somaj? nu stie careva?

parca 6 luni... google it... smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#78 2009-02-27 21:07:23

adryana grygo
Full member
De la: Ardeal...univers fatal
Inregistrat: 2008-07-18

am datorii mai multe decat altadata

Cea mai mare intelepciune nu sta in a nu cadea niciodata, ci in a te putea ridica de fiecare data cand ai cazut...

#79 2009-03-01 02:18:05

Ewelina
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

#80 2009-03-01 10:34:49

somebody's me
Hero member
De la: casuta mea
Inregistrat: 2008-01-06

pe mine nu ma afecteaza cu nimic..in mod ciudat imi iau salaru in 2 ture..si asa ma limitez si eu sa nu il distrug tot odata...si imi ajunge de la o luna la alta...jumatate din cat iau il pun deoparte si jumatate la portofel k sa am ce cheltui pe ce imi trebe...si nu stiu cum fac dar imi iau de toate si ma descurc..big_smile deci la mine nu este criza/...si apropo.,...nu vad sa se simta criza k supermarketurile sunt pline...mallu deschis acu de curand e plin..vanzari face... centrul cu magazine e plin....toata lumea pleaca cu sacosele incarcate acasa..unde naiba e criza?...rotfl2

#81 2009-03-01 21:35:01

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

din ce in ce mai mult se pare... reducem tot ce se poate din cheltuielile cu mancarea, adica luam cam strictul necesar doar, incerc sa valorific cam tot ce am prin congelator, de haine si nu mai poate fi vorba in viitorul apropiat, incerc sa vad cum sa pun bani pentru vizita la ginecolog (care ma costa de la 2 mil in sus neutral) si pentru o vizita la dermatolog, ca deja nu se mai poate cu tenul meu (insa iar consultatia+dermocosmetice+tratament o sa ma duca la cateva milioane) neutral... cu venituri mai mici si cu o factura de 3 mil jumate la gaz si una de 3 mil la curent luna asta...incepe sa fie greu, ce sa mai zic sad

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

Publicitate

loading...

#82 2009-03-02 15:31:15

codrutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-03

facturi mai mari,rata a crescut ,preturi mai mari la alimente,salariul l-am luat cu intarziere,deci ........nasol.

#83 2009-03-02 16:54:15

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

Am fost la un seminar despre EU si acolo s-a discutat si despre Romania
Am avyt ocazia sa aflu consulii Romaniei desi au nume foarte romanesc nu sint nici nascuti in Romania si nici nu vorbesc romana.

Din ce s-a spus acolo, era o persoana care reprezenta Romania la Bruxel, romanii nu cunosc drepturile de cetean european, cel mai cunoscut etse calatoria turistica.

era ceva in genul asteapta sa li se spuna ce sa faca nu sa ia initiativa si sa utilizeze avantajele includerii in EU.

http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/c … l#14134_23

Daca va intereseaza, sa va cautati un job intr-o tara din EU

If you are unemployed, you have the right to live in an EU country for a ?reasonable period? of time to look for a job ? mostly six months (but check this for the particular country). This can be extended.

You may also continue, for up to three months, to draw any unemployment benefit you may have been receiving, provided you meet certain conditions. You are advised to contact your social security institution before leaving your home country for further information and advice on formalities to go through and forms to collect.

nu stiu daca si in Romania exista, dar sint sigura ca in tarile care fac parte din EU mai demult exista, avocati care va pot sfatui cum sa folositi avantakele de "cetatean european"
din cite am inteles eu in numele de "ceteatean european" poti avea multe avantaje, sint si exceptii in unelepe/pentru unele tari dar vi le va spune avocatul.

chiar s-a discutat ca oamenii din Romania nu folosesc un asemenea avocat.

cred ca este o investitie sa te duci cu toate actele si cu un plan la un astfel de avocat si sa stii ce avantaje ai daca te muti intr-o tara di EU, sa fie din tara in care vrei sa iti cauti de lucru.

se mai spunea aici ca poti sa platesti taxele la statul respectiv, asigurare de sanatate etc.

se spunea ca Italia accepta si romanii merg acolol, simt ei ca e mai usor cu limba.

ideea era ca nu trebuie sa stai in Romania si sa astepti sa ti se rezolve problemele de la parlament, care si el asteapta sa i le rezolve cei de la Bruxel (se spunea ca romanii nu au nici un pic de intitativa, trebuie sa ii comande cineva)

trebuie sa inveti tu cum sa folosesti acest "cetean european"

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2009-03-02 17:07:11)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#84 2009-03-02 17:03:59

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

nicolle_rox a scris:

din ce in ce mai mult se pare... reducem tot ce se poate din cheltuielile cu mancarea, adica luam cam strictul necesar doar, incerc sa valorific cam tot ce am prin congelator, de haine si nu mai poate fi vorba in viitorul apropiat, incerc sa vad cum sa pun bani pentru vizita la ginecolog (care ma costa de la 2 mil in sus neutral) si pentru o vizita la dermatolog, ca deja nu se mai poate cu tenul meu (insa iar consultatia+dermocosmetice+tratament o sa ma duca la cateva milioane) neutral... cu venituri mai mici si cu o factura de 3 mil jumate la gaz si una de 3 mil la curent luna asta...incepe sa fie greu, ce sa mai zic sad

380 lei am platit si eu gazul.
groaznic cu criza neutral

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#85 2009-03-02 20:57:38

katami
Platinum member

wra_blu a scris:

am praf in frigider si portofel big_smile

vaai, mi-ai amintit de un banc care mi-a placut la nebunie... si care, din pacate, e cam ontopic cu criza asta:

cica s-a facut un concurs international de desen pe tema "foametea in lume". locul 3 a fost castigat de un francez; acesta pictase un copil negru subnutrit. Locul 2 a fost castigat de un american: acesta desenase 3 copii si un caine certandu-se pt o bucata de paine. Locul 1 a fost castigat de un roman. Desenul sau reprezenta un ditamai curul.... pe care un paianjan isi tesea linistit panza rotfl rotfl

apropo... un alt semn al crizei.... reinvie umorul negru romanesc si hazul de necaz smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#86 2009-03-02 21:19:43

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Mai zi-ne, still. smile

katami, suntem in rahat pana la gat de cand ne stim si facem haz de necaz. Mor de ras. Popor de toata jena!

#87 2009-03-02 21:33:59

katami
Platinum member

nush, eu una chiar nu vad nimic rau in hazul de necaz. nu ma refer la situatiile in care e combinat cu delasarea (apropo de asta... ne aratase la un seminar un prof de hidrologie niste imagini de la inundatiile siretului din 2007.... din nush ce sat... in care localnicii stateau cu apa pana la genunchi pe terasa crasmei si beau bere, iar alaturi pompierii munceau la evacuare.... ASA NU... de acord)

dar o viziune ironica asupra "greului" e sanatoasa, zic eu. faci mai putine riduri macar smile

aseara mi-a zis o cunostinta o poveste adevarata, dar f desteapta.... cica o amica de-a ei a patit-o... a venit un tip in varsta la ea la acasa, ma rog discutii, una alta... tipul cere o cafea... ea: "dulce sau amara?" el: "ei... cum ii viata".... ea a vrut sa o faca amara... dar a uitat ca rasnise PIPER cu rasnita de cafea inainte... tipul, polititcos, a baut-o, inghtitind in sec, pe toata.... gazda a aflat de la cunostinta mea, ca cica i s-a plans ala: "am fost la dna x si i-am cerut o cafea ca viata.... si mi-a facut-o.... IUTE... apriga femeie! rotfl uneori conteaza si cum privesti viata wink

#88 2009-03-02 21:42:39

ET
Addicted member

Apriga femeie! rotfl

Bineinteles ca e important cum percepi viata, insa la noi bascalia asta e un mod de viata. N-am facut nimic care sa devieze mersul lucrurilor de-a lungul istoriei, ci doar ne-am lasat purtati de val. Irlandezii, spre exemplu (un popor mai mic decat noi) au reusit "sa se imprime" in istorie.

Astia suntem: un popor de babuini care nu va face nimic niciodata. Radem de/pe noi si ca sa fie tacamul complet, ne mai credem si destepti.

#89 2009-03-02 23:32:31

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

ET ai fost si tu la acest seminar despre EU?
si acolo s-a dat exemplu Irlanda  lol

ET a scris:

la noi bascalia asta e un mod de viata.

mare dreptate ai.

am cunoscut un roman care este aici de citiva ani, deci avea timps sa invete ceva din stilul de viata si atitudinea de aici.

Inainte de a pleca era student  aici este ospatar seara iar dimineata vinzator la benzinarei, locuia intr-o camera inchiriata, etc

se lauda cum la el la restaurant (al unui italian) face smecherii si nimeni nu l-a prins

regreta din Romania cit de "smecher" era el si ce bine se descurca,  ca avea camera singur in camin, si ce business facea el acolo si multe alte chestii din astea.

ceea ce mi s-a parut foarte trist chiar mi s-a facut mila de el ce viata are acum si am fost curioasa sa ii aflu povestea,
de ce a venit aici sa duca acesta viata inferioara celei pe care o avea in Romania.

am obosit sa aud ca totul se baza pe "smecherii"

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2009-03-02 23:32:56)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#90 2009-03-03 09:26:23

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu zic ca smecheri din astia se gasesc mai peste tot...probabil la noi si in unele tari in proportii mai mari...oameni care nu sunt invatati sa castige un ban cinstit, pentru ca presupune prea multa munca si prea putini bani...si numai fraierii fac asta...Ma gandesc si la sistemul de invatamant...cel in care esti pus sa inveti pe de rost ca un papagal si sa relatezi ce ai invatat, fara sa gandesti (eu, de ex, in scoala generala am avut un prof. f. bun de limba romana, insa el ne dicta comentariile si noi trebuia sa le invatam par coeur si uite asa abia in liceu mi-am dat seama ca eu habar nu am sa comentez o opera literara). Apoi mai sunt profesori care asteapta sa vii la ei cu sacosele ca sa te treaca si atunci te gandesti ca probabil e mai usor "cu smecherii", decat cu munca cinstita...care este calea cea grea la urma urmei, si iti trebuie ori o doza mare de curaj si tarie ca sa o apuci, ori o frica prea mare ca sa te abati de la ea. Ajung la concluzia ca pana la urma totul tine de atitudine, nu de tara unde te duci... acel roman era un ratat aici si e ratat si acolo...asa cum pot fi oameni de succes aici care sa aiba succes si dincolo daca isi pun mintea la contributie.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#91 2009-03-03 13:36:52

ET
Addicted member

Nu, still, nu am fost la seminar. chicot

#92 2009-03-03 19:10:28

katami
Platinum member

nicolle_rox a scris:

eu zic ca smecheri din astia se gasesc mai peste tot...probabil la noi si in unele tari in proportii mai mari...oameni care nu sunt invatati sa castige un ban cinstit, pentru ca presupune prea multa munca si prea putini bani...si numai fraierii fac asta...Ma gandesc si la sistemul de invatamant...cel in care esti pus sa inveti pe de rost ca un papagal si sa relatezi ce ai invatat, fara sa gandesti (eu, de ex, in scoala generala am avut un prof. f. bun de limba romana, insa el ne dicta comentariile si noi trebuia sa le invatam par coeur si uite asa abia in liceu mi-am dat seama ca eu habar nu am sa comentez o opera literara). Apoi mai sunt profesori care asteapta sa vii la ei cu sacosele ca sa te treaca si atunci te gandesti ca probabil e mai usor "cu smecherii", decat cu munca cinstita...care este calea cea grea la urma urmei, si iti trebuie ori o doza mare de curaj si tarie ca sa o apuci, ori o frica prea mare ca sa te abati de la ea. Ajung la concluzia ca pana la urma totul tine de atitudine, nu de tara unde te duci... acel roman era un ratat aici si e ratat si acolo...asa cum pot fi oameni de succes aici care sa aiba succes si dincolo daca isi pun mintea la contributie.

mare dreptate ai.... si generalizarile nu-s bune niciodata... chestiile de genul "suntem un popor asa sau invers..." mi se par dintre cele mai eronate afirmatii.... uscaturi sunt peste tot, la fel si genii...

#93 2009-03-04 14:05:09

ET
Addicted member

"Toate generalizarile sunt false, inclusiv aceasta." Cine a zis-o? lol

Totusi, hai sa nu ne imbatam cu apa rece, n-avem stofa. Ma uit la greci, la francezi si la evenimentele recente. Ies in strada pentru a-si apara drepturile, incearca sa se implice social.

La noi insa cand a fost vorba de scumpiri, replica unuia intervievat de un reporter a fost: "O sa ne obisnuim si cu asta." Astia-s oamenii, cu astia defilam.

O organizatie olandeza a vrut sa finanteze restaurarea centrului vechi al Bucurestilor, insa romanii nu au putut "fura" (prin diverse mijloace, pt. ca se gasesc) banii si uite-asa nu s-a rezolvat nimic. Probabil strainii auzisera ce poame suntem si au stipulat diverse clauze in contract, astfel incat sa nu "se risipeasca" banii.

Au venit olandezii peste 2 ani sa vada ce s-a facut si si-au retras finantele.

Sa mai vin cu exemple si sa nu mai generalizam?

#94 2009-03-04 16:21:47

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

et si la noi au loc strangeri de semnaturi, petitii, oamenii ies in strada sa-si apere drepturile
tu ce gandesti? ca daca in seara asta zice la teveu"de maine de scumpeste painea", maine dis-de-dimineata sa fie centrul plin de oameni cu pancarde?
si la orice chestie din asta?eu sunt convinsa si ff suparata si demoralizata ca EU nu pot schimba nimic.nici daca ii chem in ajutor si pe X si pe Y.ce sa fac?sa ma enervez de fiecare data(nu ca sunt eu f calma)sa tip, sa injur si sa amenint?

#95 2009-03-04 16:31:58

ET
Addicted member

Nu, annabel. Stam asa ca e bine. tummenupp

Inainte de criza financiara, in UK s-a scumpit benzina si imediat au avut loc proteste in masa pt. ca oamenilor nu le-a convenit.

Mai vin cu un exemplu (discutam la "Shopping..."): in Romania daca ar exista legea de rigoare s-ar produce cea mai mare cantitate de canepa industriala pe care am exporta-o si astfel economia ar avea beneficii.

Canepa romaneasca e de cea mai buna calitate (google it), insa astia de sus au reusit sa le taie producatorilor tot elanul si uite asa am ratat o posibilitate de a ne face cunoscuti si apreciati peste hotare. Gasiti pe Google mai multe articole edificatoare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.